Jump to content
μάθο...

Να πας αργα αμα βιάζεσαι...ναι ναι,μηχανη εχεις!Ομορφα!

Recommended Posts

Μου το έλεγαν πάντα κυρίως ηλικιωμένοι στη δουλειά...Πάω αργά γιατί βιάζομαι !!! Μετά το ξεκαυ@@@μα και με τύχη Γκαστόνε επί 2 έτη λόγω καινούργιου στο χώρο της μότο....κατάλαβα τι εννοούσαν ,

Ναι...γλυκό το γκάζι αλλά όταν πάω σιγά τα προλαβαίνω όλα μέσα στην πόλη...και εκτός...είτε με κουτί είτε με μηχανή....αλλά η μεγάλη ανταμοιβή είναι ο ενστερνισμός του όλου ρητού ''Παω αργά γιατί βιάζομαι''.....ταξίδι με μότο από Χαλκιδα σε Λιβάδι Ολύμπου σε ταχύτητες αργές...και με καναπέ να πήγαινα τόσο ξεκούραστος δεν θα ήμουν...Ταξίδι τάπα Χαλκίδα καρπενήσι...τι να λέμε....όλα γυρίζουν πιασίματα κτλ κτλ κτλ...τα γνωστά...

Γενικά οδηγώ σε ταχύτητες νταλίκας και η αληθεια είναι ότι αυτό σε συνδυασμό με τους καθρέπτες με έχουν σώσει 2 φορές...ελπίζω να μην τριτώσει ( γκουχ γκουχ ...χτυπάτε ξύλο ρε ) !!!

Κώστα Μαθουσαλίξ...αν και δεν ξέρω προσωπικά (ακόμα ) φιλτατε...ο ηλικιωμένος που μου το λέει αυτο συνέχεια....Λέγεται Κώστας !!! Τυχαίο???

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Νικ, είμαι σχεδόν πάντα στο 100% της προσοχής μου.

Ειλικρινά, αν δε με ήξερες, θα περίμενες πως ανά βδομάδα αγοράζω κι ένα οικόπεδο. Σωστά?

Όσο κι αν σου κάνει εντύπωση, η χαλαρή οδήγηση με κάνει να νιώθω πιο εκτεθειμένος.

Αφενός αισθάνομαι να μπαίνω σε mode χαλαρό και λιγότερο αποτελεσματικό, αφετέρου το να κινούμαι παράλληλα με τα αυτοκίνητα με ρυθμό ± μερικών km/h δίπλα τους με κάνει δραματικά λιγότερο ασφαλή επειδή αυξάνω πολύ την πιθανότητα να βρίσκομαι περισσότερη ώρα σε τυφλές γωνίες.

Άμα δεν σε ήξερα θα νόμιζα πως πας κότα αλλά τέσπα :P

Αυτόν τον μ#λακ& που ΔΕΝ θα δει καθρέφτη(άρα το φαινόμενο της τυφλής γωνίας παύει να υφίσταται) θα τον προλάβεις όμως?

Χρησιμοποίησα β' ενικό αλλά η απορία μου αφορά τους πάντες. Δεν αναφέρομαι μόνο σε εσένα φυσικά απλά έτυχε να μου δώσεις εσύ το πάτημα.

Εγώ ξέρω πως προσέχεις βρε σου έχω πει άλλωστε πως σε εμπιστεύομαι απλά ο προβληματισμός μου είναι ένας. Αποστάσεις φρεναρίσματος

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Άμα δεν σε ήξερα θα νόμιζα πως πας κότα αλλά τέσπα :P

Και μάλιστα λειράτη!! :tooth:

Αυτόν τον μ#λακ& που ΔΕΝ θα δει καθρέφτη(άρα το φαινόμενο της τυφλής γωνίας παύει να υφίσταται) θα τον προλάβεις όμως?

Χρησιμοποίησα β' ενικό αλλά η απορία μου αφορά τους πάντες. Δεν αναφέρομαι μόνο σε εσένα φυσικά απλά έτυχε να μου δώσεις εσύ το πάτημα.

Μια φορά την είχα φάει έτσι, πριν από πολλά χρόνια.

Με το 1100.

Και την έφαγα επειδή πήγαινα μαζί του και δεν τον πέρασα τον τράγο άμεσα.

Κοίτα, υπάρχουν γενικοί κανόνες.

Δε θα περάσω πχ από αριστερά αν υπάρχει στα 10 μέτρα διασταύρωση με κάθετο δρόμο και πορεία αριστερά.

Αντίστοιχα και δεξιά.

Φροντίζω δε να με έχουν δει.

Είτε με τα φώτα, είτε με κορνάρισμα.

Πριν προσπεράσω παρατηρώ μερικά πράγματα στο εμπρός αυτοκίνητο/οδηγό.

Θέση οχήματος στο δρόμο, σταθερότητα και ρυθμό κίνησης, κατάσταση οχήματος, θέση οδηγού, αν μιλάει στο κινητό κοκ.

Παίρνεις πολλές πληροφορίες από αυτά.

Συμπληρωματικά, όταν προσπερνώ, παρατηρώ τα χέρια του οδηγού.

Αν σκεφτεί πως θέλει να στρίψει, αλλάζει θέσει των χρειών του στο τιμόνι. Εκεί απομακρύνομαι ή φρενάρω ή αλλάζω γραμμή.

Όχι.

Δεν είναι δεδομένο πως θα τα καταφέρνω πάντα.

Αλλά, ευτυχώς, η εμπειρία στους δρόμους καθημερινά αυξάνεται και στο μυαλό μου έχω άπειρα διαφορετικά σενάρια περίεργων καταστάσεων.

Ναι, είναι κουραστικό για το μυαλό, αλλά στο ζύγισμα, η απόλαυση της οδήγησης μου μειώνει δραματικά την κούραση.

Εγώ ξέρω πως προσέχεις βρε σου έχω πει άλλωστε πως σε εμπιστεύομαι απλά ο προβληματισμός μου είναι ένας. Αποστάσεις φρεναρίσματος

Νικ, τα φρένα τα χρησιμοποιώ κυρίως με το αυτοκίνητο, στην πόλη.

Με τη μοτοσυκλέτα συνήθως αλλάζω γραμμές/αποφεύγω.

Δε το έχεις δει ζωντανά?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλά μέχρι εδώ απλά παρακάτω θα σου εξηγήσω την περίπτωση που έχω στο μυαλό μου και με αγχώνει καθημερινά

Δε το έχεις δει ζωντανά?

Αν το έχω δει λέει? :scared: :P

Βρε η εικόνα που έχω στο μυαλό μου είναι η εξής:

Διασχίζεις, παράδειγμα, την Ακρωτηρίου(δρόμος γυαλί, πολλές κάθετοι οδοί κλπ κλπ) και σου πετάγεται ο παπάρας ο πεζός σε πολύ κοντινή απόσταση.

Τι κανς?

Αν πας με 30 θα τον προλάβεις στον πόντο. Αν πας με 50? Μάλλον θα πάτε δικάβαλο για τα επόμενα 5-10 μέτρα. Άμα σου πεταχτεί σε ελάχιστη απόσταση θα προλάβεις να κάνεις ελιγμό?

Ξαναλέω. Τυχαίος ο β' ενικός. Μην κάνεις καμιά μλκία και σπαστείς.

Τώρα θα μου πεις ότι θα τον έχεις δει τον μλκα πριν πεταχτεί αλλά :shit: μας :P

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλά μέχρι εδώ απλά παρακάτω θα σου εξηγήσω την περίπτωση που έχω στο μυαλό μου και με αγχώνει καθημερινά

Και εμένα με βασανίζουν 500 διαφορετικά σενάρια.

Τι να κάνω ρε Νικ? Να κλειστώ στο σπίτι μου μη με βρει το κακό?

Αν το έχω δει λέει? :scared: :P

Θεωρείς πως υπάρχει θέμα?

Ουσιαστικά, όχι θεωρητικά!

Με τα συγκεκριμένα δεδομένα.

Δε σου λέω να βάλω τη γυναίκα να πάρει το YBR (άσε το μεγάλο στην άκρη) και να κάνει το δικό μου τρόπο οδήγησης....

Βρε η εικόνα που έχω στο μυαλό μου είναι η εξής:

Διασχίζεις, παράδειγμα, την Ακρωτηρίου(δρόμος γυαλί, πολλές κάθετοι οδοί κλπ κλπ) και σου πετάγεται ο παπάρας ο πεζός σε πολύ κοντινή απόσταση.

Τι κανς?

Αν πας με 30 θα τον προλάβεις στον πόντο. Αν πας με 50? Μάλλον θα πάτε δικάβαλο για τα επόμενα 5-10 μέτρα. Άμα σου πεταχτεί σε ελάχιστη απόσταση θα προλάβεις να κάνεις ελιγμό?

Ερώτηση......

Ο πεζός αυτός από που θα έρθει?

Είναι ο E.T.?

Από κάπου θα έρθει περπατώντας ή τρέχοντας!!

Τα μάτια σαρώνουν τα πάντα. Όχι μόνο ευθεία, αλλά και στο πλάι!

Και όπου υπάρχουν κακοτοπιές, διπλο-τριπλο ελέγχω ή χαμηλώνω πολύ τον ρυθμό.

Πχ προσπερνάς λεωφορείο? Κόβεις πάααααρα πολύ, κορνάρεις αν χρειαστεί.

Βλέπεις ομάδα παιδιών που κυνηγιούνται στο πεζοδρόμιο. Κόβεις, είναι πολύ πιθανό να σπρωχτούν προς το δρόμο.

Μεσημέρια κοντά σε σχολεία ξέρεις πως κυκλοφορούν πολλά μικρά διαβολάκια. Προσέχεις τριπλά.

Δεν οδηγείς κοντά στα παρκαρισμένα. Αφενός για να μη φας καμιά πόρτα στα μούτρα (βασικά στο γόνατο την τρως αλλά λέμε τώρα...), αφετέρου για να έχεις χρόνο αντίδρασης αν κάποιο μικρό παιδί, περάσει ανάμεσα από τα αυτοκίνητα για να διασχίσει το δρόμο, αλλά είναι κοντό και δεν φαίνεται από τα παρμπρίζ.

Αντίστροφα? Ένας πεζός είναι άριστη «προστασία» σε κάποιες περιπτώσεις!

Αν πχ διασχίζει περπατώντας έναν δρόμο, κάθετο της δικής σου πορείας (ο πεζός κινείται παράλληλα με σένα), αντιλαμβάνεσαι πως σχεδόν αποκλείεται να σου βγει αυτοκίνητο από τον κάθετο δρόμο παραβιάζοντας το stop.

Ξαναλέω. Τυχαίος ο β' ενικός. Μην κάνεις καμιά μλκία και σπαστείς.

Χαζομάρες μου λες βρε 'συ?

Είναι δυνατόν να σπαστώ από την κουβέντα?

[κοίτα μλκ να μου βγει κανένας γέρος Ε.Τ. αύριο στο δρόμο......Γκαντέμηηηη...Σ' έσκισα :tooth:]

Τώρα θα μου πεις ότι θα τον έχεις δει τον μλκα πριν πεταχτεί αλλά :shit: μας :P

Μόνος σου ρωτάς, μόνος σου απαντάς! :D

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μόνος σου ρωτάς, μόνος σου απαντάς! :D

Αφού ήμουν ψιλοσίγουρος για την απάντηση ρέϊ :P

Δεν σου είπα να κάτσεις σπίτι ρε Τζον, υπάρχει και η ενδιάμεση κατάσταση.

Αυτή που πας λάου λάου(Οπ? ωραία λέξη. Σαν κάτι να μου θυμίζει :P)

Φυσικά δεν συγκρίνονται οι εμπειρίες μας και τα αντανακλαστικά μας και γι'αυτό μου είναι κάπως δυσνόητο να αντιληφθώ πως μπορείς να λαμβάνεις υπ'όψιν τόσες παραμέτρους καθώς κινείσαι με σβέλτους ρυθμούς.

Προς Θεού εε?? Δεν λέω πως πας και με την ταυτότητα στο στόμα απλά εντός πόλης έχουμε μια διαφορούλα της τάξης των 20 χιλιομέτρων τα οποία όμως εμένα μου φαίνονται fast forward γμτ.

Θα τα πούμε και από κοντά ακόμα καλύτερα. Είχαμε ξανακάνει ανάλογη κουβέντα και στο παρελθόν βέβαια :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κώστα Μαθουσαλίξ...αν και δεν ξέρω προσωπικά (ακόμα ) φιλτατε...ο ηλικιωμένος που μου το λέει αυτο συνέχεια....Λέγεται Κώστας !!! Τυχαίο???

χαχαχαχ με ισοπεδωσες γιοκα μου! :mB_kalo_e: Την εχουμε εμεις οι mAthosales μια κοινη λογικη...

Και όπου υπάρχουν κακοτοπιές,

Γιαννη ΔΙΑΦΩΝΩ ΚΑΘΕΤΑ με την τελικη ουσια οσων γραφεις...φοκ γιου με άλλα λογια :grin:

...και αυτο διοτι οταν μιλαμε για τα ορια της πολης οπου ΟΛΑ ειναι πιθανες κακοτοπιες,εχεις λαθος σκεπτικο.Και πολυ απλα γιατι;Διοτι η ταχυτητα σημαινει μεγαλυτερη αποσταση ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ή ΑΠΟΦΥΓΗΣ σε οτιδηποτε θα σταθει εμποδιο στην κινηση σου.Και μαλιστα εμποδιο που ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ να προβλεψεις.Μεσα στην πολη,λογικο,τα περιθωρια αντιδρασης ειναι ελαχιστα.Αρα οδηγωντας αμυντικα(διοτι ΔΕΝ παιζει αμυντικη &γρηγορη οδηγηση μεσα στην πολη)φυλας τα ερμα,οπου ερμα βαζεις ολα οσα αποτελουν πιθανους "συγκρουομενους".

Αν μιλαμε για εκτος πολης και ενεργητικης ασφαλειας δια μεσου της γρηγορης οδηγησης,συζητιεται αλλιως.Ομως για μεσα στην πολη που κινεισαι "ξυστά" σε ινδυνο,ποτέ δεν παιζουμε.

Αν θελεις εξαλλου να εκτονωσεις αδρεναλινη υπαρχουν και πιο ακινδυνοι τροποι και ισως περισσοτερο απολαυστικοι...πχ.ελα να γραφτουμε πυγμαχια να σου σπασω τα παϊδια να δεις εκτονωση... :mB_kalo_e:

Για οτι αλλο,απο κοντα...δεν τα μπορω τα σεντονια και με παρασυρεις...φοκ γιου(στο ειπα;...) :crazy:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν οδηγώ αμυντικά.

Οδηγώ επιθετικά, με τις απαραίτητες αμυντικές στιγμές.

Ναι, μεγαλύτερη ταχύτητα μετακίνησης, σημαίνει μεγαλύτερες αποστάσεις ακινητοποίησης.

Όχι μεγαλύτερες αποστάσεις ελιγμών/αποφυγής, απλά πιο λεπτούς χειρισμούς για αποφυγή.

Εγώ προσπαθώ να μειώσω τα δικά μου λάθη προς το μηδέν.

Οπότε αφήνω ελεύθερη ram στον εγκέφαλό μου να ασχοληθεί με τα λάθη των υπολοίπων.

Όχι, δεν είναι υπεροψία. Ούτε είμαι άτρωτος.

Είναι δεδομένο πως και 1352 σενάρια να έχεις στο μυαλό σου, κάποιος θα καταφέρει να φτιάξει το 1353 και να δημιουργήσει πρόβλημα, ελαφρύ ή χοντρό). Και το γελοίο? Αυτός που θα φτιάξει το 1353, πιθανότατα να το φτιάξει χωρίς καν να το ξέρει!!!

Όμως αρνούμαι να μπω στο τριπάκι να μειώνω συνεχώς τον ρυθμό μου, λίγο λίγο κάθε μέρα, επειδή αυξάνονται τα σενάρια στο μυαλό μου.

Για μένα εκεί είναι το πρόβλημα που «τεκμηριώνει» το «αργά βαδίζω, ζωή κερδίζω».

Κάποιος κάθεται στο σπίτι και πλάθει σενάρια τροχαίων.

Και όσο μεγαλώνει η βάση δεδομένων, τόσο κλείνει το γκάζι.

Και κάποια στιγμή το γκάζι κλείνει εντελώς (αφού συνήθως πρώτα ξεκινούν να μειώνονται τα κυβικά, να πέφτουν οι κατηγορίες, να αφήνουμε τη μοτοσυκλέτα και να περνάμε στα παπιά και τα scooter - sorry Σάββααααα :tooth:) και παίρνουμε....αυτοκίνητο.

Δες γύρω σου Κωστάκη!!

Πόσοι φίλοι έπαιξαν το ίδιο παιχνίδι στο μυαλό τους.

Πόσοι άρχισαν αυτή την ατέρμονη διαδικασία σκέψης και δες που κατέληξαν.....

Και αν έχουν μεσολαβήσει και παιδιά, τότε τα σκαλοπάτια κλεισίματος του γκαζιού, είναι λιγότερα σε πλήθος, μεγαλύτερα σε μέγεθος!

Και όλα ξεκινούν από μια τέτοια «αθώα» και «απολύτως λογική σκέψη».

Το κλείσιμο στο γκάζι θα γίνει συνήθεια, θα κάνεις το ίδιο και στην βόλτα εκτός πόλης.

Τα «επιχειρήματα», εκεί δίπλα σου θα είναι.

Κάτι «να θαυμάσω την φύση», «να βγάλω ένα ωραίο βίντεο της διαδρομής», «να κουβεντιάσω με τη γυναίκα με το bluetooth», «να κόψω εδώ γιατί διάβασα από τον φίλο μου τον κατσεβρεστόπουλο στο mybike πως είναι επικίνδυνα τα επόμενα 10km της διαδρομής» κοκ.

Ναι ρε φίλε Κώστα.

Έχω και εγώ οικογένεια.

Και όχι, ΔΕΝ προσπαθώ να σε πείσω.

Τις σκέψεις μου (κακώς?) βγάζω στον αέρα.

Και ξέρω πόσο δύσκολα είναι όλα γύρω μας και πόσο ανάγκη με έχει η οικογένειά μου.

Και κυρίως ο έρωτας της ζωής μου η κόρη μου.

Αλλά η μοτοσυκλέτα και η οδήγησή της είναι ένα σημαντικότατο ψυχολογικό ανέβασμα στο μυαλό μου.

Με κάνει να αισθάνομαι καλύτερα και να αποδίδω καλύτερα.

Και είναι καλό στην οικογένεια να είμαι χαρούμενος.

Το έλεγα τις προάλλες στην παρέα.

Θα μπορούσα να καταθέσω τις πινακίδες στην μεγάλη μου, αλλά δεν το κάνω, γιατί τα λεφτά που θα γλίτωνα θα τα έδινα στους ψυχολόγους......

Γιαυτό και στην πόλη κυκλοφορώ με την μικρή τη μοτοσυκλέτα γιατί αποφεύγω να περάσω την κ@ύλα μου στις συνήθεις διαδρομές που θα αύξαναν το ρίσκο κατακόρυφα (και γλιτώνω και πολλά χρήματα βεβαίως) και εμμέσως πλην σαφώς έχω μπει στο τριπάκι που περιγράφεις.

Αλλά το να καβαλάω τη μοτοσυκλέτα και στο μυαλό μου να έχω συνεχώς τον φόβο πως «να θα πεταχτεί», «να θα γλιστρήσει», «να το ένα, «να το άλλο», με κάνει λιγότερο αποτελεσματικό αναβάτη. Γιατί ο φόβος, πόσο μάλλον όταν κυριεύει την σκέψη μας, μας κάνει απλά χειρότερους οδηγούς.

Και τα περισσότερα ατυχήματα πόλης γίνονται γιατί ο φόβος μας οδηγεί αυτομάτως σε κλείδωμα σώματος (άρα νευρικό μηχανάκι και λιγότερο αποδοτικό σε φρένα/αναρτήσεις) και βλέμματος (target fixation που λένε στο χωριό μου :rotfl: ) [ΙΜΗΟ πάντα.....]

Αυτά τα λίγα!

Ο σεντονιστής σας :D

[φουκ γιου του ρεεεε.....Στο είπα? :tooth: :lol: :rotfl:]

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τον μπούστη που εφηύρε τους δύο τροχούς και δεν θάχει δουλειά η κόρη μου και ο βατραχούλης μου ! :ranting:

:tooth: :tooth: :tooth::rotfl: :rotfl: :rotfl:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν οδηγώ αμυντικά.

Οδηγώ επιθετικά, με τις απαραίτητες αμυντικές στιγμές.

Eπιλογη καθενος να οδηγει με οποιο τροπο θελει.Ομως οταν κινεισαι εντος πολης εχε κατα νου οτι μεγαλυτερη ταχυτητα=μεγαλυτερες αποστασεις αποφυγης/ακινητοποιησης=μικροτερος χωρος κ χρονος διαθεσιμος.Και να σου πω οτι δεν κερδιζεις σχεδον τιποτα αφου ενα φαναρι κοκκινο σου παιρνει οτι κερδισες πηγαινοντας αερα-πατερα...

Ολα αυτα δηλαδη ταχυτητα-μικρος χωρος-εγρηγορση δημιουργουν στο μυαλο μια αυξημενη μαλιστα κατασταση ετοιμοτητας,του δινει το ερεθισμα της ακομα πιο γρηγορης αντιδρασης,αν χρειασθει αρα ισως και να ειναι πιο κουραστικη η σβελτη οδηγηση εντος πολης,λογω αυτων των παραγοντων,απο το να πηγαινεις "chicken relaxing"... :scooter::tooth:

Αναλογισου εξαλλου ποσα περιστατικα ΔΕΝ θα ειχαμε αποφυγει αν πηγαιναμε "με μια πανω"...

Κάποιος κάθεται στο σπίτι και πλάθει σενάρια τροχαίων.

Oχι δεν πλεκω σεναρια τροχαιων.Βλεπω τροχαια καθημερινα και προσπαθω ακομα πιο πολυ να μην εμπλακω.Ενας σοβαρος παραγοντας αυτων των τροχαιων ειναι και η μεγαλυτερη τού συνηθους ταχυτητα...αφηνω κατα μερος τα υπολοιπα...

Ο φοβος χωρις πανικο αλλά με προνοηση δημιουργει αυξημενη προσοχη και μονο ως θετικο μπορω κ θελω να τον χρησιμοποιω.Θεμα control.

Το κλείσιμο στο γκάζι θα γίνει συνήθεια, θα κάνεις το ίδιο και στην βόλτα εκτός πόλης.

Το θεμα ειναι να μπορεις να σκεφτεσαι ωριμα τοσο ωστε να ξερεις που να ανοιγεις το γκαζι και που να το κλεινεις.Το εχεις και εσυ αυτο το προσον,το εχει καθε οδηγος που θελει να λεγεται καλος οδηγος.Δεν συμπαρασυρει η αργη ταχυτητα της πολης και την γενικοτερη κινηση με τη μοτοσυκλετα Γιαννη.Οχι.Επουδενι.Ομως εκει που οφειλω και θελω να προσεχω την καθε μαλακια που σιγουρα θα γινει και δεν εχω οσο χωρο κ χρονο θελω για αντιδραση,θα ειμαι αν χρειασθει εως και κοτα σε ταχυτητα.Και απεναντιας θα παω οσο γρηγορα θελω κ μπορω σε ανοιχτο δρομο...

Και για Ονομα..μην απαντας θα μας μαμησεις με τα σεντονια ΠΑΛΙ... :online2long: ΚΑΦΕ και απο κοντα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Eπιλογη καθενος να οδηγει με οποιο τροπο θελει.

Σαφώς. Στο έγραψα. Δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν......

Ομως οταν κινεισαι εντος πολης εχε κατα νου οτι μεγαλυτερη ταχυτητα=μεγαλυτερες αποστασεις αποφυγης/ακινητοποιησης=μικροτερος χωρος κ χρονος διαθεσιμος.Και να σου πω οτι δεν κερδιζεις σχεδον τιποτα αφου ενα φαναρι κοκκινο σου παιρνει οτι κερδισες πηγαινοντας αερα-πατερα...

Δεν ανέφερα πουθενά πως ο αυξημένος ρυθμός (πχ σε σχέση με αυτόν που εσύ θεωρείς ασφαλή) μου βελτιώνει τον χρόνο.

Τουλάχιστον όχι πάντα.

Στατιστικά βέβαια, ο χρόνος με αυξημένο ρυθμό είναι μικρότερος ή ίσος από τον χρόνο με τον μειωμένο ρυθμό.

Και η ισότητα πρακτικά δεν ισχύει ποτέ (εκτός κι αν δίνεις πάντα ραντεβού σε φανάρια ή διασταυρώσεις χωρίς προτεραιότητα).

Τεσπα.

Συμφωνώ πως το όφελος χρόνου δεν είναι η αιτία του αυξημένου ρυθμού!

Υπάρχει όφελος αλλά δεν είναι αυτό το ζητούμενό μου!

Ολα αυτα δηλαδη ταχυτητα-μικρος χωρος-εγρηγορση δημιουργουν στο μυαλο μια αυξημενη μαλιστα κατασταση ετοιμοτητας,του δινει το ερεθισμα της ακομα πιο γρηγορης αντιδρασης,αν χρειασθει αρα ισως και να ειναι πιο κουραστικη η σβελτη οδηγηση εντος πολης,λογω αυτων των παραγοντων,απο το να πηγαινεις "chicken relaxing"... :scooter::tooth:

Δεν κουράζομαι.

Ίσα ίσα, κατεβαίνω πάντα χαμογελαστός! :D

Φαίνομαι διαφορετικός στα μάτια σας απ' ό,τι νιώθω?

«Κουρασμένος» αισθάνομαι αν έχω βγει για πληρωμές σε λογαριασμούς :tooth:

Αναλογισου εξαλλου ποσα περιστατικα ΔΕΝ θα ειχαμε αποφυγει αν πηγαιναμε "με μια πανω"...

Οι υποθέσεις δεν αποτελούν βάση δεδομένων φίλε.

Αντίστοιχα θα μπορούσα να σου αναφέρω πως έχω αποφύγει άπειρα ατυχήματα επειδή πήγαινα με μία πάνω.

Και θα λέω αλήθεια, όπως και εσύ!

Κάθε συμβάν έχει άπειρες γωνίες θέασης και «μετάφρασης».

Oχι δεν πλεκω σεναρια τροχαιων.Βλεπω τροχαια καθημερινα και προσπαθω ακομα πιο πολυ να μην εμπλακω.Ενας σοβαρος παραγοντας αυτων των τροχαιων ειναι και η μεγαλυτερη τού συνηθους ταχυτητα...αφηνω κατα μερος τα υπολοιπα...

Ωωωππππππ......

Εδώ διαφωνώ οριζοντίως και καθέτως και διαγωνίως.

Φίλε, προσωπικά, θεωρώ πως τα τροχαία στην πόλη δεν έχουν ως αιτία την ταχύτητα στον βαθμό που το παρουσιάζεις.

Η ταχύτητα είναι ξεκάθαρη σε κάποια ατυχήματα (από τις φθορές των οχημάτων, από τις αποστάσεις φρεναρίσματος κοκ).

Αλλά παλικάρι μου, τα περισσότερα ατυχήματα γίνονται επειδή στις πόλεις κυκλοφορεί κάθε καρυδιάς καρύδι με ελλειπέστατες γνώσεις και δυνατότητες διαχείρησης και ελέγχου ενός οχήματος (2κυκλου) που μπορεί εύκολα και άνετα να γίνει katana για τον ίδιο και τους γύρω του!

Και αν στην ασχετοσύνη συμπεριλάβεις και:

• έλλειψη κράνους (χαλάει το μαλλί)
  • έλλειψη μπουφάν/γαντιών
  • κινητό να στέλνει sms ή να καλεί
  • κουβεντούλα (και λοξοκοίταγμα) και κουτούπωμα με τον συνεπιβάτη

αντιλαμβάνεσαι πως δε θέλει πολύ να γίνει το «πακέτο» ήχος και φως!!

Ο φοβος χωρις πανικο αλλά με προνοηση δημιουργει αυξημενη προσοχη και μονο ως θετικο μπορω κ θελω να τον χρησιμοποιω.Θεμα control.

Ο φόβος υπάρχει και πλάθει σενάρια. Ακόμα και χαλαρός.

Ο πανικός έστω και στιγμιαία θα εμφανιστεί όταν αντιμετωπίζεις ένα ξαφνικό συμβάν.

Το σφίξιμο στην καρδιά, το γούρλωμα στα μάτια, το δυνατό ρούφηγμα αέρα στα πνευμόνια κοκ είναι εκεί πάντα, να βαρέσουν συναγερμό και να βάλουν το σώμα σε mode ασφαλείας για την πιθανή περίπτωση πτώσης/σύγκρουσης.

Ο πανικός δεν ελέγχεται στην έναρξή του.

Θα κάνεις το ωχ, και από εκεί και μετά είναι θέμα control και εμπειρίας πως θα «σβήσεις» τον πανικό και θα εκτελέσεις σωστά τις εντολές αποφυγής.

Το θεμα ειναι να μπορεις να σκεφτεσαι ωριμα τοσο ωστε να ξερεις που να ανοιγεις το γκαζι και που να το κλεινεις.Το εχεις και εσυ αυτο το προσον,το εχει καθε οδηγος που θελει να λεγεται καλος οδηγος.

Συμφωνώ ρε 'συ.

Μην στρίβεις την κουβέντα.

Διαφωνώ στο να μπαίνουμε μονίμως στο τριπάκι να μειώνουμε την ταχύτητά μας μπροστά στην πιθανότητα ατυχήματος.

Γιατί απλά κάθε φορά θα μειώνουμε κι άλλο, το γκάζι θα το κλείνουμε κι άλλο κοκ.

Δε θέλω να παροπλιστώ στα 40 μου ή σε 10 χρόνια στα 50 μου!

Δεν συμπαρασυρει η αργη ταχυτητα της πολης και την γενικοτερη κινηση με τη μοτοσυκλετα Γιαννη.Οχι.Επουδενι.Ομως εκει που οφειλω και θελω να προσεχω την καθε μαλακια που σιγουρα θα γινει και δεν εχω οσο χωρο κ χρονο θελω για αντιδραση,θα ειμαι αν χρειασθει εως και κοτα σε ταχυτητα.Και απεναντιας θα παω οσο γρηγορα θελω κ μπορω σε ανοιχτο δρομο...

Δεν συμπαρασύρει η αργή ταχύτητα της πόλης, την ταχύτητα βόλτας εκτός.

Συμφωνώ.

Σε συμπαρασύρει ο φόβος Κωστήηηηηηη.

Όταν αφήνεις τον φόβο να απλώνει τα πλοκάμια του, αυτά περνούν παντού. Δε μπορείς να τα φρενάρεις.

Αργότερα παλικάρι μου, θα εμφανίζεται ο φόβος και στις εκτός πόλης διαδρομές.

Θα σκέφτεσαι.

Ας κόψω λίγο πριν τη στροφή γιατί μπορεί να έχει πευκοβελόνες.

Και τι έγινε? Θα αργήσω 30 δευτερόλεπτα! Και χέστηκε η φοράδα στ' αλώνι.

Λίγο αργότερα θα σκεφτείς.

Να κλείσω λίγο το γκάζι γιατί μπορεί η στροφή να κλείνει στην έξοδό της και δε χρειάζεται να αγχωθώ.

Και τι έγινε? Θα αργήσω 20 δευτερόλεπτα. Και χέστηκε ο παππούς στο παντελόνι.....

Και λίγο πιο κάτω...

Να μην προσπεράσω εδώ το φορτηγό, ας περιμένω λίγο πιο κάτω, να είναι μια ασφαλείς οι συνθήκες, να βγούμε από τις στροφές.

Και τι έγινε? Θα αργήσω 3-4 λεπτάκια. Στα παπάκια μου.....

Και η διαδικασία αυτή δεν τελειώνει ποτέ.

Μέχρι που θα αναγκάσουμε τον εαυτό μας να δηλώσει «την πούλησα την μηχανή. Ήταν επικίνδυνη και έχω οικογένεια»

Ο φόβος Κωστή είναι ο ευκολότερος τρόπος χειραγώγησης.

Που μας κάνει προβατάκια ήσυχα και καταδεκτικά.

Όλοι οι ισχυροί (από πολιτικούς, εκκλησία, αφεντικά κοκ) το εφαρμόζουν.

Μη γυρνάμε την σκέψη μας εναντίον μας!!!!

Και για Ονομα..μην απαντας θα μας μαμησεις με τα σεντονια ΠΑΛΙ... :online2long: ΚΑΦΕ και απο κοντα...

Χαχαχαχα......

Και όπως λέει το ανέκδοτο «τώρα την γ@μησες» :tooth:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το σφίξιμο στην καρδιά, το γούρλωμα στα μάτια, το δυνατό ρούφηγμα αέρα στα πνευμόνια κοκ είναι εκεί πάντα, να βαρέσουν συναγερμό και να βάλουν το σώμα σε mode ασφαλείας για την πιθανή περίπτωση πτώσης/σύγκρουσης.

Θα ήθελα να μάθω ποιος με τράβηξε βίντεο. :secret:

Βασικά δεν ρουφάω αέρα αλλά κρατάω την αναπνοή μου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Προσωπικά έχω προσέξει ότι όταν πάω πολύ χαλαρά, αφαιρούμαι ή χαζεύω γύρω γύρω και κινδυνεύω από βλακείες, επειδή η χαλαρότητα δίνει χώρο σε άσχετες προς την οδήγηση σκέψεις και τα αντανακλαστικά μειώνονται.

Επίσης όμως και στον αντίποδα, όποτε έχω ανοίξει παραπάνω απ' όσο πρέπει (κυρίως εντός Αθήνας), ΠΑΝΤΑ και ΑΜΕΣΩΣ ένα περιστατικό μου υποδεικνύει ότι λανθάνω τα μέγιστα και συνετίζομαι αυτομάτως στο πρότερο πρέπον όριο κλείνοντας το γκάζι.

Ευτυχώς φοβάμαι να κάνω παράτολμα χωσίματα και ελιγμούς εν μέσω κίνησης, οπότε τουλάχιστον δεν προκαλώ την τύχη μου. Αν και η χρήση 2τροχου είναι από μόνη της πρόκληση και ο Θεός βοηθός για όλους μας. :pray:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

πας αργα εισαι κουλαδι ακους καντηλια απ τους γρηγορους πισω σου, πας γρηγορα παιζεις με τις πιθανοτητες κ τα νευρα σου γτ ο μπροστα παει αργα μεση ταχυτητα για τον καθενα ειναι κ διαφορετικη παντα μιλαμε για την πολη ετσι ?

τλκ μηπως εχομε σοβαρα κενα αστικης συμπεριφορας στην οδηγηση ?

:shoot: :shoot: :shoot: :shoot:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φίλε ksino πολύ ωραίες οι αναλύσεις σου και φαίνεται ότι έχεις την απαιτούμενη εμπειρία και τα μυαλά σου μέσα στο κεφάλι σου και δε θα διαφωνήσω σχεδόν πουθενά. Αλλά μάλλον ξεχνάς το πιο απλό. Όταν πηγαίνεις με μια x ταχύτητα, έχεις ένα χρόνο αντίδρασης t. Όταν πηγαίνεις με μια ταχύτητα y<x, ο χρόνος αντίδρασης παραμένει t. Ο χρόνος φρεναρίσματος αυξάνεται στην πρώτη περίπτωση, και αντίστοιχα επιβραδύνεται και ο ελιγμός (αυτά τα δύο ΔΕΝ τα εξετάζω καν). Αυτό που αλλάζει ΣΙΓΟΥΡΑ και ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ είναι η απόσταση που θα διανύσει το όχημα κατά το χρόνο αντίδρασης. Είτε η αντίδραση είναι ελιγμός, είτε είναι φρενάρισμα, είτε είναι beam me up Scottie. Και ως έμπειρος δικυκλιστής δεν έχεις ανάγκη από μένα να σου εξηγήσω ότι πάνω στο μοτοσακό, ακόμα και το ένα μέτρο διαφορά κάνει τη διαφορά.

Γενικά για τους υπέρμαχους της ταχύτητας : Με μια σύγχρονη μηχανή που διαθέτει καλά φρένα, είτε πας με 30 είτε πας με 50, το φρενάρισμα είναι πρακτικά σχεδόν ακαριαίο. Η έξτρα απόσταση που διανύει το όχημα κατά το ένα (ή μισό) δευτερόλεπτο που το μυαλό σου θα επεξεργαστεί τα δεδομένα και θα πράξει ανάλογα είναι που καθιστά την ταχύτητα επικίνδυνη. 30 km/h είναι 8,3 m/s. 50 km/h είναι 14 m/s. Στο μισό δευτερόλεπτο έχεις διανύσει τρία μέτρα παραπάνω. Έχεις βρεθέι αγκαλίτσα με τον παππού. Όση εμπειρία και να έχεις, όσο και να διαβάζεις το δρόμο, αυτό είναι μια σταθερά που δε θα αλλάξει ποτέ και για κανένα λόγο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Επίσης τα σενάρια τροχαίων είναι καλό να πλάθονται. Σε κάθε διασταύρωση, σε κάθε τυφλό/περίεργο σημείο, σε κάθε ειδική περίπτωση στο δρόμο. Πάιζοντας το σενάριο του ατυχήματος στο μυαλό σου, είναι και ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να το αποφύγεις. Χωρίς να θέλω να περιαυτολογήσω, σχεδόν σε κάθε μικροστούκα που έχω δει να γίνεται μπροστά μου, είχα παίξει το σενάριο στο μυαλό μου δευτερόλεπτα πριν.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φίλε ksino πολύ ωραίες οι αναλύσεις σου και φαίνεται ότι έχεις την απαιτούμενη εμπειρία και τα μυαλά σου μέσα στο κεφάλι σου και δε θα διαφωνήσω σχεδόν πουθενά. Αλλά μάλλον ξεχνάς το πιο απλό. Όταν πηγαίνεις με μια x ταχύτητα, έχεις ένα χρόνο αντίδρασης t. Όταν πηγαίνεις με μια ταχύτητα y<x, ο χρόνος αντίδρασης παραμένει t. Ο χρόνος φρεναρίσματος αυξάνεται στην πρώτη περίπτωση, και αντίστοιχα επιβραδύνεται και ο ελιγμός (αυτά τα δύο ΔΕΝ τα εξετάζω καν). Αυτό που αλλάζει ΣΙΓΟΥΡΑ και ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ είναι η απόσταση που θα διανύσει το όχημα κατά το χρόνο αντίδρασης. Είτε η αντίδραση είναι ελιγμός, είτε είναι φρενάρισμα, είτε είναι beam me up Scottie. Και ως έμπειρος δικυκλιστής δεν έχεις ανάγκη από μένα να σου εξηγήσω ότι πάνω στο μοτοσακό, ακόμα και το ένα μέτρο διαφορά κάνει τη διαφορά.

Γενικά για τους υπέρμαχους της ταχύτητας : Με μια σύγχρονη μηχανή που διαθέτει καλά φρένα, είτε πας με 30 είτε πας με 50, το φρενάρισμα είναι πρακτικά σχεδόν ακαριαίο. Η έξτρα απόσταση που διανύει το όχημα κατά το ένα (ή μισό) δευτερόλεπτο που το μυαλό σου θα επεξεργαστεί τα δεδομένα και θα πράξει ανάλογα είναι που καθιστά την ταχύτητα επικίνδυνη. 30 km/h είναι 8,3 m/s. 50 km/h είναι 14 m/s. Στο μισό δευτερόλεπτο έχεις διανύσει τρία μέτρα παραπάνω. Έχεις βρεθέι αγκαλίτσα με τον παππού. Όση εμπειρία και να έχεις, όσο και να διαβάζεις το δρόμο, αυτό είναι μια σταθερά που δε θα αλλάξει ποτέ και για κανένα λόγο.

Φίλε μου τα λες πολύ σωστά όμως αν ξαναδιαβάσεις καλύτερα τα όσα γράφει ο Γιάννης θα δεις πως δεν λέει κάτι διαφορετικό από εσένα. Δεν θα σε σκοτώσει η ταχύτητα αυτή καθεαυτή αλλά το εκάστοτε λάθος του κάθε ενός. Η ταχύτητα άνω των ορίων ( άλλο πράγμα το κινούμαι σβέλτα , άλλο το πηγαίνω με την ταυτότητα στο στόμα ) πιστεύω πως συνήθως σώζει παρά σκοτώνει αλλά δυστυχώς προϋποθέτει συνεργασία ανάμεσα σε όσους χρησιμοποιούν τον δρόμο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μια και λέμε για ταχύτητες και ανέφερε και ο ksino κάτι για στροφές στο τελευταία του ποστ, δράττομαι της ευκαιρίας και σας απευθύνω μια ωραία ερώτηση που έκανε εκπαιδευτής εκπαιδευτών υποψηφιών οδηγών και δεν την απάντησε κανένας. Δεν είναι ερώτηση παγίδα, ούτε κάποιο τρικ, έχει κανονική απάντηση.

Ποια είναι η μέγιστη ταχύτητα που μπορείς να έχεις μέσα σε μια στροφή;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σωστα οσα ειπε ο ksino. Σε καμια περιπτωση δεν ειναι σωστο να πηγαινουμε σαν κοτες η παραλληλα/σε ιδιες ταχυτητες με τα αυτοκινητα. Εχουν γινει πολλα και διαφορα ετσι. Παντα 1-2 click πιο γρηγορα και παντα με προσοχη και προληψη για τη μαμακια του καθενως. Εξαλου περα απο την ελειψη ενεργητικης ασφαλειας, δε βλεπω και το νοημα του να εχεις μηχανη(η τουλαχιστον το βασικοτερο νοημα) εαν πηγαινεις σαν αυτοκινητο. Παρε ενα cabrio να εισαι και ασφαλης. Το να νομιζεις οτι εισαι ασφαλης επειδη δεν τρεχεις, η γενικοτερα ενω εισαι πανω σε μηχανη, ειναι ψευδαισθηση.

Απο την αλλη δε ξερω τι εννοουμε με το "τρεχεις". Εγω ποτε δεν ημουν των πολλων χιλιομετρων καθως ειναι οντως επικινδυνα στην πολη και τα πιανεις και δυσκολα αν δεν εχεις καποιο street. Αντε να ανοιγα μια 120αρα στη μεσογειων σε καμια γεφυρα ετσι απο περιεργεια και για λιγο ξεσκασμα. Τα υπολοιπα ειναι καθαρα μπαντες, καμια καλη εκκινηση(να βελτιωνουμε και λιγο την τεχνικη μας), και κανα στροφιλικι σε καμια στροφη που την ξερω απ'εξω. Βεβαια ολα αυτα παντα με τη καθε πιθανη μακακια των αλλων στο μυαλο μου(πχ πρωτα θα σταματησουν οσοι εχουν κοκκινο και μετα θα κανω την καλη εκκινηση στο φαναρι). Για οσα αποθημενα μενουν υπαρχει και το χωμα.

Το να το ανοιγεις παντα και παντου και σε στενα και σε κατι περιφεριακους του Κ@λου που εχουμε ειναι προφανως ρωσικη ρουλετα.

Αλλα οσο διαβαζω εδω μεσα τοσο μου δημιουργειται μια βασικη απορια. Μηπως οι περισσοτεροι για χαρη του γουστου αγοραζετε λαθος μηχανες? Επειδη ολο ακουω για μπροστινα που μπλοκαρουν για πλακα και χρειαζονται σιγουρα abs, για βροχη που σκοτωνει ολους ανεξαρτητως, για μια γκαζια που σε παει στα 200 και μετα πας και στουκαρεις οπου γινεται, για μηχανες που με ενα λαθος χειρισμο σε στελνουν στο πρωτο πεζοδρομιο και αλλα πολλα τετοια. Επειδη εγω με οτι motard, enduro και σκουτερακι εχω οδηγησει δεν ειχα τετοιες εμπειριες πολυ συχνα και ακομα και οταν ειχα εβαζα ενα ποδι κατω και το εσωζα. Αλλα δε θα μπορουσα να τα κανω αυτα με 300 κιλα μηχανη, στησιμο πιστας και 150 αλογα. Μηπως ειναι καλυτερα να εχετε μια κουκλα για την πιστα και εκδρομες και να δωσετε μια ευκαιρια στα πολυαγαπημενα ψηλοφτερα που υπαρχουν για οδηγηση πολης και για χωμα? Φιλικα παντα.

Τροποποιήθηκε από τον Angel13

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φίλε μου τα λες πολύ σωστά όμως αν ξαναδιαβάσεις καλύτερα τα όσα γράφει ο Γιάννης θα δεις πως δεν λέει κάτι διαφορετικό από εσένα. Δεν θα σε σκοτώσει η ταχύτητα αυτή καθεαυτή αλλά το εκάστοτε λάθος του κάθε ενός. Η ταχύτητα άνω των ορίων ( άλλο πράγμα το κινούμαι σβέλτα , άλλο το πηγαίνω με την ταυτότητα στο στόμα ) πιστεύω πως συνήθως σώζει παρά σκοτώνει αλλά δυστυχώς προϋποθέτει συνεργασία ανάμεσα σε όσους χρησιμοποιούν τον δρόμο.

Νόμιζα πως ήταν προφανές αυτό. Όλα όσα λέγονται, λέγονται με δεδομένο ότι στο δρόμο ΟΛΟΙ είναι πιθανοί κίνδυνοι. Λέμε τι μπορούμε να κάνουμε ΕΜΕΙΣ (που επίσης αποτελούμε πιθανό κίνδυνο για όλους τους άλλους), ώστε να ελαχιστοποιήσουμε τις πιθανότητες. Και επειδή λες για λάθη, η ταχύτητα 99 στις 100 περιπτώσεις ΑΥΞΑΝΕΙ την πιθανότητα του λάθους (και από τη μεριά μας και από τη μεριά των άλλων). Οποιαδήποτε αντίθετη άποψη αγγίζει τα όρια τρολαρίσματος. Τώρα οκ, αν κάποιος θέλει να τρέχει για τη μία περίπτωση στις εκατό, ας πράξει αναλόγως.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σωστα οσα ειπε ο ksino. Σε καμια περιπτωση δεν ειναι σωστο να πηγαινουμε σαν κοτες η παραλληλα/σε ιδιες ταχυτητες με τα αυτοκινητα. Εχουν γινει πολλα και διαφορα ετσι. Παντα 1-2 click πιο γρηγορα και παντα με προσοχη και προληψη για τη μαμακια του καθενως. Εξαλου περα απο την ελειψη ενεργητικης ασφαλειας, δε βλεπω και το νοημα του να εχεις μηχανη(η τουλαχιστον το βασικοτερο νοημα) εαν πηγαινεις σαν αυτοκινητο. Παρε ενα cabrio να εισαι και ασφαλης. Το να νομιζεις οτι εισαι ασφαλης επειδη δεν τρεχεις, η γενικοτερα ενω εισαι πανω σε μηχανη, ειναι ψευδαισθηση.

Απο την αλλη δε ξερω τι εννοουμε με το "τρεχεις". Εγω ποτε δεν ημουν των πολλων χιλιομετρων καθως ειναι οντως επικινδυνα στην πολη και τα πιανεις και δυσκολα αν δεν εχεις καποιο street. Αντε να ανοιγα μια 120αρα στη μεσογειων σε καμια γεφυρα ετσι απο περιεργεια και για λιγο ξεσκασμα. Τα υπολοιπα ειναι καθαρα μπαντες, καμια καλη εκκινηση(να βελτιωνουμε και λιγο την τεχνικη μας), και καμια ωραια στροφη σε καμια στροφη που την ξερω απ'εξω. Βεβαια ολα αυτα παντα με τη καθε πιθανη μακακια των αλλων στο μυαλο μου(πχ πρωτα θα σταματησουν οσοι εχουν κοκκινο και μετα θα κανω την καλη εκκινηση στο φαναρι). Και για οσα αποθημενα μενουν υπαρχει και το χωμα.

Το να το ανοιγεις παντα και παντου και σε στενα και σε κατι περιφεριακους του Κ@λου που εχουμε ειναι προφανως ρωσικη ρουλετα.

Αλλα οσο διαβαζω εδω μεσα τοσο μου δημιουργειται μια βασικη απορια. Μηπως οι περισσοτεροι για χαρη του γουστου αγοραζετε λαθος μηχανες? Επειδη ολο ακουω για μπροστινα που μπλοκαρουν για πλακα και χρειαζονται σιγουρα abs, για βροχη που σκοτωνει ολους ανεξαρτητως, για μια γκαζια που σε παει στα 200 και μετα πας και στουκαρεις οπου γινεται, για μηχανες που με ενα λαθος χειρισμο σε στελνουν στο πρωτο πεζοδρομιο και αλλα πολλα τετοια. Επειδη εγω με οτι motard, enduro και σκουτερακι εχω οδηγησει δεν ειχα τετοιες εμπειριες πολυ συχνα και ακομα και οταν ειχα εβαζα ενα ποδι κατω και το εσωζα. Αλλα δε θα μπορουσα να τα κανω αυτα με 300 κιλα μηχανη, στησιμο πιστας και 150 αλογα. Μηπως ειναι καλυτερα να εχετε μια κουκλα για την πιστα και εκδρομες και να δωσετε μια ευκαιρια στα πολυαγαπημενα ψηλοφτερα που υπαρχουν για οδηγηση πολης και για χωμα? Φιλικα παντα.

Απόλυτα σωστή η τρίτη παράγραφος, τραγικά λάθος η πρώτη.

Το νόημα της μηχανής είναι να πηγαίνεις πιο γρήγορα από τα αυτοκίνητα;! Που το βρήκες γραμμένο αυτό ρε άνθρωπε;!!! Ο ΚΟΚ ρητά απαγορεύει την κίνηση δύο οχημάτων στην ίδια λωρίδα κυκλοφορίας. Το ότι οι διηθήσεις γίνοντται αυτονόητα και χωρίς κυρώσεις, δε σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι είναι νόμιμο, επειδή λόγω καθημερινότητας έχει γίνει δεδομένο. Είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με ΕΥΘΥΝΗ του δικυκλιστή. Τέλος.

Επίσης τι ψευδαίσθηση μας λες;! Το να πηγαίνεις με χαμηλή ταχύτητα, σίγουρα δε σε κάνει άτρωτο, αλλα επίσης ΣΙΓΟΥΡΑ μειώνει τις πιθανότητες ατυχήματος. Κι αυτό δεν είναι ψευδαίσθηση. Επίσης υπάρχουν μόνο δύο επιλογές; Ή πάω σαν ΚΟΤΑ, ή πάω γαμιώντας;! 40 km/h σε αστικό δρόμο με όριο 50 km/h θεωρείται ΚΟΤΑ;! Με στεναχωρεί να διαβάζω τέτοιες απόψεις.

Γενικά, ας κάνει ο καθένας ότι θέλει. Τρέξιμο, μπαντιλίκια, σούζες, έντο, οτιδήποτε. Αλλά μην πάμε να βγάλουμε και το άσπρο μαύρο τώρα ε.

Τροποποιήθηκε από τον theearthaflame

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Τα υπολοιπα ειναι καθαρα μπαντες, καμια καλη εκκινηση(να βελτιωνουμε και λιγο την τεχνικη μας), και καμια ωραια στροφη σε καμια στροφη που την ξερω απ'εξω

καλή εκκίνηση στην πίστα, ή σε δρόμο που είσαι ΜΟΝΟΣ σου (και φυσικά στη δεύτερη περίπτωση γνωρίζοντας ότι αυτό που κάνεις έιναι παράνομο αφενός, επικίνδυνο για σένα αφετέρου). Όχι στο φανάρι. Μπάντες ομοίως. Σούζες το ίδιο.

Στις στροφές και στους δρόμους που ΞΕΡΕΙΣ απ'εξω κι ανακατωτά γίνονται τα περισσότερα ατυχήματα. Δεν τα λέω εγώ. Η πουτάνα η στατιστική.

Τροποποιήθηκε από τον theearthaflame

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα