Jump to content
DaytonaBoy

Γνώμες για το Daytona Sonic 125 Θα βγάλει προβλήματα?

Recommended Posts

Καλησπέρα στα μέλη του MyBike! Έχοντας στην κατοχή μου εδώ και 2 χρόνια και 2 μήνες σχεδόν, το Daytona Sonic 125 '14 (το πρώτο μοντέλο με τα λίγα αυτοκόλλητα). Κατ' αρχάς το πήρα του κουτιού με 1,5 χιλιόμετρο από το test drive στα 1045€ με δώρο τα έξοδα για την χαρτούρα και υποτίθεται  μια μπαγκαζιέρα που ποτέ δεν πήρα. Το παπί έχει κάνει σχεδόν 5500 χιλιόμετρα και πολλά από αυτά σε χώμα λόγο πήγαινε-έλα στο χωράφι. Τα προβλήματα που μέχρι τώρα μου έβγαλε είναι ίσως ασήμαντα για την δουλειά που το θέλω αλλά δεν παύουν να είναι προβλήματα. Πρώτον το αριστερό φλας (πίσω,μπρος) δεν δουλεύει στις χαμηλές και ψηλές στροφές, δεύτερον τα πίσω μαρσιπιέ, τα πλαστικά και ο μηχανισμός για να κλειδώνει η σέλα τρίζουν ασταμάτητα με το που ανέβουν λίγο οι στροφές (σε στροφές ταξιδιού εννοώ) σε σημείο που το πλαστικό που καλύπτει το πίσω φανάρι να ξεκουμπώσει και να πεταχτεί έξω (ναι, το έπαθα και αυτό), τρίτων το διπλό σταντ είναι πολύ ευαίσθητο καθώς στράβωσε προς τα μπροστά με το που έκατσα πάνω του, και δεν είμαι και αρκούδα, 90 κιλά είμαι, τέταρτων ο λαιμός της εξάτμισης έχει σκουριάσει, που πιστεύω πως δεν είναι λογικό μιας και τα χιλιόμετρα είναι λίγα... το Zundapp που φέτος έκλεισε τα 42 του χρόνια δεν έχει σκουριά πάνω του, εκτός του ντεπόζιτου από μέσα στο οποίο έγινε πλαστικοποίηση. Πέμπτο πρόβλημα που παρατήρησα είναι ότι οι βαλβίδες θέλουνε λίγο ρύθμισμα και τα τακάκια του μπροστινού φρένου φαγώθηκαν ανομοιόμορφα, το ίδιο και η δισκόπλακα που έχει φαγωθεί από την μέση και κάτω ενώ στο πάνω μέρος είναι σχεδόν ανέπαφη, δεν άλλαξα τίποτα ακόμα αλλά πιστεύω θα έπρεπε να το κάνω εδώ και καιρό. Έκτο πρόβλημα είναι ότι ο αριστερός μου καθρέπτης από τότε που το αγόρασα ήταν ελαττωματικός και δεν καθότανε εκεί που τον βάζεις, μετά ξύπνησε ο κάγκουρας μέσα μου και τους έβγαλα και τους δύο όπως και το σχαράκι ανάμεσα από τα πόδια που δεν βοηθάει σε  τίποτε άλλο εκτός από το να τρίζει και να σκούζει. Έβδομο προβλημα, ο δείκτης της βενζίνης έχει ξεκολλήσει από τη θέση του και κάνει βόλτες μέσα το κοντέρ αφήνοντας με πολλές φορές στο δρόμο από καύσιμα... πάνω από δέκα... το αστείο της υπόθεσης; Αυτό έγινε δύο γ@μημένες μέρες αφού έληξε η εγγύηση... αν και δεν νομίζω να καλύπτει η εγγύηση δείκτες που χορεύουν τσιφτετέλι μέσα στο κοντέρ. Όγδοο και χειρότερο πρόβλημα είναι ότι φαγώνεται η ''φωλιά'' του ρουλεμάν του πίσω τροχού... το αποτέλεσμα; Να κόβονται τα σινεμπλόκ και να έχεις την αίσθηση ότι κάθε φορά που αφήνεις το γκάζι σου πετάει την ταχύτητα, ενώ όταν πατήσεις γκάζι μαρσάρει λίγο χωρίς να πάει πουθενά και όταν τελικά πιάσει ο τροχός να έχεις την αίσθηση ότι μπήκε η ταχύτητα καρφωτή... Αυτό έχει παρατηρηθεί στα 6 από τα 7 Sonic που έχουν πελάτες του μηχανικού μου, μαζί και το δικό μου... και μάλιστα τα 4 από αυτά τα έχουνε delivery που δεν κάνουν τρέλες και μαγκιές στο δρόμο και τα άλλα 2 τα έχουνε παππούδες... το δικό μου άσε καλύτερα... xD Επίσης κάτι που δεν θα το έλεγα πρόβλημα είναι ότι με 1η ταχύτητα τερματίζει στα 40, με 2α στα 70, με 3η στα 80 και κάτι και τέλος με τετάρτη στα 95-105 ανάλογα με την θερμοκρασία του αέρα, την φορά του και δύναμη του και τον δρόμο...  είναι λογικό / φυσιολογικό να πάει 70 η δευτέρα και η 4η μόλις 100;;; Και αφού τελικιάσει και αφήσεις το γκάζι να πέσουν οι στροφές με το που το ξαναπατήσεις σβήνει κάνοντας τον ήχο σαν να πατάς το γκάζι όταν είναι κρύο και δεν μπορεί να ανεβάσει στροφές, και ξαναπαίρνει από την ταχύτητα που έχει μέσα και μετά δουλεύει κανονικά... να οφείλεται στη ρύθμιση του καρμπ; Ισχύει ότι τα Daytona / Lifan κλέβουν 5-7 χιλιόμετρα στο κοντέρ;

Για όσους δεν ξέρουν τα specs του είναι τα εξής:

Αερόψυκτος μονοκύλινδρος κινητήρας 124άρων κυβικών εκατοστών και 4αρων ταχυτήτων με καιφαλή CDI δύο βαλβίδων και απόδοση 8 άλογα στις 7500 στροφές ανά λεπτό, 8,5 Nm ροπής στις 6500 στροφές ανά λεπτό και ντεπόζιτο που δεν λέει κανένα site πόσα λίτρα χωράει... το μόνο που ξέρω είναι ότι με τις τιμές της βενζίνης τον Ιούλιο του 16' γεμίζει χείλι με χείλι με 4€ και 22 λεπτά (λίτρα δεν θυμάμαι δυστυχώς) και από κατανάλωση ο Κινέζος κάνει αυτό που υπόσχεται, 100 χιλιόμετρα με ένα γέμισμα... τα οποία με αρκετά επιθετική οδήγηση γίνονται 90-95 και με ήρεμη οδήγηση 105 και μπορεί και παραπάνω. Από θέμα κατανάλωσης είμαι ευχαριστημένος πάντως. Επίσης είναι 97-98 κιλά στεγνό και γύρω στα 102-103 με λάδι / βενζίνη. Τέλος πρέπει να πω πως κατασκευάζεται στην Μαλαισία και όχι στην Κίνα, αν και πολλά εξαρτήματα γράφουν επάνω Lifan ή απλά LF(εξάτμιση,φανάρια,σέλα,καρμπ κα).  

Λοιπόν, θέλω την γνώμη όσων έχουν Sonic ή κάποιο άλλο Daytona ή Lifan που να το έχουν περισσότερο χρονικό διάστημα από εμένα και έχουν κάνει περισσότερα χιλιόμετρα. Σας έχει βγάλει κάποιο σημαντικό πρόβλημα; Αντέχει στο χρόνο και το δούλεμα; Αν σας έβγαλε κάποιο πρόβλημα πχ στρόφαλο (χτύπα ξύλο) βρήκατε ανταλλακτικά; Τι πρέπει να προσέχω; Το μηχανάκι το θέλω μέχρι να κλήσω τα 16 και να βγάλω δίπλωμα για 50άρι δηλαδή μέχρι το καλοκαίρι του 18 ή και παραπάνω μέχρι να βρω τον αντικαταστάτη του. θα κρατήσει μέχρι τα 15000-20000 χιλιόμετρα γιατί τώρα τελευταία το βγάζω και στο δρόμο μιας και μένω στην επαρχία και δεν έχει μπατσάκια και κάνω περισσότερα χιλιόμετρα. Ξέρω ένα παιδί που έχει το Daytona Dv 50-125 ή Nova 100 δεν θυμάμαι, που πριν 2 χρόνια είχε 70000+ χιλιόμετρα απροβλημάτιστα και το έχει ακόμα και πρέπει να κοντεύει να μηδενίσει το κοντέρ του, αλλά το Sonic δεν το βλέπω και τόσο σκυλί... οι ερωτήσεις μου είναι πολλές και ανακατεμένες αλλά ελπίζω να μην σας κούρασα τόσο πολύ... ακούω τις γνώμες σας... 

Τροποποιήθηκε από τον DaytonaBoy

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Έχεις σχεδόν απαντήσει μόνος σου στο ερώτημα αν αντέχει.

Να έχεις υπόψιν σου οτι το sonic όπως και το trevis δεν εμφανίζεται στην επίσημη σελίδα του γκοργκόλη DAYTONA MOTORS αλλά σε άλλη φίρμα που λέγεται evomoto δες εδώhttp://www.evomoto.gr/MODEL_sonic.htm

Κοίτα τώρα την daytona http://www.daytonamotors.gr/

Έχω το dy αλλά μόνο με 10.000 χλμ χωρις προβλήμα.Τα χιλιόμετρα που έχω δεν μπορούν να βγάλουν συμπέρασμα για την αξιοπιστία του.Υπάρχουν όμως συνάδελφοι στη δουλειά μου που έχουν πάνω απο 60.000 κι έχω ακούσει ότι ένας έχει αλλάξει έναν ανορθωτή όταν ήταν στην εγγύηση.

Για το που κατασκευάζονται τα διάφορα κομμάτια μην την ψάχνεις.

Κλέψιμο κοντέρ δίπλα δίπλα με κρύπτον χ εγώ 80 το κρύπτον 78 με 100 εγώ το κρύπτον 98 και το GPS 92.Όλα κλάβουν ακόμα και τα αυτοκίνητα.Vectra c opc στο αναλογικό λέει 240 και στο ψηφιακό του test mode λέει 225 και μιλάμε για αμάξι που είχε ένα κάρο λεφτά το 2007 όταν το πήρα όχι για μοτοσυκλέτα και ειδικά με αναλογικό κοντέρ.

Να σκέφτεσαι στα 100 χλμ ότι πηγαίνεις 90 σίγουρα,όταν βέβαια  η διάμετρος του μπροστινού τροχού δεν έχει αλλοιωθεί με κοντοπρόφιλα κανγκουρολάστιχα.Για κάτι ζ που πιάνανε 160 ούτε 110 δεν ήταν πραγματικά.

Τροποποιήθηκε από τον panagiotis1974

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έχεις σχεδόν απαντήσει μόνος σου στο ερώτημα αν αντέχει.

Να έχεις υπόψιν σου οτι το sonic όπως και το trevis δεν εμφανίζεται στην επίσημη σελίδα του γκοργκόλη DAYTONA MOTORS αλλά σε άλλη φίρμα που λέγεται evomoto δες εδώhttp://www.evomoto.gr/MODEL_sonic.htm

Κοίτα τώρα την daytona http://www.daytonamotors.gr/

Έχω το dy αλλά μόνο με 10.000 χλμ χωρις προβλήμα.Τα χιλιόμετρα που έχω δεν μπορούν να βγάλουν συμπέρασμα για την αξιοπιστία του.Υπάρχουν όμως συνάδελφοι στη δουλειά μου που έχουν πάνω απο 60.000 κι έχω ακούσει ότι ένας έχει αλλάξει έναν ανορθωτή όταν ήταν στην εγγύηση.

Για το που κατασκευάζονται τα διάφορα κομμάτια μην την ψάχνεις.

Κλέψιμο κοντέρ δίπλα δίπλα με κρύπτον χ εγώ 80 το κρύπτον 78 με 100 εγώ το κρύπτον 98 και το GPS 92.Όλα κλάβουν ακόμα και τα αυτοκίνητα.Vectra c opc στο αναλογικό λέει 240 και στο ψηφιακό του test mode λέει 225 και μιλάμε για αμάξι που είχε ένα κάρο λεφτά το 2007 όταν το πήρα όχι για μοτοσυκλέτα και ειδικά με αναλογικό κοντέρ.

Να σκέφτεσαι στα 100 χλμ ότι πηγαίνεις 90 σίγουρα,όταν βέβαια  η διάμετρος του μπροστινού τροχού δεν έχει αλλοιωθεί με κοντοπρόφιλα κανγκουρολάστιχα.Για κάτι ζ που πιάνανε 160 ούτε 110 δεν ήταν πραγματικά.

Το ξέρω ότι όλα κλέβουν, το θέμα μου είναι το πόσο... την τελευταία φορά που το έβαλα δίπλα-δίπλα με τουτού ήταν με ένα Fiat αγροτικό της κακιάς ώρας και το δικό μου κοντέρ έγραφε 105 και του αυτοκινήτου λιγότερο από 90 και αυτό με προβλημάτισε... αλλά ούτε και του αυτοκινήτου πάει καλά γιατί η βελόνα παίζει πάνω κάτω... θα το μετρήσω με το CX-7 που ξέρω ότι κλέβει μόνο 2 χιλιόμετρα με GPS και θα σου πω. Από λάστιχα έχω της μάνας του ακόμα μπροστά και Kenda Sport πίσω βιετναμέζικο οπότε δεν έχω πρόβλημα από την διάμετρο. (στο παπί έχω Kenda και στο Piaggio που το βγάζω έξω μια φορά το μήνα έχω Michelin M62... μέχρι εκεί μου κόβει...) All in all, που λένε και οι φίλοι μας οι Άγγλοι, πιστεύω ότι έπρεπε να χώσω το χέρι στην τσέπη λίγο πιο βαθιά και να πάρω ένα Innova ή X μεταχειρισμένο, ή ακόμη και ένα Daytona Remix 125 που μου άρεσε και εμφανισιακά και από ιπποδύναμη δεν τα πάει και άσχημα αλλά από αξιοπιστία δεν έχω ιδέα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κατ' αρχάς το Sonic δεν είναι Daytona - όπως γράφουν στο καπάκι του μοτέρ - αλλά Lifan ... το γράφει στην άδεια κυκλοφορίας ...

Ας μην αρχίσω καλύτερα να γράφω τον κατάλογο με τα προβλήματα που μου έβγαλε ( και συνεχίζει ...) γιατί θα συγχυστώ ... Όχι τόσο για τις αναμενόμενες ζημιές σε ένα τόσο φτηνής κατασκευής παπί ... όσο για την αντιμετώπιση της αντιπροσωπίας και την πολιτική τους  σε θέματα ανταλλακτικών και εγγύησης ... Έχω καταγράψει και φωτογραφίσει όλες τις ζημιές και σε ποιά χιλιόμετρα βγήκαν ...

Τροποποιήθηκε από τον Vrasidas

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κατ' αρχάς το Sonic δεν είναι Daytona - όπως γράφουν στο καπάκι του μοτέρ - αλλά Lifan ... το γράφει στην άδεια κυκλοφορίας ...

Ας μην αρχίσω καλύτερα να γράφω τον κατάλογο με τα προβλήματα που μου έβγαλε ( και συνεχίζει ...) γιατί θα συγχυστώ ... Όχι τόσο για τις αναμενόμενες ζημιές σε ένα τόσο φτηνής κατασκευής παπί ... όσο για την αντιμετώπιση της αντιπροσωπίας και την πολιτική τους  σε θέματα ανταλλακτικών και εγγύησης ... Έχω καταγράψει και φωτογραφίσει όλες τις ζημιές και σε ποιά χιλιόμετρα βγήκαν ...

Τόσες πολλές; όπως τι δηλαδή; μηχανικές ή εξωτερικές;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

- Εμπρός γρανάζι κίνησης : Έχουν μόνο το "μαμά" με 14 δόντια ... και μάλιστα σε διάσταση που να μην ταιριάζει με τον άξονα κίνησης με άλλα γρανάζια από την έξω αγορά ανταλλακτικών. Με αποτέλεσμα να πρέπει να φτιάχνω στον τόρνο γρανάζια π.χ. με 15 δόντια. Επίσης το μαμά πολύ σύντομα από τις πρώτες εκατοντάδες χιλιομέτρων φαγώθηκε με αποτέλεσμα να "παίζει" πάνω στον άξονα κίνησης, με ότι ζημιοφόρες συνέπειες αυτό έχει. Στην αντιπροσωπεία όσες φορές επικοινώνησα τηλεφωνικά κανένας δεν ήξερε τίποτα  ... ούτε εάν υπάρχει "μαμά" γρανάζι με 15 δόντια ... ούτε τις εσωτερικές διαστάσεις το γραναζιού ...

- Γραναζιέρα πίσω : Την πωλούν μόνο με το πίσω γρανάζι. Δηλ εάν σπάσει (που σπάει σύμφωνα με όσα συνεργεία έχω ρωτήσει αλλά και διάφορους ιδιοκτήτες που έβλεπα στον δρόμο και τους ρωτούσα σχετικά μετο συγκεκριμένο μοντέλο πριν το αγοράσω) σε υποχρεώνουν να την πάρεις μαζί με το πίσω γρανάζι, ακόμα και αν αυτό το έχεις τοποθετήσει καινούργιο.

- Μέχρι τις 10,000 χλμ μου έκοψε - διέλυσε 3 φορές τα πίσω silent block του τροχού. Τι κι αν έβαζα καλύτερης ποιότητας και ακριβότερα, αυτά κοβόντουσαν ... Αιτία ?? Ο αποστάτης πίσω στον άξονα που ρυθμίζει πόσο μέσα θα πρεπει η γραναζιέρα να μπαίνει στα silent block ήταν λάθος, δηλαδή μακρύτερος, με αποτέλεσμα η γραναζιέρα να μην μπαίνει καλά μέσα και να σφραγίζει σωστά με συνέπεια οι πιέσεις που δέχονται να είναι περίπου στην μέση τους και να κόβονται. Έφτιαξα νέους αποστάτες μικρότερους σε μήκος τόσο ώστε να "θηλυκώνει" σωστά η γραναζιέρα και τι πρόβλημα λύθηκε. 10,000 χλμ μετά τα silent block είναι σαν καινούργια.

- Πάω στην αντιπροσωπεία για αγορά ανορθωτή ...

α. μου δίνουν λάθος ανταλλακτικό παρά το γεγονός ότι πήγα με την άδεια κυκλοφορίας

β. δεν είχαν διαθέσιμο τον σωστό ο οποίος έκανε να έρθει πάνω από μήνα !! Ανταλλακτικό των 5 ευρώ σου καθηλώνει το μεταφορικό ή επαγγελματικό σου μέσο επειδή η αντιπροσωπεία είναι ανεπαρκής. 

γ. θα μπορούσαν να βγάλουν από ένα καινούργιο μοντέλο και να μου δώσουν - δεν το έκαναν ...

δ. ο συγκεκριμένος ανορθωτής ταιριάζει μόνο στο συγκεκριμένο μοντέλο και δεν υπάρχει άλλος αντίστοιχος στην after market αγορά. Αυτός είναι 4πύρηνος και η αγορά έχει 5πύρηνους ή 6πύρηνους. Υπολογίστε ότι εκεί που είναι τοποθετημένος - ακριβώς πάνω από μοτέρ και  μέσα στα πλαστικά χωρίς να αερίζεται - είναι πολύ πιθανό υπερθερμανθεί να καεί

- Κατά την συναρμολόγηση και τοποθέτηση της μπαταρίας από την αντιπροσωπεία, είχαν τοποθετήσει λάθος το σωληνάκι υπερχείλισης   των   υγρών της, με αποτέλεσμα τα υγρά της μπαταρίας να φεύγουν και να πέφτουν πάνω σε καλώδια και στον σκελετό της μηχανής να τα   έχουν διαβρώσει

- Και οι δύο καθρέπτες από τις 3,000 χλμ με το που πέρναγες από την παραμικρή ανωμαλία του εδάφους έφευγαν από την θέση τους.

- Η βαλβίδα / διακόπτης ενεργοποίησης της πίσω λάμπας φρένου πιέζοντας την εμπρός μανέτα χάλασε δύο φορές στα 5,000 και 9,500 χλμ

- Η τρόμπα εμπρός φρένου χάλασε στις 11,000 χλμ

- Όλες οι τσιμούχες στην αριστερή πλευρά του μοτέρ (από τον άξονα κίνησης - το λεβιέ ταχυτήτων και το μανιατό) άρχισαν να ξερνούν λάδια από τις 3,000 χλμ και μετά. Αλλάχθηκαν με κανονικές τσιμούχες και το πρόβλημα σταμάτησε.

- Η τσιμούχα του αμπραγιάζ ξερνούσε λάδια από τα 1,000 χλμ. Αλλάχθηκε με κανονική τσιμούχα και το πρόβλημα σταμάτησε.

- Το φις της εμπρός λάμπας από τα 5,000 χλμ έχει σχεδόν καεί και είναι έτοιμο να διαλυθεί. Στην αντιπροσωπεία μου είπαν ότι δεν υπάρχουν φις σαν ανταλλακτικό αλλά πρέπει να αγοράσω ολόκληρο το φανάρι.

- Το πίσω φανάρι από τους κραδασμούς έχει κοπεί στην μέση στην βάση του στα περίπου 17,000 χλμ. Ποιότητα χειρότερη από το πιό κακόγουστο αστείο.

- Τα πλαστικά του τρίζουν σαν κλαμπατζίμπανα από τις πρώτες χιλιάδες χλμ και κάποια κλιπς έχουν από τους κραδασμούς ήδη κοπεί. Ποιότητα για τεταρτοκοσμικές χώρες.

Υπάρχουν και άλλα, αλλά και βαριέμαι και κουράστηκα και μου ανεβαίνει η πίεση κάθε φορά που τα σκέφτομαι.  Μην αναφερθώ και στην αντιμετώπιση της αντιπροσωπείας για θέματα σέρβις και κάλυψης ζημιών εντός της εγγύησης ... θα φτάσει η πίεση 25 + .....

Ελπίζω να σε κάλυψα την απορία σου .... 

Τροποποιήθηκε από τον Vrasidas

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

παιδιά χάλια η κατάσταση το μηχανάκι όλο προβλήματα και απο αντιμετώπιση αντιπροσωπίας ποιο χάλια εδώ τους το έστελνα εντος εγγύησης και δεν φτιαχναν τίποτα 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

^απο την πολυ ροπη αδερφε:biggrin:

κοιτα μηπως ταιριαζει απο κανενα honda astrea, glx κτλ ειναι καλυτεροι ποιοτικα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παίδες εχω κι εγω το συγκεκριμένο παπι και το εχω για delivery 2ο χερι με 5000 χλμ. Λοιπον στα 16000 χτύπησε ρουλεμαν στροφαλου (λαδια motul 5100 15w50 αλλαγη καθε 2000km). Η βαλβίδα απο το σταντ αφαιρεθηκε γιατι κόλλαγε επισης κόλλαγε η βαλβιδα του στοπ στη μανετα αυτο το άνοιξα έσπρωξα νομιζω το καλώδιο προς τα μεσα κι απο τοτε οκ. Σημερα 23000 km εκοψε την γραναζιερα και τελικά ταίριαζε η γραναζιερα και τα σινεμπλοκ απο supra. Επισης τρεχει λαδια απο αριστερα οντως δεν ξερω ακομα απο που. Λογικα ταιριαζουν ολα απο λifan buddy. 

Τροποποιήθηκε από τον Matsak
Προσθηκη κειμενου επεξηγηματικου

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

^απο την πολυ ροπη αδερφε:biggrin:

κοιτα μηπως ταιριαζει απο κανενα honda astrea, glx κτλ ειναι καλυτεροι ποιοτικά

Αυτό έκανα ... Θανγκς !

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 9 λεπτά, το μέλος Pantelis moto έγραψε:

Ρε παιδιά να σας ρωτήσω κάτι εσάς σας καίει λάδι??? Το sonic 

Ποσο λαδι σου καιει? στα ποσα χιλιομετρα? τι λαδι βαζεις?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το δικό μου σε 1500 χλμ καίει λίγο πιο πολύ και είναι δίχρονο... Κάτι δεν πάει καλά φίλε, δεν είναι φυσιολογικό τετράχρονο να καίει τόσο πολύ λάδι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 4 ώρες, το μέλος Pantelis moto έγραψε:

Βάζω 15 40 Της sym και μουκαψε 600γρ σε 1500 χιλ  λες λόγο καλοκαιριού? 

μήπως βάζεις λάδι για scooter? βγάζει η sym 15w40 λάδι για να δουλεύει και στο σασμάν?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 5 ώρες, το μέλος Pantelis moto έγραψε:

Βάζω 15 40 Της sym και μουκαψε 600γρ σε 1500 χιλ  λες λόγο καλοκαιριού? 

Μπορω να πω οτι εκαψε αρκετο λαδι, δεν ειναι μεσα στα φυσιολογικα ορια, εγω προτεινω να βαλεις ενα  αλλο επωνυμο λαδι για δοκιμη, πχ το motul 5100 που ειναι 15-50 ημισυνθετικο, αν δεις παλι το λαδι σου να λιγοστευει τοτε πας σε επισκευη.

Εχεις παρατηρησει να βγαζει καπνο και να μυριζει?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εγω τα μονα θεματα που εχω μεχρι στιγμης ειναι τα εξης:

1)μετα απο καποια χιλλιομετρα πχ τα 50 αρχιζει και τριζει το εμπρος φαναρι(δεν ειμαι σιγουρος τι ακριβως αλλα εκει μπροστα).Μηπως ξερει κανεις τι μπορει  να ειναι?

2)εχει θεμα και εμενα στο ντεποζιτο και δεν δειχνει στο κοντερ σωστα την σταθμη βενζινης και εχω μεινει κανα δυο φορες

3)εχει σκουριασει και εμενα ο λαιμος της εξατμισης και τωρα ψαχνω να βαλω αλλη...εχετε καμια προταση?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα