Jump to content
Sign in to follow this  
John_lar

Modenas kriss 125 EFI

Recommended Posts

Μετα απο πολυ σκεψη και ταλαιπωρια αποφασισα ξανα να μπω στην διαδικασια για αγορα καινουργιας παπιας μετα απο την κλοπη του sprinter και τελικα κατεληξα στο εν λογο μοντελο.

Παρασκευη απογευμα παραλαβη απο αντιπροσωπο εδω λαρισα και βρουυυμ φυγαμε.

Αν και απειρος στον κοσμο του δικυκλου ομολογω οτι αυτο το οποιο μου εκανε εντυπωση στο συγγεκριμενο παπι ειναι το ποσο ρυθμικα δουλευει το μηχανακι ουτε η παραμικρη αρυθμια, βεβαια δεν ειχα

ξανα οδηγισει injection παπι αλλα το μοτορι δουλευει ρυθμικα και σταθερα χωρις το παραμικρο κομπιασμα, παντως απορω γιατι εν ετη 2014 υπαρχουν ακομα παπια με καρμπυρατερ...

Στα ενδοτερα η αναρτησεις ειναι πραγματικα φανταστικες οι κραδασμοι δεν περνανε στον αναβατη τουλαχιστον οταν δεν ειναι δικαβαλο το παπι πραγμα που με αφησε αφωνο γιατι παρολο που δεν ειχα προβλημα με το sprinter μου ειναι εμφανης η διαφορα ποιοτητας.

Τα πλαστικα δινουν την αισθηση οτι θα μεινουν στην θεση τους για αρκετο καιρο εκτος αν εχετε σκοπο να βασανισετε το παπι και δεν υπαρχει ιχνος τριξιματος εν αντιθεση με αλλα παπια(ονοματα δεν λεμε..)

Το ελαστικα? παρα πολυ καλα επιτελους αρχισα να περνω χωρις φοβο τις στροφες λες και εχω ss μηχανη.... πραγμα που δεν το περιμενα γιατι οπως εχω ακουσει συνηθως τα αρχικα λαστιχα σε ολα τα παπια ειναι σχετικα μετρια...

Στα αρνητικα μπορω να πω οτι δεν περιμενα ειναι η θεση της μανιβελας που οταν οδηγας την νιωθεις στο εσωτερικο της δεξιας σου γαμπας... ρε παιδια ενταξει ποιο μπροστα δεν μπορειτε να την πατε?

Παντως για τα λεφτα του 1795 ευρω μετρητα θα μπορουσανε να βαζανε και ενα δυσκοφρενο πισω... αν και το ταμπουρο μια χαρα την κανει την δουλεια του χωρις θεμα.

Επισης η μανετα του μπροστινου φρενου εχει μια σκληρη αισθηση που θελει λιγο προσοχη μεχρι να την συνηθισεις στην αρχη επισης σε εναν αρχαριο να μην κανει το λαθος και την τερματισει σε περιπτωση αποτομου φρεναρισματος...

Η εξατμιση εχει εναν αρκετα μπασο ηχο και μου δινει την εντυπωση οτι ειναι aftermarket αν και με προβληματισε οτι ειναι καταλυτηκη(οικολογια πανω απο ολα) και οτι εχει αισθητηρα οξυγονου( ο γνωστος λ)

Δεν ξερω κατα ποσο ειναι εφηκτο αργοτερο να αλλαξω με aftermarket εξατμιση....

Θεωρω οτι για τα λεφτα του και το οτι ειναι ενα απο τα πιο φθηνα injection σε σχεση με αυτα που σου προσφερει η Modenas το παπι ειναι κομπλε.

Ουτως η αλλως εδω θα ειμαστε και θα δουμε οποιαδηποτε θεματα θα προκηψουν, οσοι το σκεφτεστε για αγορα μην το ταλαιπωρειτε παραπανω!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Καλοταξιδο φιλε μου και παντα με προσοχη!!!ελπιζω να μην σου βγαλει ζημιες...εμενα τουλαχιστον το modenas gt135 δεν μου εχει βγαλει τιποτα!! :mB_kalo_e:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εγω πάλι απορώ γιατί εν έτη 2014 βάζουν ψεκασμό σε αυτά τα κυβικα....καλοτάξιδο κ πάντα όρθιος, πολύ καλή επιλογή κ σε λογικά λεφτά, γιατί η κατάσταση με τα παπιά έχει ξεφύγει

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εγω πάλι απορώ γιατί εν έτη 2014 βάζουν ψεκασμό σε αυτά τα κυβικα....καλοτάξιδο κ πάντα όρθιος, πολύ καλή επιλογή κ σε λογικά λεφτά, γιατί η κατάσταση με τα παπιά έχει ξεφύγει

:_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

θες να εξηγησεις γιατι να ΜΗΝ βαζουν ψεκασμο??απο αποψη κοστους το λες??

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

από άποψη πολυπλοκότητας, τιμης αν παθει ζημιά κ το κέρδος είναι αμελητέο. χάνοντας επίσης κ σε απόκριση. το παπάκι είναι πετυχημένο κ δεν χαλαει επειδή είναι απλο. αν είναι να εχει τρομπα νερου,ψεκασμο κολαρα ψυγειο κ ένα σωρό άλλα κ τιμή στα ύψη παίρνω 250αρι. αυτό ας έχει ψεκασμό τώρα στα 100-125 κυβικα πόσο λιγότερον κάψει από ένα 18 αρι καρμπυρατέρ ο ψεκασμος, οποιος αν παθει κάτι με τις χάλια βενζίνες ενδεικτικά σε παπί πάει κοντα στο200αρι με εργασια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

από άποψη πολυπλοκότητας, τιμης αν παθει ζημιά κ το κέρδος είναι αμελητέο. χάνοντας επίσης κ σε απόκριση. το παπάκι είναι πετυχημένο κ δεν χαλαει επειδή είναι απλο. αν είναι να εχει τρομπα νερου,ψεκασμο κολαρα ψυγειο κ ένα σωρό άλλα κ τιμή στα ύψη παίρνω 250αρι. αυτό ας έχει ψεκασμό τώρα στα 100-125 κυβικα πόσο λιγότερον κάψει από ένα 18 αρι καρμπυρατέρ ο ψεκασμος, οποιος αν παθει κάτι με τις χάλια βενζίνες ενδεικτικά σε παπί πάει κοντα στο200αρι με εργασια.

Δηλαδη το injection μονο και μονο επειδη εχουμε μαπα βενζινες σημαινει οτι δεν πιανει μια? το τσοκ το πρωι που πρεπει να τραβας για να ζεσταθει που παει? η να πω καλυτερα αυτο που εχει συμβει σε εμενα και σε αρκετους αλλους σκουπιδι και βουλωμα το σωληνακι απο το καρμπυρατερ?

Σαφως και αν γινει η ζημια το κοστολογιο ανεβαινει για τα καλα σε σχεση με καρμπ... και ειναι καπως πικρα... αλλα συμφωνα με αυτο που λες οσοι εχουνε μηχανη με injection ειναι καθε μερα συνεργειο...

Υ.Γ Μην το παρεις πρωσοπικα απλα το να μενεις πισω αρκετα χρονια τεχνολογικα δεν σημαινει οτι ειναι απαραιτητα καλο.... οι απαιτησεις παντα αυξανονται... και η τιμη πρεπει να ειναι ανταγωνιστικη...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλοταξιδο φιλε και φροντισε να το ασφαλιζεις πολυ περισσοτερο τωρα που ειναι καινουργιο μη παθεις καμια λαχταρα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πλακα εχει το injection στα παπακια, εχω ριξει πολυ σφαλιαρα με το old school παπι μου σε κατι τετοια... Χαχαχαχα....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

απορω πως με χρεώνουν πράγματα που δεν είπα.....δεν είπα ποτέ ότι όποιος έχει ιντζεξιον πάει κάθε μέρα συνεργείο αλλά είπα όταν πάθει κάτι κοστίζει αρκετα....όταν κ αν παθει......όσον αφορα το σκουπιδακι στο καρμπ θα το λύσω θα το καθαρισω κ τέλος, για να δώ πόσο απλο είναι στον ψεκασμό, όσον αφορά το τσόκ είναι πολύ κουραστικο κ χρονοβορο να τραβηξεις το τσοκ για δυο λεπτα, σε σημείο που θα χρειαστείς κ δευτερο άτομο να σε βοηθήσει.......δεν είπα ότι ο ψεκασμός δεν είναι καλός κ οικονομικός ίσα ίσα κ στα πολλα κυβικά κάνει θαύματα οικονομίας αλλα προσωπικά στα παπακια δεν τον θέλω η δεν το θεωρο απαραίτητο . να γλιτώσω τι? 0,3 στα 100χλμ?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

απορω πως με χρεώνουν πράγματα που δεν είπα.....δεν είπα ποτέ ότι όποιος έχει ιντζεξιον πάει κάθε μέρα συνεργείο αλλά είπα όταν πάθει κάτι κοστίζει αρκετα....όταν κ αν παθει......όσον αφορα το σκουπιδακι στο καρμπ θα το λύσω θα το καθαρισω κ τέλος, για να δώ πόσο απλο είναι στον ψεκασμό, όσον αφορά το τσόκ είναι πολύ κουραστικο κ χρονοβορο να τραβηξεις το τσοκ για δυο λεπτα, σε σημείο που θα χρειαστείς κ δευτερο άτομο να σε βοηθήσει.......δεν είπα ότι ο ψεκασμός δεν είναι καλός κ οικονομικός ίσα ίσα κ στα πολλα κυβικά κάνει θαύματα οικονομίας αλλα προσωπικά στα παπακια δεν τον θέλω η δεν το θεωρο απαραίτητο . να γλιτώσω τι? 0,3 στα 100χλμ?

Φανταζομαι πως ολοι μας ξυπναμε καθε πρωι πριν παμε στην δουλεια η οταν σχολαμε λυνουμε ενα καρμπυρατερ και το καθαριζουμε.... προφανως αναφερεσαι σε εσενα... ο μεσος χρηστης δεν γνωριζει εσυ μπορει να το εχεις σπουδασει το αθλημα η να εχεις αφιερωσει προσωπικο χρονο...

Οσο για το τσοκ νομιζω πως αν κατσουμε και βαλουμε 2 λεπτα στο τσοκ αλλα 2 να ελγχξουμε λαδι,λαστιχα,φωτα..... ο χρονος ειναι χρημα δεν ξερω αν το γνωριζεις... η τεχνολογια υπαρχει για να μας διευκολινει οχι να μας κανει πιο δυσκολη την ζωη και αν ειναι χαλιας δηλαδη ο βενζινας μας φταιει το injection που του εσκησε τα ραμματα...

Ενωειται οτι δεν υπαρχει τρελη διαφορα σε αυτα τα κυβικα αλλα θυμισε μου σε 4-5 χρονια η αργοτερα τελως παντων το καρμπ δεν θα χρειαστει ρυθμισμα γιατι θα καιει τα αντερα του?

Το συμπερασμα δεν ειναι οτι το καρμπ ειναι για πεταμα απλα οποιος εχει καποιες γνωσεις προφανως και το σινιαρει μονος του... ο μεσος χρηστης κοιταει να δει τι ειναι ποιο ευκολο στην χρηση χωρις να σημαινει

οτι ειναι το καλυτερο γι αυτον αυτο ειναι το μελλον ουτως η αλλως να κανουμε την ζωη μας πιο ευκολη.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ο βενζίνας είναι χαλιας κ για αυτό δεν μπορεις να κανεις τιποτα. εγω προσωπικα κ ψεκαστο που εχω το ζεσταινω ένα 2λεπτο οποτε τοσο θελει κ το τσοκ. εσυ μπορει να μιζαρεις κ να φευγεις στα τερματα. λάστιχα φωτα κ λαδια ναι τα κοιταω γιατι είναι 2 ροδες κ αμα στραβωσει κατι θα σκοτωθω, εσυ μπορει να μην το εχεις αυτό το διλεπτο να το κανεις, εγω ευτυχως στις 24 ωρες μου περισευουν 2 λεπτα, μην αρπαζεσαι δεν λεω πεταξτε τους ψεκασμούς εχω κ εγω ψεκαστο, την αποψη μου παραθετω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καταρχήν καλόβολτο το εργαλείο.

Όσον αφορά το δεύτερο θέμα περί ψεκασμού, ναι μεν το δικό μου είναι με καρμπυρατερ αλλά υποπίεσης, και δεν έχω οδηγήσει μηχανάκι με μηχανικό καρμπ (τύπου FCR), αλλά διαβάζοντας λίγο πώς λειτουργούν όλα αυτά τα μπλιμπλίκια, και επειδή είχα την τύχη/ατυχία να είμαι φοιτητής φυσικής για κάποια χρόνια κατάλαβα 2-3 πραγματάκια. Γενικά το καρμπ, και ειδικά το μηχανικό, δεν είναι η λύση για τα πάντα. Το κάθε σύστημα έχει τα συν και τα πλην του.

• Το πλεονέκτημα του κάθε καρμπ είναι ότι έχει άμεση απόκριση στο γκάζι σε σχέση με ένα ψεκαστό, γιατί το ψεκαστό τρέχει υπολογισμούς από πίσω στον εγκέφαλο. Το καρμπ απλά μια ντίζα είναι, την τραβάς και ανοίγει.
  • Το πλεονέκτημα του καρμπ υποπίεσης σε σχέση με ένα μηχανικό (πχ FCR) είναι ότι δεν μπορείς να το μπουκώσεις γιατί λειτουργεί με (μαντέψτε) υποπίεση. Οπότε τραβάει όση βενζίνη μπορεί να κάψει το μοτέρ εκείνη την ώρα, άσχετα πόσο ανοίγεις εσύ το γκάζι. Από την άλλη το FCR απλά ανοίγει και ρίχνει πράμα. Με λίγα λόγια, θέλει να ξέρεις πώς θα το γυρνάς το γκριπ του γκαζιού, αλλιώς θα πετάς άκαυτη βενζίνη από πίσω. Και θα καις παραπάνω και θα πηγαίνει χειρότερα γιατί θα μπουκώνει. Αν ξέρεις πώς να το δουλέψεις, τότε όντως το μηχανικό είναι πιο "σφαιράτο". Επειδή έχει αυτή την ιδιοτροπία, ίσως να σου μαθαίνει και καλύτερο έλεγχο του γκαζιού.
  • Το πλεονέκτημα του ψεκασμού είναι ότι έχει πολύ λιγότερα κινούμενα μέρη. Η βλάβη κοστίζει μεν, αλλά είναι σχετικά δύσκολο να χαλάσει κάτι υπό φυσιολογικές συνθήκες. Το δεύτερο μεγάλο ατού του ψεκασμού που κανένα καρμπ δε φτάνει με τίποτα είναι ότι κάνει πολύ πιο σωστή καύση, με ότι θετικό συνεπάγεται αυτό για το μοτέρ από άποψη επιδόσεων και μακροζωίας. Το καρμπ είναι ρυθμισμένο να ρίχνει τόση βενζίνη για τόσο αέρα. Ο αέρας όμως δεν είναι πάντα ο ίδιος. Εξαρτάται από την εξωτερική ατμοσφαιρική πίεση. Αλλάζει ο καιρός ή αλλάζεις υψόμετρο; Και χθες να το ρύθμισες το καρμπ, θα είναι λάθος το μείγμα, είτε φτωχό είτε προς το μπούκωμα. Ο ψεκασμός σε ένα πολύ ικανοποιητικό ποσοστό αυτό διορθώνει. Γι'αυτό είναι πιο αργός στην απόκριση, αλλά και πιο καλός στα άλογα.

Το δικό μου πχ φοράει ίδιο μοτέρ με τα παλιά XR. Έχει στην Αμερική έναν τύπο που τα κάνει μετατροπή σε ψεκασμό αυτά τα μοτέρ. Από 45 άλογα στρόφαλο πάει στα 60 χωρίς καμιά άλλη μετατροπή, ούτε εξατμίσεις, ούτε εκκεντροφόρους, μόνο με την αλλαγή του συστήματος τροφοδοσίας. Οπότε είναι αναλόγως πώς γουστάρει ο καθένας και τι θεωρεί πιο σημαντικό (απόκριση vs απόδοση). Πάντως όσο περνάει ο καιρός και γίνονται πιο γρήγοροι οι εγκέφαλοι, νομίζω ότι δε θα υπάρχει πρακτικός λόγος να επιλέγουμε καρμπ. Γιατί να πληρώνεις περισσότερη βενζίνη και να βγάζεις λιγότερα άλογα;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ο βενζίνας είναι χαλιας κ για αυτό δεν μπορεις να κανεις τιποτα. εγω προσωπικα κ ψεκαστο που εχω το ζεσταινω ένα 2λεπτο οποτε τοσο θελει κ το τσοκ. εσυ μπορει να μιζαρεις κ να φευγεις στα τερματα. λάστιχα φωτα κ λαδια ναι τα κοιταω γιατι είναι 2 ροδες κ αμα στραβωσει κατι θα σκοτωθω, εσυ μπορει να μην το εχεις αυτό το διλεπτο να το κανεις, εγω ευτυχως στις 24 ωρες μου περισευουν 2 λεπτα, μην αρπαζεσαι δεν λεω πεταξτε τους ψεκασμούς εχω κ εγω ψεκαστο, την αποψη μου παραθετω.

Δεν αρπαζομαι NIK PAP απλα οπως ειπες και εσυ ο καθενας παραθετει την αποψη του... δεν εβγαλα αρχηστο το καρμπυρατερ... απλα ειπα οτι η τεχνολογια προχωραει....

Επειδη ειχα πεσει σε αρκετα θεματα με παπια με τιτλους κομπιασμα, θεμα τροφοδοσιας,ρυθμισμα καρμπυρατερ κλπ(σε καινουργια παπια παντα..) ειπα να παει στο διαολο και διαλεξα ψεκαστο... τωρα αν προκυψει στο μελλον κανενα κουστουμι κατσε καλα προφανως και το καρμπ μετα μπορει να φαινετε μονοδρομος... θα δειξει

Τροποποιήθηκε από τον John_lar

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πρώτων καλόταξίδο το εργαλείο κ καλά χλμ!

Δεύτερων απορώ γιατί υπάρχουν ακόμα άτομα εν έτη 2014 οι οποίοι είναι τόσο αρνητικοί στον ψεκασμο. Εμένα το πεμβε 318 είναι μοντέλο του 91 δεν έχει πάθει ποτε τπτ ο ψεκασμος του (προϊστορικός bosch) ξέρετε κανένα καρμπ ή ακόμα καλύτερα μια τετράδα από καρμπς (γιατί κ μένα είναι πολλαπλού ψεκασμού) να λειτουργούν πάνω από 20 χρόνια απροβληματιστα χωρίς συντήρηση.

+ καλής ποιότητας ψεκασμος δε μιλάμε για αυτα τα κινέζικα του κιλού που μπαίνουν στα παπάκια όπως το κριςς είναι πολύ καλύτερος από κάθε καρμπ γιαυτό άλλωστε πχ η κτμ άφησε τα εφ σι αρ κ τοποθετεί στα αγωνίστηκα της ψεκασμο της ίδιας μάρκας τυχαίο δε νομίζω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

δεν είμαι αρνητικός στον ψεκασμό πάλι τα ιδια θα λέμε.....ειπα ότι δεν είναι απαραίτητος σε τόσο μικρά κυβικά κ δεν έχει ουσιαστικές διαφορές κατανάλωσης. το δικο σου αυτοκίνητο όταν βγήκε είχε όσο ένα διαμέρισμα στου παπάγου τότε οποτε μην συγκρίνεις εκείνα τα οχήματα με παπάκια που έχουν 750 ευρώ στην ινδία κ φτάνουν 1750 εδώ (βλεπε χοντα βιζιον), λες να εχουν ψεκασμο μπος για μια ζωη?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

οταν ψεκασμος ακουμπησει το FCR ελατε να σηζητησουμε τι ειναι καλυτερο.

Γελάει ο κόσμος , Μήπως και στα gp να γυρίσουν στα καρμπ ; Πολύ "χοντρικά" και συνοπτικά στο ψεκασμό έχεις ότι πρέπει στο καρμπ τα έχεις όλα στο περίπου.

Το ότι βάζουν ότι να νε αντλίες μπεκ κτλ στα φτηνά μηχανάκια δεν μου λέει κάτι . Σε αυτοκίνητα του '90 που είναι 20+ χρονών μόνο αλλαγή αντλίας βλέπω να κάνουν και μετά από πολλά χλμ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για αρχή ας ευχηθώ στον συμφορουμίτη καλά χιλιόμετρα και πάντα όρθιος! Μπορώ να του επιβεβαιώσω από προσωπική εμπειρία, αν και όχι ο ίδιος κάτοχος, του αμέσως παλαιότερου μοντέλου με το καρμπυρατέρ, πως είναι αρκετά τίμιο παπάκι, με καλά πλαστικά και επιδόσεις. Και πάντα μιλάω για συνθήκες σκληρής χρήσης! Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω με τη σειρά μου, επειδή ενδιαφέρομαι να αντικαταστήσω το σαράβαλο που έχω με το συγκεκριμένο μοντέλο, είναι το αν έχει το ίδιο γκάζι και το αν τραβάει το ίδιο καλά το καινούριο μοντέλο που διαθέτει injection με το παλιό, διότι έχω ακούσει πως το injection τα μικρά μηχανάκια τα μπουκώνει στις επιδόσεις. Για παράδειγμα άκουσα πως το Innova με το καρμπυρατέρ τράβαγε καλύτερα και έπιανε περισσότερα χιλιόμετρα, σε σχέση με το injection. Θα ήθελα να μου το επιβεβαιώσει κάποιος αυτό.

Ευχαριστώ.

Υ.Γ. Π.Χ. η αγαπημένη μου ρετρό μοτοσυκλέτα Kawasaki W650, όταν ήρθε η ώρα να της τοποθετήσουν Injection, αναγκάστηκαν να την ανεβάσουν 100 κυβικά για να έχει ίδιες επιδόσεις ο κινητήρας. Συγκεκριμένα από τα 673 στα 773cc.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα