Jump to content
giorgos266

Honda CB500X

Recommended Posts

ισχυει αυτο που λεει ο φιλος. ιδια εταιρεια ειναι.

να ρωτησω, παιζει να χρειαστω αλλαγη στα τακακια. εκτος απο τα μαμα, εχετε δοκιμασει κατι αλλο?παλια ειχα διαβασει οτι υπαρχουν πιο φθηνα και εξισου αποδοτικα σε σχεση με της honda. εχετε να προτεινετε κατι?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

μιας και θα παω μεσα στη βδομαδα να μου βαλει τα νεα προβολακια ο μηχανικος λεω να κανουμε ενα μικρο chek up. με το δικο μου ματι τα βλεπω αρκετα φαγωμενα. ισως να μη χρειαζεται τωρα στις 10 αλλα πιστευω στις 12χιλιαδες.

πολλα απο τα χλμ ειναι δικαβαλος σε επαρχιακο στις εκδρομες και επισης 2 φορες στην πιστα του χουντρα. δεν ξερω αν ειναι φυσιολογικη φθορα... εσας ποσα χιλιομετρα βγαζουν συνηθως?

απο τακακια τι προτεινετε?

Τροποποιήθηκε από τον johni41

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σαν να μου φαινεται οτι τα τρως λιγο τα φρενα σου...:yes:Εγω με το xcity που ειχα πριν (αλλο μηχανακι βεβαια) και το εδωσα στα 18000 το "ψωμι" απο τα τακακια με την χρηση που το εκανα εφτανε ακομα για μιαμισι φορα μην πω δυο, των χιλιομετρων που ειχε.Βεβαια θα δω και με την δικη μου χρηση πως τρωει τα φρενα το cb.

Τροποποιήθηκε από τον sotoskon

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ο τύπος των Nissin που βάζει η Honda από το εργοστάσιο (και οι άλλοι κατασκευαστές) είναι ανώτερα από ότι άλλο κυκλοφορεί. Γιαυτό και είναι πανάκριβα.

Τα επόμενα καλύτερα που έχω δοκιμάσει σε παλαιότερες μοτοσυκλέτες μου με την καλύτερη σχέση τιμής απόδοσης είναι αυτά:

https://www.sportsbikeshop.co.uk/motorcycle_parts/content_prod/52499,

τα έχω είδη αγοράσει, δεν τα έχω βάλει ακόμα επάνω για να κάνω συγκρίσεις.

Παλαιότερα (πριν 20 χρόνια) τα EBC για μοτοσυκλέτες τα έφερνε κάποιος κοντά στη γωνία Ηπείρου και Λιοσίων, σε φτηνές για την εποχή τιμές, τώρα ???.

Τροποποιήθηκε από τον Mcpap

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 10 ώρες, το μέλος Mcpap έγραψε:

Ο τύπος των Nissin που βάζει η Honda από το εργοστάσιο (και οι άλλοι κατασκευαστές) είναι ανώτερα από ότι άλλο κυκλοφορεί. Γιαυτό και είναι πανάκριβα.

Τα επόμενα καλύτερα που έχω δοκιμάσει σε παλαιότερες μοτοσυκλέτες μου με την καλύτερη σχέση τιμής απόδοσης είναι αυτά:

https://www.sportsbikeshop.co.uk/motorcycle_parts/content_prod/52499,

τα έχω είδη αγοράσει, δεν τα έχω βάλει ακόμα επάνω για να κάνω συγκρίσεις.

Παλαιότερα (πριν 20 χρόνια) τα EBC για μοτοσυκλέτες τα έφερνε κάποιος κοντά στη γωνία Ηπείρου και Λιοσίων, σε φτηνές για την εποχή τιμές, τώρα ???.

Προσωπικά επίσης EBC βάζω και τα παίρνω από το BRAKE SHOP στην Καλλιρρόης.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η λιανική τιμή των EBC στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια πλησίαζε την τιμή των γνήσιων Yamaha που είχα τα προηγούμενα χρόνια οπότε ούτε καν κοίταγα για άλλα.

Τώρα που η τιμή τους έχει απόσταση σεβαστή από τα γνήσια το ξαναβλέπω.

Παλαιότερα (πολύυυυ.., την εποχή που τα ειδικά μαγαζιά δεν πούλαγαν ακόμα μεταλλικά γιατί λέγανε ότι ήταν σκληρά και τρώγανε τους δίσκους!!!) κυκλοφορούσαν αρκετά σε κοινά μαγαζιά με αξεσουάρ και τα μεταλλικά τακάκια της DULNOPAD, ( τα έφερνε τότε κάποιος στον Βοτανικό) που ήταν πάρα πολύ καλά (στην περίπτωση του DT200R που είχα τότε ανώτερα από τα γνήσια της YAMAHA) και θα κάνω σχετική έρευνα αγοράς.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παραθετω παρακατω τα συνολικα στατιστικα απο το fuelio οταν πανω κατω συμπληρωσα ενα ετος χρησης του cb. Πιστευω θα ειναι ακρως ενδιαφεροντα και χρησιμα για καποιον που το σκεφτεται και θελει να τα βαλει ολα κατω:

IMG_20170313_130500.jpg

IMG_20170313_130556.jpg

Εκτος φυσικα απο τα παραπανω στα στανταρ εξοδα ειναι φυσικα και:

• Τελη 55€
  • Ασφαλεια ετησια ~160€ (εγω τουλαχιστον τοσα)
  • Σερβις 1000χιλ. 65€
  • Σερβις 12000χιλ. 55€

Εξατμισεις, λαστιχα κτλ δεν τα βαζω, ειναι υποκειμενικο θεμα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 5 λεπτά, το μέλος sotoskon έγραψε:

Γνωριζει κανεις που ειναι η ροπη στρεψης του κινητηρα;

Εννοεις πού βρισκεται η μεγιστη ροπη στρεψης;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ωραία φίλε κι αν τη βρεις πού θα σου χρησιμεύσει; Καμμία εταιρία δεν δημοσιοποιεί σχεδιαγραμματα με καμπυλες ροπης με τις μετρησεις απο τα εργαστηρια τους οι οποίες είναι ακριβεστατες , οπότε ο,τι και να ψαξεις θα μπερδεύεσαι ολο και πιο πολύ 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 10 ώρες, το μέλος Χ έγραψε:

Εννοεις πού βρισκεται η μεγιστη ροπη στρεψης;

Αλλο η μεγιστη ροπη και αλλο η ροπη στρεψης.Η ροπη στρεψης ειναι η στροφες στις οποιες αν ανεβασεις ταχυτητα και ξανανοιξεις το γκαζι για να επιταχυνει η μηχανη σε λογικα πλαισια ο κινητηρας θα καψει οσο γινεται λιγοτερο.Στην ουσια ειναι η στροφες που πρεπει να γινονται οι αλλαγες για να εχεις σε γενικες γραμμες την οικονομικοτερη οδηγηση εκτος ρονταρισματος και  μεσα στο ρονταρισμα για να μην κρεμαει ή να μην περνει μεγαλυτερο φορτιο ο κινητηρας απο αυτο που πρεπει με αποτελεσμα και να καιει παραπανω και να τον ζοριζεις παραπανω.

πριν 10 ώρες, το μέλος tgatzi έγραψε:

Ωραία φίλε κι αν τη βρεις πού θα σου χρησιμεύσει; Καμμία εταιρία δεν δημοσιοποιεί σχεδιαγραμματα με καμπυλες ροπης με τις μετρησεις απο τα εργαστηρια τους οι οποίες είναι ακριβεστατες , οπότε ο,τι και να ψαξεις θα μπερδεύεσαι ολο και πιο πολύ 

Φιλε μου χωρις παρεξηγηση, το που θα μου χρησιμευσει ειναι δικο μου θεμα.Οταν εχεις στο νου την καταναλωση ολα παιζουν ρολο.Για να καψεις λιγο δεν αρκει να πας σιγα.Εχω ενα αμαξι 1500 κιλα αποβαρο η ροπη του ειναι στις 1750 και καιω στην αντλια κατω απο 4 λιτρα στα 100.Πιανεται ευκολα νομιζεις αυτο;Οποτε το τι εχει στο μυαλο του ο καθενας οταν εκφραζει μια ερωτηση δεν μπορεις να το ξερεις.Εγω την ερωτηση την εκανα σε περιπτωση που καποιος γνωριζει και με πληροφορησει.Απο εκει και περα αν δεν γνωριζει κανεις θα συνεχισουμε να πορευομαστε...Δεν χρειαζεται παραπανω αναλυση.Αν γνωριζει καποιος καλως.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έχεις μπερδευτεί λίγο. Ροπή στρέψης, είναι η ροπή (δύναμη επί απόσταση περιστροφής) που όλοι ξέρουμε, με δυο λέξεις.

Την μέγιστη ροπή-μέγιστη ροπή στρέψης, ζητάς για οικονομία, καλά σου είπε ο από πάνω.

Επίσης , το θηλυκό του πληθυντικού, πάει με άρθρο πληθυντικού, ΟΙ στροφές, ΟΙ γυναίκες, ΟΙ μοτοσυκλέτες κ.ο.κ.. Βλέπω το κάνεις δύο φορές, άρα δεν είναι στην τύχη λάθος από πληκτρολόγηση ας πούμε, συστηματικά το κάνεις λάθος, ε διόρθωσέ το στο εξής.

Τροποποιήθηκε από τον FlyingInADream

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για να μαθαίνουμε κι εμείς: οι σχέσεις μετάδοσης στη σελίδα 114 του manual στις "προδιαγραφές", έχουν κάποια σχέση με τη ροπή στρέψης;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 4 ώρες, το μέλος sotoskon έγραψε:

Αλλο η μεγιστη ροπη και αλλο η ροπη στρεψης.Η ροπη στρεψης ειναι η στροφες στις οποιες αν ανεβασεις ταχυτητα και ξανανοιξεις το γκαζι για να επιταχυνει η μηχανη σε λογικα πλαισια ο κινητηρας θα καψει οσο γινεται λιγοτερο.Στην ουσια ειναι η στροφες που πρεπει να γινονται οι αλλαγες για να εχεις σε γενικες γραμμες την οικονομικοτερη οδηγηση εκτος ρονταρισματος και  μεσα στο ρονταρισμα για να μην κρεμαει ή να μην περνει μεγαλυτερο φορτιο ο κινητηρας απο αυτο που πρεπει με αποτελεσμα και να καιει παραπανω και να τον ζοριζεις παραπανω.

Φιλε μου χωρις παρεξηγηση, το που θα μου χρησιμευσει ειναι δικο μου θεμα.Οταν εχεις στο νου την καταναλωση ολα παιζουν ρολο.Για να καψεις λιγο δεν αρκει να πας σιγα.Εχω ενα αμαξι 1500 κιλα αποβαρο η ροπη του ειναι στις 1750 και καιω στην αντλια κατω απο 4 λιτρα στα 100.Πιανεται ευκολα νομιζεις αυτο;Οποτε το τι εχει στο μυαλο του ο καθενας οταν εκφραζει μια ερωτηση δεν μπορεις να το ξερεις.Εγω την ερωτηση την εκανα σε περιπτωση που καποιος γνωριζει και με πληροφορησει.Απο εκει και περα αν δεν γνωριζει κανεις θα συνεχισουμε να πορευομαστε...Δεν χρειαζεται παραπανω αναλυση.Αν γνωριζει καποιος καλως.

Συγγνώμη φίλτατε, αλλά έχεις πάρει ένα εργαλείο που σου δίνει απλόχερα την οικονομία καυσίμου (μοτέρ τέρας ελαστικότητας και οικονομίας) όπως και να το δουλέψεις (στο λέω γιατί συγκριτικά με  ένα innova  το cb500x έχει την ίδια κατανάλωση !!! ) και αντί να το απολαύσεις  θες να ασχοληθείς με μαθήματα Φυσικής. All right....πάσο !

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 1 ώρα, το μέλος cordonn έγραψε:

Για να μαθαίνουμε κι εμείς: οι σχέσεις μετάδοσης στη σελίδα 114 του manual στις "προδιαγραφές", έχουν κάποια σχέση με τη ροπή στρέψης;

Οι σχεσεις μετάδοσης για καλύτερες επιταχύνσεις ( ο αριθμός στροφών που θα πρέπει να kρατηθεί κάθε ταχύτητα πριν την αλλαγή της, ώστε να έχουμε τις καλύτερες επιταχύνσεις) και  η ροπή στρέψης το σημείο όπου έχουμε την αποδοτικότερη λειτουργία του κινητήρα, άρα και τη μέγιστη οικονομία καυσίμου, που ψάχνει ο φίλος μου ο sotoskon (δεν τα λέω εγώ, η Φυσική τα λέει).

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Η ροπή στρέψης δεν εκφράζει την απόδοση του μοτέρ, αλλά την ποιότητα και ένταση της καύσης σε κάθε κύκλο.

Μέγιστη ροπή στρέψης 4,4 kgm (χιλιογραμμόμετρα) στις 7000 στροφές/λεπτό δίνει η Honda για το cb500x μετρημένη σε ειδικά όργανα (δυναμόμετρα) με τέρμα γκάζι.

Για να μην κουράζω, απλά οδηγώντας την μηχανή θα ψαχτείς κοιτάζονταςτην τρέχουσα στιγμιαία χιλιομετρική κατανάλωση καυσίμου που σου δείχνει ο πίνακας οργάνων και σιγά σιγά θα δεις σε όλο το φάσμα των στροφών που είναι η μέγιστη οικονομία καυσίμου. Φτάνει κάψαμε...εγκέφαλο. Καλές βόλτες !

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Κάποιος διαβάζει Χοιδά. :laugh:

Τροποποιήθηκε από τον FlyingInADream

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 11 λεπτά, το μέλος FlyingInADream έγραψε:

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Κάποιος διαβάζει Χοιδά. :laugh:

Και Χοϊδά και αστροφυσικές και χημική μηχανική και ό,τι θες. Μια μηχανή πήραμε και σε λίγο πάμε για...NASA φίλε μου! Δεν περιγράφω άλλο!!!

Υστερόγραφο: Ο Χοϊδάς κάπου λέει ότι τα λευκά οχήματα στο Βόρειο Ημισφαίριο είναι πιο γρήγορα. Στέκει αυτό; Ξέρει κανείς να μας πει;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ευχαριστω ολους για τις απαντησεις...Μαλλον θα πρεπει να "παιξω" λιγο με την μηχανη για να δω αυτα που θελω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Επειδή λόγω διάφορων προβλημάτων (εργασιακών,οικογενειακών,χωροταξικών) απέχω από τον ειδικό τύπο κάποια χρόνια.

Ο Χοιδάς μετά το RD έβγαλε άλλο περιοδικό ή γράφει κάπου αλλού?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Συνέχισε να απέχεις. Το έχει ρίξει στις θεωρίες συνομωσίας, εβραίοι, CIA, σουνίτες και τέτοια. Λυπηρό πως καταντάει ο άνθρωπος.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

τα προβολακια led τα κινεζικα πηραν ποδι και αγορασα τα givi s310 και καγκελα givi για πλαϊνες . τα προβολακια φαινονται ποιοτικα,στιβαρα και η καλωδιωση ειναι αλλου σε σχεση με τα κινεζικα. βεβαια και η τιμη δεν εχει σχεση:winking:

20170523_182205_HDR_zpsy5ln3fsa.jpg

20170523_182220_HDR_zpsqqut20un.jpg

20170523_182235_HDR_zpsw5hbqvby.jpg

20170523_182302_HDR_zpsmfaogpz9.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 19 λεπτά, το μέλος johni41 έγραψε:

τα προβολακια led τα κινεζικα πηραν ποδι και αγορασα τα givi s310 και καγκελα givi για πλαϊνες . τα προβολακια φαινονται ποιοτικα,στιβαρα και η καλωδιωση ειναι αλλου σε σχεση με τα κινεζικα. βεβαια και η τιμη δεν εχει σχεση:winking:

20170523_182205_HDR_zpsy5ln3fsa.jpg

20170523_182220_HDR_zpsqqut20un.jpg

20170523_182235_HDR_zpsw5hbqvby.jpg

20170523_182302_HDR_zpsmfaogpz9.jpg

Ωραία φαίνονται ! Βγαίνουν εύκολα κάνοντας εύκολη την κλοπή τους; Στο δρόμο το βράδυ είδες διαφορά; 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 36 λεπτά, το μέλος t_h_a_n_o_s έγραψε:

Ωραία φαίνονται ! Βγαίνουν εύκολα κάνοντας εύκολη την κλοπή τους; Στο δρόμο το βράδυ είδες διαφορά; 

δεν ξερω για αλλα προβολακια. παντως και τα κινεζικα και αυτα βιδωνουν με αλεν. στα givi εχει πλαστικες ταπες για να μπουν και να καλυψουν τις βιδες να μη φαινονται. αλλα αν ξερει ο κλεφτης μαλλον θα τις βρει.

δεν μπορω να σου πω με σιγουρια ποσο καλη δουλεια κανουν γιατι στο παρκινγκ ή στο δρομο μεσα στη πολη με τα φωτα δεν μπορω να βγαλω συμπερασμα.αλλωστε και η χρηση που θελω να τους κανω ειναι εκτος πολης. το σ/κ που θα ειμαι εκδρομη θα τα δω και στον επαρχιακο χωρις φωτα και κυριως στις στροφες που θελω να φεγγουν λιγο το εσωτερικο για να βλεπω. απο το λιγο παντως που τα αναψα σιγουρα θα ειναι καλυτερα σε σχεση με το να εχεις μονο το φαναρι της μηχανης. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα