Jump to content
achilleasv

Honda Innova 125i (συμβιωση μαζι του)

Recommended Posts

Χθες (κατω απο υποστεγο με αρκετη βροχη και κρυο) πως εβγαινε ασπρος καπνος απο την εξατμιση. Σε τι οφειλεται? Στην υγρασια? Το μηχανακι δεν εχει ουτε 15κ δεν πιστευω να καει λαδι δεν γινεται!!! + οτι η σταθμη δεν εχει κατεβει. (τωρα που θα κινειται περισσοτερο το καλοκαιρι θα το ελεγχω περισσοτερο)...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Ξεχασα να αναφερω πως πριν μερικες ημερες (οταν εκανα τις αλλαγες λαδιων), οταν εβαλα σε λειτουργεια τον κινητηρα πισω η εξατμιση εβγαζε κατι σταγονες

DSC_0104_zpsvi2bzset.jpg?t=1428418099

DSC_0103_zpsowfy0dch.jpg

Σημερα ετριψα με το χερι την μπουκα της εξατμισης και ειχε μια μαυριλα (?)

Σημερα επισης εβγαζε τετοιες σταγονες. Και οριστε ενα βντεακι με τον ασπρο καπνο (αν το κοιταξετε προσεκτικα θα τον δειτε).

http://i1370.photobucket.com/albums/ag257/achilleasv/DSC_0103_zpsowfy0dch.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

κατω ειναι το σωστο βιντεο

Τροποποιήθηκε από τον achilleasv

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

καταρχην η εξατμιση γιατι ειναι μισο μετρο μακρυα απο το μηχανακι??

δευτερον οταν εβγαζε τον καπνο που λες,με την ανασα σου εβγαζε σαν ατμο επειδη ειχε κρυο?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Την εξατμιση μου την εβαλε ο ΄΄μαστορας΄΄ ετσι (αν μπει πιο μεσα θα ακουμπησε στο μαρσπιε, γι αυτο και ψαχνω ενα κομματακι απο λαιμο για να την κολλησω πανω να βγει πιο πισω και να μπει πιο μεσα!!)...

Φυσικα και εκανε ετσι η ανασα μου, το σκεφτηκα και πως μπορει να ειναι λογω της διαφορας θερμοκρασιας αλλα οι σταγονες γιατι?

Πηρα και καινουρια ταπα (την πανω) με φλατζα για τα λαδια...

Ερωτηση: Υπαρχει περιπτωση να μπαινει νερο στο καρτερ πο την κατω βιδα αφου δεν εχει αυτη φλατζουλα??

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

η εργοστασιακη ταπα λαδιου ειναι η καλυτερη απο θεμα στεγανοποιησης. οι ημιτασιον δεν εφαρμοζουν 100/100 σωστα. δυσκολα να παιρνει

νερο απο την ταπα εκτος αν ειναι πολυ φθαρμενη. πρεπει να ειναι υγρασια της περιοχης στην οποια μενεις. κανε μια καλη βολτα για αρκετη ωρα

να ζεσταθει καλα το μοτερ (σε 5 λεπτα δε προλαβαινει να ζεσταθει να ξερεις) B)

η εξατμιση δεν ειναι για αυτο το παπι? εχεις παρει λαιμο και τελικο χωριστα και τα κολλησες?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η εξατμιση ηταν για αστρεα...(οταν την πηρα ο λαιμος ηταν τυλιγμενος σε αφρολεξ και δεν το προσεξα

Η καινουρια ταπα ειναι μια χαρα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οι σταγόνες που λογικά είναι νερό το οποίο είναι της καύσης και είναι απόλυτα φυσιολογικό να βγαίνει απο την εξατμιση

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ειναι φυσιολογικο??

Σημερα ελεγξα το φιλτρο αερα (πεντακαθαρο ηταν) και καθαρισα το δοχειο αναθυμιασεων. Ειχε και λιγο λαδι στο φιλτροκουτι, ελαχιστο το οποιο καθαρισα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γεια σας και καλο απογευμα. Χθες εκανα μια αλλαγη λαδιων και το προβλημα με τα ασπρα λαδια εξαφανιστηκε!!

απο τοτε που πηρα το μηχανακι ειχε ενα σπασιμο σε αυτο το καπακι

DSC_0136_zpstp03ivvw.jpg

DSC_0137_zpsyhg7x0f5.jpg

Χρειαζεται οπωσδηποτε αλλαγη? Επισης μετα το πλυσιμο τα νερα καθονται εκει μεσα?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

δεν περνανε νερα απο εκει, γιατι δεν επικοινωνει με το καπακι της καμπανας. βγαλε τις 3 βιδες και θα το δεις. B)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το ξερω αυτό :) αλλά σκέφτηκα μήπως κρατάει ανάμεσα και με το χρονο σκουριαζει το σίδερο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το ξερω αυτό :) αλλά σκέφτηκα μήπως κρατάει ανάμεσα και με το χρονο σκουριαζει το σίδερο.

Είναι κράμα αλουμινίου είναι και δεν σκουριάζει τόσο εύκολα πχ σαν τον χυτοσίδηρο στον κύλινδρο .

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σημερα ρυθμισα τον ΣΥΜΠΛΕΚΤΗ.

Αφου ακολουθησα πιστα τις οδηγιες του εγχειριδιου (λασκαρισμα του παξιμαδιου, 1 στροφη δεξια την βιδα, αριστερα τη βιδα μεχρι να νιωσεις καποια αντισταση και τελος δεξια 1/8 της στροφης), την ωρα που εσφιγγα το παξιμαδι γυρισε και η βιδα του συμλεκτη...

χωρις να το καταλαβω

Το κανω μια δοκιμαστικη βολτα, τι βολτα σκ@... ηταν.. Μολις βαζω πρωτη κλωτσησε πολυ δυνατα η ταχυτητα και δεν εμπαινε ουτε η δευτερα!!

Μετα το πηγα τερμα δεξια (ξεροντας πως ειναι το πιο σκληρο σημειο) και προσπαθησα να τη αλω καπου στη μεση (μετρησα καπως τις στροφες)...μετα απο 3-4 δοκιμες εφτασα σε ενα σημειο και βιδωσα.

Λεω ας κανω τη δοκιμαστικη μπας κι εγινε τιποτα..

Βαζω πρωτη περιμενοντας να μου κλωτσησει ξανα, οοοπ μπηκε τελεια..ουτε κλωτσημα ουτε τιποτα..αρχισα και σκεφτομουνα πιο αισιοδοξα! Κτεβενοντας την κατηφορα του σπιτιου δοκιμασα να βαλω 2α ΧΩΡΙΣ ΓΚΑΖΙ και βουτηρο!!

Αυτο ηταν και το αφησα ετσι.

Συμπερανα λοιπον:

α) οχι κλωτσημα μολις κουμπωνω 1η

β) ξεκινα πιο ομορφα το μηχανακι

γ) αν και ακουγεται το χαρακτηριστικο τσακ δεν καταλαβαινω αντισταση

δ) ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ σαν να εχει μεγαλωσει η διαδρομη του λεβγιε (?)

ΑΝΤΙΒΑΡΑ-ΜΑΝΕΤΑ-ΑΠΟΡΙΑ

Πηρα μια χρυση μανετα για να βαλω στο μηχανακι

DSC_0140_zpsp1wg7rbw.jpg

DSC_0139_zpsk4yjcgxt.jpg

Επισης πηρα και χειρολαβες (μαυρο-χρυσο) και αφου με τα χιλια ζορια εβγαλα τα αντιβαραα με τη βοηθεια ενος φιλου και εβγαλα τις μαμα χειρολαβες ανακαλυψα πως οι αφτερμαρκετ εχουν μεγαλυτερο ανοιγμα μεσα. Οχι μονο αυτο αλλα και (δεν το ηξερα εγω αυτο) επειδη στο γκριπ του γκαζιου εχει ενα πλαστικο απο κατω απο το χερουλι (το οποιο χερουλι ειναι πολυ λεπτο) δεν μπαινει...Πως θα βραω για αυτο να του βαλω?

Να πω πως εγω σε αυτο το μοτομαγαζο της κακιας ωρας (ηξερε αυτος τι μηχανακι εχω και δε μου ειπε τιποταα για τις χειρολαβες) δε ξαναπαταω το ποδι μου. Θα παω μονο για να αλλαξω τα χερουλια (αν εχει) αλλιως θα παρω κατι αλλο.

Innovaxxx καταλαβες για ποιον λεω ετσι; (βολο)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ομως υπαρχουν χειρολαβες που να ειναι η μια για το γκαζι και η αλλη αριστερη??

Το θεμα ειναι να βρω πιο στενο ανοιγμα απο το συγκεκριμενο μαγαζι!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ολες οι χειρολαβες ζευγαρια ειναι ιδιες! οπως σου ειπα βαλε λιγο ava η γρασο (και σκουπισε με πανι οτι περρισεψει βγει στην ακρη). B)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έχω την εξής απορία: τα χλμ του μοτέρ συνολικά που δείχνει τα δείχνει ακριβώς ανεξάρτητα από το γραναζωμα ή πέρνει εντολή από τη βελονα?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Από τον ίδιο αισθητήρα. Αυτό σημαίνει ότι οποιαδήποτε αλλαγή στο γρανάζωμα θα κάνει και την ένδειξη ταχύτητας και τον χιλιομετρητή ανακριβείς.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Στο φιλτροκουτι διπλα απο τον εξαεριστηρα του καρτερ υπαρχει μια αλλη τρυα στην οποια πανω υπαρχει ενα λαστιχακι (δεν ξερω τι ρολο παιζει)..

Αυτο ηταν κομμενο

DSC_0144_zpstj3qdkum.jpg

ετσι πηρα ενα κομματακι λαστιχο και το εφαρμοσα πανω στην υποδοχη

DSC_0143_zps8dp8n7li.jpg

μετα με δυο λεγκραν το εσφιξα για να κλεισει τελειως

DSC_0145_zpshgblrrqw.jpg

το συρματακι το οποιο εσφιγγε το πρωτο λαστιχο

DSC_0146_zpsyqseh8al.jpg

δεν χωραγε στο καινουργιο και αποθηκευτηκε..

Λοιπον τι ρολο παιζει αυτο?

Ενα παιδι μου ειπε να τραβηξω λαστιχακι να βαλω χοανη αλλα δεν θελω να περνανε ολα τα χωματα μεσα..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μεσα στο λαστιχο αποθηκευονται τυχων σκουπιδακια-βρωμιες που θα μπουνε στο φιλτροκουτι. αστο οπως στη 2η φωτο, απλα κοψτο λιγο και ταπωσε το απο κατω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα