Jump to content
Kostakis88

Τι να αγοράσω? (οικονομικό-αξιόπιστο-τίμιο) μηχανάκι

Recommended Posts

Ξέχασα να πώ, το budget μου είναι στα 2000ευρώ... και τόσο θέλω να πουλήσω τη μηχανή μου

Πολύ αισιόδοξο σε βλέπω...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Μετά από 5-7 χρόνια τα λάστιχα γίνονται πλαστελίνη.

Πιστευω ειναι υπερβολη να κρατησεις λαστιχο ειδικα σε μηχανακι πανω απο 3 χρονια, και ομιλω για μηχανακια που κυκλοφορουν καθημερινα και ειναι εκτεθημενα στα καιρικα φαινομενα.

Εγω θα προτεινα καποιο στριτ μηχανακι στα 250 κυβικα, cbf,ybr,wolf.

Τροποποιήθηκε από τον Tasos Meli

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

pict2186.jpg

Διαπιστωμενα σκυλι αξιοπιστιας. Διαπιστωμενα οικονομικο (Max 4λιτ/100χλμ με τερμα γκαζι ολη μερα) Ειναι μικρογραφια μοτοσυκλετας. Οντως καλυτερο απο οποιοδηποτε παπι και σκουτερ. Κανει για τα παντα. Το ειχα.

12 λιτρα ντεποζιτο. Το λιγοτερο 300χλμ αυτονομιας. Παντα 300+++

Λαστιχα γυρω στα 120 ευρω. Τα υπολοιπα ειναι σαν κοστος παπιου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φιλαράκι γιατί δεν παίρνεις ένα μεταχειρισμένο Wolf (Sym) που είναι και μουράτο, έχει και παραπλήσιο γκάζι της προηγούμενης σου μηχανής αλλά με πολύ λιγότερα κιλά κτλ?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παντως οταν πεφτουμε αλογα απο πριν μας κακοφενετε ! Φοβαμαι μην με το 125 παλευεις να προσπερασεις αυτοκινητα και πατε ολοι μαζι διπλα διπλα. Ενω το 250 που μοιαζει ιδανικο κατι γνωστοι μου τα πατανε για να πανε και στο τελος καταναλωνουν.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παντως οταν πεφτουμε αλογα απο πριν μας κακοφενετε ! Φοβαμαι μην με το 125 παλευεις να προσπερασεις αυτοκινητα και πατε ολοι μαζι διπλα διπλα. Ενω το 250 που μοιαζει ιδανικο κατι γνωστοι μου τα πατανε για να πανε και στο τελος καταναλωνουν.

Μήπως για αυτό το λόγο να πάω σε κάποιο δίχρονο?

Μου αρέσει το παπί αυτό, ποιά η γνώμη σας?

http://www.car.gr/cl...photos/5732564/

Τροποποιήθηκε από τον Kostakis88

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μήπως για αυτό το λόγο να πάω σε κάποιο δίχρονο?

Οχι διχρονο ρε συ...οικονομια θες να κανεις

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εφόσον θέλεις οικονομία + αξιοπιστία + φθηνά ανταλλακτικά, θα σου πρότεινα να οδηγήσεις τα παρακάτω μηχανάκια:

1) Crypton X - το καλύτερο παπί από όλα που υπάρχουν στην αγορά εδώ και χρόνια

2) Honda PCX (125/150) - από τα καλύτερα μικρά scooter (οικονομικό και αξιόπιστο)

3) Honda CBF/CBR/XR 125 + Yamaha YBR 125 + Sym Wolf 125 (αυτά θα σου δώσουν κάτι παραπάνω από το παπί και scooter στο θέμα της οδήγησης, είναι πιο απολαυστικά, έχουν καλύτερα φρένα, καλύτερο πάτημα κτλ.)

Όλα έχουν κατανάλωση από 2 έως 3 λίτρα/100 χμ. Επίσης θεωρούνται αξιόπιστα και δεν βγάζουν εύκολα προβλήματα. Ούτε τα ανταλλακτικά δεν είναι ακριβά σ'αυτά τα μηχανάκια. Άποψή μου είναι να τα δοκιμάσεις στην οδήγηση όλα, να δεις πως "κουμπώνεις" κτλ. Όποιο σου αρέσει περισσότερο στην οδηγική συμπεριφορά και σου κάνει το κλικ, να το πάρεις.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ευχαριστώ για όλες τις συμβουλές, αλλα θα την κρατήσω για αρκετό καιρό ακόμα γιατί δεν πουλιέται με τίποτα (βλέπω αγγελίες magna 8 μηνών, απο τότε δηλαδή που κοιταζα για μηχανές), σε μαγαζιά την αγοράζουν 700ευρώ, οπότε δεν έχω περιθόριο για νεες αγορές

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ευχαριστώ για όλες τις συμβουλές, αλλα θα την κρατήσω για αρκετό καιρό ακόμα γιατί δεν πουλιέται με τίποτα (βλέπω αγγελίες magna 8 μηνών, απο τότε δηλαδή που κοιταζα για μηχανές), σε μαγαζιά την αγοράζουν 700ευρώ, οπότε δεν έχω περιθόριο για νεες αγορές

Ναι, η πώληση τέτοιας μηχανής, ανεξαρτήτως κυβικών, είναι άσκηση υπομονής...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πήγα σήμερα σε ένα μαγαζί απου ανταλλάσουν την μηχανή μου με τα παπιά Daytona evo 125 (του κουτιού) με διαφορά 200 ευρώ και ένα Κymco jetix μεταχειρισμένο 3000χλμ του 2010 με διαφορα 150 ευρώ. Τι θα μου προτείνατε απο τα δύο, περισσότερα χρήματα δεν διαθέτω...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πήγα σήμερα σε ένα μαγαζί απου ανταλλάσουν την μηχανή μου με τα παπιά Daytona evo 125 (του κουτιού) με διαφορά 200 ευρώ και ένα Κymco jetix μεταχειρισμένο 3000χλμ του 2010 με διαφορα 150 ευρώ. Τι θα μου προτείνατε απο τα δύο, περισσότερα χρήματα δεν διαθέτω...

Να κρατήσεις το magna! :grin:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γενικοτερα εχουν καποια θεματα με την συναρμολογιση, αλλα στα λεφτα τους δεν βρισκεις αλλο καινουργιο που να μην ειναι κινεζια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

My bad! :lipssealed:

Daytona θα προτείνω τότε.

Daytona και απο μενα.

:yahoo:Θέλω να σας ευχαριστήσω αν και καθυστερημένα για τις απαντήσεις σας, αυτό το παπί με βοήθησε μέτά απο ένα μήνα,συγκεκριμένα τον Ιούνιο να βρώ δουλειά έστω με βασικό μισθό, όμως ήθελα να συμβιώσω λίγο καιρό με το παπί για να δώ τι εστί Daytona και να σας απαντήσω ξεκάθαρα. Τελικά Daytona σημαίνει value for money, φθηνή τιμή αγοράς (1000ευρώ)  ,φθηνή συντήριση και αξιοπιστία (προς το παρόν). Πιο συγκεκριμένα...με 6 μήνες συμβίωση στα 6000χλμ, επαγγελματική χρήση, συμπέρασμα:

Κινητήρας: 120 κυβικά, χρειάζεται πάντα λίγο γκάζι για να πάρει μπροστά, απροβλημάτιστος, ροπή ψηλά, αρχίζει σιγά-σιγά με τα χλμ και έχει λίγο νέυρο, μπουζί επώνυμο,

Κιβώτιο:  τύπου μύλου (απο 4η πάει 1ή) πολύ βολικό, κοντές σχέσεις.

Οδηγική συμπεριφορά: πολύ ελαφριά αίσθηση πράγμα που μου αρέσει, ευαίσθητο στους πλευρικούς ανέμους, το σασι και οι αναρτήσεις αντέχουν στις κακοτεχνίες του δρόμου, άνετη σέλα με χώρο απο κάτω για μικροπράγματα, ταχύτητα ταξιδιού 70χλμ/ώρα, μέγίστη ταχύτητα (στα κόκκινα) 100χλμ/ώρα.

Φρένα: εμπρός είναι λίγο ασαφή αλλα προοδευτικά, πίσω επίσεις προοδευτικά αλλα με καλύτερη αίσθηση.

Προβλήματα: τζόγος στο γκάζι, οκ ρυθμίστηκε, μετά υψηλό ρελαντί (έτσι το παρέλαβα, ρε τους άμπαλους..., περίπου 1/3 του γκαζιού) με αποτέλεσμα οι ταχύτητες να αλλάζουν άγαρμπα, αυτό ρυθμίστηκε. Μετά στα πρώτα 300χλμ ξεβιδώθηκαν οι βίδες του πίσω αλησιδογράναζου, στα 600χλμ το ίδιο (μου στέρησε ένα μεροκάματο), το πρόβλημα λύθικε μέσω της εγγύησης αλλάχθηκε βάση πίσω αλυσιδογράναζου και αλυσιδογράναζο και το πρόβλημα λύθήκε οριστικά. Στα 700χλμ ξεβιδώθηκε η εξάτμιση, το πρόβλημα λύθηκε με επιπλέων κόντρα παξιμάδια και ξεβιδώθηκε μετά απο 5500χλμ , είναι κάτι που θέλει έλενχο... στα 1200 χλμ έπεσα λόγω βροχής και χτύπησε  η βάση των υποπόδιων μετα απο 100χλμ ξεβιδώθηκε, το ίδιο έγινε μετά απο 5700χλμ.

Τροποποιήθηκε από τον Kostakis88

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα