Jump to content
giorgos266

Honda CB500X

Recommended Posts

Την 11/8/2017 at 2:47 ΜΜ, το μέλος Gouky7 έγραψε:

@Χ ελπίζω να κάνεις το αγροτικό σου στα Ιαπωνικά , δεν δέχομαι να έχει το αντίπαλο στρατόπεδο τέτοιο γαμάτο τυπάκι στις τάξεις του :laugh:

Συνελήφθη πάλι σε Χοντοθέμα,,,,να ανησυχώ ?:2funny:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Ερωτηση...Αυτο το σκορτσαρισματακι που κανει ο ψεκασμος και ειναι αποτομος στις χαμηλες στροφες και νομιζεις οτι θα κοψει την αλυσιδα:

1) αν εχεις 1η στο ανοιγοκλεισιμο του γκαζιου

2) στην αλλαγη απο 1η σε 2α

μπορει να διορθωθει  με καποιο τροπο, για παραδειγμα με ενα  update στον ψεκασμο;Να σημειωσω οτι οι κινησεις μου ειναι απαλες στο στο σκριπ του γκαζιου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

δυσκολο να μας κανει και update . εδω νομιζω δεν κανει στα ακριβα μοντελα. αυτο που λες ισχυει, ειναι καπως νευρικο στις χαμηλες στροφες. εγω παιζω με το συμπλεκτη για να μην αντιδραει αποτομα. σε καποια review το αναφερουν και εκει. 

αυτο που λες στην αλλαγη απο 1η σε 2η τι εννοεις? στο ανοιγμα του γκαζιου με το που αλλαξεις ταχυτητα?

εκ των πραγματων το μηχανακι ειναι φτιαγμενο για υψηλες ταχυτητες και στα χαμηλα μπερδευει...:2funny:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γιαννη δεν εννοω να βγαλουν καινουρια χαρτογραφηση και να κανουν ενα στυλ ανακλησης για να την περασουν αλλα να ξαναπερασουν το προγραμμα παλι στον εγκεφαλο μηπως δεν εχει περαστει σωστα.Οσον αφορα στο "αυτο που λες στην αλλαγη απο 1η σε 2η τι εννοεις? στο ανοιγμα του γκαζιου με το που αλλαξεις ταχυτητα?" εννοω αυτο ακριβως.Το κανει και σενα ή και σε αλλους γενικως;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το ιδιο θεματακι εχει και το NC και απο οτι εχω ακουσει και η africa. Δεν εχει να κανει μονο με ψεκασμο αλλα και με τα γραναζια της αλυσιδας. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πολυ πιθανον...Η αληθεια ειναι οτι ενω στον δεικτη που εχει για το σφιξιμο της αλυσιδας εμενα δεν εχει κουνηθει καθολου και ειναι οπως ηταν οταν το πηρα κουτα αν παιξεις λιγο με τον τζογο της αλυσιδας με το χερι φαινεται να ειναι παραπανω απο τα 4 εκατοστα που λεει σαν ανοχη.Αν ειναι ετσι οταν η αλυσιδα θα αρχισει να "ανοιγει" και θα θελει τραβηγμα ποσο θα ειναι ειναι το παιξιμο;Θα εχει και κινδυνο να την πεταξει κιολας;:thumbsdown:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εμενα απο τις αρχες ηταν και ειναι νευρικο στις χαμηλες στροφες αλλα πλεον δεν με ενοχλει γιατι το εχω συνηθισει και με το συμπλεκτη που το κανω μηχανικα πλεον σχεδον εξαλειφεται. δεν νομιζω οτι ειναι τοσο τραγικο που να πεταξει και την αλυσιδα. πιο πολυ πιστευω οτι ακομα ειναι καινουρια η μηχανη και δεν εχεις συνηθισει ολα τα "χουγια" της:winking:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Την λυση την ξερω και ειναι αυτη που αναφερεις.Το θεμα ειναι να μην χρειαζεται να παιζεις με τον συμπλεκτη για ευνοητους λογους.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τζογο αλυσιδας μετραμε παντα με ατομο επανω στην μηχανη.

Αλλο το σκορτσαρισμα, αλλο το νευρικο.......... Σκορτσαρισμα εχεις οταν δεν εμπλεκονται σωστα τα γραναζια, λογω μεγαλυτερης σχεσης στο σασμαν απ'οσο χρειαζεται, με αποτελεσμα το χαρακτηριστικο συνεχομενο κλωτσημα  της μηχανης. (Λιγο μπακαλικα...)

Το cb ειναι αποτομο στην 1η, ναι.  Αν σε ενοχλει πολυ αλλαζεις γραναζωμα και δεν χρειαζεται πλεον το (πολυ) πατιναρισμα με συμπλεκτη. 

...και μιας και το φερε η κουβεντα, @BOLDOR 900 F1 μηπως ειναι too much το 16-39 (+1 μπροστα, -2 πισω) που σκεφτεσαι; Μην φτασει στο σημειο να θες 5000 στροφες για να ξεκινησεις σε ανηφορα δικαβαλος...που λεει ο λογος...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 4 λεπτά, το μέλος Χ έγραψε:

Τζογο αλυσιδας μετραμε παντα με ατομο επανω στην μηχανη.

Αλλο το σκορτσαρισμα, αλλο το νευρικο.......... Σκορτσαρισμα εχεις οταν δεν εμπλεκονται σωστα τα γραναζια, λογω μεγαλυτερης σχεσης στο σασμαν απ'οσο χρειαζεται, με αποτελεσμα το χαρακτηριστικο συνεχομενο κλωτσημα  της μηχανης. (Λιγο μπακαλικα...)

Το cb ειναι αποτομο στην 1η, ναι.  Αν σε ενοχλει πολυ αλλαζεις γραναζωμα και δεν χρειαζεται πλεον το (πολυ) πατιναρισμα με συμπλεκτη. 

...και μιας και το φερε η κουβεντα, @BOLDOR 900 F1 μηπως ειναι too much το 16-39 (+1 μπροστα, -2 πισω) που σκεφτεσαι; Μην φτασει στο σημειο να θες 5000 στροφες για να ξεκινησεις σε ανηφορα δικαβαλος...που λεει ο λογος...

Αυτο εννουσα στην ουσια και οχι το σκορτσο...Αν το παρω αποφαση τωρα ή καποια στιγμη για τι γραναζωμα μιλας σε σχεση με το μαμα;

πριν 4 λεπτά, το μέλος Ratamahatta έγραψε:

Παίζει να είναι και λόγο του euro4, φτωχό μείγμα για τους ρύπους μέχρι 4κ στροφές.

Παιζει να ισχυει και αυτο γιατι ο μηχανικος μου ειπε οτι το κανουν αρκετα μοντελα της honda ψεκαστα αλλα οσο πιο πολυ φαι θελει η μηχανη και ειναι πιο πολλα κυβικα (αυτος εχει μια varadero) ειναι λιγοτερο αισθητο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 1 λεπτό, το μέλος sotoskon έγραψε:

Αυτο εννουσα στην ουσια και οχι το σκορτσο...Αν το παρω αποφαση τωρα ή καποια στιγμη για τι γραναζωμα μιλας σε σχεση με το μαμα;

οι περισσοτεροι πανε σε +1 μπροστα ή -2 πισω. Ψαξτο, υπαρχουν παρα πολλα θεματα και στο cb500x.com

Δες και εδω τι να περιμενεις πανω κατω.

http://www.gearingcommander.com 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παίδες σας χαιρετώ!  το gearcommander πολύ καλό, ομολογώ πως με 16-39 είναι κανείς πολύ καλά.

Συζητούσαμε πριν λίγο καιρό για την ζελατίνα και τον αέρα ψηλά στο κράνος για μοντέλα '16 και μετά. Διότι για πριν το '16 δεν το συζητάμε θέλει κάποια επέμβαση για όποιον δεν θέλει αέρα. Ακόμη και η ψηλή ζελατίνα του '16 και '17 όμως δίνει αέρα στο μέτωπο και ίσως λίγο πιο κάτω ανάλογα ύψος και στάση.
Βρήκα όμως αυτό: https://www.bruudtcnc.de/shop/product_info.php?info=p239_bruudt-windscreen-adjusters-fort-the-honda-cb500-x.html
και νομίζω ότι είναι πολύ καλή περίπτωση διότι αν θέλεις αεράκι το καλοκαίρι το κατεβάζεις, αν θέλεις κάλυψη το χειμώνα το ανεβάζεις.

-------------------------------- .... ο γερμανός τη βρήκε τη λύση και την έκανε και όμορφη πάλι ...  προβληματίζομαι :think:

Καλά μπάνια ! ! !

Τροποποιήθηκε από τον cordonn

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πολυ  καλη λυση οντως.

Αρκει να κανει και για του '16 ομως γιατι τα μπρατσα δεν ειναι ιδια με του '13-'15.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οι έχοντες κάγκελα, λασπωτήρες, μπαγκαζιέρες, σκατουλάκια κτλ ή όσοι σκέφτονται να τοποθετήσουν ας ρίξουν μια ματιά εδώ:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Την 11/8/2017 at 10:31 ΠΜ, το μέλος johni41 έγραψε:

Καλημέρα και καλοτάξιδο! Πρώτα από όλα φωτο! ;-) :-P 

Σεαυτά τα 8500χλμ του έχει κάνει σέρβις; κανονικά θα πρέπει να έκανε στα 1000χλμ και στις 6χλδ. Το βιβλίο λέει κάθε 12χλδ αλλά οι περισσότεροι κάνουν κάθε 6. Και ανάλογα τα χλμ κάνουν και τις ανάλογες εργασίες που πρέπει να γίνουν.  Λάδι η Honda προτείνει 10-30 . εδώ στην Ελλάδα πολλοί βάζουν και 10-40 με την βασική αιτιολογία ότι έχουμε μεγαλύτερες θερμοκρασίες. Επίσης υποτίθεται ότι δεν ακούγεται και τόσο το κιβώτιο ταχυτήτων με το 10-40. Από τη δική μου εμπειρία και με τα 2 λάδια Ίσως να ακούγεται λιγότερο με το 10-40 αλλα Όχι κάτι τρελό. Ούτως ή άλλως μέχρι την 3η ταχύτητα το ακούς αρκετά. 

Η Ρεζέρβα όπως λες κι εσύ πρέπει να είναι 2,5λίτρα αλλά δεν είμαι και σίγουρος. Δεν το έχω φτάσει καν μέχρι εκεί που το πήγες εσυ. Άλλωστε με τέτοια κατανάλωση - αυτονομία της μηχανής είναι από αυτά που δε θα πρέπει να σε απασχολούν :-D Καλέςς βόλτες.

Σε ποια περιοχή είσαι; έχεις βρει κανένα συνεργείο;

Σε ευχαριστω φιλε μου.

Eκανε αυτος που την ειχε στα 1000 κ γω στα 6 οταν την αγορασα. τωρα εχει 8500 κ σκεφτομουν να της τα κανω στα 4000 δλδ στα 10000. απλα ηθελα να μαθω τι μαρκα λαδι βαζουν οι πιοι πολυ. εμενα μου βαλε 10-40 belray πιο ιξωδες. 

Πατησια μενω. Το πηγα στον Πετσα. Αλλα ειναι ακριβος κ λεω αν ειναι να το παω σε επισημο σερβις να το παω στο motorium(πατημα χαλανδριου) honda πολυ καλο μαστορι. Χτυπαει στην τιμη αλλα τον ξερω απο φιλο κ ισως κανει κατι καλυτερο. 

https://ibb.co/fyh8Pv Εικονα της μηχανης μου!!! 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

(Απο το λινκ του Δημητρη  ^ ^ ^)

GOPR0265.jpg

Προσωπικα φιλε μου το πάω οπως λεει η Honda και οχι οπως ο μαστορας. Για το ιξωδες οκ. Για τα χιλιομετρα ομως δεν βρισκω λογο. Κακο δεν κανει σιγουρα η συχνοτερη αλλαγη (περα απο την τσεπη σου).

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 3 λεπτά, το μέλος Χ έγραψε:

(Απο το λινκ του Δημητρη  ^ ^ ^)

GOPR0265.jpg

Προσωπικα φιλε μου το πάω οπως λεει η Honda και οχι οπως ο μαστορας. Για το ιξωδες οκ. Για τα χιλιομετρα ομως δεν βρισκω λογο. Κακο δεν κανει σιγουρα η συχνοτερη αλλαγη (περα απο την τσεπη σου).

Καλα εννοειται απλα κ σε εναν φιλο που χε  το sh 150cc το πηγαινε οπως η honda κ του βαρεσε μπιελα κ ο μαστορας του πε οτι χρειαζοταν πιο συχνα απ αυτα που λεγε η honda.

Βεβαια μιλαμε για μεμονομενο περιστατικο κ μπορουσε να τυχει σε οποιοδηποτε μηχανακι. Απλα σιγουρα οι γνωμες σας ειναι πολυτιμες γι αυτο κ ρωτησα. 

Απο μαρκα λαδιων ολα ιδια δεν ειναι; 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 4 λεπτά, το μέλος dimitriss_13 έγραψε:

Καλα εννοειται απλα κ σε εναν φιλο που χε  το sh 150cc το πηγαινε οπως η honda κ του βαρεσε μπιελα κ ο μαστορας του πε οτι χρειαζοταν πιο συχνα απ αυτα που λεγε η honda.

Βεβαια μιλαμε για μεμονομενο περιστατικο κ μπορουσε να τυχει σε οποιοδηποτε μηχανακι. Απλα σιγουρα οι γνωμες σας ειναι πολυτιμες γι αυτο κ ρωτησα. 

Απο μαρκα λαδιων ολα ιδια δεν ειναι; 

Μα είναι γνωστο τοις πασι οτι ο Ελληνας μαστορας (επιτηδευμενη γενικευση) ξερει καλυτερα απο την Honda... (την κατασκευαστρια εταιρεια...που μονο κερδος θα ειχε να συστηνει συχνοτερη αλλαγη...) Εννοειται οτι εγω προσωπικα δεν θα ξαναπατουσα σε μαστορα που θα μου ελεγε οτι βαρεσε μπιελα επειδη εκανα αυτοι που λεει η εταιρεια...

Ειναι σαν την ελληνιδα μανα...αυτη ξερει καλυτερα απο το στομαχι σου οχι μονο αν χορτασες αλλα αν εχεις καν φάει...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 9 λεπτά, το μέλος dimitriss_13 έγραψε:

Αυτό πρέπει να είναι ψιλοπαπάτζα. Γιατί το ίδιο μου είχαν πει για το PCX 150 που είχα. Αν και εγώ είμαι υπερβολικός και κάθε βδομάδα τα τσέκαρα, μπορεί ο άλλος να έπαθε μπιέλα γιατί το καρύδωνε συνέχεια και να στο "πουλούσε" του φίλου σου έτσι. Ότι λέει το βιβλίο. Και για τα λάδια, και για την συχνότητα των service

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

X: Το combo 16 - 39 για εμένα φαίνεται μια χαρά. Δεν αναφέρεται ούτε ένας που να μάκρυνε την τελική σχέση (άλλος λιγότερο, άλλος περισσότερο) και να το μετάνιωσε !  Επίσης πολλοί αναφέρουν σαν δευτερεύουσα θετική επίδραση ένα απαλότερο σασμάν. Όσο μικρότερη σχέση έχεις στο κιβώτιο, τόσο λιγότερο θα αντιλαμβάνεσαι την διαφορά με το μακρύτερο ΤΕΛΙΚΟ γρανάζωμα. Λογικά στην 1η δεν θα καταλάβεις τίποτα αξιομνημόνευτο. Εκτός αν τραβάς trailer. Για περαιτέρω ξέρεις : gearingcommander, cb500x forum κτλ. κτλ.

- Το εκνευριστικό σκορτσάρισμα στην πρώτη ταχύτητα, είναι κοινός τόπος στα ψεκαστά μηχανάκια. Το θέμα δεν είναι ποιά το έχουν, αλλά ποιά ΔΕΝ το έχουν. Πρόβλημα που μας ήρθε πακέτο με την αλλαγή απο καρμπυρατέρ σε ψεκασμό. Ισως η αλλαγή στο γρανάζωμα να βελτιώσει κάπως τα πράγματα. Διαφορετική χαρτογράφηση στον κινητήρα του CB, έχει αυτό:

http://www.bikeit.gr/new-models/honda/10143-nea-montela-2017-honda-rebel-2017.html

- Για την ζελατίνα έγραψα στην σελίδα 93 κάποια πραγματάκια. Την ιδέα μου την βρήκαν τόσο καλή Αμερικάνοι και Άγγλοι, που την αντέγραψαν επαγγελματικά.

http://s410372035.initial-website.co.uk/accessories/select-bike-a-j/honda-cb500x-cb400x-2016/

https://system.netsuite.com/core/media/media.nl?id=2137&c=851642&h=2f1a22b759bd0a0382af&_xt=.pdf

Στην πραγματικότητα την ιδέα την εμπνεύστηκα απο σκέψεις μέλους του CB500X forum. Και βέβαια τόσο οι Αμερικανοί όσο και οι Άγγλοι αγνοούν ακόμα και την ύπαρξη μου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 13 λεπτά, το μέλος enterprise-psi έγραψε:

Πιθανόν να είναι και αστοχία υλικού. Κοντεύω τα 20.000 χιλιόμετρα, (και είχες δίκιο @Χ το τακάκι κράτησε λιγο ακόμα) και δεν βλέπω πουθενά ουτε ρωγμές. Έκανα πρόσφατα και 30 χιλιόμετρα χωματόδρομο πάνω στον Όλυμπο , θεωρώ έχει δεχτεί αρκετούς κραδασμούς. Το οτι παίρνει τις δονήσεις απο το μοτερ και τις ενισχύει, σαν διαπασών, είναι γεγονός

(παραθεση απο διπλανο θεμα για να μην βγαινουμε off topic) Αλλαξες τακακια; Κοντευω κι εγω...

Τροποποιήθηκε από τον Χ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σήμερα γύρισα Αθήνα, και σκέφτηκα να πάω αύριο, αλλά είναι κλειστά λόγω 15υγουστου, οι αλήτες :biggrin:

Θα πάω πριν το ΣΚ, αλλιώς θα παω Ιτεα, ετσι , εχει λίγα χιλιοστά πριν το όριο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 1 ώρα, το μέλος enterprise-psi έγραψε:

Σήμερα γύρισα Αθήνα, και σκέφτηκα να πάω αύριο, αλλά είναι κλειστά λόγω 15υγουστου, οι αλήτες :biggrin: 

Σαδεντρεπονται! Τριτη ειναι αύριο!!! :tongue:

Θα πάω πριν το ΣΚ, αλλιώς θα παω Ιτεα, ετσι , εχει λίγα χιλιοστά πριν το όριο.

Σκεφτεσαι κατι συγκεκριμενο; Λεω να παιξω σε EBC HH...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα