Jump to content
Rocker

Διαχειριση καυσιμου Ktm 690 DUKE

Recommended Posts

Μπορει να μην παει γραμμικα αλλα οτι και να ζηταει ο εγκεφαλος πηγαινει σωστα στα μπεκ. Αυτο λεω. Οτι αλλαγη θελει να κανει στο μιγμα ο εγκεφαλος περναει απο το commander χωρις να αυξηθει η να μειωθει.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Μπορει να μην παει γραμμικα αλλα οτι και να ζηταει ο εγκεφαλος πηγαινει σωστα στα μπεκ. Αυτο λεω. Οτι αλλαγη θελει να κανει στο μιγμα ο εγκεφαλος περναει απο το commander χωρις να αυξηθει η να μειωθει.

Το κομμάντερ δίνει στις χ στροφές στο y άνοιγμα τόσο% αλλαγή και αυτό είναι.

Αυτό το τόσο% μπορεί να μετρήθηκε σωστά επί του δυναμομέτρου στους 25 βαθμούς αναρροφούμενου αέρα και στους 90 βαθμούς θερμοκρασίας μοτέρ και στους 40 βαθμούς θερμοκρασίας καυσίμου αν δεν έγινε ματσολιά χειρισμού του wideband και να ισχυεί ορθώς σε αυτές τις συνθήκες.

Στους 10 βαθμούς όμως αέρα στο δρόμο, 70 μοτέρ και 20 καυσίμου μπορεί να χρειάζεται συνεπιπλέον% από το πόσο διορθωμένο στέλνει ο εγκέφαλος για να παραμείνει σωστό το κούρδισμα. Ε, το κομμάντερ θα δώσει το τόσο% που μετρήθηκε αρχικά και όχι παραπάνω...

Ο εγκέφαλος από όλα αυτά δεν βλέπει τη θερμοκρασία καυσίμου (αν έχει short term corrections το διορθώνει στο closed loop) - τα άλλα τα βλέπει και τα διορθώνει σύμφωνα με τη μελέτη-χάρτες τις μαμάς που δεν αφορούν το επιπλέον πείραγμα που έχουμε κάνει.

Καπέλο σε όλα αυτά, το % του κομμάντερ.

Αλλά όπως σου γράφω πάνω το πιο πιθανό είναι ότι όσο πιο μακρυά είσαι από τις συνθήκες που έγινε η ρύθμιση τόσο πιο ξεκούρδιστος είσαι.

Αν δεν έγινε με αρκετή ακρίβεια αυτή η αρχική ρύθμιση και έγινε και ψιλοματσολιά χειρισμού του wideband και δεν λαμβάνονται υπ'όψη ιδιαιτερότητες ram-air κλπ του μοντέλου τότε μπορεί να έχεις σοβαρή απόκλιση που συνιστά πλέον πρόβλημα οδηγησιμότητας.

Τώρα το θυμήθηκα:

The device works by either delaying when the injector opens to subtract fuel

Όταν είσαι στο -%, αυτό δεν είναι αλλαγή χρονισμού του σημείου έγχυσης?

Και ξέχασα και τις διαφορές κουρδίσματος σε παραθαλάσιο μέρος με βαρομετρικό υψηλό (πες 1040mbar) και χρήση στα 600 μέτρα υψόμετρο με βαρομετρικό χαμηλό πες 960mbar) για να δέσει καλύτερα η απόκλιση..

Σε κάθε περίπτωση απόκλιση πάντα έχεις αλλά όσο πιο χαλαρό το κούρδισμα και πιο ευρεία η κάλυψη από την εξίσωση ψεκασμού τόσο πιο αδιάφορες οδηγικά είναι οι διαφορές. Ακραίο κούρδισμα και χοντροκομμένη % ρύθμιση στενεύουν το εύρος της αδιαφορίας αυτής.

Τροποποιήθηκε από τον Mi_ka

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγω μια ερωτηση εχω. Πως γινεται στο δικο μου μηχανακι να μην εχω κανενα θεμα κ οποιον εχω ρωτησει και δει με σωστα χαρτογραφημενο commander να μην εχει κανενα θεμα με μπερδεματα κλπ. Και για ποιον λογο να πειραξω στοκ εγκεφαλο? Αν εγω σου πουλουσα μια μηχανη που ηξερες οτι εχω πειραξει τον εγκεφαλο, τον εχω ανοιξει, εχω κολλησει pins κλπ με τι ματι θα την εβλεπες την μηχανη μου κ ποσο θα επηρεαζε αυτο την συναλλαγη μας? Εγω παντως δεν θα επαιρνα μηχανη που ξερω οτι εχει πειραχτει ο εγκεφαλος... Δεν θα εμπαινα καν στην διαδικασια να την ελεγξω

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ναι, σε μπέρδεψα με άλλον, σόρυ! - πρέπει να φταίει η τοποθεσία αυτού τοτ ΚΤΜ στο άβαταρ που με απσοτυνότνισε...

Σε ένα μηχανάκι χρήσης βόλτας - καφετέριας για το οποίο ξεκίνησε το θέμα δεν θα κάνει και ιδιαίτερη διαφορά αλλά γιατί να μπει το κουτάκι όταν του πετάς τσάμπα μέσα το χάρτη της ακράπας και τελειώνεις το ίδιο πάνω κάτω από ανακρίβεια όταν αλλάξει ο καιρός?

Ενώ στον ΣούπερΔούκα που το θέλει μπιστόλι ο χεράς πιστεύεις ότι με ένα σωστά ρυθμισμένο PC σε Χ συνθήκες θα συνεχίσει να είναι σωστά ρυθμισμένο το κουρδισμένο μηχανάκι όταν αλλάξει άρδην η θερμοκρασία αέρα?

σε ΚΤΜ είτε έχεις PC είτε όχι, δεν μιλάω για το autotune του PC, όταν αλλάζει ο καιρός ο εγκέφαλος θα κάνει τις αλλαγές του... δεν έχει καμία διαφορά είτε έχεις PC πάνω είτε όχι

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγω μια ερωτηση εχω. Πως γινεται στο δικο μου μηχανακι να μην εχω κανενα θεμα κ οποιον εχω ρωτησει και δει με σωστα χαρτογραφημενο commander να μην εχει κανενα θεμα με μπερδεματα κλπ. Και για ποιον λογο να πειραξω στοκ εγκεφαλο? Αν εγω σου πουλουσα μια μηχανη που ηξερες οτι εχω πειραξει τον εγκεφαλο, τον εχω ανοιξει, εχω κολλησει pins κλπ με τι ματι θα την εβλεπες την μηχανη μου κ ποσο θα επηρεαζε αυτο την συναλλαγη μας? Εγω παντως δεν θα επαιρνα μηχανη που ξερω οτι εχει πειραχτει ο εγκεφαλος... Δεν θα εμπαινα καν στην διαδικασια να την ελεγξω

Αν είσαι ευχαριστημένος δεν υπάρχει ουδέν θέμα. Δεν είπα ότι το PC δεν δουλεύει. Το θεωρώ όμως άχρηστο όταν μπορείς να κάνεις σωστότερη δουλειά χωρίς να το βάλεις.

Αν δεν χρειάζεται καμιά κοπτοραπτική στον εγκέφαλο γιατί κάνεις τη δουλειά με τα βύσματα που ήδη έχει όπως στο 690 του θρεντ, γιατί να πας σε ακριβότερο κουτάκι για να κάνεις χειρότερη δουλειά??

Εγώ στα μεταχειρισμένα κοιτάω μόνο για εντελώς μαμά, ούτε καν εξάτμιση ή φίλτρο ή ίχνη ξεβιδώματος εκτός και αν ξέρω ακριβώς το ιστορικό της συγκεκριμμένης μοτοσυκλέττας ή έχω γερή τιμή που να αξίζει το κοίταγμα.

Αν ήθελα υψηλή μεταπωλητική αξία δεν θα πείραζα το μηχανάκι μου καθόλου.

Αν πείραζα πολύ ένα μηχανάκι η μεταπωλητική αξία θα ήταν πολύ χαμηλά στις προτεραιότητες μου και δεν θα με σταμάταγε το κόλλημα πιν από κάποιον που ξέρει τι κάνει άμα είναι να γίνει σωστή δουλειά. Ή κουρδίζω σωστά, ή δεν κουρδίζω καθόλου.

Έτσι το βλέπω εγώ και δεν θεωρώ τη δικιά μου οπτική τη μοναδική ορθή και αγία - ο καθείς κάνει ότι θέλει με το πορτοφόλι και το όχημα του.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

σε ΚΤΜ είτε έχεις PC είτε όχι, δεν μιλάω για το autotune του PC, όταν αλλάζει ο καιρός ο εγκέφαλος θα κάνει τις αλλαγές του... δεν έχει καμία διαφορά είτε έχεις PC πάνω είτε όχι

Σε ολα ισχυει αυτο. Γιατι δεν επηρεαζει την λειτουργια του εγκεφαλου το PC. Για τον ιδιο λογο δεν αλλαζει το μιγμα και σε καθε διαφορετικη σχεση του κιβωτιου που κ εκει ο εγκεφαλος αλλαζει δεδομενα. Παρ ολα αυτα το commander δουλευει σωστα οτι σχεση κ να εχεις στο κιβωτιο.

Και τελος πιστευω οτι αν υπηρχαν αυτα τα θεματα με το power commander οπως παρουσιαζονται πιο πανω θα ειχαν αναφερθει σε πολυ πιο μεγαλα διεθνη φορουμ με πολυ πιο εμπειρα ατομα μεσα. Παρ ολα αυτα δεν εχω δει καμια αναφορα πουθενα κ ποτε.

Επισης ναι αν εχει το μηχανακι ανοιχτο εγκεφαλο και ετοιμο software για να αλλαξεις χαρτογραφηση οπως το 690 μπορει κ εγω να μην επελεγα το δρομο του PC. Θα το σκεφτομουν σιγουρα αλλιως.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Όπως γράφω παραπάνω, το αν η απόκλιση θα είναι σημαντική ή αντιληπτή εξαρτάται από τις λεπτομέρειες.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Σε ολα ισχυει αυτο. Γιατι δεν επηρεαζει την λειτουργια του εγκεφαλου το PC. Για τον ιδιο λογο δεν αλλαζει το μιγμα και σε καθε διαφορετικη σχεση του κιβωτιου που κ εκει ο εγκεφαλος αλλαζει δεδομενα. Παρ ολα αυτα το commander δουλευει σωστα οτι σχεση κ να εχεις στο κιβωτιο.

Μη ανοίγεις θέμα με τις σχέσεις κιβωτίου, χάρτες επιτάχυνσης και όχι σταθερού φόρτου και ειδικά με το ram air γιατί καλά κρασάααα...

Και τελος πιστευω οτι αν υπηρχαν αυτα τα θεματα με το power commander οπως παρουσιαζονται πιο πανω θα ειχαν αναφερθει σε πολυ πιο μεγαλα διεθνη φορουμ με πολυ πιο εμπειρα ατομα μεσα. Παρ ολα αυτα δεν εχω δει καμια αναφορα πουθενα κ ποτε.

Εδώ θεωρούν ακόμα το RWHP σαν την μόνη πραγματική αλήθεια - μη νομίζεις ότι έξω είναι πολύ διαφορετικά τα πράματα, δυστυχώς.

Η διαφορά είναι ότι συνήθως πολλοί ψάχνονται ειδικά για το dragstrip ή το track day οπότε δεν νοιάζονται για την γενική χρήση γιατί εκεί η αστυνομία δεν χαρίζει κάστανα. Πχ ο φίλος μου στο Σύδνεϋ ήταν δικάβαλος σε βόλτα και βγάλανε όλη την πόλη 1η-2α και ξερογκαζιές στα φανάρια γιατί είναι γεμάτο κάμερες. Τι διαφορά να δεις σε τέτοιες συνθήκες οδήγησης και γιατί να το ψάξεις περισσότερο?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Όπως γράφω παραπάνω, το αν η απόκλιση θα είναι σημαντική ή αντιληπτή εξαρτάται από τις λεπτομέρειες.

μιλάς για το ρύθμισμα; το ίδιο ισχύει και αν φτιάξεις ένα χάρτη για KTM ECU στο δυναμόμετρο... τι σχέση έχει το PC;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αυτά ακριβώς λέω επάνω.

Το στατικό % του pc μεγενθύνει το όφσετ που πάντα υπάρχει οπότε αναλόγως συνθηκών φλερτάρεις πιο έντονα με το "ξεκούρδιστο¨.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Όσο και να τραβάς τα μαλιά σου, όταν ο χορδιστής δεν το έχει πιάσει καλά (όπως συνήθως) τότε όταν μεταβληθούν οι συνθήκες βγαίνεις ξεκούρδιστος είτε με επαναχαρτογράφηση είτε με PC - απλά με PC είναι πιο εύκολο να βγεις ξεκούρδιστος και σου έχει στοιχίσει και περισσότερο σε μηχανάκια σαν το 690.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν ξέρω αν αφορά και το 690 μοντέλο του θρεντ αλλά θα ποστάρω εδώ την επιπλέον πληροφορία για όσους παρακολοθούν και ενδιαφέρονται:

Συζητώντας με το φίλο κάποια λίγα θέματα που μου τέθηκαν από λίγους συμφορουμίτες με πμ,

να ενημερώσω την ομύγηρη ότι η αφαίρεση των δεύτερων πεταλούδων από μηχανάκια για να επιτευχθεί το "τιούνιγκ"

συνήθως είναι λάθος πρακτική και σημαίνει ότι η επιλεγμένη οδός "κουρδίσματος" δεν είναι ορθή ώστε να διατηρηθούν και οι δεύτερες πεταλούδες σε λειτουργική κατάσταση ενώ επιτυγχάνεται το επιδιοκώμενο "κούρδισμα".

Αυτές οι δεύτερες πεταλούδες παίζουν και άλλο ρόλο πέρα από τη βελτιστοποίηση της καύσης ένεκα ρύπων σε μεταβλητό γκάζι και κανονικά πρέπει να παραμένουν στη θέση τους για να διατηρηθεί η οδηγησιμότητα στο στροφιλίκι και το σωστό δούλεμα στα απότομα ανοίγματα του γκαζιού.

Δηλαδή μην τις πετάτε γιατί δεν είναι διακοσμητικές και είναι πολύ πιθανό ο βελτιωτής να σφάλει όταν το κάνει ειδικά χωρίς να το ψάξει για το μοντέλο σας.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Νομίζω εξαρτάται από το μοντέλο. Στα smt/sm/smr είδαν διαφορές στην ομαλότητα, μείωση του φρένου του κινητήρα, αύξηση ελάχιστα της ροπής. Στα adventure από την άλλη καλύτερη δουλειά έκαναν οι οβάλ

http://www.ktmsmt.com/viewtopic.php?f=13&t=3140%20viewtopic.php?f=13&t=3140

Τροποποιήθηκε από τον xaotikos

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Νομίζω εξαρτάται από το μοντέλο. Στα smt/sm/smr είδαν διαφορές στην ομαλότητα, μείωση του φρένου του κινητήρα, αύξηση ελάχιστα της ροπής. Στα adventure από την άλλη καλύτερη δουλειά έκαναν οι οβάλ

http://www.ktmsmt.co...php?f=13&t=3140

σωστός, για τα 990

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σαν σχετικός αραιής υποστήριξης στο χώρο το προτοείχα δει σε ένα περαστικό DL1000 και μου έκανε εντύπωση η αβασάνιστη αφαίρεση τους χωρίς σκέψη πέρα από το "βγάζω τον κόφτη" και φυσικά ο κάτοχος ψαχνότανε με προβληματική λειτουργία.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

σωστός, για τα 990

Σόρυ για το "σπασμένο τηλέφωνο" αλλά μου λέει ο φίλος πως το κιτ φίλτρου που περιέχει τις οβάλ είναι μια πολύ υποδεέστερη κατάσταση από φίλτρο DNA (ο Νικολαϊδης όσο και να έχει κάποιος γκρίνια για την πάρτη του σε ότι αφορά άλλα η αλήθεια είναι πως στα DNA έσκισε και συνεχίζει να σκίζει) και πως οι δεύτερες πεταλούδες προγραμματίζονται να κάνουν ότι θέλει ο χορδιστής - το βγάλσιμο έχει νόημα μόνο σε ντραγκστεράδικο στήσιμο για να ελευθερώσεις την εισαγωγή όσο γίνεται για τα λίγα εξτρά πόνυ σε τέτοια τσίτα ευθεία χρήση σε βάρος όμως της οδηγησιμότητας άρα και της οδηγικής απόδοσης σε στροφιλίκι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σόρυ για το "σπασμένο τηλέφωνο" αλλά μου λέει ο φίλος πως το κιτ φίλτρου που περιέχει τις οβάλ είναι μια πολύ υποδεέστερη κατάσταση από φίλτρο DNA (ο Νικολαϊδης όσο και να έχει κάποιος γκρίνια για την πάρτη του σε ότι αφορά άλλα η αλήθεια είναι πως στα DNA έσκισε και συνεχίζει να σκίζει) και πως οι δεύτερες πεταλούδες προγραμματίζονται να κάνουν ότι θέλει ο χορδιστής - το βγάλσιμο έχει νόημα μόνο σε ντραγκστεράδικο στήσιμο για να ελευθερώσεις την εισαγωγή όσο γίνεται για τα λίγα εξτρά πόνυ σε τέτοια τσίτα ευθεία χρήση σε βάρος όμως της οδηγησιμότητας άρα και της οδηγικής απόδοσης σε στροφιλίκι.

κυκλοφορούν πες στον φίλο σου και πεταλούδες σκέτες, αν εννοεί το motohooligan...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

A ναι, γι'αυτό το κιτ πρέπει να μου έλεγε.

Ε, το να κόψεις δυο πεταλούδες να βιδώσεις στα αξονάκια δεν είναι και διαστημική επιστήμη για να σγαρλίσεις το πράμα πειραματιζόμενος.

Η απορία μου είναι γιατί να το κάνεις αν μπορείς να προγραμματίσεις τις μαμά δεύτερες πεταλούδες να συμπεριφέρονται όπως θες - τουλάχιστον αυτό κατάλαβα στην πρόσφατη επικοινωνία που είχα.

(Τέλος πάντων συνειδητοποιώ πως από μόνος μου μπαίνω σε μια ατέρμονη μπρίζα και ανακινώ το θέμα ένεκα τεχνογνωσίας από 2ο χέρι καθώς το απόθεμα από το 1ο το έχω εξαντλήσει πλέον - το θέμα με τις 2ες πεταλούδες που ήθελα να θέσω είναι πως δεν πρέπει να πετιώνται σας 1η λύση αλλά σαν έσχατη μετά από σωστό ψάξιμο και σκέψη.

Ελπίζω όλη αυτή η πρεμούρα μου να γράψω τα λίγα που ξέρω εκεί που είδα ημίμετρα λόγω παρανοήσεων να έβαλε το λιθαράκι για τον προβληματισμό ψαχνόμενων αναβατών πριν κάνουν αμφίβολες κινήσεις ή ακουμπήσουν σε λάθος σημεία τα λίγα τους φράγκα.

Καιρός να σταματήσω τη συγγραφή εκ του απομωνομένου δωματίου εις ραγιαδοχώριον).

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

A ναι, γι'αυτό το κιτ πρέπει να μου έλεγε.

Ε, το να κόψεις δυο πεταλούδες να βιδώσεις στα αξονάκια δεν είναι και διαστημική επιστήμη για να σγαρλίσεις το πράμα πειραματιζόμενος.

Η απορία μου είναι γιατί να το κάνεις αν μπορείς να προγραμματίσεις τις μαμά δεύτερες πεταλούδες να συμπεριφέρονται όπως θες - τουλάχιστον αυτό κατάλαβα στην πρόσφατη επικοινωνία που είχα.

(Τέλος πάντων συνειδητοποιώ πως από μόνος μου μπαίνω σε μια ατέρμονη μπρίζα και ανακινώ το θέμα ένεκα τεχνογνωσίας από 2ο χέρι καθώς το απόθεμα από το 1ο το έχω εξαντλήσει πλέον - το θέμα με τις 2ες πεταλούδες που ήθελα να θέσω είναι πως δεν πρέπει να πετιώνται σας 1η λύση αλλά σαν έσχατη μετά από σωστό ψάξιμο και σκέψη.

Ελπίζω όλη αυτή η πρεμούρα μου να γράψω τα λίγα που ξέρω εκεί που είδα ημίμετρα λόγω παρανοήσεων να έβαλε το λιθαράκι για τον προβληματισμό ψαχνόμενων αναβατών πριν κάνουν αμφίβολες κινήσεις ή ακουμπήσουν σε λάθος σημεία τα λίγα τους φράγκα.

Καιρός να σταματήσω τη συγγραφή εκ του απομωνομένου δωματίου εις ραγιαδοχώριον).

Επειδή έχει πάει μακριά η βαλίτσα...

Αμφιβάλλω αυτός ο "φίλος σου", να έχει περισσότερες γνώσεις από τα παλικάρια στο superduke.net ...

Έχουν κάνει τα απίστευτα σε αυτό το μηχανάκι... και το έχουν ψάξει όσο δεν πάει... και δεν μιλάω για απλούς μοτοσυκλετιστές, αλλά για βαρβάτους βελτιωτές εξωτερικού...

και όχι το motohooligan δεν είναι υποδιέστερο... δεν υποτιμώ τα DNA κάθε άλλο, DNA είχα και γω στο superduke μου, αλλά ας μην υποτιμάμε καταστάσεις

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Να πω και εγώ μια αλήθεια που ξέρω για αυτό τον "φίλο" μιας και έχω μιλήσει και εγώ μαζί του.

Παρακολουθώ όλα τα club MT-09 και διαβάζω ανά το κόσμο όλους όσους κάνει προγραμματισμό και όσα έχουν γραφτεί για τους βελτιωτές που έβαλαν χέρι σε 09.

Ο τύπος ήξερε. Έχει μια δυο δυσκολίες που συναντάνε στο 09 και δυο πραγματάκια κρυφά.

Στο yamaha είναι on par με τους κορυφαίους αν όχι ένα βήμα πιο μπροστά και μην ξεχνάμε ότι έχουν πέσει όλοι πάνω σε αυτό το μοντέλο.

Αν ξέρει τόσα για το 09 τρομάζω και μόνο στην σκέψη τι μπορεί να κάνει σε ένα KTM γιατί με αυτά ασχολείται....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ο τύπος ήξερε. Έχει μια δυο δυσκολίες που συναντάνε στο 09 και δυο πραγματάκια κρυφά.

Στο yamaha είναι on par με τους κορυφαίους αν όχι ένα βήμα πιο μπροστά και μην ξεχνάμε ότι έχουν πέσει όλοι πάνω σε αυτό το μοντέλο.

Αν ξέρει τόσα για το 09 τρομάζω και μόνο στην σκέψη τι μπορεί να κάνει σε ένα KTM γιατί με αυτά ασχολείται....

Ευχαριστώ για τα καλά λόγια γιατί μου δίνεις πάτημα να μη μιλάω μόνος μου σαν να θέλω να ευλογήσω τα γένια μου:

Επειδή έχει πάει μακριά η βαλίτσα...

Όντως το έχω μ@μ@κίσει το θέμα και ακούγεται σαν να μιλάω με έπαρση μάλιστα :lipssealed:

Θα το απαρατήσω καθώς...

Αμφιβάλλω αυτός ο "φίλος σου", να έχει περισσότερες γνώσεις από τα παλικάρια στο superduke.net ...

Έχουν κάνει τα απίστευτα σε αυτό το μηχανάκι... και το έχουν ψάξει όσο δεν πάει... και δεν μιλάω για απλούς μοτοσυκλετιστές, αλλά για βαρβάτους βελτιωτές εξωτερικού...

...ο μόνος τρόπος για να στηρίξω παραπέρα την θέση μου είναι να να πλήρωνα τις εργατοώρες του κουρδίσματος ώστε μετά να μου πείτε αν λέω π@π@ριές για το πόσο σημαντικότερη είναι η γνώση του εκάστοτε χορδιστή από τα διάφορα κουτάκια και έτοιμες λύσεις που πουλάνε βαριά ονόματα και δυστυχώς συχνά δεν ανταποκρίνονται στις υποσχέσεις τους.

Τα βαριά ονόματα τα ακούω βερεσέ ειδικά άμα στάζουν μέλι στο πόσο RWHP έβγαλε παραπάνω το κιτ τους τη στιγμή ακριβώς που το RWHP είναι ένα προβληματικό μέγεθος και ούτως ή άλλως η μονόχνωτη ιπποδύναμη είναι μια πολύ στενή περιοχή της πλήρους εικόνας της χρηστικότητας ενός οχήματος.

και όχι το motohooligan δεν είναι υποδιέστερο... δεν υποτιμώ τα DNA κάθε άλλο, DNA είχα και γω στο superduke μου, αλλά ας μην υποτιμάμε καταστάσεις

Αυτό κατάλαβα από την γρήγορη κουβέντα που είχα με τον με διαφορά πιο άρτιο μηχανικό που συνάντησα τα χρόνια που ανακατεύτηκα με τα δυναμόμετρα - και λίγοι άλλοι ήταν δυνατοί αλλά κανείς σε αυτό το επίπεδο πληρότητας και βάθους. Και όπως το βλέπω, σύντομα θα κουρδίζει μηχανάκια στην Αυστραλία έτσι που το πάμε εμείς εδώ καθώς όταν ακόμα και με πλήρεις αποδείξεις της ποιότητας του κουρδίσματος που του έκανε σε δρόμο και μηχάνημα, ο κακεντρεχής πελάτης γυρίζει λίγες μέρες μετά και του λέει "αλλά όλα τα φιλαράκια μου μοστράρουν στο καφέ που βάλανε αυτό το κουτάκι με το διακόπτη με τις 4 θέσεις" του έρχεται να σκίσει τον πάκο με τα χαρτιά σεμιναρίων και να πα να γίνει καλόγερος. Με κάτι τέτοια έχει χαθεί η καλή διάθεση από όσους συνάντησα να θέλουν να ψαχτούν σοβαρά στο χώρο γιατί δεν είναι ο μόνος που φιλότιμα ψάχνεται, όπως τους συνάντησα, απλά ο συγκεκριμμένος είναι πια φτασμένος με περγαμηνές αλλά πάλι σα διαφήμιση ακούγομαι και ο σκοπός μου δεν είναι αυτός αλλά τι άλλο να πω καθώς η δική μου γνώση έχει στερέψει πλέον και με άλλους δε μιλάω αυτό τον καιρό

οπότε, το βουλώνω, αρκετά είπα, πιστεύω καλή τροφή για σκέψη μαζί με τις αντιπαραθέσεις για όσους ενδιαφέρονται.

:_hi: και :cheers:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Την 28/11/2014 at 11:26 ΠΜ, το μέλος Mi_ka έγραψε:

Ρώτησα για διάγραμμα και δεν έχω κάτι να ποστάρω. Ακόμα και ο πελάτης δεν το πήρε, δεν ζήτησε καν εκτύπωση.

Γιατί?

Ο κάτοχος του ΣούπερΔούκα είχε πάει ήδη "κουρδισμένος" με power commander και χαϊρι στον δρόμο δεν έβλεπε παρά τα ωραία νούμερα στο χαρτί στην στατική τέρμα γκάζι δυναμομέτρηση.

Ο χορδιστής που κατέχει καλά ειδικά το συγκεκριμμένο μοντέλο και κάποιες ιδιοτροπίες του εν κινήσει ξήλωσε το PC και ρώτησε τον πελάτη:

"Θες ρύθμιση για ωραία στατικά νούμερα στο δυναμόμετρο ή να ξυρίζει το μηχανάκι στο δρόμο σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης?"

Ο σώφρον και κουρασμένος από το πως δούλευε μέχρι τώρα το μηχανάκι πελάτης ζήτησε να "ξυρίζει στο δρόμο".

Έγινε η ρύθμιση και το πελάτης το δοκίμασε. Έμεινε τόσο ικανοποιημένος που χ@στηκε για τα νούμερα γι'αυτό και δεν ζήτησε εκτύπωση - ούτως ή αλλέως ωραία νούμερα στο χαρτί ήδη είχε. Και ευχαρίστησε τον μηχανικό που τον έστειλε σε γνώστη χορδιστή και δεν τραβιότανε με ημιμαθείς.

Και μέρες μετά παραμένει χαμογελαστός - δεν ήταν επιδόσεις του συγκεκριμμένου απογεύματος μόνο...

Όλα αυτά δεν έγιναν μπροστά μου αλλά εμπιστεύομαι 100% τον άνθρωπο που μου τα έλεγε καθώς τον ξέρω

και έχετε φυσικά κάθε δικαίωμα να με αμφισβητήσετε γιατί είναι ο ίδιος ο χορδιστής. Αλλά εγώ τους φίλους μου τους εμπιστεύομαι και δεν ακούω τίποτα.

Τέλος της χάπυ εντ ιστορίας.

Χαίρετε! Μπορω να εχω εναν τροπο επικοινωνίας με τον συγκεκριμένο προγραμματιστή? Εχω duke! Ευχαριστώ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα