Jump to content
LAMBIS

Νεος οδηγος (οχι μονος) ψαχνει

Recommended Posts

Παιδιά καλησπέρα

εχω μπει σε διαδικασια αναζητησης πρωτης μηχανης και ειμαι μπερδεμενος απο το τι κυβικα τελικα θα επρεπε να διαλεξω (αν ισχυει το "επρεπε" τελικα) μεχρι το τι μαρκα/μοντελο (θα ειναι στανταρ μεταχειρισμενη λογω χρηματων)..

Και ξεκιναω:

Πηρα το διπλωμα μου τον Δεκεμβριο (2012) και απο τοτε ουσιαστικα η οδηγικη μου εμπειρια (περα απο τα μαθηματα με το cb400) ειναι συνολικα 2 εβδομαδες το καλοκαιρι με ενα Xmax 250 (εχω ανεβει σε beverly, sh 150 και bmw f650 φιλων, αλλα δεν το θεωρω και τοσο "εμπειρια" γιατι ουσιαστικα ηταν βολτες γυρω απο το τετραγωνο).

Η χρηση που θα γινεται θα ειναι

α) κυριως μεσα στην Αθηνα σε καθημερινη βαση με συχνη μεταφορα συνεπιβατη ή/και οργανου (τρομπονι συγκεκριμενα, το οποιο ειναι σχετικα μεγαλο και βαρυ).

β) περιπου 1 ταξιδακι το μηνα κρητη (διαδρομη χανια-ρεθυμνο και πισω).

γ) κανα ταξιδακι Αθηνα Χαλκιδα σε καλοκαιρινη περιοδο.

Οι αναζητησεις μου μεχρι τωρα ποικιλουν καθως εχω αλλαξει γνωμη απειρες φορες..

Δεν ειμαι τοσο φαν παπιων/σκουτερ αλλα παρ'ολα αυτα εχω ριξει ματια και σε τετοια..

Εχω δει λοιπον μεχρι τωρα

* cb400 σαν της σχολης (φιλος μου ειπε οτι θα τρωει σε service.. οποτε την αφησα)

* vstrom (η οποια νομιζω θα μου πεφτει καπως βαρια και ψηλη.. θελω να παταω και σχετικα καλα κατω.. οποτε την αφησα)

* cbf250 (μου αρεσε φατσικα, μου αρεσε που ειναι πιο ομαλη η κλιση σελας οδηγου/συνοδηγου.. αλλα επειδη σκεφτομαι και τα ταξιδακια και δεν ξερω αν θα με βγαζει.. δεν εχει και abs οποτε.. την αφησα)

* ybr250 (αρχισα να το βλεπω μετα απο αποψεις οτι ειναι πιο καλο λογω ψεκασμου.. αλλα μετα, το ιδιο με την cbf250 οποτε.. την αφησα)

* cbf 500

* gsr 600

Ειμαι 1.72, 79κιλα (προσπαθωντας να τα κατεβασω κι αλλο). Το μπατζετ μου ειναι στα 3000€

ΥΓ.:

Σε σχεση με τα κυβικα.. Τα 600 κυβικα πιστευετε οτι ειναι πολλα σε σχέση με την οδηγική εμπειρια μου/χρηση? Αντιστοιχα, τα 250 κυβικα θα με δυσκολεψουν για τα ταξιδια που ειπα (και υπαρχει και το θεμα μη υπαρξης abs σ'αυτα..!?)?

Θα εκτιμησω τις γνωμες σας ως παλιοτεροι και πιο εμπειροι smile.gif

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

ενα versys θα ηταν ο,τι πρεπει.

αν το μυαλο σου ειναι στη θεση του τα 600 ηπια κυβικα - με το ηπια εννοω οτι δεν κοιτας μηχανακια νευρικα ή πιστιαρικα σε υψηλα κυβικα οπως θα ηταν ενα gsxr για παραδειγμα - ειναι καλο σχολειο αλλα χρειαζονται προσοχη και χρονο!

απο αυτα που αναφερεις το vstrom μονο δυσκολο δε θα σου φανει θα εχει και ABS και θα κανει τη ζωη σου ευκολα και σε καθε τομεα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ωραιο το versys οπως και το vstrom.. και γενικοτερα να κοιταξεις μηχανη on/off...

super sprort και street μηχανες ειναι που ειναι λιγο αβολες στην οδηγηση με το πνευστο απο πισω και μεσα στην αθηνα θα ειναι λιγο ταλαιπωρια.

η γνωμη μου ειναι on/off και καλα χιλιομετρα οτι και να κανεις! :D

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για την περιορισμένη χρήση που το θες , το versys είναι πολυτέλεια. Κάποιο μονοκύλινδρο ελαφρύ ον-οφφ ( πραγματικό οφφ όμως ) θα ήταν ταμάμ για την χρήση που θες. Φοβερές καταναλώσεις , μηδαμινό κόστος σέρβις , ό,τι πρέπει για ελιγμούς στην πόλη, σκυλιά , που δεν θα σου πουν όχι στο φόρτωμα και θα μπορούν να πατήσουν άνετα χώμα. Υποθέτω πως οι ομορφιές της Κρήτης το χρειάζονται το πάτημα στο χώμα. Καλά χιλιόμετρα να έχεις σε ότι επιλέξεις.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ευχαριστω για τις απαντησεις σας :)

@stuntboy

δεν εχω προτεραιοτητα το να "τρεχω", οποτε και δεν θελω μηχανη μονο για αυτο (νομιζω αποκλειω και εμφανισιακα τα πολυ πιστιαρικα). προτιμαω να κανω τη "δουλεια μου και να απολαμβανω τις διαδρομες μου ;)

το versys (παρ'ολο που κατι δε μου αρεσει πανω του, η μουρη του μαλλον :Ρ ) το κοιταγα αφου "αφησα" το vstrom (σκεπτομενος οτι εκτος απο το οτι θα μου πεφτει βαρυ και ψηλο - νομιζω θα ηταν καλο να παταω καλα και τα δυο ποδια) γιατι μου φανηκε πιο μαζεμενο.. αλλα νομιζω οτι κι αυτο ψηλο ειναι τελικα!?

γιαυτο και οι μηχανες που κοιταω λιγο τελευταια ηταν το cbf500 ή το gsr600, μου φαινονται πιο χαμηλες και στα μετρα μου (χωρις να λεω οτι ειμαι σωστος στο "χαμηλα" ή στο αν ειναι καλες για αρχη και οι συγκεκριμενες

@Κάππας @Gouky7

δε με χαλαει καθολου το on/off, μου αρεσει κι αυτο το στυλ.. δε ξερω ομως απο ογκο/υψος τι γινεται, τι θα μου ηταν ευκολο για αρχη σε αυτο (φανταζομαι το πνευστο δεν θα παραπονεθει οποιο μοντελο κι αν ειναι :Ρ)?

@Gouky7

καποια προταση? ποια on/off ειναι πραγματικα off?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγω απο τις μηχανες που γραφεις θα διαλεγα το cbf500 ήταν η μηχανη που ειχε ο δασκαλος μου στη σχολη οδηγησης και πραγματικα αν και λατρης των on-off μου αρεσε πολυ εκεινο το μηχανακι και το γκαζι του και η θεση οδηγησης και η επιταχυνση του και ολα.

Πιστευω οτι για το υψος και τα κιλα σου επισης ειναι πολυ ευκολο στο χειρισμο του και δε θα σε κουραζει στο παραμικρο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Με τα χρήματα που διαθέτεις, παίρνεις κλε 500 (μοντέλο 2002-2005, αυτό που είναι μαύρο-μπλε ή μάυρο-ασημί) ή f650gs ή xt660r ή pegaso (strada/trail) και σου μένουν και λεφτά για καλό εξοπλισμό για σένα και τον/την συνεπιβάτη σου. Αυτά με δεδομένο ότι θα σου έρθει όρεξη και για κανένα μεγαλύτερο ταξίδι και θα θες να είσαι άνετος. Σίγουρα πάντως θα χάσεις την ευελιξία που θα σου προσέφερε ένα χαμηλο, ελαφρύ 250άρι μέσα στην πόλη. Όσο και να σου λένε οι πιο έμπειροι "το kle/650gs/xt/versys/pegaso είναι ποδήλατο", τον πρώτο καιρό σίγουρα θα σου φανούν μεγάλα και βαριά και ίσως μετανιώνεις όταν κυκλοφορείς μέσα στο χάος της αθήνας με σχεδόν μηδενική εμπειρία. Το gsr600, αν και γυμνό, είναι θηριώδες, βαρύ, χοντρό με πολλά άλογα και δυνατότητες που δεν πρόκειται να αξιοποιήσεις χωρίς κάμποση εμπειρία πρώτα. Δεν το έχω οδηγήσει, αλλά εικάζω ότι δε θα το φχαριστηθείς για πρώτο μηχανάκι, ιδιαίτερα σε αστική χρήση.

Αν όντως δεν έχεις σκοπό να κάνεις κάτι παραπάνω από χανιά-ρέθυμνο (αστεία απόσταση, στα νιάτα μας κάναμε ηράκλειο - άγιο νικόλαο με piaggio sfera 80cc και astrea) και αθήνα - χαλκίδα, το cbf250 είναι παραπάνω από μια χαρά, δεν καίει τίποτα, είναι χαμηλό για να πατάς άνετα, έχει άνετη σέλα για δυο άτομα και διατηρεί αξιοπρεπή ταχύτητα στον ανοιχτό δρόμο. Αν εξακολουθεί να σου φαίνεται μικρό το 250άρι, το cbf500 είναι μάλλον το πιο φιλικό από τα "μεγαλύτερα", αλλά και πάλι αυτά που θα σου προσφέρει σε πρώτη φάση, μπορεί να στα δώσει με αμελετήα μικρότερη ποιότητα, αλλα αρκετά χαμηλότερη τιμή και ένα kawasaki er5 (το χρησιμοποιούν και αυτό σχολές οδηγών).

Το cb400 υπάρχει λόγος που το έχουν ακόμα και τώρα σχεδόν όλες οι σχολές οδηγών. Παρ' όλο που είναι κανονική μηχανή (και σε επιδόσεις και σε βάρος και σε ιπποδύναμη και σε εμφάνιση), είναι απίστευτα φιλικό και ευκολοδήγητο εντός και εκτός πόλης, έχει τέλεια τοποθετημένο κέντρο βάρους, στις χαμηλές στροφές δεν τρομάζει ούτε τον εντελώς αρχάριο και θα το φχαριστηθείς από την πρώτη μέρα (όπως πιθανότατα διαπίστωσες και μόνος σου με το αντίστοιχο της σχολής). Στα μείον η σχετικά αυξημένη κατανάλωση λόγω 4 κυλίνδρων που πίνουν από καρμπυρατέρ (αλλά και πάλι, θα καίει λιγότερο από αυτοκίνητο). Επίσης λόγω παλαιότητας είναι δύσκολο να βρεις κάποιο που να είναι σωστά συντηρημένο και να μην έχει φάει μόντες και παρεμβάσεις, αλλά υπάρχουν και τέτοια αν είσαι τυχερός και υπομονετικός.

Για vstrom και versys, τα είπες και μόνος σου. Το μεν ογκώδες, το δε ψηλό, και τα δύο για διαφορετική χρήση απ' αυτό που χρειάζεσαι.

Εν κατακλείδι, εγώ θα πρότεινα για αρχή ένα 250άρι όπως το cbf (ό,τι έγραψα παραπάνω ισχύει και για το ybr) για να είσαι άνετος μέσα στην πόλη και σχετικά άνετος παραέξω. Αν πιστεύεις ότι μπορείς να κουμαντάρεις κάτι μεγαλύτερο μέσα στην πόλη (αφού το δοκιμάσεις πρώτα εννοείται), τότε θα πρότεινα το κλε. Από τα "μεγαλύτερα" on-off είναι το πιο μαζεμένο, είναι όσο πρέπει δυνατό, πάει παντού με σχετική άνεση και από συντήρηση και ανταλλακτικά είναι οκ.

Και κλασικά, ο πιο βασικός παράγοντας είναι να σου αρέσει εσένα, όλα τα υπόλοιπα είναι φιλολογίες νά χαμε να λέγαμε.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εάν σε βόλεψε της σχολής, δεν κατι παρόμοιο σε 2κύλινδρο.

CBF500 όπως είπανε, ή και ER5. Αυτά όμως είναι παλιά χωρίς ABS.

Οι διάδοχοι είναι το CB500 το νέο, και το ER6N, βολικότατα και αυτά απ'ό,τι ακούω, αρκετό γκάζι λογική κατανάλωση.

Αφού δεν θες να τρέχεις ξέχνα το GSR600. Όχι πως είναι κανα όπλο ο ματρακάς, αλλά 4κ με 90 άλογα να ρουφάει βενζίνες σαν αλκοολικός στο τελευταίο μπουκάλι, δεν τα χρειάζεσαι για να κάνεις τη δουλειά σου.

Τα "πραγματικά OFF" εξαρτώνται από το τι εννοείς "πραγματικά". Κανένα δεν είναι καθαρόαιμο αγωνιστικό.

ΥΓ: Το τρομπόνι πάει στην πλάτη

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

καλημερα φιλαρακια

@PanosDenzo

Σιγουρα το υψος θα το σκεφτω λιγο παραπανω, εννοωντας οτι, πιστευω οτι θα μου ειναι καλυτερο να ειμαι πανω στη μηχανη και να πατανε και τα δυο ποδια μου καλα κατω για να μπορω να τη κουμανταρω (οχι οτι μπορει να αποκλειεται αυτο αν σηκωνω και λιγο φτερνα βεβαια αλλα το θεωρω προτιμοτερο)

@Le Flwr

οι διαδοχοι δεν ειναι καινουριοι ομως? απο τη στιγμη που δε με παιρνει για μηχανακι του κουτιου.. οσο για τα παλια, πεφτουμε στο θεμα abs, δεν ειναι καλο να βρω μηχανη που να εχει (καποιο cbf που κοιταγα στο car.gr και εξαφανιστηκε μετα απο την αναζητηση ειχε απ'οσο θυμαμαι)?

το off δεν θα ειναι αυτοσκοπος ετσι κι αλλιως, αλλα θα πρεπει να ανταπεξερχεται σε περιπτωση που "πεσω" σε καποιο χωματοδρομο σε πιθανο ταξιδακι/βολτα

@anotherface

versys=υψος (προς το παρον τουλαχιστον) το εχω βγαλει απο τις αναζητησεις μου

@dimitrishndsm

νομζιω (προς το παρον και παλι) οτι δεν σκεφτομαι τοσο για παπι/σκουτερ.. εχω μια προτιμησουλα σε συμπλεκτη.. παρ'ολα αυτα, κοιταζοντας για το συγκεκριμενο σκουτερακι δεν ειδα abs (και ξαναπεφτουμε στο ερωτημα οτι "δεν θα πρεπει να βρω μηχανη με abs"?)

@theeartheflame

φιλε μου σε ευχαριστω για την απαντηση

ναι δεν ειναι σοβαρη αποσταση το χανια ρεθυμνο και ειμαι σιγουρος οτι εχει γινει και με μικροτερα και πιο "χαλια" τεχνολογικα μηχανακια. το καλοκαιρι το εκανα με ενοικιαζομενο xmax (οπως και βολτες ρεθυμνο-αγια γαληνη-σφακια-επισκοπη/γεωργιουπολη) και με πηγε αξιοπρεπως (ακομα και σε κατι ¨κουνηματακια σε χαλικοδρομο απο εργα). προς το παρον το μονο ταξιδακι βολτιτσα που θα μπορουσα ισως να σκεφτω οτι θα προθετα ειναι το Αθηνα-Μαλεσινα αλλα και παλι αυτες θα ειναι οι διαδρομες μου

απο τις μηχανες "ποδηλατο" που λεμε, χωρις να μου αρεσει τοσο το kle, εχω ανεβει πατωντας καλα στα ποδια μου μονο στο gs

Και σχετικα με τα 250ρια, τι λες για τη μη υπαρξη abs? χρειαζεται μονο σε μεγαλυτερα κυβικα? θα ειμαι ενταξει αμα προτιμησω εν τελει αυτη τη κατηγορια εστω και χωρις? απο τα δυο αυτα μηχανακια ας πουμε, ποιο πιστευεις οτι θα ηταν καλυτερο? cbf ή ybr?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το νέο CB500 είναι φρέσκο φρέσκο πράγματι. Το er6n κυκλοφορεί καιρό και υπάρχει και με ABS.

Το "να πέσει" το καλύπτουν πολλά εάν εννοείς "ουπς μου έπεσε με 5χαω" και λίγα εάν εννοείς "ουπσ το σούταρα".

Το KTM 640 adventure θεωρείται φοβερό adventure bike αλλά ακούω για κραδασμούς και λίγο πιο απόλυτη συμπεριφορά. Και είναι και θεόψηλο. Γενικά εάν σκοπεύεις να το "ταλαιπωρήσεις" λίγο, μην κοιτάς καινούρια και μην περιμένεις να είναι "στην πένα".

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

το "ουπς το σουταρα" ελπιζω να μην ειναι στα σχεδια μου :crazy:

το συγκεκριμενο "πεσιμο" ηταν ουσιαστικα το "παω απο το Χ μερος στο Ψ μερος και στη διαδρομη καποιος απο τους δρομους που μπαινω τυχαινει να ειναι χωμα. μπορει μεγαλη διαδρομη μπορει μικρη.." να το περασω αξιοπρεπως

καινουρια δεν κοιταω καθολου οπως ειπα στην αρχη για οικονομικους προφανως λογους, οποτε θα προτιμουσα κατι μεταχειρισμενο ουσιαστικα μεχρι 3000

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και σχετικα με τα 250ρια, τι λες για τη μη υπαρξη abs? χρειαζεται μονο σε μεγαλυτερα κυβικα? θα ειμαι ενταξει αμα προτιμησω εν τελει αυτη τη κατηγορια εστω και χωρις? απο τα δυο αυτα μηχανακια ας πουμε, ποιο πιστευεις οτι θα ηταν καλυτερο? cbf ή ybr?

Κατά την ταπεινή μου άποψη δεν είναι απαραίτητο το ABS σε 250. Είναι πολύ φιλικά μηχανάκια, δεν έχουν το τρελό το γκάζι άρα πολύ εύκολα μηχανάκια θα έλεγα.

Το CBF250 & YBR250 είναι σχεδόν ίδια, με μόνη διαφορά ο ψεκασμός στο YBR. Eγώ έχω αυτό το δυομισάρη της Yamaha. Πολύ εύκολο για πρώτο μηχανάκι, κάνει και ταξιδάκια. Χθές γύρισα από Ζάκυνθο να φανταστείς, το μηχανάκι δεν κουράστικε καθόλου (δούλευε καλύτερα στο τέλος παρά στην αρχή) εγώ κουράστικα λίγο :blush2: γιατί δεν έκανα καθόλου στάση (ήθελα να φτάσω σπίτι όσο πιο γρήγορα, μη με πιάσει καμιά βροχή). Το πρόβλημα μ'αυτά τα δυομισάρια, είναι ότι μετά αναζητάς παραπάνω δήναμη. Για μονοκάβαλο είναι αρκετή ας πούμε η δύναμη, για δικάβαλο - θες κι'άλλο. Γι'αυτό εγώ σου προτείνο να πάρεις ένα ήπιο δικύλινδρο 500/600. Δεν θα το βαρεθείς έυκολα και θα το κρατήσεις παραπάνω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ενδεικτικά, χωρίς να ξέρω για την κατάσταση των συγκεκριμένων μηχανών.

Κβλερό adventure

Βαρύ GS650 dakar

KLE από παλαιό μέχρι νέο

Τρελλαμένη Αφρικάνα και νορμάλ

ή ακολουθείς την οδό "μεγάλο εντούρο" + μετατροπές για ταξίδια. Μέχρι 3000 υπάρχουν πολλές επιλογές από τις λίγο παλαιότερες μοτο.

Πάντως δες εάν τελικά πας για street ή on off.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Aν το versys και το vstrom σου είναι ψηλά τότε τα street είναι μονόδρομος. Μη πάρεις gsr γιατί είναι ρουφήχτρα της βενζίνης.

Το abs δε σου χρειάζεται, κατά τη γνώμη μου και έχει σημαντικό οικονομικό κόστος είτε προκειται για καινούργιο μηχανάκι, είτε για μεταχειρισμένο. Το καλύτερο είναι να είσαι ποιο προσεκτικός και να μάθεις να φρενάρεις χωρίς abs. βρες μηχανάκι με καλά φρένα.

Προσωπικά μου αρέσει το δούλεμα του τετρακύλινδρου κινητήρα παρόλο ο δικύλινδρος έχει περισσότερη ροπή χαμηλά.

Αν με ρωτήσεις θα σου προτείνω το hornet από το 2007 και μετά. Είναι αρκετά όμορφο μηχανάκι και πολύ εύκολο στην οδήγηση. Είναι και οικονομικό. 5-5,5/λιτρα νορμάλ.

Είσαι από Κρήτη;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εννοείται ότι αν βρεις κάτι με abs, προτιμάς αυτό. Προσωπικά δεν έχω εμπειρία, ας πει κάποιος που έχει οδηγήσει παρόμοια μόντελα και με και χωρίς, αν το θεωρεί απόλυτα αναγκαίο. Το μπάτζετ, αν και είναι ικανοποιητικότατο για άψογο μεταχειρισμένο, δύσκολα θα φτάσει για κάτι με abs (και λαμβάνοντας υπ'οψιν και λεφτά για εξοπλισμό, ακόμα πιο δύσκολα). Για cbf500 και gs650 κάτι γίνεται. Αν θες κάτι μεγαλύτερο απο 250cc ΚΑΙ με abs, αυτά τα δύο είναι μάλλον το safest bet, για gs παίζουν πολλές αγγελίες, για cbf λιγότερες. Και στα δύο πατάς άνετα με το ύψος σου, το cbf ασύγκριτα πιο όμορφο (υποκειμενικό προφανώς), το gs κάπως πιο χρηστικό (είναι και λίγο off), και τα δύο με απροβλημάτιστους και φιλικούς κινητήρες, θα σε πάνε άνετα και δικάβαλο όσο μακριά θες.

Τα 250άρια (ybr και cbf), όπως είπε ο victhor, είναι πάνω κάτω ίδια και στην αρχή θα σου φανούν δυνατά και γρήγορα, αλλά όντως μετά από λίγο καιρό ίσως θες κάτι πιο δυνατό. Ακόμα και σε αυτή την περίπτωση δε θα χάσεις τίποτα ιδιαίτερο, μιας και έχουν πολύ καλή μεταπώληση λόγω χρηστικότητας και ζήτησης (ειδικά τα ybr θα το πάρεις ψιλοακριβά και θα το πουλήσεις ανάλογα αν δε θες να το κρατήσεις για καιρό).

Έχουν αναφερθεί ΠΟΛΛΑ μοντέλα, κάποιο από αυτά λογικά πρέπει να σου κάνει το ΚΛΙΚ (!!). Πάρε αυτό που φαντάζεσαι τον εαυτό σου πάνω του και ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ, αλλιώς ό,τι και να πάρεις με γνώμονα τα specs και τη χρηστικότητα, θα σε ξενερώσει κάποια στιγμή που θα σε τρώνε οι αμφιβολίες αν ήταν σωστή επιλογή, ή αν πετύχεις ξανά στο δρόμο αυτό που σου άρεσε εξ' αρχής και τελικά δεν το πήρες για άλλους λόγους. Ό,τι και να πάρεις θα κάνει καλά δυο τρία πράγματα και σε δυο τρία άλλα θα αναγκαστείς να κάνεις συμβιβασμούς. Δεν υπάρχει μηχανάκι (και όχημα γενικότερα) που να τα κάνει όλα, είναι θέμα trade-off.

Case in point, αν νιώθεις σίγουρος για τον εαυτό σου, έχεις τα μυαλά σου στην κεφάλα σου, έχεις σεβασμό για το όχημα σου, τον ΚΟΚ, τον εαυτό σου και τους άλλους οδηγούς και υπομονή να πηγαίνεις σαν κοτάρα μέχρι να ΝΙΩΣΕΙΣ έτοιμος, ειδικά για κάποια που είναι κάπως ψηλότερα (σημέιωση: ποτέ και κανείς δε θα είναι πραγματικά έτοιμος με ένα όχημα), τότε πήγαινε για κάτι μεγαλύτερο. Αν όχι, κοίτα για τα 250άρια. Σε κάθε περίπτωση, η αγορά πλέον προσφέρει πληθώρα μοντέλων για όλα τα βαλάντια και όλα τα γούστα και οι τιμές είναι χαμηλότερες από ποτέ.

Ενδεικτικά και συγκεντρωμένα για τις ανάγκες, το σωματότυπό σου και το μπάτζετ σου:

250άρια: cbf/ybr, kle anhelo, sym wolf, klx250 (ψηλό, αλλά πολύ ελαφρύ και με στενή σέλα, όχι καλό για μεγάλη διαδρομή δικάβαλο), beta alp4.0 (350άρι, αλλά πιο κοντά, ομοίως με klx).

400-500: cb400, cb500 (το παλιό), cbf500, er5, kle, cagiva canyon

600-650 (εδώ γίνεται χαμός): f650 (funduro), gs650, f650cs scarver (αδικήμενο, πήγε άπατο στην ελλάδα, πουλιέται φτηνά), klr650, xt, xt660, freewind, pegaso παλιό, pegaso strada/trail, dominator, fmx, er6, mt-03, ktm duke (!!!!, ΑΝ βρεις να μην είναι καγκουριασμένο και αν θες και μπαγκαζιέρα, ξέχνα το!) και σίγουρα κάποια άλλα που ξεχνάω (δεν αναφέρω transalp, όχι άλλες transalp στους δρόμους!)

(Επίσης παλιό fazer, gsf bandit650, παλιό hornet και cbf600. Ογκώδη, βαριά, 4κύλινδρα και με πολλά άλογα, τα αναφέρω έτσι για την ιστορία γιατί είναι τέρατα αξιοπιστίας και value for money, εγώ δε θα έπαιρνα κάτι τέτοιο για μέσα στην πόλη, έμπειροι οδηγοί τα οδηγάνε σαν ποδήλατο. )

Περίπου 25 (!!!) μηχανάκια με μια πρόχειρη καταμέτρηση, τα οποία μπορούν να κάνουν αυτά που θες με τους ανάλογους συμβιβασμούς. Εκτός από το canyon και το alp (my dreambike), όλα τα υπόλοιπα κυκλοφορούν αβέρτα στο δρόμο και τα έχεις δει σίγουρα, αν δεν κα@λώνεις με ΚΑΝΕΝΑ από αυτά, τότε καλύτερα μην πάρεις τίποτα!

Τροποποιήθηκε από τον theearthaflame

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

@Le Flwr

ευχαριστω φιλε! το Dakar ειναι ομορφο, θα το κοιταξω

@nikman

σε ευχαριστω :)

ολα τα 4κυλινδρα δεν "ρουφανε" περισσοτερο? μηπως ειναι πιο πρακτικο το 1-2κυλινδρο?

@theearthaflame

:worshippy:

εχω πολυ δουλεια να κανω τωρα :type:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

@Le Flwr

ευχαριστω φιλε! το Dakar ειναι ομορφο, θα το κοιταξω

@nikman

ολα τα 4κυλινδρα δεν "ρουφανε" περισσοτερο? μηπως ειναι πιο πρακτικο το 1-2κυλινδρο?

@theearthaflame

:worshippy:

εχω πολυ δουλεια να κανω τωρα :type:

Το Dakar είναι μονόδρομος κατ'εμέ εάν κοιτάς τα παλιά GS650. Το απλό δεν βλέπεται και το Dakar πατάει και χώμα.

Όταν οδήγησα ενός φίλου, σε σχέση με το hornet μου, μου φάνηκε οδοστρωτήρας. Φαρδύ τιμόνι, σελάρα, βάρος.

Προσοχή, είναι αρκετά πιο ψηλό από το απλό. Προσοχή 2η, είναι βαρύ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

@nikman

Έκανα σύγκριση μεταξύ 4κύλινδρων. :) Σίγουρα τα 4κύλινδρα ρουφάνε λίγο περισσότερο από τα 2κύλινδρα...αλλά πάαανε όμως κιόλας ε! Και πίστεψε με το γκάζι είναι γλυκό κι εθιστικό :lipssealed:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

φιλε LeFlwr

εφ'οσον το Dakar ειναι ψηλοτερο και βαρυ, οσο ομορφο κι αν μου φανηκε θα το περασω σε δευτερη μοιρα το αμοιρο.. καλυτερα ενα απλο πιο κοντουλι..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παιδες καλησπερα! για να κλεισω αυτο το θεμα, μετα απο μερικα οικονομικα θεματακια, αποκτησα το τριημερο της Καθαρας Δευτερας ενα CBF 500 :)

Ευχαριστω ολους για τη βοηθεια :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πρέπει να ανεβάσεις φωτογραφία για να επισημοποιηθεί! :D

Καλορίζικο φίλε, και να μας πεις τις πρώτες σου εντυπώσεις!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα