nikolakiss 944 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 7 , 2013 Νομίζω ότι αντί να προσπαθούμε να εδραιώσουμε κάποια απόλυτη και αντικειμενική αλήθεια* Μουάχαχαχαχα, εκεί που νόμιζα ότι είμαι σχιστομάτης αποδεικνύεται ότι είμαι ευρω-πέος! 6 στα 11 είναι από Ευρώπη μεριά. Εκεί βέβαια που με καίει πολύ, στο χώμα δηλαδή, αν εξαιρέσουμε την αγαπημένη Gas Gas είμαι σχιστομάτης. *Απόλυτες και αντικειμενικές αλήθειες σε τέτοια ζητήματα δεν υπάρχουν. δεν ειναι ακριβως ετσι ... αντικειμενικη αληθεια ειναι οτι τα ευρωπαικα εργοστασια ειναι σαφως ''μικροτερα'' απο τα ιαπωνικα ... μια δευερη αληθεια ειναι οτι τα μικρα ευρωπαικα εργοστασια ασχολουνται και με μικροτερους ,σε καποιες περιπτωσεις ακομα και με τοπικους, θεσμους ,ριχνωντας στη μαχη εργοστασιακες η σεμι-εργοστασιακες ομαδες ... αυτο το γεγονος και σε συνδιασμο με το πρωτο , το οποιο ειναι το μικρο μεγεθος εργοστασιου το οποιο εχει σαν συνεπεια καλυτερο data transfer μεταξυ τμηματων και ομαδων , εχει ως αποτελεσμα το πιο ''προσωπικο'' αποτελεσμα παραδειγμα , ο εργοστασιακος αναβατης της πρωην χουζαμπεργκ και νυν χουσβαρνα ,Joakim Ljunggren ,εχει αμεση επαφη με το rd τμημα εν αντιθεση με τον πρωταθλητη salvini , του οποιου η χοντα μπορει να μην ηερει ουτε το ονομα του...ποσο μαλλον λοιπον να εχει προσβαση στο rd τμημα ... το ιδιο λοιπον ισχυει σχεδον με ολες τις ευρωπαικες ...ακομα και η χουσβαρνα που παραπεε και επαιζε μπαλα και ειχε μπροστατζα την speedbrain ειχε πιο αμεση επαφη με το εργοστασιο ... αυτο λοιπον ειναι που κανει τα ευρωπαικα μηχανακια πιο ''ιδιαιτερα'' 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Viper4 3.568 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 7 , 2013 viper4 μπορείς να μου εξηγήσεις τι ενοείς?γιατί και γω ελέγχω τη στάθμη των λαδιών στο ΧΤ μου ανά 1000 χλμ προληπτικά και όχι σε κάθε σερβις μόνο. Χρειάστηκε ποτέ όμως να τα συμπληρώσεις; όχι. Και να μην τα κοιτούσες ποτέ δεν θα είχες ποτέ θέμα. Στο δικό μου 6 χρόνια τώρα, δεν έχω ελέγξει ποτέ την στάθμη τους. Δεν χρειάζεται! και δεν είναι μόνο το δικό μου. Κάνω τα σέρβις κάθε 6000 χιλιόμετρα και αυτό αρκεί. Πες μου εσύ έναν με ΚΤΜ που δεν χρειάστηκε να συμπληρώσει λάδια ή που δεν χρειάζεται να τα ελέγχει πριν και μετά από κάποια βόλτα. Αυτό που θέλω να πω δεν είναι πως τα ΚΤΜ είναι άχρηστα. Κατά την γνώμη μου είναι πιο καλά σαν επιδόσεις ή σχεδίαση κλπ από τα japan. Αλλά πάσχουν στο θέμα αξιοπιστία, όπως και τα περισσότερα ευρωπαϊκά. Δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει κάποιος να τα πάρει. Ο καθένας αγοράζει αυτό που του κάνει κλικ και που κάνει την καρδιά του να χτυπάει πιο γρήγορα. Προσωπικά, αν δεις το dream bike μου είναι ευρωπαϊκό. Είναι όμως από τα μοντέλα που δεν βγάζουν προβλήματα, αφού δική μου προτεραιότητα είναι το θέμα αξιοπιστία. Δεν θα ένιωθα καλά να έχω μια μηχανή που θα με έκανε να σκέφτομαι δις την ώρα αν θα με αφήσει κάπου, ή αν θα πρέπει να συμπληρώσω λάδια κλπ. Από την άλλη πάλι οι επιδόσεις του GSR μου είναι υποδεέστερες σε σχέση με ενός street triple, (το οποίο είναι και ομορφότερο στα μάτια μου). Δεν υπάρχει τέλεια μηχανή! Το θέμα είναι τι συμβιβασμούς είσαι διατεθειμένος να κάνεις. Εγώ ας πούμε 6 χρόνια τώρα δεν έχω ασχοληθεί καθόλου και για κανέναν λόγο με την μηχανή μου πέραν από τα σέρβις της. Έτσι θέλω να είναι οι μηχανές μου. Άλλος όμως γουστάρει μονίμως να τις μαστορεύει να τις λύνει και να τις δένει να τις φροντίζει συνέχεια. Δεν σημαίνει ότι η δικιά του μηχανή είναι άχρηστη και η δικιά μου η καλή. Θέμα προτεραιοτήτων λοιπόν. Άσχετο: Όταν μου απαντάς (ή σε κάποιον άλλον) καλό θα είναι να κάνεις παράθεση για να βλέπει ο άλλος κατευθείαν ότι του απάντησες και να μην ψάχνει όλες τις απαντήσεις. 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
nikolakiss 944 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 7 , 2013 Χρειάστηκε ποτέ όμως να τα συμπληρώσεις; όχι. Και να μην τα κοιτούσες ποτέ δεν θα είχες ποτέ θέμα. κανεις πλακα τωρα με τα λαδια των ΧΤ600 ειδικα και για το αν χρειαζονται συμπληρωμα Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
bill_daytona 924 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 7 , 2013 (τροποποιήθηκε) viper4 Είμαι από κινητό και δε μπορώ να κάνω παραθεση. Όσο για την απάντηση σου.βλέπεις ότι και εγώ έχω ΧΤ,είναι ένα πολύ αξιόπιστο μηχανάκι και ναι έχει χρειαστεί να συμπληρώσω γύρω στα 100ml λάδι μετά απο 2000χλμ πχ αλλά αυτό είναι σχεδόν φυσιολογικό σε ένα μηχανάκι αερόψυχτο,μονοκύλινδρο με καμια 75000 χλμ που κουβαλάει το δικό μου. Ωστόσο ΚΤΜ δεν είχα και γιαυτό δεν θα αρχίσω να λέω πως τα ΚΤΜ χαλάνε κτλπ χωρίς ποτέ να είχα ένα που να το συντηρώ σωστά εξαρχής και όταν λέω σωστά ακομα και με τα λάδια ακριβώς που ορίζει ο κατασκευαστής. Ιστορίες ξέρουμε και έχουμε ακούσει όλοι,ότι δε συντηρείς σωστά θα χαλασει,μπορεί να αντέξει λίγο παραπάνω αλλά θα χαλάσει. Και μένα το XR400 γνωστού μου κολλησε,το ινοβα του ξαδεφου μου βάρεσε μπιέλα,το tmax του αφεντικού μου το χε ένα χρόνο με τα ίδια λάδια και βαρεσε μπιέλα,να αρχισω να λέω ότι τα χόντα και τα γιαμάχα χαλάνε? Τροποποιήθηκε Νοέμβριος 7 , 2013 από τον bill_daytona Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Gen.Markus 6.229 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 7 , 2013 Γιαπωνία ρε!!Έτσι γιατί μόνο εσείς οι Ευρωπαίοι γράφετε και βαριέμαι... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
tzoutz 3.515 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 7 , 2013 (τροποποιήθηκε) δεν ειναι ακριβως ετσι ... αντικειμενικη αληθεια ειναι οτι τα ευρωπαικα εργοστασια ειναι σαφως ''μικροτερα'' απο τα ιαπωνικα ... μια δευερη αληθεια ειναι οτι τα μικρα ευρωπαικα εργοστασια ασχολουνται και με μικροτερους ,σε καποιες περιπτωσεις ακομα και με τοπικους, θεσμους ,ριχνωντας στη μαχη εργοστασιακες η σεμι-εργοστασιακες ομαδες ... αυτο το γεγονος και σε συνδιασμο με το πρωτο , το οποιο ειναι το μικρο μεγεθος εργοστασιου το οποιο εχει σαν συνεπεια καλυτερο data transfer μεταξυ τμηματων και ομαδων , εχει ως αποτελεσμα το πιο ''προσωπικο'' αποτελεσμα παραδειγμα , ο εργοστασιακος αναβατης της πρωην χουζαμπεργκ και νυν χουσβαρνα ,Joakim Ljunggren ,εχει αμεση επαφη με το rd τμημα εν αντιθεση με τον πρωταθλητη salvini , του οποιου η χοντα μπορει να μην ηερει ουτε το ονομα του...ποσο μαλλον λοιπον να εχει προσβαση στο rd τμημα ... το ιδιο λοιπον ισχυει σχεδον με ολες τις ευρωπαικες ...ακομα και η χουσβαρνα που παραπεε και επαιζε μπαλα και ειχε μπροστατζα την speedbrain ειχε πιο αμεση επαφη με το εργοστασιο ... αυτο λοιπον ειναι που κανει τα ευρωπαικα μηχανακια πιο ''ιδιαιτερα'' Όπα μάστορα έχεις δίκιο, έγραψα μακακία από την βιασύνη μου. Αυτό που ήθελα να γράψω ήταν "Δεν υπάρχει μία απόλυτη και οικουμενική αλήθεια", όχι "Δεν υπάρχει μία απόλυτη και αντικειμενική αλήθεια". [Λες και υπάρχει αντικειμενική και υποκειμενική αλήθεια, τι έγραψα το άτομο....] Κι εξηγούμαι. Αυτό που έγραψες είναι μία αλήθεια σίγουρα και αφορά τον τρόπο εξέλιξης των αγωνιστικών μηχανών και δη χωματερών και το αποτέλεσμα που έχει στον χαρακτήρα τους. Αποτελεί όμως μία μικρή αλήθεια στο πλαίσιο ενός μεγάλου και σύνθετου ερωτήματος.Σκέψου τώρα το ζήτημα της αξιοπιστίας ας πούμε και πόσο πιο σύνθετη είναι απάντηση. Σκέψου πόσα άλλα ζητήματα πρέπει να συζητήσουμε. Και σκέψου και πόσο βάρος πρέπει να δώσουμε στο καθένα. Πιάσε το αυγό και κούρευ' το με άλλα λόγια. Ο κόσμος έχει μία τάση να απαντάει απόλυτα σε ερωτήματα τα οποία δεν έχουν απλές απαντήσεις, εκεί είναι που αντιτίθεμαι. Συζήτηση να κάνουμε, να ανταλάσσουμε γνώσεις, να ανταλάσσουμε πειράγματα, αλλά ας μην πιστεύουμε ότι θα ανακαλύψουμε και τίποτα. Είναι δυνατόν να απαντήσουμε στο ερώτημα αν τα Ευρωπαϊκά ή τα Γιαπωνέζικα είναι καλύτερα; Μόνο και μόνο για να ορίσουμε το ¨καλύτερα" θέλουμε τρεις τόμους αναλύσεις, πόσο μάλλον να αρχίσουμε να κοιτάμε όλους του παράγοντες που θέλουμε να συμπεριλάβουμε στην σύγκριση και όλες τις περιπτώσεις. ΥΓ. Τώρα σοβαρά, θα αγόραζες μηχανάκι του οποίου ο οδηγός εξέλιξης λέγεται Λιούνγκρεν; Τροποποιήθηκε Νοέμβριος 7 , 2013 από τον tzoutz 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
nikolakiss 944 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 7 , 2013 Όπα μάστορα έχεις δίκιο, έγραψα μακακία από την βιασύνη μου. Αυτό που ήθελα να γράψω ήταν "Δεν υπάρχει μία απόλυτη και οικουμενική αλήθεια", όχι "Δεν υπάρχει μία απόλυτη και αντικειμενική αλήθεια". [Λες και υπάρχει αντικειμενική και υποκειμενική αλήθεια, τι έγραψα το άτομο....] Κι εξηγούμαι. Αυτό που έγραψες είναι μία αλήθεια σίγουρα και αφορά τον τρόπο εξέλιξης των αγωνιστικών μηχανών και δη χωματερών και το αποτέλεσμα που έχει στον χαρακτήρα τους. Αποτελεί όμως μία μικρή αλήθεια στο πλαίσιο ενός μεγάλου και σύνθετου ερωτήματος.Σκέψου τώρα το ζήτημα της αξιοπιστίας ας πούμε και πόσο πιο σύνθετη είναι απάντηση. Σκέψου πόσα άλλα ζητήματα πρέπει να συζητήσουμε. Και σκέψου και πόσο βάρος πρέπει να δώσουμε στο καθένα. Πιάσε το αυγό και κούρευ' το με άλλα λόγια. Ο κόσμος έχει μία τάση να απαντάει απόλυτα σε ερωτήματα τα οποία δεν έχουν απλές απαντήσεις, εκεί είναι που αντιτίθεμαι. Συζήτηση να κάνουμε, να ανταλάσσουμε γνώσεις, να ανταλάσσουμε πειράγματα, αλλά ας μην πιστεύουμε ότι θα ανακαλύψουμε και τίποτα. Είναι δυνατόν να απαντήσουμε στο ερώτημα αν τα Ευρωπαϊκά ή τα Γιαπωνέζικα είναι καλύτερα; Μόνο και μόνο για να ορίσουμε το ¨καλύτερα" θέλουμε τρεις τόμους αναλύσεις, πόσο μάλλον να αρχίσουμε να κοιτάμε όλους του παράγοντες που θέλουμε να συμπεριλάβουμε στην σύγκριση και όλες τις περιπτώσεις. ΥΓ. Τώρα σοβαρά, θα αγόραζες μηχανάκι του οποίου ο οδηγός εξέλιξης λέγεται Λιούνγκρεν; ειδικα οσον αφορα την αξιοπιστια τα πραγματα στο κεφαλι ΕΙΔΙΚΑ του ελληνα ειναι τραγικα ...9στους 10 συζητανε για αγωνιστικα μηχανακια με μετρο συγκρισης τα στρογγυλοφαναρα 50αρια ... απο εκει και μετα το χαος , σε ολα ...τπτ δεν ειναι συγκρισιμο περαν των αριθμων αλλα σε πολλες περιπτψσεις οι αριθμοι δεν λενε ολοι την αληθεια 4 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
nikolakiss 944 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 7 , 2013 παντως , οσο και αν δεν μαρεσει που το λεω , δεν θεωρω τυχαιο οτι ο μεγαλυτερος ευρωπαιος κατασκευαστης αυτη τη στιγμη , η ΚΤΜ ,προσπαθει απο αποψη νοοτροπιας, να μοιασει στη χοντα... το κανει σε πιο εξειδικευμενους τομεις μεν , αλλα με την ιδια νοοτροπια δε... τα πιο user friendly enduro τα πιο user friendly εντρυ bikes και τα λοιπα παπαραφιλοσοφιλικια ... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Mr.Slow 5.568 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 7 , 2013 Το θέμα αξιοπιστία νομίζω έχει παρεξηγηθεί λιγάκι. Μπορεί τα ducati, KTM κτλ. να θέλουν κάποια "προσοχή-φροντίδα" παραπάνω αλλά αυτό δεν σημαίνει πως άιντε χαλάνε είναι για φούντο στην θάλασσα και ούτω καθ'εξής. Ότι και να πάρεις έχει τα δικά του τερτίπια και τους δικούς του χρόνους για σέρβις λάδια κτλ. και οτιδήποτε και να'χεις, αν το κακομεταχειρίζεσαι συχνά και δεν το προσέχεις καν θα χαλάσει. Απλά και όμορφα. Μάλλον έχουμε μάθει με τα transalp του '90 και παρόμοια σκυλιά και περιμένουμε τα ίδια από μηχανές με εντελώς διαφορετικά συστήματα και σαφέστατα αυξημένες επιδόσεις. 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
middlevillager 949 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 7 , 2013 viper4 Είμαι από κινητό και δε μπορώ να κάνω παραθεση. Όσο για την απάντηση σου.βλέπεις ότι και εγώ έχω ΧΤ,είναι ένα πολύ αξιόπιστο μηχανάκι και ναι έχει χρειαστεί να συμπληρώσω γύρω στα 100ml λάδι μετά απο 2000χλμ πχ αλλά αυτό είναι σχεδόν φυσιολογικό σε ένα μηχανάκι αερόψυχτο,μονοκύλινδρο με καμια 75000 χλμ που κουβαλάει το δικό μου. Ωστόσο ΚΤΜ δεν είχα και γιαυτό δεν θα αρχίσω να λέω πως τα ΚΤΜ χαλάνε κτλπ χωρίς ποτέ να είχα ένα που να το συντηρώ σωστά εξαρχής και όταν λέω σωστά ακομα και με τα λάδια ακριβώς που ορίζει ο κατασκευαστής. Ιστορίες ξέρουμε και έχουμε ακούσει όλοι,ότι δε συντηρείς σωστά θα χαλασει,μπορεί να αντέξει λίγο παραπάνω αλλά θα χαλάσει. Και μένα το XR400 γνωστού μου κολλησε,το ινοβα του ξαδεφου μου βάρεσε μπιέλα,το tmax του αφεντικού μου το χε ένα χρόνο με τα ίδια λάδια και βαρεσε μπιέλα,να αρχισω να λέω ότι τα χόντα και τα γιαμάχα χαλάνε? Καλά και να μη συμπλήρωνες 100ml λάδι στο xt χέστηκε η φοράδα στ αλώνι! Αντί για 2,7λ. θα χε 2.6 κλάιν. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Cj Jorge 11 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8 , 2013 να το χαιρεσαι το χρυσοσκελετο φιλε και δυστυχως τελος τα διβαλβιδα αεροψυκτα Τέλος εποχής...ας όψεται η παγκοσμιοποίηση και το "μακρύ χέρι" της μαμάς group vag πλέον...το αν θα βγει σε καλό για τη μαμά Ducati, μόνο το πέρασμα του χρόνου θα το δείξει...αλλά όπως και να έχει νιώθω μελαγχολικά τυχερός που το μοτόρι μου είναι μάλλον το τελευταίο αερο-ελαιόψυκτο της εταιρίας..... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Ravendark 6.393 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8 , 2013 παντως , οσο και αν δεν μαρεσει που το λεω , δεν θεωρω τυχαιο οτι ο μεγαλυτερος ευρωπαιος κατασκευαστης αυτη τη στιγμη , η ΚΤΜ ,προσπαθει απο αποψη νοοτροπιας, να μοιασει στη χοντα... το κανει σε πιο εξειδικευμενους τομεις μεν , αλλα με την ιδια νοοτροπια δε... τα πιο user friendly enduro τα πιο user friendly εντρυ bikes και τα λοιπα παπαραφιλοσοφιλικια ... Δεν είναι έτσι τα πράγματα... Η ΚΤΜ μπορεί να πλασάρει entry μηχανάκια, αλλά έχει και ένα στόλο από "πριόνια" από πίσω...H χόνδα τι έχει; Ο χαρακτήρας της ΚΤΜ δεν έχει μαλθακώσει... Και κακά τα ψέμματα, τα μικρά μηχανάκια είναι αυτά που δίνουν ψωμί σε μια εταιρία... Το θέμα αξιοπιστία νομίζω έχει παρεξηγηθεί λιγάκι. Μπορεί τα ducati, KTM κτλ. να θέλουν κάποια "προσοχή-φροντίδα" παραπάνω αλλά αυτό δεν σημαίνει πως άιντε χαλάνε είναι για φούντο στην θάλασσα και ούτω καθ'εξής. Ότι και να πάρεις έχει τα δικά του τερτίπια και τους δικούς του χρόνους για σέρβις λάδια κτλ. και οτιδήποτε και να'χεις, αν το κακομεταχειρίζεσαι συχνά και δεν το προσέχεις καν θα χαλάσει. Απλά και όμορφα. Μάλλον έχουμε μάθει με τα transalp του '90 και παρόμοια σκυλιά και περιμένουμε τα ίδια από μηχανές με εντελώς διαφορετικά συστήματα και σαφέστατα αυξημένες επιδόσεις. Δεν ξέρω αν θέλουν παραπάνω φροντίδα, αλλά στο δικό μου, 4 χρόνια τώρα, η μόνη συντήρηση που έχει γίνει πάνω του, είναι αλλαγή λαδιών... Απλά κατά τη γνώμη μου, την έχουμε πιπιλίσει πολύ την καραμέλα της αξιοπιστίας... 4 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
patapios 1.698 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8 , 2013 (τροποποιήθηκε) Δεν ξέρω αν θέλουν παραπάνω φροντίδα, αλλά στο δικό μου, 4 χρόνια τώρα, η μόνη συντήρηση που έχει γίνει πάνω του, είναι αλλαγή λαδιών... Απλά κατά τη γνώμη μου, την έχουμε πιπιλίσει πολύ την καραμέλα της αξιοπιστίας... Γκουχ γκουχ γκουχ.... τρομπα συμπλεχτη ...γγουχ γκουχ... Γυναικαααα κλεισε κανα παραθυρο την αρπαξα Τροποποιήθηκε Νοέμβριος 8 , 2013 από τον patapios Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Ravendark 6.393 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8 , 2013 Γκουχ γκουχ γκουχ.... τρομπα συμπλεχτη ...γγουχ γκουχ... Γυναικαααα κλεισε κανα παραθυρο την αρπαξα Η τρόμπα μικρέ άγγλε δεν χάλασε! Την άλλαξα προληπτικά!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
patapios 1.698 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8 , 2013 Η τρόμπα μικρέ άγγλε δεν χάλασε! Την άλλαξα προληπτικά!! Πριν χαλασει και με αφησει στο δρομο 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
nikolakiss 944 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8 , 2013 Δεν είναι έτσι τα πράγματα... Η ΚΤΜ μπορεί να πλασάρει entry μηχανάκια, αλλά έχει και ένα στόλο από "πριόνια" από πίσω...H χόνδα τι έχει; Ο χαρακτήρας της ΚΤΜ δεν έχει μαλθακώσει... Και κακά τα ψέμματα, τα μικρά μηχανάκια είναι αυτά που δίνουν ψωμί σε μια εταιρία... δεν πιστευω οτι υπαρχει τροπος να σε πεισω για το αντιθετο αλλα εγω θα τα πω ... ξεκιναμε ενα-ενα δες την εξελιξη του δουκα , ενος εκ των παλαιωτερων μοντελων ...μια συνεχης εξημερωση ψσπου φτασαμε στο σημερινο λαπα,εναν λαπα που εχει πεσει και θυμα του ασιατικου μαρκετιν και της στροφης της εταιριας προς τα εκει ... και για να μην το υπεραναλυω , τα λεγομενα μου σαν βαση εχουν ''τα πριονια'' της εταιριας ...ειδικα αυτα ακολουθουν την πεπατημενη της χοντα ...user friendly ...το ''μοτο'' που εχουν για τα χοντα,οτι ''οταν ανεβαινεις σε ενα χοντα ειναι λες και ειναι δικο σου χρονια'' βρισκει αντικρυσμα στα χωματινα κτμ ... ηπιοτερη και χαμηλωτερη πλεον αποδοση της δυναμης απο του ιαπωνες , πιο εξευγενισμενη οδηγικη συμπεριφορα ,γενικα μια χλιαροτητα ... δλδ αν καβαλησεις ενα 520 ενα 525 ενα 530 και τωρα ενα 500 βλεπεις ποσο μα ποσο πιο χαλαρο ειναι το οσο πιο προσφατο μηχανακι Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Ravendark 6.393 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8 , 2013 (τροποποιήθηκε) βρε σαφώς και έχεις δίκιο σε αυτό και είναι αναμενόμενο, δεν είναι χαρακτηριστικό της χόνδα, όλες οι εταιρίες το κάνουν. αλλά η ΚΤΜ είναι εταιρία με "τσαμπουκά", πες μου ένα χόνδα με "χαρακτήρα"... πχ VTR1000 ας πούμε... έχει ξαναβγάλει VTR η χόνδα; κάτι πάει να κάνει με 1-2 χωμάτινα...αλλά μέχρι εκεί... Τροποποιήθηκε Νοέμβριος 8 , 2013 από τον Ravendark Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
tzoutz 3.515 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8 , 2013 (τροποποιήθηκε) Δεν είναι έτσι τα πράγματα... Η ΚΤΜ μπορεί να πλασάρει entry μηχανάκια, αλλά έχει και ένα στόλο από "πριόνια" από πίσω...H χόνδα τι έχει; Ο χαρακτήρας της ΚΤΜ δεν έχει μαλθακώσει... Και κακά τα ψέμματα, τα μικρά μηχανάκια είναι αυτά που δίνουν ψωμί σε μια εταιρία... Γιώργο εδώ συμφωνώ με τον Νίκο, η ΚΤΜ βαδίζει τον δρόμο των Ιαπώνων καθότι θέλει να απευθυνθεί στο ευρύ κοινό. Τα χωματερά της εξημερώνονται ολοένα και περισσότερο. Απευθύνονται περισσότερο στον χομπίστα παρά στον αγωνιζόμενο. Άλλωστε υπάρχουν τα Power Parts [καλή μπίζνα λέμε] και παράλληλα τα μπλε ΚΤΜ [Husaberg] με τις πιο ακριβές αναρτήσεις και σύντομα τα λευκο-κοκκινο-μπλε-κίτρινο [Husqvarna] να απευθύνονται στους πιο σκληροπυρηνικούς. Θυμάμαι όταν δομιμαστικά οδήγησα τα 12άρια EXC 250 2T, EXC 350 και EXC 500 ότι το τελευταίο ήταν το πιο φιλικό απ΄όλα. Ποιο; Το θηρίο το 500 που παραδοσιακά θεωρείτο το μηχανάκι φονιάς του μέτριου οδηγού. Δες μετά και τις σειρές Duke και Adventure οι οποίες αμφότερες καθώς πέρασαν τα χρόνια απευθύνονταν σε όλο και μεγαλύτερο φάσμα χρηστών και χρήσεων. Τα νέα entry level 125-200-390 είναι επίσης συγκριτικά με τα περασμένα πρότυπα της ΚΤΜ εξευγενισμένα και φιλικά μηχανάκια. Πιο αγριεμένα από τους Ιάπωνες βέβαια αλλά δεν μοιάζουν καθόλου για αγωνιστικά με πινακίδες όπως τα παλιά ΚαΤέΜια. Καλά κάνουν κατά την άποψη μου, αυτή είναι μία δύσκολη και επικίνδυνη προσπάθεια. Κατά την άποψη μου πιο δύσκολος είναι αυτός ο δρόμος. Παράλληλα επειδή είναι φρέσκια εταιρεία σε αυτή την προσπάθεια κι επειδή ευνοείται από τις τιμές κερδίζει η αγορά με νέα, sexy και οικονομικά μοντέλα. Τα SS και SF της εταιρείας ίσως να είναι εξαίρεση, δεν ξέρω. Η βασική διαφορά με την Honda είναι ότι η ΚΤΜ έχει πολύ περισσότερα αγωνιστικά μηχανάκια στην γκάμα της σε σχέση με τα πολιτικά. Το ότι βέβαια ακόμη και στα πολιτικά η ΚΤΜ παραμένει λίγο πιο άγρια είναι επίσης κάτι που τις διαφοροποιεί, αλλά μικρότερης σημασίας κατά την άποψη μου για τον χαρακτήρα της εταιρείας. ΥΓ. Ρε Νικολάκη τι θα γίνει με εσένα; Πάλι μαζί γράφαμε; Τροποποιήθηκε Νοέμβριος 8 , 2013 από τον tzoutz Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Ravendark 6.393 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8 , 2013 ... Ναι συμφωνώ σε αυτό και το έγραψα και παραπάνω...αλλά πλέον όλες οι εταιρίες προσανατολίζονται προς τα εκεί... Δεν είναι τακτική της χόνδα. Σε σχέση με την χόνδα όμως, η ΚΤΜ έχει χαρακτήρα στα μηχανάκια της... μπορεί να έχει εξευγενίσει πολλά μηχανάκια της αλλά δεν είναι άψυχα... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
kostas954 374 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8 , 2013 Kώστα δεν έχει καμιά σχεση το ένα με το άλλο.. Αυτο δεν εχει να κάνει. Μιλάμε για μηχανάκια παραγωγής. Τα συγκεκριμένα μηνύματα, είναι περί του επιχειρήματος «τα ευρωπαϊκά είναι καλλίτερα από τα ιαπωνικά, επειδή είναι στημένα». Εκτός του ότι δεν στέκει επειδή είναι γενικολογία, (όπως ολόκληρο το θέμα που προσφέρεται για τσακωμούς και χαβαλέ) η κάθε μοτοσυκλέτα έχει το δικό της κοινό. Για παράδειγμα αυτός που θέλει να πάρει Transalp, δεν σκέφτεται και το Duke. Θεωρώ το Duke καλλίτερη μηχανή από το TA, αλλά για εμένα που έχω κάποια σχετική πείρα. Για κάποιον νέο αναβάτη, το πιο ενδεδειγμένο για να μάθει και να μπει στον χώρο, ή για να έχει για πάντα ένα καθημερινό μηχανάκι αν θέλει κάτι τέτοιο, είναι το TA. Τα «μη στημένα» Ιαπωνικά μηχανάκια, είναι φτιαγμένα με γνώμονα την φιλικότητα και την χρηστικότητα. Για όποιον θέλει κάτι παραπάνω, υπάρχουν ένα σωρό επιλογές αναβάθμισης. Τα «στημένα» μηχανάκια δεν είναι για όλους, δεν είναι για τον μέσο αναβάτη και περισσότερο για τον μέσο Έλληνα αναβάτη, που δεν ξέρει που του πάνε τα 4. Επίσης, τα «στημένα» απόλυτα μηχανάκια, από όπου κι αν προέρχονται, θέλουν και ειδική μεταχείριση για να λειτουργούν σωστά και για να μην είναι κάθε εβδομάδα μάστορα. Για κάποιον που δεν θέλει να ασχολείται όλη μέρα και θέλει ένα μηχανάκι σύντροφο που να μην προβληματίζει σχεδόν πουθενά, είναι λογικότερο να προτιμήσει ένα διακριτικό, φιλικό, άνετο και απροβλημάτιστο μηχανάκι, όπως είναι τα περισσότερα Ιαπωνικά. Άλλωστε, όπως είπα και πριν, αν θέλεις κάτι παραπάνω, του βάζεις εξοπλισμό και το κάνεις τούμπανο. Γιατί να έπαιρνα π.χ. το S1000RR έτοιμο με τα TC του κλπ. και να μην βάλω στο Fireblade καλλίτερα και πιο αποτελεσματικά racing συστήματα που υπάρχουν στην αγορά; Άσε που αν έχω το S, θα έχω ακριβώς τα ίδια περιφερειακά με το διπλανό S, όχι αυτά που διάλεξα ψάχνοντας και συγκρίνοντας όπως ο κάθε παραδοσιακός μοτοσυκλετιστής. Ή στην τελική αν δεν θες να ψαχτείς έτσι και το «ανθρώπινο» μηχανάκι σου αρχίζει να σου φαίνεται λίγο, το πουλάς και παίρνεις το τούμπανο S1000RR και δεν χάνεις και χρόνο στήνοντας μηχανάκι. Αυτά λοιπόν για το επιχείρημα «στημένο άρα καλλίτερο». Το κάθε μηχανάκι έχει τον άνθρωπό του, αλλιώς θα είχαμε όλοι το ίδιο. 4 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Gen.Markus 6.229 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8 , 2013 Μιλάτε συνέχεια όλοι για ένα χαρακτήρα στις μοτό.Να σας δω τι θα κάνετε όταν αρχίσουν τα ψυχολογικά προβλήματα. Μη με κοιτάς έτσι εσύ μικρέ Γιαπωνεζούλη(Hornet)...εσύ είσαι ήδη διχασμένη προσωπικότητα!!!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
apegnas 30 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 8 , 2013 Δυστυχώς και 150 σελίδες να γράψουμε στο συγκεκριμμένο ποστ κάποιο συμπέρασμα δεν θα βγει γιατί οι περισσότεροι από εμας υποστηρίζουμε την <<καταγωγή>> που έχουμε με έμμεσο ή άμεσο τρόπο. Οπότε προτείνω να συμφωνήσουμε σε κάποιες γενικές παραδοχές σε όλη την ιστορική διαδρομή της μοτοσυκλέτας αλλά και στο σήμερα. α) Από τ0 1880 και εώς το 1960 υπήρχαν στο προσκήνιο μόνο ευρωπαικές μοτοσυκλέτες ( H Harley Davidson από ΗΠΑ). Οι εταιρείες κατασκευής πολλές όπως Ducati,Benelli, Minarelli, Beta, Motobi, Moto Guzzi, Norton, BMW, MZ, PIAGGIO (1884) β)Η Honda ειναι πραγματικά αυτή που έσπασε το ευρωπαικό κατεστημένο με φθηνά και αξιοπιστα μηχανάκια τη δεκαετία του 60. Παρέμεναν όμως πολύ ποιοτικότερα τα ευρωπαικά. γ) Τις δεκαετίες 50 κ 60 τα γιαπωνέζικης κατασκευής μηχανάκια θεωρούταν όπως σήμερα τα κινέζικα. δ) Οι Ευρωπαίοι εγκλωβίστηκαν σε παρωχημένες ιδέες ή σε ιδέες που οι μηχανικοί του δεν μπορούσαν να εξελίξουν. ΒΜW (BOXER) dUCATI (desmo- οποίος εξελίχθηκε πολύ την τελευταία 5 από το 1098 και έπειτα). ε) Οι γιαπωνέζικες εταιρείες εκμεταλεύτηκαν το παραπάνω γεγονός και τις δεκατία του 70 έφεραν στα ίσα τις πωλήσεις τους και στ τέλη αυτής απλά διέλυσαν την ευρωπαική βιομηχανία. στ) Δεκαετίες 80 90 00 εώς το 2007 οι Γιαπωνέζοι Απλα είχαν καλύτερες μοτοσυκλέτες (εκτός από κάποιες εξαιρέσεις οπως Ducati 916, Bmw 1200 Gs, ΚΤΜ Duke-Adventure). Τα 37 λοιπόν αυτά χρόνια οι ευρωπαικες θεωρούταν εναλλακτικές, για ψαγμένους, ομορφότερες, και για όποιον ήθελε κατά βάση δικύλινδρο. ζ) Από το 2007 και μετά οι ευρωπαίοι ανέκαμψαν οικονομικά με σωστές επιλογές, φτιάχνουν τις καλύτερες μοτοσυκλέτες σχεδόν σε κάθε κατηγορία. Ducati 1098-1198-1199-Multistrada 1200, Aprilia RSV4-V4 tuono-Caponord 1200, Triumph speed triple-Tiger 1050-daytona 675, BMW 1200 GS-s 1000 RR, ΚΤΜ 950-990-1190 adventure-Duke-superduke. 4 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
apegnas 30 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 24 , 2013 Συμπέρασμα: Ζήτω η ζωή στους 2 τροχούς!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες