Jump to content
pipingtom83

RADAR ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ - ΜΥΘΟΙ ΚΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

Recommended Posts

Ποστάρω για να το διαβάσω αργότερα. Μ' αρέσουν αυτα τα επιστημονικά

[.........]

Αυτά τα ολίγα για τα ραντάρ, οδηγείτε με ασφάλεια αυτό είναι το σημαντικό και να θυμάστε οτι Η ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΔΕΝ ΣΚΟΤΩΝΕΙ.

Αυτό μου θύμησε κάτι που έχω ακούσει στα αγγλικά που σε ελεύθερη μετάφραση είναι "Δεν ειναι η ταχύτητα που σκοτώνει, αλλά ο απότομος μηδενισμός της"

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Δεν ξερω αν ειναι αληθεια η ψεμματα αυτα που εγραψες, δεν ξερω αν ειναι σωστο η λαθος, ομως συγχαρητηρια για την υπομονη και τον κοπο σου να γραψεις οοολο αυτο το σεντονι για να μας ενημερωσεις !!!

Εγω τετοιο σεντονι δεν θα εγραφα ουτε αν προκειται να μου χαριζαν ενα καινουριο μηχανακι...

Τσιμπα ποντακι !

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Πολυ ωραιο κειμενο. Μια παρατηρηση. Το βιντεο που εβαλες σαν αποδειξη οτι η μοτοσυκλετα ειναι πολυ δυσκολο να παρει ενδειξη ειναι διαφημιση για laser interceptor δηλαδη για συστημα παρεμβολης που μπερδευει το laser gun.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Ωραίο κείμενο αλλά ενδέχεται να καεί κόσμος με αυτό το θέμα.... Προσοχή!...

"

η απόδειξη ότι η μοτοσυκλέτα είναι δύσκολη" -> ΛΑΘΟΣ! Αυτή η μοτοσικλέτα έχει Laser Jammer γι' αυτό δεν δίνει τίποτε το laser... Το γράφει στον τίτλο του βίντεο... Η μοτοσικλέτα δεν είναι (πλέον) δύσκολος στόχος, η τεχνολογία προχωράει κι όπως φαίνεται στα άλλα βίντεο που έβαλες σε 1-2 sec δίνει ένδειξη το μηχάνημα και σε μοτοσικλέτες.

Επειδή η τεχνολογία εξελίσεται ραγδαία και η ΕΛΛΑΣ (καλώς ή κακώς) σε αυτά δεν μένει πίσω (σκεφτείτε ότι, καλά ραντάρ = εύκολο μάζεμα χρημάτων + μίζες για προμήθειες -> win-win κατάσταση για την ΕΛΛΑΣ και τους πολιτικούς της προϊστάμενους...), έχουν αρκετά καλά μηχανήματα και σύγχρονα (αν και συνολικά είναι λίγα) κι ας μην έχουν βενζίνη για τα περιπολικά τους και εξοπλισμό για τους ένστολους...

Τα μοντέλα που κυκλοφορούν εξελίσσονται διαρκώς και πολλά πλέον μπορούν να αποθηκεύουν δεδομένα και φωτογραφίες είτε από μόνα τους, είτε με προσθήκη εξτρά συσκευής αποθήκευσης (οπότε γίνεται και σε παλιά μοντέλα...). Η ΕΛΛΑΣ σε αυτοκινητόδρομους χρησιμοποιεί σταθερά εδρασμένες (και σκεπασμένες, να μη φαίνονται) συσκευές πάνω σε ταμπλό αυτοκινήτου χωρίς διακριτικά, οπότε όσα γράφονται για την σταθερότητα του χεριού δεν ισχύουν. Μπορεί (αν πάει κανείς εξωφρενικά γρήγορα και ταυτόχρονα ο τροχαίος δεν έχει σταθμεύσει με σωστή γωνία το όχημά του) να μην τον "προλάβει" η συσκευή, αλλά δεν θα έβαζα στοίχημα γι' αυτό...

Ακόμη, σχετικά με τα άλλα οχήματα που είναι εμπόδια. Ισχύει αυτό, αλλά σκεφτείτε πόσοι θα πάτε τάπα σε δρόμο με κίνηση;... Σε άδειο δρόμο νομίζω ότι θα ανοίξουμε οι περισσότεροι οπότε εμπόδια δεν θα υπάρχουν και η κλήση θα είναι κοντά (μερικούς μήνες κοντά, αλλά κοντά).

Σε αυτοκινητόδρομους, μόνο εάν υπάρχει ΛΕΑ όπως σωστά γράφτηκε, βάζουν όχημα χωρίς διακριτικά με συσκευές που φωτογραφίζουν και αποθηκεύουν και έρχεται η φωτό κανονικά στο σπίτι μετά από πολλούς πολλούς μήνες (μιλάω εκ πείρας...). Δεν χρειάζεται ούτε να σε σταματήσουν, ούτε να βρουν κι άλλο χώρο παρακάτω, ούτε να απασχολήσουν κι άλλους αστυνομικούς. Με ένα όχημα κι έναν άνθρωπο γίνεται η δουλειά μια χαρά. (Μου τα ανέλυσε κι ο πραγματικά ευγενέστατος αστυνομικός που μου έδειχνε τη φωτογραφία του αυτοκινήτου μου στην κατηφόρα της Καρδίας και έπαιρνε το δίπλωμα της οδηγού 6 μήνες μετά την καταγραφή της παράβασης και χωρίς έχει σταματήσει ποτέ κανείς κανέναν...). Σε επαρχιακές οδούς αρκεί ένα πάρκινγκ χωρίς δέντρα (κατά προτίμηση σε μεγάλη ευθεία...).

Επίσης, το σφάλμα γωνίας προσβολής είναι πράγματι υπαρκτό αλλά δεν βγάζει πάντα μήνυμα λάθους, μερικές φορές (όταν είναι στα όρια του αποδεκτού) δίνει ταχύτητα με σφάλμα (έστω και μικρό) κι άντε εσύ να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας... Έγκειται στην εκπαίδευση (εδώ γελάμε όλοι, αστυνομικοί και μη) και την κρίση του χρήστη αστυνομικού να χρησιμοποιήσει σωστά τη συσκευή και να αξιοποιήσει σωστά τα αποτελέσματα (αν του λένε όμως "Θέλω 100 παραβάσεις ταχύτητας ή 1500 ευρώ πρόστιμα", βάλτε με το νου σας τι θα γίνει...).

Όσο για τη φωτογράφηση, μερικές συσκευές πρώτα φωτογραφίζουν (όσο το όχημα είναι κοντά και "καθαρό") και μετά την ένδειξη ταχύτητας "αποφασίζουν" αν θα αποθηκευτεί ή θα διαγραφεί η φωτογραφία (αυτό με κάθε επιφύλαξη, δεν το έχω διαβάσει, μου το είπαν, λογικό μου ακούγεται πάντως...). Έχετε κατά νου ότι έχω δει σε πείραμα (και μάλιστα πριν πολλά χρόνια, όχι τώρα με σύγχρονες συσκευές) να φωτογραφίζονται κανονικότατα τέσσερα αυτοκίνητα σε μία λωρίδα που πήγαιναν σκόπιμα κολλητά το ένα με το άλλο με 160 χλμ/ώρα... Πεντακάθαρες βγήκαν οι φωτογραφίες, σαν σταματημένα ήταν και τα τέσσερα!... :pray:

Συνοψίζω, πολλά από αυτά που γράφτηκαν ισχύουν, αλλά η εξέλιξη είναι ραγδαία και η ΕΛΛΑΣ (δυστυχώς) μόνο για την ταχύτητα ενδιαφέρεται γιατί είναι εύκολος στόχος και φυσικά γιατί "η ταχύτητα σκοτώνει" (κλασική ηλίθια καραμέλα... Ως συγκοινωνιολόγος εκνευρίζομαι απίστευτα με την παντελή έλλειψη αστυνόμευσης άλλων πιο θανατηφόρων παραβάσεων!), οπότε το κυνήγι με τα ραντάρ υπάρχει και οι μοτοσικλέτες δεν είναι άτρωτες, κάθε άλλο.

Καλό είναι λοιπόν να γνωρίζουμε τι γίνεται αλλά πολύ κακό είναι να ζούμε με την ψευδαίσθηση ότι δεν θα μας πιάσουν...

Αν δεν με πιστεύετε, εύκολο είναι, οδηγάτε πάντα τάπα και (αργά ή γρήγορα) θα δείτε και μόνοι σας! :tooth:

Τροποποιήθηκε από τον zoo

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Συγχαρητηρια για τον κόπο σου και την πολυ καλή ενημερωση!!!

Ερώτηση: μετα τα διοδια της ελευσίνας, στο ρευμα προς αθήνας, και συγκεκριμένα στη διχάλα της αττικής οδου, βρισκονται εγκαρσια στο δρομο 2 καλώδια. Προφανώς δεν ειναι τυχαια τοποθετημενα εκει. Το θέμα ειναι οτι εχουν μπει για να μετρανε ταχυτητα ή τιποτα άλλο?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Την παλιαααα την εποχη, (προ ρανταρ) εβλεπες συχνα καλωδια ξαπλωμενα στους δρομους. Αλλες φορες και στα δυο ρευματα, αλλες φορες μονο στο ενα. Τοτε ελεγαν, οτι ηταν για να μετρανε την κινηση στους συγκεκριμενους δρομους.

Προφανως και δεν εχει καμια σχεση μ αυτο που λες, αλλα το θυμηθηκα και το πα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Τα ξαπλωμένα "καλώδια" υπήρχαν και υπάρχουν. Δεν είναι καλώδια, είναι σωλήνες με αέρα και μετράνε άξονες (διελεύσεις αξόνων), πιέζεται ο αέρας και ενεργοποιείται η συσκευή (γκρι κουτί συνήθως) στην άκρη του δρόμου να μετρήσει. Χρησιμοποιούνται σε μετρήσεις κυκλοφοριακού φόρτου και φθοράς οδού (εδώ γελάμε πάλι...). Αν τα δείτε διπλά, είναι για σύγκριση αποτελεσμάτων μεταξύ των δύο συσκευών (βγάζουν σφάλματα, δεν είναι ακριβείας) και γιατί ένα σπινάρισμα ή ένα φρενάρισμα μπορεί να κόψει τον έναν σωλήνα (ειδικά από μεγάλο, βαρύ όχημα) οπότε μένει να μετράει το άλλο.

Όσα χρησιμοποιούνται για καταγραφή παραβάσεων είναι πράγματι καλώδια αλλά είναι θαμένα, δεν φαίνονται. Κυρίως χρησιμοποιούνται για καταγραφή παραβάσεων σε λεωφορειολωρίδες (στη Θεσ/νίκη π.χ. οι ταξιτζήδες τα ξέρουν και δεν τα πατούν, είναι κάτι μαύρα παραλληλόγραμμα μπαλώματα στην άσφαλτο λίγο πριν τις κάμερες) και για ενεργοποίηση σηματοδοτών (πάλι μαύρα παραλληλόγραμμα μπαλώματα πριν το φανάρι) σε κάθετες οδούς με χαμηλή κίνηση, οπότε ανάβει πράσινο μόνο αν έρθει όχημα για να μην σταματάει άδικα η κύρια οδός. Επαγωγικά καλώδια λέγονται και βγάζουν πολλά σφάλματα γιατί η ενεργοποίησή τους εξαρτάται και από το μέγεθος του οχήματος (σπάνια πιάνουν μοτοσικλέτες), το πέλμα των ελαστικών, τις καιρικές συνθήκες κ.ά.

Τροποποιήθηκε από τον zoo

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Αυτό είχα και εγω στο μυαλό μου, οτι είναι για να μετρανε την διέλευση των οχηματων. Απλώς ειπώθηκε κατι για πιεζοηλεκτρικά καλώδια στο πρωτο ποστ και με εβαλε σε υποψίες.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Πολυ ωραιο κειμενο. Μια παρατηρηση. Το βιντεο που εβαλες σαν αποδειξη οτι η μοτοσυκλετα ειναι πολυ δυσκολο να παρει ενδειξη ειναι διαφημιση για laser interceptor δηλαδη για συστημα παρεμβολης που μπερδευει το laser gun.

Πολυ σωστή παρατήρηση, αυτός είναι και ο λόγος που έβαλα αυτό το βίντεο σε αντιδιαστολή με το άλλο που το πιστόλι είναι πανω στην γέφυρα........χαίρομαι που κάποιοι το επισημανανε..

Τροποποιήθηκε από τον pipingtom83

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Ορμώμενος απο αυτο το νήμα είπα να καταθέσω κι εγω μια αποψη-γνώση για το θέμα ρανταρ, ελπίζω να φανεί χρησιμο.

Τα''gatso '' λειτουργουν με δυο τροπους, α) με δυο πιεζοηλεκτρικά καλωδια ΘΑΜΕΝΑ στο εδαφος και β) με υπεριωδεις ακτινες και ποτε laser!!

το (β) το καταλαβαινετε όλοι, πας με 150 η ακτινα κτυπαει το αυτοκινητο κι επιστρεφει στο μηχανημα (φαινομενο doppler), το μηχανημα αναγνωριζει την ταχυτητα του οχηματος και υπολογιζει τηνταχυτητα του καθως και ΤΟ ΠΟΤΕ ΑΚΡΙΒΩς ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΟ ΣΗΜΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ. Το ιδιο παιχνιδι παιζεται και με την περιπτωση (α) με την διαφορα οτι την ταχυτητα την οριζει ο χρόνος που πατηθηκε το πρωτο πιεζοηλεκτρικο καλωδιο με το δευτερο και ολες οι παρπανω πληροφορίες μεταφερονται στο ''gatso'' καλωδιακος αντι για ηλεκτρονικώς! απο εκει κι υστερα η διαδυκασια ειναι ιδια με το (β)!!....εδώ θα διαφωνήσω εν μέρει,δεν λειτουργούν όπως οι κάμερες τύπου''gatso ''αλλά έχουν σαν αρχή λειτουργίας το πιεζοηλεκτρικό φαινόμενο όπως σωστά είπες,(δηλαδή τη δυνατότητα που έχουν μερικά υλικά να δημιουργούν ένα ηλεκτρικό πεδίο όταν υποστούν μηχανική καταπόνηση) ώστε να εντοπίσει μία κίνηση όπως σωστά πάλι είπες αλλά,έχουν καθαρά δικό τους ανεξάρτητο λογισμικό,καμμία σχέση με των καμερών.

Αυτά τα ολίγα για τα ραντάρ, οδηγείτε με ασφάλεια αυτό είναι το σημαντικό και να θυμάστε οτι Η ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΔΕΝ ΣΚΟΤΩΝΕΙ.

Να προσθέσω και εγώ κάτι ακόμα στο πολύ καλό άρθρο του φίλου μας.

Εχουμε και για ανιχνευτές κίνησης τους (επαγωγικούς ή ηλεκτρομαγνητκούς βρόγχους) οι οποίοι είναι τετράγωνα θαμμένα στο έδαφος και καλυμμένα με στεγανωτικό υλικό.Στηρίζονται στη λειτουργία του ηλεκτρομαγνητικού πεδίου ( δλδ,αλλαγή χωρητικότητος του πεδίου όταν εισέλθει μεταλλικό αντικείμενο και όχι μόνο ) Υπάρχουν πολλοί τύποι,οι οποίοι αναλόγως με το πολύ εξελιγμένο λογισμικό τους,τους χωρίζουμε σε βρόγχους μέτρησης ταχύτητας,συχνότητας, ανίχνευσης,παράτασης,κάλυψης,αντίστροφης κίνησης και..και..

Ναι υπάρχουν κατά κόρον στην Ελλάδα σε όλες τις μεγάλες πόλεις οι ανωτέρω ανιχνευτές,ναι και έχουν την δυνατότητα να μετρήσουν την ταχύτητα των διερχόμενων φορτηγών,ιχ, μοτό,ποδηλάτων και και..αλλά τα στοιχεία που συλλέγουν είναι καθαρά για λόγους διαχείρισης κυκλοφορίας.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντησε σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...