Jump to content
Sign in to follow this  
yamahakias sr 250

kawasaki kle500 οι ιδιοκτητες να μαζευτουν εδω

Recommended Posts

Ειπα να ξεκινησω αυτο το θεμα διοτι καθε ιδιοκτητη που ρωταω στο δρομο πχ μου λεει διαφορες αποψεις σχετικα με τελικες συμπεριφορα μηχανης κτλ. Ξεκιναω εγω πρωτος απο αναρτησεις και φρενα ειμαι πολυ ευχαριστημενος, τελικη δεν ξερω παντως τα 160 δικαβαλια τα γεμιζει αμεσως με την 6η πραγμα δυσκολο για μηχανη on off και απο τον αερα με την μαμα την ζελατινα δεν ειμαι απογοητευμενος. Ενα απο τα μειονεκτιματα της πιστευω οτι ειναι οι κραδσμοι απο τον κινητηρα οταν δουλευει χαμηλ και οτι ξυπναει καπου στις 6000 στροφες. Περιμενω εντυπωσεις και απο αλους ιδιοκτητες

Τροποποιήθηκε από τον innova 04
Προσθήκη ετικετών.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Εντελώς συνοπτικά, η kle είναι ένα τίμιο μηχανάκι που δεν κάνει τίποτα τέλεια, αλλά αρκετά πράγματα αξιοπρεπώς.

Ειδικότερα...

Οι αναρτήσεις είναι αρκετά μαλακές, και σε κανένα off κομμάτι ταιριάζουν κουτί αλλά δεν είναι και ότι πιο κοφτερό στον δρόμο. Τρομακτικές δεν είναι αλλά όχι και ότι καλύτερο. Για on/off ικανοποιητικές πιστεύω, αν και θέλουν το πειραγματάκι τους (προφόρτιση πίσω, αέρα ή σκληρότερα λάδια μπροστά). Η συμπεριφορά στον δρόμο πάντως είναι αρκετά καλή, ειδικά για κάποιον αρχάριο, μια και το στήσιμό της συγχωρεί αρκετά πιθανά λάθη.

Τα φρένα δεν είναι δυνατά. Σταματάνε με λογικές πιέσεις αλλά ακόμα και στην κατηγορία on/off είναι κάπως πίσω. Με δίσκους και τακάκια σωστά κάτι γίνεται, τα σωληνάκια υψηλής που όλοι έχουν τόσο πανάκεια αλλάζουν μόνο την αίσθηση κάπως, όχι το ίδιο το φρενάρισμα. Για μένα ίσως το μοναδικό ουσιαστικό μείον της μηχανής.

Ο κινητήρας είναι ικανοποιητικότατος, έχει και 6άρι κιβώτιο και όντως οι τελικές του είναι άψογες για 500άρι, ακόμα και δικάβαλο/φορτωμένο. Και είναι λογικό, μια και μιλάμε για ένα "ξεκουρδισμένο" κινητήρα GPZ. Δηλαδή εν σειρά δικύλινδρος. ΑΛΛΑ. Έτσι όπως είναι "στημένος" την δύναμή του την βγάζει αρκετά ψηλά, και στροφάρει και πολύ ψηλότερα απ'ότι ένας v-twin και αυτό επίσης δεν είναι ότι καλύτερο για ένα μεσαίο on/off, μια και σε χώμα θέλει να το δουλεύεις μονίμως στο γκάζι για να "κρατήσει". Το ίδιο και σε χαμηλές ταχύτητες. Το καλό είναι ότι είναι αρκετά δυνατός και παίρνει κι από χαμηλά, αλλά ουσιαστικά ξυπνάει μετά τις 6.000 στροφές. Οι κραδασμοί χαμηλά όντως υπάρχουν αλλά δεν θα'λεγα πως είναι ενοχλητικοί.

Επίσης, για on/off, άρα αμιγώς τουριστική, έχει μικρό ρεζερβουάρ. 15 λίτρα, 12 μέχρι την ρεζέρβα. Δεν καίει βέβαια ιδιαίτερα, αλλά θα μπορούσε να'ταν μεγαλύτερο για να μην έχεις τον νού σου να βρείς βενζινάδικο σε μεγαλύτερα ταξίδια.

Η ανεμοκάλυψη δεν είναι καλή. Η μαμά ζελατίνα είναι πολύ κοντή για οποιαδήποτε κάλυψη και όλος ο αέρας σε βαράει στο κράνος. Και οι πλαινές επιφάνειες της μηχανής την αφήνουν πολύ εκτεθειμένη και σε πλάγιες ριπές, και πάλι συγκριτικά με άλλες on/off. Με μια μεγαλύτερη ζελατίνα στρώνει αρκετά το πράγμα, αλλά το στήσιμο της μηχανής δεν είναι για τις τελικές της. Πιστεύω μια καλή ταχύτητα και για να μην καίει παραπάνω αλλά και για να μην είναι ανυπόφορος ο αέρας είναι max 130.

Ένα θεματάκι το έχει με την εξάτμιση. Ο ήχος της (προφανώς λόγω και της λειτουργίας του κινητήρα) δεν είναι για όλους. Σ'άλλους αρέσει, άλλοι το μισούν.

Για το βάρος της τώρα. Η μηχανή γεμάτη είναι περίπου 200 κιλά και αυτό σημαίνει πως παρόλο που είναι 150 κυβικά λιγότερα απ'τον "ανταγωνισμό" είναι βαρύτερο απ'τα περισσότερα άλλα. ΔΕΝ το καταλαβαίνεις εν κινήσει, το καταλαβαίνεις όμως σε επιτόπιες μανούβρες. Και το ύψος της σέλας δεν βοηθάει τρελά σ'αυτό, μια κι είναι επίσης αρκετά ψηλή (875mm αν θυμάμαι σωστά).

Και μιας και είπαμε για σέλα. Η δικιά μου που είναι το facelift μοντέλο έχει μια πιο "γεμάτη" σέλα απ'τις προηγούμενες, οπότε γι'αυτήν θα σχολιάσω. Το κακό της είναι ότι σε σπρώχνει προς το ρεζερβουάρ και ζουλιούνται πράγματα που είναι φτιαγμένα μόνο για φροντίδα και προδέρμ. Κι όταν το κουκί και το ρεβύθι γίνονται ένα δεν είναι καθόλου άνετη η φάση. Απ'την άλλη, πιο πολύ κουράστηκε ο πισινός μου σε γεμισμένη σέλα transalp παρά στην kle, οπότε ή συνηθίζεται, ή έχω ατσάλινα μέρη εκεί πίσω. Από συνεπιβάτη δεν έχω ακούσει παράπονο πάντως για την σέλα.

Ένα ακόμα καλό της είναι τα... πλαστικά της! Έτσι όπως είναι τα πλαστικά και να πέσει στο χώμα δύσκολα να σπάσεις κάτι, μια και είναι αρκετά στενά και πρωτίστως θα βρεί κανένα τιμόνι κτλ. Οπότε... bonus points!

Γενικά η kle είναι πιστεύω μια πολύ καλή μηχανή για τα λεφτά της που "φτιάχνεται" κιόλας αν έχεις μεράκι και θες να την κρατήσεις μια ζωή. Το στήσιμό της εξ'αρχής μου δημιούργησε μια απορία, μιας και είναι "στημένη" γενικώς για χώμα, αλλά το βάρος και ο τρόπος που δουλεύει το μοτέρ είναι καθαρά γι'άσφαλτο, αλλά εν τέλει αποδεικνύεται η χρυσή τομή σε όλα, δεδομένου πάντα του διαθέσιμου budget. Δύσκολα πιστεύω θα απογοητεύσει κάποιον που ξέρει γιατί την επιλέγει. Κι εκεί ίσως έγκειται και το ένα "κακό" της, ότι είναι επιλογή περισσότερο κατασταλλαγμένων αναβατών, πράγμα που τείνει να της δώσει τον ρόλο της παππουδιέρας! :D

Εγώ προσωπικά δεν "έδεσα" με την kle, αλλά τα δικά μου γούστα είναι εντελώς αλλού και στην φάση που την πήρα έψαχνα ένα τίμιο, φθηνό commuter που μπορεί να τα κάνει όλα αξιοπρεπώς, και το βρήκα. Ήταν και πολύ καλό "σχολείο" μπορώ να πω, και θα την πρότεινα ανεπιφύλακτα για νέους αναβάτες. Την δίνω βέβαια, αλλά δεν είχα σκοπό εξ'αρχής να την κρατήσω (παρόλο που την έκανα καινούρια και πλήρωσα τα σπασμένα του προηγούμενου ιδιοκτήτη! :shoot: ).

Δατς ολ φολκς.

Τροποποιήθηκε από τον Mr.Slow

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

το εργαλείο μπορεί να μεταλλαχθεί άνετα σε δρομέα χωμάτινων διαδρομών εκδρομικό on/OFF με πολύ μεγαλύτερη δυνατότητα συγκριτικά με παρα πολλά μοντελα on/off παλιά και νέα(καλα συγκριτικά με τα νέα μακράν εκτός συναγωνισμού)

+ την εύκολη και φθηνή συντήρηση

+ την αποδεδειγμένη αξιοπιστία

+ 500cc μικρό στο μάτι αλλά χωρίς να υπολείπεται το μοτέρ σε δύναμη σε σχέση με τα 650cc μονοκύλινδρα και δικύλινδρα V

+ 6th gear

+ καλαίσθητο και διαχρονικό look έως και σήμερα

τώρα εάν προσθέσω οτι βρίσκεις πολύ καλοσυντηρημένα μοντέλα 2005 με 2000 χιλιάρικα ειναι παραπάνω απο κορυφαίο deal

πάρτε και ένα βιντεάκι KLE on/offαδες(και όχι μόνο) να δείτε που τα χώσαν

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

@chalkidaios, δεν μπορεσα να μην σε σκεφτω οταν ειδα την αγγελια

http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/4292905/

:lol: :lol: :lol:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

@chalkidaios, δεν μπορεσα να μην σε σκεφτω οταν ειδα την αγγελια

http://www.car.gr/cl...s/view/4292905/

:lol: :lol: :lol:

Χαχα έτσι έτσι! Την έχω δεί κι εγώ και τρώγομαι να τον πάρω να ρωτήσω αν το πλαίσιο το κράτησε αυτούσιο και πόσο πήγαν τα υπόλοιπα! :D

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μαγκες να σας κανω μια ερωτηση..Ξερω οτι θα την εχετε διαβασει,απαντησει πολλες φορες αλλα πιστευω ειναι βασικη πληροφορια που πρεπει αναφερθει σε αυτο το θεμα..

Καταναλωση.Και οταν λεμε καταναλωση εννοω με λεπτομερειες τι καταναλωση παιζει στο 500.Εκτος(100-120χλμ.ω)(130-1500 χλμ/ω) και εντος (ηρεμα πραγματα)(σκασμενο μεσα σε πολη).

Τελος.Το μοντελο απο το 2007 και μετα(χρυσο μαυρο ή ασημι,χρυσο)τι διαφορες εχει απο τα παλαιοτερα?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μαγκες να σας κανω μια ερωτηση..Ξερω οτι θα την εχετε διαβασει,απαντησει πολλες φορες αλλα πιστευω ειναι βασικη πληροφορια που πρεπει αναφερθει σε αυτο το θεμα..

Καταναλωση.Και οταν λεμε καταναλωση εννοω με λεπτομερειες τι καταναλωση παιζει στο 500.Εκτος(100-120χλμ.ω)(130-1500 χλμ/ω) και εντος (ηρεμα πραγματα)(σκασμενο μεσα σε πολη).

Τελος.Το μοντελο απο το 2007 και μετα(χρυσο μαυρο ή ασημι,χρυσο)τι διαφορες εχει απο τα παλαιοτερα?

Εκτός μέχρι 130 είναι περίπου στο 5-5.5άρι, αναλόγως πάντα κατάστασης. Έχουν καταγραφεί και χαμηλότερα. Παραπάνω από τόσο τσιμπάει λίγο παραπάνω, να φτάσει 6-6.5 αν το πίνεις όλη την ώρα. Στην πόλη είναι παραδόξως κοντά στο εκτός, εφόσον το δουλεύεις χαμηλά (έχει ένα sweet spot στην πόλη μέχρι τις 4.000-5.000 στροφές που δεν καίει σχεδόν τίποτα και μπορείς άνετα να το κρατήσεις έτσι). Γενικά είναι αρκετά οικονομικό θα'λεγα.

Τα νεότερα μοντέλα (είναι από '05 και μετά αν θυμάμαι σωστά) έχουν πολύ μικρές διαφορές (κάτι λάμπες και λοιπά αμελητέα). Η μεγαλύτερη είναι στην απόδοση, μια και το'χουν φιμώσει με καταλύτες και βγάζει λιγότερους ίππους. Οι υπόλοιπες αλλαγές είναι μόνο αισθητικές. Και φυσικά είναι ακόμα με καρμπυρατέρ, ΔΕΝ έχει ψεκασμό.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εκτός μέχρι 130 είναι περίπου στο 5-5.5άρι, αναλόγως πάντα κατάστασης. Έχουν καταγραφεί και χαμηλότερα. Παραπάνω από τόσο τσιμπάει λίγο παραπάνω, να φτάσει 6-6.5 αν το πίνεις όλη την ώρα. Στην πόλη είναι παραδόξως κοντά στο εκτός, εφόσον το δουλεύεις χαμηλά (έχει ένα sweet spot στην πόλη μέχρι τις 4.000-5.000 στροφές που δεν καίει σχεδόν τίποτα και μπορείς άνετα να το κρατήσεις έτσι). Γενικά είναι αρκετά οικονομικό θα'λεγα.

Τα νεότερα μοντέλα (είναι από '05 και μετά αν θυμάμαι σωστά) έχουν πολύ μικρές διαφορές (κάτι λάμπες και λοιπά αμελητέα). Η μεγαλύτερη είναι στην απόδοση, μια και το'χουν φιμώσει με καταλύτες και βγάζει λιγότερους ίππους. Οι υπόλοιπες αλλαγές είναι μόνο αισθητικές. Και φυσικά είναι ακόμα με καρμπυρατέρ, ΔΕΝ έχει ψεκασμό.

Εφοσον του εχουν ριξει την δυναμη ξερεις αν τους εχουν περιορισει και την καταναλωση?

Ξερω οτι παιζουν πολλα κριτηρια ρολο αλλα για νορμαλ καταστασεις εκτος τα 5,5 μου φαινονται πολλα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ΕΙχα και το Anhelo και το 500

με το 250 αρι εκανα 280.000χλμ πριν απο μαλακια του μηχανικου το μοτερ χτυπησε Μπιελα

με καπακι το 500 οπου και το εδωσα με 88.000χλμ

ειχα βαλει σωληνακια υψηλης εμπρος και πισω (μεγαλη διαφορα)καθως τα μαμα φρενα ειναι πολυ μετρια .

Αναρτησης μαλακες με ωραια ανεση στο δρομο αλλα οχι για τιποτα δυσκολες καταστασεις ,υπαρχουν διαφορες λύσης ,για ελατηρια εμπρος αλλα και πισω .

μοτερ κανενα προβλημα εκτος απο το οτι για να αλλαξεις καδενα πρεπει να ανοιχτει ολο το μοτερ (με κοστος οσο κανει το μοτερ )

ευτηχως ακομα και απο 88.000χλμ δεν χρειαστηκε να το κανω αν και υπηρχε λυση ( πατεντα)αλλα οχι απο το συνεργειο της αντιπροσωπίας

καταναλωση με φιλτρο ΚΝ και εξατμηση γυρω στα 5.7-6.3 λιτρα τα 100 μαμα γυρω στα 5.5-6 .

ανετο στην οδήγηση φιλικο ενα καλο μηχανακι που χωρις να ειναι κορυφη σε κανενα τομεα μπορεσε να σταθει αξιοπρεπέστατα .

πολυ καλη και η αντιπρωσοπεια ποτε δεν ειχα κανενα προβλημα σε οτι και αν χρειαστηκα .

βλαβη καμια (μονο ενα θεμα με τον διακοπτη και της βιδες του )

Αυτα απο οσο θυμαμε :mB_kalo_e:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εφοσον του εχουν ριξει την δυναμη ξερεις αν τους εχουν περιορισει και την καταναλωση?

Ξερω οτι παιζουν πολλα κριτηρια ρολο αλλα για νορμαλ καταστασεις εκτος τα 5,5 μου φαινονται πολλα.

Δεν έχω ιδέα για το καινούριο. Πόση κατανάλωση περίμενες από καρμπυρατεράτο 500άρι δικύλινδρο 10ετίας;;;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν έχω ιδέα για το καινούριο. Πόση κατανάλωση περίμενες από καρμπυρατεράτο 500άρι δικύλινδρο 10ετίας;;;

Σε νορμαλ συνθηκες εκτος πολης 4 λιτρα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σε νορμαλ συνθηκες εκτος πολης 4 λιτρα.

Τόσο ΊΣΩΣ έχει μόνο το CB500X.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καταναλωση εχω πετυχει και. 4,7 εκτος πολης. Παντως η καταναλωση δεν ειναι πολυ μεγαλη οταν το σκιζεις

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Στους 6 μήνες που έχω το KLE, σε γενικές γραμμές η κατανάλωση του κυμαίνεται από 5,2 - 6 lt/100km. Πάντα μέσα στην πόλη, 3-4 φορές που έχω βγει εκτός δεν το μέτρησα. Την πρώτη βδομάδα του χιονιά που έβγαινα με (επιεικώς) φθινοπωρινό εξοπλισμό πάντως μέτρησα 4,7lt/100km.

Συμπέρασμα: Το να κυκλοφορείς με καλοκαιρινό μπουφάν το χειμώνα βοηθάει την κατανάλωση.

Τροποποιήθηκε από τον due

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα