tre 4.529 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26 , 2020 πριν 3 ώρες, το μέλος innova 04 έγραψε: Σε πολλές Ευρωπαικες χωρες, ισχυει ηδη εδω και πολλά χρόνια. Και οδηγουν κανονικά μοτό Α1 με διπλωμα ΙΧ. Το ίδιο ''δικαίωμα'' εχουμε κι εμεις, σε αυτες τις χωρες, μπορουμε να οδηγησουμε νοικιάρικη μοτό Α1 με διπλωμα ΙΧ ακομη κι αν δεν εχουμε πάρει ποτέ διπλωμα μοτό στην Ελλάδα. Οι ΕΕ τουριστες που νοικιαζουν μοτό στην Ελλάδα, ΔΕΝ εχει -σχεδον- κανενας αδεια οδηγησης Α1. Νοικιαζουν με το διπλωμα ΙΧ. Φοράνε πάντα κράνη, και τσακίζονται στην 1η γυαλισμένη στροφή.. Η εναρμόνιση ΙΜΟ, ειναι σωστη και έπρεπε να εχει γινει 20 χρόνια πίσω. Οι λόγοι δίνονται στο ποστ @CptAngel και στο άρθρο Φελούκα. Να προσθεσω, ότι ΘΑ αποκτά καποιος ευκολα την οπτικη της μοτό και θα προσεχει 100 φορες περισσοτερο τα δίκυκλα πισω απο ενα τιμονι ΙΧ. Θα επανεκτιμήσει την διαφορά πρόσφυσης του δρόμου ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ, και θα κατανοήσει γιατι ειναι τόσο ακριβά τα ελαστικά μοτό. Εγώ Θανάση το αντιστρέφω και ρωτώ: μήπως θα έπρεπε να βγάζουν όλοι δίπλωμα μηχανής και αυτομάτως να έχουν δικαίωμα να οδηγούν αυτοκίνητο ? Πιο λογικό μου φαίνεται Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
CptAngel 4.604 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26 , 2020 (τροποποιήθηκε) πριν 1 ώρα, το μέλος tre έγραψε: Εγώ Θανάση το αντιστρέφω και ρωτώ: μήπως θα έπρεπε να βγάζουν όλοι δίπλωμα μηχανής και αυτομάτως να έχουν δικαίωμα να οδηγούν αυτοκίνητο ? Πιο λογικό μου φαίνεται Οχι επειδη στη μια περιπτωση εχεις 1-2+ τονους κουτι απο σιδερα που μπορει να καταστρεψει τα παντα γυρω του με μια λαθος κινηση και χρειαζεται μια στοιχειωδη εξιδεικευση ο χειρισμος του +ικανοτητα διαχεριρισης του ογκου και της περιορισμενης ορατοτητας και στην αλλη ενα ατομικο οχημα 100 κιλων (οσο ενας ογκωδης ανθρωπος) παρομοιο με ποδηλατο/πατινι κτλπ. με παραπανω δυναμη το οποιο (ειδικα αυτοματο/ημιαυτοματο) μπορει στην κυριολεξια να μαθει να οδηγει ο οποιοσδηποτε σε μερικα λεπτα (πολλοι το εχουμε δει να γινεται επανειλημμενα φανταζομαι). Το βλεπεις και στα μαθηματα αυτο. Στο αυτοκινητο εχεις 1002 να μαθεις (παρκαρισματα, οπισθογωνιες, ξεκινηματα σε ανηφορες χωρις να σε παρει πισω και να παρεις σβαρνα ο,τι υπαρχει, πως να κοιτας, πως να ανοιγεις πορτες κτλπ.), ενω στα μηχανακια απλα μαθαινεις μια βασικη ισορροπια και φευγεις. Το πως να κινεισαι σωστα και να εισαι ασφαλης κτλπ. εκ των πραγματων μονο στο δρομο θα το μαθεις ή σε κανα σχολειο ΑΦΟΥ παρεις το διπλωμα. Ο μονος αλλος τροπος θα ηταν να δινει το υπουργειο απο ενα δασκαλο πριβε στον καθενα να τον βγαζει εξω και να του εξηγει με τις ωρες. Τροποποιήθηκε Σεπτέμβριος 26 , 2020 από τον CptAngel Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
FlyingInADream 10.360 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26 , 2020 Μια αντίρηση έχω σε όσα λες. ΔΕΝ έχουν όλοι οι άνθρωποι την ικανότητα της ισορροπίας σε δίκυκλο. Ένα ποσοστό ΔΕΝ μπορεί να το μάθει. ΠΟΤΕ. Λείπει κάποια ικανότητα στον εγκέφαλο, όπως γίνεται και με το μουσικό αυτί, αν δεν το έχεις, δεν μαθαίνεται. Αν λοιπόν, κάποιος οδηγάει αυτοκίνητο με το Β, και ΔΕΝ έχει την αυτογνωσία ότι ΔΕΝ μπορεί να ισορροπήσει δίκυκλο, αυτός θα δοκιμάσει και θα τσακιστεί. Θα έπρεπε το σύστημα να μας εξασφαλίζει με κάποιο τρόπο από αυτές τις περιπτώσεις. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
CptAngel 4.604 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26 , 2020 Αυτο που λες ειναι εξαιρετικα σπανιο και θα το ηξερε ηδη απο τις εποχες που δε μπορουσε.. να κανει ποδηλατο. Στη χειροτερη θα το μαθαινε στην πρωτη βολτα ειτε αυτη ηταν στην πιστα του υπουργειου ειτε σε καποια πλατεια εξω. Σε καθε περιπτωση δε μπορει κατι τοσο σπανιο να μπλοκαρει κατι λογικο για ολους τους υπολοιπους. 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Tasos Meli 4.979 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26 , 2020 Το να οδηγα καποιος ενα μηχανακι 125 με διπλωμα Β δεν θα ειναι κακο, ΑΡΚΕΙ ομως κατα την εκπαίδευσή του να εχει κανει και καποιες ωρες πρακτικης ασκησης με δικυκλο. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
innova 04 7.945 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26 , 2020 πριν 10 ώρες, το μέλος tre έγραψε: Εγώ Θανάση το αντιστρέφω και ρωτώ: μήπως θα έπρεπε να βγάζουν όλοι δίπλωμα μηχανής και αυτομάτως να έχουν δικαίωμα να οδηγούν αυτοκίνητο ? Πιο λογικό μου φαίνεται Μπα, ουτε κατα διάνοια. Στο δίκυκλο (απο τη φύση του), βρίσκουν εφαρμογή πολλά φαινόμενα και νόμοι της Φυσικής. Πολλά περισσότερα απο το τρίκυκλο, και απο το τετράτροχο. Οπως σωστα προειπαν οι @CptAngel + @FlyingInADream ειναι πρωτίστως θέμα ισορροπίας και αφετέρου κατανόησης της κίνησης της μοτό. Κλίσεις, επιβράδυνση, γυροσκοπικό, φυγόκεντρος, αλλαγή όλων με 2ο άτομο ή φορτίο σε μπαγκαζιέρα, αυτα που ζούμε κάθε μέρα και τα κάνουμε αυτόματα. Όσοι ΘΑ'ναι άμπαλοι (με την ισοδυναμία Β + Α1 όταν ισχύσει), θα αππορίπτονται μόνοι τους, πιστευω, και δεν θα ξαναβγαίνουν όξω. Ή με την πρώτη ψιχάλα, θα χώνονται στο ΙΧ. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
innova 04 7.945 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 3 , 2020 Και όμως, τη ''βρηκανε'' τη μόντα οι φωστηρες του Υπουργειου, και θα επιτρέπεται ! Με 12 χρονια κατοχη αδειας οδηγησης ΙΧ, ηλικία 30 ετων, ανευ θεωρητικων ΚΑι πρακτικων μαθηματων, παρά μόνο με τελικες εξετασεις και ενα 15αρι παράβολο !! Αμέ, τι νομίζατε ρε γατάκια Ευρωπαίοι? 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Tasos Meli 4.979 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 3 , 2020 (τροποποιήθηκε) Είμαι πάνω από 30, έχω πάνω από 12 χρόνια δίπλωμα αυτοκινήτου και μου περισσεύουν 15 ευρω... τι να κάνω... τι να κάνω...? Τροποποιήθηκε Νοέμβριος 3 , 2020 από τον Tasos Meli Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
pitapola 3.498 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 3 , 2020 πριν 7 ώρες, το μέλος innova 04 έγραψε: Και όμως, τη ''βρηκανε'' τη μόντα οι φωστηρες του Υπουργειου, και θα επιτρέπεται ! Με 12 χρονια κατοχη αδειας οδηγησης ΙΧ, ηλικία 30 ετων, ανευ θεωρητικων ΚΑι πρακτικων μαθηματων, παρά μόνο με τελικες εξετασεις και ενα 15αρι παράβολο !! Αμέ, τι νομίζατε ρε γατάκια Ευρωπαίοι? Αν υπαρχει εξεταση μια χαρα μου ακουγεται. Πηγη; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
innova 04 7.945 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 4 , 2020 Η Γερμανία έχει και μαθηματα 13.5 ωρών. Ηλικία 25 ετων, 5 ετη κατοχη Β!, όχι τελική εξέταση. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
pitapola 3.498 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 4 , 2020 @innova 04 Ειναι κατι που το ακουσες απο δικη σου πηγη ή το διαβασες καπου; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
costikos 1.537 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 4 , 2020 Αυτό άκουσα κι εγώ σήμερα, με τη διαφορά ότι άκουσα για όριο ηλικίας τα 32. Είναι η πρόταση που υπάρχει υπο συζήτηση. Η έτσι μου είπαν. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
innova 04 7.945 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 4 , 2020 πριν 56 λεπτά, το μέλος pitapola έγραψε: @innova 04 Ειναι κατι που το ακουσες απο δικη σου πηγη ή το διαβασες καπου; https://www.newsauto.gr/news/apoklistiko-demi-isodinamia-sta-diplomata-ich-ke-dikiklon/ 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
innova 04 7.945 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24 , 2021 Ψηφίστηκε, πλεον. Και μια άλλη άποψη = http://www.taxydromos.gr/Auto Moto/400391-motosykletwntas-me-adeia-odhghshs-aytokinhtoy.html 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Tasos Meli 4.979 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 24 , 2021 Ωραια.... ηρθε λοιπον η ωρα να βγαλω διπλωμα για μηχανακι... ....Θα πουνε πολλοι.... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες