kpapageo 4.302 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 19 , 2016 PROLOGUE Τώρα το πώς ο γύρος της Εύβοιας και της Πελοποννήσου κατέληξε να γίνει Balkan Tour σε 8 χώρες, μόνο η γκλάβα μας το ξέρει... Ναι είναι ένα ακόμη ταξιδιωτικό για Βαλκάνια Συμμετέχοντες:Η αφεντιά μου , Kawasaki Versys 650 | Ρόλος: Πλοηγός και υπεύθυνος διαδρομών Γιώργος @Χ , Honda CB500X | Ρόλος: Υπεύθυνος διαμονής και διδασκαλίας ΣλάβικωνΒασίλης , @Vasilis M , Yamaha Fazer 600 | Ρόλος: Υπεύθυνος μπυροποσίας και εξαφάνισης Νίκος , @nikos_pc , Honda Transalp 700 | Ρόλος: Δεν θα πω γιατί θα κάνω spoiler Φάγαμε τα νιάτα μας να κατασταλάξουμε στην διαδρομή και το χρονικό πλάνο.Την διαδρομή την βρήκαμε (αν και δεν την τηρήσαμε) και περιλαμβάνει τις: Σκόπια , Αλβανία , Μαυροβούνιο , Κροατία , Βοσνία , Σερβία , Ρουμανία , Βουλγαρία. Ο Βασίλης ξεκίνησε από Βόλο και μας βρήκε Σαλόνικα.Ο Νίκος επειδή δεν είχε πολλές μέρες στην διάθεση του, αποφάσισε να έρθει μαζί μας μέχρι το Βελιγράδι και ύστερα να επιστρέψει μονάχος, μιας και εμείς θα συνεχίζαμε προς Ρουμανία. Το πλάνο αποφασίστηκε! 11 νύχτες, 30 Ιουλίου με 10 Αυγούστου. Κάναμε λοιπόν όλοι τις απαραίτητες ετοιμασίες. Εγώ άλλαξα λάστιχα και έκανα μεγάλο σέρβις.Ο Νίκος έκανε μεγάλο σέρβις με βαλβίδες (κράτα το αυτό).Ο Γιώργος δεν χρειάζεται σέρβις γιατί έχει Χόνταδενσπαειδενχαλάει.Ο Βασίλης έκανε και αυτός ένα μικρό σέρβις με αλλαγή τακακίων (κράτα το και αυτό). Είμαστε όλοι έτοιμοι και δίνουμε ραντεβού για τις 30 Ιουλίου στις 9 το πρωί! Άντε και καλό μας ταξίδι χωρίς παρατράγουδα (με το ζόρι κρατιέμαι να μην spoilάρω)! 31 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Χ 3.048 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 19 , 2016 Τσουτσουριασα ρε παλιομαλλιά... σαν να ξαναφευγουμε... 4 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
r3negade 3.396 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 19 , 2016 Περιμενουμε με ανυπομονησια την περιγραφη!! Και να ξερετε, σερβις/λαστιχα/τακακια και τα λοιπα, τουλαχιστον 1 μηνα πριν τα μεγαλα ταξιδια, και με βολτες στο ενδιαμεσο, για να φανερωθουν τυχον μ@λακιες μαστορων! Και να ξερετε vol.2 : Ταξιδι χωρις παρατραγουδα, ψιλοβλαβες, επιτοπιες επισκευες, αλλαγες προγραμματος κλπ, δεν εχει νοστιμαδα! 12 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ktm power 1.330 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 19 , 2016 Ρενεγκειτ αυτό ξανά πες το Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Χ 3.048 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 19 , 2016 Ρενεγκειτ αυτό ξανά πες το r3negade ετσι και κανεις copy paste και ξαναποσταρεις θα βρω που μενεις 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
r3negade 3.396 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 19 , 2016 r3negade ετσι και κανεις copy paste και ξαναποσταρεις θα βρω που μενειςΡε μα την παναγια με προλαβες!! Αυτο ειχα σκοπο να κανω! 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
papasouzas98 135 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 19 , 2016 Ούτε η επόμενη σειρα του Game Of Thrones καθυστερεί τόσο... Ποσο ακόμη να περιμένουμε? Δωσε πράμα στον Λαό Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
kpapageo 4.302 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 19 , 2016 Θα είναι λίγο της υπομονής το ταξιδιωτικό γιατί πρέπει παράλληλα να μοντάρω και τα βίντεο... Αν είναι να γίνει να γίνει σωστά! 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
JK 277 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 19 , 2016 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
tre 4.529 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20 , 2016 Θα είναι λίγο της υπομονής το ταξιδιωτικό γιατί πρέπει παράλληλα να μοντάρω και τα βίντεο... Αν είναι να γίνει να γίνει σωστά!Ρε φιΛΛΛαράκι από τις 10 Αυγούστου μέχρι σήμερα που είναι 20 Σεπτεμβρίου ( 40 μέρες ) γιατί δεν έκανες κάτι με τα βίντεα ?Μας μπριζώνεις και μας αφήνεις στο περίμενε ? 4 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Orlias 457 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20 , 2016 Κωστή για ξύλο είσαι... Τόσο καιρό νόμιζα ότι γράφεις, μοντάρεις κτλ και τώρα θα μας δώσεις το ταξιδιωτικό. Αχ... Άντε κάνε όσο πιο γρήγορα μπορείς για να μας ταξιδέψεις!Υ.Γ.: Θες ξύλο και ειδικοτερα γιατί με εκείνο το πρωινό τηλέφωνο πριν φύγετε(για το αν δίνω το Versys), με ξεσήκωσες και ξύπνησε πάλι το απωθημένο.... Έχω λιώσει το car και forums από τοτε και με βλέπω να την κάνω την αλλαγή. Θα έρθω να σας δω σύντομα(θα πω και τους υπόλοιπους) να πιούμε καφεδάκι και να τα πούμε. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
kpapageo 4.302 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 20 , 2016 30/7/2016 | Θεσσαλονίκη (Ελλάδα) - Οχρίδα (Σκόπια) Day 1 - "Man down, man down" Ραντεβού λοιπόν στις 9 το πρωί στο mall. Εγώ με τον Βασίλη αργήσαμε λιγάκι, οι Χονταίοι ήταν στην ώρα τους (σπίτι χωρίς Χόντα προκοπή δεν κάνει). Ο Νίκος πήρε πιο νωρίς τον Γιώργο να του κάνει πλάκα ότι το μηχανάκι του στάζει λάδια (γκουχ γκουχ). Έχουμε ξεκινήσει και βρισκόμαστε στα διόδια πριν την Κοζάνη. Κάπου εκεί βλέπουμε τον Νίκο να έχει σταματήσει στην άκρη και να μας κάνει νόημα. Ωχ, this can't be good... Πλησιάζουμε και τι να δούμε.. Ένα Transalp και έναν Νίκο σαν να τους έχεις κάνει μπάνιο με λάδι. Βαλίτσες, μοτερ, πίσω λάστιχο γυαλίζουν.Η μηχανή έχει πετάξει όσο λάδι είχε μέσα, το κάρτερ δεν έχει στάλα. Λόγω της ταχύτητας που δεν άφηνε τον καπνό να φανεί, ο Νίκος το κατάλαβε μόλις έκοψε ταχύτητα για τα διόδια. O Γιώργος ανέφερε ότι σαν να έβλεπε κάτι να αχνίζει στους καθρέφτες του αλλά νόμιζε ότι κάνουν πουλάκια τα μάτια του Η απελπισία ζωγραφισμένη στο πρόσωπο του Νίκου (όχι?)... Ο Νίκος λοιπόν όπως είπαμε και πιο πάνω έκανε έλεγχο βαλβίδων πριν το ταξίδι. Λογικά όταν έκλεισε το ψευδοκάπακο δεν θα πάτησε καλά η φλάντζα με αποτέλεσμα να πετάξει όλα τα λάδια από μέσα.Άλλη λύση δεν έχουμε. Τηλέφωνο στην οδική και περιμένουμε να έρθει να τον μαζέψει... Fun fact!Όταν έφτασε η οδική, σταμάτησε ακριβώς μετά τον γκισέ των διοδίων. Ο Νίκος έπρεπε να τσουλήσει την μηχανή 5 μέτρα μέχρι εκεί με τα χέρια. Είχε όμως σταματήσει ακριβώς πριν την μπάρα και τώρα η υπάλληλος του λέει ότι πρέπει να πληρώσει κανονικά! Anarchy mode on. Έβαλε ένα πανί στην πινακίδα και πέρασε. Κάπως έτσι έληξε άδοξα το ταξίδι (μέχρι την Κοζάνη) για τον Νίκο. Νικόλα μη μασάς ρε του χρόνου καλά να 'μαστε! Εμείς συνεχίσαμε για Οχρίδα χωρίς κάτι άξιο αναφοράς. Φτάνοντας περάσαμε έξω από το χόστελ και δεν πήραμε γραμμή. Κάναμε κάτι κύκλους, ρωτήσαμε εδώ και εκεί και τελικά το βρήκαμε.Ψιλογιαπί η φάση, ανακαίνιζαν κάτι μπάνια, το δωμάτιο όμως πολύ καθαρό. 4κλινο, εμείς οι 3 και ένας Ταϊβανέζος που γυρνάει τον κόσμο. Ο ημιχίπης ιδιοκτήτης Φιλίπ πολύ εξυπηρετικός και φιλικός, μας κέρασε και κάτι σαν βενζίνη ρακή που αν το βάζαμε στα μηχανάκια θα φτάναμε Βελιγράδι με μια γκαζιά. Anyway τακτοποιηθήκαμε και βγήκαμε την βόλτα μας. Όμορφη πόλη η Οχρίδα. Καθαρή, περιποιημένη και πολύ τουριστική. Δεν θα μπω σε διαδικασία να αναφέρω ιστορικά στοιχεία, ανάλυση αρχιτεκτονικής, επίδραση του ιμπρεσιονισμού στην τέχνη τους και του Γούμενου στον ΠΑΟΚ. Τα έχουν χιλιοπεί άλλοι πριν από εμένα. Ο κόσμος κάνει μπάνιο κανονικά στην λίμνη. Ώρα για μάσα! Ταβερνάκι πάνω στο κύμα (ποιο κύμα ρε κατάχαζε?) Φάγαμε κάτι παραδοσιακά δικά τους, ούτε που θυμάμαι πώς τα λένε. Αυτό το κόκκινο ήταν πολύ καυτερό. (Ρέκλα μετά το φαγοπότι) Αφού ντερλικώσαμε και γίναμε άνθρωποι συνεχίσαμε την βόλτα. Το κάστρο δυστυχώς δεν προλάβαμε να το επισκεφτούμε καθώς είχε μόλις κλείσει. Αγάπη μόνο Μεγάλο παλικάρι ο αρχιτέκτονας. Το βράδυ είπαμε να δούμε Ohrid by night. Σπόρια, μπύρες στο χέρι και άραγμα στην παραλιακή.Πασαρέλα, αυτό, τίποτα άλλο. Είστε γενναίοι όσοι πάτε με τις γυναίκες σας. Πρέπει να είσαι σαολίν για να μην γυρνάς το κεφάλι συνέχεια εδώ και εκεί. Ώρα να γυρίσουμε στο χόστελ για ύπνο. Φτάνοντας εκεί ο Φιλίπ μας ενημερώνει ότι έχει Τέκνο πάρτι κάπου παραπέρα. Δεν υπήρχε περίπτωση να πάμε, ήμασταν κομμάτια. Ο Φιλίπ μας λέει ότι ήρθαμε στην καλύτερη περίοδο της Οχρίδας και μας προτείνει να μείνουμε και την επόμενη μέρα δωρεάν. Κάτι τέτοιο δεν έπαιζε γιατί είχαμε ένα χρονοδιάγραμμα να τηρήσουμε. Άντε ώρα για νάνι. Την επόμενη έχουμε πολύυυυυ δρόμο μπροστά μας. 20 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
billy84 2.988 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 21 , 2016 Για κλωτσιές ο μηχανικός ετσι?Ρε Νικόλα τι τις θες τις βαλβιδες χοντα έχεις!Τι φοβηθηκες μην εισαι ο πρώτος που θα του καρφώσει βαλβιδα το τρανσαλπ? 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
nikos_pc 2.871 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 21 , 2016 Η ζημιά δεν κόστισε ούτε ένα ευρώ οικονομικά, ψυχολογικά το χτύπημα ήταν και είναι τεράστιο. Ο μηχανικός πρώτη φορά μου δημιούργησε πρόβλημα, τι να πω δεν ξέρω. Billy είπα στις 50000 να δω και μια φορά τις βαλβίδες. Κανονίστε θα το ξανά κάνουμε ΟΚ μόνο που θα είμαι και εγώ μαζί. 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
lost_angel 589 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 21 , 2016 Η ζημιά δεν κόστισε ούτε ένα ευρώ οικονομικά, ψυχολογικά το χτύπημα ήταν και είναι τεράστιο. Ο μηχανικός πρώτη φορά μου δημιούργησε πρόβλημα, τι να πω δεν ξέρω. Billy είπα στις 50000 να δω και μια φορά τις βαλβίδες. Κανονίστε θα το ξανά κάνουμε ΟΚ μόνο που θα είμαι και εγώ μαζί. Οχι ρε γμτ.....για αυτο λενε οι παλιοι λενε πως, ο,τι εργασια κανουμε στην μηχανη την κανουμε ενα μηνα πριν το ταξιδη....Δεν πειραζει πραγματικα σου ευχομαι να το ξανακανετε το ταξιδη...και ακομα και αυτα μεσα στο προγραμμα ειναι...και μην ξεχνας πως αυτη η χαζοβλαβη ειχε να σου προσφερει κατι..Σε εκανε εμπειροτερο.. και μπραβο σου που ακοπλεξαριστα βγηκες να το μοιραστεις μαζι μας!!!!!!!!!!!! Εγω θα το ξανασκευτω αν ποτε πειραξω εστω και βιδα απο την μηχανη ελαχιστες μερες πριν το ταξιδη....!!!!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
GavriilVet 2.796 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 21 , 2016 Η ζημιά δεν κόστισε ούτε ένα ευρώ οικονομικά, ψυχολογικά το χτύπημα ήταν και είναι τεράστιο. Ο μηχανικός πρώτη φορά μου δημιούργησε πρόβλημα, τι να πω δεν ξέρω. Billy είπα στις 50000 να δω και μια φορά τις βαλβίδες. Κανονίστε θα το ξανά κάνουμε ΟΚ μόνο που θα είμαι και εγώ μαζί. πωπωπω πακέτο απο τα λίγα.. εγω μετα θα ημουν να με κλαινε οι ρεγγες... και απο τι η στραβη; οχι απο βλαβη της μοτας γιατι εβγαλε προβλημα, αλλα επειδη πηγα να την εχω σωστα συντηρημενη για το ταξιδι.. πωωωω πφ . Με το καλο να το αναπληρωσεις το ταξιδι! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ta-sio 223 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 21 , 2016 Αυτό ήταν...άντε που είναι η συνέχεια;;;;; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
kpapageo 4.302 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 22 , 2016 31/7/2016 | Οχρίδα (Σκόπια) - Κότορ (Μαυροβούνιο) μέσω Αλβανίας Day 2 - "Νόμος και Τάξη Αλβανία: Στάξιμο, ταλαιπώρια και δωροδοκία" Αργήσαμε να ξυπνήσουμε.Κακό, γιατί έχουμε να διασχίσουμε όλη την Αλβανία και να περάσουμε 2 σύνορα μέσα στο μεσημέρι. Μέχρι να κατέβουμε και να αρχίσουμε να δένουμε τα πράγματα είχε πάει 9.30-10. Ένας τύπος ξεχασμένος από το προηγούμενο βράδυ την είχε πέσει έξω. Τον ξυπνήσαμε μάλλον. Πλερώσαμε τον Φιλίπ, εκείνος μας πρόσφερε σοκολάτα (όχι αυτή που τρώγεται, ούτε το ρόφημα. μπορείς να πεις ότι πίνεται όμως). Ευτυχώς στο κατηχητικό μας έμαθαν ότι αυτά είναι του διαόλου οπότε αρνηθήκαμε. Αντ' αυτού του είπαμε να μας βγάλει μια φωτό. Μέσα στην ντάγκλα του αυτή ήταν η καλύτερη που κατάφερε. Ξεκινάμε λοιπόν σιγούλια σιγούλια για τα σύνορα με Αλβανία τα οποία είναι πολύ κοντά (30χλμ). Έξω από την Οχρίδα πετυχαίνουμε και ένα τσούρμο ποδηλατών (που πάτε μωρέ μέσα στην ντάλα?)Τίποτα το ιδιαίτερο μέχρι τα σύνορα. Φτάνοντας εκεί βλέπουμε ότι έχει μεγάλη ουρά, προσπερνάμε και περνάμε μπροστά. Εγώ είμαι πρώτος.Δίνω τα χαρτιά μου, βλέπω τον τύπο να τα κοιτάζει και να κάνει νόημα σε έναν άλλον μετά την μπάρα. Μου τα επιστρέφει και μου δείχνει να πάω δεξιά σε ένα κλειστό υπόστεγο. Φτουυυυυ. Πάω, ανεβαίνω μια ράμπα, σταματάω και σβήνω. Εκεί είναι 2 τύποι, ο ένας μάλιστα με μπρελόκ με λουράκι ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, και ένα λυκόσκυλο.Βγάζω κράνος. - Αγκόρι είσαι ρε? Νόμιζα ήσουν κορίτσι. (και μου έλεγε ο πατέρας μου, τι την θες αυτή την κοτσίδα και δεν την κόβεις?) Έκεις τίποτα ναρκωτικά?- Όχι αν θες ψάξε.- Ε θα σε ψάξω ρε αλλά πρώτα σε ρωτάω.-Όχι. Ανοίγω την βαλίτσα και αρχίζει να ψάχνει. Τον πιάνω και εγώ λίγο κουβέντα στο φιλικό μπας και ξεμπερδέψουμε νωρίτερα. Μέχρι που του είπα ότι έχω και φίλες από το Ελμπασάν. Δεν νομίζω να με πίστεψε.Ανοίγει σακούλες με παπούτσια, τσεκάρει σπρέι αλυσίδας και σκαλώνει στο κιτ για επισκευή ελαστικών. Του εξηγώ ότι "αυτή η αμπούλα που βλέπεις είναι για να φουσκώσεις το λάστιχο σε περίπτωση που τρυπήσει". Τον πείθω και προσπερνάει. Ο άλλος παραδίπλα δοκίμαζε να δει αν του κάνει το δεξί μου γάντι.Επόμενο σκάλωμα ένα κουτάκι με κάτι μπάρες δημητριακών που είχα για τον δρόμο. "Ωπ αυτή είναι η ευκαιρία" λέω. - Πάρε, κεράσου.- Όκι μωρέ εντάξει (το έπαιζε και δύσκολος)- Βρε πάρε, δώσε και στο άλλο το παιδί. Βασικά πάρ' τες όλες, είναι και ώρα για κολατσιό (universal λέξη)- A φκαριστώ ρε! Άντε μάζεψε και φύγκε. This went better than expected. Ανασύνταξη με τους άλλους και ξεκινάμε πάλι. Στα βουνά πετυχαίνουμε γάμο με αυτοκινητοπομπή και μας πάει καροτσάκι. Έχει αρχίζει και βράζει ο τόπος εντωμεταξύ.Περνάμε από Ελμπασάν, τίποτα ιδιαίτερο, συνεχίζουμε για Τίρανα, highlight εκεί ένας τύπος με φουλ εξάρτηση με παπί που μπαίνει στις στροφές φέτες με γόνατο. Κάνουμε και μια 10λεπτη στάση μέσα στην πόλη γιατί το μυαλό μας είχε βράσει και συνεχίζουμε. Μετά τα Τίρανα παίζει πολύ ευθεία. Μίνι στάση για βενζίνη και γρήγορο καφέ και ακόμα μια πριν τα σύνορα με Μαυροβούνιο πάνω στο ποτάμι για φωτό. Τα σύνορα από εκεί είναι δίπλα, απίστευτη ουρά από πανάκριβα Γερμανικά αυτοκίνητα. Φτάνοντας ο Γιώργος ρωτάει έναν συνοριόμπατσο αν μπορούμε να περάσουμε μπροστά και εκείνος του απαντάει "Ντου γιου χαβ ιλίγκαλ σταφ?". Όχι τίποτα άλλο, μας είχαν τελειώσει και οι μπάρες δημητριακών. Δώσαμε, δώσαμε.Ένας τύπος επίσης σπάστηκε που περάσαμε μπροστά και μας έκλεισε με το αμάξι του. Δε γαμείς. Περάσαμε. Μπαίνοντας Μαυροβούνιο το σκηνικό αλλάζει, ο δρόμος είναι πολύ καλός με καλή άσφαλτο και χάραξη και η χώρα αποπνέει έναν αέρα σύγχρονου Ευρωπαϊκού κράτους. Αργότερα ο δρόμος στενεύει τόσο που με το ζόρι χωράνε 2 αυτοκίνητα αλλά η διαδρομή προσωπικά μου άρεσε πάρα πολύ. Πιο επαρχιακός δεν γίνεται. Έχω κάποια πλάνα στο βίντεο στο τέλος. Στην συνέχεια πιάνουμε το παραλιακό κομμάτι το οποίο έχει αρκετή κίνηση. Η ζέστη δεν παλεύεται με τίποτα οπότε κάνουμε μια στάση σε μια παραλία για να χαζέψουμε κάνα κώλο ξεκουραστούμε και να δροσιστούμε. Το μπουφάν έχει γίνει τόσο λούτσα από τον ιδρώτα που στάζει κυριολεκτικά στα μανίκια. Ξεκινάμε πάλι και δεν αντέχωωωω. Είναι και το μπουφάν χειμερινό και δεν περνάει αέρας αν δεν πας πάνω από 80 (δικαιολογίες). Τσίμπησα σαν άνθρωπος και εγώ το γκαζάκι λίγο παραπάνω και το γκρουπ έσπασε. Ευτυχώς τα παιδιά σταμάτησαν και έβγαλαν και καμιά φωτό. Ξεκινώντας οι 2 τους ανοίγει και ο Βασίλης λίγο το γκαζάκι και αυτός και χάνονται και μεταξύ τους Στο μεταξύ εγώ έχω αράξει σε μια σκιά πάνω σε μια στροφή και τους περιμένω. Μετά από κάμποση ώρα βλέπω τον Βασίλη να έρχεται. Αρχίζω κουνάω χέρια-πόδια-κεφάλια, αν με έβλεπε ένα boeing μπορεί και να προσγειωνόταν. Ο Βασίλης όμως δεν με είδε. Amber Alert Βασίλη no1. Περιμένω τον Γιώργο και ξεκινάμε μαζί για να βρούμε τον εξαφανισθέντα. Τελικά τον πετυχαίνουμε φτάνοντας στο Κότορ μετά από 8 ώρες συνολικά στον δρόμο. Από εκεί συνεχίζουμε όλοι μαζί για να βρούμε το διαμέρισμα μας (Airbnb) στην Dobrota, γύρω στα 10 λεπτά με τα πόδια από το κέντρο. Η ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος δεν μιλάει γρι Αγγλικά και ο Γιώργος προσπαθεί να συνεννοηθεί στα Σέρβικα. Την έβγαλε την άκρη.Το διαμέρισμα είναι πεντακάθαρο και καινούριο, παίζει να είμαστε και οι πρώτοι που μπαίνουμε. Μόνο η θέα από το μπαλκόνι ήταν χάλια. Τόσο που ανυπομονούσα να γυρίσω σπίτι μου και να βλέπω τον γείτονα στα 3 μέτρα απέναντι. Όσο οι άλλοι μπανιαρίζονταν βρήκα ευκαιρία να κάνω ένα επιτόπιο καθάρισμα στο Βερσάκι. Ναι ρε είχαμε περάσει και κάτι χωματόδρομους με έργα και γέμισε σκόνη έχεις κάνα πρόβλημα? Ε ρε κάτι περίεργοι τύποι Αν και είχε ήδη βραδιάσει την κάναμε την βόλτα μας στο κέντρο γιατί είμαστε παλικάρια. Μαγευτικό το Κότορ και οι τιμές νορμάλ έως και καλές αν λάβουμε υπόψιν τον τουρισμό του! Η παλιά πόλη γεμάτη σοκάκια, εκκλησίες και κόσμοοοοο! Η είσοδος στην παλιά πόλη Εκκλησιαστική χορωδία Ζουν ανάμεσα μας Φάγαμε, κάναμε τις γύρες μας, αράξαμε, ξανακάναμε τις γύρες μας και γυρίσαμε σπίτι. Νεκροί.Καληνύχτες! 21 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
pit_hal 2.758 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 22 , 2016 Κώστα όταν ένας πορνόγερος μας λέει έλα να σε κεράσω μια καραμελίτσα εδώ παραπέρα σε κάτι θάμνους δεν πάμε!όταν το παλικάρι απο το χόστελ κερνάει τσόκο μαροκάνα αργεντινή - αγγλία βλέπω την (γ)κολάρα πάμε! αμαν όλα εγώ θα στα λέω!όλα καλα ρε μαν και ξέρεις πόσο ταιριάζουμε στο στύλ ταξιδιού αλλά αν είμασταν μαζί και καθάριζες με μωρομάντηλα το πατίνι σου θα στο λέρωνα κρυφά το βράδυ εξεπίτηδες να 'ούμε! 11 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
kpapageo 4.302 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 23 , 2016 Κώστα όταν ένας πορνόγερος μας λέει έλα να σε κεράσω μια καραμελίτσα εδώ παραπέρα σε κάτι θάμνους δεν πάμε!όταν το παλικάρι απο το χόστελ κερνάει τσόκο μαροκάνα αργεντινή - αγγλία βλέπω την (γ)κολάρα πάμε! αμαν όλα εγώ θα στα λέω!Άν είχαμε κεραστεί τώρα θα ήμασταν ακόμα σε κάνα κελί στο Ελμπασάν και θα έπρεπε να ανέβεις με το χρέπι σου να μας βγάλεις...όλα καλα ρε μαν και ξέρεις πόσο ταιριάζουμε στο στύλ ταξιδιού αλλά αν είμασταν μαζί και καθάριζες με μωρομάντηλα το πατίνι σου θα στο λέρωνα κρυφά το βράδυ εξεπίτηδες να 'ούμε!μακερόσι. 3 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Αλομπαρ 5.214 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26 , 2016 καλα, ολο το σκ, τιποτα δεν εγραψες? 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
kosmas2111 7.437 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26 , 2016 Μην σας στεναχωρησω αλλα στα συνορα Αλβανιας τα γαντια δεν τα δοκιμαζαν :PΩραιοι, συνεχισε 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
kpapageo 4.302 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26 , 2016 1/8/2016 | Κότορ (Μαυροβούνιο) - Ντουμπρόβνικ (Κροατία) Day 3 - "Αν έχεις τείχη διάβαινε" Σήμερα έχουμε μόνο 90 χλμ να κάνουμε μέχρι το Ντουμπρόβνικ οπότε λέμε να εξαντλήσουμε το Κότορ και να ανέβουμε και στο τείχος που βλέπαμε το προηγούμενο βράδυ φωτισμένο!Ξεκινάμε λοιπόν πάλι για την παλιά πόλη όπου ξεκινάει η ανάβαση. Ρωτάμε μια υπάλληλο σε ένα κατάστημα με σουβενίρ από που ξεκινάει το μονοπάτι και μας δείχνει ότι πρέπει να πάμε Νότια. Ε πήγαμε και εμείς. Η διαδρομή που μας έστειλε περνάει μέσα από αυλές σπιτιών και δεν βλέπουμε πουθενά άλλο κόσμο. Στάνταρ λάθος πάμε. Ωπ κι όμως να τα τείχη! Το μονοπάτι έχει σχεδόν κλείσει από την βλάστηση δείγμα του πόσο παρατημένο είναι. Μας κάνει μεγάλη εντύπωση για ένα τόσο τουριστικό μέρος σαν το Κότορ. Ανεβαίνοντας όμως η θέα γίνεται όλο και καλύτερη! Μετά από κάποιο σημείο δεν αντέξαμε την ντάλα και τα πετάξαμε όλα (ε όχι και όλα). Είχαμε πάει και οργανωμένοι, ούτε αντηλιακό, ούτε νερό. Κάπως έτσι λούτσα στον ιδρώτα φτάσαμε στην κορυφή. Εδώ παρατηρήσαμε ότι όλος ο κόσμος ανεβαίνει από την άλλη πλευρά... Κάπου εκεί ξαναχάσαμε τον Βασίλη ευτυχώς για λίγο όμως. Τον βρήκαμε και αρχίσαμε να κατεβαίνουμε από την σωστή πλευρά αυτή την φορά. Στα μέσα περίπου της διαδρομής υπάρχει και ένα μικρό εκκλησάκι. Λοιπόν σε στρατηγικά τοποθετημένα σημεία που βαρούσε ο ήλιος στο κεφάλι, κατά μήκος της τουριστικής διαδρομής αλλά και στην κορυφή, υπήρχαν τοποθετημένοι πλανόδιοι που πουλούσαν νερά και αναψυκτικά. 2€ το νερό. Άμα θες. Άμα δε θες κάτσε ψόφα. That's business.Φτάνοντας στην βάση της τουριστικής διαδρομής είδαμε επίσης ότι έχει 3€ είσοδο. Φυσικά εμείς βγαίναμε οπότε δεν πληρώσαμε μια. Τελευταία γύρα μέσα στην παλιά πόλη πριν γυρίσουμε στο διαμέρισμα και τα μαζέψουμε για Ντουμπρόβνικ. Ο Γιώργος που είναι και άνθρωπος της τέχνης μπήκε σε μια εκκλησία. Εμείς αράξαμε στα πεζούλια από έξω.Κάπου εδώ ξεκίνησε και το quest των παιδιών για μαγνητάκια. Είχαν πάρει ήδη και οι 2 από Οχρίδα αλλά εδώ αποφάσισαν ότι θα παίρνουν ένα από κάθε μέρος που θα πηγαίνουμε. Επιστροφή στο σπίτι και πακετάρισμα. Μέχρι να φύγουμε είχε πάει ήδη 14:30. Η διαδρομή προς Ντουμπρόβνικ είναι κατά κύριο λόγο παραλιακή με πολύ καλή άσφαλτο και ομολογουμένως απολαυστική! Εδώ είμαστε στα σύνορα με Κροατία. Το διαμέρισμα που είχαμε κλείσει (Airbnb) είναι 7 χλμ πριν το Dubrovnik, στο Mlini. Θα μείνουμε εκεί γιατί αν θέλαμε να μείνουμε μέσα στο Dubrovnik θα έπρεπε να δώσουμε ένα νεφρό ο καθένας.Φάγαμε αρκετή ώρα μέχρι να το βρούμε. Εκεί μας περίμενε η οικοδέσποινα η Edina η οποία νομίζω ήταν η πιο εξυπηρετική του ταξιδιού. Το ψυγείο της ήταν γεμάτο φρούτα, μας κέρασε λικέρ, μας είπε που να πάμε κλπ. Γνωρίσαμε επίσης τον μικρούλη γιο της τον Dani, μωρό ακόμα, και μας είπε ότι τον ονόμασε έτσι γιατί μια μέρα που πέτυχε στην tv MotoGP, ο μικρός έκανε χαρούλες όταν έβλεπε τον Pedrosa! Το διαμέρισμα ήταν πολύ καθαρό και περιποιημένο, αλλά αυτή η θέα πάλι χάλια μαύρα! Αράξαμε αρκετά μέχρι που σουρούπωσε. Δεν έπαιρνε κανένας την πρωτοβουλία να ξεκουνηθούμε. "Ε έχουμε και ένα Dubrovnik να δούμε""Ναι σωστά, άντε πάμε" 1ο μεγάλο σοκ όταν το είδαμε με φωτισμένα τα τείχη του από ψηλά. Εννοείται πως δεν σταματήσαμε για φωτό.2ο μεγάλο σοκ οι τιμές του. Ευτυχώς το parking για μοτό ήταν δωρεάν. Κατά τα άλλα βλέπε και μην ακουμπάς. Για την πόλη τι να πούμε. Μαγικό, πανέμορφο, παραμυθένιο, χλιδάτο, υπερτουριστικό, πήχτρα από κόσμο. Δεν μου κάνει εντύπωση που την επέλεξε το Game of Thrones για τα γυρίσματα του Kings Landing. Για φαϊ και μπύρα στα μαγαζάκια ούτε λόγος. Απλησίαστα όλα. Ευτυχώς βρήκαμε μια πιτσαρία με ατομικά κομμάτια σε νορμάλ τιμές και ξεγελάσαμε την πείνα μας. Ο πιτσαράς συγκινήθηκε με τον Γιώργο που μιλούσε Σέρβικα και τον κέρασε ένα κομμάτι ακόμα. Την επόμενη μέρα θα έχουμε πάλι αρκετό χρόνο να δούμε την πόλη υπό το φως του ήλιου. Επιστροφή λοιπόν στο σπίτι αργά το βράδυ και άραγμα ξανά στο μπαλκόνι μέχρι που ξεραθήκαμε στον ύπνο. Όχι όλοι.Ο Γιώργος είχε αϋπνίες και έβλεπε Κροάτικα βίντεο κλιπς στην τηλεόραση.Μέχρι τις 6 που αποφάσισε να κοιμηθεί. Laku noć !! 19 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
kpapageo 4.302 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26 , 2016 καλα, ολο το σκ, τιποτα δεν εγραψες?Ήμουν εκτός το ΣΚ, θα γράψω και για αυτό όταν τελειώσω με δαύτα!Μην σας στεναχωρησω αλλα στα συνορα Αλβανιας τα γαντια δεν τα δοκιμαζαν :PΩραιοι, συνεχισε OMG! Δεν το ειχα σκεφτεί 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
kosmas2111 7.437 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26 , 2016 Ναι ψαχνουν μεχρι και τα γαντια παιδια, μου εχουν ψαξει μεχρι και στις προστασιες του μπουφαν,πλατης,ωμους που κλεινουν και ειναι σαν τσεπες.Και να πεις οτι δινω δικαιωματα 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες