Jump to content

Recommended Posts

Εγώ θα πρότεινα κάτι άλλο!

Η τιμονόπλακα σου έχει κάποιο χώρο επίπεδο ανάμεσα στα clip-on! Δεν μπορείς να βάλεις κάτι εκεί ανάμεσα να το φτιάξεις μιας που είσαι μάστορας?

Εισαι καλλιτεχνης. Ελαχιστοι ασχολουνται με την παραμικρη λεπτομερεια πια.

E ρε Πέτρο αν δεν κολλήσεις με κολλητήρι, αν δεν στάξεις μετά 1-2 σταγόνες σιλικόνη με πιστόλι και αν δεν τα τυλίξεις με θερμοσυστελλόμενα τι κάνεις εν τέλει? :grin:

Τροποποιήθηκε από τον st3li0s

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Πολυ ωραιες οι ιδεες σας παιδια και τις εκτιμω δεοντως! :)

με κανα δεματικο κατω απο το καντραν..

απλα δε ξερω ποσο προσβασιμο θα ειναι εν κινηση

τι θα ανοιγοκλεινεις με αυτον αν επιτρεπεται?

Το σκεφτηκα το δεματικο αδερφε αλλα θα δειχνει μια αηδια. Η αληθεια ειναι οτι θα ηθελα να βρω μια ομορφη λυση.

Ο διακοπτης θα ανοιγει manually το βεντιλατερ ανεξαρτητα απο το θερμοστατη, σε περιπτωσεις μεγαλων θερμοκρασιων το καλοκαιρι.

Δεν εχω καποιο προβλημα υπερθερμανσης (τα VFR750 παντα τα πηγαιναν περιφημα σ' αυτο το θεμα) ομως γιατι να μην το εχω ως backup;

Αν κανεις λιγο αριστερα-δεξια την τρομπα φρενου ή συμπλεκτη ισως να χωραει διακοπτης σαν της φωτογραφιας.

Το σκεφτηκα ομως φοβαμαι οτι δεν θα χωρεσει στην δεξια μερια (η αριστερη αποκλειεται) και θα προτιμουσα καποιο φωτιζομενο διακοπτη.

Μου αρεσουν οι μεγαλοι διακοπτες με τα led οπως στη 3η φωτο που εβαλα ομως φοβαμαι οτι πανω στη μηχανη θα δειχνουν λιγο γκουμουτσες.

Εγώ έχω βάλει έναν σαν τους στρόγγυλους που δείχνεις στα παρακάτω σημεία (αριστερά τον έχω εγώ αλλά μπαίνει και δεξιά, όπου σε βολεύει. Πιστεύω καλύτερα αριστερά γιατί καλύτερα να πατήσεις κόρνα κατά λάθος παρά μίζα...). Μπορώ να τον χειριστώ χωρίς να πάρω το χέρι από το τιμόνι, είναι διακριτικός και δεν τρύπησα τίποτε. Στερεωμένος με ένα tire up εδώ και τρία χρόνια και στεγανοποιημένος με θερμοσυστελλόμενα.

Δες αν μπαίνει ανάμεσα στους διακόπτες και τη βάση της τρόμπας και ανάμεσα από το τιμόνι και τα καλώδια που τρέχουν κάτω από αυτό. Νομίζω είναι πρακτικό και διακριτικό σημείο.

Αναφορικα με την τοποθετηση του διακοπτη στο κενο του αριστερου κλιπον οφειλω να πω οτι εκει τωρα υπαρχουν τα controls για τα θερμαινομενα που πιανουν ολο το χωρο απο τη μανετα μεχρι και την γωνια της βασης του κλιπον.

Οποτε ολη αυτη η πλευρα ειναι εκτος.

Δεν είναι μόνο καλλιτεχνική άποψη το θερμοσυστελλόμενο. Είναι και για την αδιαβροχοποίηση των καλωδίων στις ενώσεις κατ'ελάχιστον.

Νίκο δείξε την αρχή, μπας και φιλοτιμηθώ και κάνω κάτι κι εγώ.

Edit: Υπάρχει και μια βάση για πρίζα, που μπαίνει πάνω στις βίδες της τιμονόπλακας. Σαν αυτό, το οποίο στο φτιάχνει και κάποιος σιδεράς, υποθέτω.

Με προλαβες αγορι! Το θερμοσυστελλομενο ειναι αποψη και εννοειται οτι παιζει κατα κορον στις συνδεσεις της μηχανης. :)

Edit: Η βαση ειναι πολυ ενδιαφερουσα...

Honda_vfr_750_95.jpg

Η σκέψη μου είναι σε φάση πατέντα.

ένα λαμάκι κυρτωμένο με την επάνω επιφάνεια να είναι φλατ.

Αλλά σκέφτομαι και κάτι σαν μικρό πλαστικό "κουτάκι" να προστατεύει τα γυμνά καλώδια και τις ενώσεις σε εκείνο το σημείο ή και κάποια μικρή ασφάλεια. δε πιστεύω να στο βγάλει πάνω από 3cm προς τα έξω...

Το πλαστικο κουτακι το σκεφτηκα και 'γω. Στη δεξια πλευρα κατω απο το τιμονι υπαρχει αν παρατηρησετε ενα μαυρο πλαστικο καλλυμα. Μεσα ειναι η ασφαλειοθηκη.

Σκεφτηκα να εβαζα πανω απο αυτο το καλλυμα ενα μαυρο κουτακι και επανω του να περνουσα το διακοπτη. Ισως να ηταν αρκετα διακριτικος ετσι.

Το κακο ειναι οτι τωρα δεν εχω τα πλαστικα της μηχανης για να επαιρνα μετρα και δεν ξερω πως/αν θα χωρουσε εκει.

Τροποποιήθηκε από τον Ταξιδευτής

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εισαι καλλιτεχνης. Ελαχιστοι ασχολουνται με την παραμικρη λεπτομερεια πια.

Φίλε μου με τα ηλεκτρολογικά και την αδιαβροχοποίηση έχω θέμα σε επίπεδα ψυχαναγκασμού....

Όλα τα βύσματα που έχω βάλει στη χωριάτα είναι Sumitomo αδιάβροχα και το θερμοσυστελλόμενο που χρησιμοποιώ έχει κόλλα στο εσωτερικό του που λιώνει με τη θέρμανση και σφραγίζει απόλυτα τις ενώσεις... Νά 'ναι καλά το ebay...

(Εξάλλου τι σόι πλοίο θα ήταν η χωριάτα μου αν δεν ήταν αδιάβροχη!... :tooth: )

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ θα πρότεινα κάτι άλλο!

Η τιμονόπλακα σου έχει κάποιο χώρο επίπεδο ανάμεσα στα clip-on! Δεν μπορείς να βάλεις κάτι εκεί ανάμεσα να το φτιάξεις μιας που είσαι μάστορας?

Εεεεππ! Αυτο ποτε φιλε! Να βαλω κατι πανω στην ωραια και καλογυαλισμενη τιμονοπλακα της Αυρας; Αυτο το βουρτσισμενο αλουμινιο ειναι ενα απο τα πιο ωραια σημεια πανω στη μηχανη για μενα. (ποσο αρρωστος ειμαι γιατρε μου;; :_zeppelin: )

Φίλε μου με τα ηλεκτρολογικά και την αδιαβροχοποίηση έχω θέμα σε επίπεδα ψυχαναγκασμού....

Όλα τα βύσματα που έχω βάλει στη χωριάτα είναι Sumitomo αδιάβροχα και το θερμοσυστελλόμενο που χρησιμοποιώ έχει κόλλα στο εσωτερικό του που λιώνει με τη θέρμανση και σφραγίζει απόλυτα τις ενώσεις... Νά 'ναι καλά το ebay...

Ηξερα οτι υπαρχει καποιος λογος που σε παω τοσο πολυ ρε ατιμε μαλλια... :wub:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κοίτα που θα μας βάλει σε έξοδα ο καπετάνιος ρε γμτ :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Honda%20vfr%20750%2095_zpssa2isfgn.jpg

Παρε τον στρογγυλο τρυπα ακριβως το πλαστικο καλυμα και βαλτον :P (δεν ξερω αμα μπορουν να περασουν τα καλοδια εγω απλος εδωσα μια ιδεα :P )

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Νίκο, πάρε αγόρι μου έναν τέτοιο

(εγώ λέω για το μπλε, για να μην χτυπάει στο μάτι και στον εγκέφαλό σου σαν πρόβλημα και σου αποσπά την προσοχή, όπως ο κόκκινος)

5176.png

http://www.soundstre...ucts/51760.html

Φτιάξε μια βάση με ανοξείδωτη λαμαρίνα όπως είπες EDIT: όπως είπε ο "Lachaniaris", να πιάνει στις βίδες από το δοχείο υγρών στο αριστερό clipon,

και στην πλάτη της να φτιάξεις και μια φωλιά / κουτί για να μην είναι εκτεθειμένη η πλάτη του διακόπτη με τους ακροδέκτες / επαφές....

και φέρτον στα δικά σου μέτρα, να μπορείς να έχεις επαφή εύκολα, αλλά όχι κατά λάθος, σαν αυτό, να βρεις την υγειά σου....

preview_tech_line_basi_hella_switch.JPG

αααα !!! - Γράψε και με μαρκαδόρο ένα "Nos" επάνω να πουλάς και μούρη στους περίεργους !!!

Τροποποιήθηκε από τον originalksd

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πολυ καλη ιδεα φιλε, μονο που αριστερα δεν βλεπω να μπαινει για χωροταξικους λογους λογω των μπουτον των θερμαινομενων. Δεξια ομως γινεται...

Πρεπει να πιασω τη μεζουρα το ΣΚ μου φαινεται.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μαζί με το βασιλικό ποτιζόμαστε και οι γλάστρες ('στωω!)

:_hi:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Honda%20vfr%20750%2095_zpssa2isfgn.jpg

Παρε τον στρογγυλο τρυπα ακριβως το πλαστικο καλυμα και βαλτον :P (δεν ξερω αμα μπορουν να περασουν τα καλοδια εγω απλος εδωσα μια ιδεα :P )

Κάπου είχα δει ( στο vfr forum νομίζω ) κάποιον που είχε βάλει μια πρίζα στρόγγυλη στην τρύπα της τιμονόβιδας.

Ταίριαζε ακριβώς και έμοιαζε με εργοστασιακή .

Τροποποιήθηκε από τον macedonas

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κάπου είχα δει ( στο vfr forum νομίζω ) κάποιον που είχε βάλει μια πρίζα στρόγγυλη στην τρύπα της τιμονόβιδας.

Ταίριαζε ακριβώς και έμοιαζε με εργοστασιακή .

Ουτως η αλλως εχω ηδη 12βολτη πριζα κατω απο το αριστερο φερινγκ αλλα και να ηθελα να βαλω κατι στη τιμονοβιδα δεν γινεται γιατι εκει βρισκεται η μπιλια της βασης του GPS -κατι τετοιο δηλαδη: ;)

photo3.jpg

Για τωρα αποφασισα να αφησω το θεμα με το διακοπτη γιατι ειχα να ασχοληθω με πιο σημαντικα ζητηματα. Αν θυμαστε ο μεγαλος δαιμονας ηταν η ζημια του νερου στα ηλεκτρικα και δη στις συνδεσμολογιες/καλωδια. Πανω που νομιζεις οτι ολα ειναι οκ, ξαφνικα βλεπεις μια φισα και τσουπ σου μενει στο χερι.

Ειχα τακτοποιησει πλεον τις πλεξουδες, την αναρτηση, το υποπλαιο και τα ηλεκτρικα του ταμπλο οποτε ειπα να δοκιμασω να δωσω ρευμα στο συστημα. Το ταμπλο δουλεψε υποδειγματικα, οπως και φωτα και λοιπες ενδειξεις -κατι ομως αναμενομενο καθως ειχα ριξει πολυ δουλεια για να γινει σαν καινουργιο.

IMG_8727.JPG

Δοκιμαζοντας ομως τα θερμαινομενα γκριπ διαπιστωσα με απογοητευση οτι δεν εκαναν τιποτα. Αυτο ηταν κατι που φοβομουν καθως ακριβως αυτων τα καλωδια ηταν που ειχαν μακελεψει οι ηλιθιοι κλεφτες στη προσπαθεια να βαλουν μπροστα τη μηχανη.

Μετα την ανελκυση απο το ποταμι η πλεξουδα τους εχασκε κομμενη και τα θερμαντικα στοιχεια κατω απο τα γκριπ ειχαν φυγει απο τη θεση τους (ειναι κολλημενα με κολλα, οποτε το νερο την ειχε χαλασει).

Εβγαλα τα γκριπ, καθαρισα τα θερμαντικα στοιχεια, περασα νεα κολλα και εκοψα ολες τις παλιες συνδεσεις των θερμαινομενων. Αυτο ηταν κατι που ηθελα να κανω απο παλια καθως αρχικα το κιτ ειχε ερθει με κατι χαζα πλασικα κλιπ καλωδιων που επιαναν αρκετο χωρο -σιγουρα πολυ περισσοτερο απο οτι αν ηταν απλα μια σειρα ενωμενων καλωδιων. Μεχρι τωρα τα ειχα μαζεμενα οπως μπορουσα με μονωτικη και δεματικα κατω απο το τιμονι, μια λυση λειτουργικη αλλα σιγουρα οχι ομορφη.

Με τις ...νεοαποκτηθεντες γνωσεις μου στο κολλητηρι εδεσα τα καλωδια εκ νεου, περασα θερμοσυστελλομενα (οεο) και τακτοποιησα τη πλεξουδα διπλα απο την αριστερη μπουκαλα ωστε να μην φαινονται και να μην ενοχλουν οταν γυριζει το τιμονι στα στοπ.

Εδωσα ξανα ρευμα, ξαναδοκιμασα το διακοπτη και ...τιποτα. Γμτ, γιατι; Αφου τα καλωδια ηταν ελεγμενα και οι ασφαλειες ηταν ολες οκ. Η απαντηση ηταν δυστυχως ο ιδιος ο διακοπτης -ηλεκτρονικος γαρ, ηξερα οτι μετα απο το μπανακι ηταν πολυ πιθανο το ενδεχομενο να ειχε βγει BLR.

Ελυσα το διακοπτη απο το τιμονι για να ριξω μια καλυτερη μαρια και αμεσως η απαντηση στο γιατι δεν δουλευε φανερωθηκε: τα καλωδια ειχαν κοπει σχεδον συρριζα με το διακοπτη. Στην φωτογραφια φαινεται το ποσο μικρα τμηματα των καλωδιων ειχαν απομεινει στη πλακετα του διακοπτη.

IMG_8633.jpg

Ο διακοπτης στη πλατη του (κατω αριστερα στη φωτο) εχει μια τρυπα για να βγαινουν τα καλωδια τα οποια περνουν μεσα απο το γκριπ (εχει τρυπα εκει) και πηγαινουν στη πλεξουδα των θερμαινομενων. Προφανως δεν ειναι φτιαγμενο αυτο για κανιβαλους που προσπαθουν να σου κλεψουν τη μηχανη κλωτσοντας τιμονια και τραβωντας καλωδια...

IMG_8632.jpg

Αδιεξοδο λοιπον; Μπορει αλλα δεν θα το αφηνα ετσι χωρις να το παλεψω. Με προσοχη τα παλια υπολειμματα των καλωδιων αφαιρεθηκαν απ' τη πλακετα και περασα νεα καλωδια στα καταλληλα μηκη ωστε να δεθουν με τη πλεξουδα εκ νεου -κατι ευκολοτερο να το λες παρα να το κανεις (αντε κανε κολληση σε καλωδιο που βρισκεται σε αποσταση μιας τριχας απο το διπλανο του χωρις να σταξει η κολληση διπλα και να βραχυκυκλωσει το συμπαν).

Τελικα και παροτι πιστευα οτι δεν θα δουλεψει ποτε ολο αυτο το πραγμα, κουμπωσα το διακοπτη ξανα, ενωσα τα καλωδια και... δουλεψε! Το να παρεις κατι παντελως χαλασμενο και να το κανεις να δουλεψει ειναι τελικα μεγαλη απολαυση!

IMG_8748.JPG

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

οτι και να πω ειναι λιγο... με εχεις κανει να ψαχνω καθημερινα αν εχεις προχωρησει...ή εστω αν εχεις ποσταρει κατι... μηπως να το κανεις σηριαλ;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και τα δωρακια του ...Kinder-εκπληξη δεν ελεγαν να τελειωσουν. Πριν μια βδομαδα και νομιζοντας (χα!) οτι εχω επιτελους τελειωσει με τα ηλεκτρικα, ειπα να βγαλω τα μπουζι για να ριξω λιγο λαδι στους κυλινδρους και να γυρισω το μοτερ με το χερι, καθως με ολη αυτη την ανακατασκευη και την αργοπορια μου ειχα να βαλω τη μηχανη μπροστα απο τον προηγουμενο ...Οκτωβριο! Μιλαμε για 7 ολοκληρους μηνες!

Το ξερω οτι ειμαι τραγικος αλλα προς -ελαχιστη- υπερασπιση μου κυριε Προεδρε, με τη μηχανη σε τευχη, τα ηλεκτρικα γδυμενα και ολα τα υπολοιπα ειτε να λειπουν ειτε να μην δουλευουν τι επιλογες ειχα;

Στο μυαλο μου ηδη τα ελατηρια στα πιστονια ειχαν ριξει μπετα στα χιτωνια και ολο το υπολοιπο μοτερ το φανταζομουν να εχει αντικατασταθει απο ενα ματσο σκουριας. Εξωτερικα μπορει να εδειχνε μια χαρα αλλα μεσα τι γινοταν;

Οποτε πηρα την αποφαση (και αργησα κιολας!) να βγαλω μπουζι και να γυρισω το μοτερ. Ελα ομως που τα μπροστινα μπουζι για να βγουν πρεπει να μετακινηθει το ψυγειο νερου (V4 βλεπεις).

Αυτο καθ' αυτο δεν ειναι μια ιδιαιτερα δυσκολη διαδικασια, ομως με το που επιασα να κουνησω το ψυγειο η φυσα του θερμοστατη του βεντιλατερ μου εμεινε στο χερι.

Και οχι μονο μου εμεινε στο χερι αλλα το ρημαδι ο μεταλλικος ακροδεκτης ειχε κοπει απο τη ριζα του! Αμα σε θελει ο διαολος...

(δεν θελω σχολια για τις στραβες ψυκτρες του ψυγειου μου! Δ ο υ λ ε υ ε ι .)

IMG_8735.jpg

IMG_8736.jpg

Εκει αρχισα να σκεφτομαι εναλλακτικες. Καταρχας η Honda στη κοσμαρα της χρεωνε τον θερμοστατη 80φευγα ευρω. Στο ebay εβρισκα ιμιτασιον ανταλλακτικα απο Κινα με 5-10 ευρω, ομως περαν οτι θα ερχονταν ...με το νεο Κινεζικο ετος, ειχα ενδοιασμους να αρχισω να "κινεζοποιω" την καλη μου. Δεν το λεω ρατσιστικα, ομως αλλη η ποιοτητα Made in Japan (και να το γραφει) και αλλο η Κινεζικη. Συν ο μεγαλυτερος παραγοντας που ηταν οτι για καποιο ανεξηγητο λογο ΟΛΟΙ οι θερμοστατες που εβρισκα ειχαν σημειο ανοιγματος τους 85 βαθμους κελσιου. Οταν ο εργοστασιακος ανοιγει στους 93-95 αυτο πρακτικα σημαινει οτι με τον Κινεζικο θερμοστατη το βεντιλατερ θα δουλευε ολη την ωρα.

Εκατσα και σκεφτηκα λοιπον οτι ισως θα ηταν καλυτερα να δοκιμασω μια πατεντα. Αν ο παλιος ακροδεκτης ειχε αρκετο "ψωμι" μεσα στο πλαστικο περιβλημα του θερμοστατη τοτε ισως να μπορουσα να κανω μια γερη κολληση με ενα καλωδιο που στην ακρη θα ειχε ενα καινουργιο τερματικο που θα επιανε στο εργοστασιακο πριζακι.

MALE%20NAKED%20FASTON%20457.jpg

Ετσι και δεν θα εκοβα το εργοστασιακο φις και θα κρατουσα τον δικο μου θερμοστατη.

Με ενα κοπιδι εφαγα το πανω μερος απο το περιβλημα του θερμοστατη οσο χρειαζοταν για να αποκαλυψω τον υπολοιπο ακροδεκτη και στη συνεχεια εφτιαξα ενα νεο ακροδεκτη με ...ουρα ενα γυμνωμενο καλωδιο. Τα επιασα ολα με μια γερη κολληση και στη συνεχεια τυλιχτηκαν ολα με ταινια βουλκανισμου.

Καπου εκει ηταν που μου ειχε ερθει η ιδεα για τον manual διακοπτη του βεντιλατερ. Αφου εκανα που εκανα το χειρουργειο ηταν κριμα να μην το εκμεταλλευτω.

Στη νεα συνδεση προστεθηκε και μια προεκταση που θα πηγαινει σε ρελε και απο εκει στο διακοπτη.

IMG_8737.jpg

οτι και να πω ειναι λιγο... με εχεις κανει να ψαχνω καθημερινα αν εχεις προχωρησει...ή εστω αν εχεις ποσταρει κατι... μηπως να το κανεις σηριαλ;

Αστα αδερφε. Σηριαλ το εχω κανει ηδη με τη καθυστερηση μου...! :peep:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το πρώτο σημείο που δε μ'αρέσει (...ψείρες μας έκανες τους αναγνώστες σου :pimp: )

Γιατί ταινία και όχι μακαρόνι? Ή έστω μακαρόνι πάνω από την ταινία σε δακτυλίδια ένα-ένα για να πιάσουν όλο το αναγκαίο μήκος.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η ταινία βουλκανισμού, αν μπει σωστά, είναι απίστευτη. Πρέπει να μπει σωστά όμως, δεν είναι απλή, θέλει πολύ τράβηγμα κατά το τύλιγμα (περίπου κατά 2/3 αύξηση μήκους!...). Φυσικά είναι καλύτερα με ένα θερμοσυστελλόμενο από πάνω (ειδικά στο τελείωμα του τυλίγματος) για να τη "δέσει" και να την κρατήσει πραγματικά για πάντα. (Κι αν θέλουμε να είμαστε πολύ ψείρες, το θερμοσυστελλόμενο το ζεσταίνουμε να σφίξει μια-δυο μέρες μετά για να προλάβει να βουλκανιστεί η ταινία!... :online2long: )

Τροποποιήθηκε από τον zoo

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Διαλλειμα για διαφημισ... ε, για εναν απολογισμο.

Εχουμε και λεμε:

Καθαρισμος μοτερ οκ.

Καρμπυρατερ, φιλτροκουτι κλπ οκ.

Ανακατασκευη κομπλερ μιζας οκ.

Ελεγχος πλεξουδας οκ.

Υποπλαισιο και πλαστικα οκ.

Καθαρισμος, βαψιμο, νεα ζουαν πολλαπλης εξατμισης οκ.

Φισες οκ.

Ηλεκτρικα επιτελους οκ.

Αντικατασταση ταμπλο/φισες οκ.

Ελεγχος αναρτησεων οκ.

Αλλαγη ρουλεμαν και καθαρισμος, βαψιμο και γρασσαρισμα λαιμου οκ.

Αλλαγη κλειδαριας οκ.

Ανοιγμα, ελεγχος και καθαρισμα διακοπτων τιμονιου οκ.

Νεες καλωδιωσεις και φισες ανορθωτη οκ.

Προσθηκη συναγερμου, γενικη τακτοποιηση καλωδιωσεων και νεο ρελε μιζας οκ.

Αμμοβολη και βαψιμο μαρσπιε οκ.

Πλεον δεν ειχαν μεινει πολλα ακομα... Τα πλαστικα, τα φρενα και η πισω αναρτηση.

Τα 2 τελευταια θεωρουσα οτι δεν θα ηταν ιδιαιτερο προβλημα, ομως να που αποδειχτηκε οτι δεν ειχα δικιο.

Οπως σημειωσα και σε προηγουμενο μηνυμα, ειχα σκοπο να κανω μια απλη αλλαγη τακακιων μπροστα-πισω καθως και πισω δισκοπλακας.

Ελα ομως που οταν ο διαολΑς εχει ορεξη...

Με τον φιλο Μελετη και τις σουπερ δυναμεις του λυσαμε την πισω δαγκανα, βγαλαμε την βαση της και στη συνεχεια πιασαμε τη δισκοπλακα η οποια με λιγη πειθω βγηκε στην ακρη. Η νεα ομως aftermarket πλακα απαιτει πληρες λυσιμο του πισω αξονα για να μπει. Ευκολο σε μια μηχανη με συμβατικο ψαλιδι, τραγικα δυσκολο σε μονομπρατσο. Μεχρι να βρουμε τροπο να λυσουμε το κτηνωδες παξιμαδι το ολο θεμα εχει μεινει στην ακρη.

Οκ πισω δεν εχουμε φρενα. Ας φτιαξουμε τα μπροστινα τουλαχιστον.

Λυνουμε τη δεξια δαγκανα, βγαζουμε τον πειρο, αλλαζουμε τακακια.

Λυνουμε την αριστερη δαγκανα, βγαζουμε τον πειρ.... Ε; Δεν βγαινει; Τι εννοεις εχει σφηνωσει μεσα στη δαγκανα απο υπερβολικο σφιξιμο; Τι θα πει το αλενοκλειδο τρωει τη βιδα και δεν κανει τιποτα;

Τον ηπιαμε. Στην τελευταια αλλαγη τακακιων εγω ο εξυπνος ειχα μαλλον σφιξει υπερβολικα τον πειρο με αποτελεσμα να οι βολτες να βγουν εξω απο το σπειρωμα και να φρακαρουν εντελως. Τωρα το κεφαλι του πειρου ειχε φαγωθει και δεν εβγαινε με τιποτα.

Εφερα τον κολλαουζο.

Τρυπησαμε με το τρυπανι.

Σπασαμε τον κολλαουζο.

Τρυπησαμε με μεγαλυτερο τρυπανι.

Σπασαμε και δευτερο κολλαουζο.

Η δαγκανα ηθελε τα μεγαλα μεσα, οποτε βγηκε εντελως απο τη μηχανη για να δεχτει τις φροντιδες του μηχανουργειου.

Οποτε ουτε μπροστα εχουμε φρενα. :lol:

Λεγοντας για φρενα, θυμαστε που οταν εγραφα για το ολο συμβαν ελεγα οτι καποια πραγματα ισως γινονται και για καλο;

Τελικα μαλλον ισχυει, καθως με ολο αυτο τον σαματα με τα φρενα ανακαλυψα ακομα ενα ωραιο ...δωρακι που μας την ειχε στημενη στη γωνια.

Το πισω σωληνακι των φρενων ειχε φυγει απο τη φωλια του και πρεπει να τριβοταν πανω στο λαστιχο και ειχε φαει ολο το εξωτερικο περιβλημα καθως και το μισο του σωληνα οντας πραγματικα ενα κλικ απο το να τρυπησει. Ωραια πραγματα!

IMG_8738.jpg

Ευτυχως δεν εγινε το κακο και η αλλαγη ηταν εξισου απλη: Ενα ωραιο σωληνακι υψηλης της HEL πηρε τη θεση του παλιου περιμενοντας τη δαγκανα και τα ρεστα.

Οσο για την πισω αναρτηση επισης το θεμα ηταν απλο αλλα ηθελε βαρια εργαλεια και ροποκλειδα (Μελετης ακουει; )

Απο τοτε που πηρα την VFR στα χερια μου, ειχα ενα παραπονο: το πλαινο stand ηταν υπερβολικα μακρυ με αποτελεσμα η μηχανη να στεκοταν αρκετα ορθια. Οταν δε τη φορτωνα με τις βαλιτσες στα ταξιδια η κατασταση καταντουσε κωμικοτραγικη. Επρεπε να βρισκω σημεια με την καταλληλη κλιση για να παρκαρω τη μηχανη, καθως ακομα και σε απολυτο επιπεδο η μηχανη ηταν στο οριο πεφτω-δεν πεφτω.

Η λυση ηταν απλη: ενα ελαχιστο σηκωμα της ουρας. Μετα απο ερευνα στο δικτυο κατεληξα οτι ενας αποστατης +6 mm στην φωλια της αναρτησης ηταν η ιδανικη λυση για να σηκωθει λιγο η μηχανη χωρις να επηρεασει αρνητικα το στησιμο της. Ο Μελετης εφτιαξε εναν αποστατη λοιπον, ο οποιος ομως ειναι 8 χιλιοστα με αποτελεσμα να βιδωνει μεν η αναρτηση στη φωλια της αλλα λιγο οριακα για τα γουστα μου. Αναμονη και για την αναρτηση λοιπον και το σωστο αποστατη.

Μια παραπλευρη θετικη εξελιξη με αυτη την αλλαγη ειναι οτι τωρα η μηχανη σηκωνεται στο κεντρικο stand σαν να ειναι παπι!

Και μενουν τα πλαστικααααααα... Ααααααααααααα.... Μια πονεμενη ιστορια.

Εχοντας ασχημη εμπειρια απο ενα προηγουμενο βαψιμο στο εργοστασιακο χρωμα που τελικα κατεληξε να εχει ...κεραμυδι αποχρωση αντι για κοκκινο και απο εναν ακομα που πετυχε μεν το χρωμα αλλα δεν μπορουσα να συνεννοηθω με τιποτα μαζι του, αποφασισα να ψαξω παραπερα.

Καταρχας πριν πειτε οτιδηποτε πηγα σε ολα τα γνωστα και αγνωστα μαγαζια της αγορας. Δεν θελω να πω ονοματα αλλα πραγματικα ειναι ΟΛΟΙ οσοι ξερετε -και ακομα και καποιοι που ισως να μην ξερετε.

Το χρωμα της μηχανης απο το εργοστασιο ειναι μια απο τις δυσκολοτερες βαφες που υπαρχουν: Χρωμα τριπλης βαφης με περλα.

Σε γενικες γραμμες πεφτει ενα λευκο υποστρωμα και απο πανω πεφτουν μια σειρα χεριων ενος ημιδιαφανους κοκκινου. Οσο πιο πολλα χερια τοσο διαφορετικο το τελικο χρωμα. Πανω απο αυτα πεφτει ενα ημιδιαφανες γαλακτωδες χρωμα με την περλα και στο τελος μπαινει το βερνικι.

Την τελικη αποχρωση δεν μπορεις να την ξερεις προτου τελειωσεις με ολα τα στρωματα, οποτε αν θες να ταιριαξεις το χρωμα την πατησες.

Χαρακτηριστικη ηταν η αντιδραση μεγαλου και καλου μαγαζιου που βλεποντας το χρωμα μου ειπε οτι αν θες να ταιριαξεις το χρωμα που εχεις τωρα εγω δεν το ακουμπαω.

Γιατι να ταιριαξω το χρωμα ομως; Εδω σε θελω. Το εργοστασιακο χρωμα που εχει η μηχανη το λατρευω. Δεν ξερω αν εχει ξεβαψει απο τα χρονια η οχι αλλα ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ αυτο που μου αρεσει. Πως θα εβγαινε το "επισημο" χρωμα αραγε; Στην μια περιπτωση που το προσπαθησα πηρα πισω το κομματι καφεκοκκινο.

Δεν θα σας κουρασω, απλα θα πω οτι τελικα βρηκα εναν βαφεα για τον οποιο ακουγονται πολλες θετικες γνωμες και ο οποιος στη γνωριμια μας μου αρεσε πολυ στο στυλ του, την επαγγελματικοτητα του και τον τροπο με τον οποιο εκατσε και ανελυσε το τι πρεπει και τι δεν πρεπει να γινει. Ειναι ο Μακης του Happy Rider, το μαγαζι του αδικοχαμενου Τζιμη στο Πολυγωνο που ειχε μεινει θρυλικο για τις δουλειες που εχει κανει ανα τα χρονια ειδικα στα custom Harleys.

Δεν εχω ακομα γνωμη για τη δουλεια του αλλα αναμενουμε.

Ενα ωραιο πρωι λοιπον πηρα και τα δεκαπεντε κομματια των fairings και τα πηγα απο κει, του ειπα την ολη ιστορια της Αυρας και ο ιδιος εντυπωσιαστηκε, συγκινηθηκε και μου ζητησε χρονο γιατι αυτο το project θα πρεπει να ειναι μια δουλεια αγαπης και θελει να κατσει να δει ενα ενα ολα τα κομματια τι θελουν και πως θα προχωρησουμε. Τωρα αν λεγοντας αγαπη εννοει οτι θα κοστισει ενα νεφρο, μια σπληνα και κανα δυο ακομα μελη δεν ξερω αλλα ξαναλεω οτι θα δουμε...

Εδω που φτασαμε δεν μπορουμε να κανουμε πισω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το πρώτο σημείο που δε μ'αρέσει (...ψείρες μας έκανες τους αναγνώστες σου :pimp: )

Γιατί ταινία και όχι μακαρόνι? Ή έστω μακαρόνι πάνω από την ταινία σε δακτυλίδια ένα-ένα για να πιάσουν όλο το αναγκαίο μήκος.

Ο φιλος Zoo με προλαβε. Η ταινια βουλκανισμου ειναι απιστευτο πραγμα. Αν την τυλιξεις σωστα (ακριβως οπως τα λεει) τοτε γινεται ενα σωμα και δεν ανοιγει, ουτε ξεκολλαει με τιποτα. Σκεψου οτι τη χρησιμοποιουν ακομα και σε στεγανοποιηση σωληνωσεων για να σταματησουν διαρροες κλπ. Το θερμοσυστελλομενο ειναι πολυ καλο αλλα αν θες να κανεις κατι πραγματικα αδιαβροχο βαζεις ταινια βουλκανισμου. Το αλλο προβλημα με το θερμοσυστελλομενο ειναι οτι ενω δουλευει εξαιρετικα σε μεμονωμενα καλωδια με μια Χ διαμετρο, οταν εχεις ενα ματσο καλωδια μαζι με φισες κλπ τοτε με τι θερμοσυστελλομενο να τα δεσεις ολα μαζι; Αν ειναι στενο το μακαρονι τοτε δεν μπαινει στα καλωδια και αν ειναι μεγαλο τοτε δεν μικραινει αρκετα για να τα κλεισει μεσα. Ενω με την ταινια δεν υπαρχει τετοιο προβλημα. Την τεντωνεις, την τυλιγεις και τελος. :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Βριεεεε άλλαξε τις ρυθμίσεις του βίντεο στο γιουτούμπη,είναι ιδιωτικό..... :lock:

Άντε να ακούσουμε!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Συγγνωμη βρε παιδες, αλλα δεν ξερω τι εγινε. Ολα τα βιδεα που εχω στο σωληνα ειναι ιδιωτικα, αλλα μεχρι τωρα δουλευαν. Κάτι έκανε ο γουγλης παλι και δεν επιτρέπει τη πρόσβαση.

Edit: Δοκιμαστε τώρα -πρεπει να δουλεύει.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ΟΕ ΟΕ ΟΕ ΟΕ Ο Ε Ο Ε ! :mB_kalo_e::thumbsup::clapping2: :vv: :yahoo: :yahoo: :yahoo:

Συγγνωμη βρε παιδες, αλλα δεν ξερω τι εγινε. Ολα τα βιδεα που εχω στο σωληνα ειναι ιδιωτικα, αλλα μεχρι τωρα δουλευαν. Κάτι έκανε ο γουγλης παλι και δεν επιτρέπει τη πρόσβαση.

Edit: Δοκιμαστε τώρα -πρεπει να δουλεύει.

Δοτλεύει αδερφέ μου δουλεύουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ ΛΕΜΕ

SHE IS ALIVE ! :vv:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

:worshippy:

Η αγωνιώδης σκηνοθεσία με τη μελωδική κατάληξη μου θύμισε:

=================

Χάι -Ψειρ κατάσταση:

Το αλλο προβλημα με το θερμοσυστελλομενο ειναι οτι ενω δουλευει εξαιρετικα σε μεμονωμενα καλωδια με μια Χ διαμετρο, οταν εχεις ενα ματσο καλωδια μαζι με φισες κλπ τοτε με τι θερμοσυστελλομενο να τα δεσεις ολα μαζι; Αν ειναι στενο το μακαρονι τοτε δεν μπαινει στα καλωδια και αν ειναι μεγαλο τοτε δεν μικραινει αρκετα για να τα κλεισει μεσα.

Πολλά τεμάχια διαφόρων μηκών και διαμέτρου που το καθένα καλύπτει το επικαλύπτει το άλλο :waycon1:

Ενω με την ταινια δεν υπαρχει τετοιο προβλημα. Την τεντωνεις, την τυλιγεις και τελος. :)

Και βάζεις και μια ροδέλα σε κάθε μεριά να σφραγίζει το πράμα όπως λέει ο Zoo.

Και που τα λέω μη νομίζεις ότι τα κάνω - είμαι τσαπατσούλης :tease:

Τροποποιήθηκε από τον Mi_ka

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φίλε Ταξιδευτή διάβασα την περιπέτεια της Αύρας και την δική σου, διάβασα και την προσπάθεια σου να την αναστήσεις και το μόνο που έχω να πω είναι ένα μεγάλο, τεράστιο ένα γιγαντιαίο

RESPECΤ

για το κουράγιο σου, την αντοχή σου και τις προσπάθειες που έκανες για να την φέρεις στην ζωή ξανά.

Καλά χιλιόμετρα να έχεις με την καλή σου !!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα