Jump to content
ΑντώνηςZxr

Καινούρια μοτοσυκλέτα για μετά την δουλειά!!!

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλα τα μέλη,

Ήρθε και η δικιά μου ώρα να ανέβω κατηγορία σαν 24αρις πλέον και να πάω σε κάτι μεγαλύτερο.

Μετά από δύο χρόνια με το ninja 250 που μπήκε στην ζωή μου ξαφνικά γραφωντας στην σέλα του 80.000 χλμ ( η δουλειά μου είναι μακριά από την πόλη μου 160χλμ πάνε-ελα) με πολλές χαρές και στεναχώριες, αποφάσισα να το δώσω. 

Για εμένα η μηχανή είναι ένα αντικείμενο που δεν με πάει και με φέρνει στην δουλειά. Είναι αυτή που με ξεκουράζει νοητικά μετά την δουλειά,μου βγάζει αυτή την θολούρα που έχω από τον υπολογιστή που είμαι 8-9 ώρες την ημέρα, με βοηθάει στο να έχω καθαρό μυαλό.

Έτσι λοιπόν βλέποντας τα οικονομικά και τις ανάγκες αποφάσισα να πάω σε 4κ 600αρι όχι πίστα, αλλά όχι και πολύ ντυμένο κάτι σαν xj6 diversion που μου αρέσει πάρα πολύ.Αφου λοιπόν πήρα την απόφαση να πάρω ένα τσουπ ο αδερφός μου με ένα gsr 600.Αμαν λέω τι μανάρι είναι τούτο ας το πάρω μια βόλτα να δω πως είναι ένα γυμνό 600, απλά τρελάθηκε με το γκάζι του και με το στήσιμο του... Γυρνάω από την βόλτα και πάμε για καφέ εγώ , ο αδερφός μου και ο κολλητός του με το cbr1000rr. Οπου λοιπον σε όλη την διάρκεια του καφέ αναρωτιέμαι xj6 ή gsr ; 

Εσείς τι έχετε να προτείνετε από αυτά τα δύο?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγγνώμη αν σας κούρασα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Γεια σου Αντώνη!Αν ενθουσιάστηκες τόσο με το gsr και αφού έχεις χλμ να γράφεις εκτός πόλεως, μήπως να κοιτούσες και 4κύλινδρα ss όπως r6 ή cbr 600, αν φυσικά νιώθεις άνετα μ'αυτή τη μετάβαση!

Δυνατό 4κύλινδρο γυμνό είναι και το z750.

Όσον αφορά το xj6, το έχεις οδηγήσει;Αν όχι, προσπάθησε να το βρεις κάπου για να σχηματίσεις από μόνος σου μια ξεκάθαρη άποψη.Το gsr έχω την αίσθηση πως είναι πιο καλοστημένο και δυνατό μηχάνημα αλλά καίει λίγο περισσότερο.

Δώσε έμφαση και στην κατάσταση του μεταχειρισμένου που θα βρεις.Στο car θα βρεις και για τα δύο μοντέλα διαθέσιμες μοτοσυκλέτες με abs.

Τροποποιήθηκε από τον efkola

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

SS έχω οδηγήσει μόνο το ninjaki όσο μπορεί να θεωρηθεί ss, θεωρώ πάντα πως για αυτά που θέλω είναι υπερβολικο ένα 600 ss μιας και η δύναμη που έχει είναι τρομακτική  με  βάση πάντα  την  εμπειρία .Το xj6 το έχω καβαλήσει μόνο στατικά δυστυχώς αλλά ένιωσα άνετα όπως και με το gsr...Το z750 όχι ότι δεν είναι κουκλί ή δυνατό αλλά πολύ σούπα και για αυτό το απεριψψα από την αρχή Ζ800 ναι αλλά δεν φτάνει το μπάτζετ...όσο αφορά τα καύσιμα για την δουλειά μου τα πληρώνει ο εργοδότης μου...Να αναφέρω πως το μπάτζετ είναι στα 4.500 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλησπέρα φίλε μου. Σκέψου ότι σου είπε και ο φίλος πιο πάνω. Ένα ss 600 δεν έχει διαφορά από το gsr  στις χαμηλομεσαίες. Η διαφορά είναι μόνο στις ψηλές στροφές.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το ninja δεν ειναι ss. Οχι λογω επιδοσεων, αλλα λογω σχετικα ορθιας θεσης οδηγησης. Τα αλογα των 600αριων ss δεν ειναι προβλημα, ισα ισα στις στροφες που θα το δουλευεις καθημερινα ειναι πιο αδεια απο τα γυμνα. Ειναι ομως παντελως ακαταλληλα για καθημερινη μετακινηση απο εργονομικη αποψη. Κανε μια χαρη στη μεση σου και ασε τα ss, καλα το σκεφτεσαι για μηχανη με τιμονι για μενα.

Για να απαντησω στο ερωτημα, το gsr ειναι πιστευω καλυτερο πακετο απο το XJ6. Θα υπολογιζεις χονδρικα ενα λιτρο στα 100 παραπανω καταναλωση, αλλα αφου σου πληρωνουν τα καυσιμα, ζμπουτσασ. Βρισκεις πολυ καλο και με ABS με πολυ λιγοτερα απο τα 4500 που υπολογιζεις. Απο μενα προχωρα αφοβα για το Suzuki.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παιζει και το triple αλλα θεωρω πως οποιο και αν παρεις θα το φορτωσεις με ασκοπα χιλιομετρα....και οταν σε κανα δυο χρονια θα εχει 100k+ km θα δυσκολευτεις πολυ να το δωσεις η θα το παντρευτεις.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 20 ώρες, το μέλος Obilivion έγραψε:

Καλησπέρα φίλε μου. Σκέψου ότι σου είπε και ο φίλος πιο πάνω. Ένα ss 600 δεν έχει διαφορά από το gsr  στις χαμηλομεσαίες. Η διαφορά είναι μόνο στις ψηλές στροφές.

διαφορα μεχρι 6κ μπορει να μην εχει, αλλα εχει διαφορα σε φρενα, αναρτηση και θεση οδηγησης. διαφορετικες κατηγοριες μοτο, δε συγκρινονται. :winking:

πριν 21 ώρες, το μέλος ΑντώνηςZxr έγραψε:

τα γυμνα οπως Z750, horner 600, gsr 600 κτλ, εχουν μεγαλη καταναλωση και υψηλα σερβις το γνωριζεις αυτο?

σε budget εισαι λιγο οριακα για mt07. γυμνο και αυτο, πολυ πιο οικονομικο απο τα αλλα 4κυλινδρα αλλα και πολυ ανωτερο σα μηχανακι. 

για μενα, αν σου αρεσει παρε mt07 χθες. αλλιως hornet 600.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εκανα μαθηματα οδηγησης με το gsr.Ποσο θα θελα να το ανταλλαζα με το gsxr μου.Για μενα δαγκωτο.Αν το δουλευεις στις 5-6000 σαλ με πρπ 120 αν μιλαμε για εθνικο και σε σταθερα γκαζια θα χτυπας απο 6.5 στα 100 λιτρα εκαστος.Μετρημενα απτο δικο μου gsxr.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 4 ώρες, το μέλος noodles έγραψε:

mt07. γυμνο και αυτο... και πολυ ανωτερο σα μηχανακι. 

Ε, τωρα νομιζω συγκρινουμε μηλα με πορτοκαλια. Πολυ καλο το ΜΤ αλλα πώς μπορεις να πεις οτι ειναι καλυτερο απο το GSR; Καλυτερο σε τι; Αναλογα με τη χρηση και τον οδηγο μπορει να ειναι καλυτερο ή χειροτερο. Ως πρωην κατοχος και των δυο προσωπικα δε θα εκανα αυτη τη συγκριση, δε στεκει. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 14 ώρες, το μέλος noodles έγραψε:

διαφορα μεχρι 6κ μπορει να μην εχει, αλλα εχει διαφορα σε φρενα, αναρτηση και θεση οδηγησης. διαφορετικες κατηγοριες μοτο, δε συγκρινονται. :winking:

τα γυμνα οπως Z750, horner 600, gsr 600 κτλ, εχουν μεγαλη καταναλωση και υψηλα σερβις το γνωριζεις αυτο?

σε budget εισαι λιγο οριακα για mt07. γυμνο και αυτο, πολυ πιο οικονομικο απο τα αλλα 4κυλινδρα αλλα και πολυ ανωτερο σα μηχανακι. 

για μενα, αν σου αρεσει παρε mt07 χθες. αλλιως hornet 600.

όλα συγκρίνονται αν είναι στην ίδια τίμη.Το σχόλιο μου ήταν απάντηση στο σχόλιο του παιδιού σχετικά με την διαφορά δύναμης. Επίσης η διαφορά στα σέρβις απο που πηγάζει δεν ξέρω!!! Τέλος μην μου κλείνεις το μάτι γιατί μπορεί να έχω και 10 εμπειρίες παραπάνω και να τυχάνει να τα έχω οδηγήσει ΟΛΑ τα μηχανάκια που αναφέρεις και σε όλες τις καταστάσεις...Είτε λέγεται πίστα, είτε ταξιδάκι, είτε σβέλτες βόλτες σε πιο κλειστά κομμάτια, είτε για καφέ στην καφετέρια

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

xj6 και απο μενα.το θελεις για την δουλεια σου 80+80 χιλ.με το μικρο φερινκ θα δεις στην πορεια οτι ειναι πολυ καλο και εχει προστασια.για ss  θα το επερνα αν εμενα αθηνα και δουλευα θεσσαλονικη .εχεις μπροστα σου χρονια να δοκιμασεις αρκετες μοτο,αλλα για τωρα, ειναι να παρεις μια μεγαλητερη μοτο  απο το 250 και καλο ειναι το xj6 για να καληπτης τα 160 χιλ.

Τροποποιήθηκε από τον getsim andreas

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλησπέρα παιδια 

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας ,μπορώ να πω πως με βοηθήσατε και θα προσπαθήσω να απαντήσω σε όλα.

Αρχικα να πω πως κατέληξα στο xj6 diversion...

Χθες την Δευτέρα ήρθε ένας πελάτης στην εταιρεία που είμαι που πουλάει μεταχειρισμένα μοτο και είπε ο άνθρωπος να πάω και να πάρω για καμία βόλτα οποίο μηχανάκι θέλω.

Έτσι μετά το σχολασμα πήγα και πήρα για βόλτα τα MT-07,GSR-750,GSXR-600,XJ6 DIVERSION,BKING(αυτό το τελευταίο έτσι για την εμπειρία το πείρα χαχαχαχα)

Το ss μου άρεσε γκάζι ναι ,φρένα ναι ,σε όλα ναι εκτός από την άνεση που χρειάζομαι κάθε μέρα.

Το gsr750 ήταν μεταξύ μας καλύτερο από όλα τα έχει όλα αλλά ξεφεύγει στο μπάτζετ

Το ΜΤ-07 δεν με τρέλανε καλό μεν αλλά δεν είχε αυτό που ζητούσα.

Bking άλλη κλάση το μότο για πολλά γούστα.

Xj6 με το που έκατσα ένιωσα ότι δεν είμαι ξένο σώμα επάνω του ,πολύ καλό στα χαμηλά με ωραίο μπαμ,δυνατά φρένα (abs) και είναι αυτό που θέλω και ταξιδιάρα ,Σπορτ ,άνετη και κουκλάρα

Οπότε αύριο πάω να το τσιμπήσω στα 3300 με 22.000 χλμ αφού πρώτα πει και το ναι ο μηχανικός μου.

Στα σχέδια είναι για αρχή να μπούνε καινούρια λάστιχα, τακάκια, εξάτμιση(πρόγραμμα άμα χρειαστεί),σέρβις  και ξένων φώτα ...

Θα ανέβει φωτογραφία με το που το πάρω...

Σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ για την βοήθεια σας

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε!Ωραίος...μέσα σε λίγες ώρες πήρες μια απόφαση που θα μπορούσες να τη σκέφτεσαι για μήνες!Είσαι και λίγο τυχερός όμως που σου εμφανίστηκε ο έμπορος από το πουθενά!Με το καλό να τελειώσουν τα γραφειοκρατικά και ο έλεγχος!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλορίζικο να είναι το μοτόρι. Πες μας που είναι ο έμπορος να πάμε μια βόλτα κι εμείς ντε:laugh: Άσχετο αλλά το ψαλίδι του GSR 750 μου δίνει την εντύπωση πως θα χάσει ακόμα κι από το χαρτί στο ομώνυμο παιχνίδι :laugh:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

κοψε κανα 200 ευρω μπορεις δεν φευγουν πολυ ευκολα τα συγκεκριμενα στο λεω κ γω ετσι πηρα το γυμνο με αρκετο παζαρι

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 12 ώρες, το μέλος ΑντώνηςZxr έγραψε:

Οπότε αύριο πάω να το τσιμπήσω στα 3300 με 22.000 χλμ αφού πρώτα πει και το ναι ο μηχανικός μου.

Στα σχέδια είναι για αρχή να μπούνε καινούρια λάστιχα, τακάκια, εξάτμιση(πρόγραμμα άμα χρειαστεί),σέρβις  και ξένων φώτα ...

Oπωσδηποτε βαλε στο προυπολογισμο σου και αυτο! Προσωπικα το θεωρω υπερ-απαραιτητο ακομη κ για πολιτικη χρηση.

Επισης εγω για αρχη θα αφηνα για λιγο καιρο την εξατμιση στην ακρη κ θα εκανα revalving αναρτησεων.

Καλοριζικη!

Τροποποιήθηκε από τον Peiraiwths

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 1 ώρα, το μέλος Peiraiwths έγραψε:

Oπωσδηποτε βαλε στο προυπολογισμο σου και αυτο! Προσωπικα το θεωρω υπερ-απαραιτητο ακομη κ για πολιτικη χρηση.

Επισης εγω για αρχη θα αφηνα για λιγο καιρο την εξατμιση στην ακρη κ θα εκανα revalving αναρτησεων.

Καλοριζικη!

Για το xj6 αυτά ε;..

Τώρα έχω απορία τι θα πρότεινες αν είχε πάρει το ss τελικά. :think:

Καλοτάξιδο το Yamaha φίλε! 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το shifter κ κανα μεταλλικο τακακι.Δεν χρειαζεται τιποτε αλλο γιατι υπερβαινει τις αναγκες ενω μεσου γρηγορου αναβατη.

Τροποποιήθηκε από τον Peiraiwths

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ρε παιδιά όντως πιστεύετε ότι το shifter είναι must have?

Εγω το δουλεύω μόνο πίστα και όταν προσπαθώ να περάσω τον @pitapola. 

Κατα τα αλλά για τον δρόμο είναι για να λες: Α έχω και shifter είμαι και γ@μω τους γληγορους.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Την 24/4/2018 at 1:41 ΠΜ, το μέλος pitapola έγραψε:

Ε, τωρα νομιζω συγκρινουμε μηλα με πορτοκαλια. Πολυ καλο το ΜΤ αλλα πώς μπορεις να πεις οτι ειναι καλυτερο απο το GSR; Καλυτερο σε τι; Αναλογα με τη χρηση και τον οδηγο μπορει να ειναι καλυτερο ή χειροτερο. Ως πρωην κατοχος και των δυο προσωπικα δε θα εκανα αυτη τη συγκριση, δε στεκει. 

δε ξερω τι λεει το καινουριο (οπως αυτο στο παρακατω βιντεο), αλλα το 08 δεν ειναι τιποτα σπουδαιο σα μηχανακι. πολυ βαρυ, οχι τοσο καλα στημενο, αλλα με καλο μοτερακι. καιει αρκετα (οπως και το Ζ750 το οποιο ειναι σε παρομοια κατασταση. ψαλιδι, αναρτηση και πλαισιο του Ζ ειναι σαν απο glx αλλα μεγαλυτερα. το hornet ειναι καλυτερο ποιοτικα απο αυτα τα 3) και ειναι αδιαφορο τελειως οδηγικα για μενα.

το mt απο την αλλη ειναι πολυ καλυτερο και πιο οικονομικο σε σερβις-καταναλωση. για μενα σημερα δεν υπαρχει κανενας λογος να παρει καποιος Ζ750 η gsr. το mt τους βαζει γκολ απο τα αποδυτηρια (ατιμη yamaha παντου λεω καλα λογια για τα mt και φετος δεν εκανε τουρ στη θεσσαλια:_devil:).

Τροποποιήθηκε από τον noodles

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλησπέρα παιδιά τελικά το πείρα το μηχανάκι...ένα πράγμα θα πω απλά όλο τρέλα... Αυτή την στιγμή είναι στο συνεργείο όπου γίνονται οι δουλειές που προανέφερα και κάποιες έξτρα... μπορώ να πω πως 2 μέρες τώρα με έκανε να νιώσω όπως όταν πήρα το ninjaki μου...Έχω κ@uλoσει με την μηχανή μπορεί να μην είναι το πιο δυνατό με τα χίλια πράγματα επάνω αλλά για εμένα είναι απλά η καλύτερη! 

Φωτογραφίες και βίντεο θα αναρτηθούν με το πέρας του project!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα