Jump to content
μάθο...

Συνεργειο:Εργασια & ανταλλακτικα...

Συνεργειο για εργασια ή και αναλωσιμα απο εκει;  

92 ψήφοι

1. 1. Το βλεπεις "ομορφο-σωστο-πρεπον"κλπ να πας εσυ τα αναλωσιμα στο μαστορα και να βαλει την εργασια κ το μαγαζι;

• Τον ψιλοπηδ@ς αλλά δεν εχω προβλημα να το κανω...αλλωστε ας μη μου επιανε τον κ@λο να τα παρω απ'αυτον
      29
    • Μπα οχι δεν το βλεπω ωραιο.Αν και σαφως θα τα εχει πιο ακριβα,την "ντρεπομαι" τη δουλεια αυτη και τα αγοραζω απο το μαγαζι...
      16
    • Δεν εχω κανενα ενδοιασμο.Θα τα παω εγω και αν του το πω και δεν θελει παω σε αλλον...
      38
  2. 2. Το κανεις εσυ αυτο γενικα;

• Ναι-αρκετα συχνα και δεν εχω κανενα προβλημα ή ενδοιασμο
      24
    • Μονο αν βρω διαφορές στην τιμη που να το αξιζει...αν ειναι πανω κατω λιγο πιο ακριβα εκει τα παιρνω εκει
      50
    • Οχι,δεν πολυασχολουμαι,μη μου τα πρηζει κιολας ..αστο...ολα εκει.
      9
  3. 3. Αν ησουν εσυ ο μαστορας θα σε χαλαγε να σου πουν "βαλε την μαστοριά και θα στα φερω ολα εγω"

• Ναι θα με χαλαγε σε σημειο να του ελεγα "το ματρακα σου και σε αλλο συνεργειο"
      3
    • Θα με ψιλοχαλαγε αλλά ξεροντας οτι θα ζητουσα ακριβοτερα και θα ηθελα τον πελατη ετσι κ αλλιως,θα συμφωνουσα
      26
    • Δεν θα ειχα κανενα θεμα,αλλωστε θα επαιρνα το κατι τις για την εργασια,οπότε ας τα φερει ο πελατης
      54

Recommended Posts

Πας συνεργειο για service της μοτοσυκλετας σου(αν το κανεις το service μονος σου ακομα καλυτερα αλλά ...εισαι οφτοπικ ρε φιλαρακι οπότε πας σε αλλο τοπικ :P )...Το ερωτημα μου ειναι κατα ποσο ειναι ..πώς να το πω...κατα πόσο ειναι σωστο και "καθως πρεπει" να λεμε στο μαστορα οτι σου εφερα τα λαδια φιλτρα τακακια αλυσιδες γραναζια φιλτρα αερα νερα ψυγειου και λοιπα ανταλλακτικα κ αναλωσιμα και εσυ βαλε μονο τη "μαστορια σου" και το μαγαζι σου...Αν ειναι σωστο δηλαδη...σαν να πας καπως σε μια ταβερνα και να σου πει τι θα παρεις και συ του πεις εχω φερει μαζι κατι μπριζολακια και κατι σαλατες και φετες και λουκανικα και εσυ βαλε τη θρακα ψηστα και πιασε καμμια μπυριτσα παγωμενη και λογαριασμο στο τελος...

Δεν ξερω κατα πόσο πιανεις το ερωτημα μου...

Το κανεις εσυ αυτο;Δηλαδη να ξερεις τι θελει η μηχανη σου απο αναλωσιμα και ανταλλακτικα για το service,να τα πας εσυ και να του πεις θελω μονο να τα βαλεις και να κανεις ετσι ενα τσεκ μια απ'ολα...

Για παμε αποψεις :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

αν και κανω μονος μου οτι χρειαζεται δεν θα βγω οφτοπικ.(κ δεν θα ψηφισω)

λογικο μ ακουγεται κ δεν ειναι ''γυφτια'' εφοσον τις υπηρεσιες που σου παρεχει τις πληρωνετε κ με το παραπανω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν και δεν έχει τύχει να πάω μέχρι στιγμής στο συνεργείο για κάποια εργασία στο μηχανάκι μου διότι τα κάνω όλα μόνος μου, απαντώ καθαρά για να πω την άποψή μου γιατί μπορεί κάποια στιγμή να χρειαστεί να πάω σε κάποιο συνεργείο. Δεν πιστεύω οτι είναι κακό να πας σε ένα μάστορα με τα πράγματα στο χέρι και να του πεις βάλτα μου. Έτσι και αλλιώς και αυτός θα έχει κάποιο κέρδος απο την εργασία αλλά και εγώ θα βγώ κερδισμένος αφού θα μου έρθουν πιο φθηνά τα πράγματα. Άλλωστε αν φερθεί σωστά θα τον προτείνω και σε 2-3 φίλους αν χρειαστούν κάποια στιγμή κάποιο συνεργείο. Το αποτέλεσμα πάντως είναι οτι θα κερδίσει ο μάστορας, δεν θα χάσει.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

το να στραβωσει ο μαστορας που του πας ανταλακτικα ειναι σα να λεει οτι σου πιανει τον κ@λο νομιζω...

ισως το κανουν καποια εξουσιδοτημενα επειδη 'βαζω μονο original'

επισης ξεχασες να ρωτησεις αν ειναι γυφτια να παιρνεις τα αναλωσιμα απο το μαστορα και να τα βαζεις μονος σου :tease:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πολυ ωραιο θεμα (τουλαχιστον για μενα :blush2: ) Η αληθεια ειναι οτι μερικες φορες εχω ντραπει να τα αγορασω και να παω να του πω ''βαλτα'' αλλα εχουν υπαρξει και φορες που χωρις κανεναν ενδοιασμο τα πηρα τα πηγα τα εβαλε και ολα κομπλε.

Ετσι εχω καταληξει στο κλασσικο '' ναι μεν...αλλα... Πολλοι μαστοροι το ξεφτλιζουνε με αυτα που χρεωνουνε και δεν σε σεβονται, οποτε εσυ γιται να τους σεβαστεις?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το είχα πρόσφατα το δίλημμα... Τελικά τα πήρα όλα από το μάστορα, αν και υπήρχε περίπτωση να χρειαζόμουν και άλλα ανταλλακτικά και μου είπε από μόνος του αν θες πάρτα και φέρτα μου, δεν έχω θέμα. Ότι θες μου λέει φέρτο. Όταν το κόστος είναι λογικό και είναι καλός ο μάστορας, εγώ τουλάχιστον τα παίρνω όλα από εκεί. Ειδικά αν σου έχει κάνει και εξυπηρετήσεις... Είναι λίγο λεπτό το ζήτημα... Ότι θα βγάλει το κάτι της και από τα αναλώσιμα θα το βγάλει, αν το συνολικό κόστος όμως είναι νορμάλ τότε γιατί να μην τα πάρω όλα από εκεί; Στο φινάλε μπορεί αν του πας τα αναλώσιμα μπορεί να σου χρεώσει παραπάνω εργασία, να μην ασχοληθεί και τόσο κτλ κτλ κτλ...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το έχω κάνει και θα το ξανάκανα. Ας μη μου έπιανε τον κ@λο να τα έπαιρνα απ'αυτόν...

Στην τελική ας το γυρίσει το μαγαζί από συνεργείο σε πώληση λαδιών και ανταλλακτικών... ΜΑΣΤΟΡΑΣ είναι, όχι ΠΩΛΗΤΗΣ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν απάντησα το ερωτηματολόγιο διότι δεν με εκφράζει καμία απάντηση από την πρώτη ερώτηση.

Αυτό γιατί έχω στο μυαλό μου ότι όποτε πηγαίνω στον μάστορα τα αναλώσιμα, που τα αγοράζω εγώ, και κάνω την σούμα μου βγαίνει πιο πολλά απ' ότι να τα πάρει εκείνος. Με λίγα λόγια, συνήθως, με συμφέρει να παίρνει ο μάστορας τα αναλώσιμα, αρκεί φυσικά να ξέρω τι παίρνει και να το παίρνει σε σωστές τιμές. Αλλά ας πούμε ότι το παίρνει στις ίδιες με μένα. Το αποτέλεσμα είναι ότι το ΦΠΑ το βάζει στην τσέπη, μιας και εκείνος παίρνει το τιμολόγιο αγοράς στο όνομά του, και εμένα μου κάνει πολύ καλύτερη τιμή στην εργασία του....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν απάντησα το ερωτηματολόγιο διότι δεν με εκφράζει καμία απάντηση από την πρώτη ερώτηση.

Αυτό γιατί έχω στο μυαλό μου ότι όποτε πηγαίνω στον μάστορα τα αναλώσιμα, που τα αγοράζω εγώ, και κάνω την σούμα μου βγαίνει πιο πολλά απ' ότι να τα πάρει εκείνος. Με λίγα λόγια, συνήθως, με συμφέρει να παίρνει ο μάστορας τα αναλώσιμα, αρκεί φυσικά να ξέρω τι παίρνει και να το παίρνει σε σωστές τιμές. Αλλά ας πούμε ότι το παίρνει στις ίδιες με μένα. Το αποτέλεσμα είναι ότι το ΦΠΑ το βάζει στην τσέπη, μιας και εκείνος παίρνει το τιμολόγιο αγοράς στο όνομά του, και εμένα μου κάνει πολύ καλύτερη τιμή στην εργασία του....

Έχεις συγκρίνει τις τιμές στα τακάκια ή σε άλλα ακριβά αναλώσιμα;

Γιατί για τα λάδια 3-4€ διαφορά δεν είναι τίποτα αλλά 20€ στα τακάκια (στο 1 ζευγάρι) είναι :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν θέλω να είμαι απόλυτος. Είπα πιο πάνω ότι υπό την προϋπόθεση ότι αγοράζει με τις ίδιες τιμές, προτιμώ να τα παίρνει ο μάστορας. Σίγουρα υπάρχουν περιπτώσεις όπου ειδικά σε ακριβά ανταλλακτικά συμφέρει να τα παίρνεις ο ίδιος.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ο μαθ

1.πηγε διακοπες

2.ξεκουραστικε κ

3.επανηλθε δριμύτερος...

τρια λαθη σε τρια σκεπτικα...γερνάς... :crazy: :D

Γιατί για τα λάδια 3-4€ διαφορά δεν είναι τίποτα αλλά 20€ στα τακάκια (στο 1 ζευγάρι) είναι :)

Δεν ειναι ομως μόνο η πιθανη διαφορά τιμης.Εμενα ας πουμε μού το'παιζανε τρελλιτσα οταν ζητησα να βαλω συγκεκριμενο τυπο λαδιου και μου λεγανε οχι μονο αυτα που προτεινει η εταιρεια ΠΡΕΠΕΙ και καλα να βαλω...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πάντα τα ανταλλακτικά και τα αναλώσιμα από το συνεργείο για να έχει και την ευθύνη σε περίπτωση ελαττώματος αυτός.

Πιο καλά 10 - 20 € παραπάνω και κανένα ρίσκο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Όμορφη φάση στο μάστορά μου, όταν άνοιξα καπάκι κάρτερ και είδα την φτερωτή της τρόμπας νερού διαλυμένη και αφού διεπιστώθη καμμένη φλάτζα... Ε=Εγώ Μ=Μάτσορας

Μ:Βλέπεις εδώ τι έχει γίνει ε? Η χόντα δεν δίνει φτερωτές, πάει όλο το καπάκι κομπλέ.

Ε: Έχω, παμ παρακάτ.

Μ:Ξέρεις, μπορεί να έχει αρπάξει και πιστόνι λίγο, ή οι ανοχές του κυλίνδρου σου να έχουν πάρει οβάλ από τα χρό

Ε: Έχω και κυλινδροπίστονο πάμ παρακάτ

Μ:Η καμπάνα σου έχει πετσικάρει λίγο

Ε: Μια απ τα ίδια, παμ παρακάτ

Μ:Σίγουρα είναι για ΑΧ-1, μην είναι από ΝΧ και δεν ταιριάζουνε. Αλλά θα αργήσει γιατί πρέπει να παραγγείλω και φλάτζες κάρτερ και κεφαλής.

Ε: Έχω και τις 2 φλάτζες γνήσιες Honda, τίποτα που δεν έχω έβγαλε το μηχανάκι? :crazy:

Μ: Όχι ρε συ, μόνο αυτά.

Ε: Α στα διάλα παραλίγο να με αγχώσεις..

Εκείνο το πρωινό, παίζει να γλίτωσα μέχρι και 1000€ δόξα νάχει ο Σαρακακ...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πριν απαντησω επι της ουσίας, να πω οτι ήμανε απο αυτουνούς που αφήνανε καλή τη πίστη τη μηχανή στο "μαστορα" (επειδή δεν γνώριζα το αντικείμενο μηχανές) και του έλεγα "εσύ ξέρεις καλύτερα", ακολούθως λοιπόν, αυτός έκανε του κεφαλιού του.

Αργότερα, όταν άρχισα να καταλαβαίνω τι γίνεται, έφερνα τα ανταλλακτικά μαζί μου παραμάσχαλα και του έλεγα, μεγειά μου.

Ωσπου, αγανάκτισα και τα κάνω ολα μόνος μου.Όχι απαραίτητα για το οικονομικό (που είναι ΣΟΒΑΡΟ), αλλα και γι την ποιότητα παρεχομένων υπηρεσιών.

Με αυτόν τον πρόλογο θέλω να επισημάνω οτι δεν ήμουν off topic, με κάνανε, αρα δικαιούμαι να απαντήσω. :lol:

1ον Η φράση .....Το βλεπεις "ομορφο-σωστο-πρεπον".....Το πως το βλέπει ο καθένας είναι πολυπαραγοντικό ζήτημα και συνήθως έχει να κάνει με το τι "σηκώνει" η τσέπη του καθώς και άλλοι λόγοι.

Η φράση "όμορφο - σωστό - πρέπον" περιγράφουν μία ιδανική κατάσταση - συμπεριφορά. Στην προκειμένη περίπτωση, λαμβάνεις κάτι ιδανικό (σαν υπηρεσίες) για να ανταποδώσεις κάτι ιδανικό; Όλα είναι, δούναι και λαβείν,ο νόμος της αγοράς, της ελεύθερης αγοράς το επιβάλει, ειδάλλως θα σου το λέγανε απο μόνοι τους, δεν έχουν τέτοια κολλήματα.

Τώρα, για το παράδειγμα με την ταβέρνα.....αν και το βρίσκω λίγο άκυρο...παρ'όλα αυτά δεν ακούγεται και πολύ μακρινό σαν σενάριο, εδώ πας με τις δικές σου γάζες στα νοσοκομεία. Δεν θα πας με μία κολοκυθάκια στην ταβέρνα;;;

2ον.....Το κανεις εσυ αυτο γενικα;.... Κατα κανόνα, ΝΑΙ.

3ον......Αν ησουν εσυ ο μαστορας......Αν ήμουν μάστορας, φυσικά και θα με ενοχλούσε, αφού έχω κέρδος απο τα γύρω - γύρω τζιβιτζιλίκια. Όταν κάποιος παίρνει την απόφαση και ανοίγει συνεργείο,ξέρει και αυτα και τα άλλα κόλπα για να βγάλει χρήμα.Το κάνει λοιπόν,ενσυνειδητα.

Επειδή όμως, ξαναλέω όλα γυρνάνε γύρω απο το οικονομικό, δέν μπορείς να πείς σε κάποιον που δεν έχει δουλειά ή έχει χάσει 40% και 50% και 60% του μισθού του αν κανει καλά ή όχι.

Τροποποιήθηκε από τον axelpap

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αναλωσιμα τυπου λαδια μπουζι φιλτρα κτλ δεν θα πηγαινα καν στον μαστορα να τα αλλαξει.Σαν Γιωργος θεωρω απαραδεκτο απο τον εαυτο μου να τρεχω σε μαστορους για χαζα πραγματα που ξερει να κανει κ ο 10χρονος αδερφος μου(ναι,ξερει!).Σε μηχανικο θα παω για κατι το οποιο θα εχω ασχοληθει πολυ κ δε θα βγαζω ακρη,για σοβαρα μοτερικα ή ηλεκτρικα θεματα ή δεν εχω καταλληλα εργαλεια οπως περιεργους εξωλκεις,αεροκλειδο ή κατι αντιστοιχο.Και παλι ομως θα του παω το μηχανακι μονο για να λυσει το συγκεκριμενο κομματι και μετα θα το παρω να συνεχισω εγω την επισκευη...Sorry για το offtopic

Τροποποιήθηκε από τον modeoner

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πριν απαντησω επι της ουσίας, να πω οτι ήμανε απο αυτουνούς που αφήνανε καλή τη πίστη τη μηχανή στο "μαστορα" (επειδή δεν γνώριζα το αντικείμενο μηχανές) και του έλεγα "εσύ ξέρεις καλύτερα", ακολούθως λοιπόν, αυτός έκανε του κεφαλιού του.

Αργότερα, όταν άρχισα να καταλαβαίνω τι γίνεται, έφερνα τα ανταλλακτικά μαζί μου παραμάσχαλα και του έλεγα, μεγειά μου.

Ωσπου, αγανάκτισα και τα κάνω ολα μόνος μου.Όχι απαραίτητα για το οικονομικό (που είναι ΣΟΒΑΡΟ), αλλα και γι την ποιότητα παρεχομένων υπηρεσιών.[...]

στην ίδια φάση βρέθηκα και εγώ και έτσι αποφάσισα ότι από την στιγμή που 13χρονα τσιπιρικια στο χωριό (για την χαρά του κατσαβιδώματος έτσι, μην φανταστείτε ότι κάνον τπτ σούζες με στρογγυλοφάναρα κι'έτσ'! είναι παράνομα πράγματα αυτά και κατακριτέα!!!) μπορούν να τα κάνουν μόνα τους το ίδιο μπορώ και εγω!!!

κάτι η απάθεια του πρώτου μου μηχανικού κάτι οι διαπιστώσεις του τωρινού μου για ατασθαλίες στην ποιότητα της δουλειάς του πρώτου κάτι "τάδε" τύπο λαδιού τους ζητάς και σου απαντάνε "εντάξει" αλλά μετά κοιτάζεις τα ράφια του και τέτοιο λάδι που ζήτησες δεν βρίσκεις πουθενά και αν κάνεις το λάθος να ρωτήσεις παίρνεις και μια απάντηση του τύπου "αφού τέτοια παίρνουνε οι βέσπες, το λάδι που θες είναι για αγωνιστικά" με έπεισαν ότι καλύτερα τα αναλώσιμα να τα φροντίζω μόνος μου και στον μάστορα να πάω αν όντως γίνει κάποια ζημιά ή αν βρεθώ αντιμέτωπος με κάποια κατάσταση που δεν κατανοώ...

συνεπώς,

1)δεν μπορώ να απαντήσω δεν έτυχε να το κάνω ή να το σκεφτώ αν και μου φαίνεται λογικό! στην Αγγλία γνωρίζω υπάρχουν "συνεργεία" τα οποία τα πληρώνεις με την ώρα και στην ουσία μόνο τον εξοπλισμό σου νοικιάζουν γιατί καλείσαι να τα κάνεις μόνος σου γιατί να μην υπάρχει και μια πιο ενδιάμεση κατάσταση στην οποία πληρώνεις τον εξοπλισμό και τα εργατικά αλλά τα ανταλλακτικά τα φέρνεις εσύ...

2)δεν έτυχε αλλά γιατί όχι?

3)θα μου κακοφαινόταν σίγουρα αφού χάνω κέρδος από τα παρελκόμενα αλλά δεν θα έλεγα και τπτ, δικαίωμα του πελάτη είναι έτσι και αλλιώς...

Τροποποιήθηκε από τον Derek_

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δηλώνω ερασιτέχνης μάστορας, οπότε δεν ξέρω ούτε το κοντινότερο συνεργείο. Παρόλα αυτά μου λείπουν πιο ειδικευμένα εργαλεία, για τα οποία συχνά βγαίνω στη ζητιανιά.

Όπως προαναφέρθηκε, ο μάστορας φτιάχνει, δεν πουλάει ανταλλακτικά. Συχνά δεν πάει καν να τα πάρει, του τα φέρνουν στο μαγαζί. Γιατί να βγάζει απ αυτά? Εκτός αν πρόκειται για κάτι ψαγμένο το οποίο δεν βρίσκεις ή βαριέσαι να ψάξεις σαν ιδιώτης, οπότε βάζεις το κόπο του και το ψάξιμό του.

Απ τη στιγμή που στο φόρουμ, και σε πολλά άλλα, υπάρχουν κριτικές για διάφορα λάδια, τακάκια, φίλτρα κλπ, γιατί να βάζει αυτός ότι θέλει? Ψάχνεσαι τι , μάρκες θες, βρίσκεις πού είναι πιο φθηνά, πας τα παίρνεις, και του λες <<φόρα τα, είναι ψαγμένα, και δεν ήθελα να σε κουράσω>>.

Αν ήμουν μάστορας θα χρέωνα παραπάνω μόνο τα ανταλλακτικά που απαιτούν παραπάνω από ένα τηλέφωνο. Πχ ψάξιμο και παζάρεμα στο car.gr.

Βέβαια αυτό δεν θα συνέφερε τον ανταγωνισμό, και το μαγαζί μου θα καιγόταν μόλις γινόταν γνωστό.

Τροποποιήθηκε από τον Nihil004

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αυτό ειναι πλεον καθεστώς, και κερδήθηκε μετα απο συνεχείς διαμαρτυρίες καταναλωτών.

Σημερα μπορείς να πας τα αναλώσιμα-ανταλακτικα και στα εξουσιοδοτημένα είτε για μοτοσυκλέτες, ειτε για τα αυτοκίνητα, ακόμα και μέσα στην εγγύηση.

Είναι υποχρεωμένοι να τα δεχτούν και να σφραγίζουν το βιβλίο του οχήματος

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το εκανα , το κανω και θα το κανω .

Αλλα μιλαω παντα για διαφορα ανταλλακτηκα τα οποια εδω Ελλαδα εχουν πολυ μεγαλυτερες τιμες σε σχεση με εξω , για τακακια λαδια κ.α τετοια απο τον μαστορα , ετσι κι αλλιως παντα τα μιλαμε για το θα μπει και το ποσο κοστιζει , νομιζω οτι ολοι οι σοβαροι μηχανικοι το κανουν αυτο πριν παει στη ραμπα .

Αν ημουν μηχανικος και καποιος μου εφερνε μονος του καποια πραγματα και μαθαινα οτι τα ειχε βρει απο καπου αρκετα πιο φθηνα αν ημουν εξυπνος θα κραταγα το τηλεφωνο του και θα φροντιζα να ειχα καλες σχεσεις μαζι του για να βοηθαγε κι εμενα .

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αλλαγή τσιμούχες σε εισαγωγές....Πόσο πάει μάστορα η αγορά;...60 ευρώ η μία αφού είναι γνήσιες και αφού έχεις 2 σύνολο 120.

Επειδή με πόνεσε όταν το άκουσα είπα ας κάνω μια βόλτα. Πήγα σε έναν μόνο, δε χρειάστηκα δεύτερο...αγορά 34 ευρώ η μια...Από εξωτερικό στα 27. Πάντα γνήσιες. Τα συμπεράσματα δικά σας

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν το έχω κάνει ακόμα (είμαι νέος στο κουρμπέτι...) αλλά θα το κάνω σύντομα. Δε μιλάω για ψιλοπράματα, αν πχ θέλει άλλαγμα ένα ρουλεμάν δε θα πάω να το πάρω εγώ, θα το βάλει αυτός κατευθείαν. Αλλά ακριβότερα πράματα τα οποία μπορώ να τα βρω αρκετά φθηνότερα σε σχέση με την Ελληνική αγορά ή συγκεκριμένα ανταλλακτικά τα οποία ο μάστορας δεν έχει και είναι διατεθημένος να βάλει απλά ο'τι έχει, τότε θα κάνω εγώ τα ψώνια μου, θα πάω να τα τοποθετήσει (αν δεν μπορώ μόνος μου) θα του πω ευχαριστώ και θα πληρώσω και την τοποθέτηση. Νομίζω το θέμα θα ήταν αν το έπαιζα "νταβατζής" και προσπαθούσα να γλυτώσω και ποσό απο την τοποθέτηση :pinch:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κι εγώ πλέον όταν πηγαίνω στο συνεργείο αγοράζω ο ίδιος τα ανταλλακτικά για να ξέρω τι παίρνω, και γιατί συνήθως τα πουλάνε ακριβότερα αν τα έχουν πάρει αυτοί...αρκετές φορές επίσης αργούν να τα φέρουν και σε καθυστερούν.

Άλλος ένας λόγος είναι γιατί δεν έχω βρει ακόμα κάποιον μηχανικό τον οποίο να μπορώ να εμπιστευτώ (δυστυχώς).

Αν ήμουν εγώ μηχανικός, σίγουρα θα επιθυμούσα να αγοράζουν τα ανταλλακτικά από μένα για να βγάζω το κάτι παραπάνω αλλά αν ερχόταν κάποιος με ανταλλακτικά ευχαρίστως θα του το επισκεύαζα. Καλύτερα μικρότερο κέρδος παρά καθόλου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αυτο που εγραψε ο axelpap στην αρχη της δευτερης σελιδας με εκφραζει απολυτα. Καποτε ειχα πιστη οτι παρα ολους τους μηχανικους που εχω αλλαξει καποια στιγμη καπου ,καποτε θα βρεθει ενας σωστος.

Στην πορεια βεβαια λιγο λιγο μαθαινα και παθαινα διαφορα, μου αρεσει κιολας να λερωνω τα χερια μου, οποτε λιγο απο εδω λιγο απο εκει με εχουν κανει ολοι οι μηχανικοι τον χειροτερο τους διαφημιστη. Δεν φταιω εγω ,ας μην μου γδερνανε την γουνα καθε φορα και για λειψη δουλεια.

Εχω καταληξει σε εναν για τα χοντρα οποτε χρειαστει ,και οσο για τα αναλωσιμα το κανω για να μην τον κουραζω και μην περιμενω και εγω τις παραγγελιες του και για να παιρνω αυτ που προτιμω να μπουν στα μηχανακια μου.

Εννοειται οτι πληρωνεται την εργασια του οποτε παω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα