Jump to content
giorgos266

Honda CB500X

Recommended Posts

πριν 23 ώρες, το μέλος cordonn έγραψε:

Παίδες σας χαιρετώ!  το gearcommander πολύ καλό, ομολογώ πως με 16-39 είναι κανείς πολύ καλά.

Συζητούσαμε πριν λίγο καιρό για την ζελατίνα και τον αέρα ψηλά στο κράνος για μοντέλα '16 και μετά. Διότι για πριν το '16 δεν το συζητάμε θέλει κάποια επέμβαση για όποιον δεν θέλει αέρα. Ακόμη και η ψηλή ζελατίνα του '16 και '17 όμως δίνει αέρα στο μέτωπο και ίσως λίγο πιο κάτω ανάλογα ύψος και στάση.
Βρήκα όμως αυτό: https://www.bruudtcnc.de/shop/product_info.php?info=p239_bruudt-windscreen-adjusters-fort-the-honda-cb500-x.html
και νομίζω ότι είναι πολύ καλή περίπτωση διότι αν θέλεις αεράκι το καλοκαίρι το κατεβάζεις, αν θέλεις κάλυψη το χειμώνα το ανεβάζεις.

-------------------------------- .... ο γερμανός τη βρήκε τη λύση και την έκανε και όμορφη πάλι ...  προβληματίζομαι :think:

Καλά μπάνια ! ! !

Είχα αγοράσει την ζελατίνα της Givi και από τη πρώτη βόλτα που έκανα απογοητεύτικα πλήρως. Δημιουργούσε πολλούς και έντονους στροβιλισμούς. Λυπήθηκα να την ''σκοτώσω'' και της έδωσα μία ακόμη ευκαιρία αγοράζοντας το παραπάνω προιόν. Εκεί που ήταν του πεταματιού τώρα την αποθεώνω, τεράστια βελτίωση! Έκανα πρόσφατα ταξίδι 6,5 ωρών Εγνατία-Ιόνια-Ρίο-Άργος σταθερά 130Km/h, με 2 στάσεις (φορούσα & ωτασπίδες), δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι καλύτερο σε ανεμοκάλυψη, στο θέμα αυτό εγώ έχω κλείσει. :yes:

Τροποποιήθηκε από τον stathis78

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
πριν 1 ώρα, το μέλος stathis78 έγραψε:

Λυπήθηκα να την ''σκοτώσω'' και της έδωσα μία ακόμη ευκαιρία αγοράζοντας το παραπάνω προιόν. Εκεί που ήταν του πεταματιού τώρα την αποθεώνω, τεράστια βελτίωση! Έκανα πρόσφατα ταξίδι 6,5 ωρών Εγνατία-Ιόνια-Ρίο-Άργος σταθερά 130Km/h, με 2 στάσεις (φορούσα & ωτασπίδες), δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι καλύτερο σε ανεμοκάλυψη, στο θέμα αυτό εγώ έχω κλείσει. :yes:

Πολύ ωραία, έχουμε και γνώμη.

Αλλά αυτά που προτείνει ο @boldor..  μάλλον είναι τα καλύτερα και βγαίνει άλλο για μοντέλα 13-14 και άλλο για 16<

Τα palmerproducts είναι και οικονομικά, το madstab είναι σχεδόν διπλάσια τιμή.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ένας φίλος μου το παρήγγειλε την προηγούμενη βδομάδα και 99% αυριο θα το έχει.

Μαζί στο πακέτο είχε και την μαμα μπαγκαζιέρα (της shad νομίζω είναι), ο Σαρακάκης του λέει οτι λείπει αυτός που βάζει τα αξεσουάρ και να περάσει πιο μετά να του βάλουν την βαλίτσα και το σταντ.Επειδή πάει ταξιδάκι ΣΚ και την θέλει ξέρετε αν για να μπαίνει κατευθείαν βιδωτή να την βάλουμε μόνοι μας ή παίζει να χρειαστεί κάνα τρύπημα ή τίποτε άλλο?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κανένα τρύπημα, βγαίνουν οι πίσω χειρολαβές όμως, για να μπουν τα σίδερα της Shad.  Το σταντ μπαίνει σε 10 λεπτά , μόνη δυσκολία το ελατήριο γάντζος, με κατσαβίδι το τεντώνεις και προσοχή.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το σταντ δεν μας νοιαζει,θα του το παει απο βδομαδα να το βάλει ο σαρακάκης,την βαλίτσα θέλουμε για το ΣΚ.Οπότε μια χαρα,έρχεται και την βάζουμε παρέα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αλλη παντως η βαση του βιντεο και αλλη η μαμα Honda...

s-l1000.jpg

Tωρα αν και αυτην την φτιαχνει η shad για την Honda δεν το ξερω... παντως τρυπημα κ τετοια δεν θελει...και δεν εχω ακουσει ποτε βαση μπαγκαζιερας να πρεπει να τρυπησεις για να μπει. Τραβηγμενο μου ακουγεται.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έγραψε Shad, γιαυτό έβαλα την δικιά μου.  Στο Citycom Ήθελε τρύπα πάνω από το πίσω φανάρι , για να μπει η μοναδική λάμα στήριξης ολόκληρης της μπαγκαζιερας. :thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 9 ώρες, το μέλος enterprise-psi έγραψε:

Κανένα τρύπημα, βγαίνουν οι πίσω χειρολαβές όμως, για να μπουν τα σίδερα της Shad.  Το σταντ μπαίνει σε 10 λεπτά , μόνη δυσκολία το ελατήριο γάντζος, με κατσαβίδι το τεντώνεις και προσοχή.

Συμφωνω.Eτσι ακριβως το εβαλα και εγω μετα απο ενα video στο youtube.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για τρύπες περισσότερο το είπα επειδή σε πολλά σκούτερ κάνουν και επειδή τον έλεγε οτι λείπει ο άνθρωπος για τα αξεσουάρ και οι άλλοι μπορεί να μην την βάλουν καλά κλπ και με παραξένεψε.

Τελικά ήταν αυτο που σκεφτόμουν οτι δεν είχε μπαγαζιέρες και επειδή τον έπρηξε ο δικός μου έβγαλε μια απο αυτό που είχε στην βιτρίνα και του την έβαλε.

Ωραίο μηχανάκι πάντως και το γκρί που το πήρε του πάει.

Ερώτηση σχετικά με το στρώσιμο,επειδή αυτός δεν μας είπε τίποτα συγκεκριμένο και μια γρήγορη ματιά που έριξα στο μανουλ δεν είδα κάτι,στην αρχή μέχρι πόσες στροφές το παμε και για πόσα χλμ?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κατά τη διάρκεια των πρώτων 500 km διαδρομής,
ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες για τη διασφάλιση της
μελλοντικής αξιοπιστίας και απόδοσης της
μοτοσυκλέτας σας.
● Αποφύγετε τις εκκινήσεις με πλήρη ισχύ και την
απότομη επιτάχυνση.
● Αποφύγετε το απότομο φρενάρισμα και τα γρήγορα
κατεβάσματα σχέσης ταχύτητας.
● Να οδηγείτε συντηρητικά.

Πες του φιλου σου να διαβασει το manual.Εγω το διαβασα πριν παρω την μηχανη στα χερια μου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Θα το διαβάσει τώρα απλα το πήραμε και φύγαμε κατευθείαν μια 100ρα χαλαρά για το καλωσόρισμα.

Αυτά φυσιολογικά είναι,απλα συνήθως οι περισσότεροι λένε μέχρι τα τάδε χλμ.έως τάδε στροφές κλπ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 3 λεπτά, το μέλος Joe15 έγραψε:

Θα το διαβάσει τώρα απλα το πήραμε και φύγαμε κατευθείαν μια 100ρα χαλαρά για το καλωσόρισμα.

Αυτά φυσιολογικά είναι,απλα συνήθως οι περισσότεροι λένε μέχρι τα τάδε χλμ.έως τάδε στροφές κλπ.

Honda εισαι :thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πσι, πόσα χιλιόμετρα του έχεις βάλει; Κατεβαίνεις καθόλου από την σέλα; :p

Τροποποιήθηκε από τον Coyote Z750s

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 16 ώρες, το μέλος sotoskon έγραψε:

Ποσες μερες διηρκησε η εκδρομη;

6 Ημέρες κάτσαμε στον Όλυμπο, 

@Coyote Z750s

HALDi6v.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αυτά είναι, να τα ευχαριστιέσαι και πάντα όρθιος! 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εθεάθη σήμερα κατά τις 4-5 το απογευμα γκρουπ με 4 μηχανές ,αν θυμάμαι καλά, Στο Μαυροβούνι λίγο έξω από το Γύθειο!. Μια από αυτές ήταν cb500x λευκό μοντέλο μέχρι 2015 με το παλιό φανάρι. Το σημείο είναι κοντά σε 3 κάμπινγκ στη σειρά . 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εκανα την παρασκευη το service των 1000 (λαδια -φιλτρο 50Ε) με γραμμενα 1200 χιλιομετρα.Παιδια δεν ξερω αν η μηχανη ερχεται με λαδια απο το εξωτερικο ή αν της τα βαζουν εδω και τι λαδια βαζουν ειτε στην μια ειτε στην αλλη περιπτωση αλλα πλεον το σαζμαν δεν εχει καμμια σχεση με πως ηταν πριν ακομα και στην αρχη που υποτιθεται ηταν καινουριο το λαδι.Η μεγαλη διαφορα εχει γινει κυριως σε 1η 2α και 3η.Λαδι honda 10w30.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν έχει να κάνει με την ποιότητα του πρώτου λαδιού αλλά πιο πολύ με το γεγονός ότι πλέον τα γρανάζια του σασμάν καθαρίζουν από τα 'γρέζια' και πατούν καλύτερα μεταξύ τους.Αυτό,κατ' επέκταση, θα το δεις και αργότερα στα 7-8-10.000 χλμ που θα 'ανοίξει' το μοτέρ και θα αποδίδει καλύτερα.

Τροποποιήθηκε από τον karellen

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Στους εμβολοφόρους κινητήρες των αεροσκαφών  όταν είναι καινούργιοι ή μετά από αλλαγή κυλίνδρων χρησιμοποιούν πιο ψιλό λάδι που το ονομάζουν mineral (ορυκτό) που είναι πιο φθηνό εφόσον θα αλλαχτεί γρήγορα και θα έχει μαζέψει τα "πολλά" τα οποία δεν θα τα ονόμαζα γρέζια γιατί είναι πολύ ψιλά και δεν μπορείς να τα διακρίνεις με το μάτι μιλάμε για μόρια μετάλλου. Επίσης είναι ψιλότερο σε ρευστότητα για να λιπάνει καλύτερα τα μέρη του κινητήρα που είναι ακόμα σφιχτά. 

Δεν αποκλείω οι εταιρίες  να εφαρμόζουν τον ίδιο σύστημα στα μηχανάκια, λογικό μου φαίνεται και γιαυτό γράφουν αλλαγή στα πρώτα 1000χιλ. 

Και σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να χαρακτηρίσουμε αυτό το λάδι φτηνιάρικο ή κακό, είναι αυτό που πρέπει να έχει για την συγκεκριμένη στιγμή των πρώτων χιλιομέτρων του κινητήρα. Με λίγα λόγια είναι ανούσιο να χρησιμοποιήσεις ψιλό συνθετικό ή ημισυνθετικό λάδι. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα