Jump to content
sorips

Paypal Προσοχη - Απατη

Recommended Posts

Σημερα το πρωι μου ηρθε το παρακατω email απο τo "paypal" ..ψωνισα κατι πραγματακια απο ebay χθες το βραδυ ..οποτε το ανοιξα χωρις σκεψη.

Update your information - Notice

We need more information from you

Just like a bank, we need to confirm the information you've given us. Please provide the requested information as soon as possible to ensure you can continue to use your PayPal account.

Click Resolution Center to see the steps you'll need to complete. If no steps are currently listed, please check back in 24 hours.

Until we can confirm the information you've given us, we need to limit most of the functionality on your account. For now, you can continue to receive payments but you won't be able to withdraw funds or make payments.

You have 48 hours to provide this information. If we don't hear from you by then, we'll need to restrict your PayPal account If your account is restricted, you won't be able to send, transfer or receive funds.

.

If your account is restricted, you won't be able to send, transfer or receive funds.

You can update your information in our Resolution Center.

Update NowResolution Center

Στην πρωτη ματια ειπα οκ.. τα σπαστικα του ebay.

Κανοντας click στο account ..σε μεταφερει σε ενα αλλο λινκ με ακριβως ιδιο layout του paypal. Εκει σου ζηταει τα στοιχεια σου. Βαζεις τα στοιχεια σου (πραγματικα η ψευτικα) κανει υποτιθετε login στο account σου ..και σε βγαζει σε μια καρτελα που σου ζηταει κανονικα τα στοιχεια της καρτας. Βαζεις και τα στοιχεια της καρτας σου λεει ευχαριστω και αυτοματη επιστοφη - logout στην αρχικη σελιδα του πραγματικου paypal.

Ειναι πολυ πιστικο ..λιγο ανυποψιαστος να εισαι την πατας ευκολα. Οποτε ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΑΙΔΙΑ

Επισης ο αποστολεας του email εμφανιζετε ως service@paypal.com ενω αυτο ειναι το ονομα και οχι το πραγματικο email.

Συν οτι λειπει ενα μικρο banner που χρησιμοποιει το paypal στα mail που στελνει.

(ενημερωσα και το paypal)

Τροποποιήθηκε από τον sorips

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Όποια δραστηριότητα συγκεντρώνει χρήμα, έχει και το ενδιαφέρον των επιτήδειων.....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μετα απο απειρες συναλλαγες στο internet εχω να πω μονο ενα πραγμα για αυτες τις απατες...

πρεπει να δηλωσετε εθελοντες για να την πατησετε...διαβαζω τα μηνυματα που μου ερχονται

απο το eBay μόνο στο eBay, τα μηνυματα που ερχονται απο το Paypal μόνο στο Paypal και τα

οποια μηνυματα ερχονται στο eMail μου απλως τα διαγραφω...ναι, το αληθινο μηνυμα απο το

Paypal ή το eBay ερχεται και στο eMail μου αλλα η διαφορα ειναι οτι κανενα fake μηνυμα δεν θα

ερθει ποτέ σε καποιον απο αυτους τους λογαριασμους (Paypal, eBay ή οποιονδηποτε αλλον)

Τροποποιήθηκε από τον ghostkon

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μετα απο απειρες συναλλαγες στο internet εχω να πω μονο ενα πραγμα για αυτες τις απατες...

πρεπει να δηλωσετε εθελοντες για να την πατησετε...διαβαζω τα μηνυματα που μου ερχονται

απο το eBay μόνο στο eBay, τα μηνυματα που ερχονται απο το Paypal μόνο στο Paypal και τα

οποια μηνυματα ερχονται στο eMail μου απλως τα διαγραφω...ναι, το αληθινο μηνυμα απο το

Paypal ή το eBay ερχεται και στο eMail μου αλλα η διαφορα ειναι οτι κανενα fake μηνυμα δεν θα

ερθει ποτέ σε καποιον απο αυτους τους λογαριασμους (Paypal, eBay ή οποιονδηποτε αλλον)

πολυ σωστα τα λες...προσοχή μεγαλη παιδια οταν μιλαμε για καρτες.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Να πω και γω την εξυπνάδα μου :P, αν και μετά από σχεδόν 10 χρόνια αγορών μέσω ίντερνετ (πάνω από 1000) δεν είχα ποτέ πρόβλημα. Αρκεί να προσέχεις 3-4 πραγματάκια:

(1) Προσοχή στα email που έρχονται να είναι επαληθευμένα από το site που κατονομάζεται. Αν έχετε gmail μπορείτε να ενεργοποιήσετε μια επιλογή στις ρυθμίσεις που κάνει αυτή τη διαδικασία η Google από μόνη της και έτσι παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια. Έτσι, όταν σκάει ένα mail από Paypal ή ebay, εμφανίζει αυτό το σύμβολο, και ξέρεις ότι πράγματι προέρχεται από αυτούς.

screenshot_1399040247.jpg

(2) Κοιτάζεις πάντα το πραγματικό mail από όπου σου στέλνουν μήνυμα και όχι το Όνομα του αποστολέα. Διότι και γω μπορώ να φτιάξω ένα mail eftaxias@gmail.com και να δηλώσω σαν όνομα Τράπεζα Πειραιώς αντι για Κώστας Ευταξίας. Οπότε κοιτάμε τον αυθεντικό παραλήπτη όπως φαίνεται από κάτω, και κυρίως το σκέλος μετά το @ να συμπίπτει με το site μας:

screenshot_1399040298.jpg

(3) Εξετάζουμε πάντα τα link που μας καλεί ο αποστολέας να ακολουθήσουμε αν είναι πραγματικά, δηλαδή αν μας κατευθύνουν στο επιθυμητό site. Αυτό το κάνουμε αφήνοντας το ποντίκι πάνω στο κουμπί για παράδειγμα, και κοιτώντας την κάτω αριστερή μεριά του browser:

screenshot_1399040419.jpg

(4) Τέλος, σε όποιο site και αν μπουμε, κοιτάμε αν είναι επαλυθευμένο με πρωτόκολλα ασφαλείας. Αυτό φαίνεται σε όλους τους browser, συνηθως δίπλα στη διευθυνση:

screenshot_1399040458.jpg

Επίσης ποτέ δεν στέλνουμε κωδικούς κάρτας, PIN, CCV Codes κλπ με mail! Ποτέ! Αυτά τα στοιχεία τα βάζουμε μόνο όταν ζητηθούν σε επαληθευμενα site μόνο!

Καλές αγορές και μη φοβάστε τίποτα, με λίγη προσοχή οι online αγορές είναι μακράν καλύτερες από της φυσικές!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

πως βλεπω τα μηνυματα μου στο paypal?μπαινω μεσα αλλα δεν το βρισκω

το Paypal δεν σου στελνει μηνυματα στο eMail, αλλα τις αποδειξεις των συναλλαγων σου,

κατι που μπορεις να δεις στο ιστορικο μεσα στο Paypal (details για την καθε συναλλαγη...

5cc86f.jpg

Τροποποιήθηκε από τον ghostkon

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

eftaxias για δωσε παραπανω ινφο για το 1 που γραφεις.σε ποια επιλογη των ρυθμισεων παταμε?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ναι θέλει λίγο προσοχή για να μη την πατήσει κανείς. Έχω στείλει αρκετές φορές email και στην paypal και στην ebay αλλά και σε άλλους φορείς με προωθημένα fake mail κλπ. Καλό είναι να το κάνουμε όλοι ώστε να μικραίνουμε τις πιθανότητες. Οκ δε πρόκειται να σταματήσουν ποτέ, το ξέρω, αλλά καλό είναι να την ακούνε λίγο το λαμόγια

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

το Paypal δεν σου στελνει μηνυματα στο eMail, αλλα τις αποδειξεις των συναλλαγων σου,

κατι που μπορεις να δεις στο ιστορικο μεσα στο Paypal (details για την καθε συναλλαγη...

5cc86f.jpg

κατσε κατσε εμενα μου ερχει ερθει email απο το paypal που λεει για μια αναβαθμιση και κατι σχετικα με ονομα PAYPAL ΚAI MAIL paypal@e.paypal.com

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Θα παίξουν διάφορα τώρα με τον Heartbleed. ΤΟ paypal ήταν ένα από τις πολλές εταιρείες που χτυπήσανε.. Ξεκινάει καλή κομπίνα..

https://support.google.com/mail/answer/3070163?hl=en

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εγω για καλο και κακο αλλαξα παλιι τον κωδικο

Τροποποιήθηκε από τον spiros!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αυτο που λεει ο Κωστας.Κι εμενα μου ερχονται για το paypal μνμτ στο email μου αλλα δεν δινω καμια σημασια.Απλα DELETE!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

(2) Κοιτάζεις πάντα το πραγματικό mail από όπου σου στέλνουν μήνυμα και όχι το Όνομα του αποστολέα. Διότι και γω μπορώ να φτιάξω ένα mail eftaxias@gmail.com και να δηλώσω σαν όνομα Τράπεζα Πειραιώς αντι για Κώστας Ευταξίας. Οπότε κοιτάμε τον αυθεντικό παραλήπτη όπως φαίνεται από κάτω, και κυρίως το σκέλος μετά το @ να συμπίπτει με το site μας:

screenshot_1399040298.jpg

Αυτό που έχεις κυκλωμένο με κόκκινο, μπορεί εύκολα να πλαστοποιηθεί. Δεν κοιτάμε εκεί για να βεβαιωθούμε ποιος είναι ο πραγματικός αποστολέας, αλλά στον πηγαίο κώδικα του email. Είναι κάπως περίπλοκο, οπότε γενικά καλό είναι να μην μετρά αυτό το βήμα επαλήθευσης.

+1 σε όλα τα άλλα που είπες.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

eftaxias για δωσε παραπανω ινφο για το 1 που γραφεις.σε ποια επιλογη των ρυθμισεων παταμε?

Πάς στο γρανάζι --> ρυθμίσεις --> εργαστήρια. Βρίσκεις την επιλογή και την ενεργοποιείς!

screenshot_1399201835.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το μήνυμα περί κυβερνοεπίθεσης κλπ μου τοχει βγάλει και στο DX.com.

Το τρομακτικό είναι επιεικώς για΄τον πέουλα.Πως δεν έβγαλε κανα έκτακτο ανακοινωθέν να δώσουμε όλοι αίμα για το Μερισιώτη!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

η κυβερνοεπίθεση και οι μλκίες που λένε είναι από αυτό το bug http://mashable.com/2014/04/09/heartbleed-bug-websites-affected/

είναι απαραίτητο να αλλάξετε κωδικούς σε όσα έχει στη λίστα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γνώμη μου είναι να μην αλλάξετε κωδικούς τώρα. Είναι ακόμα πιο επικίνδυνο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

σε αυτά που έχουν περάσει το patchaρισμένο ssl επιβάλλεται

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αυτό που έχεις κυκλωμένο με κόκκινο, μπορεί εύκολα να πλαστοποιηθεί. Δεν κοιτάμε εκεί για να βεβαιωθούμε ποιος είναι ο πραγματικός αποστολέας, αλλά στον πηγαίο κώδικα του email. Είναι κάπως περίπλοκο, οπότε γενικά καλό είναι να μην μετρά αυτό το βήμα επαλήθευσης.

+1 σε όλα τα άλλα που είπες.

Κ κατι αλλο σημαντικο...

support.mybike.gr εγκρινεται κ ερχεται απο το mybike

mybike.support.gr οχι

Ριξτε παντα μια ματια στο domain name ενος email το οποιο ειναι η τελευται λεξη πριν απο το .com, co.uk, .gr κτλ

Τροποποιήθηκε από τον Draken

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έχει τιγκάρει το νετ από ειδήσεις για αλλαγή κωδικού στο ebay..

Από iefimerida μέχρι in.gr, και protothema

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα