Jump to content
GeorStrat

HJC RPHA 10 plus

Recommended Posts

Εγώ τον ήλιο δεν τον μπορώ καθόλου οπότε η σκούρα φιμέ είναι η μόνη επιλογή μου.

Το κακό όμως είναι ότι ανέφεραν ότι το κράνος συνοδεύεται από dark smoke, που δεν είναι.

Μάλλον θα περάσω μια βόλτα από Colori να δω αν έχουν πιο σκούρα.

Πάντως ο τύπος παρακάτω φοράει σκούρα ζελατίνα, καμία σχέση με αυτή που έχει εμένα.

i9b1CvA.jpg

Φίλοι Gen.Markus και GeorStrat, ευχαριστώ για τις φοτό. :thumbsup1:

Όντως εσείς έχετε την dark smoke.

Τουλάχιστον τώρα ξέρω ότι βγάζουν και πιο σκούρα.

Τροποποιήθηκε από τον blueninja

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Καλησπερα! Ειμαι σε διλλημα τεραστιο και διαβαζοντας διαφορα ειχα καταληξει στο AGV Horizon,μετα διαβαζω περι του αερα κλπ. επειτα βλεπω το HJC FG-15 CARBON στο lidsdirect και κατι επαθα μεσα μου :blush2: Βλεπω και το R-PHA 10 PLUS (με κατι γραφικα Lorenzo),μετα διαβαζω οτι και το Suomy SR-SPORT ειναι αξιολογο και εχω παθει κοκομπλοκο,δεν ξερω που να καταληξω. :online2long: Τι λετε? επισης SHOEI XR-1100 πεζει πολυ επισης στις συζητησεις, και εχω χαθει εντελως.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ΓΙα τουριστική χρήση φαντάζομαι πως δεν είναι και το καλύτερο.Είναι αγωνιστικό κράνος με ότι αυτό συνεπάγεται.Και το θόρυβο του έχει,και αεραγωγούς που δεν κλείνουν έχει και τα σχετικά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έχω δοκιμάσει τα HJC RPHA10+, XR1100 και SR Sport. Από θέμα εφαρμογής στο κεφάλι μου (που είναι και το σημαντικότερο για να επιλέξεις ένα κράνος) καλύτερο ήταν το RPHA, επίσης αρκετά καλό το SR Sport και μετά το XR1100 (στο οποίο με πίεζαν αρκετά τα πλαϊνά μαξιλαράκια, που έπρεπε να αλλάξω αν κατέληγα σε αυτό με έξτρα κόστος).

Από θέμα ποιότητας, φινιρίσματος, κλπ θεωρώ ότι είναι κατά σειρά XR1100, RPHA και μετά το SR Sport (που είχε ελαττωματάκια στο φινίρισμα).

Τελικά αγόρασα το HJC. Με λίγα λόγια είναι ελαφρύ, με αρκετά καλή εφαρμογή, πολύ καλή αεροδυναμική, πολύ καλό εξαερισμό, ποιοτικό, με έξτρα φιμέ ζελατίνα και στην καλύτερη τιμή από τα τρία. Δεν θα έλεγα ότι είναι ήσυχο όμως (σίγουρα πιο θορυβώδες από το παλιό μου XR1000).

Σε AGV δεν είμαι φαν, δεν μου κάθονται καθόλου καλά στο κεφάλι και γενικώς δεν μου αρέσει τόσο η κατασκευή τους.

Πάντως μην επιλέξεις κράνος, χωρίς πρώτα να το δοκιμάσεις!

Τροποποιήθηκε από τον blueninja

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σε ευχαριστω πολυ! Σιγουρα δεν θα παρω κρανος(ή παραγγειλω απο εξω) χωρις να το εχω δοκιμασει. Και μαλλον λογω της περιεργης νομοθεσιας πια,πρεπει να φοραω τα απαραιτητα για να δωσω διπλωμα(ναι δεν εχω ακομα χαχα :blush2: ).

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ τον ήλιο δεν τον μπορώ καθόλου οπότε η σκούρα φιμέ είναι η μόνη επιλογή μου.

Το κακό όμως είναι ότι ανέφεραν ότι το κράνος συνοδεύεται από dark smoke, που δεν είναι.

Μάλλον θα περάσω μια βόλτα από Colori να δω αν έχουν πιο σκούρα.

Πάντως ο τύπος παρακάτω φοράει σκούρα ζελατίνα, καμία σχέση με αυτή που έχει εμένα.

i9b1CvA.jpg

Φίλοι Gen.Markus και GeorStrat, ευχαριστώ για τις φοτό. :thumbsup1:

Όντως εσείς έχετε την dark smoke.

Τουλάχιστον τώρα ξέρω ότι βγάζουν και πιο σκούρα.

Παιδες, πηρα και εγω το plus απο ebay 230 ευρω περιπου. Στα χρωματα που φαινονται σε αυτη τη φωτο (κοκκινο, ασπρο, μαυρο).

Οντως η 2η ζελατινα ειναι ελαφρως σκουρα και οχι πολυ σκουρα οπως στη φωτο. Ξενερωσα και εγω στην αρχη, αν και στην πραξη τελικα φαινεται βολικη, θα πω περισσοτερα αφου τεσταρω παραπανω σε διαφορες συνθηκες με εντονο ηλιο κλπ. Βολευει παντως αν πχ πηγαινω το πρωι στη δουλεια, και φευγω μετα βραδυ βλεπεις τελεια με την ελαφρως σκουρα ζελατινα, και ετσι δεν αλλαζεις.

Ως πρωτες εντυπωσεις ειμαι εντυπωσιασμενος. Πολυ ελαφρυ, ωραια εφαρμογη και αεροδυναμικη, ωραια ορατοτητα προς τα πανω , πολυ καλος εξαερισμος. Αλλα θελω να το τεσταρω σε πιο πολλα χιλιομετρα για να πω σιγουρα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λοιπόν.τεστ του Κράνους προχθες στην Αττική οδό.προς έκπληξη μου έχει χειρότερη αεροδυναμική από το agv grid που είχα.πριν.αν δεν γίνω ένα με το ντεποζιτο πάνω από τα 150 νιώθω πως θα ξεκολησει το κεφάλι μου.επιδρομές αν φυσάει κόντρα κάνει θόρυβο σχετικά καλό.πολύ θετικός ο εξαρτισμός του όμως και το μικρο βάρος του.

Τροποποιήθηκε από τον Gen.Markus

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λοιπόν.τεστ του Κράνους προχθες στην Αττική οδό.προς έκπληξη μου έχει χειρότερη αεροδυναμική από το agv grid που είχα.πριν.αν δεν γίνω ένα με το ντεποζιτο πάνω από τα 150 νιώθω πως θα ξεκολησει το κεφάλι μου.επιδρομές αν φυσάει κόντρα κάνει θόρυβο σχετικά καλό.πολύ θετικός ο εξαρτισμός του όμως και το μικρο βάρος του.

Ισως είναι θέμα ανεμοκάλυψης, θέσης οδήγησης της μοτο και ύψους του αναβάτη.

Το λέω αυτό, διότι με τα δικά μας R-PHA 10 Plus (δικό μου και της γυναίκας μου) κάναμε πέρσι το καλοκαίρι 4.000 χλμ., "ανεβαίνοντας" μέχρι Ρουμανία και μας φάνηκαν πολύ ικανοποιητικά από αεροδυναμικής πλευράς.

Σημείωση: Εχω βάλει τη (σχετικά) ψηλή ζελατίνα της Honda στο μηχανάκι (Honda Transalp 700) και το ανάστημά μου είναι 1,75.

Με αυτά τα δεδομένα, κρίνω το συγκεκριμένο κράνος ως εξαιρετικό για ταξίδια. Και σε άσπρο χρώμα που τα έχουμε πάρει εμείς είναι ιδανικά για τις ζέστες.

dsc03898g.jpg

Τροποποιήθηκε από τον Αιγαιοπλόος

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ισως είναι θέμα ανεμοκάλυψης, θέσης οδήγησης της μοτο και ύψους του αναβάτη.

Παντα η αεροδυναμικη ενος κρανους εξαρταται και απο το μηχανακι, εμενα που το κρανος δουλευει με μηδενικη ανεμοκαλυψη απο το μηχανακι, ειναι πολυ σταθερο και αρκετα αθορυβο μεχρι τα 200+

Τροποποιήθηκε από τον Gee

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η αεροδυναμική του σηκώνει λίγη συζήτηση.

Εγώ το νιώθω το κράνος ότι "ελαφρώνει" και σηκώνεται λίγο με την ταχύτητα, έχοντας την τάση να κλειδώσει σε συγκεκριμένη γωνία. Αυτό είναι θεμιτό για τον σκοπό χρήσης του. Σε σταθερό αέρα είναι μια χαρά, ούτε πιέζει ούτε κουνάει.

Αυτό που δεν κάνει καλά, είναι ότι δεν διαχειρίζεται σωστά τις απότομες αλλαγές πίεσης από τον αέρα και ειδικά πλαγιομετωπικές ριπές αέρα. Εκεί, κουνάει. Αυτό είναι και το μόνο σημείο που θα το περίμενα καλύτερο για να πω την αλήθεια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ανεμοκαληψη δεν έχω στο Χίτλερ να πω την αλήθεια.και δεν έχει και πολύ σκυφτη θέση οδήγησης.κατά τα αλλά πιστεύω συμπεριφέρεται σαν αγωνιστικό κράνος και όχι τουρινγκ. Θα ξαναδοκιμαστει σύντομα για παραπάνω σχόλια.

Τροποποιήθηκε από τον Gen.Markus

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

κατά τα αλλά πιστεύω συμπεριφέρεται σαν αγωνιστικό κράνος και όχι τουρινγκ.

μα ειναι αγωνιστικο κρανος

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Με το cb-1 πάω όσο θέλω με 190+ και δεν κουνάει με τίποτα. Θέλει όμως σκυφτή θέση το κράνος για να δουλέψει γιατί είναι αγωνιστικό. Το cb-1 έχει clip ons, φαίρινγκ δεν χρειάζεται

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μα ειναι αγωνιστικο κρανος

Μα το ξέρω.απλά το αναφέρω για την χρήση τουρισμου που αναφέρθηκε πιο πανω

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μάγκες, γουσΤέρνω αντικειμενικότητα - μαζί με τα καλά να λέμε πάντα και τα κακά...respect απο εμένα :_thumbsup:

Ο Mental κάνει σύγκριση με το προηγούμενο του κράνος, στο ΙΔΙΟ πάντα μηχανακι, απορώ που το συζητάμε κιόλας...

Και εγώ γυμνό έχω και προτιμώ racing κράνη λόγω χαμηλού βάρους, αεροδυναμικής κτλπ...Ε, πως να το κάνουμε ΔΕΝ είναι όλα τα (racing) κράνη ίδια...καπου θα κερδίζουν και κάπου θα χάνουν, λογικό...

Παράδειγμα, το XR1100 και X-spirit2 θεωρούνται και τα 2 sport/racing κράνη, ε, το XR1100 όμως σε γυμνό, μετά τα 1*0-φεύγα είχε και αυτό την τάση να ανασηκώνεται, κάτι το οποίο προφανώς δεν συνέβαινε με το X-spirit2...To 2o επίσης αντιμετώπιζε πολύ καλύτερα τις πλαγιο-μετωπικές ριπές αέρα σε σχέση με το προηγούμενο...

Το Suomy Vandal...αγωνιάρικο κράνος και αυτό...καμια σχέση όμως απο άποψη αεροδυναμικής κτλπ σε σχέση με το x-spirit2 όμως (αν και κερδίζει σε άλλα σημεία).

υπόψιν, η παραπάνω σύγκριση γίνεται λαμβάνοντας υπ'όψιν οτι Α) Εχουν φορεθεί στο ίδιο μηΚανάκι και Β) το ύψος μου έχει παραμείνει το ίδιο (δεν μπήκα ακόμα στο πλύσιμο :grin: )

Σχετικά με το RPHA τώρα, fuck it, το έχω ξαναναφέρει 10 φορές αλλά...δείχνει σαν ΚΑΖΑΝΙ σε ΟΠΟΙΟ κεφάλι και αν το έχω δει φορεμένο, εκτός βέβαια και αν μιλάμε για τον Σβαρτζενέγκερ...nope...πάμε για άλλα...

Τροποποιήθηκε από τον Red1

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μια μικρούλα αναθεώρηση να κάνω καθώς φαντάζομαι αναφέρεσαι σε μένα και όχι στον Μενταλ.

Αν δεν έχει πολύ αέρα στο δρόμο το κράνος τα πάει αρκετά καλά.Στις πλάγιες ριπές έχει θέμα όπως και να το κάνουμε...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μικρών ενημερώσεων συνέχεια.

Αν βγάλεις το επιρίνιο και το υποσιάγωνο,ο αερισμός του κράνους σκοτώνει!Τόσο καλός!

Κατά τα άλλα ο Red έχει δίκιο για το πως φαίνεται πάνω στο κεφάλι σου...Αλλά εξαρτάται και από ποια μεριά το βλέπεις πάντα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μικρών ενημερώσεων συνέχεια.

Αν βγάλεις το επιρίνιο και το υποσιάγωνο,ο αερισμός του κράνους σκοτώνει!Τόσο καλός!

Κατά τα άλλα ο Red έχει δίκιο για το πως φαίνεται πάνω στο κεφάλι σου...Αλλά εξαρτάται και από ποια μεριά το βλέπεις πάντα.

Σε μικρά κεφάλια είναι καζάνι.

Σε L-ΧL και άνω φαίνεται μια χαρά γιατί χαλαρώνουν οι καμπύλες τους. Βέβαια βοηθάει ότι για να φοράς XL είσαι πανέμορφο μυώδες ντερέκι 2 μέτρα, σαν και μένα, άρα ό,τι και να φορέσεις ωραίο είναι.

Μην παραπονιέστε :Ρ

Edit: Φαίνομαι με έψιλον, Θεοί...

Τροποποιήθηκε από τον Agouri

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μπα μάλλον δε στα έχουν πει καλά.όσο μεγαλώνει το μέγεθος του τόσο χάνει σε σχεδιασμό...

ίσα το xs ας πούμε είναι το πιο ωραίο. Επίσης Μ-L και ίσως και XL στο συγκεκριμένο κράνος έχουν το ίδιο κέλυφος οπότε δεν αλλάζει κάτι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μπα μάλλον δε στα έχουν πει καλά.όσο μεγαλώνει το μέγεθος του τόσο χάνει σε σχεδιασμό...

ίσα το xs ας πούμε είναι το πιο ωραίο. Επίσης Μ-L και ίσως και XL στο συγκεκριμένο κράνος έχουν το ίδιο κέλυφος οπότε δεν αλλάζει κάτι.

XL έχει σίγουρα διαφορετικό κέλυφος. Πάντως σου λέω, επειδή το πήρα L στην αρχή και ήταν τραγικά στενό, κάθεται πιο όμορφα στους ώμους μου το XL. Λιγότερο κατσαρόλα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

καλα βρε αγόρι με τους ώμους το συγκρίνεις;δλδ αν κάποιος έχει στενές πλάτες,ότι και να βάλεις είναι καταδικασμένος...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

καλα βρε αγόρι με τους ώμους το συγκρίνεις;δλδ αν κάποιος έχει στενές πλάτες,ότι και να βάλεις είναι καταδικασμένος...

E όταν στο σύγκρινα με το σχήμα μου λες δεν ξέρεις τι ξέρεις, τα μεγαλύτερα χάνουν σε σχήμα. Το συγκεκριμένο κερδίζει, αντίθετα, όσο μεγαλώνει~

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για μένα είσαι λάθος.Στο κατάστημα που το πήρα από περιέργεια βάση αυτών που ακούω είδα όλα τα νούμερα.όσο μεγαλύτερο,τόσο χειρότερο.

Και αυτό πάει σε όλα τα κράνη σχεδόν.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα