Jump to content
RHGAS

ΑΓΟΡΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΥ ΓΥΜΝΟΥ 650

Recommended Posts

πριν 5 λεπτά, το μέλος psycho έγραψε:

Καλως ηρθες. Καμια ηλικια δεν ειναι απαγορευτικη. Δες μερικες ιδεες ακομα και παρε αυτο που σου αρεσει.

Αν σκεφτεσαι δικαβαλες βολτες αρκετων χιλιομετρων δες να βολευεται και ο/η συνεπιβατης.

2 κλασσικ προτασεις απο μενα ετσι για κατι διαφορετικο, καμια σχεση με το Z.

https://www.car.gr/7612413-moto-guzzi-v7-classic 

https://www.car.gr/7658259-triumph-street-twin-900

Δεν ειναι μηχανακια που τρομαζουν.

Καλη επιλογη κ παλι.

Σωστός! 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
πριν 1 ώρα, το μέλος RHGAS έγραψε:

Eίσαι μες το μυαλό μου. Επειδή δεν παίζει να βρω κάποια μεσαίου κυβισμού για εξάσκηση, σκέφτομαι την αγορά για να το μάθω μόνος μου σε γνωστό περιβάλλον.

Απλά αναρωτιέμαι μήπως η μετάβαση από ποδήλατο (χα-χα) σε 650 άρι είναι πολύ μεγάλο βήμα.

Υ.Γ. Το μόνο που μπορώ να έχω για εξοικείωση είναι ένα APRILIA RS125 μόνο που πόσο να το δανειστείς πέρα από το ότι είναι ένα μάλλον ευαίσθητο (σε ζημιές εννοώ) μηχανάκι.

Να το δανειστείς για όσο μπορείς,μια χαρά σχολείο θα είναι!

Όσο για τη μετάβαση,δε νομίζω πως υπάρχει κανόνας...οι δισταγμοί που φαίνεται να έχεις και η ωριμότητα να το διαχειριστείς σίγουρα θα σε βοηθήσουν μέχρι να του πάρεις τον αέρα.Όπως και να'χει πάντως,δεν πρέπει να ξεχνάς πως κάτω από τα πόδια σου κρύβεται ένα μηχάνημα 190-200 κιλών με 2 και όχι 4 ρόδες που κάνει τα 0-100 σε 4,5 δευτερόλεπτα και απαιτεί το δέοντα σεβασμό :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 18 ώρες, το μέλος efkola έγραψε:

Να το δανειστείς για όσο μπορείς,μια χαρά σχολείο θα είναι!

Όσο για τη μετάβαση,δε νομίζω πως υπάρχει κανόνας...οι δισταγμοί που φαίνεται να έχεις και η ωριμότητα να το διαχειριστείς σίγουρα θα σε βοηθήσουν μέχρι να του πάρεις τον αέρα.Όπως και να'χει πάντως,δεν πρέπει να ξεχνάς πως κάτω από τα πόδια σου κρύβεται ένα μηχάνημα 190-200 κιλών με 2 και όχι 4 ρόδες που κάνει τα 0-100 σε 4,5 δευτερόλεπτα και απαιτεί το δέοντα σεβασμό :)

Συμφωνώ απολύτως με τα λεγόμενά σου.  

Θα προσπαθήσω να εεκμεταλλευτώ το APRILIA  όσο μπορώ. 

Τώρα το ερώτημα είναι μπορώ να το οδηγώ (σε ερημικούς δρόμους βέβαια)  χωρίς να έχω ακόμα το δίπλωμα στα χέρια μου ή είναι πολύ παρακινδυνευμένο.

Ο δάσκαλος από τη σχολή μου είπε ότι χρειάζεται περίπου μήνας μέχρι να πάρω το δίπλωμα.

πριν 19 ώρες, το μέλος psycho έγραψε:

Καλως ηρθες. Καμια ηλικια δεν ειναι απαγορευτικη. Δες μερικες ιδεες ακομα και παρε αυτο που σου αρεσει.

Αν σκεφτεσαι δικαβαλες βολτες αρκετων χιλιομετρων δες να βολευεται και ο/η συνεπιβατης.

2 κλασσικ προτασεις απο μενα ετσι για κατι διαφορετικο, καμια σχεση με το Z.

https://www.car.gr/7612413-moto-guzzi-v7-classic 

https://www.car.gr/7658259-triumph-street-twin-900

Δεν ειναι μηχανακια που τρομαζουν.

Καλη επιλογη κ παλι.

Για να είμαι ειλικρινής η αρχική επιλογή ήταν το DUCATI SCRMBLER.

Ωστόσο τόσο το SCRAMBLER όσο και αυτά που μου προτείνεις δεν έχουν στα Γιάννενα υποστήριξη service από εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο, οπότε το έβγαλα από το μυαλό μου. Πέραν ότι είναι και αρκετά έως πολύ ακριβότερα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλησπέρα φίλε μου !

Έχεις δώσει εξετάσεις,έχεις περάσει και απλά δεν έχεις πάρει την κάρτα στα χέρια σου...καλά το καταλαβαίνω;;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 1 ώρα, το μέλος efkola έγραψε:

Καλησπέρα φίλε μου !

Έχεις δώσει εξετάσεις,έχεις περάσει και απλά δεν έχεις πάρει την κάρτα στα χέρια σου...καλά το καταλαβαίνω;;

Ακριβώς. Πριν από μια βδομάδα και περιμένω την κάρτα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Την 7/5/2017 at 7:57 ΜΜ, το μέλος RHGAS έγραψε:

Τώρα αν η ηλικία θεωρείται απαγορευτική για να ξεκινήσω, αυτό θα μπορούσε να συζητηθεί.

Το μόνο που δε συζητάται ;) ελεος!!! 

Αν αυτά που σου εγραψε το παιδι απο πανω ειναι μεσα στις οικονομικες σου δυνατοτητες, και σου αρέσουν, πρεπει οπωσδηποτε να τα δεις, και να τα οδηγησεις. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 55 λεπτά, το μέλος GavriilVet έγραψε:

Το μόνο που δε συζητάται ;) ελεος!!! 

Αν αυτά που σου εγραψε το παιδι απο πανω ειναι μεσα στις οικονομικες σου δυνατοτητες, και σου αρέσουν, πρεπει οπωσδηποτε να τα δεις, και να τα οδηγησεις. 

Είπα και παραπάνω ότι το DUCATI SCRAMBLER ήταν η αρχική επιλογή μου αλλά όπως και ταTRIUMPH και  GUZZI, δεν υπάρχει σέρβις εξουσιοδοτημένο Γιάννενα.

Γιάννενα μόνο η Γιαπωνέζοι και τα σκούτερ έχουν εξουσιοδοτημένα συνεργεία.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 12 λεπτά, το μέλος RHGAS έγραψε:

Είπα και παραπάνω ότι το DUCATI SCRAMBLER ήταν η αρχική επιλογή μου αλλά όπως και ταTRIUMPH και  GUZZI, δεν υπάρχει σέρβις εξουσιοδοτημένο Γιάννενα.

Τέλεια, χτυπα οτι γιαπωνεζικο σου αρέσει τοτε ! :_devil:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 1 ώρα, το μέλος RHGAS έγραψε:

Καλησπερα κι απο μενα και καλως ηρθες.Μην ανοιξουμε τωρα κουβεντα για τα εξουσιοδοτημενα και μη, αλλα στα γιαννενα υπαρχουν μαστορες για ευρωπαικα που τα ξερουν καλα και εννοειται πως μπορουν να ενημερωνουν και το βιβλιο σερβις σου χωρις κανενα προβλημα με την εγγυηση.Οπως σου ειπε και καποιος πιο πανω κοιτα αρχικα να παρεις ενα μεταχειρο και αφου πεσεις(ναι,ειναι νομος...θα πεσεις....) και μαθεις λιγο καλυτερα σκαστα για νουργιο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 11 ώρες, το μέλος RHGAS έγραψε:

Kawasaki W800

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 2 ώρες, το μέλος doctoras9 έγραψε:

Kawasaki W800

Πραγματικά, αν το Ducati Scrambler ήταν η επιλογή σου, αξίζει τουλάχιστον να δεις αυτή τη μοτοσυκλέτα και... να την προλάβεις πριν εξαφανιστεί, διότι δεν θα ξανάρθει. Είχα την παρόμοια W 650. Η καλύτερη που είχα ποτέ, μακράν! Βέβαια... γούστα είναι αυτά.

Τροποποιήθηκε από τον TKM

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Προερχόμενος μόνο από παπιά όλα μου τα χρόνια, φέτος αγόρασα την πρώτη μου μοτοσυκλέτα, και η μετάβαση θεωρούσα πως θα ήταν τρομακτική. Αγόρασα την Suzuki SV650, και πραγματικά δεν με τρόμαξε ούτε στιγμή! Έχει απόλυτα γραμμικό γκάζι, ελαστικό κινητήρα, και είναι καλοζυγισμένη. Μόνο σε στάση μου φαίνεται η διαφορά σε σχέση με το παπί, και αυτό επειδή έχω μικρό ύψος. Αλλά και αυτό θα το συνηθίσω σύντομα!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 9 ώρες, το μέλος Chris1981 έγραψε:

Προερχόμενος μόνο από παπιά όλα μου τα χρόνια, φέτος αγόρασα την πρώτη μου μοτοσυκλέτα, και η μετάβαση θεωρούσα πως θα ήταν τρομακτική. Αγόρασα την Suzuki SV650, και πραγματικά δεν με τρόμαξε ούτε στιγμή! Έχει απόλυτα γραμμικό γκάζι, ελαστικό κινητήρα, και είναι καλοζυγισμένη. Μόνο σε στάση μου φαίνεται η διαφορά σε σχέση με το παπί, και αυτό επειδή έχω μικρό ύψος. Αλλά και αυτό θα το συνηθίσω σύντομα!

Με ποια κριτήρια κατέληξες στη Suzuki έναντι των ΜΤ07 και Ζ650;

Σε ποια τιμή σου βγήκε;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 7 λεπτά, το μέλος RHGAS έγραψε:

Με ποια κριτήρια κατέληξες στη Suzuki έναντι των ΜΤ07 και Ζ650;

Σε ποια τιμή σου βγήκε;

Ή αλήθεια είναι ότι ο v2 της σουζουκι είναι ένα υπέροχο μοτέρ, τα άλλα τα 2κ σε σειρά γεννήθηκαν γιατί είναι φτηνά στην κατασκευή. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η Suzuki είναι πιο κλασική εμφανισιακά σε σχέση με τα άλλα δύο μοντέλα, στρογγυλοφάναρη κάτι σπάνιο πλέον για μοτοσυκλέτα που δεν είναι του τύπου W800 ή Bonneville, και βασικά αρκετά φθηνότερη από τις νέο-κλασικές μοτοσυκλέτες. Επίσης μου αρέσει πάρα πολύ ο V2 κινητήρας της, είναι στα μέτρα μου, και σχετικά οικονομική στην απόκτηση της. Εγώ την αγόρασα τον Μάρτιο σε προσφορά -500€ από την αρχική της τιμή, δηλαδή μου κόστισε 6400€.

Τροποποιήθηκε από τον Chris1981

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Επανέρχομαι προκειμένου να ενημερώσω όσους ασχολήθηκαν μαζί μου, ότι προχώρησα στην αγορά του SUZUKI SV650.
Ήδη έχω διανύσει και 5.500 χιλ. περίπου τα περισσότερα τους καλοκαιρινούς μήνες. Πήρα το μπλε χρώμα. Το μηχανάκι είναι πράγματι ήπιο και προοδευτικό ότι πρέπει για έναν άπειρο σαν εμένα.Δεν του λείπει η δύναμη και κυρίως η ροπή από σχεδόν το ρελαντί.

Και τώρα κάτι που παρατήρησα και δεν ξέρω αν είναι φυσιολογικό. Αν σταματήσω π.χ σε φανάρι με μεγάλη ταχύτητα στο κιβώτιο δεν κατεβάζει για να βάλλω νεκρά. Για να κατεβάσει πρέπει να αφήνω συμπλέκτη περιοδικά.

Τι λέτε; έχει θέμα;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 6 λεπτά, το μέλος RHGAS έγραψε:

Επανέρχομαι προκειμένου να ενημερώσω όσους ασχολήθηκαν μαζί μου, ότι προχώρησα στην αγορά του SUZUKI SV650.
Ήδη έχω διανύσει και 5.500 χιλ. περίπου τα περισσότερα τους καλοκαιρινούς μήνες. Πήρα το μπλε χρώμα. Το μηχανάκι είναι πράγματι ήπιο και προοδευτικό ότι πρέπει για έναν άπειρο σαν εμένα.Δεν του λείπει η δύναμη και κυρίως η ροπή από σχεδόν το ρελαντί.

Και τώρα κάτι που παρατήρησα και δεν ξέρω αν είναι φυσιολογικό. Αν σταματήσω π.χ σε φανάρι με μεγάλη ταχύτητα στο κιβώτιο δεν κατεβάζει για να βάλλω νεκρά. Για να κατεβάσει πρέπει να αφήνω συμπλέκτη περιοδικά.

Τι λέτε; έχει θέμα;

Εσύ έχεις θέμα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 4 λεπτά, το μέλος RHGAS έγραψε:

Τι εννοείς;

Στις μηχανές δεν πρέπει να σταματάμε με μεγάλη ταχύτητα στο φανάρι και να κατεβάζουμε σταματημένοι. Κάποια κιβώτια το κάνουν κάποια αρνούνται και ζητούν λίγο σπρώξιμο για να το κάνουν, μια μια τις ταχύτητες. Καλό είναι να κατεβάζεις πριν σταματήσει η μηχανή. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Όλα τα suzuki λειτουργούν έτσι ... πολύ σπάνια να το καταφέρεις να έρθεις με 6η και να βάλεις κενό σταματημένος. Θα παρατηρήσεις κάτι ακόμη .. αν έχεις σβηστό το μηχανάκι και προσπαθήσεις να βάλεις 1η αρκετές φορές δεν θα σου πάρει την ταχύτητα ... θα χρειαστεί να το κουνήσεις μπρος - πίσω και μετά θα την πάρει 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 12 ώρες, το μέλος RHGAS έγραψε:

Τι λέτε; έχει θέμα;

Σοφή επιλογή! Να την χαίρεσαι! Εγώ έχω κάνει από τον Μάρτιο που την πήρα σχεδόν 6.500χλμ! Είναι απλή κατασκευή, οικονομική στην κατανάλωση, καλοζυγισμένη, στογγυλοφάναρη, με μικρό ύψος σέλας, και κατάλληλη για αρχάριους όπως εμείς! Δεν την φοβήθηκα ούτε στιγμή! Οριστε η δική μου!

DSC_0019.jpg

Και σκοπεύω μέσα στους επόμενους μήνες, να βελτιώσω τη σέλα ώς προς την άνεση και την εμφάνιση της, να τοποθετήσω μανιτάρια, κάλυμμα ψυγείου, καρίνα κλπ ώσπου να πάρει την τελική της μορφή, σύμφωνα με το προσωπικό μου γούστο! Στείλε μας μια φωτογραφία από την δικιά σου!

Τροποποιήθηκε από τον Chris1981

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 36 λεπτά, το μέλος Chris1981 έγραψε:

DSC_0019.jpg

Πολύ όμορφη η κοπέλα σου !! να την χαίρεσαι!! 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 5 ώρες, το μέλος Chris1981 έγραψε:

Σοφή επιλογή! Να την χαίρεσαι! Εγώ έχω κάνει από τον Μάρτιο που την πήρα σχεδόν 6.500χλμ! Είναι απλή κατασκευή, οικονομική στην κατανάλωση, καλοζυγισμένη, στογγυλοφάναρη, με μικρό ύψος σέλας, και κατάλληλη για αρχάριους όπως εμείς! Δεν την φοβήθηκα ούτε στιγμή! Οριστε η δική μου!

DSC_0019.jpg

Και σκοπεύω μέσα στους επόμενους μήνες, να βελτιώσω τη σέλα ώς προς την άνεση και την εμφάνιση της, να τοποθετήσω μανιτάρια, κάλυμμα ψυγείου, καρίνα κλπ ώσπου να πάρει την τελική της μορφή, σύμφωνα με το προσωπικό μου γούστο! Στείλε μας μια φωτογραφία από την δικιά σου!

Ευχαριστώ πολύ. Και συ το ίδιο. 

Λύσε μου μια απορία. Η δική σου έχει μπλε ζάντες ενώ η δική μου μαύρες. 

Νόμιζα ότι οι μπλε πάνε μόνο με το λευκό τεπόζιτο.

Επίσης για αυτό που ρωτάω, η δική σου κατεβάζει ταχύτητες εν στάσει.(π.χ από 5η να βάλεις νεκρά)

Τροποποιήθηκε από τον RHGAS

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα