Jump to content
netrionio

Ελληνικό κράτος ΣΩΣΤΕ ΜΕ!!

Recommended Posts

Χαιρετίζω όλους τους μηχανόβιους και θα ήθελα πολύ την άποψη τους.

Τα πράγματα έχουν ως εξής: Μηχανή δεν οδηγούσα ποτέ αυτόματα μόνο περιστασιακά. Λόγω περιστάσεων όμως αγόρασα ένα παπί για να κινούμαι και αυτό συνεπάγεται δίπλωμα Α1.

Γενικά είμαι τυπικότατος με το ένδοξο και αθάνατο ελληνικό κράτος γιατί δεν θέλω μπλεξίματα όπως όλοι. Και κάπου εδώ ξεκινάει η ιστορία!

Αγόρασα κράνος, μπουφάν καλό γενικά εξοπλισμό μ αρέσει να είμαι τυπικός κ εκεί πάντα κράνος κτλ. αυτό που έμενε ήταν ασφάλεια και δίπλωμα.

Καταρχήν μένω Κέρκυρα.

Δίνω για δίπλωμα περίπου στη μέση του Φεβρουαρίου αυτές τις 10 ρημαδοερωτήσεις (έχοντας από παλιά δίπλωμα κουτιού) και φυσικά περνάω με κανένα λάθος. Περιμένω να γίνουν οι εξετάσεις... 1 μήνας τίποτα, 2 τίποτα! Εν τω μεταξύ περίμενα να βγάλω δίπλωμα για να έχω και την ασφάλεια μου κανονικά. Πάω στο δάσκαλο και του λέω τι γίνεται ? Ούτε ασφάλεια δεν μπορώ να βγάλω!

Μου απαντάει ο άνθρωπος ότι δεν φταίει αυτός το συγκοινωνιών φταίει. Τεσπά πάω σε ένα ασφαλιστή του λέω σε παρακαλώ αυτό κ αυτό βγάλε μου ασφάλεια όπου ναναι δεν έχω δίπλωμα τουλάχιστον αν με σταματήσουν οι μπάτσοι μη τη φάω στο κεφάλι και να είναι και ασφαλισμένη η μηχανή. Μ βγάζει λοιπόν πλήρωσα 52 η 54 ευρά 6 μηνη και τωρα λεω ε του πούστη θα κανουνε εξετάσεις.

Αμ δε! Πάει Ιούλιος και ακόμα! Αρχές Ιουνίου παίρνω τηλ στη Αθήνα το συγκοινωνιών (καλα δε θα πώ τι τραγελαφικά μου έλεγε) τεσπα μ λέει είναι υπεύθυνη η περιφέρεια σας κύριε εκεί μια προϊσταμένη.

Παίρνω τηλ εδω και μου λένε αα κύριε έχουμε καθυστερήσει γιατί δεν έχουμε κάνει ακόμα την οργάνωση της πίστας για τις δοκιμασίες. Δεν γνωρίζουμε ακόμα πως να φτιάξουμε τις διαγραμμίσεις!! ΠΑΙΔΙΑ ΛΕΩ ΕΛΕΟΣ!!!

Την άλλη μέρα πάω στο δάσκαλο και παίρνω αντίγραφο οτι έχω περάσει τα σήματα να το έχω στη μηχανή και το δείξω αν με σταματήσουνε (ξέρω δε βοηθάει αλλα να δείξω κ εγω κάτι!)

Παίρνω τηλέφωνο τη τροχαία Κέρκυρας και της εξηγώ ότι εγώ έχω σκυλιάσει να βγάλω αυτό το γ@μ.... δίπλωμα και οτι δουλεύω πως να πηγαίνω στη δουλεία μου χωρίς μέσο.

Φυσικά δεν φταίνε οι άνθρωποι κ μ είπε εκει ο αξιωματικός οτι εμείς δεν είμαστε υπεύθυνοι γιαυτό καταλαβαίνουμε οτι έχεις δίκιο αλλά κανονικά είναι υποχρεωμένος να μ κόψει τη κλήση.

Και τώρα θέλω τη βοήθεια σας: Πίασανε ένα φίλο μου με κράνος ασφάλειες κτλ και ενω είναι στην ίδια κατάσταση με μένα θα πληρώσει 200 ευρω πρόστιμο + μήνυση. (Εν τω μεταξυ κανένας δε φοράει κράνος σε αυτη τη κωλοπολη αυτόν πιάσανε!! )

Τί να κάνω να πάω να κάνω επίσημη βεβαίωση στο συγκοινωνιών οτι δεν είναι δική μου υπαιτιότητα για το δίπλωμα και να το κοινοποιήσω και στη τροχαία? Γιατι αν με πιάσουν εμένα και γίνει κανα πρόστιμο θα το φτάσω στα δικαστήρια το θέμα.

Δεν γίνεται να μη κυκλοφορώ πώς θα πηγαίνω στη δουλεία μου? Θέλω να βγάλω δίπλωμα έχω περάσει τις εξετάσεις ειμαι τυπικότατος απο θέματα ασφάλειας τοσο εξοπλισμού όσο και οδήγησης και θα βρω και το μπελά μου!!

Σας ευχαριστώ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
......................

Τί να κάνω να πάω να κάνω επίσημη βεβαίωση στο συγκοινωνιών οτι δεν είναι δική μου υπαιτιότητα για το δίπλωμα και να το κοινοποιήσω και στη τροχαία? Γιατι αν με πιάσουν εμένα και γίνει κανα πρόστιμο θα το φτάσω στα δικαστήρια το θέμα.

Αυτό όπως καταλαβαίνεις δεν σε καλύπτει για τον απλούστατο λόγο πως κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος πως θα περάσεις τις εξετάσεις όταν γίνουν. Να δώσεις εξετάσεις σε άλλη πόλη δεν παίζει;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

δυστηχως το νομικο πλαισιο ειναι σαφες κ δεν αναγνωριζει τις οποιες δυσλειτουργιες του κρατους.

θα σου ελεγα να μην κυκλοφορεις (ξερω ειναι βλακεια) οχι για να μην σε γραψουν ΑΛΛΑ για να αποφυγεις τυχον εμπλοκη σου σε ατυχημα(ευχομαι ποτε) κ εκει θα ειναι δυσκολα τα πραματα καθως θα φταις σε καθε περιπτωση...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αθάνατο Ελληνικό δημόσιο...

Δυστυχώς όμως φίλε αν και δεν φταις θα πρέπει να περιμένεις μέχρι να βγάλεις δίπλωμα για να οδηγήσεις. Να ξέρεις πως την ασφάλεια τσάμπα την έβγαλες και την πληρώνεις αφού σε περίπτωση ατυχήματος δεν σε καλύπτει αν δεν έχεις δίπλωμα.

Μήπως θα ήταν λύση να πας σε κάποια άλλη περιφέρεια για εξετάσεις;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παιδιά το γνωρίζω οτι δεν με καλύπτει η ασφάλεια ευχαριστω που μ το είπατε αλλά την έχω για να μη φάω καμια καμπάνα οπως επίσης προσέχω πολυ για να μην εμπλακώ σε ατυχημα.

Άρα νομικά τζίφος. Μπορω να δώσω σε άλλη πόλη οδήγηση? Έχω περάσει τα σήματα ήδη.

Κάλα να μη κυκλοφορώ ρε γμτ δε γίνεται πρέπει να πηγαίνω στο μαγαζί που δουλεύω. και αυτοκίνητο ν είχα (έχω τ πατέρα μου) 30 χλμ τη μέρα είναι θέμα.

Θα ψάξω αυτό να πάω στην Ηγουμενίτσα να δώσω!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αθανατο ελληνικο κρατος!ενα μπαχαλο ολα!"δεν μπορεις να βγαλεις το διπλωμα σου επειδη ειμαστε ενα ματσο αχρηστοι στα υπουργεια αλλα παρολο που δεν φταις και σου δημιουργουμε και προβλημα χωρις λογο αμα σε σταματησουμε θα σε γραψουμε και απο πανω"

ΥΓ:Το αλλο που ειπες με το κρανος δεν το ξερεις βρε?επειδη οι 8 στους 10 δεν φορανε,εσυ ο σωστος και νομιμος θεωρεισαι "περιεργος" απο τα αλανια με τα μπλε φωτακια και σε σταματανε. . .εγω ας πουμε εχω αγανακτισει απ τους ελεγχους καθε λιγο και λιγακι. .Γιατι στην ελλαδα οποιος οδηγαει ΧΤ και φοραει και κρανος ειναι κλεφτης,δολοφονος κτλ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ΕΕ μάλλον στη τελική έτσι θα γινει... ξαναπήρα τηλέφωνο σήμερα στο συγκοινωνιών εδώ και ρωτάω πότε θα γίνουν οι εξετάσεις ρε παιδιά κυκλοφορούμε έτσι χωρίς δίπλωμα!

Και η απάντηση ήταν: Εεε αυτη τη βδομάδα την άλλη τη παραάλλη! Δεν ξέρουμε να φτιάξουμε τις διαγραμμίσεις στη πίστα, δε ξέρουμε για τις στολές τι θα γίνεται. Αυτά που τραβάς φίλε μου εσύ μου λέει τα τραβάω εγώ κάθε μέρα !!! (τώρα τι εννοούσε άγνωστο)

Ελληνικό κράτος...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν γίνεται να μη κυκλοφορώ πώς θα πηγαίνω στη δουλεία μου? Θέλω να βγάλω δίπλωμα έχω περάσει τις εξετάσεις ειμαι τυπικότατος απο θέματα ασφάλειας τοσο εξοπλισμού όσο και οδήγησης και θα βρω και το μπελά μου!!

Σας ευχαριστώ

Δεν υπαρχουν λογια να δωσει καποιος εξηγηση σε ολα αυτα που περιγραφεις .

Ειναι κριμα για ολους μας που ζουμε σε αυτο το μπ@ρδελο..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η ασφάλιση που έκανες σε καλύπτει μόνο τυπικά για να μη φας την καμπάνα του ανασφάλιστου σε πιθανό έλεγχο. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση δεν σε καλύπτει η ασφαλιστική γιατί δεν έχεις δίπλωμα (το γράφει και στους όρους)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Aκριβως .

Οπως τα λεει ο tribit .

Δεν πεταγεσαι μια Αλβανια να βγαλεις διπλωμα να τελειωνεις , γιατι εδω οι δικοι μας μας εχουν γραμμενους και ασχολουνται με αλλες μοιρασιες .

για να μην αρχισω τα #@$!@#$! μεσημεριατικα ....

Τροποποιήθηκε από τον Panag

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τελικά το πρόστιμο όταν δεν έχεις δίπλωμα είναι 200 ευρω + μήνυση?

2 πρασινα ΑΜΕΣΑ + δικαστηριο + αυτοφωρο.

Λόγια μπλε είναι αυτά όταν μας σταμάτησε με φίλο μου και τον ρώτησα....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

οκ οκ αστα να πανε αν με πιασουνε...

Τροποποιήθηκε από τον netrionio

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ναι ρε παιδιά ευχαριστω πολυ έχω απαντήση ήδη απο το #6 σχόλιο σε αυτό. Με το πρόστιμο για το δίπλωμα γνωρίζει κανείς?

Μια σελίδα πίσω είσαι, τελευταιο ποστ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μια σελίδα πίσω είσαι, τελευταιο ποστ.

Ναι ναι οκ εκείνη τη στιγμή γράφαμε 3 μαζί το είδα ευχαριστω. Αν με πιάσουνε τη γάμησα! 200 ευρω!! και χωρίς να φταίω!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Να ανυσηχεις περισσοτερο μην γινει καμια μαλακια παρα για 200 ευρω προστιμο.

Εαν θα γινει στραβη δεν ειναι θεμα ποσο προσεκτικος εισαι, ειναι θεμα τυχης.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλά και η προσοχή και η τύχη όλα παίζουν. Αλλά όλα αυτά για κάτι άχρηστους που υποτίθεται λέγονται υπουργείο συγκοινωνιών. 6 μήνες κλειστά και πληρώνονται κανονικά. ΑΧΡΗΣΤΟ κράτος άχρηστοι όλοι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ναι ναι οκ εκείνη τη στιγμή γράφαμε 3 μαζί το είδα ευχαριστω. Αν με πιάσουνε τη γάμησα! 200 ευρω!! και χωρίς να φταίω!

Φταις. Το οτι δεν εχεις διπλωμα επειδη τα ξυνουν εκει, δε σημαινει οτι δε φταις :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλά και η προσοχή και η τύχη όλα παίζουν. Αλλά όλα αυτά για κάτι άχρηστους που υποτίθεται λέγονται υπουργείο συγκοινωνιών. 6 μήνες κλειστά και πληρώνονται κανονικά. ΑΧΡΗΣΤΟ κράτος άχρηστοι όλοι.

Δεν διαφωνουμε σε αυτο απλα κοιτας μονο το προστιμο.

Δεν εχει σημασια ποιος φταει που οδηγεις χωρις διπλωμα, σημασια εχει οτι οδηγεις ανασφαλιστος και εσυ θα την πληρωσεις.

Κανε λιγο υπομονη φιλε και παρε το διπλωματακι και να σ΄ωραιος.

Οσες πιθανοτητες εχεις να σε σταματησουν αλλες τοσες εχεις να γινει μαλακια

Απλα στην μια περιπτωση ξερεις τι θα πληρωσεις στην αλλη οχι.

Και στην αλλη περιπτωση τα 200 ευρω ειναι ενας καθρεφτης αυτοκινητου πχ που θα τον πληρωσεις φταις δεν φταις.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ρε φανταστειτε οτι 15 ιουνιου του 2012 πηρα το απεριοριστο ενω πριν καμια βδομαδα ειχα παρει και το διπλωμα αυτοκινητου. .ρωταω λοιπον αφου τα πηρα και τα 2 ποτε θα εχω το διπλωμα?και μου λεει:αμα λαδωσεις σε μια βδομαδα,αλλιως σε κανα μηνα,σιγα μη λαδωσω του λεω. .ε μεσα ιουλιου με παιρνει ο δασκαλος κ μου λεει:ειχε μια δακτυλια η φωτογραφια και δεν τη περναει το μηχανημα,μου τα στειλανε πισω,βγαζω αλλες φωτογραφιες και σε κανα 25ημερο μου ηρθε επιτελους. . .συνολο 55 μερες περιπου για να μου στειλουν το διπλωμα!απο τι το φτιαχναν και ηθελε 55 μερες?ελεος

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πως τα έχουν κάνει έτσι ρε γαμώτο? Καλά εδώ στην Κέρκυρα το υπουργείο είναι ότι νά'ναι. Εγώ εκεί που ήταν να κανω 2 βδομάδες για να βγάλω το απεριόριστο έκανα κοντά 2 μήνες.. Πάλι καλά που πρόλαβα πριν αλλάξει και ο νόμος. Φίλε πάνε δώσε για δίπλωμα Ηγουμενίτσα η Γιάννενα γιατί σχεδόν κάθε μέρα έχουν μπλόκο εδώ στο νησί. Και είναι κρίμα να σε γράψουν. Δεν ξέρω γιατί, το παπί μας το αγαπάνε πολύ τα μπατσόνια, με έχουνε σταματήσει πάααρα πολλές φορές,μάλλον για να το θαυμάσουνε :P Πέρα από την πλάκα βγάλε το δίπλωμα να είσαι σίγουρος... Αν θες να σου πω μέρη προς αποφυγήν μέχρι να βγάλεις το δίπλωμα, pm

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οκ μαν ηδη σ έστειλα μήνυμα! χαχα

Φταις. Το οτι δεν εχεις διπλωμα επειδη τα ξυνουν εκει, δε σημαινει οτι δε φταις :)

Φταίω που δε πάω να τα κάψω όλα έχεις ένα δίκιο. Φανταστείτε 6 μήνες να έκλεινε η δουλειά σας αλλα εσείς να πληρωνόσασταν . τι καλά ε? Μόνο που τους πληρώνουμε εμείς τα κορόιδα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα