Jump to content
teochris

Χιλιάδες χιλιόμετρα, μακρινά ταξίδια με... παπάκι!

Recommended Posts

offtopic

επισης χωρις να θελω να σε προσβαλω , κατα την γνωμη μου η επιλογη παπιου που εκανες (για την χρηση που το θες) δεν ειναι και η πιο σωστη.

με ενα ψεκαστο παπι θα ειχες καταναλωση 2.0 L/100km ευκολα και τα 300 ευρω διαφορα που εχει το wave πχ με το jetix θα τα τα ισοφαριζες σχετικα γρηγορα.θα κερδιζες και σε αξιοπιστια βεβαια που ειναι και το σημαντικοτερο.μακαρι να σου βγει σκυλι το κυμκο και να μην παθει τιποτα

Δεν με προσβάλλεις και εγώ θα ήθελα ένα καλύτερο παπί για την χρήση που το θέλω αλλά επειδή είναι μεγάλη ιστορία, θα την πω με λίγα λόγια - είχα ένα scooter people της kymco και μου έβγαλε στα 30000km πρόβλημα ότι δεν ανέβαζε στροφές και κάποιο εξουσιοδοτημένο συνεργείο της kymco στην Αθήνα με ψέματα κατάφερε και μου πήρε πάνω από 800 ευρώ για υποτιθέμενο ρεκτιφιέ service μπεκ κτλ. αλλά το πρόβλημα δεν λύθηκε ουσιαστικά, τότε πήγα στην kymco τους είπα όλο το ιστορικό και έδειξα και τις όποιες αποδείξεις είχα και μέσα σε λίγες ημέρες και αφού το έψαξαν προς τιμήν τους ανάγκασαν τον μηχανικό αυτόν να με αποζημιώσει για αυτά που του έδωσα έτσι η συμφωνία που έκανα ήταν να πάρω αυτό το παπάκι καινούργιο μείον τα 800 ευρώ που του είχα δώσει.

Και έτσι βρέθηκα με το jetix και να σου πω την αλήθεια μου αρέσει και με βολεύει πολύ τελικά.

Όσον αφορά ότι με τον ψεκασμό είναι 2lt/100km στην περίπτωση της δικής μου οδηγικής συμπεριφοράς είναι μύθος, είχα μηχανάκια με ψεκασμό και όταν είσαι συνεχώς τσίτα το γκάζι ρουφάνε πολύ! Όταν πάω το jetix χαλαρά και αυτό δεν καίει πάνω από 2.2lt/100km

Τροποποιήθηκε από τον teochris

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Να ξερεις οτι με παπι ακομα και σε μια μεγαλη λεωφορο να βγεις(πχ. Μεσογειων) κινδυνευεις και μαλιστα παρα πολυ.

Δες περιπτωσεις ατυχηματων και θα καταλαβεις. Το πιο συνηθες ειναι το "Δε με ειδε και με πηρε παραμαζωμα".

Για προσπερασεις κτλπ. δε μιλαω καν, μεγας κινδυνος.

Ασε που μπορει να σου κολλησει και το παπι καμια ωρα αφου το δουλευεις τοση ωρα στα κοκκινα και να φυγεις πουθενα.

Ισως απλα σε δυσκολευουν οι μεγαλες μηχανες και τις φοβασαι, αλλα ευχομαι να καταλαβεις το ποσο επικινδυνο πραγματικα ειναι αυτο που κανεις και να αναθεωρησεις.

Μεχρι τοτε, καλες βολτες.

Τροποποιήθηκε από τον CptAngel

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

120 σταθερα?

150 τελικη?

δικαβαλο κ ολλας?

απο με τιποτα εως αποκλειεται,εκτος αν αλλαξες μοτερ,ουτε 250ρι ταξιδευει δικαβαλο με 120 χωρις να ζοριζεται..

απλα με το γραναζωμα εχει τρελλαθει το κοντερ κ λεει οτι να ναι

to kle to 250 ειχε για πλακα 120 δικαβαλο με μοσχαρια. βεβεα εδινε και 38 αλογα οχι 8.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

100% δεν φοβάμαι τις μεγάλες μηχανές αφού είχα και ίσως ξαναπάρω στο μέλλον, αυτό που φοβάμαι είναι την οδηγική μου επιθετική συμπεριφορά σε συνδυασμό με την ιπποδύναμη και ιδίως την ροπή των μεγάλων μηχανών μιας και υπάρχουν τόσοι πολλοί απρόβλεπτοι παράγοντες στην καθημερινή μας οδήγηση που δυστυχώς δεν είσαι σίγουρος ότι θα προλάβεις πάντα να αντιδράσεις.

Το συγκεκριμένο παπί χάρις στον όγκο του αλλά και χάρις σε 2 πολύ δυνατά μπλε led που φέγγουν συνέχεια το βλέπουν όλοι ακόμα και στην Μεσογείων - για τους πολύ λίγους που ίσως δεν το βλέπουν, μια κόρνα από το Vitara, τους το κάνει ορατό :blush2:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αδερφέ πρώτα πολλά συγχαρητήρια, με αποστόμωσες με την δουλειά σου!

Απλά ενημερωτικά, την βάση για τις βαλίτσες την έφτιαξες μόνος σου ή την αγόρασες;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αδερφέ πρώτα πολλά συγχαρητήρια, με αποστόμωσες με την δουλειά σου!

Απλά ενημερωτικά, την βάση για τις βαλίτσες την έφτιαξες μόνος σου ή την αγόρασες;

Είναι ειδική κατασκευή σε φίλο σιδερά με ελαφριά (κούφια) σίδερα όπως κάνουν και τις περισσότερες σχάρες δηλαδή.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τα λαστιχάκια Dunlop; τι λένε, είναι καλά;

Καλά μου φαίνονται σε στεγνό δρόμο, έχουν πρόσφυση ακόμα και σε μπλοκαρισμένο φρενάρισμα, σε βροχή ακόμα δεν έχει τύχει να τα δουλέψω, οπότε δεν έχω πλήρη άποψη ακόμα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Στον ανεμοθωρακα τι ειναι αυτά ανεμιστηράκια;

Ο θώρακας πάντως θα κόβει πολυ .

για ηχεία φαίνονται..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ωραία δουλειά, εχεις κανει.

Πολυ βάρος πίσω βεβαια, αλλά γούστα ειναι αυτά.

Παπιοτουρισμός !

υγ. Το θέμα μετακινηθηκε απο τα Ανέκδοτα. Μετα το βίντεο, δεν ανηκει πλέον εκεί.... :afro:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Που να βάλει και δευτέρα δηλαδή :lol:

Οφείλω μια συγνώμη γι'αυτό το σχόλιο.

Ευτυχώς δεν είμαι ο μόνος που την πάτησε :crazy:

Καλές βόλτες

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οφείλω να παραδεχτώ την υπομονή σου καθώς και την δουλειά που'χεις ρίξει στο μηχανάκι αλλά δεν μπορώ να πω πως την ενστερνίζομαι. Μετά από ένα καλό πέρα-δώθε με το 250άρι στην εθνική, αν είχα τα φράγκα θα'παιρνα, όχι 650άρι, κανένα XX αν ήθελα να ξανακάνω κάτι τέτοιο. Η κατανάλωση είναι (κατ'εμέ) το μοναδικό plus σ'αυτή τη φάση, τίποτα άλλο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οφείλω να παραδεχτώ την υπομονή σου καθώς και την δουλειά που'χεις ρίξει στο μηχανάκι αλλά δεν μπορώ να πω πως την ενστερνίζομαι. Μετά από ένα καλό πέρα-δώθε με το 250άρι στην εθνική, αν είχα τα φράγκα θα'παιρνα, όχι 650άρι, κανένα XX αν ήθελα να ξανακάνω κάτι τέτοιο. Η κατανάλωση είναι (κατ'εμέ) το μοναδικό plus σ'αυτή τη φάση, τίποτα άλλο.

Μα αυτό είναι το πιο σημαντικό plus αυτούς τους καιρούς και εγώ για αυτό έχω κάνει όλη αυτήν την δουλειά για να κάνω όσα χιλιόμετρα θέλω χωρίς να σκέφτομαι το πόσα θα ξοδέψω και να έχω την καλύτερη δυνατή άνεση και ευκολία!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Eνταξει στο παπι εχει πεσει πολυ μελετη οσον αφορα την τοποθετηση των βαλιτσων και θα ηθελα πολυ να μαθω με πιο τροπο τα καταφερες αλλα ολοι ξερουμε οτι μια μονο μπαγαζιερα αλλαζει την οδηγικη συμπεριφορα ειναι δυνατον ετσι οπως ειναι να ειναι σταθερο στο δρομο; To γραναζι που του εχεις βαλει ειναι παρα πολυ μακρυ και μεσα στη πολη θα εχει παρει φωτια το μοτερ γιατι θα ζοριζεται.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Eνταξει στο παπι εχει πεσει πολυ μελετη οσον αφορα την τοποθετηση των βαλιτσων και θα ηθελα πολυ να μαθω με πιο τροπο τα καταφερες αλλα ολοι ξερουμε οτι μια μονο μπαγαζιερα αλλαζει την οδηγικη συμπεριφορα ειναι δυνατον ετσι οπως ειναι να ειναι σταθερο στο δρομο; To γραναζι που του εχεις βαλει ειναι παρα πολυ μακρυ και μεσα στη πολη θα εχει παρει φωτια το μοτερ γιατι θα ζοριζεται.

Πως να περιγράψω το πως το κατάφερα? Με φαντασία

Η οδηγική του συμπεριφορά δεν αλλάζει ακόμα και πολύ φορτωμένο, ίσως είναι και πιο σταθερό με τόσο έξτρα βάρος - μέσα στην πόλη δεν ζορίζεται καθόλου αφού δουλεύει 1-2-3 και κινείται με χαμηλές στροφές

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ωραιο το έχεις μου αρέσει, πιστευω ομως οτι να το γρανάζωμα να αναθεωρήσεις

Εαν ήθελες να ειναι λίγο πιο μακρύ απο το μαμα έβαζες plus ενα βήμα μονο(δηλαδή είτε -3 πίσω, είτε +1 μπροστα) χαλάει όλη η συνοχή και πάτημα με πειράματα και ενδεχομένως να το πληρώσεις στο μέλλον την αξιοπιστία του

Πάντως ανεμοθωρακας πλαϊνές μπαγκαζιέρες πολυ κιμπαρικη δουλειά μαρεσει!

Καλές βόλτες να έχεις

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ωραιο το έχεις μου αρέσει, πιστευω ομως οτι να το γρανάζωμα να αναθεωρήσεις

Εαν ήθελες να ειναι λίγο πιο μακρύ απο το μαμα έβαζες plus ενα βήμα μονο(δηλαδή είτε -3 πίσω, είτε +1 μπροστα) χαλάει όλη η συνοχή και πάτημα με πειράματα και ενδεχομένως να το πληρώσεις στο μέλλον την αξιοπιστία του

Πάντως ανεμοθωρακας πλαϊνές μπαγκαζιέρες πολυ κιμπαρικη δουλειά μαρεσει!

Καλές βόλτες να έχεις

Δεν μπορεί για να μου λέτε τόσοι πολλοί ότι το γρανάζωμα που έχω κάνει είναι λάθος = τότε πολύ πιθανόν να είναι αλλά πραγματικά εμένα που κινούμαι με αυτό καθημερινά δεν μου φαίνεται καθόλου άσχημο, ακόμα και για μέσα στην πόλη, μάλιστα μου θυμίζει οδήγηση μοτοσυκλέτας μεγαλύτερου κυβισμού. Το μόνο που είναι ιδιαίτερο είναι ότι η τετάρτη τώρα πια μπαίνει πιο σπάνια αλλά δεν με πειράζει αυτό ίσα ίσα δεν τελειώνει η ταχύτητα αλλά έχεις να ελπίζεις και σε παραπάνω χιλιόμετρα όταν μπαίνει η τετάρτη.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Απο 14-39 μαμα εχεις τωρα 15-32 δηλαδη εχεις περιπου διπλασιασει την αποσταση για ολες τις ταχυτητες σε ποσοστο 30% συμωνα και με το βιντεο εδω

Ετσι φορτωμενο και με κοντρα αερα ειναι αδυνατο να εχεις τεταρτη γιατι απλα δε θα τη φορτωνει. Το μηχανακι ζοριζεται και ζεσταινεται ετσι υπερβολικα. Τροποποιήθηκε από τον klaipelas

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το like για την όρεξη για ταξίδια με την πάπια. Έχω κάνει πολλά και δικάβαλος και μονός. Αν και έχω μηχανή, επιδιώκω όταν πρόκειται για επαρχιακό δίκτυο να πηγαίνω με το παπί - επίσης κινέζικο. Άλλη φάση, αίσθηση παντελούς ελευθερίας. Ποτέ δεν είχα πρόβλημα, αλλά το οδηγάω πολύ πιο χαλαρά από αυτό που περιγράφεις. Like, λοιπόν, τα άλλα περί ταχύτητας και κατανάλωσης δεν τα σχολιάζω, μένουν στην κρίση του καθενός.

Δύο συμβουλές από εμένα:

- κόντυνε το γρανάζωμα. Καλύτερα να πηγαίνεις με περισσότερες στροφές αλλά λιγότερο φορτίο στον κινητήρα παρά αυτό που κάνεις. Δεν είναι οι στροφές που φθείρουν το μοτέρ αλλά η συνεχής λειτουργεία υπό πλήρες φορτίο. Για μένα 15/35 είναι οκ για τις συνθήκες που οδηγείς.

- φτιάξε τη σέλα ανατομική. Θα με θυμηθείς...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Sorry αλλα δεν πιστεύω τίποτα.

Ουτε για τις τελικές ούτε για τις μουαγιεν. Ειδικα με αυτα τα μπαγαζια και την ζελατίνα τζαμαρία μπροστά. Ουτε μονοκαβαλος και ελεύθερο το παπι δεν πάει τοσο. Ακου 160 χλμ/ωρα το παπι. Ουτε σε κατηφορα ουτε με τιποτα.

Και μετά για ποια σταθερότητα μιλαμε; Η γεωμετρία του ειναι για λίγο πανω απο 100 με το ζόρι. Ειδικα στις ταχύτητες που λες, 100-120 αμα πέσει σε καμμια λακουβα φορτωμενο ετσι με ολα και δικαβαλο ποτε αποσβαινει; Μεθαύριο?

Σορυ αλλα μονο με τα μάτια μου αμα τα δω το πιστεύω. Αν είναι αλήθεια σε κερναω οτι βενζίνη κάψει το παπί οπου πάμε.

Τροποποιήθηκε από τον peterpan

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για τις ταχυτητες ουτε λογος αλλωστε ο ιδιος με gps εδωσε αποκλιση +20 στο κοντερ!!! Θα συμφωνησω με τον CRX για την αλλαγη γραναζιου που αυτος προτεινε και πιστευω ειναι και η ιδανικη.

Δεν είναι οι στροφές που φθείρουν το μοτέρ αλλά η συνεχής λειτουργεία υπό πλήρες φορτίο.

Παρα πολυ σωστο αυτο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα