http://www.bridgestone.gr/moto/battlax/t31/
Πρόκειται για τον αντικαταστάτη Τ30 Evo...
Προσωπικά εμένα ήταν ελαστικό που με είχε αφήσει πολύ ευχαριστημένο μετά από 2 ζευγάρια...και μετά από ένα διάλειμμα με Dunlop Roadsamrt 3..Είπα να γυρίσω πάλι στα σίγουρα και να επιλέξω για ακόμα μια φορά την Bridgestone.
Τα έχει τοποθετήσει κάποιος φίλος και ποιες οι εντυπώσεις του!??
Σημαντικό επίσης να αναφέρει τι ελαστικό φορούσε πριν...
Καιρο τωρα ημουν στην διαδικασία να αλαξο λαστιχα στο χχ οποτε ακολουθεί σεντόνι
πάντα σε ολα τα μηχανάκια μου εινα μόνο γεφυροπετρα -bridgestone- για πολλους και διάφορους λόγους αλλα η κυριότεροι ηταν οτι τα θεωρώ για μένα και το στυλ οδηγήσεις μου πολυ καλά εως κορυφαία και ο αλλος λόγος προτιμώ να ξέρω μια μάρκα πολύ καλά που ειναι δυνατή αλλα και που πάσχει για να μην εχω εκπλήξεις και χάσιμο χρονου και χρημάτων .
εως τώρα εχουν περάσει απο το χχ 4 ζευγάρια bt-014 , ενα ζευγάρι bt-021- ενα ζευγάρι bt-023, και το τελευταίο ενα ζευγαρι bt-016 .
Oλα τους πολύ καλά λάστιχα για της απαιτήσεις που ειχα της δεδομένες στιγμές -εκτος ισως απο το bt-021 που ηταν μάλλον μέτριο οποτε αλλάχτηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα - ολα τους έλειωσαν στα χερια μου πράγμα που μας φερνει στον τριτο λογο που μου αρέσει η γεφυροπετρα ,διατηρει τα χαρακτηριστικά του το λάστιχο μέχρι τέρμα
Αλλα επειδή θεώρησα και θεωρώ οτι είναι απαράδεκτο η τιμες τον ελαστικόν να έχουν τιμές που ίσχυαν πριν 5 χρονια άρχισα το ψάξιμο
τα bt-016 ειδικά το μπροστινό ειχε παραδώσει πνεύμα και ειχε αρχίσει να γίνετε επικίνδυνο
φωτο
ωπος βλέπετε το λάστιχο ειχε σκασει στα πλαγια και ειχε τετραγωνίσει !!!!!! το μπροστινό επαναλαμβάνω , το λάστιχο αυτο ειναι εκπληκτικό απλα δεν κάνει για τοσο βαριά μηχανάκια οπως το χχ συν του οτι ο οδηγός του ειναι λιγο κανίβαλος στα φρένα αλλα δεν με πούλησε ποτέ και πουθενά
φωτο απο το πισω
σαφως σε καλύτερη καταστασει φθαρμένο μεν και λιγο ξερο αλλα οχι στα χαλια που εχει το μπροστινό
συνολο χιλιομετρον 12000 χιλιόμετρα
Αυτα για απερχομενα παμε στα καινούρια τωρα
Μετα απο πολυ ψαξιμο και πολυ διάβασμα κυριως σε site του εξωτερικο και ειδικα για το δικο μου μηχανακι η μπιλια έκατσε στα MITAS SPORT FORCE ξέροντας οτι η mitas ειναι μια εταιρία με καλο ονομα στα χωματερα λαστιχα και ειδικα στα λαστιχα ειδικών χρήσεων
η συγκρισει θα γινει θα ειναι σκληρη αλλα και πιστευω δικαιοι
φορεθηκαν λοιπον και οπως παντα η πρωτη εντυπωσει ειναι καθοριστική , πολυ καλή λοιπον η πρωτη εντυπώσει
το λάστιχο βουτάει πολυ εύκολα στην στροφή διατηρει την πορεια που εχεις σημαδέψει αλλα σε σχεσει με το 16αρι θελει λιιιιιγο περισσότερη δυναμη ,στην σφαλιαρα οχι τιποτα τραγικο απλα λιγο περισοτερη δυναμη και λιγο πιο αποφασιστικό τιμονιασμα απο την αλλη δεν εχει την ξυραφια του 16αριου που οδηγει μερικες φορες σε πολυ ελαφρια ταλαντωσει η διαφορα ισως ειναι στο σχημα της κορωνας , αλλα το λαστιχο κραταει καλα και τα περιθωρια κλισεις ειναι μεγαλα πολυ περισσοτερα απο τα δικα μου ορια .
Το πισω στην βουτιά της στροφης ειναι οπως πρεπει να ειναι , ουδέτερο δεν σε απασχολει καθολου και δινει την αισθησει οτι οσο και να ανοιξεις το γκαζι δεν θα εχει προβλημα ,πραγμα το οποιο φυσικα και δοκιμασα ακομα και σε δρομα σαπουνι , βραχος
Σε μια περιπτωσει σε ανηφορικη στροφη παρατεταμενη και ασφαλτο χαλια πολυ χαλια ομως , ανοιξα λιγο πιο ζωηρα το γκαζι , πριν την κορυφη της στροφης η αντιδρασει ηταν ωραια ,ελαφρυ διωξιμο της ουρας αλλα το μπροστινο εκει που ηθελα να ειναι, πολυ καλα λοιπον .
τα 16αρια αλλα και τα 14αρια ειχαν την ιδια συμπεριφορα ισως λιγοτερη εντονη .
στα πολυ δυνατα φρενα αψογα ουτε ταλαντωσεις ουτε τιποτα αλλες τραγικες εως αστειες καταστασεις
Στης παρατεταμενες πολλων χιλιομετρων κανενα προβλημα
στο σφικτο ορεινο κανενα θεμα μονο η λιγο παραπανω κουρασει -βλεπετε παραπανω -
η αποσβεσει ανωμαλιών πολυ καλυτερη απο τα 16αρια αλλα οχι τοσο κορυφαια οσο τα 23αρια
Ζεστενονται γρηγορα αυτην την εποχη ,σε 8 με 10 χιλιομετρα ειναι οκ των χειμωνα θα δειξει .
αυτο που παρατηρησα εναι οτι ζεσταίνονται γρηγορα αλλα αργουν να κρυωσουν ,σε μια σταση ας πουμε πραγμα πολυ βολικο .
ΔΕΝ τους αρεσουν ασπρες διαχωριστικες καθολου ομως , σε σχεσει με ολες τς γεφυροπετρες η διαφορα εινα χαοτικη , οσο ειναι κρυα καλυτερα να αποφεύγονται αμα ζεσταθουν το πραγμα καλυτερεύει παρα πολυ αλλα σε μια γρηγορη στροφη με ζωηρο γκαζι στην εξοδο ενα κουνημα το τρως οχι τιποτα τρομερο ειδικα αμα το περιμενης αλλα δεν βγαζει και το απολυτο αισθημα ασφαλειας αλλα ομολογώ οτι ωρες ωρες ειναι και διασκεδαστικο .
Στην βροχη ειχαμε και μπολικες οποτε τα συμπερασματα ειναι ασφαλει , κραταει καλα , καλο ειναι με της ασπρες διαχωριστικες να κραταμε αποστασεις σε μια περιπτωσει με πολυ νερο ομως και παταγα σε ασπρη ,σε φαναρι , στην μαραθωνος , με λιγο πιο ζωηρο ανοιγμα γκαζιου το χχ πεταξε κωλο , μαλιστα αιφνιδιαστικα , αλλα μολις επιασε ασφαλτο ισιωσε, προσοχη λοιπον στης γραμμες εδω χανουν απο ολες της γεφυροπετρες
Μετα απο βροχη ξερετε με ολα τα καλα στον δρομο , πετρες, χωματα , λακουβες με λασπη κανενα προβλημα , ακομα και πετραδακια στην στροφη να βρει κραταει
Ειναι λιγο πιο ευαίσθητα στης πιεσης 2 psi κατω και το καταλαβαινης, σε σχεση με τα 16αρια που ηθελες 4 psi κατω και με τα 23αρια 5-6 psi κατω
δυο περιστατικα που τα εκτιμησα
μπλοκαρισμα μπροστινου νουμερο 1
μολις τα εχω βαλει, με καινουρια τακακια, δρομος σαπουνι πανω σε παγο , κυρια μπροστα μιλαει στο κινητό, την ωρα που δινω κλισει και γκαζη να περασω παταει φρενο, ηταν και κατηφορα ,μποκαρισμα στο μπροστινο ακαριαιο , το τιμονι διπλωσε λιγο ,στο 16αρι θα διπλωνε περισσοτερο αφημα μανετας ολα καλα πληροφορησει αψογη και ηταν και αστρωτα με μολις 16 χιλιομετρα στον δρομο.
Μπλοκαρισμα νουμερο 2
δρομος σαπουνι ,χαλαρη αδηγησει που σημαινη στο χχ εκτη και σχεδον σβηστος οποτε δεν εχουμε φρενο κινητηρα , σκυλακος συμπαθεστατος ,αποφασισε να περασει απεναντι ,φρενα -τσαρουχομα - μπλοκαρισμα ,στριγκλισμα , τιμονι δεν διπλωνι το χχ σερνετε μερικα μετρα αφιμα μανετας ολα καλα , το 16αρι θα διπλωνε το τιμονι αυξανοντας την πιθανοτητα πεσιματος με το 23αρι θα ειχα πεσει.
χιλιομετρικη αποδωσει δεν ειναι δυνατον να την υπολογισω αλλα το ενστικτο μου λεει γυρω στης 10000 χιλιομετρα ,ο χρονος θα δειξη ποσο θα κρατησουν και κυριως αν εχουν και την ιδια αποδοσει .
εν κατακλειδη ενα πολυ καλο λαστιχο εφαμιλο με πολυ ακριβοτερα , εχει της ιδιοτροπίες του αλλα οχι σε μεγαλο βαθμο ειδικα αν σκεφτης οτι στην δικη μου διαστασει φορεμενα εχουν 190 ευρω το οποιο δινει την δυνατοτητα να εχεις ενα καλο λαστιχο σχεδον καθε χρονο .
αυτα .