Jump to content

Recommended Posts

Μπροστά η μηχανή έχει λάμπες Phillips και είναι σωστά ρυθμιζόμενα τα φώτα, η ζελατίνα όμως το κάνει σχεδόν όπως και να την ρυθμίσω και επειδή έφτασα στο αμήν σκέπτομαι μπας και την κάνω κάτι να τελειώνω με αυτό.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Βλέπεις δηλαδή αντανάκλαση ανάμεσα στα όργανα και τη ζελατίνα του φέρινγκ?

Ή καταλαβαίνω λάθος?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ναι ακριβός αυτό που λες. Είναι μια ελαφρός φιιμε της Givi, αντανακλά τα δικά μου φώτα ακριβώς μέσα στα μάτια μου.

Για αυτό ρωτώ αν υπάρχει λύση σε αυτό το πρόβλημα?

Τροποποιήθηκε από τον nikos_pc

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ναι ακριβός αυτό που λες. Είναι μια ελαφρός φιιμε της Givi, αντανακλά τα δικά μου φώτα ακριβώς μέσα στα μάτια μου.

Για αυτό ρωτώ αν υπάρχει λύση σε αυτό το πρόβλημα?

Αν της περάσεις μια πολύ σκούρη μεμβράνη ?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αν το μερος της ζελατινας που αντανακλουν τα φωτα σου ειναι κατω κατω περασε την με μια μαυρη ταινια, αλλιως περασε το πανω μερος απο το φαναρι ωστε να μην διαχεεται απευθειας προς την ζελατινα το φως της λαμπας

• Like 2

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ή απλά μονωτική ταινία στην άνω κόχη του φαναριού και ίσως και εσωτερικά στην κάτω κόχη της ζελατίνας!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τελικά θα βάλω μονωτική στο φανάρι γιατί στην ζελατίνα η επιφάνεια είναι μεγάλη, το βράδυ θα το δοκιμάσω και βλέπουμε.

• Like 1

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μπερδεύεις τη φόρτιση με το συμπλήρωμα υγρών? Οι μόνες μπαταρίες που δεν φορτίζονται είναι οι αλκαλικές.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οχι δεν τα μπαερδευω.....λεγονται κλειστου γιατι δεν παιρνουν υγρα.....αλλα νομιζα οτι ειναι μπαμ και κατω αν τελειωσουν.

:peep: μαλλον πρεπει να κτο κανω καμμια βολτα πιο συχνα..........

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αν μείνει ξεφόρτιστη για καιρό χαλάει. Αν πέσει πάρα πολύ, πάει για πέταμα.

Οπότε φόρτισέ τη, βαλτη απάνου και δες αν θα κρατήσει μεχρι την επόμενη βόλτα. Αν όχι παίρνεις άλλη.

• Like 1

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν εχει μεινει για καιρο ξεφορτιστη...λιγες μερες.

Εχει λιγο δυναμη μεσα της....για τα φωτα και να κανει τσεκ η μοναδα ελεγχου αλλα οχι αρκετη για να γυρισει τη μιζα....

Θα την βαλω σημερα για φορτιση και βλεπουμε.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ερώτηση, έχω ένα Hornetaki με 97.000 χιλιομετρα, θέλω να αλλάξω στις 100.000 km καδενα χρονισμου με τεντωτηρες κλπ αλλα το πρόβλημα είναι οταν τα λάδια έχουν κλείσει ήδη 10.000 km, (αρα θέλω να βάλω ενα λάδι ακριβώς για 3.000 χιλιόμετρα. (δεν αλλάζω συχνά λάδια, το θεωρω πλεονασμό)

Η ερώτηση, θα ήταν σωστό να βαλώ -αφου ειναι για λιγα χιλιομετρα- λάδια αυτοκινήτου φθηνα να κάνω και λίγο οικονομία ? (λάδια απο lidl ουτε για πλάκα έτσι ?)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για 3000χμ λένε ότι μπορείς να βάλεις απλά ορυκτέλαια 20/50 για μοτοσυκλέτα. Στη θέση σου δεν θα τα έβαζα βέβαια σε έναν τέτοιο κινητήρα επιδόσεων.

Γιατί όμως αυτό το κόλλημα να περιμένεις 3000χμ για να βάλεις την καδένα κλπ?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Όχι. Τα λάδια αυτοκινήτων δουλεύουν με διαφορετικές απαιτήσεις και υπο διαφορετικές συνθήκες,και έχουν άλλα πρόσθετα ή τα ίδια σε εντελώς διαφορετικές αναλογίες.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ερώτηση, έχω ένα Hornetaki με 97.000 χιλιομετρα, θέλω να αλλάξω στις 100.000 km καδενα χρονισμου με τεντωτηρες κλπ αλλα το πρόβλημα είναι οταν τα λάδια έχουν κλείσει ήδη 10.000 km, (αρα θέλω να βάλω ενα λάδι ακριβώς για 3.000 χιλιόμετρα. (δεν αλλάζω συχνά λάδια, το θεωρω πλεονασμό)

Η ερώτηση, θα ήταν σωστό να βαλώ -αφου ειναι για λιγα χιλιομετρα- λάδια αυτοκινήτου φθηνα να κάνω και λίγο οικονομία ? (λάδια απο lidl ουτε για πλάκα έτσι ?)

Άλλαξε την καδένα τώρα, με την αλλαγή λαδιών.

Απλούστερο είναι.......

Όπως και να έχει, μη βάζεις λάδια αυτοκινήτου. Γιατί στα μοτοσυκλέτας υπάρχουν πρόσθετα που δεν αφήνουν το λάδι να σπάσει επειδή λιπαίνει και το σασμάν (στα αυτοκίνητα σκέψου πως το σασμάν δεν λιπαίνεται από το λάδι του κάρτερ, αλλά με ξεχωριστό λάδι, βαλβολίνη).

Και επιπλέον, τα λάδια για μοτοσυκλέτες αντέχουν σε μεγαλύτερο στροφάρισμα κοκ

μονωτική στο φανάρι, με τον ελληνικό ήλιο, του δίνω 1 βδομάδα. Ίσως και 2...

Η μονωτική στο φανάρι, δε θα χαλάσει από τον ήλιο.

Θα χαλάσει από τη θερμοκρασία που έχει το ίδιο το φανάρι....

Του είπα όμως να βάλει μονωτική για να κάνει δοκιμή, να δει αν βελτιώνεται η κατάσταση και αν όλα είναι καλύτερα, να βρούμε πιο μόνιμη λύση!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γεια σας παιδια!

Χαιρομαι που σας βρηκα!Μολις ανοιξα λογαριασμο εδω και γιαυτο δεν ηξερα πως να δημιουργησω ενα topic!Συγμνωμη εκ των προτερων!

Ο λογος που εφτασα εδω ειναι γιατι θελω να αλλαξω τις μποροστινες λαμπες απο το kazer του πατερα μου χρονολογια; 98'.Εχω ψαξει παντου αλλα δεν εχω βρει τιποτα!Μηπως μπορειτε να μου δωσετε καμια συμβουλη η κανενα tutorial για να πως ξεμονταρω την μασκα του τιμονιου?Α με μια προχειρη προσπαθεια που εκανα ειδα οτι ενα μεγαλο χοντρο καλωδιο συνδεεται με το πισω μερος του κοντερ.Τι πρεπει να κανω? Οποιαδηποτε βοηθεια ειναι ευπροσδεκτη! :D :blush2: :mB_kalo_e:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλώς ήρθες Κώστα στο mybike.

Καλή συνέχεια :D

Συνήθως το καπάκι πάνω από τα φώτα, βγαίνει αν ξεβιδωθούν σταυρόβιδες που τις βλέπεις αν σκύψεις και κοιτάξεις το κάτω μέρος του τιμονιού.

Κανά 4άρι θα είναι, τις ξεβιδώνεις και τραβάς επάνω το καπάκι με τα όργανα.

Το χοντρό καλώδιο που πάει στο κοντέρ, είναι η ντίζα του κοντέρ, που ξεκινά από τον τροχό και καταλήγει στο κοντέρ.

Η ντίζα αυτή περιστρέφεται από το κέντρο του τροχού και μεταφέρει την περιστροφική κίνηση στην πλάτη του κοντέρ, όπου με τον κατάλληλο μηχανισμό έχουμε ένδειξη της ταχύτητας και των αποστάσεων που διανύουμε.

Η ντίζα αυτή, εκεί που ενώνεται με το κοντέρ, έχει κυλινδρικό τερμάτισμα με πολλά διαμήκη δοντάκια και ξεβιδώνει.

Την ξεβιδώνεις και απελευθερώνεται το κοντέρ και το καπάκι (κάπου εκεί θα υπάρχει και μια φίσα για ρεύμα, καρφωτή, με μικρή ασφάλεια-κλείδωμα)

Αλλάζεις τις λάμπες και καλό θα είναι να λαδώσεις λιγάκι την ντίζα που λογικά θα έχει στεγνώσει!

Ιδανικά είναι να λύσεις την ντίζα και χαμηλά, στον τροχό, να την ψεκάσεις με αρκετό WD40 μέχρι να τρέξει το μαυρισμένο υγρό στο κάτω άκρο (βάλε χαρτί κουζίνας) και μετά ρίξε βαλβολίνη/χοντρό λάδι για λίπανση!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γεια σας παιδια!

Χαιρομαι που σας βρηκα!Μολις ανοιξα λογαριασμο εδω και γιαυτο δεν ηξερα πως να δημιουργησω ενα topic!Συγμνωμη εκ των προτερων!

Ο λογος που εφτασα εδω ειναι γιατι θελω να αλλαξω τις μποροστινες λαμπες απο το kazer του πατερα μου χρονολογια; 98'.Εχω ψαξει παντου αλλα δεν εχω βρει τιποτα!Μηπως μπορειτε να μου δωσετε καμια συμβουλη η κανενα tutorial για να πως ξεμονταρω την μασκα του τιμονιου?Α με μια προχειρη προσπαθεια που εκανα ειδα οτι ενα μεγαλο χοντρο καλωδιο συνδεεται με το πισω μερος του κοντερ.Τι πρεπει να κανω? Οποιαδηποτε βοηθεια ειναι ευπροσδεκτη! :D :blush2: :mB_kalo_e:

Καλώς ήρθες Κώστα στο mybike.

Καλή συνέχεια :D

Συνήθως το καπάκι πάνω από τα φώτα, βγαίνει αν ξεβιδωθούν σταυρόβιδες που τις βλέπεις αν σκύψεις και κοιτάξεις το κάτω μέρος του τιμονιού.

Κανά 4άρι θα είναι, τις ξεβιδώνεις και τραβάς επάνω το καπάκι με τα όργανα.

Το χοντρό καλώδιο που πάει στο κοντέρ, είναι η ντίζα του κοντέρ, που ξεκινά από τον τροχό και καταλήγει στο κοντέρ.

Η ντίζα αυτή περιστρέφεται από το κέντρο του τροχού και μεταφέρει την περιστροφική κίνηση στην πλάτη του κοντέρ, όπου με τον κατάλληλο μηχανισμό έχουμε ένδειξη της ταχύτητας και των αποστάσεων που διανύουμε.

Η ντίζα αυτή, εκεί που ενώνεται με το κοντέρ, έχει κυλινδρικό τερμάτισμα με πολλά διαμήκη δοντάκια και ξεβιδώνει.

Την ξεβιδώνεις και απελευθερώνεται το κοντέρ και το καπάκι (κάπου εκεί θα υπάρχει και μια φίσα για ρεύμα, καρφωτή, με μικρή ασφάλεια-κλείδωμα)

Αλλάζεις τις λάμπες και καλό θα είναι να λαδώσεις λιγάκι την ντίζα που λογικά θα έχει στεγνώσει!

Ιδανικά είναι να λύσεις την ντίζα και χαμηλά, στον τροχό, να την ψεκάσεις με αρκετό WD40 μέχρι να τρέξει το μαυρισμένο υγρό στο κάτω άκρο (βάλε χαρτί κουζίνας) και μετά ρίξε βαλβολίνη/χοντρό λάδι για λίπανση!

Με πρόλαβε ο Γιώργος.. :grin:

Τροποποιήθηκε από τον LaCatascopa

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!

Ονομάζομαι Αλέξης και είμαι καινούριο μέλος στο Μy Bike!!!

Θα ήθελα κάποιος άν μπορεί να μου πεί πως μπορώ να συμμετέχω Live σε συζητήσεις με απορίες και διάφορα τεχνικά θέματα γενικότερα.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Επισκέπτης
Το θέμα δεν δέχεται άλλες απαντήσεις.

• Create New...