Jump to content
giorgos266

Honda CB500X

Recommended Posts

πριν 13 ώρες, το μέλος Χ έγραψε:

Δες εδω τι τραβαει ο καημενος ο βραζιλιανος...

Img_01_0_EnxovalImagens500X_verde_860x55

ωχ παναΐαμ... :giljotiini:

Γιατί ρε ωραίο είναι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Έχοντας τη μηχανή στο πλαϊνό σταντ με νεκρά σας παίρνει μπροστά; Έχω την εντύπωση πως έπαιρνε και με ταχύτητα έσβηνε όπως πρέπει να συμβαίνει, ενώ τώρα δεν παίρνει καν με το πλαϊνό ανοικτό. 

Τροποποιήθηκε από τον t_h_a_n_o_s

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ΚΑΛΕΣ ΒΟΛΤΕΣ ΝΑ ΕΧΕΙς ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΜΗΧΑΝΗ!!! ΟΤΑΝ ΒΑΛΕΙΣ ΚΑΙ ΕΞΑΤΜΙΣΗ ΕΚΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ!!!

Τροποποιήθηκε από τον Πετράν

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 1 ώρα, το μέλος t_h_a_n_o_s έγραψε:

Έχοντας τη μηχανή στο πλαϊνό σταντ με νεκρά σας παίρνει μπροστά; Έχω την εντύπωση πως έπαιρνε και με ταχύτητα έσβηνε όπως πρέπει να συμβαίνει, ενώ τώρα δεν παίρνει καν με το πλαϊνό ανοικτό. 

Ακομα δεν το ελυσες το θεμα; Ειδες οτι σου προτειναν; Πηγες σε κανενα εξουσιοδοτημενο;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 1 ώρα, το μέλος Χ έγραψε:

Ακομα δεν το ελυσες το θεμα; Ειδες οτι σου προτειναν; Πηγες σε κανενα εξουσιοδοτημενο;

Πήγα στον Γεωργούση, πέρα από σφίξιμο της αλυσίδας και προσθήκη παραφλού δεν μου επισήμανε κάτι. Τόνισε μόνο ότι τον χειμώνα παίζει να μείνω από μπαταρία. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν καταλαβαινω........

Εχεις ενα προβλημα με την μηχανη. Ρωτας εδω μεσα, σου λεμε ο καθενας το μακρυ του και το κοντο του, τελικα πας σε μαστορα...,,,,,

Και σου τεντωσε την αλυσιδα;;;;;;;;

Εχω αυτο το προβλημα με την μηχανη. Στο φερνω μαστορα. Το λυνεις ή τελος παντων βρισκεις την αιτια και μου προτεινεις λυσεις. Σε πληρωνω ή το πεταω στον κορινθιακο να φυγουν οι μεδουσες. End of story.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 1 λεπτό, το μέλος Χ έγραψε:

Δεν καταλαβαινω........

Εχεις ενα προβλημα με την μηχανη. Ρωτας εδω μεσα, σου λεμε ο καθενας το μακρυ του και το κοντο του, τελικα πας σε μαστορα...,,,,,

Και σου τεντωσε την αλυσιδα;;;;;;;;

Εχω αυτο το προβλημα με την μηχανη. Στο φερνω μαστορα. Το λυνεις ή τελος παντων βρισκεις την αιτια και μου προτεινεις λυσεις. Σε πληρωνω ή το πεταω στον κορινθιακο να φυγουν οι μεδουσες. End of story.

Την πήγα για γενικό έλεγχο πριν φύγω διακοπές και τόνισα το πρόβλημα. Δεν μου πήρε χρήματα καθώς δεν έγινε κάποιο προκαθορισμένο service. Μερικά προβλήματα δεν λύνονται άμεσα και ακόμα και οι τεχνικοί αδυνατούν να δώσουν λύση. Αυτός είναι ο λόγος που προσπαθώ μόνος μου να δω τι φταίει. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 20 λεπτά, το μέλος t_h_a_n_o_s έγραψε:

Την πήγα για γενικό έλεγχο πριν φύγω διακοπές και τόνισα το πρόβλημα. Δεν μου πήρε χρήματα καθώς δεν έγινε κάποιο προκαθορισμένο service. Μερικά προβλήματα δεν λύνονται άμεσα και ακόμα και οι τεχνικοί αδυνατούν να δώσουν λύση. Αυτός είναι ο λόγος που προσπαθώ μόνος μου να δω τι φταίει. 

Ενταξει, ειναι θεμα οπτικης μαλλον. Εγω προσωπικα δεν το δεχομαι αυτο. Οταν κατι εχει προβλημα ο μαστορας θα πρεπει να το βρει, το φορουμ ισως το βρει ισως πει και ο,τι του 'ρθει... Δεν μπορεις μαστορα; Παω σε αλλον. Δεν νοειται για μενα τεχνικος και μαλιστα εξουσιοδοτημενος να μου πει "δεν βρισκω κατι" εφοσον μαλισυτα το προβλημα το εχει διαπιστωσει και ο ιδιος πως οντως υπαρχει.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 7 ώρες, το μέλος t_h_a_n_o_s έγραψε:

Έχεις μερικώς καμένη δίοδο σταντ-νεκράς-συμπλέκτη. Πήγαινε να στην αλλάξουν. Αυτό το πραγματάκι είναι:

Pic%201.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φιλε μου εχεις μπλοκ-διαγραμμα απο τα κυκλωματα της μηχανης; 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 16 ώρες, το μέλος FlyingInADream έγραψε:

Έχεις μερικώς καμένη δίοδο σταντ-νεκράς-συμπλέκτη. Πήγαινε να στην αλλάξουν. Αυτό το πραγματάκι είναι:

Pic%201.jpg

Θα την ελέγξω πριν την αλλάξω αλλά απ' όσο γνωρίζω η δίοδος συμπεριφέρεται ως διακόπτης είτε δουλεύει σωστά είτε όχι, δεν μπορεί να είναι μερικώς καμένη. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μαλλον ειναι κατι σαν "γεφυρα" και οχι μια σκετη διοδος και δινει παραπανω σηματα.Μπορει να εχει καει ενα διοδακι της γεφυρας και να μην δινει σε μια γραμμη...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η δίοδος γενικά, αφήνει να περνάει το ρεύμα ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΜΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ και μόνο, δλδ προς την μια κατεύθυνση είναι αγωγός, προς την άλλη είναι τεράστια αντίσταση.

Είναι ΔΥΟ δίοδοι μέσα στο κουτάκι. Η μία φροντίζει να μην σου ανάβει λαμπάκι νεκράς κάθε φορά που πατάς συμπλέκτη, και η άλλη φροντίζει να μην σου ανάβει νεκρά κάθε φορά που ανεβάζεις το στάντ.

Ή κάπως έτσι τέλος πάντων.

Σου έχει καεί το ένα ηλεκτρονικό εξάρτημα από τα δύο, εξού και το ''μερικώς'', και για αυτό δεν επικοινωνεί κάτι όπως πρέπει, δεν πάει το σήμα εκεί που πρέπει και ΔΕΝ σου παίρνει μπροστά όπως θα έπρεπε.

Επίσης, εκτός της διόδου, έχεις τσεκαρει τον αισθητήρα στην μανέτα του συμπλέκτη, ότι είναι σωστός ε;

Τροποποιήθηκε από τον FlyingInADream

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 3 ώρες, το μέλος FlyingInADream έγραψε:

Επίσης, εκτός της διόδου, έχεις τσεκαρει τον αισθητήρα στην μανέτα του συμπλέκτη, ότι είναι σωστός ε;

Ευχαριστώ για τον χρόνο σου. Δεν έχω ιδέα πως ελέγχεται αυτός ο αισθητήρας. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παιδια καλησπερα σε ολη την παρεα. Χαζευω ωρες στο φορουμ σας απλα θα θελα καποιες συγκεκριμενες πληροφοριες μιας κ εγω αγορασα μια cb του 2015 κ εχει 8500χιλ.

Η ρεζερβα οταν ξεκιναει να δειχνει την καταναλωση σε λιτρα μεχρι ποσα παει; εγω το χα φτασει 2,2, απλα να ξερω.

Τι λαδια λετε να βαλω στο επομενο σερβις; Οι ταχυτητες ακουγονται λιγο η αληθεια ειναι,. Φανταζομαι ετσι ειναι το σασμαν. 

Κ σερβις μου παν καθε 6000. 

Τι γνωμη εχετε.

Ευχαριστω κ συγγνωμη που αναφερω θεματα τα οποια μαλλον εχουν απαντηθει. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλημέρα και καλοτάξιδο! Πρώτα από όλα φωτο! ;-) :-P 

Σεαυτά τα 8500χλμ του έχει κάνει σέρβις; κανονικά θα πρέπει να έκανε στα 1000χλμ και στις 6χλδ. Το βιβλίο λέει κάθε 12χλδ αλλά οι περισσότεροι κάνουν κάθε 6. Και ανάλογα τα χλμ κάνουν και τις ανάλογες εργασίες που πρέπει να γίνουν.  Λάδι η Honda προτείνει 10-30 . εδώ στην Ελλάδα πολλοί βάζουν και 10-40 με την βασική αιτιολογία ότι έχουμε μεγαλύτερες θερμοκρασίες. Επίσης υποτίθεται ότι δεν ακούγεται και τόσο το κιβώτιο ταχυτήτων με το 10-40. Από τη δική μου εμπειρία και με τα 2 λάδια Ίσως να ακούγεται λιγότερο με το 10-40 αλλα Όχι κάτι τρελό. Ούτως ή άλλως μέχρι την 3η ταχύτητα το ακούς αρκετά. 

Η Ρεζέρβα όπως λες κι εσύ πρέπει να είναι 2,5λίτρα αλλά δεν είμαι και σίγουρος. Δεν το έχω φτάσει καν μέχρι εκεί που το πήγες εσυ. Άλλωστε με τέτοια κατανάλωση - αυτονομία της μηχανής είναι από αυτά που δε θα πρέπει να σε απασχολούν :-D Καλέςς βόλτες.

Σε ποια περιοχή είσαι; έχεις βρει κανένα συνεργείο;

Τροποποιήθηκε από τον johni41

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Την 9/8/2017 at 5:37 ΜΜ, το μέλος t_h_a_n_o_s έγραψε:

Ευχαριστώ για τον χρόνο σου. Δεν έχω ιδέα πως ελέγχεται αυτός ο αισθητήρας. 

Δεν ξέρω αν το προβλημά σου είναι ο αισθητήρας (διακοπτάκι) αυτός. Όπως τα περιγράφεις μάλλον όχι. Σε εμένα πάντως, μία ωραία πρωία δεν έπαιρνε εμπρός με συμπλέκτη και ταχύτητα μέσα. Κατάλαβα αμέσως ότι αυτό το διακοπτάκι ήταν η αιτία. Ένα - δύο ψεκασματάκια με WD40 και τέλος. Βρίσκεται μέσα στη βάση της μανέτας του συμπλέκτη και είναι άμεσα προσβάσιμο, χωρίς λύσε - δέσε. Απλά χρησιμοποιείς το σωληνάκι - προέκταση στο spray.

http://www.hondapartshouse.com/oemparts/a/hon/568d48b587a8661554ae7b49/handle-lever-switch-cable

Είναι το νο 7.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αυτο για οσους λενε οτι η μηχανη δεν εχει δυνατοτητες on-off.Το θεμα ειναι αν θες και μπορεις να την πας

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 34 λεπτά, το μέλος sotoskon έγραψε:

Αυτο για οσους λενε οτι η μηχανη δεν εχει δυνατοτητες on-off.Το θεμα ειναι αν θες και μπορεις να την πας

Το εχεις παει Σωτο εσυ; Πως ενοιωσες κατα την διαρκεια και μετα για την μηχανη;

To ειδες το βιντεο; Ειδες τι μετατροπη εχει πεσει στα cb; Μονο το μαυρο ειναι (σχεδον) μαμα και αυτο κατσε λιγο και ακου πως κοπαναει περιπου στο 7:06-7:12 η πισω αναρτηση...Να σου πω λοιπον πως αυτη η αισθηση κοπανηματος και ο ηχος ειναι τοσο ασχημο σαν αισθηση (νομιζεις οτι κατι σπαει στην μηχανη) που αποκλειεται να το κανεις συνεχως. Θα ξεσφιγγεις-σφιγγεις αναρτηση; Θα αρκει αυτο; Ποσες φορες; 1; 2; 3;...Αν θες τετοια γουστα οπως του βιντεο θες αλλη μηχανη...απλα. Παιρνεις ενα teneKe 660 και καθαρισες.

Ποιοι ειναι αυτοι οι καποιοι τελος παντων ρε παιδι μου που λενε οτι δεν εχει δυνατοτητες; Γιατι να κομπλαρω με αυτο που επελεξα να παρω; Πρεπει να ειναι ΚΑΙ true adventure;;; Ε λοιπον λυπαμαι και θα το ξαναπω...ΔΕΝ ειναι οσο κι αν φωναζει το τμημα marketing της Honda... Αν αλλαξεις λαστιχα, ποδιά, αναρτησεις (ουσιαστικα βαλεις ολο το kit της rally raid σε level 3) τοτε ναι! Αλλιως μια απλη χωματινη διαδρομη (ειδικα με τα μαμα λαστιχα...ουτε κι αυτο θα συμβουλευα) στην οποια απλα το cb θα κανει περασμα. Δεν θα βγαλει γουστα (τα οποια προυποθετουν και χερια που οι περισσοτεροι δεν τα εχουν αφου ειναι η πρωτη τους μηχανη). Ποταμια, νεροφαγιες, κοτρωνες κτλ τα ξεχναμε. 

Μην τρελαινεστε παιδια. Δεν εχει κανεις καμια υποχρεωση ουτε να απολογηθει για το μηχανακι ΤΟΥ ουτε ομως και να κανει λες και αγορασε το υπεροχημα που τα κανει ολα. ΔΕΝ τα κανει ολα το cb ή τουλαχιστον δεν τα κανει ολα το ΙΔΙΟ καλα.

terracorsa8-770x513.jpg

Τροποποιήθηκε από τον Χ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

@Χ ελπίζω να κάνεις το αγροτικό σου στα Ιαπωνικά , δεν δέχομαι να έχει το αντίπαλο στρατόπεδο τέτοιο γαμάτο τυπάκι στις τάξεις του :laugh:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ΚΑλα, κατσε να ανεβάσω 20 λεπτά βίντεο τρικαβαλο στον χωματόδρομο στον Όλυμπο και τα λέμε. Δεν κοπανάει η ανάρτηση, αν πατήσεις συμπλέκτη για να πέσουν οι στροφές, ακούγεται να λέει "πονάνε τα παλικάρια; " :laugh:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 15 λεπτά, το μέλος Gouky7 έγραψε:

@Χ ελπίζω να κάνεις το αγροτικό σου στα Ιαπωνικά , δεν δέχομαι να έχει το αντίπαλο στρατόπεδο τέτοιο γαμάτο τυπάκι στις τάξεις του :laugh:

Κριση ταυτοτητας........:cry: 

(αμοιβαια τα αισθηματα)

Αντε να πιουμε καμια μπυρα να δεις το μηχανακι μου! Ειναι ιδιο με το multistrada στα μισα λεφτα!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 2 ώρες, το μέλος Χ έγραψε:

Το εχεις παει Σωτο εσυ; Πως ενοιωσες κατα την διαρκεια και μετα για την μηχανη;

To ειδες το βιντεο; Ειδες τι μετατροπη εχει πεσει στα cb; Μονο το μαυρο ειναι (σχεδον) μαμα και αυτο κατσε λιγο και ακου πως κοπαναει περιπου στο 7:06-7:12 η πισω αναρτηση...Να σου πω λοιπον πως αυτη η αισθηση κοπανηματος και ο ηχος ειναι τοσο ασχημο σαν αισθηση (νομιζεις οτι κατι σπαει στην μηχανη) που αποκλειεται να το κανεις συνεχως. Θα ξεσφιγγεις-σφιγγεις αναρτηση; Θα αρκει αυτο; Ποσες φορες; 1; 2; 3;...Αν θες τετοια γουστα οπως του βιντεο θες αλλη μηχανη...απλα. Παιρνεις ενα teneKe 660 και καθαρισες.

Ποιοι ειναι αυτοι οι καποιοι τελος παντων ρε παιδι μου που λενε οτι δεν εχει δυνατοτητες; Γιατι να κομπλαρω με αυτο που επελεξα να παρω; Πρεπει να ειναι ΚΑΙ true adventure;;; Ε λοιπον λυπαμαι και θα το ξαναπω...ΔΕΝ ειναι οσο κι αν φωναζει το τμημα marketing της Honda... Αν αλλαξεις λαστιχα, ποδιά, αναρτησεις (ουσιαστικα βαλεις ολο το kit της rally raid σε level 3) τοτε ναι! Αλλιως μια απλη χωματινη διαδρομη (ειδικα με τα μαμα λαστιχα...ουτε κι αυτο θα συμβουλευα) στην οποια απλα το cb θα κανει περασμα. Δεν θα βγαλει γουστα (τα οποια προυποθετουν και χερια που οι περισσοτεροι δεν τα εχουν αφου ειναι η πρωτη τους μηχανη). Ποταμια, νεροφαγιες, κοτρωνες κτλ τα ξεχναμε. 

Μην τρελαινεστε παιδια. Δεν εχει κανεις καμια υποχρεωση ουτε να απολογηθει για το μηχανακι ΤΟΥ ουτε ομως και να κανει λες και αγορασε το υπεροχημα που τα κανει ολα. ΔΕΝ τα κανει ολα το cb ή τουλαχιστον δεν τα κανει ολα το ΙΔΙΟ καλα.

Οχι δεν το εχω παει περα απο κανα δυο χωματοδρομους με αρκετες κακοπετρες.Συμφωνω σε οσα λες και δεν εχουμε κομπλεξ με την μηχανη που πηραμε και δεν θα δωσουμε και λογο σε κανενα.Φυσικα ειδα τα μηχανακια σε τι κατασταση ηταν οπως και το μαυρο που ηταν σχεδον και για αυτο πιο πολυ ανεβασα το video.Αρα αφου υπαρχει αυτος ο τυπος και μπορει και το βαζει σε τετοιες συνθηκες σχεδον μαμα η μηχανη σιγουρα εχει τις light δυνατοτητες εστω για να κινηθει σε ελαφρυ χωματοδρομο και ισως οχι μονο.Αρα σε αρκετες των περιπτωσεων ειναι θεμα "χεριων" και "ανεκτικοτητας" του οδηγου.Γι' αυτο ειπα το "αν θες και μπορεις να την πας".Ουτως ή αλλως εκτιμω οτι ακομα και αυτο που θελει να περασει η honda σαν marketing δεν πλησιαζει καν τις εικονες που βλεπουμε στο video.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα