Jump to content
Φρανκι

Yamaha TDM 900.... Το απόλυτο Sport Touring.... (By Φράνκι)

Recommended Posts

Nα το χαιρεσαι!!. Φοβερο review!!

Ειναι οντως πιο νευρικο ψηλα το cbf??

Για την καταναλωση να επιβεβαιωσω και εγω οτι δεν παιζει ποτε πανω απο 5.

Επισης, το δικο μου σκορτσαρει μονο κατω απο τις 1500 στροφες. Εχει να κανει σε αυτο η διαφορετικη αναπνοη (mivv & KN) και ρυθμιση μειγματος.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Το μπροστινό δίνει όλες τις πληροφορίες για το οδόστρωμα

Σε αυτό δεν συμφωνώ. Το μπροστινό το θεωρώ ασαφές, ειδικά στις παρατεταμένες στροφές με υψηλή ταχύτητα(απο 140χλμ/ώρα και πάνω.) Η ρουφιανιά (πληροφόρηση.. :P ) βελτιώθηκε όταν άλλαξα λάδια ελατήρια και ζάντα. Επίσης, με την 17άρα ζάντα, βελτιώθηκε η ταχύτητα αλλαγής κατεύθυνσης, κάτι που εγώ ήθελα για γρήγορο / κλειστό στροφιλίκι.

- ΑΛΛΑΞΕ ΣΕΛΑ ΧΤΕΣ!!!!

- Μην αλλάξεις εξατμίσεις, μόνο ήχο κερδίζεις. Χάνεις σε τελική, οδηγησιμότητα σε χαμηλές στροφές και δημοτικότητα απο τους γείτονές σου!!

- Πίσω δισκόπλακα είναι λίγο βουτυρομπεμπές, όταν έρθει η ώρα, άλλαξε την με Brembo.

- Λάδια Castrol, αλλαγή καθε 5χιλ χλμ. ( εγώ ήμουν ευχαριστημένος με αυτά.)

- Τακάκια απο εβαυ αγγλίας, EBC

- Κλείσε το κλαπέτο του φίλτρου αέρα για να μειωθεί το σκορτσάρισμα στα χαμηλά, δες στο forumTDM Hellas.

- Αν θες να βουτάει πιο γρήγορα στις στροφές, ρίξε λίγο την τιμονόπλακα, και στρίβε με counter-steering

- Μη βάλεις προοδευτικά ελατήρια μπροστά, δεν βοηθάνε ...προτίμησε γραμμικά.

- Άλλαξε το λαστιχάκι στεγανοποίησης του φίλτρου λαδιού να είσαι σίγουρος. Αυτό δεν το αλλάζουν ποτέ στα συνεργεία , υποτίθεται θέλει κάθε 60χιλ χλμ.

- Πίεση ελαστικών, άλλοι λένε 33/36 άλλοι 36/38 , στο ταξίδι βάλε πίσω 40 εαν έχεις πολυ εθνική.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Επισης, το δικο μου σκορτσαρει μονο κατω απο τις 1500 στροφες. Εχει να κανει σε αυτο η διαφορετικη αναπνοη (mivv & KN) και ρυθμιση μειγματος.

Ακριβώς αυτό, λόγω πιό ελεύθερης αναπνοής, με λίγο ρύθμισμα όπως ο gkourmoul1 το μειώνεις στο ελάχιστο.

36/42 βαζω συνηθως.

33/38 μεσα σε πολη οταν βρεχει και εχει κρυο.

Και εγώ τόσο σχεδόν, 36/40

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φοράει και WP μπροστά οπότε έχω βελτιωμένο μπροστινό.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ειναι μια απο τις πιο :wub: αγαπημενες μου μηχανες εως και :wub:dream bike :wub: παιζει. Να τη :thumbsup:χαρεις οσο περισσοτερο μπορεις!!!!!!!! Α,και πολυ ομορφο :wub:χρωμα!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μ'αρέσει πάντως Φράνκι που έχεις μπεί με τα χίλια στο μηχανάκι σου και φαίνεται ότι το γουστάρεις απ'την πρώτη στιγμή. Μακάρι να το χαίρεσαι πάντα εξίσου. Κι εμένα μ'άρεσαν πάντα τα TDM (απ'τα πρώτα-πρώτα τα... τετράγωνα ακόμα).

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλοριζικη και παντα ορθιοι και οι 2 σας.

Aπο την μερια μου θα σε προτεινα 2 μπουζι ιριδιου ,γνησιο φιλτρο αερα και πολλα χλμ :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλόβολτο το εργαλείο κ εύχομαι απροβλημάτιστα κ παιχνιδιάρικα χιλιόμετραααα! :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Όπως σου είχα πει και κατ ιδίαν,είχα το 850 φίλου για 2-3 μήνες και έμεινα ενθουσιασμένος :punk: .Πολύ καλό μηχανάκι και πολύ καλή επιλογή :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μιά φορά έχω οδηγήσει TDM 900 πριν καμιά δεκαριά χρόνια από Τρίκαλα-Θεσσαλονίκη.

Αυτό που θυμάμαι είναι ένας ευχάριστος ροπάτος κινητήρας, αλλά που τελειώνει χωρίς να σε "απογειώνει".

Μην ξεχνάμε ότι παρά τα λίγα σχετικά άλογά του, είναι 900 κ.ε. δηλαδή +50% πάνω από το CBF 600 και αυτό δεν κρύβεται.

Μπροστινό κάπως απόμακρο, αλλά γενικά ευχάριστο και εύκολο μηχανάκι για βόλτες και καθημερινή χρήση, απλά είναι γενικά κάπως "ουδέτερο".

Έχει βγει οικονομικό, αξιόπιστο, φορτώνεται σαν γαιδούρι, και γι΄αυτό πάντα δίνει το παρόν στα ταξιδιωτικά ειδικά σε παλαιότερα.

Πάντως να το χαρείς Φρανκυ για όσους μήνες το κρατήσεις (είσαι γενικά πολύ σταθερός στις επιλογές σου :lipssealed: )

Αυτό που δεν κατάλαβα ποτέ είναι πως κατέληξε να είναι και καγκουρομήχανο :crazy:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αυτό που δεν κατάλαβα ποτέ είναι πως κατέληξε να είναι και καγκουρομήχανο :crazy: απο crypton και t50 σε Τdm....

Δεν θα σχολιάσω τίποτα άλλο απ' ο,τι εγράψε ο Φράνκι....αλλά πήγες σε μάστορα για τα υγρά φρένων ....???

Τελευταία εγω τα είχα αλλάξει και αυτά ... :lipssealed: όπως και πολλά άλλα ... :lipssealed: να το χαίρεσαι πάντως !!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

να δείς πως θα στρώσει το μπροστινό και ΟΛΟ το μηχανάκι ...η συμπερριφορά του και η δική σου οταν ΠΕΤΑΞΕΙΣ αυτο το κωλοτίμονο που έχει (λες και είσαι συγκαμένος) και βάλεις ενα ωραιότατο FatBar......

κατα τ'αλλα τα είπαμε και απο κοντα ;)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ρε Φράνκι, μπας και ήσουν Χαλκιδική χθες;;; :P

DSC_0167_zps8327597c.jpg

Καλορίζικο και καλοτάξιδο φίλε.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φρανκι εξαιρετικη αναλυση!! :worshippy: :worshippy:

Να το χαιρεσαι το μοτορι και παντα ορθιος!!! :cheers:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Θείο Δημήτρη ελπίζω να μεινω σε αυτό το μηχανάκι διπλάσιο χρόνο (10 μήνες δηλαδή!!!)

Χρήστο το μπροστινό φρένο δεν μπορούσες να το πατήσεις καν αλλα ο προηγούμενος μαλλον δε θα το είχε καταλάβει καν! Όπως και πολλά αλλα δεν είχε δει γιατί φεν ήξερε μαλλον!! Θα στα πω απο κοντα!:-P

Οδυσσέα Χαλκιδική πήγα την Κυριακή το μεσημέρι αλλα δε σταμάτησα πουθενά για να με πετύχεις σε φωτο!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φραγκισκο...απο τα ελαχιστα σεντονια που καθισα κ διαβασα με προσοχη!!!Αξιζει ομως αλλά πιο πολυ αξιζει που πηρες μια μοτοσυκλετα σε εξαιρετικη κατασταση και θα την ευχαριστηθεις πολυ!Να τη χαιρεσαι λοιπον κ καλα χιλιομετρα μαζι της.Ειναι σημαντικο να "δενεις" με τη μοτοσυκλετα σου...:)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Να το χαιρεσαι το νεο σου μωρο! Την ειδα απο κοντα οταν ηταν στο συνεργειο για αλλαγη υγρων φρενων. Καλα χιλιομετρα να εχετε τα δυο σας.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μπράβο ρε Φράνκι - η χαρά σου είναι μεταδοτική ακόμη και μέσα από ένα φόρουμ!

Καλοκαιράκι έρχεται.. Κούμπωσε γυναίκα πάνω και εξαφανιστείτε! :victory:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κωστή μαθοσαλα σε ευχαριστώ πολύ για τα καλα λόγια! Εύχομαι κάποια στιγμη να βολταρουμε παρέα!

Κώστα στακη καλό συνεργείο είναι! Να πας κ εσύ :-P

Πασχάλη αυτό είχα σκοπό να κανω αλλα δεμ έχει θεση για το μωρό ρε γαμωτο!:-D Θα αρκεστώ στις μοναχικές καγκουριες***!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα