Jump to content
Ellessar_GR

Ταξίδι στην Tucson, Arizona USA, + εντυπώσεις

Recommended Posts

Η καλύτερη είδηση για να ξεκινήσεις την μέρα σου να βλέπεις έναν συνάνθρωπό σου στις δύσκολες μέρες που περνάμε να κάνει μια νέα αρχή και όλα να βαίνουν καλώς. Καλή επιτυχία σε ό,τι κι αν κάνεις φίλε μου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Καλή διαμονή και καλή τύχη πατριωτάκι :_thumbsup:

Πήγες μόνιμα εκεί ?

Γιατί αν πήγες μόνιμα πρέπει να μας πεις και τι μηχανή θα πάρεις :whistling:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η καλύτερη είδηση για να ξεκινήσεις την μέρα σου να βλέπεις έναν συνάνθρωπό σου στις δύσκολες μέρες που περνάμε να κάνει μια νέα αρχή και όλα να βαίνουν καλώς. Καλή επιτυχία σε ό,τι κι αν κάνεις φίλε μου.

νομιζω οτι το σχολιο του φιλου με εκφραζει απολυτα.

σου ευχομαι κ γω με την σειρα μου καλη δυναμη κ επιτυχια στην νεα σου προσπαθεια!

θα ειχε ενδιαφερον να ενημερωνεις οποτε κ οταν μπορεις το θεμα αυτο με δικα σου νεα,ισως ειναι κ μια καλη ευκαιρια να μαθουμε απο πρωτο χερι την καθημερνη ζωη περα απο τον Ατλαντικο.

σέυχαριστουμε εκ των προτερων.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αν και έχω καιρό να ποστάρω στο mybike, διαβάζω τακτικά τι γίνεται στο φόρουμ.

...............................................................................................................................................................................................

Ελπίζω να σας άρεσε και να μην κούρασα πολύ. Αν σας βγάλει ο δρόμος κατά δω ξέρετε τι να κάνετε.

Kαλή σταδιοδρομία στο νέο σου ξεκίνημα.. :cheers:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Επειδη ετυχε 15 ημερες εν ετη 1997 να παω στο Neils του Chicago απλα με γυρισες πισω σ'αυτες τις 15 ημερες και εχω ενα ακομα λογο να σ'ευχαριστησω γι αυτην την περιγραφη σου.

Ευχομαι ο,τι καλυτερο στην καινουρια σου ζωη και πες μας βεβαιως βεβαιως και τι μηχανη προκειτε να παρεις (αν παρεις). Θα ειναι πολυ ενδιαφερον να μαθουμε.

Βεβαιως και περισοτερες φωτος αν μπορεις.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ωραία περιγραφή έκανες! να πάνε όλα καλά σου εύχομαι. αν θες συνέχιζε να μας ενημερώνεις για τον τρόπο ζωής εκεί

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το γέλιο που έριξα με αυτές τις 2 συνεχόμενες φράσεις δεν λέγεται.

- Δεν υπάρχει ρατσισμός στους Έλληνες.

- Δεν έχω δει ακόμα Έλληνα.

Σκεφτόμουν ότι τους υπόλοιπους τους έχουν "φάει" και τους έθαψαν στην έρημο, ότι ήρθε η σειρά σου και διάφορα τέτοια.

Καλά να περνάς και στέλνε μας συχνά τέτοιες ανταποκρίσεις με φωτογραφίες.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πάρη, σε περιμένω γρήγορα να κατέβεις να πάμε λίμνη Κουρνά....

Όσο είσαι εκεί πάνω, καλά να περνάς ρε φίλε!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Kαλη σταδιοδρομια να εχεις!!Ευχαριστουμε που μοιραστηκες μαζι μας ολη αυτη την σπουδαια αλλαγη στην ζωη σου..Εαν θελεις ενημερωνε που και που το παρον θρεντ,ωστε να βλεπουμε πως κυλαει η ζωη στην αλλη ακρη της γης..

Να εισαι καλα!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πολύ-πολύ ενδιαφέρον. Καλά να περνάς και είθε να πραγματοποιήσεις το δικό σου "American Dream"!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλη διαμονη και μη γυρισεις ποτε στο μπουρδελο! Ελπιζω σε 1-2 χρονακια να ειμαι κι εγω εκει! (Φλοριδα)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

πιστευω οταν πεταγες πανω απο ελλαδα να εριξες μια τεραστια μουτζα ....

αλλα βλεπω απο τις foto κ βγαζω συμπερασμα , οτι δεν πηγες σε δημοκρατικη χωρα ... οπως ειναι εδω στο ελλαντα ...

δεν βλεπω π.χ. σκουπιδια πεταμενα στους δρομους - σπασμενα παγκακια - σπασμενες πινακιδες κλπ

αλλα το χειροτερο ολων τι δημοκρατια εχουν στο πανεπιστημιο που εβγαλες foto κ μας ξενερωσες ρε φιλε ??

πουθενα δεν βλεπω σπασμενα τζαμια - πορτες - γραφηματα με spray στους τοιχους για πολιτικα κομματα η αλλα οπως μαρια i love you κλπ -

πεταμενα προφυλακτικα -

σκουπιδια κλπ

αντε ρε φιλε μας ΞΕΝΕΡΩΣΕΣ .... γυρνα πισω γρηγοραααααααααα στην ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΟΧΩΡΑ ρε εδω ειναι η αληθινη δημοκρατια μονο στο ελλαντα :spam:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Όσο και αν την κατηγορούν όλοι, η Αμερική είναι 20 χρόνια μπροστά σε όλους τους τομείς!

καλή διαμονή να έχεις και περιμένουμε και άλλες πληροφορίες στην συνέχεια!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Όσο και αν την κατηγορούν όλοι, η Αμερική είναι 20 χρόνια μπροστά σε όλους τους τομείς!

καλή διαμονή να έχεις και περιμένουμε και άλλες πληροφορίες στην συνέχεια!

Και λιγα λες

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλή σταδιοδρομία σε ότι κι αν κάνεις. Πάντως επαληθεύεται αυτό που συμπεραίνω και από κουβέντες με φίλους που μετανάστευσαν Ευρώπη (ένας στο Μόναχο και ένας στη Σουηδία). Είναι τόσο οργανωμένα κάποια πράγματα προκαταβολικά για σένα και το κόστος ζωής (όχι μόνο σε σχέση με τους μισθούς, αλλά κάποιες φορές και σε απόλυτα μεγέθη) τόσο πιο ευνοϊκό, που αν έπαιρνες κάποιον μόνιμο κάτοικο από εκεί και τον έφερνες εδώ παίζει να μην επιβίωνε πάνω από μήνα. Το μόνο που είναι πιο φθηνό εδώ είναι η κατοικία (ενοίκια/αγορά) κι από ότι φαίνεται πάνε να μας το αλλάξουν κι αυτό.

Το φιλαράκι μου που είναι Γερμανία μου έλεγε πώς την πρώτη μέρα στη δουλειά είπε να δείξει λίγο ενδιαφέρον παραπάνω για να τον πάρουν με καλό μάτι. Σχολούσαν στις 5, αποφάσισε να κάτσει ένα 20λεπτο επιπλέον γιατί έτσι κι αλλιώς έπρεπε να εγκλιματιστεί και ήθελε να δει κάποια πράγματα για να είναι έτοιμος πριν πιάσει για τα καλά δουλειά. Ε, 3 λεπτά μετά το σχόλασμα δεν πετούσε ούτε κουνούπι, παραλίγο να τον κλειδώσουν μέσα. Δε ξέρω, από τη μια έχουμε ένα σωρό στραβά, από την άλλη μου λένε ότι δεν υπάρχει καθόλου η έννοια της πατέντας και του να κάνεις κάτι παραπάνω για τη δουλειά σου αν δεν είναι γραμμένο σε κάποιο χαρτί, κι όταν το κάνεις (γιατί έτσι έμαθες εδώ που σε τρέχανε) τότε γλυκαίνονται και σε τρέχουν κι αυτοί. Δε ξέρω αν είναι πιο εργατικοί τελικά στις ανεπτυγμένες δυτικές χώρες, μάλλον είναι απλά πιο οργανωμένοι και δουλεύουν πιο χαλαρά αλλά και πιο έξυπνα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μπορείς να αναφέρεις σάιτ που σε βοήθησαν να βρεις εργασία στις ΗΠΑ καθώς και τι διαδικασίες χρειάστηκαν που ίσως ενδιαφέρουν τους εν δυνάμει Έλληνες μετανάστες;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για να απαντήσω στον Di_Manolio, δεν βρήκα δουλειά από κάποιο site. Μόλις τελείωσα το διδακτορικό μου έστηλα βιογραφικά σε διάφορα πανεπιστήμια ανά τον κόσμο, κυρίως σε μέρη που ήξερα τα εργαστήρια και την ερευνητική δουλειά που κάνουν. Η πρώτη επιλογή μου ήταν το πανεπιστήμιο της Αριζόνας γιατί μου έδινε την καλήτερες δυνατότητας για μετά, και καλό μισθό σε μια σχετικά φτηνή πολιτεία. Ερευνητικά ασχολούμε με την φυσική και θεωρητική περιγραφή ισχυρών laser.

Για να πάει κανείς Αμερική για δουλειά δεν είναι εύκολο πράγμα. Για να πας θέλεις visa, που για να την πάρεις πρέπει να έχεις invitation, να σε ζητήσει δηλαδή κάποια επιχείρηση η φορέας στην Αμερική. Το να πας έτσι στο ξεκάρφωτο γίνετε μόνο για να κάνεις τουρισμό για κάνα μήνα το πολύ. Και πάλι θέλεις χαρτιά φυσικά. Δεν ξέρω κάποιο αξιόπιστο site για να βρει κανείς δουλειά εδώ, τα περισσότερα είναι απάτη. Αν κάποιος το σκέφτεται ας μου πει και θα έχω τα μάτια μου ανοιχτά μήπως και δω κάτι.

Για να βγάλει κανείς visa το πρώτο που πρέπει να κάνει είναι να έχει διαβατήριο. Μετά πας στο αμερικανικό προξενείο για να βγάλεις visa, υπάρχουν καμιά 20αριά διαφορετικές κατηγορίες και ανάλογα επιλέγεις. Το συνολικό κόστος για διαβατήρια και vises στην δική μου περίπτωση ήταν γύρω στα 800 ευρώ (μέσα και τα εισητήρια Κρήτη-Αθήνα-Κρήτη). +1000 περίπου τα εισητήρια (που τα πήρα πίσω απο το πανεπιστήμιο, πάλι καλά) +1200 διαμονή και ζωή τον πρώτο μήνα. Κοινώς για να κάνεις το βήμα πρέπει να το πάρεις απόφαση ότι για 1-2 χρόνια θα ζεις Αμερική, δεν είναι γερμανία που πας με 150 ευρώ με την Aegean και αν κατσει στραβή επιστρέφεις και δεν έγινε και τιποτα.

Α, και επίσης, αν έδωσα την εντύπωση ότι η Αμερική μοιάζει στο ελάχιστο με οποιαδήποτε μέρος στην Ευρώπη, το έκανα κατά λάθος. Τίποτα δεν θυμίζει Ευρώπη, είναι άλλος πλανήτης εδώ πέρα. Ούτε Ελλάδα, ούτε Γερμανία, ούτε Γαλλία, ούτε Αγγλία.

Την άλλη βδομάδα θα βγάλω δίπλωμα για αυτοκίνητο και μοτοσυκλέτα. Τα βιβλία για τα σήματα είναι σαν διαφημιστικά φυλλάδια, και τα πέρνεις δωραιάν. Δεν υπάρχουν υποχρεωτικά μαθήματα, μόνο αν θες εσύ κάνεις. Το συνολικό κόστος για τα δύο δικπλώματα είναι 25$ και το δίπλωμα σε περιμένει μόλις γυρίσεις από την βόλτα με τον εξεταστή. Το δίπλωμα αντικαθιστά την ταυτότητα μόλις το πάρεις, για να μην υπάρχουν επιπλεον άχρηστα έγγραφα. Τουλάχιστον αυτό μου είπαν άτομα που πήραν το δίπλωμα πρόσφατα. Θα σας πω σε 3 μέρες πως πήγε.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα