Jump to content
Sign in to follow this  
stavrosdm

Προτασεις για whisky

Recommended Posts

Μιας και θυμαμαι σχετικο θεμα παλιιτερα ειπα να ρωτησω τους πιο εμπειρους πανω στο θεμα να μου προτεινουν ενα καλο ουισκι. Απο οσα εχω δοκιμασει δηλωνω φαν απο jack daniels και glendflich 12. Τι μπορω να αγορασω που να μην κλαψω τα λε7 που θα δωσω;(να μου αρεσει δηλαδη )

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

whisky ή whiskey?

θα ελεγα να προταθουν και απο τις δυο κατηγοριες

περδικα

εχω δοκιμασει αλλα δε μου αρεσε τοσο πολυ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ταλισκερ

με προλαβες,εξαιρετικα ποιοτικο κ σχετικα προσιτο...αν μαλιστα το σερβιρεις σε ζεστο ποτηρι τοτε ειναι ολα τα λεφτα!

ενναλακτικα πρασινο Γιαννακη αν δεν θες να ρισκαρεις....

Τροποποιήθηκε από τον George_®

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ε οχι haig ρε παιδια...

Jack και Glenfiddich 12 (αυτο ενοεις μαλλον, οχι glendflich) κι εμενα τα αγαπημενα μου, θα σου προτεινα Cardhu 12 και Chivas 12... Μετα υπαρχουν και τα διαφορα 15+ Labels αλλα οι τιμες ανεβαινουν πολυ...

Τροποποιήθηκε από τον Νικολακης_Husq

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ε οχι haig ρε παιδια...

Jack και Glenfiddich 12 (αυτο ενοεις μαλλον, οχι glendflich) κι εμενα τα αγαπημενα μου, θα σου προτεινα Cardhu 12 και Chivas 12... Μετα υπαρχουν και τα διαφορα 15+ Labels αλλα οι τιμες ανεβαινουν πολυ...

Τα τυπογραφικα μεσα στο προγραμμα ειναι Νικο θα σου στειλω πιο μετα ενα πολυ καλο(;) που εχω βρει και θελω να δοκιμασω

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ε οχι haig ρε παιδια...

:whip:

Για την τιμή του όμως; Μην πεις ότι κανά johnnie είναι καλύτερο...

Τέλος πάντων, τι ουίσκι να πάρεις είναι σαν να ρωτάς τι λάδι να βάλω. 10 άτομα θα ρωτήσεις, 10 διαφορετικές απαντήσεις θα πάρεις. Εγώ δεν είμαι φαν. Αλλά κανα jager η κανά C.Morgan... :wub:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν συζητάμε για malt, προσωπική μου άποψη τα talisker, oban, cardhu και lagavulin.

Εγω τουλαχιστον δε συζηταω μονο για malt και καποιο blended μπορει να μου αρεσει

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

The Glenvilet.

Βελουδινη υφή,απαλό κάψιμο και βαθύ άρωμα.

Ουίσκι πίνω το πολύ 3 φορές το χρόνο.Όλα τα γνωστά που πλασάρουν,τα έχω δοκιμάσει.

Το The Glenvilet, το θεωρώ ξεχωριστό.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Προσωπική άποψη, Johnnie μαύρο. Πολύ ωραία γεύση, και δυνατότερο από τα άλλα της κατηγορίας του. Κλάσεις ανώτερο από το Jack Daniels και σίγουρα δεν θα το άλλαζα με Glenfiddich.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μιας και θυμαμαι σχετικο θεμα παλιιτερα ειπα να ρωτησω τους πιο εμπειρους πανω στο θεμα να μου προτεινουν ενα καλο ουισκι. Απο οσα εχω δοκιμασει δηλωνω φαν απο jack daniels και glendflich 12. Τι μπορω να αγορασω που να μην κλαψω τα λε7 που θα δωσω;(να μου αρεσει δηλαδη )

Σε ποιο κλαμπ θα το πιεις; :P

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σε ποιο κλαμπ θα το πιεις; :P

Με πρόλαβες. :lol:

Μετονομασία τώρα του φόρουμ σε: mydrink.gr :D :P

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δυστυχώς (ή ευτυχώς) αγαπητέ φίλε, του ουίσκι (και μιλάω για την απεδώ πλευρά του Ατλαντικού) είναι εντελώς προσωπική άποψη, καθώς το καθένα έχει τα δικά του χαρακτηριστικά. Ακόμη και τα πιο κοινά (blended), πόσω μάλλον και τα malt έχουν από ολίγο εώς πολύ διαφορετικές γεύσεις και επιγεύσεις και η φάση είναι εντελώς τι αρέσει στον καθένα. Έχω δοκιμάσει των 15 ευρώ που μου άρεσε πιο πολύ από malt των 60 ευρώ. Για να πάρεις έστω μια πιο καλή πρόταση, πρέπει να πεις περίπου τι σου αρέσει....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Lagavulin. Ότι καλύτερο εχω πιεί ποτέ σε ουίσκι. Αυτή η μυρωδιά του καπνού που βγάζει έιναι απίστευτη. Για εμένα αξίζει μέχρι και το τελευταίο ευρώ που κοστίζει. Ίδια κατηγορία, λίγο οικονομικότερο το Talisker. Επίσης καπνιστό, αλλά όχι τόσο έντονο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ωπ να ένα ωραίο θέμα!

Δυστυχώς (ή ευτυχώς) αγαπητέ φίλε, του ουίσκι (και μιλάω για την απεδώ πλευρά του Ατλαντικού) είναι εντελώς προσωπική άποψη, καθώς το καθένα έχει τα δικά του χαρακτηριστικά. Ακόμη και τα πιο κοινά (blended), πόσω μάλλον και τα malt έχουν από ολίγο εώς πολύ διαφορετικές γεύσεις και επιγεύσεις και η φάση είναι εντελώς τι αρέσει στον καθένα. Έχω δοκιμάσει των 15 ευρώ που μου άρεσε πιο πολύ από malt των 60 ευρώ. Για να πάρεις έστω μια πιο καλή πρόταση, πρέπει να πεις περίπου τι σου αρέσει....

Ακριβώς όπως τα λέει ο Messer.

Η μόνη διαφορά που έχω παρατηρήσει είναι πως με τα blended αν το παρακάνεις σου κάνουν ένα κεφάλι άστα να πάνε, σε αντίθεση με τα single malt που είναι πολύ πιο ήπια την επόμενη μέρα (σε σημείο ίσως και καθόλου).

Αν ξεκινάς τώρα και θέλεις να τα γνωρίσεις, προσωπικά προτείνω να ξεκινήσεις με τα 6 "κλασσικά" της Σκωτίας (Oban, Talisker, Dalwhinnie, Cragganmore, Lagavulin και Glenkinchie) για να δεις διαφορές που υπάρχουν από περιοχή σε περιοχή/στυλ και να συνεχίσεις από εκεί που σου αρέσει.

Συμφέρει να πάρεις 1-2 σε μπαρ βέβαια πριν τα σκάσεις για ένα μπουκάλι που μπορεί να μην σου αρέσει (υπόψιν τα Talisker και Lagavulin είναι λίγο πιο ιδιαίτερα κατ' εμέ και μπορεί να ξενίσουν κάποιον που δεν έχει συνηθίσει τέτοια whisky).

Επίσης πολύ καλές προτάσεις (στρογγυλά/ήπια/"γλυκά") είναι τα Glenmorangie, Macallan, Balvenie και σε κάτι πιο φθηνό Cardhu Amber Rock.

Προσωπικά βρίσκω εξαιρετικά σε single malt το Dalmore 15yr (όχι το 12αρι, αυτό κάνει μόνο για στοματικό διάλυμα) και σε blended το Nikka Coffey Grain (το άτιμο όμως μου φέρνει πονοκέφαλο κάθε φορά, ανεξαρτήτως ποσότητας).

Α και για να μην το ξεχάσω, μακρυά από Clynelish, νερά σκοτσέζικου βόθρου με γεύση ξινισμένου γάλακτος..

Τέλος, όταν δοκιμάζεις κάποιο καινούργιο whisky, "παίξε" με την ποσότητα νερού που του βάζεις, δοκιμάζοντας ελάχιστο σκέτο γυρνόντας το στο στόμα, πίνοντας μια γουλιά νερό μετά για να δεις τις βασικές γεύσεις/αρώματα και ύστερα βάζοντας 3-4 σταγόνες νερό τη φορά μέχρι να βρεις την ποσότητα που σου αρέσει και ταιριάζει στο συγκεκριμένο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα