Jump to content
barticiani

Chinese Democracy

Chinese democracy  

104 ψήφοι

1. 1. Ποια κινέζικης προέλευσης μάρκα μοτό ή scooter θα αγοράζατε;

• Aeon
      1
    • Dayang
      1
    • Daytona
      14
    • Euromotors
      1
    • EMW
      0
    • Jincheng
      0
    • Green Motors
      0
    • Keeway
      0
    • Nipponia
      0
    • SYM
      66
    • Sanyang
      0
    • Skyteam
      6
    • Άλλη (ποια;)
      2

Recommended Posts

Πάντως για καθημερινό μηχανάκι θα έπαιρνα κάποιο παπάκι της Daytona 125, σίγουρα θα μου έβγαινε καλύτερο από το Kymco! Ίσως και κάποιο της SYM. Οτιδήποτε άλλο σε καμία περίπτωση ακόμη και αν μου το χάριζαν!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Μου χάλασε το κοντέρ την πρώτη εβδομάδα που το αγόρασα! Αλλάχτηκε με την εγγύηση. Μου έσκαγε το πίσω ελαστικό τις σαμπρέλες, και η μπαταρία ήταν εντελώς μάπα! Όλα αυτά στον πρώτο μόλις μήνα που το αγόρασα! Αφού έκλεισε δύο χρόνια όμως, άρχισαν τα σοβαρά προβλήματα! Μου έσπασε το ρουλεμάν της γραναζιέρας (παραλίγο να μου σπάσει ξανά την περασμένη εβδομάδα), επίσης μου φαγώθηκαν τα σινεμπλόκ του ψαλιδιού (επίσης μου έχουν φαγωθεί ξανά, και χρειάζονται αντικατάσταση πάλι!) μου φαγώθηκαν τα λάστιχα της γραναζιέρας. Μου έσπασαν ΌΛΑ τα πλαστικά τα οποία μου στοίχησαν 350 ευρώπουλα, (και χρειάζονται ξανά αλλαγή) και το τζάμι του πίσω φαναριού που η Kymco δεν μπορούσε απλώς να μου το πουλήσει σκέτο και έδωσα αναγκαστικά 80 ευρώ για να αγοράσω ολόκληρο το φανάρι! Επίσης μου έκαιγε λάδια από τα 23.000χλμ, έκαψε τον ανορθωτή και την ηλεκτρονική (20 ο ιμιτασιόν)+78ευρώ) έχω αλλάξει κυλινδροπίστονο μια φορά, και τώρα έχω κάνει ρεκτιφιέ. Το μηχανάκι τώρα είναι έτοιμο να βαρέσει μπιέλα, και δεν μπορώ με τίποτα να το ξεφορτωθώ! Δεν πιάνει πια τα 125+ όπως πήγαινε κάποτε, αλλά έως τα 90 με το ζόρι! Θες κι άλλα παραδείγματα; Να σημειωθεί πως στα service του ήμουν πάντα τυπικότατος, και τα λάδια που του έβαζα ήταν μόνο ημισυνθετικά και επώνυμα! Θα έλεγα και άλλα, όμως θα χρειαστεί να ξεκινήσω καινούριο θέμα!

και το καβαλάς ακόμα..? χαρά στο κουράγιο σου..θα το είχα πετάξει στον πρώτο γκρεμό που θα συνάνταγα..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πάντως για καθημερινό μηχανάκι θα έπαιρνα κάποιο παπάκι της Daytona 125, σίγουρα θα μου έβγαινε καλύτερο από το Kymco! Ίσως και κάποιο της SYM. Οτιδήποτε άλλο σε καμία περίπτωση ακόμη και αν μου το χάριζαν!

στην βδομαδα τριζουν ολα ανεξαρτητως...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Υ.Γ. Γιατί δεν αναφέρεται στη λίστα και η Kymco; Εφόσον είναι εταιρία από την Ταιβάν; Εγώ ο ηλίθιος αγόρασα το παπάκι μου με την σιγουριά πως είναι κορεάτικης προέλευσης! Την κινέζικη ποιότητα και αναξιοπιστία στα χρόνια που το έχω στην κατοχή μου, μπορώ να την επιβεβαιώσω στον καθένα που υποστηρίζει πως τα Kymco είναι αξιόπιστα (χαχαχα!) μηχανάκια με φθηνά (εδώ γελάνε μέχρι δακρύων!!!) ανταλλακτικά!

To παλιο χρεπι grand Dink μετράει 122.000 χλμ, και αλλαγή μονο ιμάντες, μπίλιες, και αναλώσιμα.

To τωρινό μου εχει στην ουσία κινητήρα Κυμκο.

Αλλά αυτά ειναι σκούτερ.

Στα παπάκια (μας) υπάρχουν κάποια μελανά σημεία ακόμα.

Η Ταϊβάν, δεν ειναι Κίνα. Ειναι Κινεζοφωνονη αλλα δεν ειναι Κινεζική. Στην Βραζιλία μιλάνε πορτογαλικά, αρα ειναι Πορτογαλία; Δεν νομίζω Τακη.

Και η Ταϊβάν ειναι η χώρα της πατέντας. Εκει γεννήθηκαν και αναπτύχθηκαν τα Dr. pulley. Οσοι γνωρίζουν απο σκούτερ θα καταλαβουν

Τροποποιήθηκε από τον Bazinga

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εγω ειχα για 2 χρονια ενα Quad της Shineray που δεν με αφησε ποτε, κι εχω απο το καλοκαιρι ενα Quad της Aeon που δουλευει

απροβληματιστα (αγορα και τα δυο μτχ). το Shineray δουλευει ακομη χωρις το παραμικρο προβλημα (το εχω πουλησει σε φιλο)...

edit...και τα δυο ειναι στο πιο κατω βιντεο :mB_kalo_e:

Τροποποιήθηκε από τον ghostkon

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η επιλογή μου είναι προφανής :P

H Sym μεν είναι στην Ταϊβάν που έχει ένα ιδιότυπο καθεστώς (όπως το Χονγκ Κονγκ) και μπήκε στο παιχνίδι του καπιταλισμού πριν την υπόλοιπη Κίνα αλλά για χάρη τη συζήτησης ας τη βάλουμε στην ίδια κατηγορία με τις κανονικές κινεζιές.

Γενικότερα τώρα σιγά σιγά οι Κινέζοι θα φτάσουν πιστεύω σε καλά επίπεδα. Μην ξεχνάμε ότι και οι Γιαπωνέζοι κάποτε ήταν ανυπόληπτοι και ερασιτέχνες σε σχέση με τη Δύση και σταδιακά οι ρόλοι σχεδόν αντιστράφηκαν.

Η Ταϊβάν (Δημοκρατία της Κίνας) δεν έχει κανένα ιδιότυπο καθεστώς, είναι ένα ανεξάρτητο κράτος που δημιουργήθηκε όταν εγκαταστάθηκε η εκδιωγμένη από τους κουμμουνιστές του Μάο, κυβέρνηση του Σαν Κάι Τσεκ (αν δεν κάνω λάθος) στο νησί της Φορμόζας.

Για να μην υπάρχει σύγχυση μεταξύ Δημοκρατία της Κίνας και Λαικής Δημοκρατίας της Κίνας συνήθως την αποκαλούν Ταϊβάν (τη Δημοκρατία της Κίνας...κάτσε μπερδεύτηκα για πια Κίνα λέγαμε?). Η οποία Ταϊβάν έχει πάνω από 30 χρόνια που κατασκευάζουν δυτικές εταιρίες πράγματα σε αυτή, κυρίως ηλεκτρονικά. Οπότε μεταξύ Κίνας και άλλης Κίνας εγώ θα έκλινα πιο πολύ στην άλλη Κίνα.. κάτσε μπερδεύτηκα πάλι..

Ταιβάν ψηφίζω Ταιβάν. Χώρα δεν ψηφίζουμαι ?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

skyteam εχω τον μπομπο απο το 2006.περιφερειακα θελει δουλεια,αν και με ενα βαψιματακι θα ειναι κομπλε.μοτερακι αθανατο μονο τα βασικα καθε καλοκαιρι.

daytona παπι εχει ο γερος και αυτος απο το 2006.αν εξαιρεσεις το σωληνακι βενζινας,ολο το υπολοιπο και ενα κομματι ειναι και δουλευει καθημερινα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κατ΄αρχάς η SYM δεν είναι κινέζικη αλλά ταϊβανέζικη!

Να σημειώσω ότι η Ταϊβάν είναι πλήρως ανεξάρτητο κράτος και δεν έχει ιδιότυπο καθεστώς όπως το Χονγκ Κονγκ, που ήταν αυτόνομη αγγλική αποικία και πριν από μερικά χρόνια ενσωματώθηκε στην Κίνα.

Και ύστερα, για να είναι σωστή η "δημοσκόπηση" έπρεπε να υπάρχει και η επιλογή "καμιά"!

Τροποποιήθηκε από τον TKM

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν εχω γνωση τι παιζει με τις κινεζικες μαρκες. Η μονη ομως που μου εχει κανει εντυπωση, δεν γνωριζω για ποιοτητα, ειναι η sym γιατι βγαζει - σχετικα - ομορφα μηχανακια. Και η πρωτη και μονη μεχρι τωρα φορα που σκεφτηκα να παρω κινεζικο ηταν οταν ειδα το ace 125 της skyteam. Γιατι εχει χαρακτηρα, εχει πλακα και καλη τιμη. Τετοια που να λες και αν κατι παει στραβα... δεν βαριεσαι, εκανα το κομματι μου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η δημοσκόπηση είναι fail εξαρχής, αφού τσουβαλιάζει ένα κάρο απο-ανατολίτικες εταιρίες

βαφτιίζοντάς τες όλες κινέζικες.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ προσωπικά είχα ένα lifan 100 κάργα αντιγραφή του supra το μόνο που είχε πάθει ήταν ένα καμένο πηνίο μετά την αλλαγή τίποτα με χτυπησανε σε μια στροφή και με ξεπληρωσαν με ένα daytona παπάκι μόλις είχαν βγει στην αγορά το συγκεκριμένο δεν έπαθε τίποτα μετά από κάποια χρόνια το κλέψανε.....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

γνωστος μου απο αλλο φορουμ(οχι μοτοσυκλετιστικο)ταξιδεψε λογω δουλειας στην κινα για περιπου εναμιση μηνα...εκει λοιπον και επειδη ηταν μερος της δουλειας του επισκεφθηκε διαφορες εγοστασιακες μοναδες και γυρισε πισω με την εξης πληροφορια(εκ των εσω)

σχεδον τα παντα στην κινα κατασκευαζονται με μια κλιμακα βαθμολογησης απο το 1 εως το 17...ειτε μιλαμε για συστημα hi-fi ειτε φυσικα για μηχανακια...η επαφη που εχουμε στην ελλαδα με κινεζικα προιοντα πλησιαζει στην καλυτερη το 6-7....στο φορουμ λοιπον εγραψε πως αν δουμε προιοντα του 13-14 δεν εχουν καμια σχεση με οσα ξερουμε και πλησιαζουν αν οχι ειναι ισαξια με αναλογα ευρωπαικα η γνωστα και δοκιμασμενα ιαπωνικα.

ευκολα φτανουμε στο συμπερασμα πως τα κινεζικα προιοντα δεν βελτιωνονται διοτι δεν τους νοιαζει...τα φθηνα προιοντα εξαγωνται με τρομακτικους ρυθμους και ποσοτητες και υπαρχει κερδος,συν οτι στηριζονται οτι ο πελατης εχει "γαλουχηθει" με την ιδεα της οικονομικης αγορας αλλα οχι και τοσο αξιοπιστης.

τα καλα προιοντα τα εχουν για εσωτερικη καταναλωση...η βαρια βιομηχανια αλλωστε ειναι τεραστιος οικονομικος πυλωνας για μια χωρα ειδικα οταν την προτιμουν οι "δικοι σου ανθρωποι" και το χρημα ανακυκλωνεται χωρις να φευγει προς τα εξω.

καποια στιγμη οι κινεζοι θα κανουν καλυτερο μπασιμο και θα εχουμε κλαμματα...αλλωστε εχουν την τεχνογνωσια γιατι τεραστιες εταιριες φτιαχνουν εκει τα προιοντα τους με καλυτερη ποιοτικη "βαθμιδα" και υστερα με το ονομα τους (π.χ samsung-apple) παιζουν μπαλλα οπως εκεινοι νομιζουν...

ψηφισα daytona...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οι Κινέζοι αρχίζουν το δεύτερο στάδιο της επίθεσής τους στην Ευρώπη με πολύ πιο σοβαρές κατασκευές, που έχουν πάρει καλές κριτικές στα τεστ, όπως η Benelli και η SWM.

Ζωή σε λόγου μας.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

δεν ψηφιζω ακομα καμια.

Οταν θα φτιαξουν μηχανη που να με ενδιαφερει (600-1000 cc) με καλυτερη η ιση ποιοτητα με τον Japanεζο και σε καλυτερη τιμη (γιατι αν ειναι ιδια δεν εχω κανεναν λογο να τους προτιμησω) τοτε ευχαριστως να τους ριξω εναν!! Ψηφο!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σιγά μην έπαιρνα κινέζικο...!!! :beee:

Έφαγα χτες πάπια πεκίνου με πορτοκάλι... :dribble:

Πάλι κινέζικο σήμερα...???!!! :crazy:

Από μηχανάκια πάντως δεν ξέρω και πολλά... :blush2:

Εγώ ένα ZONGSHEN RX3 250cc έχω... :secret:

Μου είπαν ότι είναι ο 3ος μεγαλύτερος κατασκευαστής μοτό στον κόσμο....

Kι ας μην τον βλέπω στην πιο πάνω λίστα...

Ότι φτιάχνει 1.000.000 μοτο παραγωγή το χρόνο...

Ότι παράγει 5.000.000. κινητήρες το χρόνο...

Από αυτούς, το 1 μύριο πάει γραμμή παραγωγής της μαμά εταιρείας...

Τα 3 μύρια τα δίνει σε άλλες εταιρείες για να τα βάλουν σε μηχανές της...

Μεταξύ των οποίων η GAS GAS και η AJP...

(και έλα εσύ μετά ξερόλα, κομπλεξικέ ελληναρά μου, να μου πείς ότι οδηγώ αναξιόπιστο κινέζο

και ότι χίλιες φορές καλύτερα να είχα GAS GAS 250 που είναι ισπανικό τουλάχιστον κλπ κλπ κλπ...

γελάνε μέχρι και οι υπηρέτριες του Κιμ Γιονγκ Ουν στη Βόρειο Κορέα μη σου πω...)

Το άλλο 1 μύριο το κρατάει για μελέτη και ανταλλακτικά...!!!

Ότι συνεργάζεται με τη Χαρχάρλευ και την Piaggio...

Για να μην πω πως μάλλον η Χάρλευ και η Πιάτζιο συνεργάζονται με τη Ζόνγκσεν...

Και η λίστα μπορεί να μεγαλώσει κι άλλο, αλλά βαριέμαι να γράψω πρωινιάτικα...

Παίδες... σε λίγα χρόνια είτε μας αρέσει, είτε όχι, θα μονοπωλούν την αγορά...

Θέλετε λόγω κοστους κατασκευής, λόγω εμπειρίας και τεχνογνωσίας, λόγω του ότι όλοι θα παράγουν τα πάντα εκεί,

λόγω του ότι αρχίζουν και γίνονται τρελό value for money, λόγω του ότι μπαίνουν δυναμικά στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο...

Οπότε... get used to it σιγούλια σιγούλια...

CHINA UBER ALLES...!!! :yinyang:

Θέτε και να ψηφίσω εγώ τώρα δηλαδής...???!!! :crazy:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

H SYM είναι taiwan. :rtfm:

Αλλά και πάλι απ' αυτά που ανέφερες θα επέλεγα SYM γιατί ως κάτοχος είμαι υπερικανοποιημένος, νομίζω ότι έχει ξεφύγει απ' αυτό που θεωρούμε κινεζιά. Εχει κάνει κάποιες κινήσεις στον χώρο της μοτοσυκλέτας και έχει θετική ανταπόκριση και στις χώρες εκτός Ασίας.

Ναι αλλα ειναι αρκετα τσουχτερα σε τιμες, πανω-κατω τα ιδια με αντιστοιχους ιαπωνες, σε περιπτωσεις μεταχειρισμενων μαλλον και ακριβοτερα!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα