Jump to content
Sign in to follow this  
gash21

gore tex μποτάκια - πλήρως αδιάβροχα ή όχι;

Recommended Posts

καλησπέρα στην παρέα,

πρόσφατα αγορασα ένα μποτάκι adidas gore tex για να φοράω κατι αδιάβροχο χωρίς να χρειάζεται όποτε βρέχει να βαζω τις γκέτες πάνω απ' το παπουτσι.

Ξεκινάω το πρωι για δουλειά, τρωει πολλη βροχή, νερό δεν μπαίνει αλλα ειχε μαζέψει πολλη υγρασία. Το απογευμα, στο γυρισμό, έφαγε παλι βροχή και τελικα δεν άντεξε και μπηκε νερο στο παπουτσι. Μεχρι τωρα φόραγα γκετες και έτσι δεν εχω σχετική εμπειρια. Θέλω να ρωτήσω: όλα τα παπουτισα που αναφερουν ότι εχουν gore tex, αυτή την συμπεριφορά έχουν; δηλαδή άφα φανε πολλη νερό, τελικά θα εισχωρήσει μέσα στο παπουτσι; Αν όχι, ποιο παπουτσι να εμπιστευτώ όταν λεει οτι ειναι αδιαβροχο; και τα adidas έτσι έλεγαν, αλλά τελικά δεν....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Εαν στο πουλησαν σαν αδιαβροχο να το πας πισω

Οταν κατι λεει αδιαβροχο οσο νερο και να φαει δε περναει

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

στο ίδιο το site της adidas αναφερεται ως αδιάβροχο....http://www.adidas.gr/AX-1-Mid-GTX/Q21042_570,el_GR,pd.html?cgid=Outdoor-Shoes

και εγω αυτό ανέμενα, ότι εφόσον πηρα gore tex (το οποιο εχω και στο μπουφάν), το ποδι θα έμενε τελειως στεγνό σε όλες τις συνθήκες. Αλλά διαψεύσθηκα...

Μήπως υπάρχει διαφορά στον τροπο κατασκευής μεταξυ δυο παπουτσιων που ενώ και τα δυο εχουν goretex, τελικά το ένα να ειναι υποδεέστερο απο το άλλο;...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Από όσο έχω διαβάσει ισχύει το τελευταίο που λες. Μπότες διαφορετικών εταιριών και οι 2 με gore tex η μια στο τέλος έβαλε νερά ή άλλη όχι. Αλλά μιλάμε για κατακλυσμό από ότι περιέγραφαν τα παιδιά

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Όχι απαραίτητα. Νομίζω πως το πιο σωστό είναι να ψάξεις για reviews. Οι απόψεις αυτών που ηδη τα έχουν δοκιμάσει μετράει πολύ και βλέπεις από τον μέσο όρο τι παίζει

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εχουμε να προτείνουμε δοκιμασμένο μποτάκι που να πατας με το ποδι μεσα σε λακουβα με νερό και να παραμενει στεγνό; ή πρέπει να κοιταξω σε μποτες;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Χωρίς να έχω δει το μποτάκι, μήπως πέρασε νερό από τα σημεία που δεν είναι πλήρως κλειστά? Απ' τις τρύπες για τα κορδόνια για παράδειγμα? Απ' τη στιγμή επίσης που δεν είναι μποτάκι μηχανής αλλά ορειβατικό, λογικό μου φαίνεται να μην "αντέχει" τόσο πολύ. Τα δικά μου goretex μποτάκια είναι εντελώς κλειστά, σαν γαλότσες, χωρίς τρύπες και δεν έχει μπει ποτέ νερό.

Βέβαια παίζει και το ενδεχόμενο να είναι ελαττωματικό το goretex.

Aπ' τη δική μου εμπειρία πάντως,το goretex είναι 100% αδιάβροχο

edit: τα dainese nighthawk έχω

Τροποποιήθηκε από τον sakurachan

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σε μποτάκι δεν έχω να προτείνω κάτι. Κ γω ξεκίνησα να ψάχνω αλλά μου ήρθαν ανάποδα τα πράγματα...ρίξε μια ματιά εδώ και ρώτα τα παιδιά για εντυπώσεις

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εχουμε να προτείνουμε δοκιμασμένο μποτάκι που να πατας με το ποδι μεσα σε λακουβα με νερό και να παραμενει στεγνό; ή πρέπει να κοιταξω σε μποτες;

Γαλότσα, ότιδηποτε άλλο και να πάρεις κάποια στιγμή αργά η γρήγορα θα μπεί νερό.

10110-behr-90.jpg

Τροποποιήθηκε από τον Whiteyez

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

στο ίδιο το site της adidas αναφερεται ως αδιάβροχο....http://www.adidas.gr/AX-1-Mid-GTX/Q21042_570,el_GR,pd.html?cgid=Outdoor-Shoes

και εγω αυτό ανέμενα, ότι εφόσον πηρα gore tex (το οποιο εχω και στο μπουφάν), το ποδι θα έμενε τελειως στεγνό σε όλες τις συνθήκες. Αλλά διαψεύσθηκα...

Μήπως υπάρχει διαφορά στον τροπο κατασκευής μεταξυ δυο παπουτσιων που ενώ και τα δυο εχουν goretex, τελικά το ένα να ειναι υποδεέστερο απο το άλλο;...

Εφόσον μπήκε νερό σε καινούργιο παπούτσι που υποτίθεται ότι είναι αδιάβροχο και όχι απλά "ανθεκτικό στη βροχή", τότε το επιστρέφεις και αγοράζεις ένα πιο αξιόπιστο. Διότι ναι μεν η μεμβράνη goretex είναι αδιάβροχη, αλλά σημαντικό ρόλο παίζει και η κατασκευή του παπουτσιού. Ή μπορεί απλά να έπεσες σε ελαττωματικό.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

για να απαντήσω σε προαναφερόμενη ερώτηση, μπήκε νερό από παντού...αρχικά ξεκίνησε με υγρασία και όταν έφαγε επιπλεον νερό, εμπασε....

για την ιστορία: πήγα στο μαγαζί που το αγόρασα και άμεσα το αντικατέστησαν με ενα ίδιο....ίσως να ήταν ελλατωματικό...ίσως και όχι και εν τέλη να οφείλεται στην κατασκευή του παπουτσιού (που μεταξύ μας θεωρώ το δεύτερο πιο πιθανό, αλλά θα δείξει στην πορεία). Βέβαια εντύπωση μου έκανε ο υπεύθυνος καταρχάς για την αμεσότητα του σχετικά με την αντικατάσταση (ουτε φωνές ούτε τίποτα, του είπα το πρόβλημα και με εξυπηρέτησε άμεσα) και κατα δεύτερον ότι φεύγοντας μου είπε: "οτι γινει εδώ ειμαστε"....

Κάτι ανώτερω σε ποιοτητα δεν είχε και έτσι κατέληξα στο ίδιο.....αν και νομίζω ότι δεν θα αποφύγω την αγορά κάποιου επώνυμου παπουτσιού μηχανής που να πληρεί τα κριτήριά μου....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εχοντας 2 παπουτσια Goretex, μια μπότα Sidi και ενα μποτακι TCX Jupiter II δεν μου εχει παρει ποτε κάποιοι νερό, είναι πληρως αδιαβροχα.

Μαλιστα το μποτακι το εχουν και αλλοι φιλοι και πινουν νερο στν αδιαβροχοποιηση του!

Αυτο που εχω ακουσει ειναι οτι οι μεμβρανες γερνανε. Η Goretex εχει δηλαδη μια διαρκεια ζωης 4-5 χρονια.Μετα αρχίζει και ξεραίνεται και χάνει τις ιδιοτητες της.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γαλότσα, ότιδηποτε άλλο και να πάρεις κάποια στιγμή αργά η γρήγορα θα μπεί νερό.

10110-behr-90.jpg

+1000 απλα υπαρχουν και πιο μικρες μαυρες διακριτικες στο πρακτικερ.Βαζεις τα ποδια σου σε λιμνη και δε μπαινει ποτε τιποτα!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παντως βλεποντας το μποτακι που πηρες πιστευω οτι σε χρηση μηχανης θα μπασει απο τα κορδονια και τη γλωσσα.Αδιαβροχο για περπατημα μπορει να ειναι αλλα σε δρομο και εθνικη που τρως νερα απο παντου εκει δεν.Μακαρι να σου βγουν τελεια αλλα γενικα μποτακι μηχανης με κορδονια μην εμπιστευεστε

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

παιδιά δεν είναι έτσι. Ένα σωστό μοτοσυκλετιστικό μποτάκι ακόμα και αν έχει κορδόνια αν είναι σχεδιασμένο σωστά είναι πλήρως αδιάβροχο.

Όπως είπα παραπάνω εγώ έχω αυτό

http://www.sportsbikeshop.co.uk/motorcycle_parts/content_prod/57396

Έχει κορδόνια, είναι ένα σωστό μοτοσυκλετιστικό μποτάκι, έχει δοκιμαστεί απο πολλούς εδώ και πολλά χρόνια, είναι πλήρως αδιάβροχο. Εκεί που είναι οι τρύπες για να περνάνε τα κορδόνια δεν επηρεάζεται η αδιαβροχοποίηση.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν ξέρω τι χρήση τους έχει κάνει, αλλά έχω σοβαρές αμφιβολίες για την περίπτωση που θα χωθεί η γλώσσα μέσα σε λακούβα. Εκεί είναι το μεγάλο πρόβλημα στα παπούτσια με κορδόνια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

...δεμένα, και μάλιστα καλά...

Να τα πας πισω εκει που τα πηρες.Η μεμβρανη Gore-Tex ειναι 100000000000% αδιαβροχη.τελος!!!Αν εσενα εμπασε και τα ειχες φορεσει σωστα,τοτε πας πισω και δεν δεχεσαι ουτε "Μα"...τα αφηνεις και σού δινει χρηματα ή αλλο μποτακι!!!

Εγω αυτο ακριβως θα εκανα!!!Κι αν κι ο εμπορας ειναι σωστος τοτε δεν θα πει κουβεντα και θα τα σούρει και στην εταιρεια...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

τα πήγα πίσω και αντικατέστησε το μποτάκι με ένα άλλο ίδιο (το εξέλαβε ως ελλατωματικό)...θα δουμε στην επόμενη βροχή τι θα γίνει. Αλλά φοβάμαι ότι πάλι θα παρει νερα, και τοτε θα οφειλεται στην συνολικότερη κατασκευή του παπουτσιού. Μακαρι να διαψευσθώ....ίδωμεν. Πολλά παιδιά πάντως έχουν αναφέρει περιπτώσεις gore tex που εχουν παρει νερα ειτε λόγω ελλατώματος είτε λογω του οτι η μεμβράνη χανει την ιδιότητά της.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν ξέρω τι χρήση τους έχει κάνει, αλλά έχω σοβαρές αμφιβολίες για την περίπτωση που θα χωθεί η γλώσσα μέσα σε λακούβα. Εκεί είναι το μεγάλο πρόβλημα στα παπούτσια με κορδόνια.

Η γλώσσα διαθέτει αυτιά τα οποία έρχονται και στεναγοποιούν την περιοχή.

Η γλώσσα δηλαδή είναι συνέχεια του υπόλοιπου παπουτσιού ενωμένη με αυτό!Οπότε τσαλακώνεται και φωλιάζει με τσάκα καθώς εσύ δένεις τα κορδόνια από πάνω!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα