Jump to content

Asterios25

Μέλη
 • Δημοσιεύσεις

  769
 • Εγγράφηκε

 • Τελευταία επίσκεψη

Όλο το περιεχόμενο του μέλους Asterios25

 1. Asterios25

  Motorcycle Suspension Bible..

  Μπορεί κάποιος να μου στείλει το link? Ευχαριστώ
 2. Έχω κοπεί με το cbr γιατί είχα βγαλμένα τα πλαινά φέρινγκ. Μου είχαν εξηγήσει οτί θεωρητικώς πρέπει να υπάρχει στο όχημα το σύνολο των εξαρτημάτων που προβλέπει ο κατασκευαστής, και οτί αν στην φωτογραφία φαίνονται ελλείψεις κόβεσαι. Είχα βρει τότε κάποιο σχετικό επίσημο έγγραφο, αλλά δεν θυμάμαι τι και που αυτή τη στιγμή. Η μηχανή είχε πάρει μπρος πρώτη φορά 3-4 μέρες πριν, μετά από ολική ανακατασκευή. Αρύθμιστο το σύμπαν, καυσαέρια ίδια με BSA πλαγιοβάλβιδου σε τράτα, ξετάπωτη η ακράποβιτς, λάστιχα με τα λινά έξω, μπροστινό με λάδια φριτέζας και ηλεκτρικά ικανά να σε στείλουν ψυχιατρείο ( άναβα φλας και έσβηνε το φως πορείας, κατέβαζα σταντ και έπαιζε τον εθνικό ύμνο της παραγουάης η κόρνα, πάταγα φρένο και έβγαζε πρόβλημα στο map sensor το m.i.l., τέτοια πράγματα), Το πήγα μέχρι εκεί με 20 και την ψυχή στο στόμα, γιατί τελείωνε η προθεσμία, ωστε να κοπώ, να πάρω την παράταση και να προλάβω να το ξαναπάω σωστό. Μου έκανε ντεσιμπελομέτρηση και καυσαεριανάλυση σε ένα supra, και τα έγραψε στο δικό μου. Αλλά οι φωτογραφίες δεν είναι πλαστογραφήσιμες, οπότε με έκοψε, αλλά όλα τα άλλα τα έβγαλε εντάξει. Θεωρώ οτι νόμιζε πως με εξυπηρετεί έτσι, αλλά αυτό που έκανε ήταν εγκληματικό. Και τι θέλω να πω: Η νοοτροπία 'έλα μωρέ, πέρνα τον τον φιλαράκο, που να τον παιδεύουμε τον άνθρωπο' υπάρχει και σε αρκετά ικτεο. Δεν ζητάνε λάδι, απλά έτσι σκέφτονται. Η φωτογραφία μένει όμως, οπότε πρέπει όλα να δείχνουν σωστά. Η λέξη κλειδί είναι το ΄δείχνουν' edit: Πριν από μένα ένα duke 2 που δεν είχε δει μάστορα εδώ και πολλές, πολλές Τρίτες, με εξάτμιση και ήχο από Panzer, γόμες χαραγμένες δυο και τρεις φορές ( στο βάθος έβλεπες τα λινά, το μετρό της σαΛΛονίκης και τον τάφο της αμφίπολης), πινακίδα κολλημένη με blue tack για την φωτογραφία (δεν κάνω πλάκα), πέρασε πανηγυρικά. Στις φωτογραφίες φαίνονταν όλα εκεί. Είχε βέβαια και το πλεονέκτημα οτί ήταν δύσκολο να το χάσει κανείς, ακολουθούσες την γραμή από λάδι και το έβρισκες.
 3. Είναι ένας στον Νέο Κόσμο (νομίζω στην Κάρπου) που φέρνει Forch, που κατά διαστήματα μου έχει φέρει πράγματα που άλλοι δεν ξέραν τι είναι. Δίπλα σε έναν με SKF είναι.
 4. Με ενδιαφέρει αυτό, υπάρχει λες πιθανότητα να έχει χαρτιά?
 5. Μπορεί να λέω βλακεία, αλλά σκέφτομαι μιας και ουσιαστικά είναι κάτι σαν ανάρτηση χωρίς ελατήριο, μπορεί σε σχετικό μάστορα ( k Shock π.χ.) να βγάλεις άκρη.
 6. αντικλεφτικές βίδες. Googlαρε anti theft bolts/screws ή tamper proof bolts/screws
 7. Περιορισμένος χρόνος, οπότε μέχρι να ανοίξω νέο θέμα ποστάρω εδώ. Αγοράστηκε F4iS με σκισμένο μοτέρ, ξεκινάνε τα χειρουργεία. Πάμε για πλήρη ανακατασκευή!!! Από βδομάδα αμμοβολώ πλαίσιο ψαλίδι υποπλαίσιο και όλα τα συμπράγκαλα , πάνε για ηλεκτροστατική και ξεκινάμε μοντάρισμα! Πωλούνται πιστόνια για τασάκια, μπιέλες για μπρελόκ, κύλινδροι για βάζο, στρόφαλος για άγκυρα. Δεν ήξερα οτί μπορεί κανείς να καταντήσει έτσι μοτέρ από f4i .
 8. Είναι ολόιδια. Το fs έχει λίγο πιο 'άγριο' χρονισμό, άρα και άλλες βαλβίδες-ελατήρια. Κατά τα άλλα είναι ολόιδιες, από το μοντέλο του 1 έως και το τελευταίο ( 5-6?). Γενικότερο σχόλιο. Το μοτέρ είναι ήρεμο για τα δεδομένα της εποχής του. Όση ώρα και να φάει με το dremel δεν θα δει τεράστια διαφορά, αν μιλάμε για λείανση αυλών. Με τη γέμιση ( εκκεντροφόροι βαλβίδες κλπ) του Fs κάτι θα δει, είναι λιγάκι πιο πολύ ανοιχτές οι βαλβίδες.
 9. Βγάλε και ξαναβάλε τη μπαταρία από τη μητρική. Αν διορθωθεί, είχες φορτώσει στατικό ηλεκτρισμό. Αν ξαναγίνει τσέκαρε τις συνδέσεις σου, κάπου χάνει
 10. Καταρχάς φίλε StratosPap εύχομαι να αναρρώσετε και οι δυό σας το ταχύτερο δυνατό, και να είναι η τελευταία σας. Στο θέμα Stop/ από τη μέση και πίσω κλπ, έχω να προσθέσω οτί αν δεν μπορέσεις να αποδείξεις οτι έτρεχε, δεν θα βγάλεις εύκολα άκρη. Είχα πριν από 1 εξάμηνο ατύχημα με όμοιο τρόπο σύγκρουσης, αλλά από δική μου υπαιτιότητα καθαρά ( του βγήκα του άλλου στο μισό μέτρο από στοπ ), και από καθαρή περιέργεια ( στην καταγραφή του συμβάντος από την τροχαία υπέγραψα οτί αποδέχομαι την πλήρη ευθύνη και δεν προτίθεμαι να απαιτήσω οποιαδήποτε αποζημίωση - είπαμε εγώ την έκανα τη μαλακία, και ο άλλος πήγαινε αρκετά κάτω από το όριο ) ρώτησα έναν δικηγόρο για το τι και πως ( κυρίως για να μάθω αν μπορεί να με τραβήξει στα δικαστήρια ο άλλος ). Η απάντησή του ήταν πως ανεξάρτητα από καταγραφές συμβάντος από τροχαία και σχετικές υπογεγραμμένες δηλώσεις, αν δεν μπορούσα να αποδείξω οτί τρέχει και στο τελευταίο εκατοστό της ρόδας να με είχε βρει δεν θα έβγαζα άκρη αν δεν αποδεικνυόταν κάπως οτί έτρεχε υπερβολικά. Εν ολίγοις, κάμερες από γύρω μαγαζιά ή εμπειρογνωμοσύνη βάσει τον ζημιών στα εμπλεκόμενα οχήματα και των ιχνών στο οδόστρωμα. Περαστικα'΄και αγύριστα φίλε
 11. Και έλεγες κάτι για FCR και αναρωτιόμουν με τι τεντιμπόιδες κάνεις παρέα... Και τα παγάκια χρεώνω.
 12. Και γω ξέρω τιμή, μου την είπες στο Work πριν μερικες μέρες, και ο κόσμος είναι μικρό μέρος. Καλορίζικο φίλε, και πάντα όρθιος.
 13. I'll second that. Τα ίδια, αλλά πρόπερσι., και με 0,11. Δεν το γλυτώνεις με τίποτα, δεν διαγράφεται εκτός και αν ξέρεις τον ταξίαρχο θεοχάρη. Το μόνο που μπορείς να βρεις θετικό στην όλη εμπειρία είναι το οτι μάλλον δεν θα ξαναοδηγήσεις με πάνω από 1 σφηνάκι τσίπουρο... Με μένα δούλεψε.
 14. Ένσταση. Άλλο να γράψω στον (εξωτερικό) τοίχο του σπιτιού μου "γαμώ τον/την κλπ" και άλλο το να το βάλω στο μπλογκ μου. Στην μία περίπτωση το βλέπεις θες δε θες, στην άλλη όχι. Δεν νομίζω οτί και το πρώτο θα έπρεπε να οδηγεί σε σύλληψη, αλλά δεν το λέω με βεβαιότητα, δεν το έχω σκεφτεί αρκετά.Το μόνο σίγουρο είναι οτί ο γράφων την εξυπνάδα θα είναι τουλάχιστον μαλάκας. Το δεύτερο όμως είναι παράθεση προσωπικών απόψεων, προσβάσιμη μόνο κατ' επιλογή του υποψήφιου αναγνώστη. Η ελευθερία λόγου δε μου δίνει το δικαίωμα να σε υποχρεώσω να ακούσεις την άποψη μου. Μου δίνει όμως το δικαίωμα να τη διατυπώσω κάπου οπού μπορεί κατά βούληση να τη διαβάσει/ακούσει ο οποιοσδήποτε.
 15. Περαστικά ρε φίλε. Μη χαλιέσαι για τη μηχανή, φτάνει που την έβγαλες χωρίς σημαντικές απώλειες. να σαι καλά να την θυμάσαι, και εύχομαι ταχύτατα να καβαλάς το επόμενο. Η τελευταία να είναι.
 16. Και γω, εννούσα οτι σκέφοτμαι να πάρω ένα με χτυπημένο μπροστινό και να του περάσω το δικό μου. Εννοείται η καλίμπρα, αφού παρμένο μπροστινό εν δυνάμει ισοδυναμεί με καταπονήσεις λαιμού. Αν και γενικά μάλλον θα το αποφύγω. Χολαργός, αλλά το έφεραν σπίτι. Μια από αυτές τις μέρες θα πάω να του ρίξω μια ματιά κι ο ίδιος. Ευχαριστώ πολύ παιδιά για την υποστήριξη :D
 17. Ξανά σας ευχαριστώ όλους για τα περαστικά. Το καρουλάκι δεν έχω αποφασίσει αν θα το πουλήσω, παίζω με την ιδέα να πάρω ένα με χτυπημένο μπροστινό και να φτιάξω τον Φρανκενστάιν με κομμάτια και από τα δύο. Από την άλλη ίσως είναι καλύτερα να το ζμπρώξω και να πάρω ένα ολόκληρο, είναι λογιστικής φύσεως το πρόβλημα και δεν έχω κάνει ακόμα την κατάλληλη έρευνα αγοράς. Μόλις βρω τα καλώδια του κινητού θα βάλω Μπιφόρ αντ Άφτερς. Κορίτσια του φόρουμ μπορείτε να αγαλλιάσετε, θα συμπεριλάβω και τον σκεμπέ, μόνο σε Άφτερ όμως. Chris Hemsworth και σαχλαμάρες...
 18. Διαμαντής Μισιτζής, αστέρι. Μου τον σύστησαν μετά από έρευνα ως έναν από τους 2 κορυφαίους μάστορες για άκρα ( χ. ορθοπεδικός). Δεν μπορώ να το πιστοποιήσω καθώς δεν ξέρω πολλούς για να συγκρίνω, αλλά είναι ωραίος τύπος και συμμάζεψε πράγματα που μου λέγαν ότι δεν φτιάχνονται, εύκολα και πολύ γρήγορα. Συστήνω ανεπιφύλακτα αν παρ'ελπίδα χρειαστεί κανείς σέρβις. Ευχαριστώ για τα περαστικά όλους σας! edit: για τους φαν του gore έχω και φώτο, αν το επιτρέπουν οι κανόνες
 19. Asterios25

  Πάει το cbrάκι...

  Ξημερώματα παρασκευής 29 Ιουνίου έχω κλείσει το μπαράκι (βραδινή δουλειά για συμπλήρωμα) μετά από ξεπάτωμα στη δουλειά. Έχω πιεί σε ένα 8ωρο ένα μπουκάλι μπύρα, άρα είμαι εντελώς νηφάλιος (φύσηξα 0,00, σημαντικό αυτό, θα το ξανασυναντήσουμε στο ηθικό δίδαγμα της ιστορίας). Έχω πάρει και ένα big burger από τα Everest και την κάνω χαλαρά χαλαρά για το σπίτι που είναι 6-7 λεπτά μακρυά. Άγνωστο το γιατί, αντί να ακολουθήσω τη συνήθη διαδρομή πάω από αλλού, για να αποφύγω ένα άκυρο φανάρι που είναι λιγάκι της υπομονής. Δεν ξέρω πως μου 'ρθε, δεν έχει και σημασία. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι 3 τετράγωνα πριν τον κεντρικό ( διπλής ) στον οποίο θα έβγαινα φυσιολογικά από το φανάρι, ενώ τώρα έχω στοπ, κλείνει ο εγκέφαλος, αφού δεν βλέπω φανάρι θεωρώ ότι έχω μερικά τετράγωνα ακόμα, οπότε βλέπω το στοπ 4-5 μέτρα πριν βγω στον κεντρικό, κινούμενος με 40χαω, και άσφαλτο γυαλί. Δεν έχω την παραμικρή ιδέα τι έκανα, άφησα μια απαλή ροδιά, θυμάμαι να βλέπω φώτα αριστερά μου (βγαίνοντας στον κεντρικό) και να κάνω τη κλασική σκέψη "τώρα τον ήπιαμε". Φύτρωσα φάντης μπαστούνι μπροστά στον Γιάννη ( σόρυ Γιάννη...) , πρέπει να του βγήκα στο 1,5 μέτρο ενώ κινούταν με καμιά 40ρα, ο οποίος με μάζεψε από το μαρσπιέ ( αριστερό ) και πίσω. Προσγειώθηκα εκεί δίπλα, ανάμεσα σε κολωνάκια, ένα ψυγείο περιπτέρου και κάτι μαλακίες που είναι τοποθετημένες εκεί για να μην παρκάρει ο κόσμος μπροστά στο περίπτερο. Κατάλαβα τι γίνεται αφού είχα φτάσει κάπως ( μπουσούλησα - σύρθηκα ) πάνω στο πεζοδρόμιο, μη με φάει και ο επόμενος, οπότε και έκανα τον ποιοτικό έλεγχο - τι δουλεύει και τι όχι - έβγαλα κράνος, τσάντα μαξιλάρι και ξάπλα. Πέραν του κράνους φόραγα γάντια κοντά καλοκαιρινά, τισέρτ, βερμούδα και παπούτσι. Από τις σπάνιες φορές που δεν φόραγα μπουφάν. Απολογισμός: Ο αθώος πρώτα: Γιάννης μια χαρά, τίποτα, αμάξι Γιάννη (S2000) έχει κανά 6χίλιαρο ( ανοίξαν και οι 2 αερόσακοι, αμέσως αμέσως έχουμε πιάσει το 2500ρι). Δεν του δημιούργησαν κανένα πρόβλημα στην έγκριση επισκευών, άρα θεωρώ ότι όσον αφορά τα πρακτικά από εκεί τελειώσαμε. Εγώ τώρα: Κράνος κοπανημένο στις τούμπες, κεφάλι-μουσούδι σα καινούργια. Θα είχα χαλάσει την ομορφιά μου χωρίς αυτό ;) Γάντια γδαρμένα αρκετά, από μέσα τίποτα. Αριστερό χέρι σα καινούργιο, κομμένοι σύνδεσμοι ανάμεσα κλείδα-βραχίωνα, η κλείδα σε νέα θέση με καλύτερη θέα. Η συντηρητική θεραπεία είχε μικρές πιθανότητες επιτυχίας σε μεγάλο χρονικό διάστημα, οπότε έπεσε μαχαίρι. Αριστερός καρπός με κάταγμα και μετατόπιση σκαφοειδούς, από το οποίο και gauntlet γάντι πρακτικά δεν προστατεύει, καθώς προκαλείται από υπερέκταση του καρπού σε κίνηση σα το άνοιγμα του γκαζιού. Βίδα εκεί λοιπόν, για να μάθει να μην υπερεκτείνεται άλλη φορά. Δεξί γόνατο ανοιγμένο μέχρι μέσα, χωρίς άξιες αναφοράς ζημιές σε μαλακά μόρια κλπ, καθάρισμα από σκουπίδια, ράψιμο και μπαντάρισμα. Δεξιά πατούσα ένα δάχτυλο σπασμένο και ένα στριφογυρισμένο με στυλ Gene Kelly, και τα 2 πταίσματα. Και το καλό για το τέλος. Την αριστερή πατούσα μου την έλιωσα λιγάκι ανάμεσα στο πλαίσιο και το αμάξι, με επικουρικό έργο από το σπασμένο μαρσπιέ που κρύφτηκε από τον σκληρό τούτο κόσμο μέσα της. Εν περιλήψει φιλετάρισα ένα κομάτι από κάτω ( ντεν έκω καμάρα καρντιά μου ), έσπασα και μερικά κοκκαλάκια ( καρφάκια και γίναμε ), και έκανα τα πάντα νιανιά, αγγεία νεύρα τένοντες και δεν ξέρω τι άλλο έχει μέσα. Κάτι ειπώθηκε στην αρχή για ακρωτηριασμό του μισού πέλματος. Έπεσε μαχαίρι σε δόσεις τρεις, με τη συνδρομή της κοιλιάς μου που προσέφερε μόσχευμα για να μπαλώσουμε το όρυγμα. Σε τρεις ώρες έκανα κοιλιακούς λέμε, τέντωσε το σύμπαν. Και μια σελίδα ψιλολόγια, κοψιματάκια, καψιματάκια ( road rash με 40 όμως, μη μας πουν και φλώρους) και ραγισματάκια. Και γαμώ τις διακοπές έκανα φέτος δηλαδή, και έχω και αρκετές ακόμα ( τώρα σιγά σιγά παίρνουν μπρος ένα ένα τα συστήματα ) αλλά δε γαμιέται, τα θετικά είναι πολλά. Τα πάντα είναι ζημιές που επανέρχονται από λειτουργικής πλευράς, γέμισα σημάδια για να λέω στα κορίτσια πως σκότωσα με γυμνά χέρια εκείνον τον καρχαρία το καλοκαίρι του 12, και αν με αυτό δεν πέσουν θα τις εντυπωσιάσω με την αντοχή μου στον πόνο, βάζοντας την αναίσθητη αριστερή μου πατούσα μέσα σε ένα μαγγάλι κάρβουνα. Κεφάλι, και κορμός την βγάλαν άθικτα, και καλύτερα μη σας πω, μετά το λίφτινγκ στην κοιλιά. Γενικά μπροστά στο τι θα μπορούσα να είχα πάθει είναι όλα μια χαρά. Και με τόση ξάπλα έβγαλε και το καινούργιο στρώμα τα λεφτά του. Πριν φτάσουμε στο ηθικό δίδαγμα πρέπει να αναφέρω ότι είμαι φαν του ρητού των συμμάχων "paranoia is a street riders best friend" και γενικά πολύ προσεχτικός οδηγός. Δεν τρέχω, δεν αγνοώ φανάρια-σήματα-πιθανούς κινδύνους (τσεκάρω κι ας έχω προτεραιότητα), παρατηρώ τι γίνεται γύρω μου. Έχω εμπλακεί σε τροχαίο άλλες 2 φορές, από χοντρές μαλακίες άλλων, τις οποίες παρόλα αυτά είδα πριν γίνουν ( paranoia κλπ) οπότε μαζί με τον πλήρη εξοπλισμό την έβγαλα καθαρή. Αυτή τη φορά ντυμένος σα τουρίστας, και κοιμώμενος όρθιος, έκανα τη μεγαλύτερη μαλακία της οδηγικής μου ζωής. Ηθικόν Δίδαγμα λοιπόν: δεν πα να σαι ο Ρόσι ( γενικά το λέω, μη με πείτε ψώνιο) , άμα νυστάζεις άστη και πάρε ταξί. Θα σου βγει φτηνότερο. ΠιΕσ: Πωλείται cbr600 F4i ελαφρώς μεταχειρισμένο. 38.000 χλμ, πολλά έξτρα, χρώμα κίτρινο περλέ ( το εργοστασιακό του ). Χρειάζεται μικροεπισκευές, έχει σπασμένο ψαλίδι, παρμένο πλαίσιο, στραβή πίσω ανάρτηση , χτυπημένο ντεπόζιτο, και σπασμένα πλαστικά αριστερά. Τιμή ευκαιρίας.
 20. Asterios25

  Wemoto

  Πολύ καλοί, καλές τιμές ( σε πολλά ανταλλακτικάκια -τακάκια, ροδέλες, σωληνάκια υψηλής κλπ-μακράν οι καλύτερες που έχω βρει). Ταχύτατοι στην αποστολή, ποτέ δεν είχα πρόβλημα, και έχω ψωνίσει από κει καμιά 10ρια φορές. Το συστήνω ανεπιφύλακτα/
 21. Μήπως εννοεί βαρΚαντέρο?
 22. Με τα χίλια μέσα. Υπάρχει τίποτα αντίστοιχο στο ελλάντα?
 23. Οικογενειακός φίλος, καλός ορθοπεδικός ( θα είχαμε γίνει φίλοι και να μην τον ήξερα ήδη, μετά; τις τόσες φορές που με έχει συναρμολογήσει ) στο ΚΑΤ. Δυστυχώς δεν έχω ιδέα πως γίνεται η τράμπα από το ένα νοσοκομείο στο άλλο, πάντως αν βρεθεί στο ΚΑΤ μπορώ να μιλήσω στον τύπο, είναι καλός στη δουλειά του και ευσυνείδητος. Μου έχει μοντάρει αστράγαλο σπασμένο σε χίλια κομμάτια εκατέρωθεν, εκεί που άλλοι μου λέγαν ότι θα έχω για πάντα πρόβλημα κλπ.
 24. Είναι ακριβώς απέναντι από το ρουφ
×
×
 • Create New...