Jump to content

384 ψήφοι

1. 1. Δημοψήφισμα 5/7/2015.

• Ναί. Εγκρίνω τις προτασεις των δανειστών.
      37
    • Όχι. Δεν εγκρίνω τις προτάσεις των δανειστών.
      231
    • Δεν θα ψηφίσω.
      26
  2. 2. Θα πληρώσουμε την δόση, στις 30/6 ?

• Ναί.
      29
    • Όχι.
      188
    • Δεν ξερω/δεν απαντώ.
      77

Recommended Posts

?....

....

Συμφωνω και με τους δυο. Η διαφορα θα μπορουσε να γινει και μες απο τα μνημονια και συνεχιζοντας την ιδια πολιτικη ο Τσιπρας, αν εδειχνε οτι ειχε τα @@ να προχωρησει στις ουσιαστικες και τοσο απαραιττες μεταρυθμισεις που χρειαζεται ο τοπος.

Οι νδ-πασοκ, αυτο που κατα την κριση μου εκαναν, ηταν να κερδιζουν χρονο κοροιδευοντας τοσο τους εταιρους οσο και τον ελληνικο λαο.

Τεσπα, οπως εχω γραψε και σε προηγουμενο ποστ, ας ελπισουμε οτι (θα) παμε για καλυτερα.

Υγ:δηλωνω την πρωτη αποχη. Δεν αισθανομαι οτι με εκφραζει πληρως ουτε το ναι, ουτε το οχι.

Edit2

Σε ότι αφορά, τώρα, το σενάριο του «όχι», οι ίδιες πηγές λένε πως η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη είναι αναπόφευκτη, ξεκαθαρίζοντας πως δεν έχουν να πουν τίποτα με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη και η όποια διαπραγμάτευση ακολουθήσει θα είναι εξαιρετικά σύντομη.

Εξηγούν πως η έξοδος μιας χώρας από το ευρώ μπορεί να μην προβλέπεται από τη Συνθήκη της Λισαβόνας όμως η Ελλάδα θα αναγκαστεί να αποχωρήσει, καθώς αν δεν πληρωθούν στις 20 Ιουλίου τα 3,7 δισ. στην ΕΚΤ, η ΕΚΤ θα κόψει εντελώς τον ELA, μετά θα κουρέψει τα ενέχυρα και χωρίς ρευστότητα οι τράπεζες δε θα ξανανοίξουν, εξαναγκάζοντας την ελληνική κυβέρνηση να τυπώσει άλλο νόμισμα.

Σε αυτήν την περίπτωση υπολογίζουν πως η Ελλάδα δε θα μπορέσει να δανειστεί από κάπου αλλού, ούτε από το ΔΝΤ απέναντι στο οποίο έχει αθετήσει την πρόσφατη πληρωμή, και θα καταρρεύσει ολοκληρωτικά. Επιπλέον, προκαταβάλλουν πως σύντομα θα προσπαθήσει να ξαναμπεί στην Ευρωζώνη και τότε, λένε, η προσαρμογή θα είναι πιο δύσκολη.

Καταλήγοντας, αναφέρουν πως η προετοιμασία των κρατών-μελών της Ευρωζώνης για το σενάριο Grexit, έχει πραγματοποιηθεί και δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης της κρίσης, καθώς οι αναγκαίοι μηχανισμοί βρίσκονται σε λειτουργία, σε αντίθεση με το 2010.

Ακόμα και η Ιρλανδία, η Πορτογαλία και η Ισπανία είναι προστατευμένες, ενώ οι αγορές αναμένεται να αντιδράσουν ήπια. Το οικονομικό κόστος, καταλήγουν, για την Ευρωζώνη θα είναι σημαντικό, σημειώνουν, αλλά όχι καταστροφικό.

Μαλακιες θα λενε μαλλον, αυριο θα τους σκισουμε τους £$%#?¥!!!! :tooth:

Τροποποιήθηκε από τον hayabusas

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Παιδια..... προσεξτε λιγο τις παραθεσεις..

Κοντευει να χαλασει το ποντικι απο το scroll down .. Ελεος.

• Like 2

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Υγ:δηλωνω την πρωτη αποχη. Δεν αισθανομαι οτι με εκφραζει πληρως ουτε το ναι, ουτε το οχι.

Εγώ πάλι δηλωσα ευθαρσως το ΟΧΙ!

Δεν μπορούσα να δηλώσω άμοιρος ευθηνων.

Αν δεν φοβόμουν μην ακυρωθεί το ΟΧΙ μου θα άφηνα και το αποτύπωμα της οδοντοστοιχίας μου πάνω στο ψηφοδέλτιο.

Ασφαλώς και δεν είμαι ηλίθιος και ξέρω τι θα συμβεί.

Αλλά ουσιαστικά η απάντηση που έπρεπε να δώσω εγώ, ήταν στο εξής ερώτημα……….

Θες να σε μ@μήσουμε με τη συγκατάθεση σου κατεβάζοντας μόνος τα βρακιά σου με δουλικότητα μες τον τρόμο, η προτιμάς να αντιδράσεις και να σε μ@μήσουμε δια της βίας κατεβάζοντας σου τα βρακιά με τη δύναμη μας.

Το αποτέλεσμα το ίδιο θα είναι και στις δυο περιπτώσεις.

Απλά για μένα που έχω αποκηρύξει την νοοτροπία του ραγιά δεν έχω την επιλογή του σφάξε με πασά μου να αγιάσω.

Αν θες να με σφάξεις πασά μου να ξέρεις ότι δεν θα σκύψω το κεφάλι να σε διευκολύνω, έχω και μια αξιοπρέπεια.

Τροποποιήθηκε από τον naftilos
  • Like 5

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οπως αποκαλύπτει η αμερικανική εφημερίδα σε ένα μεγάλο άρθρο της όπου περιγράφει το παρασκήνιο της περασμένης εβδομάδας που οδήγησε την ελληνική κυβέρνηση στην απόφαση για το δημοψήφισμα και την ΕΚΤ στο κλείσιμο των ελληνικών τραπεζών: Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών είνι ο αυτουργός πίσω από το capital control, τις κλειστές ελληνικές τράπεζες και τα «60άρια»!

Την Πέμπτη Τσίπρας και Βαρουφάκης συμφώνησαν ότι δε μπορούσαν να παρουσιάσουν την πρόταση αυτή στο υπουργικό συμβούλιο, καθώς είχαν ενταθεί οι φωνές τις τελευταίες εβδομάδες που έβαζαν κόκκινες γραμμές σε φόρους και συντάξεις, ενώ είχαν αυξηθεί και οι πιέσεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ της ρήξης με την Ευρώπη και της επιστροφής στη δραχμή.

Οι δύο άνδρες συμφώνησαν να πιέσουν την Ευρώπη για το θέμα του χρέους, ώστε να έχει μια πιθανότητα η συμφωνία να περάσει από τη Βουλή.

Όταν όμως ο Γ. Βαρουφάκης το έθεσε στους συναδέλφους του υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης την ίδια ημέρα στο Eurogroup, του απάντησαν πως έχει μείνει ελάχιστος χρόνος για διαπραγματεύσεις.

“Γιάνη, αν συνεχίσεις να μιλάς για το χρέος, η συμφωνία θα είναι αδύνατη”, του είπε ο Ολλανδός Γ. Ντάσελμπουμ.

Τότε ο Γερμανός Β. Σόιμπλε «πήρε την σκυτάλη» και άσκησε κριτική στον Γάλλο Επίτροπο Οικονομικών Π.Μοσκοβισί ότι «Κρατάει απαράδεκτα ευνοϊκή στάση απέναντι στην Ελλάδα», καθώς, όπως είπε, «Ακόμη και η τελευταία πρόταση των θεσμών θα είχε δυσκολίες να περάσει από τη γερμανική Βουλή»!

Και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κατέληξε ρίχνοντας την «βόμβα», όπως αναφέρουν οι NYT:“Η μόνη λύση είναι η επιβολή capital controls και αυτό θα γίνει”!

Η αντίστροφη μέτρηση για την μεγαλύτερη κοινωνική κρίση στην Ελλάδα μετά τον Β’ΠΠ είχε ξεκινήσει και πάι δια χειρός ενός Γερμανού.

Στο σημείο αυτό ο Γ. Βαρουφάκης προσπάθησε να σώσει την κατάσταση με μία ύστατη υποχώρηση: Απευθύνθηκε στη διευθύντρια του ΔΝΤ Κ.Λαγκάρντ και της είπε: “Εστω! Αν υπογράψουμε αυτή τη συμφωνία, μπορείτε να δηλώσετε επίσημα ότι το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο;”.

“Έχει ένα επιχείρημα ο Γιάνης”, απάντησε η Κριστίν Λαγκάρντ, “Πρέπει να απαντηθεί το ζήτημα του χρέους”.

Πριν προλάβει όμως να συνεχίσει, τη διέκοψε ο Γ. Ντάισελμπλουμ. “Γιάνη η προσφορά είναι take it or leave it”, του είπε «σπρώχνωντας» την ελληνική κυβέρνηση να ανακοινώσει το δημοψήφισμα…

Την προηγούμενη Παρασκευή 26/06 το πρωί στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός μάζεψε τους στενούς συνεργάτες του σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου για μια μυστική σύσκεψη.

Από όλους τους συμμετέχοντες ζητήθηκε να αφήσουν εκτός τα κινητά τους τηλέφωνα για να αποφευχθεί καταγραφή των συνομιλιών τους από τις γερμανικές και γαλλικές μυστικές υπηρεσίες που διακριβώθηκε ότι παρακολουθούσαν τις μεταξύ τους τηλεφωνικές συνομιλίες.

Εκεί ο Αλέξης Τσίπρας άκουσε από όλους τους συνεργάτες του να υποστηρίζουν ότι το ΔΝΤ και η Γερμανία δεν ήθελαν συμφωνία, αλλά αντίθετα έσπρωχναν την Ελλάδα σε χρεοκοπία.

To προηγούμενο βράδυ οι ευρωπαίοι ηγέτες στη Σύνοδο Κορυφής είχαν απορρίψει τη νέα πρόταση του πρωθυπουργού για ελάφρυνση του χρέους.

“Αυτό δεν πάει πουθενά”, φέρεται να είπε εκνευρισμένος ο πρωθυπουργός, “όσο πιο πολύ κινούμαστε προς αυτούς, εκείνοι απομακρύνονται”.

Μετά από μερικές ώρες πήρε την απόφαση να μπει στο αεροπλάνο για την Ελλάδα και από εκεί να ανακοινώσει το δημοψήφισμα.

http://www.propaganda.net.gr/economy/%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%AC%CE%BB%CF%85%CF%88%CE%B7-%CF%83%CE%BF%CE%BA-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-new-york-times-%CE%BF%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CE%BF-%CE%B2-%CF%83%CF%8C%CE%B9/

• Like 1

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

πριν λίγο... εμπαργκο επισημο της συμπολίτευσης στο σκαϊ... δεν παει κανεις σημερα και αυριο σε καμια εκπομπή τους... γιατί άραγε;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

πριν λίγο... εμπαργκο επισημο της συμπολίτευσης στο σκαϊ... δεν παει κανεις σημερα και αυριο σε καμια εκπομπή τους... γιατί άραγε;

Σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

«Εξαιτίας της πρωτοφανούς εκστρατείας εκφοβισμού των πολιτών από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο οποίος έφτασε στο σημείο να παραβιάσει την εκλογική νομοθεσία διοργανώνοντας εκπομπές το Σάββατο με εκπροσώπους του “ΝΑΙ”, ο ΣΥΡΙΖΑ αναστέλλει τη συμμετοχή του στις ενημερωτικές εκπομπές του σταθμού σήμερα και αύριο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποδείξει με τη στάση του, εδώ και χρόνια, ότι δεν φοβάται αλλά αντίθετα επιζητά την σκληρή πολιτική αντιπαράθεση. Είναι αδιανόητη, όμως, αυτή η απροκάλυπτη και χυδαία στράτευση μέσων ενημέρωσης ενάντια σε κάθε δεοντολογία και αντικειμενικότητα».

Πηγή

Άδικο έχουν;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

σκαι μεγκα αντεννα ειναι το ιδιο ακριβως αντικυβερνητικά. γιατί όχι και στα 3?

γιατί το Σκάι συνέχισε και μετά τις 12 το βράδυ της παρασκευής πράγμα που απαγορεύεται.

Τροποποιήθηκε από τον Gen.Markus

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

σκαι μεγκα αντεννα ειναι το ιδιο ακριβως αντικυβερνητικά. γιατί όχι και στα 3?

Σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

«Εξαιτίας της πρωτοφανούς εκστρατείας εκφοβισμού των πολιτών από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο οποίος έφτασε στο σημείο να παραβιάσει την εκλογική νομοθεσία διοργανώνοντας εκπομπές το Σάββατο με εκπροσώπους του “ΝΑΙ”, ο ΣΥΡΙΖΑ αναστέλλει τη συμμετοχή του στις ενημερωτικές εκπομπές του σταθμού σήμερα και αύριο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποδείξει με τη στάση του, εδώ και χρόνια, ότι δεν φοβάται αλλά αντίθετα επιζητά την σκληρή πολιτική αντιπαράθεση. Είναι αδιανόητη, όμως, αυτή η απροκάλυπτη και χυδαία στράτευση μέσων ενημέρωσης ενάντια σε κάθε δεοντολογία και αντικειμενικότητα».

Τα bold (υποθέτω). Κατ'εμέ όντως κι οι υπόλοιποι όχι για εμπάργκο, για πίσσα και πούπουλα είναι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

γιατί το Σκάι συνέχισε και μετά τις 12 το βράδυ της παρασκευής πράγμα που απαγορεύεται.

α, γι αυτό εντάξει τότε, γιατί από τις 12 μέχρι τις 7 πριν λίγο δεν υπήρχε καμία εκπομπή σε κανένα κανάλι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για να βγάζει το Σκάι και το Μέγκα το ΟΧΙ μπροστά έστω και με λίγη Διαφορά υπέρ του ΝΑΙ,ξέρουμε πλέον τι θα περιμένουμε το βράδυ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Υπ'όψιν πως ΔΕΝ είναι exit poll, είναι απόρροια τηλεφωνικού "poll" το οποίο δεν συνεχίστηκε προφανώς μετά το κλείσιμο της ψηφοφορίας και είναι τελικό το αποτέλεσμα που δίνουν.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ο χατζηνικολαου παντα ηταν οι συμπαθης και αντικειμενικος ? ή σιχαθηκα παντελως τους αλλους?

Τροποποιήθηκε από τον ValeRR

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ο χατζηνικολαου παντα ηταν οι συμπαθης και αντικειμενικος ? ή σιχαθηκα παντελως τους αλλους?

σιχαθηκες τους αλλους...το ιδιο σκεφτομουν κι εγω :crazy:

• Like 1

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

για οσους χαλαστηκαν ξυδι τοπ το καλυτερο φαρμακο φιλακια :)

Μην τον ακουτε εβαλα λιγο ξυδι στο ενυδρειο μου για να βγαλω κατι αλατα επιφανειας και εχασα ψαρι........

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Επισκέπτης
Το θέμα δεν δέχεται άλλες απαντήσεις.

• Create New...