Jump to content
Mixalhs illusion

Αγορά αυτοκινήτου

Recommended Posts

Δε μίλησα για λεφτά ή πουλ μουρ, ουσιαστικά.

Μίλησα κυρίως για αίσθηση, χαμόγελα οδηγού ανά km.

Μη στρίψουμε τη κουβέντα αλλού γιατί θα χαθεί το νόημα.

Ιδιαίτερα όταν κουβεντιάζουμε για οχήματα απόλαυσης και οδηγικής διασκέδασης.

Τα μεγάλα μηχανάκια καλώς κάνουν και δε τα φορολογούν.

Αφενός είναι λανθασμένη (και) η φορολόγηση των αυτοκινήτων αφετέρου το κόστος αγοράς και συντήρησης/χρήσης μιας μεγάλης μοτοσυκλέτας κυμαίνεται στα επίπεδα του Α3 σου.......

Και επιπλέον, το ότι εσύ δεν έχεις μεγάλο μηχανάκι, δε σου δίνει το δικαίωμα να δακτυλοδείχνεις τους έχοντες προσπαθώντας να τους στοχοποιήσεις.

Έχουμε που έχουμε τα στραβά και τα δύσκολα στη χώρα μας, δε χρειαζόμαστε να τα στερηθούμε όλα για να αισθανθούν κάποιοι άλλοι καλύτερα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

το σιρόκο και το μινι κουπερ είναι τα ποιο στριφτερα στην κατηγορια τους, συμφωνω απόλυτα για ποιότητα στα Γερμανικά για την κατανάλωση όχι. δλδ με ένα τουρμπατο 1800 βλέπεις 10 λιτρα π.χ κ με ένα αβενσις 1800 8,5 κ 9 . κ εισαι κ 40 αλογα κατω. από που κ ως που ποιο βενζινοβορα? το σιροκο 1400 160 αλογα πως να καιει δλδ σαν κορολα 1400 98 άλογα?

μην το βλεπετε ετσι..και εγω με 180 αλογα οταν παω με 100 χλμ εχω 2000 στροφες και καιω απο 5.5-6.5 μαξ.. αν παω πανω απο 120 ρουφαει καλυτερα.

Αν κ το θέμα μας δεν είναι ατμασφαιρικά vs turbo. Καλαμάτα -αθηνα 140 σταθερα με Cruise control 6ταχύτητα 2900 στροφες, 1370 κιλα αδειο το αμαξι κ 2 ατομα με φουλ αποσκευες κ λαδια κ ντοματες κ ένα σωρο. μεση καταναλωση 6,9 με 7,1, αν αυτή είναι κατανάλωση για 1800 τούρμπο με 215 άλογα να δω κατά ποσο είναι οικονομικοτερο με την ιδια ταχυτητα ένα βεκτρα η ένα αβενσις

Επιβεβαιώνοντας τα παραπάνω, θα πω ότι ένα "αδύναμο" τουτού, ζορίζεται παραπάνω για να πάει με κάποια ταχύτητα και πολύ περισσότερο να την αυξήσει εν κινήσει (ρεπρίζ) για ένα προσπέρασμα πχ.

Έτσι, οι καταναλώσεις τείνουν να είναι πιο κοντινές ακόμα και σε διαφορετικά αυτοκίνητα, αρκεί βέβαια να μη μιλάμε για τεράστιες διαφορές κυβικών / αλόγων.

Κι επειδή μια εικόνα = 1.000 λέξεις:

DSC_0159_zps0446b771.jpg

Αφορά το 1.800 Tsi 160HP

Η φωτογραφία είναι από Αττική οδό και με ταχύτητες αυστηρά 100-120χαω, σύμφωνα με τα όρια (μη φάμε καμμιά κλήση κοροϊδίστικη.....).

Να διευκρινίσω ότι αυτή είναι η χαμηλότερη τιμή που αντίκρυσα (και έχω αντικρύσει ever μέχρι τώρα), ενώ η μέση κατανάλωση πήγε στα 6 Lt / 100 km για όλη τη διαδρομή, με ήρεμους ρυθμούς και ελάχιστα ανοίγματα (μεταφέρουμε και παιδί :baby: που μάλιστα κοιμότανε κατά διαστήματα).

MAZDA RX 8 με κλειστά τα μάτια :mB_kalo_e:μπορεί να καίει αρκετή βενζίνα αλλά απ'ότι κατάλαβα δεν το θες αποκλειστικά και μόνο για μετακίνηση σχολή - σπίτι , αλλά να βάζεις και κανά γκομενάκι μέσα ... ( τρελαίνονται για RX 8 :secret::crazy: )

Edit : δοκιμασμένη συνταγή :mB_kalo_e: :mB_kalo_e: :mB_kalo_e:

Μόνο αρκετή? Μη μου το θυμίζεις.......

Το είχε "φίλος" μου (την έκδοση με τα 231 αλόγατα) και ήταν η 1η φορά που είδα στη ζωή μου δείκτη βενζίνης να κινείται!!!!! εμφανώς. Τρόμαξα λέμε!!!!! Τά 'δα όλα κωλιόμενα!!!!!

Του μέτρησα 17 Lt / 100 km και το αρνιόταν από εγωισμό (ήτανε μεγάλος φιγουρατζής και καθικάκι), αλλά με έβαλε όμως να του πληρώσω τη μισή βενζίνη στο ταξίδι, γιατί δεν άντεχε να τα δίνει, αν και είχε μπόοοοολικα φράγκα.

Ενδεικτικά, Λευκάδα - Αθήνα με γεμάτο τίγκα ρεζερβουάρ (δεν ξέρω πόσα λίτρα παίρνει) ΔΕΝ καταφέραμε να φτάσουμε Αθήνα, αλλά γεμίσαμε στην Ε.Ο. στα Goody's που έχει εκατέρωθεν εδώ κοντά Αθήνα (δε θυμάμαι πού ακριβώς, πριν τα Μέγαρα κάπου).

Μακριάαααααααα φίλε....... σε ένα μήνα θα ψάχνεις να το δώσεις.

Καλό, χρυσό και άγιο, αλλά........

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν είναι ξεκάθαρο Σπύρο τι λέω?

Το Polo, καλά, άντε γεια από στρίψιμο (σε σχέση με τα Segment C του Vag με multilink πίσω)

Αλλά σε σύγκριση Golf/Octavia/Scirocco/Leon τα Golf είναι λιγότερο καλά στο δρόμο (και σαφώς λιγότερο παιχνιδιάρικα από τα αντίστοιχα Scirocco/Leon) και το Octavia, έλεος, δε μπορώ να το προτείνω σε έναν νέο 20± ετών!!!!

Φυσικά και δεν θα του προτείναμε από τώρα σ' αυτή την ηλικία ένα Octavia..... έχει χρόνια μπροστά του ν' απολαύσει άλλα πιο μοτζόβολα και μετά το 1ο παιδί θα στραφεί μόνος του σε κάτι τέτοιο.

Το Leon - όπως του είχα γράψει κι εγώ απ' την αρχή - είναι μια πολύ καλή επιλογή σε όλους τους τομείς, αν φυσικά του αρέσει......

Πάντως, αυτή η Alfa η GT πολύ καλή πρόταση για τον φίλο μας........ :ok:

Και νεανικό, και πανέμορφο, και 2+2

Τροποποιήθηκε από τον Kostas-MotoLover

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ειναι δεδομενο οτι στα ζορια τα μικρα καινε, το θεμα ειναι οτι τα μεγαλα ρουφανε αρκετα με νεκρα, 1τη-2ρα μεσα στ πολη

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ειναι δεδομενο οτι στα ζορια τα μικρα καινε, το θεμα ειναι οτι τα μεγαλα ρουφανε αρκετα με νεκρα, 1τη-2ρα μεσα στ πολη

Ναι, έτσι ακριβώς είναι. :yes:

Αλλά αν κάποιος έχει ένα τουρμπίδι για μες την πόλη, μάλλον έχει κάνει λάθος επιλογή. :winking:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το πρόβλημα στην αυξημένη κατανάλωση των τουρμπάτων είναι κυρίως ο οδηγός.

Που πιθανότατα έχει συνηθίσει να οδηγεί με "ατμοσφαιρικές" συνήθειες (στροφάρισμα ψηλά, λίγες αλλαγές ταχυτήτων κοκ).

Αν αλλάξει τη συνήθεια αυτή κ αποφεύγει να φουσκώνει την τουρμπίνα, θα καταφέρει να καίει νορμάλ (και υπό συνθήκες, λίγα).

Και προφανώς, το 1.4 μοτέρ των 150 ίππων και 24 κιλών ροπής, δε θα καίει σα 1400άρι, ιδιαίτερα στα ζορίσματα, αλλά σαν 2λιτρο ή 2.200 ατμοσφαιρικό.

Τα άλογα θέλουν τάισμα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

........................

Αν αλλάξει τη συνήθεια αυτή κ αποφεύγει να φουσκώνει την τουρμπίνα, θα καταφέρει να καίει νορμάλ (και υπό συνθήκες, λίγα).

........................

Πώς καταλαβαίνεις πότε φουσκώνει όπως λες η τουρμπίνα? (ή παγώνι αν προτιμάς). :lol:

Διότι ούτε ιδιαίτερος θόρυβος ακούγεται, ούτε έχει κάποιο "σκαλοπάτι" ξεσπάσματος που να δείχνει...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πως δεν εχει ρε Κωστη; Στις 3000+ στροφες δεν το ακους να αλλαζει;

Δεν το έχω καταλάβει. Ίσως γιατί παίζει πάντα και το radio-cd..... :blush2::rolleyes:

Μπορούμε να ξέρουμε για τον συγκεκριμένο τύπο κινητήρα που ανοίγει το τούρμπο?

Φαντάζομαι δεν είναι το ίδιο επίπεδο στροφών για όλα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Με καθε επιφυλλαξη , νομιζω πως στο μοτερ σου μπαινει γυρω στις 1400 στροφες το supercharger και κοντα στις 3 το τουρμπο. Παιζει να σου λεω ομως και ΤΙΣ παπαριες. Ψαξτο στο ιντερνετ Κωστη.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

δεν εχει μηχανικο συμπιεστη αλλα μονο τουρμπινα καυσαερίων το συγκεκριμενο. οσον αφορα το ποτε μπαινει η τουρμπινα είναι σχετικο, όλα είναι θεμα καυσαερίων μπορει να μπει κ από τις 1500 με ένα πατημα τερμα του γκαζιού μπορει να φτασεις κ 6500 στροφες και να μην σηκωσει πιεση καθολου απλα τσιμποντας λιγο το γκαζι κ περιμενοντας λιγα δευτερα παραπανω να επιταχυνει, όλα είναι θελα ποσο πατας το γκαζι=καυσαερια=στροφαρισμα τουρμπίνας=μεγαλυτερη πιεση

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

δεν εχει μηχανικο συμπιεστη αλλα μονο τουρμπινα καυσαερίων το συγκεκριμενο. οσον αφορα το ποτε μπαινει η τουρμπινα είναι σχετικο, όλα είναι θεμα καυσαερίων μπορει να μπει κ από τις 1500 με ένα πατημα τερμα του γκαζιού μπορει να φτασεις κ 6500 στροφες και να μην σηκωσει πιεση καθολου απλα τσιμποντας λιγο το γκαζι κ περιμενοντας λιγα δευτερα παραπανω να επιταχυνει, όλα είναι θελα ποσο πατας το γκαζι=καυσαερια=στροφαρισμα τουρμπίνας=μεγαλυτερη πιεση

No way!!!!!!

Θα απαντήσω λίγο αργότερα, γιατί φεύγω για δουλειά παίδες!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

το βλέπω καθημερινά στο μπαρόμετρο, λες μα ψευδετε?

μιλαω για μικρες ταχύτητες 1 κ δευτερα όχι τριτη τεταρτη που βλέπουμε τα πραγματικα οβερ

Τροποποιήθηκε από τον NIK_PAP_01

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δε μίλησα για λεφτά ή πουλ μουρ, ουσιαστικά.

Μίλησα κυρίως για αίσθηση, χαμόγελα οδηγού ανά km.

Μη στρίψουμε τη κουβέντα αλλού γιατί θα χαθεί το νόημα.

Ιδιαίτερα όταν κουβεντιάζουμε για οχήματα απόλαυσης και οδηγικής διασκέδασης.

Τα μεγάλα μηχανάκια καλώς κάνουν και δε τα φορολογούν.

Αφενός είναι λανθασμένη (και) η φορολόγηση των αυτοκινήτων αφετέρου το κόστος αγοράς και συντήρησης/χρήσης μιας μεγάλης μοτοσυκλέτας κυμαίνεται στα επίπεδα του Α3 σου.......

Και επιπλέον, το ότι εσύ δεν έχεις μεγάλο μηχανάκι, δε σου δίνει το δικαίωμα να δακτυλοδείχνεις τους έχοντες προσπαθώντας να τους στοχοποιήσεις.

Έχουμε που έχουμε τα στραβά και τα δύσκολα στη χώρα μας, δε χρειαζόμαστε να τα στερηθούμε όλα για να αισθανθούν κάποιοι άλλοι καλύτερα.

λαθος το καταλαβες φιλε μου! εννοω πως με τους τροπους που ψαχνουν να τρωνε λεφτα, μ κανει εντυπωση πως δν εχουν σκεφτει και τις μηχανες για να χαντακωσουν τον κοσμο! επομενως ασκοπη η επιθεση:-) δεν εχω λογο να χαρω για κατι τετοιο. γενικα δεν εχουν δικαιωμα να φορολογουν απαραιτητα πραγματα αλλα δεν ειναι του παρωντος!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πάντως, αυτή η Alfa η GT πολύ καλή πρόταση για τον φίλο μας........ :ok:

Και νεανικό, και πανέμορφο, και 2+2

Α γεια σου. Τοσο καιρο τον ψηνω τον θειο να μου το δωσει να παω βολα με κανα κοριτσακι επειδη ειναι και νεανικο και αρνειται πεισματικα :P

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

το βλέπω καθημερινά στο μπαρόμετρο, λες μα ψευδετε?

μιλαω για μικρες ταχύτητες 1 κ δευτερα όχι τριτη τεταρτη που βλέπουμε τα πραγματικα οβερ

Αν το μοτέρ στροφάρει στους κόφτες, όσο απαλά κι αν πατάμε το γκάζι, η τουρμπίνα και θα στροφάρει και θα σηκώσει και πίεση το κύκλωμα.

Όχι μέγιστη, γιατί εξαρτάται και από το πάτημα στο πεντάλ του γκαζιού, αλλά θα σηκώσει......

Κι αυτό γιατί η τουρμπίνα, στην φτερωτή που βρίσκεται στην πολλαπλή εξαγωγής, δέχεται μεγάλη δύναμη από τα καυσαέρια (στις 6.5 χιλιάδες γίνεται πόλεμος) κ περιστρέφεται γρήγορα, ομοίως βεβαίως και ο συμπιεστής σηκώνοντας πίεση στο κύκλωμα (εκτός κι αν έχουμε ανοιγμένα κολαρα ή χαλασμένη σκάστρα).

Στο octavia του Κώστα λογικά η τουρμπίνα φουσκώνει πολύ χαμηλά. Κάπου στις 1800rpm.

Και δίνει μέγιστη πίεση ψηλότερα κ ομοίως μέγιστη ροπή.

Η τουρμπίνα όμως, λόγω μικρού μεγέθους και σχετικά υψηλής συμπίεσης, θα αρχίσει να στροφάρει ελάχιστα πάνω από το ρελαντί αλλά απλά αποδίδει λίγο.

Με αποτέλεσμα να καταλαβαίνουμε το ρόπιασμα/φούσκωμα στην περιοχή των 2 χιλιάδων.

Και από την άλλη, ενώ αυτό είναι καλό για συνθήκες πόλης κ κυρίως χαλαρού ταξιδιού (οικονομία και φούσκωμα από χαμηλά κοκ), ψηλά κάνει το μοτέρ να λαχανιάζει.

Δηλαδή το να το στροφάρεις πάνω από τις 5 δε λέει τίποτα.....

Θες οικονομία? Αλλαγες στις 2 χιλιαδες και καθαρίζει η ροπή.

Δες σβέλτη προς γρήγορη οδήγηση? Αλλαγες στις 3.5 με 4 για να σκάει η αλλαγή πάνω στο peak της ροπής.

Θες πολύ γρήγορη? Αρχίζεις τις βελτιώσεις :tooth: :lol:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

λαθος το καταλαβες φιλε μου! εννοω πως με τους τροπους που ψαχνουν να τρωνε λεφτα, μ κανει εντυπωση πως δν εχουν σκεφτει και τις μηχανες για να χαντακωσουν τον κοσμο! επομενως ασκοπη η επιθεση:-) δεν εχω λογο να χαρω για κατι τετοιο. γενικα δεν εχουν δικαιωμα να φορολογουν απαραιτητα πραγματα αλλα δεν ειναι του παρωντος!

Αρχικά να ξεκαθαρίσω πως δεν έκανα επίθεση. Κακώς το βλεπεις έτσι.

Ο λόγος που αντέδρασα ήταν αφενός γιατί το κείμενο σου δεν ήταν καλά γραμμένο για να δίνει ξεκάθαρα το στίγμα της σκέψης σου, αφετέρου μετά τα τσιαγιάσματα των rallye κοκ, ήταν λογικό να βγαίνει τέτοιο συμπέρασμα........

Α γεια σου. Τοσο καιρο τον ψηνω τον θειο να μου το δωσει να παω βολα με κανα κοριτσακι επειδη ειναι και νεανικο και αρνειται πεισματικα :P

Καλά κάνει και δε στο δίνει ο θειος σου.

Να αγιάσει ο άνθρωπος....... :rotfl:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εχω την εντυπωση οτι μεχρι 2700 λειτουργει κομπρεσορας και επειτα ανοιγει το τουρμπο

δεν εχεις ακουσει το ωραιο φσφσφσφσφσφσφφσφσφσφσφ τσαφ!!!! :mB_kalo_e:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν πειράζει, βολεύει περισσότερη η 56 :banned:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εχω την εντυπωση οτι μεχρι 2700 λειτουργει κομπρεσορας και επειτα ανοιγει το τουρμπο

δεν εχεις ακουσει το ωραιο φσφσφσφσφσφσφφσφσφσφσφ τσαφ!!!! :mB_kalo_e:

Σπύροοοοοοοοοοοοοο

Το Octavia έχει 1.8tsi.

Άρα ούτε 1.4 είναι (για να υπάρχει πιθανότητα να είναι twin charged) ούτε τα 1.8 βγαίνουν twin.....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αρχικά να ξεκαθαρίσω πως δεν έκανα επίθεση. Κακώς το βλεπεις έτσι.

Ο λόγος που αντέδρασα ήταν αφενός γιατί το κείμενο σου δεν ήταν καλά γραμμένο για να δίνει ξεκάθαρα το στίγμα της σκέψης σου, αφετέρου μετά τα τσιαγιάσματα των rallye κοκ, ήταν λογικό να βγαίνει τέτοιο συμπέρασμα........

Προφανως και δεν εχω καποιο θεμα με αυτο που ειπαμε! Ο καθενας οτι μπορει εχει! Εχω ακουσει καμποσους να σχολιαζουν το οτι ξεκινησα στα 18 με Α4 210 αλογα, η οτι τωρα εχω Α3 και ειμαι προς τα 21. Δεν πεφτει σε κανεναν λογος για το τι εχει ο καθενας! Μαγκια του:)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Προφανως και δεν εχω καποιο θεμα με αυτο που ειπαμε! Ο καθενας οτι μπορει εχει! Εχω ακουσει καμποσους να σχολιαζουν το οτι ξεκινησα στα 18 με Α4 210 αλογα, η οτι τωρα εχω Α3 και ειμαι προς τα 21. Δεν πεφτει σε κανεναν λογος για το τι εχει ο καθενας! Μαγκια του :)

Ολα ειναι υποκειμενικα φιλε και τι θελει ο καθενας..Εγω για παραδειγμα αν επαιρνα ποτε audi και δεν ηταν turbo quattro γιατι αυτα ειναι τα audi για μενα,δεν θα το επαιρνα.Το ιδιο ισχυει και με αυτους που παιρνουν bmw μη εξακυλινδρο(τα χαλασε και η bmw).Τι να το παρω δηλαδη για να λεω εχω bmw και ουτω καθεξης?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ολα ειναι υποκειμενικα φιλε και τι θελει ο καθενας..Εγω για παραδειγμα αν επαιρνα ποτε audi και δεν ηταν turbo quattro γιατι αυτα ειναι τα audi για μενα,δεν θα το επαιρνα.Το ιδιο ισχυει και με αυτους που παιρνουν bmw μη εξακυλινδρο(τα χαλασε και η bmw).Τι να το παρω δηλαδη για να λεω εχω bmw και ουτω καθεξης?

Φιλος το "καλυτερο μπεμβε ever" για ταρζανιες ειναι 4κυλινδρο + ειναι δυσευρετο σε γνησιο

e30-m3-655x368.jpg

:shoot: :shoot: :shoot:1746-3.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το καλυτερο δεν ειναι.Το πιο oldschool και το πιο αλητικο ναι ειναι σιγουρα.Ξεχασα να κανω μια εξαιρεση για το e30 λοιπον :rolleyes:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα