Jump to content
EscapeToFreedom

Σε λίγες μέρες παραλαμβάνω το multi... Και

Recommended Posts

Ηταν το dream bike μου αλλα το κοστος του μου το απαγορευε γι αυτο κοιταγα το ΚΤΜ SMT 990. Οταν καταφερα και βρηκα το Μουλτι σε ευκαιρια λογω του οτι το παλικαρι καιγοταν επειδη αναχωρουσε μονιμα εξωτερικο το μονο test ride που εκανα ηταν της ιδιας μηχανης που ειμαι κατοχος τωρα, για κανα 15λεπτο και αυτο ηταν μια πανω κατω την Θηβων. Αν με ρωτησεις τι μηχανη ειχες οδηγησει τοτε στην Θηβων και τι οδηγας τωρα θα σου απανταγα οτι οδηγησα 2 διαφορετικα μηχανακια που το μονο που ειναι ιδιο ειναι η θεση οδηγησης (αν και αυτη την αλλαξα ελαχιστα λογω του οτι αφαιρεσα τους αποστατες στα καβαλετα τιμονιου που ειχε ο προηγουμενος). Πραγματικα με μια βολτα ακομα και ολοκληρη μερα να το εχεις στην κατοχη σου να δεν μπορεις να αντιληφθεις ουτε το 15% απο αυτο που μπορει να σου προσφερει.

Θα πω κατι που το λεω συχνα σε δικους μου ανθρωπους, μιας και δεν γραφω συχνα, οταν μου ζηταν την γνωμη μου για την συμβιωση με το Μουλτι. Στο παρελθον οποια μηχανη μικρη η μεγαλη ειχα στο στην κατοχη μου, τις πρωτες μερες - βδομαδες - μηνες ημουν τερμα ερωτευμενος και καψουρεμενος και φυσικα με τον καιρο αυτο αρχιζε να χανεται οπως ειναι φυσικο. Με το Μουλτι ισχυει το αντιθετο. Δεν το χορταινω φιλε και οσο περναει με φτιαχνει και περισσοτερο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Εντάξει Χάμπο, το έχεις παρακάνει...δε χρειαζόταν να φτιάξεις 2ο λογαριασμό και να ανοίξεις τέτοιο θέμα για να γλιτώσεις το κράξιμο και να μας προϊδεάσεις για την επαναγορά του multi :P

Σοβαρά:αν όντως ισχύουν όσα αναφέρει ο φιλος...κι εγώ θα έλεγα ότι δεδομένου του μεγάλου οικονομικού κόστους, είναι παράδοξο που κάνει αυτήν την ερώτηση μετά κ όχι πριν την παραγγελία. Σε κάθε περίπτωση όμως και επειδή ειναι πανθομολογούμενο ότι μιλάμε για ένα κορυφαίο εργαλείο κάτι σαν υπερόπλο στο δρόμο, ας δώσει ευκαιρίες κ χρόνο να ζήσει αυτήν την εμπειρία κ όταν το παραλάβει, σίγουρα θα του λυθούν αρκετές απορίες και θα είναι σε θέση να μοιραστεί περισσότερα πράγματα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εμφανισιακά τα σπάει, γκάζι έχει, αναρτήσεις επίσης, τώρα αν δε σε ενοχλεί που όταν δουλεύει κάνει σαν ψαρότρατα, οκ δεν είναι κακό. Αν έχεις οδηγήσει Tiger, έχουν διαφορές ειδικά στην ευκολία χρήσης (υπέρ του Tiger). Έχει πιο απολίτιστο δούλεμα, σκληρότερο σασμάν, από φρένα προτιμώ επίσης του Tiger. Από την άλλη έχει φυσικά περισσότερο γκάζι, έχει 1002 ηλεκτρονικά (που δουλεύουν καλά), ο όγκος του με το που ανέβεις εξαφανίζεται, κλπ. Αλλά τι να σου λέω τώρα.. Καλύτερα να μας τα πεις εσύ όταν με το καλό παραλάβεις!

Πάντως δεν σε κόβω να το πήρες 100% με την καρδιά σου...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φίλοι σας ευχαριστώ πολυ όλους για τις ευχές και κυρίως για το πως θα πρέπει να την προσέγγισω.

Ευχαριστω πολυ και για το πειράγμα, ηταν αναμενομενο και καλοδεχούμενο. Γέλασα και γω πολυ με τη φωτογραφία του μίξερ!!!!! Αυτα όλα πανε για archive και στο τοπικό δίσκο.

Οι προβληματισμοί μου ήταν πραγματικοί. Σίγουρα δεν είμαι ούτε προβοκατόρας, ούτε αθλούμαι στο trolarisma. Επίσης δεν είχα καμία αλαζονική διάθεση. Το ξαναλέω.

Η προηγούμενη μου μηχανή ήταν ο Τιγρης. Τον οποίο θεωρώ μακρά. την κορυφαία μηχανη που είχα ποτέ, απο κάθε άποψη. Παρόλα τα πιστόνια που μου φαγε. Οπότε προβληματίστηκα αρκετά αν θα πρέπει να ξανά-πάω για δεύτερη γυρα τιγρη ή να ρισκαρω. Τελικά αποφάσισα να ρισκαρω. Κρατάω λοιπόν απο τη σημερινή συζήτηση ότι αν μη τι αλλο το multi (όχι το μίξερ, το αλλο) πρέπει να το περιμένεις, να το μελέτησεις, να το κατάλαβεις και μετα θα το ευχάριστηθεις οδηγικα.

Μηχανη καφετέριας δεν πρέπει να τη λες.

Τα λεφτά ειναι πολλα σίγουρα.

Για τις ζημιές θα δούμε. Ιταλική απατεωνία. Τέλος πάντων θα δούμε.

Για το ερώτημα που προέκυψε εμμέσως αν ειναι απαραίτητο το test ride. Κρινοντασ και απο την σημερινή συζήτηση θα έλεγα ότι εξίσου σημαντικό ειναι να πάρεις τις απόψεις έμπειρων κατόχων. Γιατι κάποιες μηχανές έχουν πιο περίεργη λειτουργία που δεν ξεδιπλώνεται σε ενα test ride.

Ευχαριστω και συγνώμη που πλατιασα!!

Τροποποιήθηκε από τον EscapeToFreedom

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οι προβληματισμοί μου ήταν πραγματικοί. Σίγουρα δεν είμαι ούτε προβοκατόρας, ούτε αθλούμαι στο trolarisma. Επίσης δεν είχα καμία αλαζονική διάθεση. Το ξαναλέω.

Για τις ζημιές θα δούμε. Ιταλική απατεωνία. Τέλος πάντων θα δούμε.

OK.

Eίδες φως και μπήκες ενα πράμα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αν έχετε την εμπειρία του multi ή ανάλογης ιταλικής απατεωνίας

c3e.jpg

Anyway, καλοτάξιδο!

Βαλε και καμιά φωτο μόλις το παραλάβεις όπως είπε και ο Θανασης, να το ζαχαρώσουμε

"EscapeToFreedom" ωραίο νικνέιμ!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ευχαριστω πολυ και για το πειράγμα, ηταν αναμενομενο και καλοδεχούμενο. Γέλασα και γω πολυ με τη φωτογραφία του μίξερ!!!!!

Χαχαχαχα... Χωρις παρεξηγηση, απλα μου εκανε εντυπωση που εχεις dream bike τον Τιγρη και αντι να το αγορασεις πας και παιρνεις κατι ακριβοτερο, δεν ηξερα το ιστορικο οτι το ειχες πριν, καλοριζικο και καλοταξιδο το Μουλτιστραντα!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οι Έλληνες ζώντας σε μια χώρα ευνοημένη από τη φύση με σπάνια ομορφιά

σε τοπίο και κλίμα, αγάπησαν με πάθος την ωραιότητα. (DUCATI)

αυτό αγόρασες CAPITANO :_hi:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ρισπεκτ στον εργαλο που πηρες και μην ακουω διαβαζω κακα λογακια η μηχανη ειναι ονειρο. ΟΧΙ δεν την εχω καβαλησει πολυ θα ηθελα ομως!!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καταρχήν καλορίζικο. Στα περαιτέρω, το όλο θέμα μου βγάζει κάτι σε "έκανα βιαστική αγορά γιατί με πίεζαν χρονικά κάποια πράγματα και τώρα ανησυχώ, ας με καθησυχάσει κάποιος¨. Δεν το λέω κοροϊδευτικά, είναι θεμιτό και πολλές φορές μας μπαίνουν αμφιβολίες και στο ξεκάρφωτο.

Απο και κει πέρα, είναι θέμα επιλογών δικών σου. Τις επιλογές πολλές φορές τις κάνουμε όχι γιατί ντε και καλά είναι σωστές, αλλά για να αποκομίσουμε κάτι από την όλη διαδικασία, είτε σε γνώση είτε σε αίσθηση, κλπ. Μπορεί κάτι να είναι λάθος για μας και να μας κοστίσει, αλλά θα μας μάθει πώς να αποφεύγουμε λάθη στο μέλλον. Οπότε επιλέγουμε με βάση τα προσωπικά μας κριτήρια για το τι θεωρούμε σημαντικό και αν δε μας βγει, απλά το λουζόμαστε και πάμε παρακάτω. Πχ στην περίπτωσή σου αν σου κάτσει καλά η αγορά απλά θα ευχαριστηθείς με την επιλογή σου, αν όχι θα αναγκαστείς να το δώσεις μετά από μερικούς μήνες χάνοντας και ένα αντίστοιχο ποσό.

Προσωπικά, και το τζόκερ να κέρδιζα δε θα αγόραζα μηχανάκι χωρίς να έχω ανέβει πάνω για 1-2 βόλτες και να έχω κάνει μια έρευνα, γιατί έχω μια πολύ χρηστική αντίληψη για τα πράγματα. Ότι μηχανάκι και να ήταν, όσα λεφτά και να είχα για να το συντηρώ και να το σπάω κάθε μέρα σε πίστες, αν δε με βόλευε και δεν έκανε αυτά που περιμένω με τον τρόπο που θέλω, δε θα το έπαιρνα. Περιμένω δηλαδή να βρω το μηχανάκι που να είναι λες και προσαρμόστηκε αυτό μαζί μου. Κάποιος άλλος μπορεί να σκέφτεται αλλιώς, να αγοράζει με την εμφάνιση και τα τεχνικά χαρακτηριστικά και να προσαρμόζεται αυτός μετά πάνω στο μηχανάκι, δεν είναι λάθος. Απλά είναι κάτι που εγώ δε θα έκανα ποτέ.

Κάποιος μπορεί να μιλάει για αισθητική, ομορφιά, αίσθηση, συναισθήματα, κλπ, με το γενική ρομαντική έννοια. Εγώ το βλέπω πιο utility το θέμα, αν δε με καλύπτει εκεί μου αφήνει μια κακή αίσθηση και δε μπορώ να νιώσω ούτε τα συναισθήματα, ούτε την ομορφιά, ούτε τίποτα, γιατί μέσα μου απλά κάτι με τρώει και μου λέει ότι δεν είναι αυτό που ήθελα. Κάποιος άλλος απλά θα γουστάρει με το γκάζι και την εμπειρία, θα αφεθεί, και σιγά σιγά θα το μάθει, εγώ θα το βάλω αγγελία και θα πάρω αυτό που έπρεπε να πάρω εξαρχής.

Ο λόγος που τα λέω όλα αυτά τα γενικόλογα είναι για να σου εξηγήσω ότι το αν είναι καλό το μηχανάκι το ξέρεις (ή έστω, θα το μάθεις με τον καιρό) μόνο εσύ, γιατί μόνο εσύ ξέρεις τι θέλεις να κάνεις με το μηχανάκι. Να στο πω απλά, μηχανάκι που να έχει φάει περισσότερο κράξιμο από το δικό μου δεν υπάρχει την τελευταία δεκαετία. Εμένα όμως δε με απασχολεί, αυτό μπορούσα να πάρω τότε και αυτό πήρα, αυτά που ήθελα τα έκανε και με το παραπάνω, το πρόσεξα και μου ξηγήθηκε κι αυτό τίμια από την πλευρά του και τελικά με τον καιρό το γούσταρα και αν πάρω άλλο δε θέλω να το δώσω, θα το κρατήσω για καθημερινό, κι άσε τον κόσμο να λέει ότι θέλει. Δερβέναγα στα γούστα και στο πορτοφόλι μας δε βάζουμε κανέναν.

Επίσης, μη χαμπαριάζεις από μάρκες, στάμπες και κλισέ. Αν δε σου αρέσει κάτι ή έχεις αμφιβολίες, καλά κάνεις και το λες. Και γω δε βρίζω τα ευρωπαϊκά/γιαπωνέζικα/την τάδε μάρκα όπου βρεθώ κι όπου σταθώ, αλλά ούτε και είναι κανένα ιερό και όσιο όλα αυτα που δε θα τα πιάσω στο στόμα μου αν διαφωνώ σε κάτι, ούτε θα κάνω την πάπια για να μη πω κακό λόγο για μάρκα ή μοντέλο που οδηγάω. Όλα αυτά τα θεωρώ λίγο οπαδισμούς και δε μου αρέσουν. Αν κάτι βγάζει βλάβες θα το πώ, αν κάτι μου φαίνεται άσχημο (λέω φαίνεται, γιατί είναι υποκειμενικό) πάλι θα το πω. Δεν πρόκειται να διστάσω γιατί τυχαίνει να το οδηγάω, ή γιατί έχει τη στάμπα του κορυφαίου στο συγκεκριμένο τομέα και περιβάλλεται από cult status στο χώρο των μοτοσυκλετιστών. Ας πιάσουμε για παράδειγμα το κλασσικό κλισέ: τα ιαπωνικά είναι αξιόπιστα αλλά αδιάφορα, τα ευρωπαϊκά είναι όμορφα και γκαζιάρικα αλλά είναι και ζημιάρικα. Κι όμως, έχουμε δει και σοβαρές βλάβες σε ιαπωνικά και τρομερά αξιόπιστα ευρωπαϊκά, όπως επίσης προσωπικά (γιατί είπαμε, είναι υποκειμενικό) έχω δει και πολλά ευρωπαϊκά μηχανάκια που με χαλάνε εμφανισιακά. Όπως δε θα ντραπώ να πω ότι τα GSXR της τάδε χρονιάς έκοβαν πλαίσιο, έτσι δε θα ντραπώ και να πω ότι η μούρη του καινούριου multi 2015 είναι ότι πιο άσχημο έχω δει εδώ και χρόνια, μετά το GS1200, ή ότι κάποια SS μοντέλα της ιταλικής εταιρίας επίσης δε μου αρέσουν.

Δε με ενδιαφέρει αν ο ένας θεωρείται κορυφή στην αξιοπιστία και ο άλλος στο design, αν το μηχανάκι για μένα δεν είναι αυτό που θέλω στον κάθε τομέα (σε επαρκή βαθμό τουλάχιστον, προφανώς δε γίνεται να έχουμε μηχανάκια 100% φτιαγμένα για τον καθένα μας ατομικά), δε μου κάνει απλά.

Και εδώ ακριβώς θέλω να καταλήξω. Το μηχανάκι, το κάθε μηχανάκι, πρέπει να είναι οσο πιο κοντά γίνεται σε αυτό που θες εσύ για τα χρήματα που δίνεις. Στην τελική δικά σου είναι, εσύ τα δούλεψες και εσύ αποφασίζεις. Και κανένας δεν έχει δικαίωμα να σου κάνει υποδείξεις για το αν θα πρέπει να σου κάνει ή όχι, αν θα πρέπει να σου αρέσει ή όχι, κλπ κλπ. Το αγόρασες, καλορίζικο, καλά χιλιόμετρα και μακάρι να σου ταιριάζει. Αν δεν σου ταιριάζει δώστο, έλα εδώ και πες μας γιατί σε χάλασε. Ένα προϊόν είναι που φτιάχνεται για να περνάς εσύ καλά και γι'αυτό το πληρώνεις. Αν αποτύχει σε αυτό το σκοπό και δε σου δώσει ευχαρίστηση, για σένα είναι σκάρτο. Μάρκες, ποιότητες και ονόματα δεν έχουν καμία σημασία σ'αυτό και τίποτα δεν είναι υπεράνω κριτικής.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ετσι γινεται συνηθως με τις Ιταλιδες...αυτος που την εχει επιτελους,χανει τα λογια του και τα λογικα του εχοντας στο πισω μερος του μυαλου μια επιφυλαξη αν μπορει να την τιθασευσει γιατι ειναι γνωστο οτι ειναι βιτσιοζες,ενω ενα σωρο αλλος κοσμος γυρω του ή τον μισει ή τον ζηλευει ή αναρωτιεται γιατι ποτανα κενωνια αλλους μας ανεβαζεις κι αλλους μας κατεβαζεις...

...α ρεεεε κ@υλα Ιταλιδες τι κανετε στον αντρικο πληθυσμο....

Τροποποιήθηκε από τον μάθο...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μπερνινγ μπερντ ΠΑΛΙΚΑΡΑΡΑΡΑΡΑ ΜΟΥ :crazy: ... καψούρα μου... αρρώστια μου... τρελααα μου... θα σταματήσω να διαβάζω αυτό το φόρουμ όταν θα κάνεις ποστ που δεν θα χωράει σε μια σελίδα!!!!!!

συγνώμη για το άκυρο ποστ αλλά δεν άντεξα :mB_kalo_e: :mB_kalo_e: :mB_kalo_e: ...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μπερνινγ μπερντ ΠΑΛΙΚΑΡΑΡΑΡΑΡΑ ΜΟΥ :crazy: ... καψούρα μου... αρρώστια μου... τρελααα μου... θα σταματήσω να διαβάζω αυτό το φόρουμ όταν θα κάνεις ποστ που δεν θα χωράει σε μια σελίδα!!!!!!

συγνώμη για το άκυρο ποστ αλλά δεν άντεξα :mB_kalo_e: :mB_kalo_e: :mB_kalo_e: ...

Να'σαι για μπυρα, και να τον εχεις δίπλα....

Κάψιμο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Να'σαι για μπυρα, και να τον εχεις δίπλα....

Κάψιμο.

Στις μπύρες αράζω και ακούω τι λένε οι υπόλοιποι και τι καζούρα κάνουν ο ένας στον άλλον, άντε να ρωτήσω καμιά απορία τεχνικής φύσης για συντήρηση ή οδήγηση. Μάρτυράς μου ο γάιδαρος :D

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα