Jump to content
Chris1981

Πάθος ή Λογική?

Recommended Posts

Οποιος αγορασε σκεπτομενος μονο τη λογικη μετα κοπανουσε το κεφαλι του στον τοιχο...

Οταν βλεπεις το gladius, και το ψαχνεις ξανα και ξανα, και το σκαλιζεις, το ξανασκεφτεσαι και ποτε δεν κανεις την κινηση ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΗΧΑΝΑΚΙ ΣΟΥ.

Οταν δεις ενα μηχανακι και δεν σε νοιαζει αν ειναι χειροτερο απο ενα αλλο, αλλα εσυ θες αυτο οτι και να γινει, αυτο ειναι το μηχανακι σου. Βασικα οταν δεις το μηχανακι σου θα το καταλαβεις και μονος σου.

Κι εγω ηθελα μηχανακι για καθε μερα και πηγα πηρα διχρονο μανιβελατο, με ακριβα και σπανια ανταλλακτικα, χωρις ηλεκτρονικα καλουδια. Οταν ομως εβγαινα στο δρομο δεν μου τραβουσε την προσοχη καμια αλλη μηχανη διπλασιας η τριπλασιας και βαλε αξιας, ειχα ενα χαμογελο μεχρι τα αυτια, κι αυτο μετραει.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Ανανεώνω το θέμα μου, εφόσον έχω μπει πλέον στη διαδικασία απόκτησης μοτοσυκλέτας, εκτός απροόπτου!

Την Κυριακή, και ενώ είχα πάρει απόφαση να πάω τη Δευτέρα το πρωί να κλείσω το Suzuki Gladius, ενώ έψαχνα για ακόμη μια φορά στο Car, πετυχαίνω την παρακάτω μοτοσυκλέτα σε πάρα πολύ καλή τιμή, σχεδόν καινούρια και με λίγα χρόνια και χλμ γραμμένα! (Δεν βάζω την αγγελία εφόσον την έχω ποστάρει στις Ωραίες Αγγελίες)

6443382_1_b.jpg

Αρχίζω να βλαστημάω την ώρα και τη στιγμή που τέτοια μοντέλα δεν κυκλοφορούν στην Ελληνική αγορά, και να αναρωτιέμαι σοβαρά την αγορά της αγαπημένης μου σύγχρονης μοτοσυκλέτας, της Gladius δηλαδή! Ω ναι, αγαπημένοι μου σύντροχοι! Το ομολογώ με το χέρι στην καρδιά! Φοβάμαι πως άν αγοράσω μια σύγχρονη μοτοσυκλέτα, θα το μετανιώσω, όχι επειδή θα μου βγάλει ζημιές κλπ ή δεν θα με ταξιδέψει όπως θέλω, αλλά πως θα έχω ξοδέψει όλα μου τα χρήματα, και θα μου έχει μείνει απωθημένο η απόκτηση μιας Vintage/Retro μοτοσυκλέτας, και θα συνεχίζω να χαζεύω με αυτό το ηλίθιο χαμόγελο όποια δω στο δρόμο, όπως και στα δύο scooter moto festival, που οι μοναδικές που έβγαλα φωτογραφία για ακόμη μια φορά ήταν μοντέλα όπως οι Honda CB1100, Triumph T100, Custom και κλασικές μοτοσυκλέτες που υπήρχαν στον εξωτερικό χώρο της έκθεσης! Το πρόβλημα δηλαδή δεν είναι το Gladius, αλλά πως δεν βρίσκω ότι μου πάει ο μοντέρνος αγωνιστικός εξοπλισμός σε μια μοτοσυκλέτα! Νιώθω σαν ψάρι έξω από το νερό! Σήμερα δοκίμασα κράνη και μπουφάν, και ειλικρινά εκτός από τα μονόχρωμα κράνη, δεν ήθελα κάτι άλλο, αν και βρήκα σε πολύ καλές τιμές! Ένιωθα παράξενα! Οι αφίσες που έχω κρατήσει, από τα 17 μου μόλις χρόνια, μαρτυρούν το πάθος μου για μοτοσυκλέτες μεταλλικές, με ήχο, βάρος και επιδόσεις τρακτέρ! Είμαι ρετρό-λάγνος, έχω αφιερώσει μεγάλο μέρος του ελεύθερου χρόνου μου για διάφορες συλλογές, και για ένα ιστολόγιο που δημιουργήθηκε από τις αναμνήσεις των παιδικών και των εφηβικών μου χρόνων!

5936876_1_b.jpg

Οπότε το ερώτημα παραμένει: Πάθος (όπως οι παραπάνω μοτοσυκλέτες) ή λογική;

6268829_1_b.jpg

Τροποποιήθηκε από τον Chris1981

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αντε παλι! Ασε τη λογικηηηηηηηηηηηηηηηηηηη! Παθος! Μονο παθοοος! Κανε οτι λεει η καρδια σου!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η σωστή απάντηση είναι Πάθος ΚΑΙ Λογική, μαζί σε ισοροπία.

Στην εξειδικευμένη περίπτωση τώρα, αυτά που προτάσεις για ''παθος'' είναι μοτό περιορισμένης δυναμικότητας, περιορισμένης στο πάτωμα οδηγικής ευχαρίστησης, και ακόμα πιο περιορισμένης ταξιδευτικής ικανότητας.

Πως διάολο όλα αυτά είναι ''πάθος'' και δεν είναι το 650, που και ωραία θα πηγαίνει, και σαν σύχρονη μοτοσυκλέτα θα στρίβει-φρενάρει-πλαγιάζει, που θα το χαίρεσαι να το οδηγάς, αδυνατώ να καταλάβω.

Μάλλον καταλήγουμε ότι έχεις μπερδευτεί λιγάκι και έχεις πέσει στην κλασσική παγίδα-κοινοτυπία-φενάκη ''πάθος ή λογική'' λες και είναι αντίπαλα πράγματα, ενώ πιο μαζί πράγματα που το ένα ενισχύει το άλλο δεν υπάρχουν.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πραγματικά.. δε τιθεται θέμα..

Δε σου είπε κανεις να πας να παρεις κανα χρέπι.

Και εφόσον εχεις αρκετα χρήματα να παρεις κάτι που θα είναι σε πολυ καλή κατάσταση, μη το σκέφτεσαι καν!

Αυτο που γουστάρεις = πόθος, και ασε τις χρηματοοικονομικες αναλύσεις για άλλα πράγματα..

Και το θέμα ειναι οτι αυτές που πόσταρες, καμια μα καμια σχέση με το gladius... Οπότε κάπου, δε λές την αλήθεια στον εαυτό σου για το τι μηχανή σου αρέσει πραγματικα.. :grin:

Τροποποιήθηκε από τον GavriilVet

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πως διάολο όλα αυτά είναι ''πάθος'' και δεν είναι το 650, που και ωραία θα πηγαίνει, και σαν σύχρονη μοτοσυκλέτα θα στρίβει-φρενάρει-πλαγιάζει, που θα το χαίρεσαι να το οδηγάς, αδυνατώ να καταλάβω.

Συμφωνω απολυτα σε αυτο, κι εγω αυτης της λογικης ειμαι αλλα μην ξεχναμε κατι...

Δεν τους νοιαζει ολους το μηχανακι τους να στριβει να φρεναρει να πλαγιαζει και να ειναι συγχρονο... :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εφυγες οπως εισαι για το HONDA !!!!!

Να δεις μετα χαμογελο που θα εχεις :D

Το κακό είναι πως το Honda βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη! Αν βρισκόταν εντός Αττικής θα είχα πάει ήδη από τη Δευτέρα να το δω από κοντά!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν και είναι η χειρότερή μου να συμφωνώ με τον flying σ'αυτό το θέμα, σ'αυτά τα λεφτά η χόντα όντως δεν αξίζει γιατί όντως είναι απλά βάρκα. Η 883 απ'την άλλη είναι εντελώς άλλη μηχανή με πολύ καλύτερη αίσθηση και σαφώς ανώτερη κάθε τζαπανέζικου cruiser (μέχρι τώρα που βγήκαν και bolt και er6 τουλάχιστον). Απλά δεν συγκρίνεται. Αν ήταν να δώσω τόσα λεφτά θα προτιμούσα 883 και με 100.000 χιλιόμετρα από το όποιο τζαπανέζικο. Κι επειδή σε ξέρω, ΜΗΝ τα περνάς στο ντούκου αυτά που σου λέω, θα το μετανιώσεις αργότερα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν και είναι η χειρότερή μου να συμφωνώ με τον flying σ'αυτό το θέμα, σ'αυτά τα λεφτά η χόντα όντως δεν αξίζει γιατί όντως είναι απλά βάρκα. Η 883 απ'την άλλη είναι εντελώς άλλη μηχανή με πολύ καλύτερη αίσθηση και σαφώς ανώτερη κάθε τζαπανέζικου cruiser (μέχρι τώρα που βγήκαν και bolt και er6 τουλάχιστον). Απλά δεν συγκρίνεται. Αν ήταν να δώσω τόσα λεφτά θα προτιμούσα 883 και με 100.000 χιλιόμετρα από το όποιο τζαπανέζικο. Κι επειδή σε ξέρω, ΜΗΝ τα περνάς στο ντούκου αυτά που σου λέω, θα το μετανιώσεις αργότερα.

Η Honda γιατί να είναι βάρκα; Δεν το καταλαβαίνω! 230+ κιλά ζυγίζει, και δεν βλέπω να έχει σχέση με την αρχαία Steed! Πάντως κάπου φάσκεις και αντιφάσκεις νομίζω, εφόσον το Dream Bike σου είναι Yamaha! Γιατί δεν έχεις βάλει μια HD; Τέλος πάντων, δεν πρόκειται να περάσω στο ντούκου όσα μου λες, εφόσον εγώ δεν έχω καμία εμπειρία με μοτοσυκλέτες! Με έχεις βοηθήσει πάρα πολύ, όπως και άλλα παιδιά από εδώ μέσα! Οι όποιες αμφιβολίες μου έχουν να κάνουν με την απειρία μου, αλλά και με το πάθος μου! Το μεγάλο θέμα μου είναι πως δεν θέλω να ξεφύγω πάνω από τα 750cc σε καμία περίπτωση! Κάποτε υπήρχαν μοντέλα από 600-750cc, ενώ τώρα μόνο κατά παραγγελία σε διάστημα 6 μηνών το λιγότερο!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η Honda γιατί να είναι βάρκα; Δεν το καταλαβαίνω! 230+ κιλά ζυγίζει, και δεν βλέπω να έχει σχέση με την αρχαία Steed! Πάντως κάπου φάσκεις και αντιφάσκεις νομίζω, εφόσον το Dream Bike σου είναι Yamaha! Γιατί δεν έχεις βάλει μια HD; Τέλος πάντων, δεν πρόκειται να περάσω στο ντούκου όσα μου λες, εφόσον εγώ δεν έχω καμία εμπειρία με μοτοσυκλέτες! Με έχεις βοηθήσει πάρα πολύ, όπως και άλλα παιδιά από εδώ μέσα! Οι όποιες αμφιβολίες μου έχουν να κάνουν με την απειρία μου, αλλά και με το πάθος μου! Το μεγάλο θέμα μου είναι πως δεν θέλω να ξεφύγω πάνω από τα 750cc σε καμία περίπτωση! Κάποτε υπήρχαν μοντέλα από 600-750cc, ενώ τώρα μόνο κατά παραγγελία σε διάστημα 6 μηνών το λιγότερο!

Μωρέ μοιάζει και αρκετά, μη σου πω η steed ήταν και πιο ματζόβολη. Όσο για την royal star, δεν είναι dream bike... :whistling:

Η HD σε σχέση με τζαπανέζικα είναι ΈΤΗ ΦΩΤΟΣ μπροστά σε θέμα στησίματος και το καταλαβαίνεις με την πρώτη βόλτα. Δε μιλάω καν για κιλά γιατί όλες είναι βαριές, αλλά στον δρόμο, στο πως βγάζουν την δύναμή τους και πως οδηγούνται, η διαφορά είναι εξαιρετικά διακριτή υπέρ της sportster. Όσο για τα κυβικά, εφόσον κοιτάς 750 τι σε φοβίζει στα 100κάτι κυβικά παραπάνω; Άσχετα αν είναι όντως σαφέστατα δυνατότερη.

Σου ξαναλέω, εφόσον ψάχνεις κάτι που θα κρατήσεις και σ'αρέσει το στυλ, ψάξε για HD. Υπάρχουν ΠΟΛΥ ΚΑΛΕΣ ευκαιρίες και αφού συνηθίσεις την όποια άλλη θα μετανιώσεις που δεν την πήρες εξ'αρχής. 100%.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Νομίζω εχει ξαναπαίξει, εαν το θεμα σου ειναι σύγχρονο η πάθος υπάρχει απαντήση και εχει απαντηθεί ήδη

Εφόσον θέλεις στυλάτες μετακινήσεις και δε σε ενδιαφέρουν τα γκάζια που περιγράφουν οι απο πανω που κολλάς;

Μη ψάχνεις τι γράφω εγω περί προτιμήσεων η ο οποίος, το πως θα το λειτουργείς ξέρεις μονο εσυ και κανένας άλλος

Για να βρεις την υγεία σου κόψε το φόρουμ και ασχολεισου με το τι θέλεις overall να αντικρύζεις - οδηγείς εσυ

Απο την αλλη χωρίς να θέλω να σε επηρεάσω, την βρίσκω εξαιρετική την στάση οποίου απο τα γκάζια και φρένα προτιμάει την χαλαρωτητα και την αντιμπριζα που σε βάζουν ρετρό κλασικές και κρουιζερ μοτοσυκλετες

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα