Jump to content

BOLDOR 900 F1

Μέλη
 • Δημοσιεύσεις

  98
 • Εγγράφηκε

 • Τελευταία επίσκεψη

Όλο το περιεχόμενο του μέλους BOLDOR 900 F1

 1. BOLDOR 900 F1

  Μηχανη Α2 (Naked ή SuperSport)

  Παρατηρώ τις φωτογραφίες από τα δύο μηχανάκια και βλέπω κάτι πολύ περίεργο. Ύποπτο θα έλεγα. Το μοντέλο που αναφέρεται σαν 16 μοντέλο, είναι το επόμενο (το νεώτερο) μοντέλο από αυτό που υποστηρίζει ότι είναι του 17! Το "παλιό" έχει τους ρυθμιστές προφόρτισης στο πιρούνι και την euro4 εξάτμιση, ενώ το "νέο" (του ...17) δεν έχει ρύθμιση προφόρτισης, ενώ φοράει και την παλαιότερη εξάτμιση!!! Αυτή μάλιστα, όσο μπορεί κανείς να διακρίνει από τις φωτό, φαίνεται και λίγο "ακουμπισμένη". Πρόσεχε φίλε...
 2. Μπράβο παιδιά! Φοβερές φωτογραφίες. Την PANO-20190121-145907-01.jpg την έκανα wallpaper στο PC μου. Καλή συνέχεια.
 3. Περαστικά σου φιλαράκο. Από ότι μας γράφεις, συμπεραίνω ότι είσαι πλήρως επισκευάσιμος. Άρα σε λίγο καιρό θα αποτελεί απλά, μία ακόμα ανάμνηση και εμπειρία της ζωής σου. Τώρα που έχεις διαθέσιμο χρόνο, ευκαιρία να σκεφτείς, να διαλέξεις και να αποφασίσεις για το επόμενο μηχανάκι σου! Αλήθεια μπουφάν φόραγες; Όσον αφορά τη νομική πλευρά της υπόθεσης, καλά ξεμπερδέματα. Εγώ ακόμα περιμένω την τελεσίδικη απόφαση τέσσερα χρόνια μετά. Ίσως θα έπρεπε να κυκλοφορούμε με μία GoPro μονίμως ενεργοποιημένη όπως στη Ρωσία...
 4. Η απόσβεση των αναρτήσεων στο cb500x είναι του κ@λου. Άλλαξα λάδια στο μπροστινό, πριν ακόμα αλλάξω τα λάδια ρονταρίσματος στα 1000χλμ! Τότε είχα βάλει motorex 15w, ενώ τώρα φοράει belray 20w fork oil που τα βρίσκω πολύ καλύτερα. Μπορεί πολλοί να διαφωνούν θεωρητικά με το παχύτερο λάδι στο μπροστινό, αλλά στην πράξη είναι μια παλιά και δοκιμασμένη λύση χαμηλού κόστους. Παράλληλα ρύθμισε το sag στα μέτρα σου εμπρός - πίσω. Ένα σχετικά φτηνό βήμα που μπορείς να κάνεις επιπλέον, είναι το επανασετάρισμα του αμορτισέρ σου εδώ. Για ριζική λύση θα πρέπει να βάλεις το χέρι βαθειά, ΠΟΛΥ ΒΑΘΕΙΑ στη τσέπη. Οπότε ίσως και να πρέπει μετά να παντρευτείς το μηχανάκι. Όπως έγραψε και ένας Αμερικανός : " Αξίζει να δώσω για αναρτήσεις 1000$, την στιγμή που αγόρασα τη μηχανή μεταχειρισμένη 4000$ ;;;" Αν πάραυτα εξακολουθείς να ενδιαφέρεσαι, εδώ (και αλλού) θα βρεις ατελείωτο υλικό σε ιδέες και προτάσεις και παράλληλα τις εμπειρίες των χρηστών.
 5. BOLDOR 900 F1

  Honda CB500X

  Conti Sport Attack 3. SS γόμα, αλλά με ομαλή κορώνα. Όπως πρέπει να ειναι σε αυτού του τύπου τα μηχανάκια. Ακριβό, αλλά πολύ καλό.
 6. BOLDOR 900 F1

  Honda CB500X

  Παιδιά γιά τακάκια πίσω τι προτείνεται; Με ενδιαφέρει να έχουν δυνατό αρχικό δάγκωμα. Πιό δυνατό από τα εργοστασιακά. Κάτι σε μεταλλικά μήπως; Αλήθεια, τα δικά της είναι οργανικά, ημί ή μεταλλικά;
 7. BOLDOR 900 F1

  Honda CB500X

  Τοποθετήθηκε και το 16άρι γρανάζι εμπρός. Αυτό: JTF1381RB http://www.jtsprockets.com/catalogue/sprocket/JTF1381RB/ Απο Αγγλία με περίπου 30 ευρώ. Εδώ δεν υπήρχε ούτε αυτό, ούτε και το πίσω. Η διαφορά του από το απλό, είναι στη επένδυση με λάστιχο που έχει (όπως έχουν πολλά εργοστασιακά), έτσι ώστε να μειώνεται ο θόρυβος. Αλλάχτηκε και η αλυσίδα με χρυσή DID 110ρα. Οπτικά συνδυάζεται υπέροχα με το μαύρο πίσω γρανάζι και την μαύρη ζάντα. https://postimg.cc/image/ye1co8mbp/ Αφήνοντας την μηχανή να ρολάρει σε κατηφόρα, με σβηστό μοτέρ, νεκρά και χωρίς κράνος (έτσι ώστε να έχω ελεύθερη ακοή), το μόνο που ακούγεται, αρχικά είναι μόνο ο θόρυβος από τα λάστιχα και μετά από τα 40χλμ και ο αέρας. Απίστευτη, αθόρυβη αίσθηση ποιότητας. Σε κανονική οδήγηση με το μοτέρ να δουλεύει (ώστε να υπάρχει τάση στην αλυσίδα), μόλις που ακούγεται. Τεράστια διαφορά από το εργοστασιακό σετ. Στό δρόμο τώρα, η βελτίωση (σύμφωνα με τις δικές μου προτιμήσεις) είναι ακόμα μεγαλύτερη. Όπως έπρεπε να είναι από το εργοστάσιο. Ταξιδεύεις πλέον χωρίς να ψάχνεις συνέχεια γιά έβδομη σχέση. Χωρίς να ζορίζεται στις πρώτες δύο ταχύτητες (κάθε άλλο), αφού όπως βλέπουμε και στο gearingcommander η διαφορά σε αυτές είναι αμελητέα. Συμπερασματικά: Με το 16 εμπρός (ή το 38 πίσω) έχεις την αίσθηση ενός κανονικού γραναζώματος, αλλά προς το κοντό. Με τον συνδυασμό 16 και 38 η αίσθηση νορμάλ γραναζώματος παραμένει, αλλά προς το λίγο μακρύ. Το κοντέρ πλέον δείχνει 112 όταν η πραγματική ταχύτητα είναι 120 και 123 (δεν θυμάμαι ακριβώς) στα 140. Κάτι τελευταίο προς το παρόν. Οι 1000 στροφές που κερδίζεις μπορεί να φαίνονται λίγες, αλλά είναι μία ολόκληρη σειρά από διάφορους παράγοντες (όπως πχ η γραμμική ταχύτητα του εμβόλου, η καμπύλη της ροπής κτλ) που τελικά καθορίζουν την αίσθηση βελτίωσης που αντιλαμβάνεται ο αναβάτης ανάλογα με το μηχανάκι που οδηγεί. Αυτό όμως είναι ένα άλλο τεράστιο (και πολύ όμορφο και ενδιαφέρον) θέμα συζήτησης και αντιπαραθέσεων. Σε κάποιο άλλο thread.
 8. BOLDOR 900 F1

  ατυχημα σε επαρχιακό

  Είπαμε, υπάρχουν δικηγόροι που δεν απαιτούν αμοιβή από εσένα. Η επιδίωξη τους είναι να κερδίσουν και να πληρωθούν ποσοστικά απο την αποζημίωση. Άν χάσεις την δίκη ΔΕΝ πληρώνεις τον δικηγόρο. Googlάρισε το.
 9. BOLDOR 900 F1

  ατυχημα σε επαρχιακό

  Με την Groupama να προσέξεις. Είχα ατύχημα με υπαίτιο έναν ασφαλισμένο της. Εξαντλούν κάθε θεμιτό και αθέμιτο τρόπο γιά να μην πληρώσουν όταν οφείλουν. Μου το επισήμανε ο δικηγόρος μου και το διαπίστωσα και εγώ. Μην ψαρώνεις, μην μιλάς και μην δεχτείς τίποτα. Τους ασφαλισμένους τους, τους δασκαλεύουν ανάλογα με την περίπτωση, τι θα πουν και τι στάση να κρατήσουν. Βρες έναν ειδικό δικηγόρο - όπως σου είπαν τα παιδιά - και κάνε ότι σου πεί. Συνήθως δεν πληρώνεις καμία αμοιβή, αφού πληρώνεται με ποσοστό απο την αποζημίωση.
 10. BOLDOR 900 F1

  Honda CB500X

  Τοποθετήθηκε πίσω γρανάζι 38άρι. Από Honda X Adv. Ταίριαξε περίφημα. Βγαίνει και σαν JT. http://www.jtsprockets.com/catalogue/sprocket/JTR1316/ Συμπέρασμα: Δεν ξαναγυρνάω στο 41t! Πρώτες εντυπώσεις: - Καλύτερη πρώτη - δευτέρα. Πιό αξιοποιήσιμες. - Δεν ψάχνεις πλέον συνέχεια γιά 7η ταχύτητα. Σηκώνει όμως (σύμφωνα με τις προτιμήσεις μου) και μακρύτερη 6η. - Το ταχύμετρο έγινε ακριβές. Έλεγχος με GPS. - Οι ρεγουλατόροι της αλυσίδας τερμάτισαν. Θέλει δύο δόντια κόψιμο, ή καλύτερα μία καινούργια 110ρα. Περισσότερα, ίσως το βράδυ.
 11. BOLDOR 900 F1

  Honda CB500X

  Έχω την εντύπωση ότι το thread έχει εκτροχιαστεί γιά τα καλά. Φίλε X μπράβο γιά το κουράγιο σου να κάθεσαι να απαντάς όλη μέρα και στά πλέον απίθανα. Αυτό όμως έχει σαν συνέπεια να έχει χαθεί το απολαυστικό σου χιούμορ! Κάποια στιγμή θα κάνω μιά σούμα με τις μετατροπές - εμπειρίες - βελτιώσεις που έκανα ή πρόκειται να κάνω. Πρός το παρόν περιμένω και εγώ το γρανάζι από Αγγλία που παρήγγειλα. Κάτι διαφορετικό από ότι συζητείται. Δεν είμαι σίγουρος αν θα ταιριάξει. Ναι, είμαι και εγώ ένας από τους χιλιάδες "μοναδικούς" που ...τόλμησαν το ριψοκίνδυνο αυτό εγχείρημα. Να αποκτήσουν ένα CB 500 X με έξη ταχύτητες. Αντί γιά πέντε. (το μηχανάκι μας τώρα έχει δύο πέμπτες). Ελπίζω να επιζήσω. Εξάλλου είναι γνωστό ότι η μεγάλη Honda είναι αλάνθαστη. Ούτε λάθος τοποθετημένο μπουτόν κόρνας έχει (όπως έχουν επισημάνει ΟΛΟΙ οι δοκιμαστές, ακόμα και οι πλέον φιλικά προσκείμενοι), ούτε συρματόσχοινο συμπλέκτη από Garelli του 72, ούτε αμορτισέρ εξώπορτας αντί γιά μοτοσυκλέτας, ούτε λάστιχα (και μάλιστα συνιστώμενα!!!) mape, ούτε ζελατίνα φαίρινγκ που δεν έχει μελετηθεί επισταμένα σε αεροσήραγγα. Τίποτα δεν είναι κακοσχεδιασμένο και τίποτα δεν επιδέχεται βελτίωση. Έχουμε αγοράσει το μοναδικό τέλειο μηχανάκι που υπάρχει. Προς Θεού, μην αλλάξετε κάτι και εκραγεί... Φίλε mitsos59 σου στέλνω pm.
 12. BOLDOR 900 F1

  Honda CB500X

  Ο συμπλέκτης είναι μιά χαρά. Βελούδινος, προοδευτικός και ανθεκτικός. Παραδοσιακός Honda δηλαδή. Σηκώνει και καμιά ψιλοσουζίτσα χωρίς πρόβλημα. Το συρματόσχοινο του είναι το πρόβλημα. -- Πάρε ένα WD40 με μακρύ σωληνάκι. Εφαρμοσέ το στην πάνω άκρη του συρματόσχοινου (κοιτώντας προς το άνοιγμα του καλωδίου του) αφού τραβήξεις την μανέτα. Ψέκασε γιά 1 sec. Άφησε απότομα την μανέτα. Επανέλαβε 15 - 20 φορές μέχρι να δακρύσει το λιπαντικό από την κάτω άκρη του συρματόσχοινου. Αυτή που πιάνει στην ντίζα του συμπλέκτη. Συνέχισε μέχρι να βγαίνει καθαρό. Είσαι έτοιμος. Γιά το συρματόσχοινο του συμπλέκτη έχουν αναφερθεί πολλές αστοχίες. Και πως να μην συμβεί αυτό, όταν η ποιότητα του είναι παραπλήσια με ιταλικού μοτοποδηλάτου του 70! Αν έχεις την δυνατότητα, δες ένα από μία "made in Japan" μηχανή 30 και 40 χρονών παλιά και κάνε σύγκριση. Θα μελαγχολήσεις. Πλήρως πλαστικοποιημένο από άκρη σε άκρη, με αλληλοκαλυπτόμενες τσιμούχες τόσο επάνω, όσο και κάτω (!), δεν άφηνε σκόνες και νερά να έλθουν ποτέ σε επαφή μαζί του. Δεν λίπαινες ποτέ και πρόβλημα μηδέν. Κατά τ' άλλα, μου αρέσει που μας πλασάρουν το μηχανάκι μας και σαν adventure..
 13. https://www.facebook.com/uniqueshock/?ref=gs&hc_ref=ARSbDteJKit_JRkkMd9qe6cdk5ki7d4dqX61klsO55nRwAUCjXN9x5QHy0KfZxS85Pw&fref=gs&dti=662386517128185&hc_location=group
 14. Μια χαρά τα λες φιλαράκο. Μην ανησυχείς. Απορώ όμως με κάποιους φίλους εδω μέσα που επιμένουν σε πολύ απλά θέματα. Άνευ παραξήγησης ελπίζω. Ξαναλέμε λοιπόν, όσο πιό απλά μπορούμε: Ένα λάδι 10/40 ΔΕΝ είναι πιό παχύρευστο από ένα 10/30. Είναι ΚΑΙ πιό παχύρευστο. Στό κρύο θα συμπεριφερθούν ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ σαν 10άρια. Στην (Ελληνική) ζέστη όμως το 10/40 θα τα καταφέρει καλύτερα από το 10/30. Ακόμα καλύτερα (ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΠΑΝΤΑ) θα τα καταφέρει ένα 10/50 και ένα 10/60 ακόμα πιό καλά. Ένα 5/30 θα προσαρμοστεί καλύτερα στο κρύο από ένα 10/30. Το 5/40 θα τα πάει καλύτερα από το 10/30 ΚΑΙ στο κρύο ΚΑΙ στη ζέστη. Αντίθετα ένα 20/40 ΕΙΝΑΙ πιο παχύρευστο από το 10/30 ή το 10/40 κοκ. Επίσης το 5/30 ή το 5/40 ειναι ΚΑΙ πιό λεπτόρευστα από το 10/30 κτλ. κτλ. Τα πολύτυπα λάδια ΥΠΕΡκαλύπτουν το ιξώδες των απλούστερων. Σαν αντιστάθμισμα όμως είναι ακριβότερα. Ίσως για αυτό δεν τα προτείνουν οι κατασκευαστές σε απλά καθημερινά μηχανάκια. Ακόμα, η διαβάθμιση του ιξώδους ανά 5 μονάδες δεν γίνεται και με μαθηματική ακρίβεια. Ένα κορυφαίο 15άρι επώνυμης μάρκας, πιθανόν να λιπαίνει καλύτερα στο κρύο από ένα ανώνυμο φτηνιάρικο 10άρι. Σχετικά μα τις συστάσεις του (κάθε) κατασκευαστή, χωρίς πολλά -πολλά, ρίξτε μιά ματιά εδώ να ευθυμήσετε: http://www.honda-motorcycles.gr/images/models/cb_500x/manual/manual_CB500X.pdf Σελίδα 119. Ακριβώς πάνω από τα συνιστώμενα λιπαντικά, αναγράφει τα συνιστώμενα ελαστικά! Πείτε μου λοιπόν, εάν γνωρίζετε έστω έναν αναβάτη παγκοσμίως, που να έχει (κάνει την π@@ριά να) βάλει τα συνιστώμενα...Και φυσικά το θέμα των ελαστικών είναι ασύγκριτα σοβαρότερο από αυτό των λιπαντικών! Κατά τα άλλα ότι λάδι εντός προδιαγραφών και να βάλετε, το άθραυστο, ήρεμο μοτεράκι του CB500X δεν θα πάθει τίποτα. Με το κιιβώτιο δεν ξέρω πως θα τα πάτε.. Αγαπητε X: Με τις μετατροπές στο μοτεράκι μην ψάχνεσι και πολύ. Πρόκειται για ένα τετράγωνο μοτέρ, όπως αποκαλούνται αυτά που η διαδρομή του εμβόλου είναι ίση με την διάμετρό του. Ότι και να κάνεις, ο κινητήρας στα ψηλά θα πνίγεται. Ένα μοτέρ σαν αυτό, μόνο με έναν οποιασδήποτε μορφής συμπιεστή μπορεί να αποδώσει ουσιωδώς καλύτερα. Εξάλλου σε βλέπω κατασταλαγμένο αγοραστή που ξέρεις τι πήρες. Εκτός και αν την βρίσκεις με τις μετατροπές - βελτιώσεις, οπότε καλά κάνεις. Go ahead with!
 15. Ρε Χ, μας έβαλες τεχνικό άρθρο για αυτοκίνητα σαν απάντηση στους προβληματισμους σου; Εκτός αν πρόκειται για ένα ακόμα από τα γνωστά σου αστεία. Όπως είπαν και τα παιδιά παραπάνω, στο αυτοκίνητο την σκληρή δουλειά της λίπανσης του κιβωτίου, την αναλαμβάνουν οι πολύ πιο εξειδικευμένες βαλβολίνες. Επιπρόσθετα το λάδι τους δεν καταπονείται απο τους ξηρούς συμπλέκτες, ούτε βρωμίζει από την φθορά των υλικών τριβής τους. Και βέβαια, οι ατελείωτες συζητήσεις των μοτοσυκλετιστών για λάδια, δεν έχουν να κάνουν παρά ελάχιστα, με την προστασία των μοτέρ τους. Δεν καταστράφηκε κανένας σύγχρονος κινητήρας επειδή άλλαξαν μάρκα και τύπο λαδιού! Ούτε υπερθερμάνθηκαν, ούτε έγιναν θορυβώδεις, ούτε τίποτα. Το κιβώτιο κύριοι είναι το θέμα. Αυτό αναγκάζει πολλούς αναβάτες να αλλάζουν το ακριβό λαδάκι που δοκίμασαν ύστερα απο 300 μόλις χλμ. Ας πάμε τώρα στο CB500X μας. Τι να πάθει το αλεξίσφαιρο μοτέρ του ρε 'σείς. Κάτι το όνομα της Honda, κάτι η euro4 κατασκευή του, βάλτε και την χαμηλή αποδοσή του και δεν έχετε τίποτα να φοβηθείτε απο τα λάδια. Και το πιο φθηνό να βάλετε, αν είναι εντός προδιαγραφών (κυρίως λόγω καταλύτη), η λογική λέει: Πρόβλημα μηδέν. Άσε που οι περισσότεροι τα αλλάζουμε στα μισά χλμ από ότι λέει το manual. Το κιβώτιο όμως; Μέχρι και τα μοντέλα του 14 είχε πρόβλημα. "Το βελτιώσαμε" ισχυρίζεται το εργοστάσιο. "Ήταν προβληματικό" μου είπε ο εξουσιοδοτημένος. Διαλέξτε όποια εκδοχή θέλετε. Η αλήθεια όμως είναι ότι η Honda έφτιαχνε καλύτερα σασμάν 40 χρόνια πριν! Πολλά έχουν γραφτεί και ειπωθεί για αυτό το θέμα. Μεταξύ άλλων και δοκιμές διαφόρων τύπων λιπαντικών που όχι μόνο καλύπτουν αλλά ΥΠΕΡκαλύπτουν τις εργοστασιακές προδιαγραφές. Δεν είναι παντογνώστες οι εργοστασιακοί μηχανικοί, ούτε άσχετοι οι χιλιάδες πάσης φύσεως βελτιωτές. Σιγά μην διστάσουμε να αλλάξουμε και λάστιχα ή αμορτισέρ/ελατήρια επειδή δεν το λέει το manual! Το 2016 μοντέλο που έχω εγώ, δεν έχει κάποιο πρόβλημα. Αντικειμενικά έχει ένα καλό κιβώτιο. Γιά Honda όμως όχι. Αυτό που με ενοχλεί περισσότερο είναι οι θορυβώδεις αλλαγές μέχρι και την 4η ταχύτητα. Γιά αυτό θα δοκιμάσω ένα 15/50 ημισυνθετικό. Σε 10/50 βρίσκω μόνο σε full synthetic. Και με βάση τις εμπειρίες της πλειονότητας των αναβατών, ανεξαρτήτως μηχανής, τα ημι φαίνεται να έχουν ένα μικρό προβάδισμα στην απαλότερη λειτουργία του λεβιέ. Λάδια. Ατελείωτο θέμα. Ας βάλει ο καθένας ότι γουστάρει.
 16. Αυτό πιστεύω και εγώ. Στα 1000 χλμ έβαλα Honda oil 10/30. Δεν ξέρω αν έφταιγε το λάδι, αλλά το κιβώτιο άρχισε να χτυπάει αμέσως. Στα 6000 χλμ έβαλα προαιρετικα αυτο : https://www.amsoil.com/shop/by-product/motor-oil/motorcycle/10w-40-synthetic-metric-motorcycle-oil/ Σχεδόν καμία διαφορά. Τωρα σκέφτομαι και εγώ για ημισυνθετικό 15/50. Θεωρητικά ένα ιξώδες 10/40 υπερκαλύπτει τις προδιαγραφές του 10/30 και ένα 10/50 (10/60 κτλ) και τα δύο.
 17. Ρε παιδιά γιατί μπερδεύεστε; Υπάρχουν όλα στο διαδίκτυο. Έτοιμα σερβιρισμένα. Δεν χρειάζεται να τα αναπαράγουμε διαρκώς. Μόνο λίγο ψάξιμο. Εδω φαίνεται ξεκάθαρα που στηρίζεται το Givi. Καί στο μοτέρ (A,B) και στο πλαίσιο (C,D). Όλο μαζί σαν ένα συμπαγές κομμάτι. Μεταφέροντας κάποιες δυνάμεις, αλλά κυρίως κραδασμούς από διαφορετικές οδούς από αυτές που προέβλεψε η Honda κατά την μελέτη του πλαισίου. Στο D φαίνεται και η κόλληση που υπάρχει στο σημείο της ρωγμής. https://m.fortnine.ca/media/pdf/givi/TN1121.pdf Και εδώ φαίνονται καλύτερα οι βάσεις του μοτέρ στο πλαίσιο και το σημείο στήριξης του guard στο λαιμό εμπρός. http://world.honda.com/CBR500R-CB500F-CB500X/frame-chassis/index.html Τα engine guard των άλλων κατασκευαστών είναι ανεξάρτητα πάνω - κάτω αλλά και δεξιά - αριστερά. Ακόμα, δεν το αναφέρει "και άλλος κάτοχος" αλλά πάμπολλοι (δεν τους μέτρησα), σε πολλές και διάφορες ιστοσελίδες worldwide. Δεν είναι φυσικά δυνατόν να ισχυρισθούμε και μάλιστα δημοσίως, ότι βρήκαμε την λύση του προβλήματος (αν όντως υφίσταται), ακόμα και αν είχαμε τις επι τούτου επιστημονικές γνώσεις. Όμως δεν μπορούμε και να αγνοήσουμε τόσες περιπτώσεις και εμπειρίες. Της δικής μου συμπεριλαμβανομένης.
 18. BOLDOR 900 F1

  Honda CB500X

  X: Το combo 16 - 39 για εμένα φαίνεται μια χαρά. Δεν αναφέρεται ούτε ένας που να μάκρυνε την τελική σχέση (άλλος λιγότερο, άλλος περισσότερο) και να το μετάνιωσε ! Επίσης πολλοί αναφέρουν σαν δευτερεύουσα θετική επίδραση ένα απαλότερο σασμάν. Όσο μικρότερη σχέση έχεις στο κιβώτιο, τόσο λιγότερο θα αντιλαμβάνεσαι την διαφορά με το μακρύτερο ΤΕΛΙΚΟ γρανάζωμα. Λογικά στην 1η δεν θα καταλάβεις τίποτα αξιομνημόνευτο. Εκτός αν τραβάς trailer. Για περαιτέρω ξέρεις : gearingcommander, cb500x forum κτλ. κτλ. - Το εκνευριστικό σκορτσάρισμα στην πρώτη ταχύτητα, είναι κοινός τόπος στα ψεκαστά μηχανάκια. Το θέμα δεν είναι ποιά το έχουν, αλλά ποιά ΔΕΝ το έχουν. Πρόβλημα που μας ήρθε πακέτο με την αλλαγή απο καρμπυρατέρ σε ψεκασμό. Ισως η αλλαγή στο γρανάζωμα να βελτιώσει κάπως τα πράγματα. Διαφορετική χαρτογράφηση στον κινητήρα του CB, έχει αυτό: http://www.bikeit.gr/new-models/honda/10143-nea-montela-2017-honda-rebel-2017.html - Για την ζελατίνα έγραψα στην σελίδα 93 κάποια πραγματάκια. Την ιδέα μου την βρήκαν τόσο καλή Αμερικάνοι και Άγγλοι, που την αντέγραψαν επαγγελματικά. http://s410372035.initial-website.co.uk/accessories/select-bike-a-j/honda-cb500x-cb400x-2016/ https://system.netsuite.com/core/media/media.nl?id=2137&c=851642&h=2f1a22b759bd0a0382af&_xt=.pdf Στην πραγματικότητα την ιδέα την εμπνεύστηκα απο σκέψεις μέλους του CB500X forum. Και βέβαια τόσο οι Αμερικανοί όσο και οι Άγγλοι αγνοούν ακόμα και την ύπαρξη μου.
 19. X: Τα κάγκελα της Givi πιθανόν κόπηκαν λόγω κραδασμών. Η ενιαία πάνω - κάτω κατασκευή τους ακυρώνει την ελαστική βάση του μοτέρ, με συνέπεια την αύξηση των κραδασμών. Για πολύ περισσότερα, αν διαθέτετε και χρόνο, πάρτε να 'χετε: https://www.cb500x.com/index.php/topic,3078.0.html Στο forum υπάρχουν πολλά ακόμα σχετικά νήματα. Εγώ παρέλαβα το μηχανάκι με αυτά τα κάγκελα τοποθετημένα, οπότε δεν μπορούσα να ξέρω τι γίνεται με τους κραδασμούς. Τους θεώρησα όμως υπερβολικούς και το έψαξα το θέμα. Χαλάρωσα το παξιμάδι, εκεί που έγινε η ρωγμή σε εσένα, οι κραδασμοί όντως μειώθηκαν και τώρα νομίζω είναι ΟΚ. Αυτό το πρόβλημα (όπως τουλάχιστον το αντιλαμβάνονται οι χρήστες, εξηγούμεθα για να μην παρεξηγούμεθα), οδηγεί πολλούς σε διαιρούμενα engine guards. Όπως αυτά: https://www.hepco-shop.de/meinbike/honda/cb-500-x/motorschutzbuegel-anthrazit.html https://www.hepco-shop.de/meinbike/honda/cb-500-x/tankschutzbuegel-anthrazit.html Για τις μπαγκαζιέρες, άμα αρχίσω τα "σχόλια" (μπινελίκια) δεν θα σταματάω. Έχω σκεφθεί αρκετές φορές να ανοίξω σχετικό θέμα. ΟΧΙ μόνο για τις Givi. Για ΟΛΕΣ. Φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Κατά κανόνα, δύο πανάκριβα, χιλιοαποσβεσμένα κομμάτια πλαστικό, ενωμένα με δυό πειράκια απο παιδικό παιχνίδι. Απο την μία πλευρά κλειδαριά ασφαλείας και απο την άλλη ανοίγει με ένα κοφτάκι των 3 euro ! Αμ οι άλλες.. Μεταλλικές, (δήθεν) Heavy duty κατασκευές, που η τριπλέτα στοιχίζει όσο ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο ! Τόσο heavy, που αν δεν τις ασφαλίσεις με έξτρα ιμάντες - εξαλείφωντας την όποια πρακτικότητα τους - γυρίζεις πίσω να τις ψάξεις ύστερα απο το πέρασμα σου απο μεγάλη λακούβα ! Και τα πράγματα σου στο οδόστρωμα - τόχω δεί σε σύντροχο. Για αρχή ας ρωτήσω : Ξέρει κανείς γιατί δεν έχουν αμορτισέρ ; ( όπως πλέον βρίσκεις στις σέλλες και των πιο φθηνών σκούτερ ). Να μην κρατάμε κόντρα με το ..κεφάλι όταν έχει αέρα... Ρε μπαγάσα Χ χαλβαδιάζεις και εσύ R1200RS ;
 20. BOLDOR 900 F1

  Honda CB500X

  Δεν ξέρω αν το προβλημά σου είναι ο αισθητήρας (διακοπτάκι) αυτός. Όπως τα περιγράφεις μάλλον όχι. Σε εμένα πάντως, μία ωραία πρωία δεν έπαιρνε εμπρός με συμπλέκτη και ταχύτητα μέσα. Κατάλαβα αμέσως ότι αυτό το διακοπτάκι ήταν η αιτία. Ένα - δύο ψεκασματάκια με WD40 και τέλος. Βρίσκεται μέσα στη βάση της μανέτας του συμπλέκτη και είναι άμεσα προσβάσιμο, χωρίς λύσε - δέσε. Απλά χρησιμοποιείς το σωληνάκι - προέκταση στο spray. http://www.hondapartshouse.com/oemparts/a/hon/568d48b587a8661554ae7b49/handle-lever-switch-cable Είναι το νο 7.
 21. X, τα πράγματα είναι ακριβώς όπως τα λές. Το μεταλλικό κομμάτι που συγκρατεί το hugger πίσω αριστερά, βιδώνει με μια απλή μαύρη allen χωρίς ροδέλα και χρησιμοποιεί το ίδιο το μαλακό πλαστικό του φτερού σαν ασφάλεια ! Η βίδα δλδ βυθίζεται με το σφίξιμο μέσα στο πλαστικό "τρώγοντας" το. Εκτός και αν δεν την σφίξεις καλά, όπως μάλλον εσύ, με τα επακόλουθα που αναφέρεις. Εγώ τελικά την ασφάλισα (;) με tie wrap μέχρι να στείλω το hugger να κάνει παρέα στo δικό σου. https://postimg.org/image/y38v25945/ Το μαυροκέφαλο της βίδας διακρίνεται κατω απο το tw χωμένο στο πλαστικό. Απο εμπρός το φτεράκι το ασφαλίζει (;) το chain guard πατ'ωντας το. Η γλύστρα τώρα έχει κουμπώσει σωστά επάνω στο ψαλίδι. https://postimg.org/image/foyby5wth/ Εδώ φαίνεται πως έκατσε το hugger επάνω από την γλύστρα, με την ανάλογη στρέβλωση του, χωρίς φυσικά να είναι πλέον βιδωμένο. Γίνεται νομίζω κατανοητό ότι δεν είναι αυτή η θέση του. https://postimg.org/image/oy0i8a5ph/ Πάρτε και τις φωτογραφίες που αφάνισε το photobucket : https://postimg.org/image/i2g9p6b8l/ https://postimg.org/image/do7sdc0o5/ https://postimg.org/image/ncl8ggvhh/ https://postimg.org/image/fvc1195yd/ https://postimg.org/image/taz1qpeg5/ https://postimg.org/image/4mxudgs4l/ Αυτό με το σχήμα U έμεινε μέσα στην φωλία του γραναζιού. Αφαιρέθηκε αργότερα με ένα μακρύ μυτοτσίμπιδο. Το ευθύγραμμο το έκοψε ύστερα απο 1 - 2 sec και το εκτόξευσε πρώτα στο πίσω λάστιχο και ύστερα στο οδόστρωμα.
 22. Στάθη τα πράγματα δεν είναι απλά, γι'αυτό ας είμαστε φειδωλοί στα σχόλια μας. Επισυνάπτω μέρος του mail που μου έστειλε ο εξουσιοδοτημένος: "θα επικοινωνήσω με την εταιρία που το κατασκευάζει αλλά στη μέχρι τώρα εμπειρία μας έχει δεν αναφερθεί τίποτα που να μας ενισχύει την υπόνοια αυτή. Επίσης πρέπει να αναφέρουμε ότι το συγκεκριμένο προιόν είναι εγκεκριμένο από την Honda Ευρώπης και διατίθεται και σαν γνήσιο αξεσουάρ με κωδικό HONDA. Σε κάθε περίπτωση εμείς θα επικοινωνήσουμε και με την Honda Ελλάδος αλλά και με την Rossocromo ώστε να αναφέρουμε το πρόβλημα που σας προέκυψε." Υ.Γ. Η επισήμανση με έντονη γραφή έγινε από εμένα.
 23. Μεγάλε Χ. (με το ωραίο χιούμορ): Τελικά εσύ φαίνεται να έλυσες τον γρίφο ως νέος investigator στο Mayday ! Επειδή ακόμα οι υπεύθυνοι με τους οποίους μίλησα δεν έχουν καταλήξει σε οριστικό συμπέρασμα και επειδή έπονται ενημερώσεις όπως μου είπαν, επιφυλάσσομαι για περαιτέρω σχόλια και ιδίως κριτικές. Το πρόβλημα με την τοποθέτηση του hugger, φαίνεται να αγγίζει και άλλα μηχανάκια. Και όχι μόνο στην Ελλάδα. Απλά (πιστεύω) περιμένει τις κατάλληλες συνθήκες για να εμφανιστεί (χτύπα ξύλο). Αντί λοιπόν γιά άλλα σχόλια: http://www.nc700.co.uk/index.php?/topic/2670-fitted-my-rossocromo-hugger-today-and/& Κοιτάξτε την 2η φωτό. Σαν να βλέπω το δικό μου. Και στην σελίδα 2 διαβάζουμε: The other left fixing goes under the chain guide. (This is the piece of rubbery plastic that sits on top of the swingarm and protect if from the chain. When on centre stand the chain is lying against the chain guide.) This raises the chain guide by about 3mm and at slight angle. I don't think this is a good idea. Προφανώς η υπερέκταση του ψαλιδιού μπορεί να συμβεί και εν κινήσει. Και αν η αλυσίδα έχει συντονιστεί από τις διαδοχικές κακοτεχνίες του οδοστρώματος..... Το σενάριο δείχνει να "κουμπώνει" πολύ καλά. Εγώ έκανα πατέντα. Όταν μπορέσω θα ανεβάσω φωτό. Ευχαριστώ όλους σας για τις απαντήσεις και ελπίζω να δείξε(α)τε κατανόηση για το προηγούμενο ύφος μου. Καταλαβαίνετε όμως πως ένιωθα..
 24. Και εσείς ώ τέκνα Βρούτοι; Ξεκινώντας να γράψω την περιπέτεια μου εδώ μέσα, περίμενα μιά κάποια συμπαράσταση απο τους συμφορουμίτες και μιά παράλληλη επιφυλακτικότητα έως αμφισβήτηση από τους επαγγελματίες της Honda. Τελικά βλέπω να συμβαίνει το αντίθετο ! Αναρωτιέμαι εαν το VW diesel gate είχε συμβεί στην Ελλάδα τι θα ακούγαμε. Θα έφταιγαν οι Έλληνες οδηγοί, οι βενζινάδες μας, τα συνεργεία, οι δρόμοι, οι δημοσιογράφοι, το κλίμα, τα πάντα. Μόνο η VW δεν θα έφταιγε. Το πιθανότερο θα ήταν να μας είχε κάνει και καμιά μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση ! Α, ρε Ελλάδα. Καταναλωτική συνείδηση μηδέν. Επί του προκειμένου τώρα. Το μηχανάκι σήμερα το πήγα στη Honda Ν. Μάκρης από όπου και το αγόρασα. Επιβεβαίωσαν και αυτοί την κατάσταση βιτρίνας - plus της μηχανής. Με εξαίρεση τις εκτεταμένες οξειδώσεις που περιγράφω εκτενώς στο κεντρικό thread του CB500X. " Οι μηχανές που δεν κατασκευάζονται στην Ιαπωνία, δεν έχουν πλέον την ποιότητα στα περιφερειακά τους που είχαν παλιά " συμφώνησαν μαζί μου. Αλυσίδα είπατε; Τ-Ε-Λ-ΕΙ-Α παρακαλώ. Στα 10800χλμ που έχει το μηχανάκι δεν έχει χρειασθεί ούτε τέντωμα. Σε αυτό βέβαια συμβάλει και το ήπιο γκάζι της μηχανής. Λάδωμα με 90άρα βαλβολίνη κάθε 300 - 400 χλμ σε ζεστή αλυσίδα. Μετά από επάνω ψεκάζω αυτό: http://www.wurth.gr/uploads/infos/P 09 6045.pdf και την αφήνω λίγες ώρες να "μουλιάσει". Μιλάμε για φροντίδα σε βαθμό ψυχαναγκαστικού υποχονδρισμού. Τι κόμπους και @@ μου λέτε. Επιπλέον είτε το πιστεύετε είτε όχι (ξερω - ξέρω, όχι) η εργασία αυτή είχε γίνει (πάλι) πρίν ξεκινήσω την συγκεκριμένη βόλτα. Μαζί με ένα μικρό έλεγχο στην περιοχή (η γλύστρα ήταν εκεί μέσα στο λιπαντικό) και (εδω μπαίνουμε στο ζουμί) ρύθμιση της ανάρτησης εμπρός - πίσω. Πίσω 2 κλικ κάτω και εμπρός 1,1/2 κλικ επίσης κάτω... ....45 χλμ μετά περνάω απο αερογέφυρα που έχει στους κακοκατασκευασμένους αρμούς στης έντονα διαδοχικά γιαμπς. Η μηχανή και όποιο άλλο όχημα την διασχίζει, αναπηδάει έντονα. Το πάνω - κάτω του ψαλιδιού με την νέα ρύθμιση ήταν τώρα σε μεγαλύτερο εύρος. Αυτό, μαζί με τον ανομοιόμορφο τζόγο της αλυσίδας κατά την όδευση της που δημιουργεί ο μοχλισμός του prolink, ίσως (ΙΣΩΣ) αποτελούν την άκρη του νήματος. Θα ενημερωθεί ο τεχνικός διευθυντής της αντιπροσωπείας μόλις επιστρέψει από τις διακοπές του και ευελπιστώ στη συνέχεια να ενημερώσει και τα κεντρικά στην Ιαπωνία. - Η γλύστρα κουμπώνει σε τρία σημεία και ασφαλίζει με δύο βίδες με μεγάλες ροδέλες. http://www.hondapartshouse.com/oemparts/a/hon/568d48b487a8661554ae7b34/swingarm Νο 10, 11, 21. Στη μηχανή, αυτές είχαν παραμείνει στη θέση τους και μάλιστα ήταν και πολύ σφιχτές. Μαζί με κατάλοιπα απο την γλύστρα. Κάτι δηλαδή τράβηξε βίαια την γλύστρα ξεσκίζοντας την απο τις βίδες της. (Γνώμη μου: Θα έπρεπε οι βίδες να έπιαναν πιό πίσω. Αν πάτε στο μηχανάκι σας θα δείτε ότι με το δάχτυλο σας ανασηκώνετε εύκολα το πίσω μέρος της. Αυτό δλδ που συναντάει πρωτο η αλυσίδα κατά την κινησή της). Στη συνέχεια στριχμώθηκε στη φωλιά του εμπρός γραναζιού μπλοκάροντας το. Ευτυχώς στιγμιαία...... Κατόπιν την έκοψε σε δύο μέρη. Το ένα παρέμεινε εκεί και το άλλο το εκτόξευσε, πρώτα στο πίσω λάστιχο (υπήρχαν τα σημάδια) και ύστερα στην άσφαλτο από όπου και το μάζεψα. http://s1376.photobucket.com/user/pANOS9pANOS/media/20170808_081819_zpsay2rqvxg.jpg.html?sort=3&o=0 http://s1376.photobucket.com/user/pANOS9pANOS/media/20170808_081810_zpscjqk5eqb.jpg.html?sort=3&o=1 http://s1376.photobucket.com/user/pANOS9pANOS/media/20170808_081804_zpsbn2e7pmf.jpg.html?sort=3&o=2 http://s1376.photobucket.com/user/pANOS9pANOS/media/20170808_081751_zpsegerc0tm.jpg.html?sort=3&o=3 http://s1376.photobucket.com/user/pANOS9pANOS/media/20170808_081735_zpsgau4ek9z.jpg.html?sort=3&o=4 http://s1376.photobucket.com/user/pANOS9pANOS/media/20170808_081620_zpsjpipnk8b.jpg.html?sort=3&o=8 http://s1376.photobucket.com/user/pANOS9pANOS/media/20170808_081626_zpstbussobd.jpg.html?sort=3&o=7 Αυτό που έχει σχήμα V παρέμεινε στο γρανάζι. Το ευθύγραμμο είναι αυτό που κόπηκε και αποβλήθηκε στο δρόμο. -- Σκόπευα να κάνω κάποιες μετατροπές. Μεταξύ άλλων: Γρανάζια 16 - 39, special linkage (τα είχα παραγγείλει και ευτυχώς δεν ήρθαν ποτέ) και ενα αληθινό αμορτισέρ στην θέση του αποσβεστήρα μοτοποδηλάτου που έχει. "Τώρα θα έπρεπε να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας" μου είπαν απο την Honda... Πίσω φοράει "εκ παραλαβής" φτεράκι ROSSOCROMO χωρίς κανένα πρόβλημα. to be continued...
 25. Αξιοπιστία HONDA και τα @@μας κουνιουνται Μάγκες, ο μύθος της HONDA για' μένα κατέρρευσε. Τουλάχιστον σε ότι δεν είναι made in Japan. Σήμερα το μηχανάκι πήγε να με σκοτώσει.. Τα είδα ΟΛΑ. Μπλοκάρισμα πίσω τροχού (διακοπτόμενο και στιγμιαίο ευτυχώς) με 120 - 130 klm/h ! Ο λόγος ; Αποκολλήθηκε η γλύστρα της αλυσίδας που βρίσκεται επάνω στο ψαλίδι και μπλόκαρε το εμπρός γρανάζι....Μέχρι να διαλυθεί σε κάποια δευτερόλεπτα και να την γλυτώσω. Παρά λίγο θα γινόμουν ένας νέος Barry Seene στην Daytona. Αφού συνήλθα απο το mega shock άρχισε ο γολγοθάς της αποκατάστασης της μηχανής. Ο Σαρακάκης στα μεζέα του.. Ανταλλακτικό δεν υπήρχε μέχρι να τελειώσει η άδεια μου (!), ενώ ο υπεύθυνος στην αντιπροσωπεία απολάμβανε την δική του! Ύστερα απο εκατοντάδες τ/φ στους εξουσιοδοτημένους μηχανικούς, τελικα η γλύστρα βρέθηκε και τοποθετήθηκε. Ούφ !!! Ωφείλω να ευχαριστήσω (τους μέχρι εχθές άγνωστους μου) Βιταλιώτη Θ. (τον Στέφανο συγκεκριμένα) απο το MOTORRAD Περιστερίου, και τον φίλο μηχανικό στο Μπρατάκος service για την βοήθεια τους. Επίσης να τονίσω ότι οι περισσότεροι (όχι όλοι) εξουσιοδοτημένοι που μίλησα τ/φκα έκαναν ότι μπορούσαν για να βοηθήσουν. Από την άλλη η πρωτοφανής όπως είπαν περίπτωση μου δεν καλύπτεται από την εγγύηση !!! Περισσότερα όταν βρώ χρόνο. Δεν πρόκειται να το αφήσω να περάσει έτσι. Υ.Γ. Τονίζω ότι το μηχανάκι είναι μοντέλο 14 μηνών και άψογα συντηρημένο.
×
×
 • Create New...