Jump to content
A-nik-i

Diesel Vs Βενζίνη. Τί ισχύει και τί πιστεύετε;

Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά. Σε συζητήσεις με φίλους, σε άρθρα στο διαδίκτυο, στην επικαιρότητα η συζήτηση παίζει αρκετά. Θα ήθελα να σας ρωτήσω λοιπόν, σε μια πιο φιλολογική συζήτηση, από γνώση και προσωπική εμπειρία, τί λέτε στο βενζίνη vs diesel στα εξής μέτωπα;

1. Οδηγική απόλαυση

2. Οδήγηση με φόρτωμα/οικογένεια σε εθνικό δίκτυο (π.χ. ανηφορικές προσπεράσεις νταλίκας)

3. Οδήγηση στην πόλη (χαμηλές ταχύτητες, σταμάτα-ξεκίνα)

4. Οικονομικά (κατανάλωση, απόσβεση επιπλέον κόστους απόκτησης, συντήρηση)

5. "Μακροζωία" κινητήρων/προβλήματα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Αρχικά να πω ότι προβλέπω ότι θα χρειαστούμε ποπ κόρν :popcorn:

1. Για την οδηγική απόλαυση μπορώ να πω μόνο για ατμοσφαιρικό vs diesel που έχω εμπειρία. Η απόλαυση είναι κάτι υποκειμενικό, εμένα πχ που δεν μου αρέσει να πηγαίνω σβέλτα μου αρέσει πιο πολύ το diesel λόγο ότι έχει ροπή από χαμηλά και με όποια σχέση έχεις στο κιβώτιο.

2. Εδώ θεωρώ το diesel έχει καθαρό πλεονέκτημα λόγο ροπής, και με μία σχέση κάτω κάνεις ότι θες.

3. Ουδέτερο, πάνω κάτω τα ίδια, δεν υπάρχουν πολλές απαιτήσεις στην πόλη. 

4. Αν πάρεις σαν δεδομένο τα σωστά, μη νοθευμένα καύσιμα, πάλι το diesel σε πολλές περιπτώσεις είναι πιο οικονομικό, μιας και σε πολλά αυτοκίνητα η διαφορά τιμής στην αγορά ενός βενζίνης με ένα αυτοκίνητο, οπότε η κατανάλωση και η τιμή καυσίμου είναι μικρότερα. Επειδή όμως δεν ζούμε σε έναν κόσμο με καθαρά καύσιμα το κόστος αλλαγής μιας τρόμπας βενζίνης σε ένα diesel είναι πολύ μεγαλύτερο απ' ότι σε ένα βενζινοκίνητο. Συν ένα μικρό κόστος που έχουν κάποια diesel που θέλουν σε κάποια χλμ αναπλήρωση του Adblue (υγρό που ψεκάζεται στην εξάτμιση για μείωση των NOx)

5. Ανάλογα ποιος τον φτιάχνει και πόσο τον προσέχει ο ιδιοκτήτης του. Σε γενικές γραμμές τα diesel έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

ΥΓ. Ενώ είμαι υπέρ του diesel για όλα όσα προσφέρει, αγόρασα βενζίνη ατμοσφαιρικό γιατί κατά τι γνώμη μου θα ανεβεί η τιμή του καυσίμου (ίδια ή πολύ κοντά με της βενζίνης), και σε λίγα χρόνια θα ανεβάσουν πολύ τη φορολογία με το πρόσχημα των παραπάνω ρύπων, ήδη σκέφτονται να αλλάξουν τον τρόπο μέτρησης ρύπων μετά το dieselgate. Ακόμα, οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν πει ότι δεν συμφέρει να εξελίξουν άλλο τους μικρούς diesel. Οπότε θα απαγορευτούν. Οπότε θα ανεβάσουν την φορολογία γιατί επιβαρύνεις το περιβάλλον. Αφού.

Αυτά από μένα.

giphy.gif

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Επειδη ολα τα diesel εχουν turbo θα πρεπει η συγκριση να αφορα μονο αντιστοιχα βενζινοκινητα.

Και εκει 2 πραγματα μετρανε. Αν κανεις πολλα χιλιομετρα τον χρονο σε ΕΟ, diesel. Η μεγαλυτερη οικονομια του σε συνδυασμο με τα οικονομικοτερα σερβις το κανουν προτιμοτερο με τιμημα την οδηγικη απολαυση αφου δεν στροφαρουν ψηλα.

Αν οδηγεις πολυ σε πολη, ασχετως χιλιομετρων, κανεις μικρες διαδρομες η σου αρεσει η γρηγορη οδηγηση, βενζινα.

Το φιλτρο μικροσωματιδιων των συγχρονων diesel θα την ακουσει ασχημα με μικρες διαδρομες στην πολη, θα ζηταει αναγεννησεις συχνα. Οι οποιες πρεπει να γινουν με συγκεκριμενο τροπο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Βενζινη φιλε μου σε ολα θα σου ελεγα! καποια πραγματα στην θεωρια ακουγονται καλυτερα για τα diesel αλλα στην πραγματικοτητα οχι!

πανε να καθαρισεις τα μπεκ (που θα ερθει εκεινη η ωρα)στα diesel να δεις που θα παει η οικονομια καυσιμου που ταχα εκανες τοσο καιρο! που τωρα τα βενζινοκινητα τα εχουνε κανει ετσι που κι αυτα εχουνε πολυ χαμηλες καταναλωσεις!

Οσο για το σχολιο ποιο πανω που ειπε ενα παιδι οτι οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν πει ότι δεν συμφέρει να εξελίξουν άλλο τους μικρούς diesel ειναι οντως πραγματικοτητα οπως η toyota που μονο κ μονο για ελλαδα θα βγαλει diesel(δεν ξερω και για ποια αλλη χωρα)και στον υπολοιπο κοσμο βενζινη!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το θέμα πηγαίνει ακριβώς όπως ήλπιζα φίλοι. Ωραίες απαντήσεις ως τώρα, περιεκτικές, κατατοπιστικές και "αντικειμενικές" (όσο αντικειμενική μπορεί να είναι μια άποψη πάντα)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 19 λεπτά, το μέλος A-nik-i έγραψε:

Το θέμα πηγαίνει ακριβώς όπως ήλπιζα φίλοι. Ωραίες απαντήσεις ως τώρα, περιεκτικές, κατατοπιστικές και "αντικειμενικές" (όσο αντικειμενική μπορεί να είναι μια άποψη πάντα)

Ρωτάς λάθος πράγμα όμως. Αν ήθελες αντικειμενικές και ορθολογικές γενικότερα απαντήσεις, το ''τι πιστεύετε'' τι το θες; Εγώ πιστεύω ότι είμαι ιππότης Jedi. Πίστη είναι, αυθαίρετη εξ ορισμού, ότι θέλεις λες, ότι πεις σωστό είναι σαν πίστη. Και;

Τι νομίζετε, ξέρετε, εκτιμάτε, αναμένετε κ.ο.κ. έπρεπε να ήταν η ερώτησή σου.

Και για να απαντήσω στην ερώτηση, ποτέ μου δεν συμπάθησα τον κινητήρα diesel. Από καμία άποψη, τεχνική, ηχητική, οδηγική, αισθητική και το χειρότερο όλων, μυρωδιά. Ειδικά αν τυχαίνει μπροστά μου κανά φορτηγό και βρωμάει την χαρακτηριστική μυρωδιά του πετρέλαιου, χριστομπαναγίζω μέχρι να προσπεράσω.

Αμα θέλω οικονομία πάω με το ΚΤΕΛ ή το τραίνο. Δεν θα χάσω την σπιρτάδα της ατμοσφαιρικής βενζίνης όταν θέλω να ταξιδέψω όμορφα, για να ''καίω τόσο στα τόσα''. Who cares?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγω εχω την αισθηση οτι ειναι λιγο παπατζιλικι ολο αυτο με τις επιδωσεις των ντιζελ και ειδικα στα μικρα, προσωπικα ειχα ενα Citroen Saxo 1,4 το οποιο ειχε 75 αλογα και γυρω στα 7 κιλα ροπης, καλος μου φιλος με πολυ βαρυ ποδι εχει VW Polo 1,2 Bluemotion το οποιο εχει και εκεινο 75 αλογα αλλα 17 κιλα ροπης, οταν τα ανοιγαμε απο φαναρι σε φαναρι εγω παντα τον εραβα με την κωλογρια και φορουσα και 195/50/15.

Σαν την βενζινη δεν εχει... Καλη η οικονομια αλλα να μη μας παρει υπνος και στο τιμονι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 6 ώρες, το μέλος A-nik-i έγραψε:

Καλησπέρα παιδιά. Σε συζητήσεις με φίλους, σε άρθρα στο διαδίκτυο, στην επικαιρότητα η συζήτηση παίζει αρκετά. Θα ήθελα να σας ρωτήσω λοιπόν, σε μια πιο φιλολογική συζήτηση, από γνώση και προσωπική εμπειρία, τί λέτε στο βενζίνη vs diesel στα εξής μέτωπα;

1. Οδηγική απόλαυση

Εξαρταται τι εννοεις οδηγικη απολαυση. Για μενα απολαυση ειναι να τραβα γρηγορα απο χαμηλες στροφες οταν οδηγω σε στροφιλικι. Στις ευθειες θες αλογα και οχι ροπη. Ειναι απολυστικοτατο το diesel γενικοτερα. Πιο ξεκουραστο. Πολλη ροπη απο χαμηλα. Σαν να συγκρινεις ενα bandit 650 με ενα 1250 στο ποσο ελαστικο ειναι και ευκολο να ανεβασει στροφες απο το ρελαντι.

2. Οδήγηση με φόρτωμα/οικογένεια σε εθνικό δίκτυο (π.χ. ανηφορικές προσπεράσεις νταλίκας)

Ειτε εισαι φορτωμενος, ειτε οχι, εχει μικρη διαφορα στις επιδοσεις το πετρελαιο. Και το ac δεν επηρεαζει και τοσο.

3. Οδήγηση στην πόλη (χαμηλές ταχύτητες, σταμάτα-ξεκίνα)

Εκει, οδηγικα, ειναι πιο ευχαριστο το πετρελαιο και πιο οικονομικο. Βεβαια, το να οδηγεις μονο εντος πολης δημιουργει αλλα θεματα (dpf...).

4. Οικονομικά (κατανάλωση, απόσβεση επιπλέον κόστους απόκτησης, συντήρηση)

Η καταναλωση ειναι παντα χαμηλοτερη και με μικροτερες διακυμανσεις μεταξυ ελαχιστης και μεγιστης. Χαμηλοτερη καταναλωση σε συνδυασμο με την χαμηλοτερη τιμη του καυσιμου, εχει ως αποτελεσμα να καιει κοντα στα 3/5 ενος αντιστοιχων κυβικων κινητηρα.

Εαν κανεις ανα ετος ανω των 10-15 χιλιαδων χιλιομετρων, αξιζει η αγορα.

Η συντηρηση ειναι πανω κατω τα ιδια. Λιγο ακριβοτερα σερβις, αλλα αρκετα αραιοτερα.

5. "Μακροζωία" κινητήρων/προβλήματα

Οι κινητηρες ειναι σκυλια, αρκει να τους συντηρεις. Οι βλαβες ειναι πολυ ακριβες, αν και οχι συχνες. Υπαρχει μεγαλυτερη ευαισθησια στο κακο καυσιμο, και θελουν ευλαβικα ξεμπουκωμα και συντηρηση στο dpf εαν υπαρχει.

Γενικοτερα, εαν κανεις πολλα χιλιομετρα αξιζει το diesel.

Φωτογραφιζω με τα σχολια μου ενα qashqai 1.6 diesel σε συγκριση με ενα αντιστοιχο 1.6 βενζινη. Το βενζινη δεν μπορει συρει τον κωλο του μεχρι να ροπιασει στις 4000+ στροφες και καιει μ.ο. γυρω στα 8λτ. Το diesel απο 1700 μεχρι 3500 εχει δωσει τα παντα σε ολες τις σχεσεις. Καιει μ.ο. 6λτ και ειναι και 100 κιλα βαρυτερο...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Επειδή, έχω  διαβασει τα μειονεκτήματα και τα πλεονεκτήματα των πετρελαιοκινητήρων και βενζινοκινητήρων, απο αυτά που ζητάς σου έχω το εξής σκόρ:

- Πετρέλαιο 4 (όλα τα υπόλοιπα) - Βενζίνη 2 (μόνο η οδηγική απολάυση και σταμάτα-ξεκίνα). 

Τροποποιήθηκε από τον GiannisTs

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

1.Αν δε κάνεις χοντρικά 20Κχλμ/έτος, δεν έχεις λόγο να πας σε diesel.

2.Η πλούσια ροπή ενός TD συνήθως εξανεμίζεται λόγω των (πολύ) μακριών σχέσεων μετάδοσης

3.Η οικονομία στη καύσιμο θα πληρωθεί σε συντήρηση ή βλάβη (πχ από λάθος καύσιμο).

4.Αν πας σε TB (turbo benzina) ή TD, απενεργοποιείς το start stop

5.Έχε στο πίσω μέρος του μυαλού σου πως τα diesel θα φάνε ban από τα αστικά κέντρα (εξαιρώ τα επαγγελματικά). Πιθανότατα σύντομα.

6.Προσωπικά σε diesel όχημα θα καταργούσα το dpf και θα φλασάριζα την ecu για να μη δίνει εντολή για αναγέννηση.

7.Σε αθλητική οδήγηση το μεγαλύτερο εύρος στροφών ανά λεπτό και το μη λαχάνιασμα στις υψηλές, δίνει πλεονέκτημα (& ηχητικά) στα βενζινοκίνητα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 7 ώρες, το μέλος ksino1100 έγραψε:

4.Αν πας σε TB (turbo benzina) ή TD, απενεργοποιείς το start stop

6.Προσωπικά σε diesel όχημα θα καταργούσα το dpf και θα φλασάριζα την ecu για να μη δίνει εντολή για αναγέννηση.

@ksino1100 Γέροντα κάν' τα μας λιανά αν μπορείς. Γιατί στα turbo να απενεργοποιήσεις το start-stop? Το dpf τι είναι? Γιατί γίνεται αναφορα σε αυτό και από σένα και από άλλους παραπάνω?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ειναι και το τι ταιριάζει στον καθενα, εγώ γουστάρω άπειρα το ντιζελάκι της δουλειάς μου που απο 0-120 τα βγαζει μπαμ μπαμ και μετα απλα πας εκει χαλαρα. ετσι ειμαι μαθημένος ροπες χαμηλά και ηρεμα πράγματα. γιατι και το 8βάλβιδο πουντάκι που έχω κρεμάει ψηλά. για μενα το ντίζελ σαν δούλεμα ειναι οτι πιο κοντα στο στυλ μου - εντελώς βαρετό σαν και μένα δηλαδή :P

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 34 λεπτά, το μέλος funk έγραψε:

@ksino1100 Γέροντα κάν' τα μας λιανά αν μπορείς. Γιατί στα turbo να απενεργοποιήσεις το start-stop? Το dpf τι είναι? Γιατί γίνεται αναφορα σε αυτό και από σένα και από άλλους παραπάνω?

Το φιλτρο dpf και το startstop εφευρεθηκαν και για την συνολικη μειωση ρυπων. 

Αμφοτερα δγμιουργουν προβληματα σε μπαταρια και μιζα, αλλα και στο dpf.

Το τελευταιο οταν δεν το "προσεχεις" γεμιζει μικροσωματιδια με αποτελεσμα να μην δουλευει σωστα ο κινητηρας, λαμπακια αναμενα στο καντραν κλπ. 

Για να μη συμβει αυτο πρεπει να κανεις αναγεννηση στι φιλτρο, δλδ να του ανεβαζεις τη θερμοκρασια ωστε να καιει τα μικροσωματιδια ως ενα σημειο. Αυτο το κανεις ειτε στον δρομο οδηγωντας με 2500-3000 στροφες για κανα μισαωρο, ειτε στο συνεργειο... με 3000 στροφες στο ρελαντι.

Εαν οδηγας μονο πολη τοτε υπαρχει θεμα.

Πολλοι βγαζουν το dpf και οδηγουν χωρις αυτο. Αυτο ειναι μεγαλο λαθος διοτι οι τυποι ανεβαινουν υπερβολικα. Σκεψου οτι το μαυρο ντουμανι που βλεπεις στα diesel δεν θα το δεις ποτε σε diesel με φιλτρο dpf. Ειναι εγκλημα το να το βγαλεις. Εαν πραμα σαν τον καταλυτη δηλαδη...

Στην Αγγλια ανα 100000χμ αλλαζουν το φιλτρο αυτο, καθως δεν περνουν απο κτεο διαφορετικα. Κοστος κανα 1000ρικο.

Στο Ελλαντα, εφοσον δεν ακουει πια απο αναγεννησεις, το καθαριζουν με ειδικα μηχανηματα-φουρνους με κανα 200αρι. Υπαρχει DIY μεθοδος με πολλη σαπουναδα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 38 λεπτά, το μέλος funk έγραψε:

Μάνο, για το dpf έχω γράψει παλιότερα 2 μακροσκελή κείμενα που θα βρεις εδώ

Το start stop μπήκε στα αυτοκίνητα για να καταφέρει να κατεβάσει (θεωρητικά, σε μετρήσεις εργαστηρίου) τα ποσοστά ρύπων των αυτοκινητοβιομηχανιών για να γλυτώνουν πρόστιμα. Σε εμάς, σε πραγματικές συνθήκες, το σύστημα αυτό θα φέρει μια μικρή μείωση στην κατανάλωση (ας πούμε ένα 5%, που στην πράξη είναι πολύ μικρή διαφορά αν σκεφτούμε πως τα σύγχρονα συστήματα διαχείρισης καυσίμου κ κινητήρα προσφέρουν χαμηλές καταναλώσεις έτσι κι αλλιώς) που όμως θα πληρωθεί πολλαπλά σε βάθος χρόνου.

Πχ οι ενισχυμένες μπαταρίες που υποστηρίζουν το start stop είναι πολύ ακριβότερες (υπερτριπλάσιες τιμές!!!).

Το πακέτο μίζας+δυναμό που είναι ενισχυμένο για να αντέχει στα συνεχή μιζαρίσματα, όταν παραδώσει πνεύμα θα χρειαστεί πολλά ευρώπουλα παραπάνω για συντήρηση και πολλά παραπάνω σε περίπτωση αντικατάστασης.

Οι δε τουρμπίνες δεν αρέσκονται στα συνεχή σβήσε άναψε του κινητήρα. Ιδιαίτερα στα σβήσε, επειδή το στροφάρισμά τους όταν φθάνουμε στο φανάρι είναι 10πλάσιο από του μοτέρ και σβήνοντας τον κινητήρα (start stop) καρβουνιάζει το λάδι στα μέταλλα της τουρμπινας (δε μιλάμε για ρουλεμανάτες άλλωστε) προκαλώντας φθορές που θα επιζητούν συντήρηση σύντομα (που σε κάποιες περιπτώσεις δεν ειναι εφικτή ή απλά πάει πακέτο η τουρμπίνα με την πολλαπλή εξαγωγής κλπ κλπ.)

Τα τουρμπάτα μπορεί να είναι γκ@υλιάρικα (όπως χαρακτηριστικά λέει ένας φίλος μου) αλλά δεν είναι τα κατάλληλα για τόσες πωλήσεις, που τα έφεραν σε εκατοντάδες ακατάλληλα χέρια, άσχετα με θέματα μηχανολογίας.

Απαιτούν κάποιες βασικές γνώσεις....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 12 ώρες, το μέλος A-nik-i έγραψε:

Όντως μέχρι στιγμής πάει ωραία, περίμενα να γίνει "μεταναστευτικό" :tooth:

πριν 8 ώρες, το μέλος ksino1100 έγραψε:

turbo benzina

Α ρε Alfisti

Εμένα πάντως μου αρέσει όταν μπαίνει το browse.php?u=k9rkHZMXJykss5IWl6%2BItq0nPxqkzwonfXugcCyjYO6JauFm66rllrYqJngupQi6MN2BuQyg&b=29

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 10 ώρες, το μέλος gkourmoul1 έγραψε:

Φωτογραφιζω με τα σχολια μου ενα qashqai 1.6 diesel σε συγκριση με ενα αντιστοιχο 1.6 βενζινη. Το βενζινη δεν μπορει συρει τον κωλο του μεχρι να ροπιασει στις 4000+ στροφες και καιει μ.ο. γυρω στα 8λτ. Το diesel απο 1700 μεχρι 3500 εχει δωσει τα παντα σε ολες τις σχεσεις. Καιει μ.ο. 6λτ και ειναι και 100 κιλα βαρυτερο...

Αν ομως συγκρινες το 1,6 turbo βενζινη, με το 1,6 turbo diesel δεν θα ηταν ετσι τα πραγματα :winking:

Η συγκριση ατμοσφαιρικου μοτερ με ντιζελ ειναι αδικη. Η αναπνοη του κινητηρα παιζει τεραστιο ρολο και στην δυναμη και στην ροπη και στην οικονομια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για να πεις οτι ξεκολλαει λιγο ενα ντιζελαμαξο θα πρεπει να ειναι απο 1600 και πανω, τα μικρα δεν τα συμπαθω, ενα διλιτρο ντιζελ Golf θα το γουσταρα ομως πολυ.

πριν 1 ώρα, το μέλος PaNick έγραψε:

Αν ομως συγκρινες το 1,6 turbo βενζινη, με το 1,6 turbo diesel δεν θα ηταν ετσι τα πραγματα :winking:

Η συγκριση ατμοσφαιρικου μοτερ με ντιζελ ειναι αδικη. Η αναπνοη του κινητηρα παιζει τεραστιο ρολο και στην δυναμη και στην ροπη και στην οικονομια.

Βασικα και ατμοσφαιρικο να ειναι το 16αρι βενζινη παλι δεν χωραει συγκριση με το turbo diesel ιδιου κυβισμου, αν παρεις το μεσο ορο των 120 ιππων που εχουν τα περισσοτερα ατμοσφαιρικα 16αρια μπεντζινας.

Υ.Γ. Υπαρχουν ακομα ατμοσφαιρικα αυτοκινητα?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 10 λεπτά, το μέλος Tasos Meli έγραψε:

Για να πεις οτι ξεκολλαει λιγο ενα ντιζελαμαξο θα πρεπει να ειναι απο 1600 και πανω, τα μικρα δεν τα συμπαθω, ενα διλιτρο ντιζελ Golf θα το γουσταρα ομως πολυ.

Βασικα και ατμοσφαιρικο να ειναι το 16αρι βενζινη παλι δεν χωραει συγκριση με το turbo diesel ιδιου κυβισμου, αν παρεις το μεσο ορο των 120 ιππων που εχουν τα περισσοτερα ατμοσφαιρικα 16αρια μπεντζινας.

Υ.Γ. Υπαρχουν ακομα ατμοσφαιρικα αυτοκινητα?

Τι εννοεις "δεν χωρα συγκριση"?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 29 λεπτά, το μέλος gkourmoul1 έγραψε:

Τι εννοεις "δεν χωρα συγκριση"?

Εννοω οτι ο βενζινοκινητηρας αποδιδει καλυτερα απο ενα turbo ντιζελοκινητηρα ιδιων κυβικων, δεν μιλαω για βελτιωμενα αυτοκινητα και δεν μιλαω για νουμερα στο δυναμομετρο, μιλαω για την πραγματικοτητα στο δρομο και για αυτοκινητα παραγωγης.

Δηλαδη κατα τη δικη μου ταπεινη αποψη ακομα και ενας ατμοσφαιρικος Βενζινοκινητηρας ειναι καλυτερος απο ενα Turbo Diesel.

Τροποποιήθηκε από τον Tasos Meli

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν ισχυει κατι τετοιο.

Μπορω να σου φερω πολλα παραδειγματα, πχ qashqai 1.6 ή Χ3 2.0 κλπ.

Το 1.6 diesel εχει 130 αλογα και 32 κιλα ροπη.

Το 1.5 diesel εχει 110 αλογα και 25 κιλα ροπη.

Το 1.6 βενζινη εχει 115 αλογα και τη μιση ροπη.

Στον δρομο αυτα φαινονται.

Το ιδιο ισχυει και σε πολλες αλλες περιπτωσεις. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 35 λεπτά, το μέλος gkourmoul1 έγραψε:

Δεν ισχυει κατι τετοιο.

To qashqai 1,6 turbo βενζινα εχει 163 αλογα και 240 κιλα ροπης, ειναι 1 δευτερολεπτο κατω στο 0-100 και 10 χαω μεγαλυτερη τελικη. Καταναλωνει φυσικα περισσοτερο καυσιμο. Και αν στο μεγαλο και ογκωδες SUV ο diesel ειναι προτιμοτερος σε ενα σπορτιφ hatchback οπως το Renault Megane που φοραει τα ιδια μοτερ ο βενζινης ειναι προτιμοτερος για αυτον που οδηγει ζωηρα η/και κανει λιγοτερα απο απο 15Κ χλμ τον χρονο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 2 ώρες, το μέλος ksino1100 έγραψε:

Τα τουρμπάτα μπορεί να είναι γκ@υλιάρικα (όπως χαρακτηριστικά λέει ένας φίλος μου) αλλά δεν είναι τα κατάλληλα για τόσες πωλήσεις, που τα έφεραν σε εκατοντάδες ακατάλληλα χέρια, άσχετα με θέματα μηχανολογίας.

Απαιτούν κάποιες βασικές γνώσεις....

Ποια είναι η ενδεδειγμένη χρήση για ένα Ford Mondeo 1.0 Ecoboost ας πούμε? ( Όλως τυχαίως διαλέγω αυτό το μοντέλο :baby: ). Πες το start&stop το απενεργοποιείς... Τι άλλο?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 9 λεπτά, το μέλος PaNick έγραψε:

To qashqai 1,6 turbo βενζινα εχει 163 αλογα και 240 κιλα ροπης, ειναι 1 δευτερολεπτο κατω στο 0-100 και 10 χαω μεγαλυτερη τελικη. Καταναλωνει φυσικα περισσοτερο καυσιμο. Και αν στο μεγαλο και ογκωδες SUV ο diesel ειναι προτιμοτερος σε ενα σπορτιφ hatchback οπως το Renault Megane που φοραει τα ιδια μοτερ ο βενζινης ειναι προτιμοτερος για αυτον που οδηγει ζωηρα η/και κανει λιγοτερα απο απο 15Κ χλμ τον χρονο.

Για ατμοσφαιρικο βενζινοκινητηρα μιλαμε....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ε, αυτο λεω. Ειναι αδικο, λαθος, ατοπο να συγκρινεις ατμοσφαιρικο κινητηρα με υπερτροφοδοτουμενο. Τα  turbo συγκρινονται με τα turbo.

Ειναι σαν να συγκρινω το TDM που εχεις με το ΜΤ-09 απο πλευρας κινητηρα. Δεν ειναι αδικο;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 1 ώρα, το μέλος gkourmoul1 έγραψε:

Δεν ισχυει κατι τετοιο.

Ενταξη.. μιλας μονο για ενα συγκεκριμενο μοντελο που ο κατασκευαστης μπορει να θελει να προωθησει το μοντελο που καιει πετρελαιο και το κανει ενα κλικ πιο δυνατο για να ανεβασει πωλησεις.

Ας ξεθαψω το μοτερ της Toyοta το 4Α-GE 20v με το μαυρο καπακι που εχει 165αλογα ατμοσφαιρικο και 16,5 κιλα ροπης στις 5200, να μη μιλησουμε για το S2000 με τα 245 ατμοσφαιρα.

Αν ηταν τοοοοσο καλοι οι ντιζελοκινητηρες θα τους εβαζαν και σε μηχανακια.

Τροποποιήθηκε από τον Tasos Meli

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα