Jump to content
pit_hal

Fiat Punto 1.2 πρόβλημα στο ρελαντί (βίντεο)

Recommended Posts

έχει στην χαλκιδική αλλά ίσως χρειάζεται ανακαίνιση. τι απο όλα θεωρείς ότι ειναι υπερ-κοστολογημένο ?

Επίσης με τέρμα τον αέρα στο ζεστό ερχόταν μια κρύος μια χλιαρός ούτε καν ζεστος.

Τροποποιήθηκε από τον pit_hal

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
πριν 2 ώρες, το μέλος pit_hal έγραψε:

εγώ αν δεν αλλάχτεί όλο το κύκλωμα ψύξης δεν προχωράω σε φλάτζα.

Και εγώ το ίδιο θα έκανα στη περίπτωση αυτή.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

έτσι και αλλιώς κάτι αλλο δεν μπορεί να γίνει για το επόμενο διάστημα, ψάχνω και μια δεύτερη δουλειά τώρα και οτι γίνει. και αν θελει φλάτζα θα ψάξω και αλλου να δώ για τιμες. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Όχι φλάτζα ακόμα, δες για τα κλασικά συμπτώματα: 3κύλινδρο δούλεμα, πρεσάρισμα κυκλώματος ψύξης δευτερόλεπτα αφού το βάλεις μπρος, λάδια στα νερά-νερά στα λάδια. Άν δεν παρουσιάζει κάτι, δεν είναι απίθανο να έχει μικρή διαρροή, συνήθως προς τα νερά. Δες άμα έχει ο μάστορης κιτάκι που ανιχνεύει τα καυσαέρια στα νερά.

Παθών και μαθών, όπως είχα γράψει κάποτε σε τόπικ του παιδιού με το gsxr που το στούκαρε, μου έτυχε και σε αυτοκίνητο και σε μηχανάκι, το μεν αυτοκίνητο από τρύπιο ψυγειάκι καλοριφέρ, το δε μηχανάκι από τρύπιο σωληνάκι υπερχείλισης. Ζεσταίνεται και πάει το νερό στο παγουράκι, κρυώνει και τραβάει αέρα. Άμα το κάνει συνέχεια στο τέλος γεμίζει το κύκλωμα αέρα, παθαίνει airlock η αντλία του νερού και μπορεί να πάθεις ζημιά.

Το ενδεδειγμένο είναι να ψάξεις για διαρροές (είχε κάποτε ένα χημικό-μπογιά που το έβαζες στο ψυγείο και μετά έψαχνες την διαρροή με black light, φωσφόριζε) και να κάνεις εξαέρωση, μηδαμινό κόστος. Το να αρχίσει να ξηλώνει καπάκια σε τουτου 15ετίας, άστο, δεν συμφέρει. Χώρια που δεν θα γίνει και σωστό, τι ροπές σύσφιξης με το ματι, τι ξαναπέρασμα των ίδιων μπουζονιών κεφαλής έχω δει, άσε, μην το πειράζεις καθόλου...

Και για να μην παραπονιέστε, έχει και χειρότερα, εξαέρωση σε 8κυλινδρη scania με 100 κιλά ψυκτικό μέσα, και άμα δεν γίνει σωστά, στην πρώτη ανηφόρα τα πήρες όλα παραμάσχαλα... :blink:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σαν το σαραντατρίο ενα πράγμα! 3κύλινδρο δεν νομίζω ότι δουλεψε θα το καταλάβαινα, λαδια δεν ειναι μαγιονεζα και τα νερα του ψυγείου ήταν οκ. αλλα τα πουντάκια νομίζω έχουν την τάση να σκάνε φλάτζα σε σημείο που δεν μπερδεύει λάδια με νερα. η μεχρι τώρα γνωμάτευση για φλάντζα βασίζεται στην δοκιμή ότι ανεβάζει θερμοκρασία ακόμα και όταν συμπλήρωσε νερά και εκανε εξαέρωση, με τρύπιο ομως ψυγείο και αρπαγμένη αντλία νερου. δεν σταμάτησε η αντλία να δουλεύει εντελώς αλλά ακούγεται όντως θόρυβος απο εκεί. 

πρίν ενα χρόνο που άλλαξα θερμοστάτη του είχε τελειώσει το παραφλου και έβαλε αρκετό νερό και μετα πήρε ακομα ενα 4λιτρο παραφλού και συμπλήρωσε, δεν αποκλείεται και να ζορίστηκε η φάση απο κακή αναλογία έχοντας παραπάνω νερό μέσα?. όπως και να εχει δεν υπάρχει πλέον πολύ εμπιστοσύνη στον μάστορα. ας κάνει τα βασικά (αλλαγή ψυγείου, αντλίας, θερμοστάτη) και μετα θα δώ τι θα κάνω. 

αυτό με τα μπουζονια που δεν τα αλλάζουν το διάβασα σε πολλά σχετικά θέματα! παίζει να δημιουργεί πρόβλημα η τάπα στο δοχειάκι πλήρωσης υγρών?σε κάποια φάση δεν ξέρω πως έχασα αυτή που είχε πάνω και πήγα πήρα μια άλλη. 

Αν ήταν άλλες εποχές και υπήρχε μαρούλι έλεγες απλά φτιάξτο να τελειώνουμε και όλα οκ!

Βασικά μεταλλική φλάτζα, ανέβασμα συμπίεσης, ναφθαλίνη στην βενζίνη και βουτιά στο θερμάικο να ησυχάσει και αυτό και εγω!

Ευχαριστώ πάντως για τις απαντήσεις. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Βασικά 300 ευρώ για καπάκι είναι πολλά.

Εγώ για το Fabia της μάνας μου πλήρωσα 120 € για καπάκι και φλάντζες.

Βασικά για καπάκι φλάντζες λάδια μπουζί παραφλου φίλτρα πλήρωσα σύνολο 220 τέλος παντων

Δες το λίγο καλυτερα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

με πήρε τηλέφωνο οτι ειναι ετοιμο (ψυγείο,θερμοστάστης, αντλία) και οτι κατα την γνώμη του εχει θεμα και η φλάτζα και οτι δεν ειναι για μακρινά ταξίδια μονο εδώ κοντα να το χρησιμοποιώ.

οποτε θα παω να το παρω και μετα θα παω αλλού να κάνω έλεγχο για καυσαέρια στα νερα, και να μετρήσω συμπίεση.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλημέρα παίδες! το πουντάκι επανήλθε αφού εκανα και την φλάτζα με 200 ευρώ. Τώρα όμως κοπανάει το δεξί αμορτισέρ καθε φορά που πέφτω σε λακούβα ακούγεται ενα γκουπ λές και βαράς με ξύλινο σανίδι! μετά απο 190 χιλιάδες χλμ και 13 χρόνια μάλλον ήρθε η ώρα για να αλλάξω 4άδα αναρτήσεις. Οποιος έχει να προτείνει κάποιο μαγαζί θεσσαλονίκη και επίσης τι πρέπει να προσέξω σχετικά με τα αμορτισερ γιατι δεν σκαμπάζω μια! 

βρίσκω στο νετ 4άδα απο 150 ευρώ. ψάχνω κάτι όπως πχ τα εργοστασιακά σε θέμα σκληρότητας και άνεσης, δεν με νοιάζει να γίνει κούτσουρο ετσι και αλλιώς κουβάς ειναι δεν ψάχνω για κρατήματα και τα σχετικά. πόσο περίπου κοστίζει η τοποθέτηση και αν χρειάζεται να αλλαχτούν και τα ελατήρια πως το καταλαβαίνουμε?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 4 ώρες, το μέλος pit_hal έγραψε:

Καλημέρα παίδες! το πουντάκι επανήλθε αφού εκανα και την φλάτζα με 200 ευρώ. Τώρα όμως κοπανάει το δεξί αμορτισέρ καθε φορά που πέφτω σε λακούβα ακούγεται ενα γκουπ λές και βαράς με ξύλινο σανίδι! μετά απο 190 χιλιάδες χλμ και 13 χρόνια μάλλον ήρθε η ώρα για να αλλάξω 4άδα αναρτήσεις. Οποιος έχει να προτείνει κάποιο μαγαζί θεσσαλονίκη και επίσης τι πρέπει να προσέξω σχετικά με τα αμορτισερ γιατι δεν σκαμπάζω μια! 

βρίσκω στο νετ 4άδα απο 150 ευρώ. ψάχνω κάτι όπως πχ τα εργοστασιακά σε θέμα σκληρότητας και άνεσης, δεν με νοιάζει να γίνει κούτσουρο ετσι και αλλιώς κουβάς ειναι δεν ψάχνω για κρατήματα και τα σχετικά. πόσο περίπου κοστίζει η τοποθέτηση και αν χρειάζεται να αλλαχτούν και τα ελατήρια πως το καταλαβαίνουμε?

μήπως απλά θέλει αλλαγή το σινεμπλοκ;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εχω την αίσθηση οτι μου βγάζει και κατι σαν σκαλοπάτι στο τιμονι οταν στρίβω. μια αίσθηση σαν το ρουλεμάν τιμονιού στην μηχανή!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πέτρο, top mounts είναι. Για το σκαλοπάτι στο στρίψιμο είναι σχεδόν σίγουρο. Και πολύ πιθανό και για το χτύπημα!

Λογικά γλυτώνεις αντικατάσταση αμορτισέρ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

γιαυτό υπολόγιζα στις γνώσεις σας! θα παω σε μαγαζί μονο με τετοια να το κοιτάξω!

γιατι αν ήταν εντελως κλασμένο δεν θα ανοιγε και η τροχια?απο κρατημα ειμαι οκ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Θα πρότεινα να πάρεις μια γνώμη από συνεργείο, γιατί, όπως ξέρεις, η διάγνωση από απόσταση έχει μικρότερη πιθανότητα να είναι εύστοχη!!! :winking:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ζαμφορ, τοπ μαουντ κατι απο αυτα.

αλλα λες 190κ με τη στοκ αναρτηση? αφου δεν εχει πεταξει τα λαδια απο μεσα, παλι καλα να λες.

αναρτηση βαλε αυτη εγγυηση, δοκιμασμενη απο πολλους. δεν ειναι βαρκα οπως η μαμα αλλα ουτε και coilover. αν εχεις χαμηλοπροφιλα λαστιχα θα κοπαναει λιγακι να ξερεις. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γιάννη σαφώς θα παω σε μαστορα, απλά ηθελα να ξερω δυο πραγματα πρώτα μην με δεί εντελώς άσχετο και με πει αλλαγή όλα χωρίς να χρειάζεται. οκ αν χρειάζεται προφανώς και θα τα αλλάξω.

thanks noodles τα ειχα δει και εγώ αυτα χτες!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τώρα πρόσεξα πως έχεις 190Κχλμ.

Θα θέλεις γενικό έλεγχο στην ανάρτηση.

Τα αμορτισέρ θα έχουν χάσει τις αποσβέσεις τους, άνετα.

Και κάποια σινεμπλόκ θα έχουν διαλυθεί, μπαλάκια κοκ.

Και λόγω μεταλλικών μερών, τα χαλασμένα σινεμπλόκ επιτρέπουν δημιουργία χτυπημάτων που δύσκολα βρίσκεις τη θέση τους.

Μέχρι σήμερα, δεν έχει αλλαχθεί κάτι?

Το ευτύχημα είναι πως όλα έχουν λογικό κόστος!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οχι δεν εχει αλλαχτεί τιποτα! και αν δεν ακουγα αυτό το ξερό γκντουπ δεξια οταν πεφτω σε λακούβα δεν θα εβλεπα αλλαγή! παντα κουβάς ήταν χαχα! αλλωστε οδηγάω τοσο ήρεμα που δεν εχω προσέξει κατι σχετικά με το κράτημα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τσέκαρε πριν αλλάξεις αμορτισέρ, μην έχει απλά ξεσφίξει κάποιο δέσιμο, π.χ. οι τρείς ή 4 συνήθως βίδες-παξιμάδια που δένουν το άνω άκρο στον θόλο ή κάτι στο κάτω μέρος π.χ. ο σύνδεσμος της αντιστρεπτικής. Λίγο να ξεσφίξουν, αρχίζουν τα γκαπ-γκουπ. Μην αλλάζεις αμορτιστέρ άδικα σε μια τέτοια, όχι σπάνια περίπτωση.

Τροποποιήθηκε από τον FlyingInADream

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πριν πας σε αντικατάσταση πανε σε ενα κτεο και μετρησε τα, συνιθως τα πισω την ακουνε πρώτα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ΚΤΕΟ πέρασα καπου φεβρουάριο - μάρτιο φέτος και ήμουν εντός ορίων. ετσι και αλλιώς πρεπει να παω να δω τι ειναι! ξέρουμε κανεναν θεσσαλονίκη ή να πάω στην τύχη σε οποιο αναρτησάδικο βρω?σπαω το κεφάλι μου να θυμηθω κάπου στην διαδρομή για το σπιτι μου πήρε το ματι μου ενα!μαλλον επι της αγίου δημητρίου όπως ερχόμαστε απο την λαγκαδά προς υπουργείο στο δεξί χερι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 16 ώρες, το μέλος pit_hal έγραψε:

Οχι δεν εχει αλλαχτεί τιποτα! και αν δεν ακουγα αυτό το ξερό γκντουπ δεξια οταν πεφτω σε λακούβα δεν θα εβλεπα αλλαγή! παντα κουβάς ήταν χαχα! αλλωστε οδηγάω τοσο ήρεμα που δεν εχω προσέξει κατι σχετικά με το κράτημα.

Κουβάς δεν ήταν ποτέ Πέτρο, στα χέρια σου κατάντησε. Όταν η ζωή στα αμορτισέρ είναι μαξ 70Κ χιλιόμετρα και εσύ κοντεύεις τα 3πλα, δε φταίει το ξιαμά σε τίποτα. :tooth:

Έλεγχος στα πάντα σε ένα τόσο κακοσυντηρημένο αμάξι..........

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αντικειμενικά εχεις απόλυτο δίκιο! κουβά το λέω υπο την έννοια οτι και να το κανεις το πούντο, πούντο θα μείνει σιγά τα κρατήματα.

ε οχι και κακοσυντηρημένο βρε! λάδια μπουζί βενζίνη πάντα το βάζω! αμάξι ειναι αφου παει και ερχεται μια χαρα! είναι τοσο ήρεμη η οδήγηση μου που δεν είπα ποτέ α δεν εχει κρατήματα!

αυτός μου ειπε περασμένα τα μπιλστάνια ναουμε 240. όταν τον ρώτησα για τα καγιάμπα μου λέει δεν στα προτείνω για το πούντο...τι να πω!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

κουβέντα για την κουβέντα τώρα γράφω, για να μην παρεξηγηθώ κιόλας....... 

Απλά ένα αυτοκίνητο, όπως σίγουρα ξέρεις καλύτερα από μένα, η συντήρησή του δεν είναι λάδια-μπουζί-βενζίνη. Από ρουλεμάν τροχού, δισκόφρενα, ψαλίδια, καταλύτη κλπ κλπ κλπ τα οποία μαλλον δε σε "αφήνουν" αλλά δεν είναι ασφαλές να κυκλοφορείς έτσι. Και ΙΜΟ δεν αποτελεί δικαιολογία, ώστε να αφήνεις κάτι στην τύχη του, το "οδηγώ τόσο ήρεμα".

Σίγουρα εσύ ξέρεις καλύτερα από κάθε "σοφό του πληκτρολογίου" τις ανάγκες & τα θέλω σου, χωρίς να χρειάζεσαι υποδείξεις. :winking: Σκέφτομαι γραπτά, ας πούμε...........

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γιωργο κουβεντα κανουμε δεν παιζει θεμα! στις καλές εποχές καθε 3 μήνες εγραφα 10άδα και έμπαινε το αμαξι αντιπροσωπεία για σέρβις, ότι μου ελεγαν οτι πρεπει να γίνει το εκανα!

καποια πραγματα δεν γινεται να μην τα κανεις π.χ φρένα εννοείται όταν εφτασε η ώρα τους αλλάχτηκαν και δισκοπλακες. με το ηρεμη οδήγηση εννοώ ότι δεν θα καταλάβω πχ οτι γλιστράει γιατι πολύ απλά δεν θα μου γλιστρήσει ετσι όπως πάω.

και κάποια πχ φισουνάκια στα ακρόμπαρα ή πχ ρουλεμάν όπως λές αν δεν σχιστούν ή χαλάσουν πως θα τα αλλάξεις?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα