Jump to content
mike_fr

Scooter 200-300 cc

Recommended Posts

Δεν ειμαι συνηθισμενος να γραφω σ´ αυτη την ενοτητα,ελπιζω να υπαρχει καποια κατανοηση...Μετα την κλοπη της μηχανης μου θελω να παρω καποιο σκουτερ το οποιο δεν ξερω ποσο θα το κρατησω,αλλα πιστευω σιγουρα ενα χρονο ....το μπατζετ ειναι περιπου απο 2- 3500...

Δεν μ´ αρεσουν τα παπια,οχι οτι τα σνομπαρω,αλλα δεν μου ταιριαζουν...μαλλον θα προτιμησω 16αρηδες τροχους κ δεν εχω στοχο την απολυτη ιπποδυναμη....θα εκτιμηθουν ιδιαιτερα τα καλα φρενα κ η αναρτηση(πολλα ζηταω απο σκουτερ αυτης της αξιας νομιζω) παρα το γκαζι ... Επισης δε θελω να χρυσοπληρωνω τα σερβις αλλα οκ δεν περιμενω κ με 20 ευρω να κανω δουλεια .... Ξερω οτι το Sh ειναι πολυ καλο σκουτερ αλλα δεν μπορω να το χωνεψω εμφανισιακα κ πολυ(οταν εχει τη μαμα μπαγκαζιερα ειναι πιο ευπεπτο )κ κατω απο τη σελα δε χωραει κ τιποτα ...μαλλον οχι κι ας εχω 400 € εκπτωση στη χοντα ... Δοκιμασα σημερα ενα aprilia scarabeo 200 τελος του 11 με 10000 χλμ ...μια χαρα μου φανηκε το γκαζι του.αλλα οταν πατησα φρενο απογοητευτηκα ... Τετοιο φρενο εχουν ολα τα σκουτερ σε νορμαλ τιμη ;; Επισης ειδα πως υπαρχει το Piagio Carnaby 300 σε προσφορα στα 3200 ...αποψεις γι αυτο ;;; Επισης Sym citycom ??scarabeo 300 ?? αλλες προτασεις ;;satelis 250-400 ?? (καποια αλλη προταση ;;;)χελπ, χαμενος σ´ενα σκουτεροχαος !!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

απο μενα κοιτα το xmax 250 το εχει ο πατερας μου και απο γκαζι και αναρτησεις μετρια πραγματα αλλα εχει πολυ ωραια φρενα και μιλαω για μοντελο 2005 οποτε τα καινουργια θα ειναι ακομα καλυτερα!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η οικονομική σου επιλογή είναι το citycom 300. Καίει ελάχιστα (κοντά στα 3), είναι αρκετά αξιόπιστο, με αρκετά καλή ποιότητα κατασκευής και καλή ποιότητα πλαστικών, άνετο, πολύ καλά φρένα (ειδικά με το συνδυασμένο), με φτηνά σέρβις, και πληθώρα ανταλλακτικών. Από αναρτήσεις είναι μέτριο, όπως και τα πιο πολλά σκούτερ...

Τα yamaha είναι η ακριβή λύση....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το citycom αν θες 300αρι η το hd2 200i αν θες κατι μικροτερο. 170cc ειναι βασικα αλλα τα 200αρια του ριχνουν ελαχιστα, εχει φρεναρες και στριβει μεχρι να ακουμπησεις γονατο κατω με καλα λαστοιχα(το εννοω...) :_rock-on: Επισης επειδη κατασκευαζεται στην taiwan η ζεστη που εχουμε εδω δεν του λεει απολυτως τιποτα. Ακριβα service με τη sym ξεχασε τα. 25 ευρω ηταν το ακριβοτερο service που πληρωσα οσο ειχα το hd2 στα 4000 χιλιομετρα. Το ιδιο με τα ανταλλακτικα. Αξιοπιστια επισης κορυφαια.

Στη θεση σου βεβαια θα κοιτουσα για καποια μηχανη μιας και βρισκεις οτι θες σε αυτο το budget. Αν εχεις υπαρξει κατοχος scooter στο παρελθον παω πασο, αλλα να ξερεις οτι αν εχεις μαθει να οδηγας μηχανη το scooter υπαρχει μια σοβαρη πιθανοτητα να το μετανιωσεις οταν φυγει ο ενθουσιασμος σου μετα απο λιγο καιρο.

Τροποποιήθηκε από τον Angel13

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ότι λέει ο Γιώργος απο πάνω και φυσικά ολοκαίνουργιο με την εγγύησή του.

Το Γιαμάχα είναι άριστο αλλά η τιμή του για καινούργιο είναι εκτός αναφερθέντος προυπολογισμού.

Εφόσον δεν σε ενδιαφέρει το γκάζι να προτείνω και μερικά άλλα :

-YAMAHA XENTER 150

-HONDA PCX 150.

Άν όμως θέλεις να βγαίνεις και εκτός πόλεως τα 300άρια είναι μονόδρομος οπότε SYM από μένα όπως προανέφερα καινούργιο.

Καλή επιλογή.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κι εγω θα συμφωνησω με τον Angel 13.

Οντως ειναι 171 το 200αρι και 271 το 300αρι, ομως πανε παρα πολυ καλα.

Για το 200αρι (που εχω) θα πω οτι πραγματι ξυνεις, πραγματι δεν ειναι ακριβα τα service, εχει καλη ποιοτητα, αλλα απο φρενα δεν ξερω (παρα το οτι μου φαινονται πολυ καλα) διοτι δεν εχω εμπειρια με αλλα scooter.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

To εμπρός φρένο του HD είναι λίγο άσχημο σε αίσθηση και χρειάζεται 2-3 δάκτυλα.

Το πίσω είναι απλά εκπληκτικό.

Σε σχέση με άλλα σκούτερ είναι άνω του μέσου όρου συνολικά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αλλα απο φρενα δεν ξερω (παρα το οτι μου φαινονται πολυ καλα) διοτι δεν εχω εμπειρια με αλλα scooter.

Οχι μονο ειναι τα φρενα πολυ καλα, αλλα η ολη γεωμετρια καθιστα ΑΔΥΝΑΤΟ το να πεσεις φρεναροντας. Οταν το ειχα δεν ειχα αλλαξει τα μουφα λαστοιχα που εχει και εκτος αυτου τα ειχα λιωσει. Ειχα κανει αποιρα φρεναρισματα με παρα πολλα χιλιομετρα οπου ειχα χασει και το μπροστινο και το πισω αλλα απλα το κρατουσα εχοντας τα ποδια κατω. Δυο απο τα κορυφαια φρεναρισματα χωρις λαστοιχα που ειχα κανει ηταν ενα οταν ειχα κανει λαθος υπολογισμο και πηγαινα με σταθερη πορια προς το να πεσω απο το λυκαβητο :pray: και ενα αλλο στη Μεσογειων πηγαινοντας με 110 οταν καταλαβα οτι η γεφυρα ηταν πηχτρα και πηγα απο τα 110 στα 30 καπου μεσα σε 50 και κατι μετρα. Ειναι ΠΟΛΥ ασφαλες μηχανακι.

To εμπρός φρένο του HD είναι λίγο άσχημο σε αίσθηση και χρειάζεται 2-3 δάκτυλα.

Το πίσω είναι απλά εκπληκτικό.

Σε σχέση με άλλα σκούτερ είναι άνω του μέσου όρου συνολικά.

Το hd2 εχει διαφορετικο και πολυ καλυτερο φρενο μπροστα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και μην ξεχάσουμε μιας και αναφέρθηκε να σε ενημερώσουμε φίλε μου πως αν τελικά επιλέξεις ΣΥΜ το πρώτο που θα πρέπει να κάνεις θα είναι να αλλάξεις τα απαράδεκτα λάστιχα ΜΑΧΧΙS που φοράει.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και μην ξεχάσουμε μιας και αναφέρθηκε να σε ενημερώσουμε φίλε μου πως αν τελικά επιλέξεις ΣΥΜ το πρώτο που θα πρέπει να κάνεις θα είναι να αλλάξεις τα απαράδεκτα λάστιχα ΜΑΧΧΙS που φοράει.

To δικό μου είχε KUHMO νομίζω

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

To δικό μου είχε KUHMO νομίζω

Αυτά τι λέγανε Γιώργο?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σε νερό μονίμως γλιστράγανε. Σε καυτό ήλιο το ίδιο. Είχαν νάυλον νομίζω μέσα....

Έβαλα τα πιρέλια και ησύχασα....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σε νερό μονίμως γλιστράγανε. Σε καυτό ήλιο το ίδιο. Είχαν νάυλον νομίζω μέσα....

Έβαλα τα πιρέλια και ησύχασα....

Ευχαριστώ φίλε μου, άρα ισχύει το ίδιο και για αυτά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η οικονομική σου επιλογή είναι το citycom 300. Καίει ελάχιστα (κοντά στα 3), είναι αρκετά αξιόπιστο, με αρκετά καλή ποιότητα κατασκευής και καλή ποιότητα πλαστικών, άνετο, πολύ καλά φρένα (ειδικά με το συνδυασμένο), με φτηνά σέρβις, και πληθώρα ανταλλακτικών. Από αναρτήσεις είναι μέτριο, όπως και τα πιο πολλά σκούτερ...

Τα yamaha είναι η ακριβή λύση....

Αυτο ακριβως θα προτεινα και εγω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

κοιτα κ το NC 700, 700 λεει αλλα ουσιαστικα ειναι ψοφιο 300ρι της αγορας !!!

για το hd 200 που το εχω, οποτε το προτεινω, φτηνο, φτηνα σερβις, πολυ καλη αποκριση στο γκαζι του, πισω φρενο αριστο, μπροστινο ασ τα λεμε προς χαραδρα (πολυ σκληρο κ ασαφες) απο καταναλωση δεν ξερω γτ δεν με ενδιαφερει κ τοσο (μια στο τοσο παω στο νησι) πολυ καλο δικτυο (δεν το περιμενα) ανταλακτικα κ μια ανακληση αμεσα χωρις πολλα πολλα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Να ξανα πω για να μην μπερδευομαστε οτι αφου λογικα αν παρει το 200αρι θα παρει το hd2 να ξερει οτι το μπροστινο φρενο που εχει ειναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ και καμια σχεση με το φρενο του παλιου που αποτι βλεπω ηταν χαλια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σε αυτα το budjet καλή λυση ειναι και ενα μεταχειρισμένο sh 300.. ναι μεν είναι λιγο ακριβό στην συντήρηση αλλά σαν σκουτερ πιστεύω είναι το κορυφαίο στα κυβικά .

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

οταν αναφερα το χμαχ μιλουσα για μεταχειρο παιδια γιατι προφανως καινουργιο ξεφευγει!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αλλα εφοσον δεν αρεσει στο φιλο που εκανε το ποστ ...να χαμε να λεγα με..

Τουλάχιστον έχει γούστο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σε αυτα το budjet καλή λυση ειναι και ενα μεταχειρισμένο sh 300.. ναι μεν είναι λιγο ακριβό στην συντήρηση αλλά σαν σκουτερ πιστεύω είναι το κορυφαίο στα κυβικά .

Καθόλου ακριβό όπως έχω επεξηγήσει αναλυτικότατα σε παλιότερα πόστ φίλε μου.

Μύθος που διατηρείται είναι αυτός.

Όποιος γνωρίζει καλά τα σκούτερ και τη συντήρησή τους, οι τιμές των αναλωσίμων είναι ανηρτημένες παντού και δεν είναι κρυφές.

Μπορεί να ψάξει σε συνδυασμό με τα διαστήματα σέρβις και αυτού και άλλων και να βγάλει κόστος χρήσης αλλά θέλει δουλειά και δεν νομίζω πως τόχει κάνει κάποιος αυτό σε συγκριτικό.

Άν δε πιάνουν λίγο τα χέρια σου και τα κάνεις όλα μόνος σου όπως εγώ, τότε μιλάμε για μεγάλα γλέντια αλλά ας μην επεκταθούμε γιατί ο φίλος που άνοιξε το θέμα δεν ενδιαφέρεται για αυτό για δικούς του λόγους οπότε ας βοηθήσουμε όσο μπορούμε σε αυτά που ρωτάει αν μπορούμε.

Υ.Γ. Φιλικά πάντα και το επισημαίνω απλά επειδή μετά από 3 χρόνια χρήσης - συντήρησης το ξέρω πλέον σαν την τσέπη μου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Χαχαχα !!εχω πεθανει με τα"περι nc " !! Το ξερω οτι το sh 300 ειναι πολυ καλο κ θα μπορουσα να το κοιταξω τωρα που το σκεφτομαι, αλλα ρε γμτο δεν εχει καθολου χωρο κατω απο τη σελα κ στην τιμη που εχει μεταχειρισμενο( αν βρεις !) κανει οσο κανουν τα καινουρια ! Θα παω μια βολτα να δω τα sym... Γνωμες για το carnaby 300 υπαρχουν ;;

Επισης μου πουλαει ενας φιλος ενα k-xct με 1000 χλμ 4000 ευρω αλλα δεν θελω ν ανεβω τοσο ρε γμτο ....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Επιση εχει δει κανεις αν εχει καποια εταιρεια προσφορα σε καποιο ;;εχω δει μονο το carnaby 300 στα 3200

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

SH300i (πρώτη άδεια '09) χωρίς ABS πέρυσι το πήρα €2800... ΔΕΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΩ ΑΛΛΟ!!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα