Jump to content
Ταξιδευτής

Η (α)τυχη, το καρμα και μια μικρη ιστορια αγαπης.

Recommended Posts

Για το τελος ομως ειχα αφησει το καλυτερο: Τη βαφη των πλαστικων.

Αυτο ηταν το δευτερο πραγμα οπου θα χρειαζομουν τη βοηθεια ενος ειδικου.

Και τι βοηθεια! Ο φιλος Σπυρος απο την extreme-motopainting (www.extreme-motopainting.gr) εβαλε ολη του τη τεχνη στα πλαστικα της μηχανης.

Αποφασισαμε τα πλαστικα να βαφτουν Λευκο με περλα ενω καποια τμηματα στο μουτρο, στο μπροστα φτερο και τα πλαινα θα βαφονταν μαυρο σατινε, κανοντας ενα παιχνιδι στο θεμα ασπρο-μαυρο.

Οταν με πηρε τηλεφωνο οτι ηταν ετοιμα και τα εφερε απο το γκαραζ εμεινα να τα χαζευω.

Ο ανθρωπος ειναι καλλιτεχνης.

Οι φωτογραφιες δεν χρειαζονται περισσοτερα σχολια.

Φτερο...

130211-0020-53_zpsef79e31c.jpg

Μουτρο...

130211-0021-27_zpsf2395f27.jpg

...και το συνολο:

130211-0028-05_zpse0d843b1.jpg

Τα πλαστικα ηταν ετοιμα για τοποθετηση αλλα ελειπε μια τελευταια πινελια.

Εκατσα στον υπολογιστη και σχεδιασα νεα λογοτυπα για τη μηχανη -δεν θα μπορουσα να την αφησω ετσι και να εβαζα επανω τα παλιομοδιτικα αυτοκολλητα της BMW, ετσι δεν ειναι;

Αφου πηρα τις διαστασεις στις οποιες ηθελα να τα εκτυπωσω, τα πηγα σε ψηφιακη μορφη σε μαγαζι που ειδικευεται στην εκτυπωση αυτοκολλητων καθε ειδους. Δυο μερες μετα ηταν ετοιμα και δεν περιμενα την ωρα να τα δω επανω στη μηχανη!

Τα σχολια δικα σας...

DSC_4326_zpse2f0be0c.jpg

DSC_4331_zps0eb6753a.jpg

DSC_4333_zpscf978e00.jpg

Οpen Horizons...

130223-2053-18_zpse48a7931.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Το τελευταιο πραγμα που εμενε να μπει στη μηχανη τωρα ηταν τα προβολακια που ειχα παρει. Τα ειχα αφησει τελευταια γιατι δεν υπηρχε καποιος εμφανης τροπος για να τοποθετηθουν και το θεμα χρειαζοταν αρκετη φαντασια.

Οι λυσεις που εβλεπα στο δικτυο ηταν ειτε ακομψες (δεμενα με tiewraps πανω στα μπροστινα καλαμια), ειτε μαλλον επιφοβες (βιδωμενα στις βιδουλες που κρατανε τον πλαστικο ανεμοθωρακα στη θεση του) ειτε απλα χοντροκομμενες (τρυπα στα πλαστικα της μηχανης και βιδωμα με κοντρα παξιμαδια).

Δεν μου εκανε καμια απο αυτες τις λυσεις.

Στο μεταξυ ειχα αγορασει ενα πολυ ωραιο σετ custom μεταλλικες βασεις σε σχημα L που προφανως ηθελα να χρησιμοποιησω στο ολο project. Πως να το εκανα ομως αυτο χωρις να κανω ζημια στα πλαστικα η να πρεπει να κανω τρυπες;

Μια σκεψη θα ηταν να βιδωνα τα προβολακια πανω στα καγκελα της μηχανης, αλλα και δεν θα εχω αγορασει ακομα και αν εβαζα τους προβολεις εκει δεν θα μπορουσα να χρησιμοποιησω τις πολυ ωραιες βασεις μου... Προβλημα.

Τελικα μια μερα βγαζοντας τις πλαινες βιδες απ' τα fairings του μουτρου μου ηρθε η επιφωτηση.

Θα μπορουσα να βαλω τα προβολακια παρεα με τις βασεις τους στα πλαστικα του μουτρου με δυο επιπεδα λαμακια ουσιαστικα σαν "κρεμαστα" απο το πανω τελειωμα του πλαστικου.

Για να μην κουνιεται πανω κατω θα εβαζα ταινια διπλης οψης εκει που το αλουμινενιο λαμακι ακουμπουσε το πλαστικο εκτελωντας παραλληλα χρεη προστατευτικου για να μην γρατσουνιστουν τα πλαστικα απο τα λαμακια και το τελειωμα στο λαμακι θα το διπλωνα προς τα μεσα, ουσιαστικα αγκαλιαζοντας το γεισο του πλαστικου.

Για επιπλεον στηριξη και για να καθονται σε σωστη αποσταση απο τα πλαινα των fairings, θα εβαζα μια μακρυτερη βιδα στη θεση της κανονικης βιδας του fairing και απο μεσα ως αποστατη θα χρησιμοποιουσα ενα κομματι καουτσουκ απο σωληνακι βενζινης -ηταν λες και ειχε φτιαχτει για αυτη τη δουλεια!

Πηρα απ' ενα μηχανουργειο μερικα μικρα λαμακια αλουμινιου αρκετα χοντρου για να μην κοβεται αλλα και αρκετα ευκαμπτου ωστε να μπορω με μια πενσα να του δωσω τις γωνιες που θα ηθελα.

Εκανα τις μετρησεις, τρυπησα τα λαμακια, εβαλα παντου παξιμαδια ασφαλειας, τακτοποιησα και τα καλωδια ωστε να μην φαινονται πολυ ακαλαισθητα και το αποτελεσμα ηταν αυτο:

IMG_5282_zps9d519499.jpg

Με την κατασκευη αυτη τα προβολακια ειναι πληρως ρυθμιζομενα ως προς τη πορεια της δεσμης και απο τις πρωτες δοκιμες δειχνουν να ειναι πολυ σταθερα. Και χωρις να τρυπησω τιποτα! icon_smile.gif

Συν το οτι ετσι φαινεται και η ωραια βαση GS οπως ηθελα.

IMG_5283_zps69c1ce21.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μαλάκα τόσο μεράκι και τόσο ωραία γραμμένο αλήθεια δάκρυσα

και άδειασε και το μπιστόλι με τα likes γμτ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τα λόγια περισσεύουν.

Η δουλειά που έκανες είναι κάτι παραπάνω από Κ-Α-Τ-Α-Π-Λ-Η-Κ-Τ-Ι-Κ-Η !!!

Έχω χάσει τα λόγια μου, δε ξέρω τι άλλο να πω!!

:worthy: :worthy:

Μου τελείωσαν και τα like γαμώτο!

Αύριο πάλι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τελείωσαν τα likes :)

Πολλά μπράβο για το μεράκι σου, το χρόνο που διέθεσες και το οργανωτικό σου πνεύμα.

Να τη χαρείς και να σου ανταποδώσει όσα της έδωσες!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το σεβασμο μου και για το ενδιαφερον θεμα και για το επιπεδο και για τη δουλεια...παντα θαυμαζα τροπον τινα τους ανθρωπους που πιανουν τοοοσο πολυ τα χερια τους σε υδραυλικα,ηλεκτρολογικα, μηχανες κ.ο.κ.Ισως επειδη εγω λογω βαρεμαρας ή μη κλισης απεφευγα γι' αυτο κ ουτε βιδα δεν ξερω να βιδωσω στην κυριολεξια!

Αν ειχε στομα δε θα σταματουσε να σε ευγνωμονει κ να σε φιλαει :)

Ευχομαι πολλες ομορφες βολτες κ συντομα να επαναλαβεις το ιδιο εγχειρημα σε ακομα μια κουκλα!

Τροποποιήθηκε από τον efkola

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τρομερη δουλεια,πολυ προσεγμενη ,εδωσες ζωη πραγματικα σε μια ταλαιπωρημενη μοτοσυκλετα.Ενα μεγαλο μπραβο για το μερακι σου.Της οφειλεις ενα ταξιδακι τωρα ,ασε την Αυρα για τα μεγαλα :D

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παρακαλουνται απανται οι συντονισται και διαχειρισται να επιληφθουν της τοποθετησης "πληκτρου" [ DOUBLE X-TRA LIKE ]

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

απίστευτη δουλειά και μεράκι. Σου αξίζουν πολλά συγχαρητήρια.Εύγε, είσαι παλικάρι από τα λίγα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Eίσαι φοβερός ! Πραγματικά έμεινα άφωνος !

Θέλω μία χάρη όμως ! Έστω με μία φωτογραφία με όλα μαζεμένα. Δείξε μας τα υλικά που εμπιστευτικες για να κάνεις όοοολο αυτό πραγματικότητα... Spray - γρασσα - λαδια - στοκους.... ότι περασε απο τα χέρια σου... Εαν κατι δεν σου άρεσε κτλ....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Απίστευτη δουλειά και εργοστασιακό αποτελεσμα με εξτρα δόση αγάπης

Τεράστιο και quadruple triple extra double :respekt::thumbsup1: :thumbsup1: :thumbsup1::victory: :victory: :victory: :victory:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

άφωνος. faith in humanity restored. όλα τα likes του κόσμου και απέραντη αγάπη. να την καβαλάς και να τη χαίρεσαι. για επαγγελματική γνώση δεν ξέρω, αλλά για εξαιρετική εργασία και τεχνική αρτιότητα δεν το συζητάμε. και πάλι μπράβο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα