Jump to content
giorgos266

Honda CB500X

Recommended Posts

Καλησπέρα. Πριν δυο μέρες παρέλαβα και εγώ το εργαλείο. Το είχα κλείσει από το Δεκέμβρη , έλειπα όμως στο εξωτερικό για δουλειά και τώρα που γύρισα,το παρέλαβα. 

Είχα ερωτευτεί το cb από την αρχή αλλά δεν είχα τη δυνατότητα τότε να το πάρω. Έκανα υπομονή ,μάζεψα τα χρήματα και τελικά τα κατάφερα. Ξεκίνησα από τον Νοέμβρη να το βλέπω ζεστά. Άρχισα να την ψάχνω γιατί είχα μηχανάκι για ανταλλαγή ,για να δω σε ποιον με συμφέρει να κάνω το deal. Ήμουν στο τσακ να κλείσω του 2017 σε κόκκινο χρώμα που μου άρεσε πάρα πολύ. Βρήκα όμως ένα κομμάτι του 2016 σε χαμηλότερη τιμή και σε συνδυασμό με καλλίτερη τιμή αγοράς της προηγούμενης μηχανής που είχα, με έκανε να πάω εκεί , σκεπτόμενος ότι με τα λεφτά που κερδίζω ,βάζω όλα τα έξτρα που θέλω.

Έχω βάλει λοιπόν τα κάγκελα της GIVI και περιμένω να έρθει η σχάρα για να βάλω την μπαγκαζιέρα. Σε μπαγκαζιέρα σκέφτομαι την V47NNT της GIVI.Δεν είμαι σίγουρος όμως ακόμη. Θα βάλω επίσης χούφτες και κεντρικό στάντ από έξτρα. 

Αυτή τη στιγμή είμαι στο στρώσιμο. Το βιβλίο του κατασκευαστή γράφει απλά ότι για 500 χιλιόμετρα να μην κάνεις απότομα ανεβάσματα ή κατεβάσματα (κάτι τέτοιο). Από εκεί που την πήρα μου είπαν να βάζω δυκάβαλο απλά για 1000 χιλιόμετρα να πηγαίνω μέχρι 4000-4500 στροφές με normal ανεβάσματα. Εγώ αποφάσισα να πάω με την παλιά τακτική. Στα πρώτα χιλιόμετρα πάω 3000-3500 στροφές ,χαλαρή οδήγηση ,χωρίς μεγάλα διαστήματα με σταθερή ταχύτητα. Αυτή τη στιγμή έχω 400 χιλιόμετρα. Μετά τα 500 σκέφτομαι να ανέβω στις 4000-4500 στροφές. Ειλικρινά δεν ξέρω αν κάνω καλά ,  αν είμαι υπερβολικός  και ποιο είναι το σωστό.

Οι πρώτες εντυπώσεις από το cb αρκετά καλές. Πολύ εύκολο στη οδήγηση, καλοζυγισμένο. Η συναρμολόγηση αρκετά καλή. Κατανάλωση 3,2 με αρκετά από τα χιλιόμετρα μέσα στην πόλη με κίνηση. Βέβαια καλλίτερη άποψη θα έχω μετά το στρώσιμο.  

DSC_1243.jpg

DSC_1244.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Καλοριζικο

Η πιο ψυχραιμη, τεκμηριωμενη και λογικη αποψη για στρωσιμο που εχω ακουσει ειναι αυτη:

(In fact μη σου πω οτι το μετανοιωνω που δεν το εκανα ετσι και εγω...)

Απο την αλλη οπως εχουμε χιλιοξαναματαπει για το στρωσιμο εδω, μην τρελαινεσαι... Μια χαρα θα εισαι...Οταν τα μοτερ αυτα εχουν ηδη δουλεψει μεχρι τα κοκκινα στο εργοστασιο (ελεγχος) ειναι υπερβολη να λεμε πως 1000 πανω 1000 κατω rpm θα κανουν ζημια...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μεγεια και καλοταξιδη.

Μια ερωτηση.
Εκει που γραφει 500Χ
κάτω απο το Χ τι γραφει με μικρα γράμματα?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ευχαριστώ για τις ευχές. 

Ναι κάτω από το 500Χ γράφει MOTOM, αυτοκόλλητο του καταστήματος που την αγόρασα.

Έφτασα τα 800 χιλιόμετρα και μιας και πλησιάζει το σέρβις των 1000 , έχει κανίς να μου προτείνει κάποιο καλό εξουσιοδοτημένο κοντά σε Πειραιά?  Δεν έχω κάποιο υπόψιν. Θα ψάξω και εγώ βέβαια να βρω κάποιο αξιόπιστο και με νορμάλ τιμές.  

Σε παλιά ποστ που διάβασα είδα μεγάλες διαφορές στις τιμές των σέρβις σε διάφορα άτομα.

Πείτε μου κάποιες νορμάλ τιμές για το πρώτο σέρβις ώστε να ξέρω που θα απευθυνθώ τελικά. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κατ'αρχην κατι που πρεπει να κανεις παραυτα (ισως θεωρηθω απο καποιους υπερβολικος) ειναι να βγαλεις το αυτοκολλητο αυτο που ναι μεν δεν ειναι κραυγαλεο να κανει μπαμ αλλα δεν παυει να ειναι διαφημιση στο καταστημα και μαλιστα τσαμπα.Δεν νομιζω να σε ρωτησε και να πηρε την αδεια σου ο τυπος για να μοστραρει την φιρμα του εκει περα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 10 ώρες, το μέλος katharma76 έγραψε:

Ευχαριστώ για τις ευχές. 

Ναι κάτω από το 500Χ γράφει MOTOM, αυτοκόλλητο του καταστήματος που την αγόρασα.

Έφτασα τα 800 χιλιόμετρα και μιας και πλησιάζει το σέρβις των 1000 , έχει κανίς να μου προτείνει κάποιο καλό εξουσιοδοτημένο κοντά σε Πειραιά?  Δεν έχω κάποιο υπόψιν. Θα ψάξω και εγώ βέβαια να βρω κάποιο αξιόπιστο και με νορμάλ τιμές.  

Σε παλιά ποστ που διάβασα είδα μεγάλες διαφορές στις τιμές των σέρβις σε διάφορα άτομα.

Πείτε μου κάποιες νορμάλ τιμές για το πρώτο σέρβις ώστε να ξέρω που θα απευθυνθώ τελικά. 

καλησπερα και καλοταξιδι!! στα καμινια κουτσικακης φανης..κανε μια επισκεψη και δεν θα χασεις..πολυ καλες τιμες και φοβερο παιδι..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κι εγώ στα καμίνια θα του έλεγα να πάει αλλά δε θυμομουν όνομα. Δεν πηγαίνω εκεί αλλά είχα περάσει και απο αυτον και μου είχε κανει καλη εντύπωση.

Καλοριζικο και καλοταξιδο! Καλες εκδρομές

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Να είστε καλά. 

Σήμερα έβαλα σχάρα , μπαγκαζιέρα και κεντρικό σταντ. Μένουν οι χούφτες (πιθανόν μέχρι Δευτέρα να μπουν) και κάποια στιγμή ίσως βάλω θερμαινόμενα grip 

DSC_1246.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Την 1/23/2018 at 1:46 ΜΜ, το μέλος katharma76 έγραψε:

Σήμερα έβαλα σχάρα , μπαγκαζιέρα και κεντρικό σταντ. Μένουν οι χούφτες (πιθανόν μέχρι Δευτέρα να μπουν) και κάποια στιγμή ίσως βάλω θερμαινόμενα grip (για θερμαινομενα grip ρώτα εκεί που σου είπα για σέρβις, έχω βάλει και είναι φοβερά)

DSC_1246.jpg

Τροποποιήθηκε από τον RAFI

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Την 1/23/2018 at 1:46 ΜΜ, το μέλος katharma76 έγραψε:

Σήμερα έβαλα σχάρα , μπαγκαζιέρα και κεντρικό σταντ. Μένουν οι χούφτες (πιθανόν μέχρι Δευτέρα να μπουν) και κάποια στιγμή ίσως βάλω θερμαινόμενα grip 

DSC_1246.jpg

Lidl δραπετσώνα?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλησπερα, εχετε να προτεινετε σαμαρια για ταξιδι 3-5 μερες δικάβαλο, αλλά να στέκονται καλα στη μηχανη χωρις να χρειαζεται να παρω και βασεις? Έχω και την givi V47 για πιο ογκώδη πραγματα, τα θελω για να βαλω ρουχα οποτε πιστεύω γυρω στα 30lt θα ειναι καλα. Έχω δει τα ea100 και ea101 της Givi αλλα δεν ξέρω αν στεκονται καλα σε ταξιδι οποτε αν καποιος τα εχει και τα χρησιμοποιει χωρις βασεις θα βοηθουσε.

Τροποποιήθηκε από τον Kotsos.b

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

χωρις βασεις πως θα κατσουν πανω στη μηχανη? δεν θα κρεμονται? οσο και να τα δεσεις δεν θα κουνιουνται?

δεν ειναι σκουτερ να κατσουν πανω στα πλαστικα, οπως το εκανα στο δικο μου. καλυτερα να παρεις βασεις για να μη παιδευτεις και να μην κανεις καμια ζημια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 11 λεπτά, το μέλος Kotsos.b έγραψε:

Καλησπερα, εχετε να προτεινετε σαμαρια για ταξιδι 3-5 μερες δικάβαλο, αλλά να στέκονται καλα στη μηχανη χωρις να χρειαζεται να παρω και βασεις? Έχω και την givi V47 για πιο ογκώδη πραγματα, τα θελω για να βαλω ρουχα οποτε πιστεύω γυρω στα 30lt θα ειναι καλα. Έχω δει τα ea100 και ea101 της Givi αλλα δεν ξέρω αν στεκονται καλα σε ταξιδι οποτε αν καποιος τα εχει και τα χρησιμοποιει χωρις βασεις θα βοηθουσε.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δε βρίσκω βασεις για givi σαμαρια παντως, μονο για βαλιτσες και ειναι πανακριβα. Αυτο βρηκα https://www.stelpet.gr/Proion/13302/138/Plaines-vaseis-gia-samaria-Honda-CB-500X-ATD

Αλλα δεν ξερω αν ταιριαζει με τη βαση της μπαγκαζιερας

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Να ρωτήσω κάτι; Έστω και βρίσκεις τα σαμάρια που θες και έστω πως κάθονται και τέλεια επάνω στην μοτοσυκλέτα σου. Με τον συνεπιβάτη πότε θα τα δοκιμάσεις να δεις τι γωνίες σχηματίζονται, πως θα κάθεται πάνω στα λουριά κοκ; Τα λέω όλα αυτά μήπως ενδεχομένως πρέπει να το ξανασκεφτείς για το τι τελικά θα πάρεις. Μπορεί να είναι δελεαστική η χαμηλή τιμή κτήσης ενός αντικειμένου αλλά αν τελικά καταλήξει σε κάποια ντουλάπα τότε μάλλον πετάξαμε τα χρήματά μας.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 21 λεπτά, το μέλος Kotsos.b έγραψε:

Δε βρίσκω βασεις για givi σαμαρια παντως, μονο για βαλιτσες και ειναι πανακριβα. Αυτο βρηκα https://www.stelpet.gr/Proion/13302/138/Plaines-vaseis-gia-samaria-Honda-CB-500X-ATD

Αλλα δεν ξερω αν ταιριαζει με τη βαση της μπαγκαζιερας

Γεια χαρά και καλοταξιδη!
Δυστυχώς ή ευτυχώς όλες οι μηχανές της τελευταιας 8ετιας είναι τόσο ωραίες, που ολα αυτα τα φτηνιαρικα τις ασχημαινουν...

Παντως αυτα τα σιδερα για να βαλεις σαμαρια, πιστευω πως μπορεις να τα βρεις και φτηνότερα στη Μιχαλακοπούλου. Εκεί παίζουν σε καλές τιμές τα ελληνικής κατασκευής αξεσουάρ.

Με στεναχωρεί πάντως που ακούω από παλιούς πως ότι ηταν ελληνικό ήταν και πολύ καλό κάποτε... Πλέον κανουν μανούρες, μισό ελληνικό μισό κινέζικο και τα κολλάνε κλπ κλπ.

Κάποιοι όμως ειναι σουπερ, εγω προσωπικά πήρα προστατευτικο ψυγείου ελληνικο απο Θεσσαλονίκη πανέμορφο και άριστο. Και ευκολη τοποθετηση.

τελος παντων.... στο θεμα σου τώρα: αν έχεις ανάγκη άμεσα να φορτώσεις σαμαρια και να φύγεις, δεδομένου οτι έχεις ξοδευτεί και για την αγορά πάρτα. Αλλά μια μέρα θα θελήσεις να τα αλλάξεις, είμαι σίγουρος, και πρέπει να σκεφτείς ποιος θα τα πάρει...

Αν δε βιάζεσαι χαλάρωσε και βάλε ότι πιο καλό και με καθαρό μυαλό και σωστες επιλογες!

είναι έτσι φτιαγμένη η μηχανή που κάτι έξω από τη γραμμή της κάνει μπαμ...

πάντα όρθιος και καλοταξιδη!!!!

ΥΓ τα εα101 τα είχα και τα πούλησα. Είναι πολύ καλά και χωράνε πολύ πράμα. Κομπλέ σετ με αδιαβροχα κλπ. Εν τέλει όμως έβαλα 2 σκληρες Trekker χωρίς Τοπ. Στη θεση του Τοπ βάζω 60λιτρο αδιάβροχο σακίδιο...

Τροποποιήθηκε από τον cordonn

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 3 ώρες, το μέλος cordonn έγραψε:

Γεια χαρά και καλοταξιδη!
Δυστυχώς ή ευτυχώς όλες οι μηχανές της τελευταιας 8ετιας είναι τόσο ωραίες, που ολα αυτα τα φτηνιαρικα τις ασχημαινουν...

Παντως αυτα τα σιδερα για να βαλεις σαμαρια, πιστευω πως μπορεις να τα βρεις και φτηνότερα στη Μιχαλακοπούλου. Εκεί παίζουν σε καλές τιμές τα ελληνικής κατασκευής αξεσουάρ.

Με στεναχωρεί πάντως που ακούω από παλιούς πως ότι ηταν ελληνικό ήταν και πολύ καλό κάποτε... Πλέον κανουν μανούρες, μισό ελληνικό μισό κινέζικο και τα κολλάνε κλπ κλπ.

Κάποιοι όμως ειναι σουπερ, εγω προσωπικά πήρα προστατευτικο ψυγείου ελληνικο απο Θεσσαλονίκη πανέμορφο και άριστο. Και ευκολη τοποθετηση.

τελος παντων.... στο θεμα σου τώρα: αν έχεις ανάγκη άμεσα να φορτώσεις σαμαρια και να φύγεις, δεδομένου οτι έχεις ξοδευτεί και για την αγορά πάρτα. Αλλά μια μέρα θα θελήσεις να τα αλλάξεις, είμαι σίγουρος, και πρέπει να σκεφτείς ποιος θα τα πάρει...

Αν δε βιάζεσαι χαλάρωσε και βάλε ότι πιο καλό και με καθαρό μυαλό και σωστες επιλογες!

είναι έτσι φτιαγμένη η μηχανή που κάτι έξω από τη γραμμή της κάνει μπαμ...

πάντα όρθιος και καλοταξιδη!!!!

ΥΓ τα εα101 τα είχα και τα πούλησα. Είναι πολύ καλά και χωράνε πολύ πράμα. Κομπλέ σετ με αδιαβροχα κλπ. Εν τέλει όμως έβαλα 2 σκληρες Trekker χωρίς Τοπ. Στη θεση του Τοπ βάζω 60λιτρο αδιάβροχο σακίδιο...

Ευχαριστω για τις πληροφοριες! Δε με νοιαζει η εμφανιση, στο ταξιδι θα μπαινουν αυτα μονο και προτιμω γενικα τα σαμαρια απο τις σκληρες πλαινες. Τα εα101 που ειχες τα ειχες βαλει με βασεις η απευθειας πανω στη μηχανη? Για τριημερο καθαρας Δευτερας τα θελω, οποτε δε βιαζομαι ιδιαιτερα, ειτε τωρα ειτε μετα προς σαμαρια προσανατολιζομαι παντως γιατι δε θελω να δωσω τα κερατα μου για πλαινες βαλιτσες, τα δωσα για την V47 :p

Τροποποιήθηκε από τον Kotsos.b

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλησπέρα σε όλους! 

Θέλω να μου απαντήσει κάποιος σε ότι αφορά μια βλάβη.

Πάω σήμερα για πρώτη φορά να αντικαταστήσω μπαταρία στο cb (το αγόρασα καινούριο αρχές 2014). Απρόσεκτος γενικά εγώ (και άτυχος στην προκειμένη), ακουμπούν κατά λάθος τα καλώδια ( για τη σύνδεση της μπαταρίας) στους ανάποδους πόλους της μπαταρίας, στιγμιαία. Μετά από αυτό, η μηχανή είναι "νεκρή".

Το ψάχνω απο δω και από κει και βρίσκω καμμένη την κεντρική ασφάλεια (main fuse 30A). Λογικό να κάηκε θα πούμε. Αλλάζω λοιπόν την ασφάλεια με την spare που έχει ήδη η μηχανή, εκτελώ δοκιμές και όλα καλά!!!

Το πρόβλημα είναι ότι δεν μου δουλεύει ο συναγερμός!!!:_unsure:

Ξέρει κανείς να μου πει γιατί? Έχει πάθει κάποιος κάτι αντίστοιχο??? 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 1 ώρα, το μέλος dimitris2741 έγραψε:

Καλησπέρα σε όλους! 

Θέλω να μου απαντήσει κάποιος σε ότι αφορά μια βλάβη.

Πάω σήμερα για πρώτη φορά να αντικαταστήσω μπαταρία στο cb (το αγόρασα καινούριο αρχές 2014). Απρόσεκτος γενικά εγώ (και άτυχος στην προκειμένη), ακουμπούν κατά λάθος τα καλώδια ( για τη σύνδεση της μπαταρίας) στους ανάποδους πόλους της μπαταρίας, στιγμιαία. Μετά από αυτό, η μηχανή είναι "νεκρή".

Το ψάχνω απο δω και από κει και βρίσκω καμμένη την κεντρική ασφάλεια (main fuse 30A). Λογικό να κάηκε θα πούμε. Αλλάζω λοιπόν την ασφάλεια με την spare που έχει ήδη η μηχανή, εκτελώ δοκιμές και όλα καλά!!!

Το πρόβλημα είναι ότι δεν μου δουλεύει ο συναγερμός!!!:_unsure:

Ξέρει κανείς να μου πει γιατί? Έχει πάθει κάποιος κάτι αντίστοιχο??? 

Απλά για τον ίδιο λόγο που η μοτοσυκλέτα έκαψε την ασφάλεια, κάηκε και η ασφάλεια του συναγερμού ( αν είχε τοποθετήσει εξωτερική ασφάλεια ο εγκαταστάτης) αλλιώς πιθανότατα θα κάηκε η εσωτερική ασφάλεια επάνω στην πλακέτα του συναγερμού που πιθανότατα θα είναι τύπου smd.

Οπότε αν δεν έχεις φίλο ηλεκτρονικό να ανοίξει το κουτί του συναγερμού και να τον ελέγξει, πήγαινε για αντιπροσωπεία και καλή τύχη.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 4 ώρες, το μέλος Kotsos.b έγραψε:

Ευχαριστω για τις πληροφοριες! Δε με νοιαζει η εμφανιση, στο ταξιδι θα μπαινουν αυτα μονο και προτιμω γενικα τα σαμαρια απο τις σκληρες πλαινες. Τα εα101 που ειχες τα ειχες βαλει με βασεις η απευθειας πανω στη μηχανη? Για τριημερο καθαρας Δευτερας τα θελω, οποτε δε βιαζομαι ιδιαιτερα, ειτε τωρα ειτε μετα προς σαμαρια προσανατολιζομαι παντως γιατι δε θελω να δωσω τα κερατα μου για πλαινες βαλιτσες, τα δωσα για την V47 :p

είχα τις βάσεις της Givi απο την αρχή με σκοπό να βάλω σκληρες βαλίτσες. Είχα προγραμματίσει εξαρχής να κρατήσω τα εα101 για λίγο και να τα πουλήσω

τώρα αυτό που θες να μάθεις: ναι, πάνω στα σίδερα της Givi κάθονταν άψογα τα σαμάρια. Σε απόσταση και σταθερά και ελεγχόμενα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 2 ώρες, το μέλος Χ έγραψε:

να ναι καλα η Benelli που παει τρένο και σκουνταει τα πράματα.
εμείς το πληρώσαμε γερά πάντως...

θα σας ενημερώσω για ermax ζελατινα που έβαλα. εντυπώσεις κλπ. Βέβαια περιμένω το σετ της Palmer για ολοκληρωμένη δουλειά και τότε θα σας πω περισσότερα.

ΥΓ δυστυχώς εκεί που έκανα τη δουλειά για τοποθέτηση μου παράπεσε λίγο και έκανε ένα μικρό 3-4χιλ. σπασιματάτι στην κάτω δεξιά γωνία η ζελατίνα. Τίποτα σοβαρό, θα κοιτάξω να βάλω μιασταγόνα σιλικόνη διαφανη και ουτως ή άλλως είχα σκοπό να βάλω αυτοκόλλητα στην ermax. Aftermarket είναι ό,τι γουστάρω την κάνω. Η εργοστασιακή (σε πείπτωση πώλησης) είναι ΟΚ, δεν καταλαβαίνει τίποτα. Πλαστικούρα μια ντουζίνα..

Τροποποιήθηκε από τον cordonn

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα