Jump to content
efkola

Αγορά κλιματιστικού..

Recommended Posts

Το λοιπόν...ψάχνω inverter κλιματιστικό για υπνοδωμάτιο διαστάσεων περίπου 4x4 μέτρα και 3,20 μέτρα ύψος.Το σπίτι βρίσκεται στο 2ο όροφο,είναι παλιό,χωρίς μόνωση και έχει αλουμινένια κουφώματα με διπλά τζάμια. Επομένως σωστά κοιτάζω για 9άρι ή είναι καλύτερα να πάρω 12άρι ώστε να αποδίδει καλύτερα;

Σκεφτόμουν κάτι σε Τoyotomi,Gree, Inventor ή Fujitsu...οι τιμές κυμαίνονται από 380€ μέχρι 460€ περίπου.

Μ'ενδιαφέρει πολύ (εκτός φυσικά από την απόδοση)η χαμηλή κατανάλωση ,η εγγύηση-υποστήριξη και δευτερευόντως ο θόρυβος.
Με μια γρήγορη ματιά στο skroutz έχω ξεχωρίσει τα εξής

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Απο τα πιο αθορυβα της αγορας θεωρουνται τα hitachi

οτιδηποτε σε γιαπωνεζικο ειναι αρκετα αξιοπιστο

τα fujitsu δεν τα πολυσυμπαθω

invertor που εχω τοποθετησει μου εκανε εντυπωση (το περιμενα σαβουρα) πως για τα λεφτα του ειναι πολυ καλο

στην αγορα για εμενα ενας ειναι ο αδιαφιλονικητος βασιλιας των κλιματιστικων και λεγεται daikin

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Thank you Mike!

Έχω ακούσει για τα Daikin αλλά έχω την εντύπωση ότι τα οικονομικά της μοντέλα δεν είναι vfm, αν δηλαδή κάποιος θέλει καλό μηχάνημα της εταιρείας πρέπει να ανέβει και σε budget.

Gree και Inventor είναι πανομοιότυπα,νομίζω πως η Gree κατασκευάζει τα Inventor.

Χαζεύοντας διαδικτυακές συζητήσεις παρατηρώ και αρνητικά σχόλια από πελάτες ως προς την εγκατάσταση σε κάποια κλιματιστικά τα οποία δεν εγκαταστάθηκαν με το σωστό τρόπο.Υπάρχει παλιότερο σχετικό θέμα και στο mybike, εδώ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ε δεν το ξερεις ρε λεο οτι η εγκατασταση ειναι το α και το ωμεγα σε οτι και να παρεις.

εν παση περιπτωση αν θελεις το κοιταω και λεπτομερεστερα να σου πω.

μετρητα θα πληρωσεις?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

;-)

Έτσι λέω αλλά με ψήνει και η προσφορά με άτοκες από Media Markt ή Κωτσόβολο.Ο δεύτερος μάλιστα δίνει και δωροεπιταγή 60€ σε κάποια μοντέλα....αν αυτά δεν πωλούνται κάτω από 50€ στο skroutz,δεν είναι κακή ιδέα!Δες αυτό ας πούμε

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

στην κατηγορία της ψυξης-θερμανσης, να τονίσω οτι οι τιμες που βλεπεις στο νετ δεν ειναι απαρετητα οι πιο φθηνές.

χαμηλή κατανάλωση θα πετύχεις μόνο σε inverter, όλα τα άλλα οι διαφορές είναι μικρές. (δεν κοιταξα αν κοιτάς για inverter btw)

σου στέλνω πμ αν εισαι αθηνα ενος φίλου που ασχολείτε αποκλειστικα με κλιματιστικα, εχει διπλωμα ενεργειακου μηχανολογου, πολλα χροναι εμπειριας και γενικα το ψαχνει, στον ταυρο ειανι το μαγαζι του

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

16τμ και 9αρι = 1 τρυπα στο νερο, χωρις να λαμβανεις αλλους παραγοντες υποψη σου. (Μονωση, ανοιγματα, προσανατολισμο, αλλοι χωροι)

Υπαρχει ενα θεμα, που λογω ιπαδ δεν ειναι οτι πιο ευκολο να το βρω, οπου ειχαν γραφτει αρκετα και ενδιαφεροντα πραγματα. Για μενα συν 1 στα ινβερτορ και αν σε παιρνει παρε φρεον 32. Ενδεικτικα να σου πω οτι μονο η daikin και η inventor το εχουν φερει αλλα το δουλεψα και το 410 μπροστα του δε λεει μια.

επισης, αν το θες για ψυξη θερμανση, αναλογα και πού μενεις βεβαια, ισως και το 12αρι ειναι μικρο. Αν σε παιρνει οικονομικα, χτυπα μεγαλυτερο.

Τελικαμτο βρηλα!

http://www.mybike.gr/forums/topic/79405-αγορα-ac/#comment-2006775

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ναι ρε τζωρτζ αλλα σε ποια μηχανηματα φοραει η daikin το 32?

σε ολα ή σε καποια εξελιγμενα?

οχι γιατι κλιματιστικο ζητησε να παρει ο ανθρωπος και οχι παπακι μεταχειρισμενο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σας ευχαριστώ,με βοηθάτε!Δεν ήξερα ότι υπάρχουν τέτοιες λεπτομέρειες για να αγοράσει κανείς ένα απλό κλιματιστικό αλλά να που όλα έχουν σημασία.

Αν καταλαβαίνω καλά μ'αυτό το φρέον το μηχάνημα δουλεύει αποδοτικότερα και οικονομικότερα συγκριτικά με το 410;;Αν ναι,πες μας σε ποια μοντέλα υπάρχει αυτό το r32 :)

Κάτι τέτοιο ας πούμε;;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πάντως εαν θα το εχεις μονο για το δωμάτιο μη βάλεις μεγαλύτερο απο 9ρι, θα ειναι υπερβολικό και στην ψύξη δε θα μπορείς να κάτσεις 

12ρι toyotomi inverter 450ευρα το έχω για σαλόκουζινα διάδρομο ψύξη θέρμανση 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ναι ρε τζωρτζ αλλα σε ποια μηχανηματα φοραει η daikin το 32?

σε ολα ή σε καποια εξελιγμενα?

Εσυ τι λες ρε μαικ? εννοειται στα τελευταια και πιο εξελιγμενα μοντελα. Αλλα απο τη στιγμη που αγοραζει τωρα, γιατι να μην παρει οσο πιο νεα τεχνολογια γινεται?

οχι γιατι κλιματιστικο ζητησε να παρει ο ανθρωπος και οχι παπακι μεταχειρισμενο.

Αυτο ομολογω οτι δεν το καταλαβα. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Toyotomi, Gree , invetor, midea, και τα Fujitsu τώρα πια, ειναι κινεζιες κάποιες καλές, αλλα κινεζιες.

Αν θα έχει χρήση και στη θέρμανση, θα σου πρότεινα Hitachi , Daikin, Mitsubishi.

Με μπακάλικο υπολογισμό χρειάζεσαι 3 με 3,5 kW . 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

τα hitachi utopia δεν ειναι τζαπαν.

αν θυμαμαι καλα ειναι ταιβαν.

τι δεν καταλαβες ρε τζωρτζ, λεω ενταξει να παρει καλο κλιματιστικο αλλα οχι και να παει να δωσει μια περιουσια ο ανθρωπος μονο και μονο για να λεει οτι εχει το εξτριμ μοντελο της εταιρειας ή γιατι δεν θα εχει r32 αλλα 410 φρεον.

τρολ mode on

μονο το r22 γ@μουσε και εδερνε στα φρεον λεμε :punk:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τα daikin είναι απίστευτα μηχανήματα αλά πανάκριβα το 9 ξεκινά στα 600 ε αν δεν κάνω λάθος 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Από προσωπική εμπειρία μόνο: Fujitsu General, έχω 3 στο σπίτι από το 1995, μέχρι σήμερα με μηδέν βλάβες, και συντήρηση όποτε το θυμηθώ και αν.  Είναι και οικονομικά, αν και αυτό παίζει ρόλο πως τα χρησιμοποιείς. Εγώ το βάζω στους 28C. Δεν έχει νόημα αν έξω έχει 40, να το βάλεις στους 20.

Στην δουλειά, στο Computer Room, έχουμε 2 Mitsubishi , δουλεύουν 24 ωρο, 365 μέρες τον χρόνο, εδώ και 5 χρόνια, δεν έχουν κάνει κιχ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για 24άρι έχει κανείς καμιά προταση μέχρι 1000€? θέλω να βάλω στο σαλονι για να σπαει τη θερμοκρασια στο σπιτι, μονο ψυξη. Σκεφτόμουνα τα inventor (passion/vision), έχω διαβασει καλά λογια. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

τα hitachi utopia δεν ειναι τζαπαν.

αν θυμαμαι καλα ειναι ταιβαν.

Tα Utopia της Hitachi είναι ημικεντρικά μηχανήματα, συμπιεστές και πλακέτες είναι Japan , και τα μηχανήματα φτιάχνονται στο εργοαστάσιο της Hitachi στη Βαρκελώνη. 

Η Hitachi δεν έχει εργοστάσιο στη Taiwan.

Τροποποιήθηκε από τον Utopia

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για 24άρι έχει κανείς καμιά προταση μέχρι 1000€? θέλω να βάλω στο σαλονι για να σπαει τη θερμοκρασια στο σπιτι, μονο ψυξη. Σκεφτόμουνα τα inventor (passion/vision), έχω διαβασει καλά λογια. 

Να ξερεις οτι τα παλια μοντελα ανεξαρτητα απο την μαρκα  με τα νεα δεν εχουν σχεση σε θεμα αξιοπιστιας.

Εγω θα σου ελεγα να παρεις αυτο , το εχει γνωστος στην λαμια και ειναι μια χαρα, απλα κανει θορυβο οταν δουλευει στο foul που λογικο ειναι αλλα κανει δουλεια σε μεγαλο σαλονι..

https://www.skroutz.gr/s/6339971/Toyotomi-Izuru-Eco-TRN-TRG-571ZR.html

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγω πάλι θα σου πρότεινα να απευθυνθείς σε μια τεχνική εταιρεία κλιματισμού. Να τους γνωρίσεις , να σου προτείνουν μηχανήματα και κυρίως να αναλάβουν οι ίδιοι την εγκατάσταση. Ετσι θα σε προσέξουν, και στην ουσία θα "παντρευτούν" το μηχάνημα. Να ξέρεις πάντως, τα περισσότερα προβλήματα δημιουργούνται απο πρόχειρες εγκαταστάσεις. Εχω ρίξει πολλά άκυρα για εγγυήσεις απο ιντερνετομάγαζα με άγνωστους εγκαταστάτες.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγκαταστάτη εχω φίλο, αλλά δεν έχει βρει χρονο λόγω φόρτου να έρθει να δει το σπίτι. Για τα inventor λεει καλά λογια (από οσα έχει δουλέψει) όπως και για hitachi, mitsubishi τα οποια όμως ανεβαίνουν σε κόστος.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Tα Utopia της Hitachi είναι ημικεντρικά μηχανήματα, συμπιεστές και πλακέτες είναι Japan , και τα μηχανήματα φτιάχνονται στο εργοαστάσιο της Hitachi στη Βαρκελώνη. 

Η Hitachi δεν έχει εργοστάσιο στη Taiwan.

Μου εκαψες τον εγκεφαλο μ`αυτο το μηνυμα αληθεια  :tooth::tooth::tooth:

Λεω τα hitachi ρε utopia (το νικνειμ σου) δεν ειναι γιαπωνεζικα.

Και εδω για του λογου το αληθες (εχω 2 μηχανηματα στο σπιτι της μανας μου)

13414483_1032467960133831_884175155_n_zp

Μαλαισια και οχι ταιβαν εκανα λαθος

Τα χιτατσι για εμενα δεν πολυαξιζουν.

enterprise-psi

μην μπερδευεις τα πραγματα και εγω εχω 2 airwell που ειναι πλεον 20 χρονων μηχανηματα και ειναι σκυλια του πολεμου αλλα ειναι αδικη η συγκριση με την σημερινη μαζικη παραγωγη και την παγκοσμιοποιηση που τα εχει ριμαξει ολα.

επισης στην δουλεια σου στο control room εχετε mitsubishi heavy duty industries μηχανηματα που μαλλον ειναι διαφορετικα απο απλα οικιακης χρησης, παρ`ολα αυτα τα mitsubishi ειναι εξαιρετικα μηχανηματα παραπλησια των daikin.

ειπαμε οτιδηποτε γνησιο made in japan αξιζει.

υ.γ. δεν πιστευω η εταιρεια σου να εχει εδρα την καλλιθεα στην συγγρου?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μου εκαψες τον εγκεφαλο μ`αυτο το μηνυμα αληθεια  :tooth::tooth::tooth:

Λεω τα hitachi ρε utopia (το νικνειμ σου) δεν ειναι γιαπωνεζικα.

Και εδω για του λογου το αληθες (εχω 2 μηχανηματα στο σπιτι της μανας μου)

13414483_1032467960133831_884175155_n_zp

Μαλαισια και οχι ταιβαν εκανα λαθος

Τα χιτατσι για εμενα δεν πολυαξιζουν.

enterprise-psi

μην μπερδευεις τα πραγματα και εγω εχω 2 airwell που ειναι πλεον 20 χρονων μηχανηματα και ειναι σκυλια του πολεμου αλλα ειναι αδικη η συγκριση με την σημερινη μαζικη παραγωγη και την παγκοσμιοποιηση που τα εχει ριμαξει ολα.

επισης στην δουλεια σου στο control room εχετε mitsubishi heavy duty industries μηχανηματα που μαλλον ειναι διαφορετικα απο απλα οικιακης χρησης, παρ`ολα αυτα τα mitsubishi ειναι εξαιρετικα μηχανηματα παραπλησια των daikin.

ειπαμε οτιδηποτε γνησιο made in japan αξιζει.

υ.γ. δεν πιστευω η εταιρεια σου να εχει εδρα την καλλιθεα στην συγγρου?

:laugh::laugh:  Καλά οτι να ναι! Είπα και γω τι δουλειά έχουν τα ημικεντρικά με τη πλέμπα των σπλιτακίων!

Πάμε πάλι, κάθε εταιρεία  έχει διάφορες σειρές μηχανημάτων για να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της κάθε αγοράς.

Ετσι για να χαμε να λεγαμε, γιατι για εσένα τα hitachi δεν πολυαξίζουν?

Αποψη μου, τα electric ήταν καλύτερα απο τα heavy.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ε! δυστυχως το ειδα στην πραξη στο σπιτι της μανας μου, πληρωσε μια περιουσια αλλα δεν ανταποκρινονται στην σχεση τιμης-αποδοσης.

Την δουλεια τους την κανουνε βεβαια και με το παραπανω απλα ισως εγω ειχα υψηλοτερες απαιτησεις για τοσο ακριβα μηχανηματα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα