Jump to content
frikadelas

Δεν κρατήθηκα...

Recommended Posts

8 χρόνια οδήγησης στους ελληνικούς δρόμους(ιδίως αν έμενες σε μεγάλη πόλη)είναι ένα πλήρες δείγμα επομένως έχεις μέτρο σύγκρισης!Το σχόλιό σου με καλύπτει πλήρως και δυστυχώς δεν είναι το μόνο αρνητικό που διαβάζω/ακούω,αντιθέτως.

Κάνε και ένα σχόλιο αν θέλεις για την ποιότητα του οδοστρώματος,την πυκνότητα και τις τιμές των σταθμών διοδίων,τη χρήση κράνους/εξοπλισμού και την τάση για ''παρανομία'' ή καγκουριά από τους Ολλανδούς :)

Οι τιμές καινούριου και μεταχειρισμένου που ανέφερες είναι πολύ κοντά στις ελληνικές.

Στη Θεσσαλονίκη ζούσα και οδηγούσα (BTW θα χαρώ πολύ να γνωρίσω κάποιους από τους βόρειους συμφορουμίτες σε κάποιες διακοπές μου αν βολέψει). Μεγάλη ζούγκλα σίγουρα, αν και η Αθήνα με τρομάζει λίγο περισσότερο όταν την επισκέπτομαι.

Οδόστρωμα: Για κλάματα. Εννοώ φυσικά να κλαις κάνοντας συγκρίσεις με την Ελλάδα. Πιθανότατα το καλύτερο οδόστρωμα στην Ευρώπη (βοηθάει βέβαια και το γεγονός ότι είναι μια σταλίτσα χώρα και έχουν μικρό οδικό δίκτυο να συντηρήσουν). Να θες να δοκιμάσεις το ABS και να μην μπορείς, αφού όσο και να τσαρουχώσεις τα φρένα το λάστιχο δε λέει να γλυστρίσει... :tooth: Χαραμίζεται δυστυχώς αφού λόγω έλλειψης βουνών δεν υπάρχει στροφιλίκι ούτε για δείγμα και αναγκαζόμαστε να πηγαίνουμε Γερμανία για βόλτες.

Διόδια: Δεν υπάρχουν (ελέω Ρότερνταμ). Το δίκτυο συντηρείται αποκλειστικά με τα τέλη κυκλοφορίας. Προς το παρόν οι τιμές των τελών είναι ανάλογες του βάρους του οχήματος, αλλά συζητιέται να το αλλάξουν στο μέλλον. Ενδεικτικά δίνω 40 ευρώ/μήνα για το αμάξι και 10 ευρώ/μήνα για τη μηχανή.

Εξοπλισμός: Το έχω ξαναγράψει κάπου εδώ παλιότερα. Εγώ οδηγώ συνήθως φορώντας μπουφάν, γάντια και κράνος (μαζί με τζην και κανονικά παπούτσια) και αισθάνομαι λίγο "κάγκουρας". Όταν πήγα να πάρω την καινούρια μου μηχανή ο προηγούμενος ιδιοκτήτης παραξενεύτηκε πολύ που δεν είχα μαζί μου προστατευτικό παντελόνι(κι εγώ ντράπηκα λίγο είναι η αλήθεια). Χωρίς υπερβολή προσωπική μου αίσθηση είναι ότι το 80% των μοτοσυκλετιστών κυκλοφορούν μονίμως με πλήρη εξοπλισμό.

Παρανομία: "Κάγκουρες" υπάρχουν φυσικά παντού. Αφενός όμως είναι λιγότεροι απ'ότι στην Ελλάδα, αφετέρου οι συχνοί έλεγχοι και τα τσουχτερά πρόστιμα δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για "καγκουριές". Χαρακτηριστικό είναι ότι στους highways πολύ σπάνια βλέπεις κάποιον να κινείται πάνω από 130 που είναι το ανώτατο όριο και όσοι το κάνουν έχουν συνήθως ξένες πινακίδες.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Καλορίζικο και καλοτάξιδο, ποιος μπορεί να κρατηθεί σε τέτοια ομορφιά!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πολύ όμορφη μηχανή φίλε μου ελπίζω να την ευχαρηστηθεις στο μέγιστο και να μάθετε πολλά μαζί με τα χιλιόμετρα που θα διανύσετε...!!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

πηγες κ πηρες μαρκα που χαλαει ρε συ, αν ειναι δυνατον triumph ? αυτο εχω ακουσει χαλαει οταν το βγαλεις απ τη βιτρινα, αμα δε το βαλεις μπροστα τοτε σου δινει τα πιστονια στο χερι, δν εχει τελικη, δν ακουγεται σαν ΤDM, καιει 90 λτ τα 4 χλμ κλπ κλπ

καλοριζικο φιλε καλα χλμ κ παντα ορθιος πηρες το καλυτερο μηχανακι μετα το nc-700 (ναι αυτο που εχει artificial inteligence εγκεφαλο)

το καινουργιο με τα καγκελα δεν το ηξερα που δηλωσε ο φιλος (πολυ μουφα μου ακουγεται γτ εχω δει μπροστα μου 2 απο τρακο κ ο κινητηρας ηταν αθικτος τα καγγελα ειχαν αποροφησει τα παντα, ισως κ να ετυχε)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Στη Θεσσαλονίκη ζούσα και οδηγούσα (BTW θα χαρώ πολύ να γνωρίσω κάποιους από τους βόρειους συμφορουμίτες σε κάποιες διακοπές μου αν βολέψει). Μεγάλη ζούγκλα σίγουρα, αν και η Αθήνα με τρομάζει λίγο περισσότερο όταν την επισκέπτομαι.

Οδόστρωμα: Για κλάματα. Εννοώ φυσικά να κλαις κάνοντας συγκρίσεις με την Ελλάδα. Πιθανότατα το καλύτερο οδόστρωμα στην Ευρώπη (βοηθάει βέβαια και το γεγονός ότι είναι μια σταλίτσα χώρα και έχουν μικρό οδικό δίκτυο να συντηρήσουν). Να θες να δοκιμάσεις το ABS και να μην μπορείς, αφού όσο και να τσαρουχώσεις τα φρένα το λάστιχο δε λέει να γλυστρίσει... :tooth: Χαραμίζεται δυστυχώς αφού λόγω έλλειψης βουνών δεν υπάρχει στροφιλίκι ούτε για δείγμα και αναγκαζόμαστε να πηγαίνουμε Γερμανία για βόλτες.

Διόδια: Δεν υπάρχουν (ελέω Ρότερνταμ). Το δίκτυο συντηρείται αποκλειστικά με τα τέλη κυκλοφορίας. Προς το παρόν οι τιμές των τελών είναι ανάλογες του βάρους του οχήματος, αλλά συζητιέται να το αλλάξουν στο μέλλον. Ενδεικτικά δίνω 40 ευρώ/μήνα για το αμάξι και 10 ευρώ/μήνα για τη μηχανή.

Εξοπλισμός: Το έχω ξαναγράψει κάπου εδώ παλιότερα. Εγώ οδηγώ συνήθως φορώντας μπουφάν, γάντια και κράνος (μαζί με τζην και κανονικά παπούτσια) και αισθάνομαι λίγο "κάγκουρας". Όταν πήγα να πάρω την καινούρια μου μηχανή ο προηγούμενος ιδιοκτήτης παραξενεύτηκε πολύ που δεν είχα μαζί μου προστατευτικό παντελόνι(κι εγώ ντράπηκα λίγο είναι η αλήθεια). Χωρίς υπερβολή προσωπική μου αίσθηση είναι ότι το 80% των μοτοσυκλετιστών κυκλοφορούν μονίμως με πλήρη εξοπλισμό.

Παρανομία: "Κάγκουρες" υπάρχουν φυσικά παντού. Αφενός όμως είναι λιγότεροι απ'ότι στην Ελλάδα, αφετέρου οι συχνοί έλεγχοι και τα τσουχτερά πρόστιμα δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για "καγκουριές". Χαρακτηριστικό είναι ότι στους highways πολύ σπάνια βλέπεις κάποιον να κινείται πάνω από 130 που είναι το ανώτατο όριο και όσοι το κάνουν έχουν συνήθως ξένες πινακίδες.

Κι εδώ έτσι είμαστε ρε συ...θα δεις όταν ξανάρθεις πόσο ιδανικά είναι όλα :P

Καλή συμβίωση με το κορίτσι και καλές βόλτες!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλοτάξιδο το Tiger και από μένα. Πάντα γερός και όρθιος.

Πολύ ενδιαφέρον το σχόλιο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλορίζικο, καλοτάξιδο, άπεφτο και αγρατζούνιστο το Τιγράκι ! :_thumbsup: :_thumbsup: :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα