Jump to content
Demis

Βοηθεια και γνωμη για αγορα μηχανης 250cc

Recommended Posts

Καλημερα σε ολους-ολες,

καταρχην νεο μελος στο σαιτ απο εχθες.Πριν γινει η εγγραφη διαβασα και κατασταλλαξα σε αυτο το φορουμ διοτι ειδα ατομα (απο τις αποψεις και απαντησεις παντα) με μυαλο μεσα και οχι εξω απο το <<κρανος>>...

Τωρα πριν πω τι ψαχνω να σας κανω μια συντομη και γενικη εισαγωγη ωστε να σας βοηθησω και εγω να πειτε την αποψη-γνωμη-βοηθεια σας.Βαδιζοντας στα 31 πλεον και τα μυαλα καλα σφηνωμενα μεσα στο κεφαλι,ειπα να κανω μια αγορα μεχρι τελους του '13 αντε αρχες του '14.

Ειμαι κατοχος διπλωματος ανευ κυβικων εδω και 8-9 χρονια περιπου.Ειχα αφησει το αθλημα με τα μηχανακια τα τελευταια 5 χρονια,λογω αγαπης με τα αμαξια,ομως πριν ειχα στην κατοχη μου scooterakia και ενα καινουργιο suzuki fx 125 (κατ εμε μοτοσυκλετακι σε μορφη παπιου) το οποιο μου εκανε συντροφια απο το 2000 μεχρι το 2007-08 καπου εκει..οπου και το εδωσα επειδη δεν εβρισκα ευκολα ανταλλακτικα και για κανεναν αλλο λογω..

Φετος το καλοκαιρι και επειτα απο αρκετους μηνες ψαξιμο, ειχα κατασταλλαξει για αγορα scooter yamaha x max 250cc ειχα μαζεψει και τα μαρουλια περιπου 5000 ευρω ,αλλα πριν παω για παραγγελια (λες και κατι μου ελεγε να περιμενω) τσουπ οι φοροι,τα φαπ,τα εκαθαριστικα και δεν συμαζευεται οποτε τα λεφτα εγιναν καπνος..εξου και η αγορα του νεου για τελος ή αρχες χρονου..

επειδη καθε εμποδιο για καλο,αρχισα να σκεφτομαι την αγορα μηχανης 250cc αντι για σκουτερ και ειδα οτι υπαρχουν αρκετες μηχανες σε αυτα τα κυβικα ειτε street ειτε naked. suzuki-honda-sym-kawasaki κτλ κτλ. σε πιο χαμηλες τιμες απο τα scooter

ειδα cbr250,ninja 250,inazuma 250,wolf 250 ολα πανεμορφα και σε διαφορες τιμες.

και εδω ειναι το μπερδεμα για εμενα..

ωραιο το ninjaki αλλα εχω την εντυπωση οτι ειναι νευρικο οπως και το cbr,ισως η ιδεα μου να'ναι

την μηχανη την θελω

- για καταργηση του αυτοκινητου οσο ειναι δυνατον καθως τα εξοδα και η συντηρηση ενος αυτοκινητου εχουν εκτιναχθει

- για μετακινησεις εντος πολης (οχι παντα καθως μενω κεντρο οποτε ολα ειναι διπλα στα ποδια μου)

- για μετακινησεις εκτος πολης (σε ακτινα 100χιλιομετρων) ειδικα καλοκαιρι δηλ 5-6 μηνες το χρονο (μενω χανια οποτε αργει ο χειμωνας να πιασει)

- δεν ειμαι ατομο που θα κανει κοντρες-σουζες- σφηνες κτλ, οποτε δεν με νοιαζει αν πιανει τα 120 ή τα 160,εγω τη δουλεια μου θελω να κανω και καμια βολτα με την κοπελα μου

- να ειναι οσο το δυνατον ασφαλες μπορει να ειναι για διτροχο, εννοω σε φρενα

- να κυμαινεται σε μια νορμαλ καταναλωση καυσιμου (αν και οσα ειδα ειναι σε χαμηλες καταναλωσεις απο 3,3-4 λιτρα στα 100km)

- να ενδεικνυται για δρομους της κρητης καθως εχουμε το καλυτερο οδικο συστημα παγκοσμιως,με τις λακουβες τα ωζα να πετιουντε,τους τουριστες , τους βοσκους που ειναι χειροτεροι απο τα ωζα κτλ.

(τελικα μηπως να αγορασω κανενα ελπυστριοφορο αρμα μαχης με τοσους κινδυνους? χαχαχαχα)

για σωματοτυπο ειμαι γυρω στο 1,74 με 68-70 κιλα

περισσοτερο θα με ενδιεφερε καινουργιο αλλα αν κατασταλλαξω στη μαρκα τοτε εννοειτε οτι θα κοιταξω και μεταχοιρισμενο σε καλη κατασταση, αλλωστε δεν βιαζομαι για αγορα αμεσα.

ελπιζω να σας βοηθησα οσο μπορουσα και να ακουσω τις γνωμες σας ωστε να δω τι να αρχισω να κοιταω,προς το παρον τα χαζευω ολα..

οτι αλλη ερωτηση ευχαριστως να απαντησω

ευχαριστω

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Πληρέστατος στο τι ψάχνεις και γιατί το ψάχνεις...

Κατ' αρχήν, σε νοιάζει να πηγαίνει άνετα 120, διότι εάν συμβαίνει αυτό, θα μπορείς να κάνεις μια αξιοπρεπή προσπέραση δικάβαλος στα 80-90χαω. Είναι καθαρά πρακτικό το θέμα.

Μην σε "αγχώνει" το εάν θα είναι νευρικό το Χ 250άρι ή όχι. 250άρι είναι και σίγουρα θα είναι θέμα εβδομαδών σχεδόν να βαρεθείς το γκάζι του. Παρόλ' αυτά, είναι αρκετό να σε γυρίζει σε όλη την Κρήτη σχετικά άνετα και αρκετά οικονομικά.

Εάν θες ντυμένο και λίγο σπορ, ninja250 από μένα. Εξαιρετικό. Μόνο του μείον ότι εάν πέσεις έχεις πολλάααα πλαστικά να αλλάξεις.

Εάν θες γυμνό τότε wolf 250.

H οικονομία θα είναι μεγάλη, σε σχέση με τα κόστη του αυτοκινήτου. Τόσο μεγάλη που σε 2-3 χρόνια έχεις κάνει χαλαρά απόσβεση, μόνο και μόνο από τη διαφορά βενζίνης.

Κυρίως όμως θα περνάς καλά και ενδέχεται να αγαπήσεις παράφορα το νέο μέλος της οικογένειας. Όπως έχει συμβεί και στους πιο πολλούς από εμάς εδώ στο φόρουμ.

Ο,τι χρειαστείς, από μοντέλα, λεπτομέρειες, τεχνικές πληροφορίες, περί αγγελιών κλπ, εδώ είμαστε.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν σε ενδιαφέρει η άνεση του επιβάτη, τότε από αυτά που ανέφερες το πιο φιλόξενο είναι το Ιnazuma...

Από την άλλη το μόνο που προσφέρεται με ABS είναι το CBR.

Κάπου ξεχάστηκε και το KTM Duke 200...& Duke 390 τα επίσης βγαίνουν και με ABS.

Τέλος δυο πολύ καλές λύσεις για εντός πόλης μετακίνηση είναι τα Kawasaki KLX 250S & Honda CRF250L. Σίγουρα μ' αυτά θα ξεχάσεις τι θα πει λακκούβα, αλλά ο επιβάτης σου θα είναι το ίδιο άνετος με τα Wolf, CBR, Ninja...

Κάτσε λοιπόν και βάλε προτεραιότητες γιατί μόνο έτσι θα καταφέρεις να διαλέξεις κάποιο, εκτός και αν γουστάρεις κάποιο εμφανισιακά οπότε η επιλογή είναι εύκολη :yes: . Γενικά δεν υπάρχει άσχημη επιλογή στην κατηγορία, είναι θέμα καθαρά προσωπικό το τι θα διαλέξεις

Τροποποιήθηκε από τον shadowhunter

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

abs οπωσδηποτε!

κανε test ride σε wolf250, ktm200/390, inazuma και αν ειναι δυνατον βαλε και συνεπιβατη να δει ανεση πισω..

τα cbr,ninja κλπ νομιζω δεν κανουν γι' αυτο που ψαχνεις

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για τη χρήση που περιγράφεις CBR και Ninja δεν είναι τόσο κατάλληλα. Ούτε τα Duke θεωρώ κάνουν για αυτό που ψάχνεις.

Κοιτάς περισσότερο σε Wolf, Inazuma και ίσως κάποιο μικρό on/off που προτάθηκε παραπάνω (λόγω των κακών δρόμων).

Το Wolf έχει ένα μειονέκτημα που λέγεται σέλα συνεπιβάτη η οποία δεν είναι άνετη για διαδρομές εκτός πόλης (διορθώνεται βέβαια αλλάζοντας υλικό).

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλώς μας βρήκες και καλά ποστς!

Μεγαλάθος να πάρεις 2 τροχό μονο κ μονο

για οικονομία δε κοιτάς για κάνα πιο οικονομικό, μικρό αυτοκινητάκι πχ κάνα χιλιάρι ντίζελ με μηδενικά τέλη, μικρή ασφάλεια κ κατανάλωση + τα μικρα πετρελαιοκινητα έχουν φτηνά με μεγάλα διαστήματα σέρβις

Τροποποιήθηκε από τον ziaba

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Aπο μενα το κορυφαιο της μεσαιας κατηγοριας KTM DUKE 390 με abs ! (http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/3933767/)

Μετα θα προτινα το Ninja 250 κλασικη και δοκιμασμενη λυση.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Προσωπικά, εάν θα αγόραζα ένα 250 αύριο θα έπαιρνα αυτό και μόνο αυτό. Λίγο στενή σέλα, αλλά είναι αρχηγός παντός εδάφους (τηρουμένων των αναλογιών). Ειδικά στην πόλη είναι παπί πραγματικό.

Kawasaki-KLX-250R.png

Ένα μικρό review εδώ

http://www.mototriti.gr/data/magazine/viewthema/38389.asp

http://www.car.gr/classifieds/bikes/photos/3420523/

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

επειδη ηθελα να ακουσω πρωτα γνωμες,για αυτο ακριβως το λογο δεν αναφερα ποια μοντελα ειχα στο μυαλο μου.

καταρχην να πω στον φιλο πιο πανω οτι ηδη εχω ενα HONDA CIVIC 1.4 και ειναι αρκετα οικονομικο με 5,6-5,9 λιτρα εντος πολης και 5,5 σε εθνικη οδο αλλα λογω καλοκαιριου και τουριστικης περιοχης η πολη γινεται αθηνα απο την κινηση και τους τουριστες οποτε χρειαζεται ενα διτροχο.

λογω αμαξιου και επειδη εχω μεινει πληρως ικανοποιημενος απο την HONDA κοιταξα πρωτο πρωτο το CBR 250 με ABS και οντως ειναι εργαλειο για τα κυβικα του

ομως και το ninjaki ειναι πολυ ωραιο αλλα δεν ξερω κατα ποσο θα με βολεψει για την δουλεια που το θελω,φανταστειτε οτι θα ειναι μοιρασμενες οι μερες του αμαξιου με το μηχανακι.

τωρα για αυτα τα 2 δεν ξερω ποσο θα ειναι <<ευκινητα>> μεσα στην πολη καθως τα βλεπω καπως <<βαρια>> καταλαβαινεται τι εννοω

επειτα τσεκαρα το suzuki το οποιο και το βρηκα λιγο πιο ιδανικο θα ελεγα.

ψαχνωντας και διαβαζωντας εδω μεσα πετυχα το SYM WOLF 250 ομολογω οτι δεν το ηξερα,οπως δεν ξερω και την εταιρεια αν ειναι αξιοπιστη.η αληθεια ειναι οτι ηταν το πιο φτηνο σε καινουργιο αλλα πανω απο ολα να κοιταμαι και την ασφαλεια τη δικια μας και του συνεπιβατη οποτε εκει κολλαω..

αν με ρωτησετε για εμφανιση και τα 4 ειναι πανεμορφα

το καθενα εχει την δικια του ομορφια,τα μεν 2 πρωτα πιο street τα αλλα 2 πιο μουρικα οποτε και δεν κοιταω θεμα ομορφιας.

τωρα για KTM δεν με γεμιζει για αυτο δεν τα ανεφερα..θυμαμαι οταν ειχε πρωτοβγει και ο δουκας ειχαν τρελαθει ολοι και τον αγοραζαν αλλα εμενα δεν με γεμιζε,γουστα ειναι αυτα θα μου πειτε

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Προσωπικά, εάν θα αγόραζα ένα 250 αύριο θα έπαιρνα αυτό και μόνο αυτό. Λίγο στενή σέλα, αλλά είναι αρχηγός παντός εδάφους (τηρουμένων των αναλογιών). Ειδικά στην πόλη είναι παπί πραγματικό.

Kawasaki-KLX-250R.png

φιλε μου ειναι το ιδανικοτερο για την κρητη γενικα ΑΛΛΑ η γυναικα μου το εχει ξεκοψει τελειως,δεν θελει στυλ edouro :rolleyes:

οποτε να αγορασω τετοια μηχανη (που βρισκεις μεταχοιρισμενα σε φτηνες και λογικες τιμες) και να κανω βολταρακια μονος δεν λεει...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Θα συμφωνήσω με αυτούς που λένε για ΚLX.

Απλά να προσθέσω, ότι το ύψος σου δεν αποκλείει μικρό On-Off.

Ιδιαίτερα για δρόμους Κρήτης και για κάποιο μικρό κι εύκολο χωματόδρομο (παραλία) επιβάλλεται το εντουράκι.

Απ'την άλλη, για να μην ακυρώνομαι, καβάλα όσα σ'αρέσουν εμφανισιακά κι όποιο σου κάτσει πιο καλά πάρ'το.

Πάντα αυτή είναι η γνώμη μου.

Μια χαρά θα γουστάρει κι η γυναίκαι αν είναι χαμηλό εντούρο.

Αν σκέφετεσαι και το γούστο της γυναίκας σου που δε γνωρίζει (φαντάζομαι), που είναι μόνο εμφανισιακό, θα χάσεις από πρακτικότητα.

Τροποποιήθηκε από τον okourkoulos

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εννοειτε οτι η γυναικα δεν επιβαλλει,απλα λεει την γνωμη της οπως και εδω μεσα αλλωστε..

απλα και εγω δεν ειχα στο μυαλο μου να παω σε στυλ εντουρο καθως δεν ειμαι ουτε του βουνου,ουτε πηγαινα ποτε σε κακοτραχαλα μεροι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μπορεις να παρεις δικαβαλλο τη γυναικα σε ενα streetακι, να κεντραρεις λακουβα και μετα να κανεις το ιδιο με το klx250 και μολις λυθηκε το προβλημα σου :P

Επισης τιποτα δεν συγκρινεται με τη χαρα να σου εχεις μολις πεσει το εντουρακι, να το σηκωνεις και να συνεχιζεις χωρις να εχει παθει τιποτα, αντι να μετρας ποσα κατοσταρικα θες σε πλαστικα..

Για θεμα ανεσης συνεπιβατη, αν μιλαμε για 100 χιλιομετρα και η χειροτερη σελα του κοσμου με μια πετσετα πανω ειναι τουλαχιστον υποφερτη.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τοτε θελεις street και μονο street.

Δοκιμασε τα ολα και διαλεγεις....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν το προτεινα το klx επειδη σε ειδα για πολυ streetaδικη φαση. Αλλα επειδη το εχω ζησει να ξερεις οτι δεν υπαρχει καλυτερη μηχανη σε αυτα τα κυβικα για την πολη και ιδιαιτερα για το μερος που εισαι. Με τις δυνατοτητες που εχει ξεκλειδωνεις εναν ολοκληρο κοσμο εξερευνησης ειδικα εκει που εισαι που μπορεις να ευχαριστηθεις καλιστα με τη γυναικα. Βαζεις και καμια αλλη σελα και θα ειστε βασιλιαδες. Δοκιμασε το πριν το αποριψεις μονο αυτο μπορω να πω(αν και πρεπει να το ζησεις για να καταλαβεις).

Περα απο αυτο το wolf 250 ειναι η καλυτερη επιλογη για μενα. Τα supersport δε θα σε βολεψουν οπως θα ηθελες. Επισης το ninja ειναι το καλυτερο απο τα δυο. Νευρικο δεν ειναι ουτε κατα διανοια.

Αλλα οπως ειπα, πρωτα klx μετα wolf και αμα εισαι τοσο κολλημενος μετα ninja(που ειναι λαθος για μενα τετοιας κατηγορια μηχανη για τη χρηση που θες).

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φιλε μου νομιζω οτι αν κ εισαι αναμεσα σε 4 μηχανες νομιζω οτι πρπει να εισαι λιγο πιο συγγεκριμενος στο τι ζητας.Αναμεσα σε ντυμενα και γυμνα υπαρχουν τεραστιες διαφορες τις οποιες πρεπει να αξιολογησεις σε υπερ και κατα.Εγω ας πουμε μιας και ηθελα γυμνη μηχανη επρεπε να επιλεξω μεταξυ του wolf και του inazuma. Παντως μην σε φοβιζει η αξιοπιστια του sym το εψαξα παρα πολυ και εδω μεσα κ μου ειπαν απο παντου τα καλυτερα.Δεν θα σ προτεινω κτ γτ αναμενομενο ειναι να σου πω το inazuma μιας και εγω αυτο επελεξα (κ εμεινα απολυτα ικανοποιημενος απο ολες τις αποψεις, οριστε κ το link αν θες να μαθεις για το suzuki 2 πραγματα παραπανω

Suzuki Inazuma 250 ) αλλα να ξερεις οτι και τα 4 ειναι αξιολογα κ θα σε βγαλουν ασπροπροσωπο. Αν εισαι απο αθηνα ομως πηγαινε στις αντιπροσωπιες που τα εχουν για test ride και δοκιμασε τα.Αυτο θα σε διευκολινει στην αποφαση και στην επιλογη πολυ παραπανω γιατι θα εχεις δικη σ αποψη κ μετα το συζηταμε ολοι μαζι παλι αφου μας πεις εντυπωσεις.

Τροποποιήθηκε από τον borgiriadis1

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Θες άνεση επιβάτη και συνεπιβάτη, οικονομία, παπί για την πόλη κτλ. και αν δεν έβαζες το κριτήριο του 250 εγώ θα σου πρότεινα κατευθείαν κανένα f650gs.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Aν το δικάβαλο σε ενδιαφέρει πολύ μην πάρεις σε καμία περίπτωση 250άρι εντουράκι. Είναι ό,τι πιο άβολο για συνεπιβάτη.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Aν το δικάβαλο σε ενδιαφέρει πολύ μην πάρεις σε καμία περίπτωση 250άρι εντουράκι. Είναι ό,τι πιο άβολο για συνεπιβάτη.

Δεν θα το ελεγα γιατι στο inazuma ειναι ιδιαιτερα ανετη και για τους δυο αναβατες.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Με μια χοντρη σελα δε διορθωνεται αυτο?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν θα το ελεγα γιατι στο inazuma ειναι ιδιαιτερα ανετη και για τους δυο αναβατες.

To Inazuma δεν είναι εντουράκι όμως.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν καταλαβα οτι ο φιλος ηθελε εντουρο.Πιο πανω στο φορουμ ανεφερε 4 μοντελα μαζι με το inazuma κ γι αυτο το ειπα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Sorry φιλε wolf 31 τωρα διαβασα καλυτερα το ποστ.δεν ειδα οτι ανεφερε για εντουρακι.εχεις δικιο.(Και οντως το εντουρακι ειναι απιστευτα αβολο κ οχι μονο για τον συνεπιβατη).

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα