mrgadman 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5 , 2017 πριν 15 ώρες, το μέλος mrgadman έγραψε: Thanx leontas. Οι ρυθμισεις που λες ειναι για τα κιλα σου (αν ναι για ποσα κιλα μιλαμε?) ή ψαχνοντας βρηκες το setup εκει? Απο το πρωι εχω κανει οτι ρυθμιση υπαρχει αλλα το πραγμα χειροτερευει μπορω να πω... καποιος με ρυθμισεις που να δουλεψαν για 87 κιλα? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
kosTracer 222 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5 , 2017 πριν 1 ώρα, το μέλος mrgadman έγραψε: Απο το πρωι εχω κανει οτι ρυθμιση υπαρχει αλλα το πραγμα χειροτερευει μπορω να πω... καποιος με ρυθμισεις που να δουλεψαν για 87 κιλα? Θα πρέπει να πας σε κάποιον ο οποίος να γνωρίζει να ρυθμίζει τις αναρτήσεις βάσει sag. Εάν σε ρυθμίσει και έχει πάλι θεμα τότε τσεκαρεις ζυγοστάθμιση και τέλος την ζάντα μήπως έχει αρπάξει πουθενα. Ολα αυτά δεν είναι θεωρητικα αλλά ή πραγματικότητα καθότι είμαι κάτοχος από αρχές του 2015. Το μηχανάκι δεν κουνάει εάν γινουν σωστά οι ρυθμίσεις των αναρτήσεων και εφόσον δεν υπάρχει πρόβλημα σε λάστιχα και ζάντες!!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Panag 677 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5 , 2017 Και μονο που γινονται τετοιου ειδους συζητησεις , περι ρυθμισης αναρτησεων για να μην κουναει το μηχανακι ειναι τραγικο . Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
keleki 216 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5 , 2017 πριν 47 λεπτά, το μέλος Panag έγραψε: Και μονο που γινονται τετοιου ειδους συζητησεις , περι ρυθμισης αναρτησεων για να μην κουναει το μηχανακι ειναι τραγικο . Και το γεγονός ότι μία μηχανή 1000cc αποδίδει 102 άλογα , έχει συμβατικό πιρούνι , αξονικά φρένα και ψαλίδι παπιού είναι τραγικό . Από τη στιγμή που η κατασκευάστρια εταιρία σου δίνει τη δυνατότητα να ρυθμίσεις την ανάρτηση , πρέπει να το κάνεις . Άλλο βάρος έχω εγώ άλλο εσύ και πάει λέγοντας . Αλλιώς θα το έδινε όπως το fazer 600 που ρυθμίζεις μόνο προφόρτιση πίσω και θα ήταν όλα μέλι γάλα . Ασχολείσαι μία φορά , τις κάνεις σωστά και τέλος . Τώρα εάν είναι τόσο τραγικό αυτό , στην αγορά υπάρχουν πολλές αντιπροτάσεις , επιλέξτε κάτι άλλο . Για τα multistrada dvt και τα ktm 1190 που κουνάνε δεν είδα να γράφετε " είναι τραγικό " , αλλά εκεί στοιχίζουν τα 2πλα οπότε το καταπίνουμε ... 7 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Gouky7 8.593 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5 , 2017 (τροποποιήθηκε) @keleki συμφωνώ 101% μαζί σου , σιγά το τραγικό να πας να κάνεις μια ρύθμιση στην ανάρτηση ειδικά όταν μιλάμε για πριόνια τύπου Tracer. Όσον αφορά το Μουλτι MY15+ και με αναρτήσεις στο default, κουνάει μόνο όταν μπει μπαγκαζιέρα ή/και πλαϊνες και πάνω από τα χιλιόμετρα που ορίζει ο κατασκευαστής ως ανώτατο όριο όταν είσαι φορτωμένος. Τραγικό το βρίσκω και πάλι διότι το φαινόμενο ξεκινάει μετά τα 180 απλά σου σπάει λιγότερο τα @@ στην συμβίωση μαζί του. Μονοκάβαλος/δικάβαλος δεν κουνάει στάλα και σε κανένα εύρος ταχυτήτων. Στο Enduro δεν ξέρω αν το πρόβλημα υφίσταται μιας και το βγάζουν με steering damper. Κάποια στιγμή το είχα σκεφτεί να βάλω κι εγώ αλλά ζυγίζοντας τα αρνητικά και τα θετικά του αποφάσισα να πάρει παράταση ειδικά από την στιγμή που δεν έχω ασχοληθεί ακόμα με αναρτήσεις ( από Σεπτέμβρη να είμαστε καλά ) Τροποποιήθηκε Αύγουστος 5 , 2017 από τον Gouky7 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
mrgadman 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5 , 2017 πριν 1 ώρα, το μέλος kosTracer έγραψε: Θα πρέπει να πας σε κάποιον ο οποίος να γνωρίζει να ρυθμίζει τις αναρτήσεις βάσει sag. Εάν σε ρυθμίσει και έχει πάλι θεμα τότε τσεκαρεις ζυγοστάθμιση και τέλος την ζάντα μήπως έχει αρπάξει πουθενα. Ολα αυτά δεν είναι θεωρητικα αλλά ή πραγματικότητα καθότι είμαι κάτοχος από αρχές του 2015. Το μηχανάκι δεν κουνάει εάν γινουν σωστά οι ρυθμίσεις των αναρτήσεων και εφόσον δεν υπάρχει πρόβλημα σε λάστιχα και ζάντες!!! θα το ρυθμισω κ θα επανελθω. Thanx. Επισης εχω ακουσει κ μια περιπτωση που ο τυπος αφου εκανε ολα τα παραπανω (ρυθμιση, αλλαγη ελατηριων, ζελατινα, χουφτες, ζαντες κλπ) κ δεν βρηκε λυση, αλλαξε λαστιχα κ το προβλημα λυθηκε. Εχει κανεις τετοια εμπειρια? πριν 2 λεπτά, το μέλος mrgadman έγραψε: θα το ρυθμισω κ θα επανελθω. Thanx. Επισης εχω ακουσει κ μια περιπτωση που ο τυπος αφου εκανε ολα τα παραπανω (ρυθμιση, αλλαγη ελατηριων, ζελατινα, χουφτες, ζαντες κλπ) κ δεν βρηκε λυση, αλλαξε λαστιχα κ το προβλημα λυθηκε. Εχει κανεις τετοια εμπειρια? ...Επισης αφου μεχρι στιγμης με τις ρυθμισεις του μπροστινου δεν ειδα καμια βελτιωση, δοκιμασα να το παω χωρις ζελατινα κ χουφτες. Κανενα κουνημα, απλως μετα τα 200 υπαρχει κινδυνος να σου ξεκολησει το κεφαλι... Βαζοντας παλι τη ζελατινα (παντα στη χαμηλη ρυθμιση) κ χωρις χουφτες, το κουνημα εμφανιζεται μετα τα 210 αλλα πολυ πιο ηπιο. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Panag 677 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5 , 2017 (τροποποιήθηκε) πριν 1 ώρα, το μέλος keleki έγραψε: Και το γεγονός ότι μία μηχανή 1000cc αποδίδει 102 άλογα , έχει συμβατικό πιρούνι , αξονικά φρένα και ψαλίδι παπιού είναι τραγικό . Από τη στιγμή που η κατασκευάστρια εταιρία σου δίνει τη δυνατότητα να ρυθμίσεις την ανάρτηση , πρέπει να το κάνεις . Άλλο βάρος έχω εγώ άλλο εσύ και πάει λέγοντας . Αλλιώς θα το έδινε όπως το fazer 600 που ρυθμίζεις μόνο προφόρτιση πίσω και θα ήταν όλα μέλι γάλα . Ασχολείσαι μία φορά , τις κάνεις σωστά και τέλος . Τώρα εάν είναι τόσο τραγικό αυτό , στην αγορά υπάρχουν πολλές αντιπροτάσεις , επιλέξτε κάτι άλλο . Για τα multistrada dvt και τα ktm 1190 που κουνάνε δεν είδα να γράφετε " είναι τραγικό " , αλλά εκεί στοιχίζουν τα 2πλα οπότε το καταπίνουμε ... Εγω αναφερθηκα στο θεμα με το απαραδεκτο κουνημα του τιμονιου. Θεωρεις δηλαδη οτι ειναι φυσιολογικο και οτι συμβαινει επειδη η αναρτηση εχει περισσοτερες ρυθμισεις και οτι η yamaha δεν εχει καποια ευθυνη για αυτο; Τι να πω , δεν ξερω , συμβαινει και σε αλλες μηχανες που εχουν ρυθμιζομενες αναρτησεις αυτο; Η μηχανη παντως που αναφερεις με τα 1000cc που αποδίδει 102 άλογα , έχει συμβατικό πιρούνι , αξονικά φρένα και ψαλίδι παπιού παει μεχρι την τελικη της χωρις τετοια προβληματα . Τροποποιήθηκε Αύγουστος 5 , 2017 από τον Panag Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Gouky7 8.593 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5 , 2017 πριν 11 λεπτά, το μέλος Panag έγραψε: Η μηχανη παντως που αναφερεις με τα 1000cc που αποδίδει 102 άλογα , έχει συμβατικό πιρούνι , αξονικά φρένα και ψαλίδι παπιού παει μεχρι την τελικη της χωρις τετοια προβληματα . Πρέπει να είσαι από τους τυχερούς. https://www.cbf1000.com/index.php?topic=6990.0 https://www.cbf1000.com/index.php?topic=6790.0 https://forum.motorcyclenews.com/topic/43421/cbf1000abs-wobble-vibe-s http://foc-u.co.uk/index.php?topic=4434.0 http://www.ukgser.com/forums/showthread.php/104937-Honda-CBF1000-Poor-quality-assembly 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Panag 677 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5 , 2017 Δεν πρεπει να διαβασες καθολου τα λινκ πριν τα στειλεις. δεν εχω διαθεση ομως να μπω σε μια τετοιου υφους αντιπαραθεση . Αν οσοι ειναι ιδιοκτητες ενος tracer που παρουσιαζει τετοιο θεμα δεν εχουν προβλημα και ειναι ευχαριστημενοι , με γεια τους και χαρα τους . Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ΚωσταςΤ 2.628 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5 , 2017 Μιας και με φωναξατε {CBF1000FA/107 αλογατα (σιγα τα πολλα) } δεν υπαρχει κανενα φαινομενο τρεμουλου του τιμονιου που παρουσιαζεται στο εν λογω μηχανακι της Yamaha. Συνεχιστε.... 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Gouky7 8.593 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5 , 2017 πριν 4 λεπτά, το μέλος Panag έγραψε: Δεν πρεπει να διαβασες καθολου τα λινκ πριν τα στειλεις. δεν εχω διαθεση ομως να μπω σε μια τετοιου υφους αντιπαραθεση . Δεν έχω σκοπό την αντιπαράθεση αλλά μιας και λες πως δεν τα διάβασα , μου εξηγείς ποιο ακριβώς είναι το ζόρι των κατόχων cbf1000 στα παρακάτω σχόλια ; - CamhurIf you are referring to a steering damper then I have not had the need as I have found the Biffer to be pretty stable at most speeds. Have experienced though a bit of steering wobble at between 125 and 130 mph (200kph) but the bike went through it before I dropped the speed down. Honda Racing guys at the IOM TT reckoned the bike needed a tad more weight at the front and that the front was starting to lift a little. Never normally a problem because, naturally, I don't usually ride at that speed. - I have enquired to some manufacturers and none of them made one for this bike, but they do for the Bandit and fazor, so I guess we will have to wait and see - Mine suffered from the infamous wobble and I thought about adapting a damper to sort this problem out ..... then I changed tyres and the wobble completely dissappeared .... so I have no need for a damper .... had my bike all the way round the clock and never a problem ..... - MY BIKE HAS A WOBBLE WHEN YOU SHUT OFF THE THROTTLE FROM 90/100 KPH & VERY BAD WHEN YOU HAVE ONE HAND OFF OF THE BAR'S, & SCARY WHEN YOU NO HAND'S. - same as u i am taking it in asap to the carlisle branch for the bar wobble ,,it has only started doing it ,2000 miles ...certainly did not do it prior to that mileage ,when bought it ,it was the 1st thing i checked ,cos of other forum members complaints with the no hand wobble on the bars ,and yes it can b severe ,,,,same as u ,checked tyre pressures etc ... - I notice I get a wobble should I take one hand off the bars and sit up a bit more to stretch my back. Makes me think that it is weight distribution related perhaps. Gonna look at the pannier thing... - I had a top box on it the other day and briefly took my hands off the bars and was somewhat surprised at the resulting handlebar wobble! Its the first bike i've had that does this. - There are many threads on the forum regarding this "feature" and its not limited to the CBF 1000 either as my mini-biffer (CBF 600) also had it!. My wobble was down right frightening, almost exactly as you described your own experience! Not long after I bought the bike it became apparent that something was wrong, as even lightly holding the bars I would experience a wobble - Having owned a CB1300 previously I have first hand experience that Honda UK are a pile of cack and build quality on bikes is lacking I thought I would do some research. With this in mind I visited the CBF1000 Forum. WTF........ why would anyone buy a Honda. Build quality issues, duff batteries, duff stators, wobble issues that dealers cannot fix, vibration issues that dealers cannot fix, having to take off the fairing to replace a bulb.....the list goes on. - I've owned my CBF1000 since May and absolutely love it. It's not a lightweight sports bike and the build is relatively cheap, so handling is different. But as an overall bike, it's brilliant. Common faults seem to be:1. Failure of the alternator, but there seems to be no definitive point when or if that fails. 2. Shaking handlebars - but only noticable if you remove both hands from the bars. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Panag 677 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5 , 2017 Ρε συ gouky7 ειλικρινα , διαβασε ολα το thread που παραθετεις ....δες τις απαντησεις ... δες τι εννοουν τρεμουλο . Ακομη και στο μηνυμα που εχεις με bold διαβασε το γραφει ο ιδιος παρακατω... Επισης να σε ρωτησω κατι ; Σε ποια απο τις μηχανες που ειχες-εχεις στην κατοχη σου , οταν την αγορασες , ετρεμε(πηγαινει περα δωθε ) το τιμονι ; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
keleki 216 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5 , 2017 πριν 54 λεπτά, το μέλος Panag έγραψε: Εγω αναφερθηκα στο θεμα με το απαραδεκτο κουνημα του τιμονιου. Θεωρεις δηλαδη οτι ειναι φυσιολογικο και οτι συμβαινει επειδη η αναρτηση εχει περισσοτερες ρυθμισεις και οτι η yamaha δεν εχει καποια ευθυνη για αυτο; Τι να πω , δεν ξερω , συμβαινει και σε αλλες μηχανες που εχουν ρυθμιζομενες αναρτησεις αυτο; Η μηχανη παντως που αναφερεις με τα 1000cc που αποδίδει 102 άλογα , έχει συμβατικό πιρούνι , αξονικά φρένα και ψαλίδι παπιού παει μεχρι την τελικη της χωρις τετοια προβληματα . Και εγώ για το κούνημα του τιμονιού αναφέρθηκα και σου αναφέρω ως κάτοχος ότι εάν ρυθμίσεις την ανάρτηση σταματάει το φαινόμενο . Δεν θεωρώ φυσιολογικό να κουνάει το τιμόνι σε καμία μηχανή . Ούτε το κούνημα συμβαίνει επειδή έχει περισσότερες ρυθμίσεις η ανάρτηση . Συμβαίνει για άλλους λόγους και ακριβώς για αυτό σου δίνει τη δυνατότητα να ρυθμίσεις την ανάρτηση . Ακόμη και aftermarket ανάρτηση να βάλεις , όπως αναφέρουν κάποιοι ως λύση , εάν δεν ρυθμιστεί σωστά πάλι θα έχεις wobble . Παρόλα αυτά , πάλι ως κάτοχος , σου αναφέρω ότι ακόμη και όταν δεν κουνάει το τιμόνι , δεν είναι ότι πιο σταθερό έχεις οδηγήσει . Έχει ελαφριά αίσθηση . Είδατε που προξένησε αντιδράσεις η πρόταση με την μηχανή των 1000cc και πάει λέγοντας . Το έγραψα γιατί δεν μου άρεσε ο όρος "τραγικό" , πόσο μάλλον όταν αναφέρεται από μέλη τα οποία ενδεχομένως να μην έχουν ανέβει ούτε σε σταματημένο tracer . Δεν αναφέρομαι σε εσένα προσωπικά ( δεν ξέρω εάν έτυχε να το οδηγήσεις ) , αλλά γενικά το φόρουμ δίνει τη δυνατότητα σε όλους να εκφέρουν άποψη για κάτι , απλά έχοντας διαβάσει κάποια πράγματα που γράφονται σε άλλα φόρουμ, επιλεκτικά κάποιες φορές , χωρίς να έχουν προσωπική άποψη . Όπως ακριβώς έδωσε τη δυνατότητα σε εμένα να χαρακτηρίσω "τραγικά" κάποια από τα χαρακτηριστικά της παραπάνω μηχανής , χωρίς καν να έχω καθίσει στη σέλα της . Τώρα, αν αυτή η μηχανή πάει μέχρι την τελική της χωρίς προβλήματα , μπράβο της . Κερδίζει εκεί , κάπου αλλού χάνει σίγουρα . 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Gouky7 8.593 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5 , 2017 πριν 3 λεπτά, το μέλος Panag έγραψε: Ρε συ gouky7 ειλικρινα , διαβασε ολα το thread που παραθετεις ....δες τις απαντησεις ... δες τι εννοουν τρεμουλο . Ακομη και στο μηνυμα που εχεις με bold διαβασε το γραφει ο ιδιος παρακατω... Επισης να σε ρωτησω κατι ; Σε ποια απο τις μηχανες που ειχες-εχεις στην κατοχη σου , οταν την αγορασες , ετρεμε(πηγαινει περα δωθε ) το τιμονι ; Βοήθησέ με γιατί δεν σε καταλαβαίνω. Εγώ αυτό που αντιλαμβάνομαι είναι πως κάτοχοι cbf 1000 ( το τονίζω αυτό ) παραπονιούνται πως αδικαιολόγητα υπάρχει ένα τρέμουλο στο τιμόνι το οποίο κάποιοι το χαρακτηρίζουν και ως severe το οποίο γίνεται αισθητό είτε αν κρατάς ελαφριά το τιμόνι και γίνεται χειρότερο όταν το κρατάς με ένα χέρι ή και χωρίς χέρια. Κάποιοι ψάχτηκαν με τα ελαστικά , κάποιοι για steering damper, κάποιοι με την πίσω βαλίτσα και κάποιοι με αλλαγή πίσω ανάρτησης όπως διαβάζω σε άλλο φόρουμ. Επίσης , κάποιοι έβγαλαν άκρη και κάποιοι όχι. Α , και δεν μιλάμε για ψηλό και σαφώς δυνατότερο μηχανάκι όπως το Tracer αλλά για sport touring μοντέλο. Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι λάθος ερμηνεία δίνω στα όσα παρέθεσα παραπάνω. Για να απαντήσω στην ερώτησή σου, θέμα κουνήματος ( wobbling ) είχα μόνο στο Μουλτιστράντα υπό συγκεκριμένες συνθήκες που ανέλυσα πιο πριν. Μετά τα 180 όταν είσαι φορτωμένος δεν πάει καθώς παίζεις κορώνα γράμματα την ζωή σου , μονοκάβαλος/δικάβαλος κανένα πρόβλημα μέχρι και τα 259 χλμ κοντέρ. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ΚωσταςΤ 2.628 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5 , 2017 Κουνημα στο επιεπδο και αυτο που εννοειται για το Tracer δεν υπαρχει στην CBF τουλαχιστον στο δικο μου μοντελο και νομιζω και στο μοντελου του Παναγιωτη. Ενα μικρο τρεμουλο ειχα οταν εβαλα τα S21 κι αυτο σε περιτπωση ρολαρισματος (σταματημα) σε φαναρι. Δηλαδη μιλαμε σε ταχυτητες 1-3χλμ. Κατι το οποιο κι αυτο εξαφανιστηκε αμα τη ρυθμιση της μπροστινης προφορτισης μετα απο προταση του @xx1100 Την μηχανη την εχω παει στα 240χλμ (χωρις μπαγκαζιερες και αλλα καλουδια πανω) στην Μαλακασα κιολας σε ενα Sακι που εχει στο υψος αυτο και δεν εκανε κιχ. Η ρυθμιση των αναρτησεων μαμα. Τα ελαστικα που φορουσα τοτε ηταν Dunlop Roadsmart II. Τωρα EAN υπαρχει καποιο τρεμουλο δεν ξερουμε τι εχει φορτωσει στη μηχανη απο μπαγκαζιερες και τι εχει κανει ο καθε ενας στο μοτορι του. Μην προσπαθουμε να φορτωσουμε προβληματα απο μηχανακια αλλων εταιρειων σε ολα τα υπολοιπα. Συνεχιστε 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Panag 677 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5 , 2017 (τροποποιήθηκε) Gouky7 μην με βαζεις στην διαδικασια απλα να παραθεσω τις απαντησεις στα θρεντ που εδωσες λινκ ... Επιγραμματικα αναφερω οτι στα 2 πρωτα λινκ εφταιγαν ελαστικα ,το 3 ηταν ιδιο με το 2 , το 4 ηταν μια γενικη αναφορα για την honda και το cb1300 και απαντησαν κατοχοι οτι δεν ισχυει κατι τετοιο και στο 5 αν υπαρχει καποιο τετοιο προβλημα ευρεως διαδεδομενο ειναι απαραδεκτο και τραγικο. Στο θεμα μας τωρα , Στο tracer εχω ανεβει 2 φορες σταματημενο , οποτε συμφωνα με την λογικη σου δικαιουμαι να εχω αποψη για κατι που υπαρχουν 10αδες βιντεο στο youtube και αναφορες στο διαδυκτιο ; Αν το προβλημα ειναι μια απλη ρυθμιση ας δωσει οδηγια η yamaha να ρυθμιζεται η μηχανη πριν φυγει απο την αντιπροσωπεια . Λυνεται το προβλημα με μια ρυθμιση; Τοτε γιατι εχει γινει θεμα απο τους ιδιους τους κατοχους; ας μας απαντησει ενας κατοχος παρακαλω. Δεν ειμαι οπαδος καμιας εταιρειας και δεν προκειται να γινω ποτε . Εχω αλλαξει αυτοκινητα και μηχανακια απο πολλες και διαφορετικες μαρκες. Θα κραξω με τον χειροτερο τροπο οποια εταιρεια βγαζει σοβαρα προβληματα, ποσο μαλλον οταν θετουν σε κινδυνοτον ιδιο τον αναβατη. Τροποποιήθηκε Αύγουστος 5 , 2017 από τον Panag Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
keleki 216 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5 , 2017 πριν 25 λεπτά, το μέλος Panag έγραψε: Στο θεμα μας τωρα , Στο tracer εχω ανεβει 2 φορες σταματημενο , οποτε συμφωνα με την λογικη σου δικαιουμαι να εχω αποψη για κατι που υπαρχουν 10αδες βιντεο στο youtube και αναφορες στο διαδυκτιο ; Αν το προβλημα ειναι μια απλη ρυθμιση ας δωσει οδηγια η yamaha να ρυθμιζεται η μηχανη πριν φυγει απο την αντιπροσωπεια . Λυνεται το προβλημα με μια ρυθμιση; Τοτε γιατι εχει γινει θεμα απο τους ιδιους τους κατοχους; ας μας απαντησει ενας κατοχος παρακαλω. Δεν ειμαι οπαδος καμιας εταιρειας και δεν προκειται να γινω ποτε . Εχω αλλαξει αυτοκινητα και μηχανακια απο πολλες και διαφορετικες μαρκες. Θα κραξω με τον χειροτερο τροπο οποια εταιρεια βγαζει σοβαρα προβληματα, ποσο μαλλον οταν θετουν σε κινδυνοτον ιδιο τον αναβατη. Η λογική μου δεν είναι αυτή , δεν την κατάλαβες μάλλον αλλά τέλος πάντων . Το πρόβλημα λύνεται με μία ρύθμιση . Η ρύθμιση αυτή όμως πρέπει να γίνει από κάποιον που γνωρίζει , δεν φτάνει μόνο το sag , πρέπει να ασχοληθείς και με το rebound . Για αυτό έχει γίνει θέμα από τους κατόχους , διότι οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν να το κάνουν μόνοι τους ( δεν τους κατακρίνω ) από την άλλη όμως δεν απευθύνονται σε κάποιον ειδικό να τους το κάνει . Ούτε εγώ είμαι οπαδός , παρόλα αυτά δεν μπορώ να δεχτώ "αμάσητους" κάποιους χαρακτηρισμούς . Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Gouky7 8.593 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5 , 2017 πριν 17 λεπτά, το μέλος Panag έγραψε: Gouky7 μην με βαζεις στην διαδικασια απλα να παραθεσω τις απαντησεις στα θρεντ που εδωσες λινκ ... Επιγραμματικα αναφερω οτι στα 2 πρωτα λινκ εφταιγαν ελαστικα - το ανέφερα αν και όπως σωστά αναρωτιέσαι για την ρύθμιση που πρέπει να δώσει η Γιαμάχα για την ανάρτηση έτσι αναρωτιέμαι κι εγώ γιατί έβαλαν εξαρχής προβληματικά λάστιχα μιας και οι κάτοχοι αναφέρουν πως φορούσαν τα stock λάστιχα ,το 3 ηταν ιδιο με το 2 - ο thread starter ήταν ο ίδιος , οι υπόλοιποι που αντιμετώπιζαν το ίδιο πρόβλημα είναι διαφορετικοί , το 4 ηταν μια γενικη αναφορα για την honda και το cb1300- ξαναδιάβασέ το , ήταν πρώην κάτοχος cb1300 που ενδιαφερόταν για αγορά cbf1000 αλλά διαβάζοντας το φόρουμ του cbf1000 διαπίστωσε πως υπάρχουν παράπονα για "wobble issues that dealers cannot fix" και απαντησαν κατοχοι οτι δεν ισχυει κατι τετοιο -βέβαια απάντησαν και διάφορα άλλα που δεν είναι επί του παρόντος και στο 5 αν υπαρχει καποιο τετοιο προβλημα ευρεως διαδεδομενο ειναι απαραδεκτο και τραγικο. Νομίζω πως αδίκως έγραψες πως δεν διάβασα τα θρεντ πριν τα ποστάρω. Έγραψες πως είναι τραγικό να συζητάμε για ρυθμίσεις αναρτήσεων κάτι που θεωρώ πως είναι άστοχο ειδικά για το συγκεκριμένο μηχανάκι. Πρέπει πρώτα απ όλα οι κάτοχοι να καταλάβουν τι αγοράζουν. Είναι αδύνατον να βγει σε συσκευασία μηχανής κάτι που να προσφέρει όσα το Tracer ΚΑΙ να είναι και βράχος. Αναπόφευκτα θα πρέπει ο υποψήφιος ιδιοκτήτης να είναι σε mood αναζήτησης λύσεων που θα βελτιώσουν την σταθερότητα της μοτοσυκλέτας ξεκινώντας πρώτα από την ρύθμιση της ανάρτησης. Σε όποιον δεν κάνει κόπο ας διαβάσει αυτό : http://www.motorcycle-superstore.com/4125/mngr/rake-and-trail-explained.aspx 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
mrgadman 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5 , 2017 πριν 33 λεπτά, το μέλος keleki έγραψε: Η λογική μου δεν είναι αυτή , δεν την κατάλαβες μάλλον αλλά τέλος πάντων . Το πρόβλημα λύνεται με μία ρύθμιση . Η ρύθμιση αυτή όμως πρέπει να γίνει από κάποιον που γνωρίζει , δεν φτάνει μόνο το sag , πρέπει να ασχοληθείς και με το rebound . Για αυτό έχει γίνει θέμα από τους κατόχους , διότι οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν να το κάνουν μόνοι τους ( δεν τους κατακρίνω ) από την άλλη όμως δεν απευθύνονται σε κάποιον ειδικό να τους το κάνει . Ούτε εγώ είμαι οπαδός , παρόλα αυτά δεν μπορώ να δεχτώ "αμάσητους" κάποιους χαρακτηρισμούς . παιδια επειδη ειμαι νεος κατοχος κ καταλαβαινω οτι το εχετε λυσει το θεμα με ρυθμιση απο γνώστη, εχετε να μου προτεινετε καποιον να το παω να ησυχάσω? 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ΚωσταςΤ 2.628 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5 , 2017 Χαιρομαι γιατι επικρατει ενα πολυ μεγαλο επιπεδο στη συζητηση. Μπραβο παιδες @Gouky7 @Panag Συνεχιστε.... 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Panag 677 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5 , 2017 πριν 2 ώρες, το μέλος keleki έγραψε: Η λογική μου δεν είναι αυτή , δεν την κατάλαβες μάλλον αλλά τέλος πάντων . Το πρόβλημα λύνεται με μία ρύθμιση . Η ρύθμιση αυτή όμως πρέπει να γίνει από κάποιον που γνωρίζει , δεν φτάνει μόνο το sag , πρέπει να ασχοληθείς και με το rebound . Για αυτό έχει γίνει θέμα από τους κατόχους , διότι οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν να το κάνουν μόνοι τους ( δεν τους κατακρίνω ) από την άλλη όμως δεν απευθύνονται σε κάποιον ειδικό να τους το κάνει . Ούτε εγώ είμαι οπαδός , παρόλα αυτά δεν μπορώ να δεχτώ "αμάσητους" κάποιους χαρακτηρισμούς . Ποιους χαρακτηρισμους το "τραγικο" ; Τον παιρνω πισω αν αυτο σε πειραζει . πες μου ομως γιατι αυτη την ρυθμιση δεν την κανουν οι ειδικοι της yamaha κατα την παραδοση στον ιδιοκτητη; επισης λυσε μου την απορια αν χρειαζεται μετα διαφορετικη ρυθμιση για καθε διαφορετικο αναβατη; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
HLIAS 7.581 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5 , 2017 πριν 18 λεπτά, το μέλος Panag έγραψε: επισης λυσε μου την απορια αν χρειαζεται μετα διαφορετικη ρυθμιση για καθε διαφορετικο αναβατη; Ναι χρειάζεται. Είτε έχει φουλ ρυθμιζόμενες είτε μόνο προφορτιση χρειάζεται έστω αυτή. Αν εσύ είσαι 120 κιλά και το έχεις ρυθμίσει και το καβαλησω εγώ που είμαι 80 θέλει άλλες ρυθμίσεις γιατί απλούστατα δεν δουλεύει σωστά η ανάρτηση. Θα οδηγώ ένα τσιμέντο. Αν πάρεις την Δικια μου μηχανή θα σου φανεί σουστα κρεβάτιου Αν φυσικά το το εύρος του ελατήριου το δέχεται και δεν χρειάζεται να αλλάξεις και ελατήριο. Από την άλλη είναι δεδομένο για ένα μηχανάκι που βγήκε στην αγορά με 8000 - 9000ευρώ και τόσο εξοπλισμό (σε σχέση με τον ανταγωνισμό και το κόστος του) να πονάει κάπου. Δεν νομίζω ότι υπάρχουν πολλά καινούρια 900-1000cc με τις επιδόσεις αυτές κλπ να κάνει 9000. Μπορεί και να κάνω βέβαια λάθος (για τις τιμες) γιατί έχω φύγει από αυτό το τριπακι χρονια .επίσης κανονικά πρέπει να παίξεις με την πίσω προφορτιση και όχι την μπροστά 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
keleki 216 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5 , 2017 πριν 8 λεπτά, το μέλος Panag έγραψε: Ποιους χαρακτηρισμους το "τραγικο" ; Τον παιρνω πισω αν αυτο σε πειραζει . πες μου ομως γιατι αυτη την ρυθμιση δεν την κανουν οι ειδικοι της yamaha κατα την παραδοση στον ιδιοκτητη; επισης λυσε μου την απορια αν χρειαζεται μετα διαφορετικη ρυθμιση για καθε διαφορετικο αναβατη; Χρειάζεται ρύθμιση με βάση τα κιλά του εκάστοτε αναβάτη , εάν και εξίσου σημαντική είναι η σωστή ρύθμιση του rebound . Επίσης πολύ σπορ ελαστικά , όπως "γόμες" με απότομη κορώνα , το κάνουν πιο επιρρεπή σε κούνημα , παρόλα αυτά με fine tuning της ανάρτησης στρώνει . ( δοκιμασμένο στο δικό μου μηχανάκι , με μαμά αναρτήσεις ) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Panag 677 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5 , 2017 Ηλια δεν εννοω τετοιου ειδους ρυθμιση οπως αυτη που αναφερεις . Αυτο ειναι κατι λογικο αλλα δεν εχει επιπτωσεις οπως αυτο που παρουσιαζει το "προβλημα" στο tracer. Μιλαμε για ρυθμιση που αποτρεπει το εντονο κουνημα του τιμονιου δεξια-αριστερα ("γνωστο"ως wooble ). Δεν ξερω καμια μηχανη να παρουσιαζει τετοια εντονα φαινομενα οταν αλλαζει αναβατης, αλλα προφανως και δεν ξερω τα παντα. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
kemmotar 533 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 5 , 2017 (τροποποιήθηκε) επειδη τα εχουμε γραψε απειρες φορες, φιλε και νεε κατοχε του τρεισερ, αν θες κανε αιτηση να μπεις στο γνωστο γκρουπ των τρεισερ 900 στο facebook, γιατι στα φορουμ συχνα πολλοι φιλοι μαζι με το πληκτρολογιο εχουν και την κοκα κολα και το ποπ κορν διπλα! Τροποποιήθηκε Αύγουστος 5 , 2017 από τον kemmotar 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες