Steve_TA650 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 19 , 2014 Καλησπέρα σας λοιπόν. Ονομάζομαι Στέφανος και είμαι νέο μέλος στο φόρουμ. Εδώ και καιρό διαβάζω τις διάφορες συζητήσεις σας και οφείλω να ομολογήσω πως υπάρχουν αξιόλογα θέματα καθώς και αξιόλογες απόψεις για τις μοτοσυκλέτες και τον μοτοσυκλετισμό γενικότερα. Είμαι κάτοχος ενός Χόντα Τρανσάλπ 650 κυβικών εδώ και έξι χρόνια. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος. Αυτή η μοτοσυκλέτα είναι απίστευτη διότι τα κάνει όλα. Είναι δρόμου, είναι χώματος (όχι γκρεμούλια!!!! είπαμε!!) , είναι για την πόλη, είναι για ταξίδια, είναι για επαρχιακό, είναι για εγνατία (με ένα μικρό μειονέκτημα τις αποδόσεις της στην εγνατία). Γενικά είναι μία υπέροχη μοτοσυκλέτα που τα κάνει όλα. ........και ερχόμαστε στο θέμα μας μετά από την εισαγωγή....... Σκέφτομαι να την αλλάξω......Θα μου πείτε γιατί? Αφού είναι μία τέλεια μοτοσυκλέτα... Η απάντηση είναι πως θέλω να αλλάξω κατηγορία και να ανέβω στα κυβικά.Απλά πράγματα!!. Θέλω να πάω στην κατηγορία σπόρ - τουριστική. Η αγαπημένη μου είναι η cbr 1100xx (ψεκαστή). Μου αρέσει πάρα πολύ, αλλά θέλω και κάποιες απόψεις. Η χρήση της θα είναι λίγο πόλη (ζω σε μικρή πόλη και δεν χρειάζεται συνέχεια μεταφορικό μέσο), πολλές βόλτες τα σκ και μερικά ταξίδια (πρώτα ο θεός!!) τον χρόνο. Έχω βρει κάποιες με μέσο όρο 40-50.000κλμ. Τι επιπλέον έξοδα συντήρησης θα έχω σε σχέση με την ΤΑ650 μου? Θα με βολέψει?(είμαι 1,87μ). Αξίζει για την χρήση που την θέλω? Υπάρχει περίπτωση να βγάλει προβλήματα σε αυτά τα χλμ που θέλω να την αγοράσω? Παρακαλώ τα φώτα σας!! Ευχαριστώ! 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Παναγιώτης Κ. 10.057 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 19 , 2014 (τροποποιήθηκε) Θα με βολέψει?(είμαι 1,87μ). Δύσκολα............. παρά τον έρωτα που την είχα, την έδωσα στα δύο χρόνια γιατί με κούραζε στα ταξίδια, πίσω από τα γόνατα και στον αυχένα. (και είμαι "μόνο" 1.84) Αν είναι καλοσυντηρημένη, προβλήματα ΜΗΔΕΝ. 50-τόσες χιλιάδες χιλιόμετρα το έκανα, μόνο σέρβις, αλυσιδογράναζα και λάστιχα. ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ. Τροποποιήθηκε Μάιος 19 , 2014 από τον Παναγιώτης Κ. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
FlyingInADream 10.380 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 19 , 2014 Καλώς ήρθες. Αυτό το ''θέλω να ανέβω σε κυβικά'' καταλαβαίνεις από μόνο σου, ότι είναι σαν τα νούμερα της στατιστικής; Λένε τόση λίγη πληροφορία προσπαθώντας να ομαδοποιήσουν τα δεδομένα, που τελικά δεν λένε τίποτα. Δλδ να στο γράψω και πιο απλά, μόνο σε κυβικά βλέπεις διαφορά εσύ από το TA στο XX; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Παναγιώτης Κ. 10.057 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 19 , 2014 Κούκλα η άτιμη............. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Steve_TA650 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 19 , 2014 Σας ευχαριστω για την άμεση ανταπόκριση σας. Θα ήθελα να πω στον κύριο flyinginadream πως το θέλω να ανέβω κυβικά το είπα εντελώς αναφορικά χωρίς να εννοώ κάτι παραπάνω. Η ουσία όπως γράφω είναι πως θέλω να αλλάξω κατηγορία και πως θέλω να πάρω το χχ. Ευχαριστώ. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
efkola 7.502 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 19 , 2014 Σου έγραψα και στο θέμα σου στα ''νέα μέλη''ότι λόγω ύψους θα σου προταθούν και άλλου τύπου μηχανές όπως 1200gs,bandit,tiger κ.ά. Καλά κάνεις πάντως και θέλεις να αλλάξεις για τη χρήση που σκοπεύεις να κάνεις. Πόσα χρήματα περίπου διαθέτεις;Το έχεις οπδηγήσει το cbr; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Steve_TA650 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 19 , 2014 Τα μοντέλα που έχω βρει είναι του 2002 με τα ψηφιακά όργανα και κοστίζουν 2800_3200 euro. Δεν έχω κάνει χιλιόμετρα αλλά έχω ανέβει στην μοτο. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
FlyingInADream 10.380 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 19 , 2014 (τροποποιήθηκε) Τα άμεσα παραπανίσια έξοδα είναι το μεγαλύτερο τέλος κυκλοφορίας (120 αντί 55), το ασφάλιστρο που ανάλογα την εταιρία θα είναι μεγαλύτερο, ελαστικά που είναι ακριβότερα, αλυσίδα-γρανάζια ομοίως, ενώ έμμεσα, έχοντας τόσο γκάζι θα το ανοίγεις οπότε και θα καις παραπάνω βενζίνη, μια χαζοπτώση ακόμα και από κλείσιμο σταντ θα κοστίσει χιλιάρικα γιατί θα πάθουν ζημειές τα πλαστικά, ενώ όλο και κάποια ''φωτό'' θα σου έρθει αν ταξιδεύεις με 200ρες πράγμα που το ΧΧ κάνει εύκολα. Υπόψην τα ψεκαστά μοντέλα δεν είναι ένα, έχουν διάφορες βαθμίδες εξέλιξης, ρίξε μια ματιά αν δεν τα ξέρεις ήδη εδώ >>> http://en.wikipedia....Honda_CBR1100XX Αν καταλήξεις σε κάποιο, ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να το δει μηχανικός εμπιστοσύνης. Δεν βγάζανε προβλήματα, αλλά μην βρεθείς με κανά στραβό-κακοισιωμένο-προχειροφτιαγμένο και γενικά ταλαιπωρημένο από πτώση ή κακή χρήση... Αν και τελευταία έχει ατονήσει λίγο το φόρουμ, πιο εξειδικευμένο για ΧΧ είναι εδώ, ρίξε μια ματιά, ρώτα ότι σε ενδιαφέρει κ.ο.κ. http://cbrxx.darkbb.com/forum Τροποποιήθηκε Μάιος 19 , 2014 από τον FlyingInADream Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
icelover 2.484 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 20 , 2014 Εαν μπορείς να βρεις κάποιο για δοκιμή,θα ήταν ιδανικό,για να δεις πως ''κουμπώνεις'' πάνω ανθρωπομετρικά και ατομικά. Οτί ''χωράς'' είναι σίγουρο,καθώς πρόκειται γενικότερα για μεγάλο σε μέγεθος μοτό. Απλά επειδή είσαι κάτοχος τρανσάλπ,που έιναι τιμονάτο και στέκεσαι κατάρτι επάνω σαν θέση οδήγησης, είναι ευνόητο ότι θα έχεις αλλαγή θέσης οδήγησης,και σε ταξίδι ίσως να έχεις θέματα,ίσως και όχι. Τα υπόλοιπα τα συζητάμε, αν καταλήξεις,και είναι σχετικά έυκολο να βρείς κάτι αξιόλογο στα χρήματα που θα διαθέσεις. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
tuning 709 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 20 , 2014 (τροποποιήθηκε) φανταστικο μηχανακι,ειχα το καρμπυρατερατο το 1999 να το παρεις κανει τα παντα και παει παντου λιγο με το υψος σου δεν ξερω τι θα γινει αλλα δεν νομιζω να εχεις προβλημα απο προβληματα οπως ειπαν τιποτα,απλα κοιτα μην ειναι απο πτωση και τετοια Τροποποιήθηκε Μάιος 20 , 2014 από τον tuning Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Kostas-MotoLover 10.029 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 20 , 2014 Βλέποντας τί σου γράφουνε και οι άλλοι (γνώστες και πρώην κάτοχοι), σκέφτομαι ότι και να τη δοκιμάσεις για κάποια μικρή απόσταση, ίσως να μην καταλάβεις αν θα είναι κουραστική για περισσότερο χρόνο / απόσταση πάνω της. Δεν είναι απαραίτητο ότι θα σε κουράσει, αφού όλοι οι άνθρωποι ίδιου ύψους δεν είναι ίδιοι, αλλά η διαπίστωση του ΠαναγιώτηΚ επιφέρει περαιτέρω σκέψεις. Βέβαια, εκείνος βουτάει τη μηχανή και ξεχνάει να κατέβει, και αν δεν περάσει 2-3 σύνορα δε σταματάει..... :lol: :P Αφού είναι ο έρωτάς σου, πάρτηνε να σου φύγει η κάψα (ξέρω εγώ από ανεκπλήρωτες κάψες)...... Απλά, να την ελέγξεις πολύ καλά και ει δυνατόν με αφαίρεση του fairing για να δεις κινητήρα, σκελετό κλπ πιο καλά. Κούκλα η άτιμη............. Απ' τα ωραιότερα σχέδια μοτό. Πάντα μου άρεσε και μου αρέσει. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
stamFR 217 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 20 , 2014 Δύσκολα............. παρά τον έρωτα που την είχα, την έδωσα στα δύο χρόνια γιατί με κούραζε στα ταξίδια, πίσω από τα γόνατα και στον αυχένα. (και είμαι "μόνο" 1.84) Αν είναι καλοσυντηρημένη, προβλήματα ΜΗΔΕΝ. 50-τόσες χιλιάδες χιλιόμετρα το έκανα, μόνο σέρβις, αλυσιδογράναζα και λάστιχα. ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ. ψηλε πορο εισαι εκει? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Παναγιώτης Κ. 10.057 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 20 , 2014 ψηλε πορο εισαι εκει? Αντίπαρος - Καλοκαίρι '97. 17 χρόνια.......... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
gianniskost86 13 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 20 , 2014 Λοιπόν φίλε μου, το χχ είχα μέχρι πρίν 3 μήνες και για περίπου 3 χρόνια...φανταστική πραγματικά μηχανή!Είμαι 1.82 και έκανα άνετα ταξίδια...ανάλογα το πως θα πηγαίνεις..ανάλογη θα είναι και η κατανάλωση.Πάντως για τα κυβικά την δύναμη της μηχανής και την ευχαρίστηση που θα σου προσφέρει η κατανάλωση είναι κανονική. Επιπλέον έξοδα θα έχεις σίγουρα...135 ευρω τέλη εγώ και όχι 120 που αναφέρθηκε παραπάνω...+ συντήρηση + βενζίνη..+...+!Κατα την γνώμη μου αξίζει.... καλά κάνεις και σκέφτεσαι για την ψεκαστή εννοείται..επίσης κάτι άλλο που είχα αναφέρει και σε άλλο παιδί απο το forum όταν έψαχνε για αυτή τη μηχανή...εννοείται θα γίνει έλεγχος για ενδεχόμενη στούκα!!!Εννοείται θα ελέγξεις αν η μηχανη είναι ακριβώς αυτή που λέει ο πωλητής δηλαδή...ψεκαστή...ψηφιακά όργανα (όχι αλλαγμένα) και χρονολογία κατασκευής!Για να μην στεναχωριέσαι αργότερα... ;-) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
vfr 800 18 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 20 , 2014 ψηλε πορο εισαι εκει? Δύσκολα............. παρά τον έρωτα που την είχα, την έδωσα στα δύο χρόνια γιατί με κούραζε στα ταξίδια, πίσω από τα γόνατα και στον αυχένα. (και είμαι "μόνο" 1.84) Κάνε μας σε παρακαλώ,αν μπορείς,ένα συγκριτικό με το vfr,μπας και μου... ξεκολλήσει το απωθημένο με το XX.Ένας από τους λόγους που δεν κατέληξα σ'αυτό,πέρα από τα αυξημένα πάγια τέλη,ήταν ότι δεν διαθέτει ABS,την έλλειψη του οποίου είχα εντοπίσει μερικές φορές με το bandit 650s '07 που είχα πριν το vtec.(Τη γνώμη μου για το FI την έχω καταθέσει κι αλλού). Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Verbal Kint 1.595 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 20 , 2014 Κάνε μας σε παρακαλώ,αν μπορείς,ένα συγκριτικό με το vfr,μπας και μου... ξεκολλήσει το απωθημένο με το XX.Ένας από τους λόγους που δεν κατέληξα σ'αυτό,πέρα από τα αυξημένα πάγια τέλη, ήταν ότι δεν διαθέτει ABS ,την έλλειψη του οποίου είχα εντοπίσει μερικές φορές με το XRV 750 που εχω πριν το vtec.(Τη γνώμη μου για το FI την έχω καταθέσει κι αλλού). Μια απο τα ιδια... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Παναγιώτης Κ. 10.057 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 20 , 2014 Κάνε μας σε παρακαλώ,αν μπορείς,ένα συγκριτικό με το vfr,μπας και μου... ξεκολλήσει το απωθημένο με το XX.Ένας από τους λόγους που δεν κατέληξα σ'αυτό,πέρα από τα αυξημένα πάγια τέλη,ήταν ότι δεν διαθέτει ABS,την έλλειψη του οποίου είχα εντοπίσει μερικές φορές με το bandit 650s '07 που είχα πριν το vtec.(Τη γνώμη μου για το FI την έχω καταθέσει κι αλλού). Έχουν περάσει 17 σχεδόν χρόνια από τότε που έδωσα το ΧΧ και πήρα το VFR, οι εντυπώσεις είναι και μπαγιάτικες και ίσως αμβλυμμένες. Παρόμοια περίπου σε θέση οδήγησης (και γι' αυτό και το VFR το πούλησα σε έναν μήνα, μετά από μόλις 2.500 χλμ), λίγο πιό καλό στους ανοιχτούς δρόμους το ΧΧ, λίγο χειρότερο στις κλειστές διαδρομές. Το καθένα είχε και την (διαφορετική) γλύκα του, όταν ξαναπήρα ένα τέτοιο μηχανάκι διάλεξα το VFR, αν σου λέει κάτι αυτό. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Mr.Slow 5.568 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 20 , 2014 Αφού λέμε για XX και VFR γιατί δεν μπαίνουν στην συζήτηση και τα sprint st & busa; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ΚωσταςΤ 2.628 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 20 , 2014 Αφού λέμε για XX και VFR γιατί δεν μπαίνουν στην συζήτηση και τα sprint st & busa; Γιατι αλλο φρυδια κι αλλο @@ ..... :crazy: 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Παναγιώτης Κ. 10.057 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 20 , 2014 Αφού λέμε για XX και VFR γιατί δεν μπαίνουν στην συζήτηση και τα sprint st & busa; Γιατί ο άΘρωπΑς ενδιαφέρεται για σοβαρά μηχανάκια.................. 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Mr.Slow 5.568 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 20 , 2014 Χοντάτσηδες... τσκ τσκ τσκ... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Steve_TA650 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 20 , 2014 Κύριοι σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την ανταπόκρισή σας στο θέμα. Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω ακόμη είναι το πώς θα κάνω έναν καλό έλεγχο στην υποψήφια χχ? Φυσικά και θα την ελέγξει ο μηχανικός μου (της Χόντα φυσικά!!!), αλλά μερικές που μου αρέσουν είναι πολύ μακριά από την πόλη μου για να ζητήσω από τους πωλητές να μου την φέρουν μόνο και μόνο για να την δω. Ποια νούμερα (και πού βρίσκονται) αποδεικνύουν πως το μοντέλο είναι αυτό που θέλω και όχι κάποιο άλλο με αλλαγμένα τα όργανα (όπως πολύ σωστά μου επισημάνατε παραπάνω)? Πώς θα καταλάβω εάν είναι τρακαρισμένο? Δεν με πειράζουν τα χλμ που θα είναι 50.000 αφού η συγκεκριμένη μοτό δεν χορταίνει να μαζεύει. Αλλά θα με πείραζε να διαπιστώσω πως είναι τρακαρισμένη. Ευχαριστώ!! Μάλλον θα το κάνω το βήμα έτσι που το σκέφτομαι..... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
vfr 800 18 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 20 , 2014 Αφού λέμε για XX και VFR γιατί δεν μπαίνουν στην συζήτηση και τα sprint st & busa; Μάλλον το ζήτημα παραπέμπει σε βαθιά ψυχανάλυση... Είναι παρόμοιο με το ''κόλλημα'' που τρως με μια γκόμενα,κι ας περνάνε δίπλα σου,αν όχι καλύτερες,τουλάχιστον ισάξιες. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Mr.Slow 5.568 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 20 , 2014 Μάλλον το ζήτημα παραπέμπει σε βαθιά ψυχανάλυση... Είναι παρόμοιο με το ''κόλλημα'' που τρως με μια γκόμενα,κι ας περνάνε δίπλα σου,αν όχι καλύτερες,τουλάχιστον ισάξιες. Όπως το θέτεις ναί, κατανοητό και δεκτόν, αλλά όχι να λέμε ότι η sprint ή το busa δεν πιάνουν μία μπροστά στ'αντίστοιχα χόντα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
FlyingInADream 10.380 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 20 , 2014 (τροποποιήθηκε) Εκτός από το εξαιρετικό spintST βάλτε και το Z1000SX στο παιχνίδι... δεν είναι άσχημη επιλογή Τροποποιήθηκε Μάιος 20 , 2014 από τον FlyingInADream 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες