Jump to content
Sign in to follow this  
Σεκ Σαπίλ

Μεγάλος προβληματισμός για νέα μοτοσυκλετα...

Recommended Posts

Και ναι! Έπειτα από σχεδόν 2 χρόνια, το budget με αιματηρές οικονομίες μαζεύτηκε, το οποίο θα δοθεί είτε ως προκαταβολή, είτε ολόκληρο για αγορά μεταχειρισμένου. Πάμε τώρα στο ζουμί...

Σκοπός: Απόκτηση εμπειρίας, κίνηση σε επαρχιακό δίκτυο 80% σε αστικό περιβάλλον 20%, ταξιδάκι μετέπειτα.

Τα ιδανικά: ABS (must), 4-κύλινδρο, γυμνό, καλή γεωμετρία, ανθρώπινο, και να είναι όμορφο στην υποκειμενική μου αισθητική!

Μείον: Δίπλωμα Α2 για 1μιση χρόνο ακόμη... (... την ώρα και τη στιγμή που αποφάσισα να εξεταστώ Θεσσαλονίκη).

Έχω καταλήξει λοιπόν στα παρακάτω:

Ζ800(e)

-ΑΒουΣου, κατάλληλο για Α2, αρκετά όμορφο για εμένα, ροπάτο, ΟΚ θέση οδήγησης, βάρος που "χάνει" την αίσθησή του εν κινήσει.

-Στα αρνητικά το μεγάλο κόστος απόκτησης για τις μέρες μας (8500...), το εμετικό ψηφιακό στροφόμετρο, τα 228 κιλά που δυσχεραίνουν την κατάσταση είτε στατικά είτε σε κίνηση, το ότι μετά το ξεφίμωμα δεν θα έχω ροπή που ανταποκρίνεται στα κυβικά του, δεν μπορώ να ξέρω αν μετά από την μετατροπή σε Α απεριόριστο θα θέλω να το πουλήσω και κατά συνέπεια άγνωστο το αν θα ψάχνω αγοραστή με το δίκανο ή όχι. Επίσης η "συνεπιβάτρια" θα δεινοπαθεί.

FZ8

-ABS, πολύ καλό στήσιμο για εμένα όπως το δοκίμασα, 15 κιλά ελαφρύτερο περίπου από το Kawasaki, αγαπημένος κινητήρας, το πιο όμορφο για εμένα από αυτά που σκέφτομαι. Πολύ καλό στήσιμο της μάσκας για προστασία από τον άνεμο, για γυμνό. Ακριβό σίγουρα, αλλά μιας και θα μπορούσε να αποτελέσει "παντρειά", θα μπορούσα να επιλέξω και ανάλογο πρόγραμμα εξόφλησης.

-Δεν είναι κατάλληλο για Α2.

XT660X

-Κατάλληλο για Α2, Φιλικό, μπορώ να το χρηματοδοτήσω εξ'ολοκλήρου με τα λεφτά που έχω αυτή τη στιγμή σε μεταχειρισμένο του '08

-Δεν υπάρχει ABS, δεν μου αρέσει σχεδόν καθόλου το motard στυλ, no στροφόμετρο, 15άλιτρο τεπόζιτο, όταν θα είναι να το πουλήσω θα πλησιάζει επικίνδυνα 10ετία ζωής=δύσκολη μεταπώληση...

Όπως έχω αναφέρει και σε άλλα θέματα, θεωρώ το ABS πολύ σημαντικό για την ασφάλειά μου και δεν θα ήθελα να κάνω εκπτώσεις σε αυτό, γι'αυτό ακριβώς και δεν πήρα μέχρι τώρα κάποιο Ninja 250.

Ο λόγος που μπήκε και το FZ στο παιχνίδι, είναι ότι ναι μεν δεν καλύπτεται από το Α2, αλλά ούτως ή άλλως όποια μοτοσυκλέτα και να αγοράσω, μέχρι να βγάλω απεριόριστο σκοπεύω να το έχω στη μόνιμη κατοικία μου (χωριό) και όχι στην πόλη που σπουδάζω. Επίσης οι καιροί είναι δύσκολοι για να αλλάζω μηχανή σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, οπότε από οικονομική σκοπιά βλέπω ότι είναι αυτό που με συμφέρει περισσότερο (αποπληρωμή σε βάθος χρόνου, μεγαλύτερο διάστημα συμβίωσης). Δεν ξέρω αν μέχρι να τελειώσω τη σχολή κ στρατό καταφέρω ξανά να μαζέψω τόσα χρήματα.

Εμπειρία: honda bros, er6n που έκανα μαθήματα οδήγησης (απεριόριστο), honda super four (περιορισμένο).

Εξοπλισμός Κράνος, Δερμάτινο, Γάντια, Παντελόνι, Μποτάκια.

Δεκτή κάθε συμβουλή/άποψη/κριτική. Όλα είναι ρευστά.

Τροποποιήθηκε από τον Σεκ Σαπίλ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Για πες και το μπατζετ.

Υπαρχει και η λυση να αγορασεις κατι φθηνο που να το καλυπτει το Α2 και το οποιο θα δωσεις μολις πας σε απεριοριστο και τοτε παιρνεις κατι καλυτερο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κοντά 2500-3000. Αυτή θα μπορούσε να είναι η αρχική σκέψη, το θέμα είναι ότι είμαι δραματικά προκατειλημμένος υπέρ του ABS... Έχω μπλοκάρει μια φορά μπροστινό ως τώρα, και παρόλο που το έσωσα, δεν θα ήθελα να μου ξανατύχει.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εγω ειμαι παρα πολυ ευχαριστημενος απο το er6 μου και για αυτο οπου ακουω για περιορισμενο budget, ευκολια και ταξιδι κλπ τολμω να προτεινω και er6 (αυτο της αγγελίας πχ εχει και ABS)

http://www.car.gr/cl...s/view/4993317/

Τροποποιήθηκε από τον ilikeyourbike

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

z800 fz8 με 3000 δεν.

fazer 600 μονο σε αυτα γυμνο με abs και gsr. z750 δυσκολακι με abs

Με 3000 ευρώ προκαταβολή, η δόση πέφτει κάτω από τα 200, σε συνδυασμό με τη δουλειά και βοήθεια από τους γονείς, μπορώ να τη χρηματοδοτήσω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

φιλε απο μονος σου το ειπες οι καιροι δυσκολοι .

προσωπικα ειμαι υπερμαχος του "πρωτα μαζευω ολο το ποσο,παω,το σκαω,αγοραζω και δεν χρωσταω πουθενα".

δεν ξερεις τι γινεται απο τη μια μερα στην αλλη με δουλειες και ιστοριες.

δεν στα λεω για να σε αποθαρρυνω αλλα για να σκεφτεις λιγο καλυτερα τα πραγματα και να τα ζυγισεις επειδη οπως ειπες εισαι εργαζομενος φοιτητης ,οπως και εγω, που με τα ιδια σκεπτικα με σενα ξεκινησα και κοιτουσα ψηλα αλλα τελικα το ninja πηρα.

κοιτα να βολευτεις με ενα μεταχειρισμενο μεσα στο Α2 για λιγο,απο το οποιο δεν θα χασεις τρελα σε μεταπωλητικη αξια, μεχρι να βγαλεις Α, μετα δωστου ποδι και βγες στη γυρα ανετος εχοντας μαζεψει και τιποτα παραπανω .

κατι τετοιο θα κοιτουσα στη θεση σου.

απο παιδι εδω στο forum .δεν τον ξερω προσωπικα απλα πηγα να σβησω την αγγελια του cbr μου και επεσα πανω.

Τροποποιήθηκε από τον evo9

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Με 3000 ευρώ προκαταβολή, η δόση πέφτει κάτω από τα 200, σε συνδυασμό με τη δουλειά και βοήθεια από τους γονείς, μπορώ να τη χρηματοδοτήσω.

Είναι τουλάχιστον αμφίβολο αν θα μπορέσει να βγει χρηματοδότηση χωρίς γερό εισόδημα (τουλάχιστον ένα δεκαχίλιαρο είναι το σύνηθες), οπότε μην το'χεις σίγουρο για τις δόσεις.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Είναι τουλάχιστον αμφίβολο αν θα μπορέσει να βγει χρηματοδότηση χωρίς γερό εισόδημα (τουλάχιστον ένα δεκαχίλιαρο είναι το σύνηθες), οπότε μην το'χεις σίγουρο για τις δόσεις.

Βγαινει χαλαρα χρηματοδοτηση και με μικροτερο εισοδημα.Με ενα χρονο εργασια τουλαχιστον και 7000 δηλωμενα στην εφορια αποτι ρωτησα σου βγαζουν χαλαρα 5000 δανειο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Βγαινει χαλαρα χρηματοδοτηση και με μικροτερο εισοδημα.Με ενα χρονο εργασια τουλαχιστον και 7000 δηλωμενα στην εφορια αποτι ρωτησα σου βγαζουν χαλαρα 5000 δανειο.

Περίεργο μου ακούγεται. Τελευταία φορά που ρώτησα (πρόσφατα) όλοι ήταν στα 10k+ τουλάχιστον για να βγει ακόμα και μικρό δάνειο/χρηματοδότηση (γύρω στα 3k).

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Στο όνομα του γονέα μου πχ μπορεί να βγει η χρηματοδότηση. Δυστυχώς δεν δουλεύω ασφαλισμένος. Αλλά προφανώς δεν θέλω να μεταφέρω όλο το οικονομικό βάρος σε αυτούς, εκτός από την αρχική κυρίως διευκόλυνση για το δανειζόμενο κεφάλαιο :)

Ευχαριστώ το φίλο πιο πάνω για τις απόψεις του (και όλους προφανώς). Απλά και με το gsr είμαι "παράνομος", καθώς και με το er6f. Το θέμα είναι να βρεθεί η βέλτιστη λύση, σε οικονομικό επίπεδο αλλά και ασφάλειας. Γι'αυτό εξάλλου κάνουμε και τη συζήτηση. Δεν λαμβάνουν χώρα μονομερείς ενέργειες :afro:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλα με το δανειο μπορεις να βγαλεις ακρη, αν βγει σε αλλου το ονομα (π.χ. γονιος).

Το θεμα ειναι, οτι δεν υπαρχει λογος να παρεις μηχανακι που θα το εχεις μακρυα απο την προσωρινη μονιμη κατοικια σου, και να πληρωνεις και χοντρο δανειο για αυτο.

Επισης, δεν υπαρχει λογος να σκασεις ενα σκασμο λεφτα (που δεν εχεις) για μηχανακι Α2.

Παρε κατι μικρο για αυτον τον εναμιση χρονο, και πουλα το να παρεις ο,τι γουσταρεις. Και βαζε στην ακρη το ποσο που θα εδινες για δοσεις, ωστε οταν ερθει η ωρα του απεριοριστου, να μπορεις να τα σκασεις για κατι που να θες.

Το ΧΤΧ ειναι πολυ καλη περιπτωση, γιατι ειναι αρκετα καλο για πρωτο, ενα καλο σχολειο, και δεν προκειται να χασεις πολλα πουλωντας στο σε 1.5 χρονο. Ενω ενα καινουριο, θα χασεις πανω απο το 30% της αξιας του πουλωντας το, ακομα και σε συντομο χρονικο διαστημα.

Επισης, πιο πολυς κοσμος θα βρεθει να παρει ενα μηχανακι με 2-2.5κ ας ειναι και δεκαετιας, παρα ενα μηαχνακι με 6-7κ.. Αρα τα περι μεταπωλησης δεν ειναι ακριβως οπως τα εχεις στον νου σου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ΧΤΧ κ απο μένα, ευκολοδούλευτο εργαλείο, αλλά χωρίς abs οπως ειπώθηκε.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και εγώ πιστεύω οτι δεν υπάρχει λόγος να πάρεις 1μιση χρονο νωρίτερα μια μηχανή που κατα βαση θα κάθεται αλλά θα ζητάει τα πάγια έξοδα της, θα παλιωνουν τα αναλώσιμα της.. 3χ6 μηνες ασφάλιση απο 7 ευρώ τσ τέλη λάδια μύδια μετα απο 1μιση χρονο και λάστιχα πας στα 5 κατοσταρικα χοντρικά με το να κάθεται. Βαλε 2 - 3 κατοσταρικα ακόμα πάρε ενα παπιο να κανεις τις δουλειές σου και με αυτά που θα γλυτωνεις σε βενζινες και τις δόσεις που θα πεδινές κρατά τες στην άκρη και σε 1 μισή χρονο με όλο αυτό το κασέρι χτυπας οτι θες.

Εγώ που ήμουν εργαζόμενος απολύθηκαν 1 μήνα αφού μετακόμισαν μόνος... Δεν θέλω να φαντάζομαι πως θα ηταν αν είχα και την δόση της μηχανής...9 μηνες μου πήρε να ξαναβρω δουλεια και 2 χρόνια περίπου για να πω οτι έφτασα παλι στο μηδέν και όχι στο μείον...

Μην μπλεκεις με δόσεις και στα λέω σαν σχεδόν συνομήλικος..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

έχεις ξεχωρίσει 3 εντελώς διαφορετικές μοτο σε αίσθηση και πρέπει εσύ να δώσεις την απάντηση. Έχοντας οδηγήσει και τις τρεις και υποψιαζόμενος τα γούστα σου θα έλεγα Ζ750-800, μια γ@μημένη ζωή την έχουμε.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Thanks παίδες!

Σχετικά με την μεταπωλητική αξία:

Και πάλι, δεν νομίζω αν σήμερα έπαιρνα ένα xt του 07-08 με τρεις χήνες και το έδινα σε 1μισή χρόνο, να έδινε κανείς βαριά πάνω από 1800 για να το αγοράσει. Για ένα μηχανάκι 9 ετών που πλησιάζει επικίνδυνα το service των 40χιλ (έτσι δεν πάει και στο xt; ). Ξέρουμε που ζούμε.

Δυστυχώς η ευτυχώς, ο μόνος τρόπος να αποταμιεύσω και άλλα χρήματα είναι να μην αγοράσω τίποτα που θα έχει πάγια έξοδα (βενζίνες, συντήρηση, τέλη). Είναι και αυτό μια λύση.

Αν βάλεις στην άκρη το XT, τα άλλα δύο μοιάζουν πολύ μεταξύ τους.

Ο λόγος που είπα πως θα έχω την μηχανή στο χωριό, δεν είναι ακριβώς το να είναι παρατημένη. Αλλά το να αποκτήσω εμπειρία για ένα σεβαστό χρονικό διάστημα, κινούμενος σε επαρχιακούς δρόμους με ελάχιστη κίνηση, και όχι στο αγχωτικό περιβάλλον της συμπρωτεύουσας. Τουλάχιστον έτσι έκανα με το αμάξι τον πρώτο καιρό και μου βγήκε σε καλό.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ευκολα το εδινες πανω απο 1800Ε.

Στη χειροτερη να το δωσεις 2500Εμικρη χασουρα.

Θα σου ελεγα να τσιμπησεις κανα ΧΤ600.

Ευκολη μηχανη,φθηνη(1500Ε) δε χανει αξια και φευγει ευκολα και σε περιπτωση τουμπας αντε να θες κανα τιμονι.

Τη δινεις σε 2 χρονια με ελαχιστη χασουρα,εχεις μαζεψει και αλλα χρηματα βαζεις και τα 2000Ε που σου εχουν περισσεψει απο την αρχη και τσιμπας οτι θες καινουργιο η μεταχειρισμενο χωρις να σε περιοριζει το διπλωμα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οι δυο 800αρες μηχανες που ανεφερες εχουν πολυ αυξημενα εξοδα χρησης (γιατι βλεπω πως κοιτας μονο το κοστος αγορας).. π.χ. υπολογιζω τα λαστιχα απο 250 εως 300 ευρω, ασφαλεια minimum κανα 120αρι το εξαμηνο, σε μια απλη επαφη με το οδοστρωμα θες ενα 500 ευρω για να τη συμμαζεψεις και καταναλωσεις κατ' εκτίμηση 5 με 7 λιτρα (ενα 10ευρω καθε 1-2 βολτες δηλαδη).. Για εναν ανθρωπο με περιορισμενο εισοδημα και με δανειο δεν αξιζει να χρεωθεις μεχρι το λαιμο για μια βολτα μια φορα στο τοσο με μια μουρατη μηχανη.. παρε κατι απλο και προσιτο και χορτασε ανεμελα χιλιομετρα σε ολη την χωρα.. ειναι λαθος για μενα να μην μπορεις να πας διακοπες η να στερηθεις πραγματα απο τη ζωη για να εχεις μια καλυτερη μηχανη με την οποια θα κανεις την ιδια ακριβως δουλεια με μια λιγοτερο εντυπωσιακη αλλα τιμια μηχανη.. διαβασε αλλα post που ανθρωποι που δεν εχουν αρκετα χρηματα γυρνανε την ελλαδα με cbf 250 και αλλοι απλα πληρωνουν οτι εχουν για να εχουν μια 1000αρα να καθεται στο γκαραζ και κρινε..

Τροποποιήθηκε από τον ilikeyourbike

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ο πρώτος κύκλος των τοποθετήσεων φαίνεται να έκλεισε και καταλήγουμε λοιπόν στο XT προς το παρόν! :)

Επειδή το έχω σκεφτεί και αυτό το ενδεχόμενο, έχω βρει στο car.gr τρία υποψήφια. Θα ήθελα τα φώτα σας μιας και δεν μπορώ να διακρίνω πολλά πράγματα με το "μάτι" ακόμη, ειδικά στο ΧΤ για το οποίο έχω άγνοια "μηχανικά". Έψαξα κυρίως στη Μακεδονία, στην περιοχή μου δεν είδα κάτι αξιόλογο...

Οπότε σε κάθε περίπτωση, θα έχω +300 ευρώ φαντάζομαι για τη μεταφορά της μοτοσυκλέτας.

Πρώτο, που είναι αρκετά κοντά στα οικομικά μου

http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/4532150/

Δεύτερο, μου φαίνεται σε καλύτερη κατάσταση αλλά τα 700 ευρώ το κάνουν αισθητά πιο ακριβό

http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/5568334/

Τρίτο, από έμπορα, δεν γράφει τιμή, έχει περισσότερα χιλιόμετρα, αλλά ίσως θα μπορούσα να το παζαρέψω και να κανονίσω κάποιο διακανονισμό

http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/5793106/

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το 660 δεν ειμαι σιγουρος εαν καλυπτεται απο το Α2.

Επισης οπως σου ειπα,το 600 και πιο φθηνα θα το παρεις και μικροτερη χασουρα θα εχεις.οποτε σκεψου το...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν εμπιστεύομαι ένα τόσο παλιότερο μηχανάκι. Δεν ξέρω τι προβλήματα μπορεί να βγάλει, και επειδή είμαι αρκετά νέος οδηγός, θέλω να απέχω όσο περισσότερο γίνεται από μαστόρους, δεν μπορώ να "κρίνω" αυτό που θα πάνε να μου πουλήσουν. Επίσης ο λόγος που θέλω να είναι μετά το 07 η μοτοσυκλέτα είναι γιατί γράφει στην άδεια οδήγησης στο πεδίο της ισχύος "3,5", για να είμαι σίγουρος πως θα με καλύψει η ασφαλιστική.

Και σε περιπτώσεις εδώ στο forum, αλλά και σε συμφοιτητή μου στη σχολή, τον έχει αποζημιώσει η ασφάλεια. Επίσης μου το είχε προτείνει και ένας δάσκαλος οδήγησης στην πόλη μου που με βοήθησε αρκετά σχετικά με το δίπλωμα στο παρελθόν.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τα Χτ 600 είναι ότι πιο αξιόπιστο έχει περπατήσει στους Ελληνικούς δρόμους από το '88 μ'εχρι το 2003 με διάφορες παραλλαγές. Αν βρείς ένα από κάποιον που αχολήθηκε με την στοιχειώδη συντήρηση λάδι φίλτρο κλπ δεν θα έχεις κανένα απολύτος πρόβλημα. Αλλά και να έχεις ανταλακτικά υπάρχουν πάρα πολλά γνήσια-ημιτασιόν η ακόμα και ολόκληρα μοτέρ σε τιμές τζάμπα. Αν σε ικανοποιεί από άποψη εμφάνισεις και επιδώσεων είναι ότι καλύτερο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Στο πρωτο ετος μου πηρα ενα XT500 σε σχετικα κακη κατασταση εμφανισιακα, το συμμαζεψα μονος μου και με μικρο κοστος και μετα απο 1,5 χρονο το εδωσα 200 ευρω ακριβοτερα απο την αγορα του. Προβλημα μονο ενα με την καμπανα που λυθηκε με πολυ μικρο μοστος..

Το μονο που με χαλαγε ηταν λιγο η εμφανιση, παρα ταυτα αποδειχθεικε πολυ καλο σχολειο. Στο συνιστω ανεπιφυλακτα

http://www.car.gr/cl...s/view/5960356/

Μολις βγαλεις διπλωμα το σκεφτεσαι

Βασικα αυτο παρε http://www.car.gr/cl...s/view/5886342/ ή http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/6056383/

Τροποποιήθηκε από τον Xrhstos1993

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα