Jump to content
A-nik-i

Πώς μας επηρεάζει το κόστος στην επιλογή ενός κράνους;

Το κόστος ως κριτήριο επιλογής κράνους  

111 ψήφοι

1. 1. Πόσο επηρεάζει το κόστος την επιλογή κράνους;

• 1 - Πολύ λίγο
      4
    • 2 - Λίγο
      12
    • 3 - Ούτε λίγο, ούτε πολύ
      26
    • 4 - Πολύ
      50
    • 5 - Πάρα πολύ
      15
  2. 2. Εάν σας χάριζαν ένα οποιοδήποτε κράνος, θα διαλέγατε ακριβότερο από το τωρινό σας;

• Ναι
      91
    • Όχι
      8
    • (Ίδια τιμή)
      8
  3. 3. Θεωρείτε πως ένα ακριβό κράνος είναι γενικά ασφαλέστερο;

• Ναι
      62
    • Όχι
      45

Recommended Posts

Απλά τα ερωτήματα, για να δούμε τί λέει το mybike για το θέμα κόστους του εξοπλισμού ασφαλείας (εδώ: κράνος)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Η τιμή παραμένει για όλους μας σημαντική ένδειξη ποιότητας. Είναι ένα σήμα που σου εκπέμπει το κάθε προϊόν και έχει να κάνει με το κόστος παραγωγής του.

Φυσικά δεν είναι απόλυτο όχι μόνο για τα κράνη αλλά για όλα τα προϊόντα.

Τελείως αυθαίρετα θεωρώ ότι όλα τα κράτη από 200 ευρώ και πάνω παρέχουν την ίδια λίγο πολύ ασφάλεια. Από εκεί και πέρα έχουμε να κάνουμε με ιδιότητες όπως αεροδυναμική, βάρος, ζύγισμα, εμφάνιση και φυσικά marketing.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλως η κακως η τσεπη μας κανονιζει σε τι ευρος τιμων θα κινηθουμε για την αγορα ενος κρανους.

Απο κει και περα,αφου εχουμε θεσει ενα οικονομικο οριο κοιταμε τι καλυτερο υπαρχει σε αυτα τα χρηματα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Συνολικότερα αν το δει κανείς,σίγουρα είναι μια δαπάνη που διαφέρει από πολλές άλλες διότι όταν όταν τα σκάμε για την (ανεκτίμητη)βρωμοκεφάλα μας,καλό είναι να μην τσιγκουνευόμαστε!Η πραγματικότητα όμως είναι ότι οι περισσότεροι σκεφτόμαστε αν αξίζει τον κόπο να δώσουμε 500 ή 600 ευρώ αντί για 200-300,αν δηλαδή αυτά θα έχουν αντίκρισμα ως προς το θόρυβο,την εφαρμογή,το ζύγισμα και φυσικά την ασφάλεια.Ιδίως το τελευταίο δεν είναι εύκολο να το διαπιστώσει κανείς παρά μόνο μετά από ατύχημα δικό του ή άλλου οπότε...Εγώ πάντως ακόμα δεν έχω καταλήξει αλλά θεωρώ πως δύσκολα θα ξεφύγω από τα οικονομικά δεδομένα της κατηγορίας 200-350 ευρώ για full face κράνος.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι ένα κράνος των 500 ευρώ, κατασκευάζεται σε άλλες συνθήκες, με άλλο εργατικό κόστος και ίσως με άλλες προδιαγραφές. Ίσως να κάνω λάθος και να είμαι θύμα του marketing των εταιριών αλλά ψυχολογικά έτσι λειτουργεί. Πέρα δηλαδή από χρώμα, αεροδυναμική, θόρυβο και λοιπές τέτοιες λεπτομέρειες

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

2. Nαι, διότι θα είχα επιλογή ως προς το βάρος ( carbon) που ειναι για μενα βασικό κριτηριο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ θα ήθελα και μία άλλη ερώτηση στο quiz, αφού ξέρω πως πολλοί από εμάς λαμβάνουν υπόψη και τα συγκριτικά του sharp.

Θα παίρνατε κράνος με 500 ευρώ και 2 αστέρια αξιολόγηση ή με 150 και 5;

Είπαμε, άλλο να γράφει arai το κράνος και άλλο bell ή caberg ή hjc. Είναι και λίγο θέμα μόστρας και ας θέλουν πολλοί να το πασάρουν ότι και καλά το παίρνουμε για το κομμάτι της ασφάλειας. Όταν στα συγκριτικά τεστ βλέπεις arai των 400 και βάλε ευρώ να είναι πολύ φτωχό στο κομμάτι της ασφάλειας πως πας και το παίρνεις και καυχιέσαι ότι το πήρες για αυτό το λόγο;

Επειδή προέχει η ασφάλεια και μετά όλα τα άλλα (εμφάνιση θόρυβος κτλ) μπορείς και με σχετικά λίγα χρήματα να πάρεις πολύ καλό κράνος. Δεν χρειάζεται να ξοδέψεις 500 και 600 ευρώ...

Σαφώς και παίζουν πολλά πράγματα ρόλο στην τελική τιμή, αλλά το τι θα γράφει στο κούτελο είναι ίσως το 50% του κόστους...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

στο κοστος αγορας ενος κρανους -οπως κ τοσων αλλων προιοντων- δεν πληρωνεις μονο τα υλικα κ τα εργατικα,πληρωνεις κ το search & development της εκαστοτε εταιρειας,δλδ την μελετη κ τον πειραματισμο που αφορα το πως θα χρησιμοποιησουν οσο πιο σωστα γινεται τα υλικα που διαθετουν για να πετυχει το καλυτερο δυνατο αποτελεσμα.

αυτο το know how λοιπον ειναι εκεινο που πρεπει να μας απασχολει κ οχι ο ουρανος με τ'αστρα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

στο κοστος αγορας ενος κρανους -οπως κ τοσων αλλων προιοντων- δεν πληρωνεις μονο τα υλικα κ τα εργατικα,πληρωνεις κ το search & development της εκαστοτε εταιρειας,δλδ την μελετη κ τον πειραματισμο που αφορα το πως θα χρησιμοποιησουν οσο πιο σωστα γινεται τα υλικα που διαθετουν για να πετυχει το καλυτερο δυνατο αποτελεσμα.

αυτο το know how λοιπον ειναι εκεινο που πρεπει να μας απασχολει κ οχι ο ουρανος με τ'αστρα...

αμα εισαι καθηγητης... :respekt:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σε δεύτερη ανάγνωση και το βάρος, αεροδυναμική, ζύγισμα στην ασφάλεια συνεισφέρουν. Αλλιώς είναι να οδηγάς με πονοκέφαλο, βουητό και ενοχλήσεις κι αλλιώς υπεράνετος.

Και είναι και το θέμα της αντοχής στο χρόνο και τα πλυσίματα-φθορά (επενδύσεις, βαφή, κόλες, λουράκι), καθώς και της προσοχής στις λεπτομέρειες Π.χ. το mx shoei μου έχει μεγαλύτερο άνοιγμα και ανντιολισθητικές λουρίδες γιά τα γυαλιά. Το κατά τ' άλλα πολύ καλό kbc μου, όχι.

Με τις κορυφαίες φίρμες νομίζω έχεις κάποια εχέγγυα στους παραπάνω τομείς, αλλά είναι υπερτιμολογημένα πιστεύω. Δείτε π.χ. τη διαφορά τιμής σε μονόχρωμα και μουράτα σχέδια - "τάδε" ρέπλικα..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η τιμή είναι σίγουρα ένα βασικό κριτήριο στην επιλογή ενός κράνους, αλλά πιστεύω πως όταν κάποιος αγοράζει μια μοτοσυκλέτα της τάξης των 7-10.000 ευρώ, δεν δικαιολογείται ύστερα να μην δώσει αρκετά χρήματα για τον εξοπλισμό του. Επίσης θα έπρεπε να υπάρχει χαμηλό ΦΠΑ στον εξοπλισμό του αναβάτη, με ακόμη χαμηλότερο στα κράνη, ώστε να μπορούν όλοι να αγοράζουν ένα ασφαλές και επώνυμο κράνος, όπως συμβαίνει στην Γερμανία.

Τροποποιήθηκε από τον Chris1981

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

τα χρωματιστα κοστιζουν διοτι ειναι χρονοβορα (πολλες εργατωρες) η μονωση για να βγει το σχεδιο

τωρα,τα ''υποτιθεμενα ακριβα κρανη'',εχουν...

ποιοτικοτερα εσωτερικα οπως σωστα λεει ο Σφικας,

εχουν καλυτερους/πιο αντοχης μηχανισμους στην ζελατινα,στους αεργωγους κτλ..

εχουν ανεση στην πολυωρη οδηγηση (αρκει να εχεις παρει το σωστο μεγεθος)

εχουν αλλη σταθεροτητα στα πολλα (εσεις δεν το καταλαβαινετε ο αυχενα σας ομως ναι)

εχουν υποδοχη/κενο για το ευκολο βαλε/βγαλε των γυαλιων (ρωτηστε κ μενα που μεχρι να βρω το σωστο κρανος ολο στον οπτικο ημουν για ρυθμισεις ξεχυλωμενου σκελετου)

εχουν πινλοκ εργοστασιακο που σαφως κοστιζει κ το πληρωνεις μεσα στην τιμη.

εχουν...εχουν..εχουν...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λίγο,το ίδιο και ναι.

Εγώ σαν μπούσουλα στα κράνη που έχω αγοράσει κατά καιρούς είναι να δω πόσο κάνει σε μονόχρωμο αρχικά,καθώς τα φρου φρου και τα αρώματα τα χρυσοπληρώνεις έξτρα.

Επίσης το βλέπω δύσκολο εώς και απίθανο ένα Χ κράνος που κοστίζει πολύ φθηνότερα από ένα Ψ να έχει τα ίδια υλικά κατασκευής,την ίδια τεχνολογία,καθώς και να προσφέρει και την ίδια ασφάλεια σε περίπτωση ατυχήματος.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η τιμή παίζει βασικό ρόλο όχι λόγω τσιγκουνιάς αλλά είναι σαφές οτι δεν έχουν όλοι την δυνατότητα να πληρώσουν παραπάνω απο το βασικό μισθό για κράνος.Δυστυχώς θα κοιτάξεις να εξυπηρετήσεις την συγκεκριμένη βασικότατη ανάγκη με το μεγαλύτερο ποσό που ΜΠΟΡΕΙΣ να διαθέσεις.Απλά στόχος του καθενός οφείλει είναι αυτό το ΜΠΟΡΕΙΣ να φτάνει όσο πιο ψηλά σε οικονομικούς όρους γίνεται.

Δεν σας κρύβω οτι μετά το ατύχημα που είχα τον περασμένο Φλεβάρη και μιας και τώρα κατάφερα να φτιάξω την μηχανή(αστυνομίες και ασφαλιστικές 7 μηνες πήγε το πράγμα,ασχετο αλλα...)έχω παραγγείλει καινούριο κράνος(το FG17 Force απο HJC) το οποίο το ψώνισα με βάση τα χρήματα που είχα.είχα 200,τόσα έδωσα αφού έψαξα λίγο να βρω αυτό που ένιωσα ως καλή επιλογή στα χρήματα αυτά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Όταν έψαχνα για κράνος λίγο πριν πάρω μοτο, φόρεσα διάφορα. Ε λοιπόν αυτή η αίσθηση, το απίστευτο ζύγισμα των arai αλλά και ενός xlite (x802 συγκεκριμένα) πουθενά...

Φυσικά τα παραπάνω κόστιζαν 400-500 γιούρια. Είχα 200 προς διάθεση οπότε και πήρα το Bell που μου έκατσε καλά στην κεφάλα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Είναι προφανές νομίζω οτι ο καθένας θα πάρει ο,τι αντέχει η τσέπη του. Το σημαντικό είναι να φοράμε όλοι κράνη, ανεξάρτητα απο το αν κάνει 200 ή 600€. Απο το τίποτα 1.000.000 φορές καλύτερο το 200€.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

προσωπικα επειδη θα αγορασω κρανος γιατι το παλιο τα εφτυσε εχουμε και λεμε

στην πρωτη ερωτηση ειπα 3

στην δευτερη ειπα 1 αλλα οχι απαραιτητα

στην τριτη ειπα οχι

και τωρα παμε στο ζουμι.

εδω και αρκετο ψαχνω να βρω κρανος.επειδη δεν εχω να διαθεσω 500-600 ευρω και βαλε για να γινω in με arai shoei και τα σχετικα ψαχνω αρκετα να βρω κατι οικονομικο και οσο καλο και ασφαλες γινεται.

υστερα απο πολυ αναζητηση κατεληξα στο marushin rs2 δεν το εχω παρει ακομα αλλα θα το παρω.

ειναι σχετικα φθηνο (καπου στα 250-270) εχω διαβασει αρκετα καλα σχολια και ειναι καλυτερο απο αυτο που εχω τωρα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ενημερωτικά δεν βγάζει μόνο η Shoei και η Arai καλά κράνη.... :secret:

Τροποποιήθηκε από τον Gen.Markus

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ενημερωτικά δεν βγάζει μόνο η Shoei και η Arai καλά κράνη.... :secret:

δεν νομιζω να παρω ποτε κρανος με 500 ευρω και βαλε. οχι για λογους οικονομικους αλλα γιατι πιστευω (γνωμη μου ) οτι δεν χρειαζεται. δεν μπορω να καταλαβω τι παραπανω θα μου προσφερει ενα κρανος των 500 ευρω σε μια πτωση απο ενα των 300 ευρω οταν τα 200 ευρω παραπανω τα πληρωνω λογο μαρκας

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σπύρο ακριβώς το ίδιο άφησα να εννοηθεί.

Βέβαια κακά τα ψέματα ένα κράνος της πεντακοσάρας με ένα που κάνει 200 ευρώ μια διαφορά την έχει.

Απλά εδώ στο Ελλαδιστάν έχουμε κάνει αυτές τις 2 εταιρείες θεότητες.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σπύρο ακριβώς το ίδιο άφησα να εννοηθεί.

Βέβαια κακά τα ψέματα ένα κράνος της πεντακοσάρας με ένα που κάνει 200 ευρώ μια διαφορά την έχει.

Απλά εδώ στο Ελλαδιστάν έχουμε κάνει αυτές τις 2 εταιρείες θεότητες.

εγω παντως μιλησα καθαρα για πτωση

τωρα αν θελουμε να κερδιζουμε συν 2 χλμ απο αεροδυναμικη και να μην ακουμε αερα και τα ζουζουνια να χτυπανε πανω και να μην κολανε τοτε ναι να παρουμε κρανη με 1000 ευρω να γουσταρουμε. (η μαλλον να παρουμε το αμαξι)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και γω για πτώση αναφέρομαι.Να την χέσω την αεροδυναμική αν είναι να γίνει το μυαλό μου λαπάς

Δε καταλαβαίνω βασικά που κολλάς και παίρνεις αρνητικά τα σχόλια μου..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και γω για πτώση αναφέρομαι.Να την χέσω την αεροδυναμική αν είναι να γίνει το μυαλό μου λαπάς

Δε καταλαβαίνω βασικά που κολλάς και παίρνεις αρνητικά τα σχόλια μου..

δεν παιρνω αρνητικα τα σχολια σου απλα συμπληρωνω τα λεγομενα μου

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

προσωπικα επειδη θα αγορασω κρανος γιατι το παλιο τα εφτυσε εχουμε και λεμε

στην πρωτη ερωτηση ειπα 3

στην δευτερη ειπα 1 αλλα οχι απαραιτητα

στην τριτη ειπα οχι

και τωρα παμε στο ζουμι.

εδω και αρκετο ψαχνω να βρω κρανος.επειδη δεν εχω να διαθεσω 500-600 ευρω και βαλε για να γινω in με arai shoei και τα σχετικα ψαχνω αρκετα να βρω κατι οικονομικο και οσο καλο και ασφαλες γινεται.

υστερα απο πολυ αναζητηση κατεληξα στο marushin rs2 δεν το εχω παρει ακομα αλλα θα το παρω.

ειναι σχετικα φθηνο (καπου στα 250-270) εχω διαβασει αρκετα καλα σχολια και ειναι καλυτερο απο αυτο που εχω τωρα.

http://www.helmetcit...-Lucha-WSK.html

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα