scorpion92 1.127 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 5 , 2013 (τροποποιήθηκε) Oλο προβληματα αυτο το καβασακι!! Βαζω μπρος μια χαρα ολα(και κρυο και ζεστο) στο πρωτο φαναρι (πρεπει να ειναι 600μ-800μ αποσταση δηλαδη με το που ζεσταθει λιγο) ακουγεται στο ρελαντι κατι σαν τσικ τσικ(αλλα δεν πρεπει να ειναι μεταλλικος ηχος) Ειναι καδενα-τεντωτηρας? Αν ναι ποσο παει? εχει 32.000χμ σε 4κ θελει βαλβιδες(θεωρητικα), ακουγεται μονο στο ρελαντι και οχι παντα.. 30% Τροποποιήθηκε Μάρτιος 5 , 2013 από τον scorpion92 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
painfull 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 5 , 2013 Καλησπέρα. Έχω μια yamaha sr 250 και μου ακουγόταν ενα chik και εμένα μέσα από τον κινητήρα. Ακριβώς δεν μπορείς να ξέρεις τι είναι. Η συμβουλή που θα σου έδινα είναι να το πας σε κάποιον μηχανικό να το ελέγξει. Θα γλυτώσεις και χρόνο και χρήμα, ειδικά σε περίπτωση που σου πάρει μπάλα και κάποιο άλλο εξάρτημα πέρα από το ήδη φθαρμένο. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Nippon Denso 1.443 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 5 , 2013 Ένας κινητήρας αποτελείται απο δεκάδες διαφορετικά εξαρτήματα και κινούμενα μέρη.Γρανάζια,καδένες,αξονες...ένα τσικ που ακούμε κατα τη λειτουργία μιας μηχανής θα μπορούσε να προέρχεται απο παντού.Ναι,η καδένα κάνει έναν αρκετά χαρακτηριστικό μεταλλικό ήχο όταν "χτυπάει",αλλά αυτο δεν σημαίνει ο,τι παντα οταν ακουμε εναν αισθητο μεταλλικο θορυβο ειναι καδενα.Συνεπώς,πήγαινε το σε εναν καλό μάστορα να τον ελέγξει! :) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
scorpion92 1.127 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 5 , 2013 Ένας κινητήρας αποτελείται απο δεκάδες διαφορετικά εξαρτήματα και κινούμενα μέρη.Γρανάζια,καδένες,αξονες...ένα τσικ που ακούμε κατα τη λειτουργία μιας μηχανής θα μπορούσε να προέρχεται απο παντού.Ναι,η καδένα κάνει έναν αρκετά χαρακτηριστικό μεταλλικό ήχο όταν "χτυπάει",αλλά αυτο δεν σημαίνει ο,τι παντα οταν ακουμε εναν αισθητο μεταλλικο θορυβο ειναι καδενα.Συνεπώς,πήγαινε το σε εναν καλό μάστορα να τον ελέγξει! :) Συμφωνω αλλα αρχιζω απο το πιο πιθανα(πιστευω), δηλαδη δεν θελω να σκεφτομαι μπιελα κτλ που δυσκολα να εχει βαρεσει...Και οταν δεν κινειται η μηχανη, στο ρελαντι ειναι παραξενο να ακουγονται ηχοι. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
irakliszs 81 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 5 , 2013 καδενα θα ειναι σιγουρα αν ο ηχος που κανει δεν ειναι 100% περιοδικος 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Gee 3.381 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 5 , 2013 αν χτυπαγε μπιελα δεν θα σου εκανε καρδια να το δουλευεις απο τον θορυβο με το ακουω ενα τσικ τηλεδιαγνωση δεν γινεται... οπως ειπαν τα παιδια πηγαινε το σε εναν μαστορα εμπιστοσυνης για να μην παιδευεσαι και ακρη δεν βγαζεις 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ax_ena_honda 15.751 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 5 , 2013 Ο κολλητός μου είχε το ίδιο θέμα και ήταν καδένα/τεντωτήρας. Δεν είναι τόσο τραγικό θέμα στην παρούσα φάση, καθώς ακούγεται στο ρελαντί όπως λες, αλλά μετά τεντώνει. Έχω ακούσει οτι τα καφασάκια το έχουν το θεματάκι τους με τον τεντωτήρα. Υπάρχουν 3 λύσεις. 1: Περιμένεις καρτερικά να περάσουν τα 4κ χιλιόμετρα και πας για σέρβις κύριος. 2: Αν για ψυχολογικούς λόγους το προτιμάς, πας από τώρα για σέρβις και ξενοιάζεις. 3: Χτυπάς μια Ελβετία και ξαναγυρνάς. Όχι η πιο οικονομική λύση, αλλά τουλάχιστον θα το φχαριστηθείς 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
scorpion92 1.127 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 5 , 2013 Ο κολλητός μου είχε το ίδιο θέμα και ήταν καδένα/τεντωτήρας. Δεν είναι τόσο τραγικό θέμα στην παρούσα φάση, καθώς ακούγεται στο ρελαντί όπως λες, αλλά μετά τεντώνει. Έχω ακούσει οτι τα καφασάκια το έχουν το θεματάκι τους με τον τεντωτήρα. Υπάρχουν 3 λύσεις. 1: Περιμένεις καρτερικά να περάσουν τα 4κ χιλιόμετρα και πας για σέρβις κύριος. 2: Αν για ψυχολογικούς λόγους το προτιμάς, πας από τώρα για σέρβις και ξενοιάζεις. 3: Χτυπάς μια Ελβετία και ξαναγυρνάς. Όχι η πιο οικονομική λύση, αλλά τουλάχιστον θα το φχαριστηθείς xaxaxa Γουσταρω το 3!! οκ θα το παω καποια στιγμη σε μηχανικο να μου πει το φλυτζ...εε την γνωμη του και βλεπουμε. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
bestoftherest7 249 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 5 , 2013 δεν μπορεις να ξερεις τι ειναι με ακριβεια. τα νιντζα τα 250 ειναι παρα πολυ καλα μηχανακια αλλα πονανε στον τεντωτηρα. φιλος μου τον αλλαξε στα 27.000 χιλιομετρα Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
kostastsiou 416 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6 , 2013 Κλασσικα πραματα και χιλιοσυζητημενα σε ολα τα φορουμ kawasaki-ninja 250r. Το εκανε και το δικο μου ωσπου αλλαξα τον τεντωτηρα(οχι καδενα) στα 16000χιλ. Μετα απο 1000χιλ. περιπου αρχισε να το ξανακανει περιοδικα, ιδιως οταν ειναι κρυο και σε χαμηλες στροφες. Απο οσο εχω διαβασει δεν εχει αναφερθει καποιο περιστατικο να πηδηξει δοντια η καδενα και να καρφωσει κανενα μοτερ στα ninjaκια του 2008+ ενω ειναι τοσο συνηθισμενο που θεωρειται σχεδον χαρακτηριστικος ηχος του μοτερ. Τωρα αν θες το αλλαζεις αλλα αμα το κανεις αλλαξε και καδενα μπας και κανει διαφορα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
scorpion92 1.127 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6 , 2013 Κλασσικα πραματα και χιλιοσυζητημενα σε ολα τα φορουμ kawasaki-ninja 250r. Το εκανε και το δικο μου ωσπου αλλαξα τον τεντωτηρα(οχι καδενα) στα 16000χιλ. Μετα απο 1000χιλ. περιπου αρχισε να το ξανακανει περιοδικα, ιδιως οταν ειναι κρυο και σε χαμηλες στροφες. Απο οσο εχω διαβασει δεν εχει αναφερθει καποιο περιστατικο να πηδηξει δοντια η καδενα και να καρφωσει κανενα μοτερ στα ninjaκια του 2008+ ενω ειναι τοσο συνηθισμενο που θεωρειται σχεδον χαρακτηριστικος ηχος του μοτερ. Τωρα αν θες το αλλαζεις αλλα αμα το κανεις αλλαξε και καδενα μπας και κανει διαφορα. Eπειδη μαλλον θα ανοιχθει που ανοιχθει ο κινητηρας για βαλβιδες λεω να το κανω και αυτο. Ξερεις ποσο παει? Εχω δει μηχανικο τεντωτηρα με 45ε, η καδενα και η εργασια? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
kostastsiou 416 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6 , 2013 Ο τεντωτηρας απ'οτι θυμαμαι ειχε καπου στο 50αρικο. Τωρα για καδενα και αφου η εργασια θα περιεχει και βαλβιδες δε ξερω ακριβως, παντως ο τεντωτηρας δεν ειναι καθολου δουλεια, η καδενα εχει παραπανω μανουρα αλλα αφου θα το κανεις μαζι με βαλβιδες θα ενσωματωθει το κοστος για ανοιγμα καπακιου αλλα θα θελει και ανοιγμα πλαινου καπακιου και αντιστοιχη φλατζα και λαδια λογικα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
scorpion92 1.127 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 6 , 2013 Ο τεντωτηρας απ'οτι θυμαμαι ειχε καπου στο 50αρικο. Τωρα για καδενα και αφου η εργασια θα περιεχει και βαλβιδες δε ξερω ακριβως, παντως ο τεντωτηρας δεν ειναι καθολου δουλεια, η καδενα εχει παραπανω μανουρα αλλα αφου θα το κανεις μαζι με βαλβιδες θα ενσωματωθει το κοστος για ανοιγμα καπακιου αλλα θα θελει και ανοιγμα πλαινου καπακιου και αντιστοιχη φλατζα και λαδια λογικα. Μαλιστα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
scorpion92 1.127 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7 , 2013 Να ρωτησω και κατι αλλο, υπαρχει περιπτωση απο αυτο το προβλημα να γκαζωνει παραπανω αποτι δινω σε σημειο που να γλυστραει η πισω η ροδα? Αντε σημερα να το καταλαβω ηταν βρεγμενος ο δρομος αν και δεν γκαζωνα πολυ σε καποια φαση με 2α στισ 5-6κ στροφες αρχισε μπαντιλικια, σαν ξεσπασματα γκαζιου ενα πραμα . Το ιδιο ομως εκανε και χθες σε στεγνο παλι με 2α στισ 5-6κ?? Ξερεις κανεις τ γινεται? γιατι αρχιζω και φοβαμαι..επισης εχω dunlop me καποια 10.000χμ αλλα δεν ειναι φαγομενα, εχω ακουσει οτι ξερενονται, παιζει να ειναι μαπα? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Dant3 4.180 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7 , 2013 οχι δεν εχει καμια σχεση με αυτο που λες. τα λαστιχα ποσο καιρο ειναι πανω?δες την ημερομηνια παραγωγης Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
scorpion92 1.127 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7 , 2013 θα το κοιταξω και θα ξαναγραψω το βραδυ... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
scorpion92 1.127 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 7 , 2013 (τροποποιήθηκε) οχι δεν εχει καμια σχεση με αυτο που λες. τα λαστιχα ποσο καιρο ειναι πανω?δες την ημερομηνια παραγωγης η ημερομηνια παραγωγης ειναι κανονικη ημερομηνια ή εχει καποια κωδικη ονομασια γιατι ηταν βραδυ εξω και εβρεχε οποτε δεν μπορεσα να δω? Τροποποιήθηκε Μάρτιος 7 , 2013 από τον scorpion92 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Dant3 4.180 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 8 , 2013 Εχει 4 αριθμους μεσα σε ενα κυκλο. τα πρωτα δυο ειναι βδομαδα το δυο τελευταια ετος. πχ 4511 δηλαδη 45η εβδομαδα του 2011 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
gregoKLE 137 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 8 , 2013 δες εδω http://www.kawasaki-bikers.gr/core/forum/viewtopic.php?f=20&t=22958 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
scorpion92 1.127 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 8 , 2013 (τροποποιήθηκε) Εχει 4 αριθμους μεσα σε ενα κυκλο. τα πρωτα δυο ειναι βδομαδα το δυο τελευταια ετος. πχ 4511 δηλαδη 45η εβδομαδα του 2011 Οκ το βρηκα ειναι 1211 δηλαδη Μαρτιος του 2011 και πρεπει να φορεθηκαν 2012(6μηνο πολυμερισμου που εχω ακουσει)? Αρα λογικα τα λαστιχα ειναι μια χαρα εκτοσ και αν γενικα γλυστρανε..ειναι τα dunlop 110-130.... Τροποποιήθηκε Μάρτιος 8 , 2013 από τον scorpion92 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Dant3 4.180 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 8 , 2013 2 χρονων ειναι αρα εχουν λιγο ψωμι ακομα... εκτος και αν εχουν κανει πολλα χιλιομετρα και εχουν φαγωθει. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
scorpion92 1.127 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 8 , 2013 2 χρονων ειναι αρα εχουν λιγο ψωμι ακομα... εκτος και αν εχουν κανει πολλα χιλιομετρα και εχουν φαγωθει. οχι δεν εχουν φαγωθει αρκετα πρεπει τα αυλακια να ειναι γυρω στα 3mm( 1 δεν ειναι το οριο και 4.5 καινουρια?) απλα θελω να δω γιατι γλυστραω τις τελευταιες μερες αρκετα(μη γινεται εννοω απο καδενα και γινει και τπτ στον κινητηρα κτλ γιατι δεν ξερω...τεσπα Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Dant3 4.180 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 8 , 2013 στο δικο μου μανουαλ 2 λεει για το οριο.παντως εαν βλεπεις οτι δεν κρατανε καλα,αλλαξε τα .δεν χρειαζεται να παθεις κατι... εννοειται τσεκαρε πρωτα μια πιεση. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ClaoudioXz 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 5 , 2023 Καλησπέρα να κάνω και γω μια ερώτηση εφ όσον είμαστε στα Kawasaki ..? Έχω ένα κλασικό ΖΞ130 Και κοντεύει τα 36.000 χλμ Τοχα πάρει από μηχανικό άριστο στα 22.500 δεν ήθελε τίποτα στα δύο έτη έχει πάει μια φορά συνεργείο γιατί του βαρεσαι κυλινδροπιστονο (άκυρο απλά επισημάνω ότι ειναι νέο το σύστημα κυλίνδρου κλπ) Ο χαζός το άφησα χωρίς λάδια ενώ το μανουαλ λέει 1.500εως 3.000 χλμ εγώ του έκανα 6.025 χλμ 6 μήνες έκλεισε χωρίς αλλαγές λαδιού (στα 2 χρόνια του έχω αλλάξει σε μάστορα 4 φορές λαδι 2 φορές φίλτρο και μια φορά μόνος μου τώρα στα 6.025 χλμ λάδι) Δεν το έχω για ντελιβερι βόλτα το πάω με πάει τα σπάει αλλά του φέρθηκα άσχημα λόγο φόρτου εργασίας αλλά και κάποιους οικονομικούς λόγους δεν πήγα για αλλαγή στην ώρα μου....(φοβάμαι μέχρι και τώρα ότι θα Μ πει ότι θέλω και φρένα γτ ειδικά το μπροστά έχει αρχίσει και ακούγεται 2 μήνες τώρα ) και με ανχονε λίγο το κόστος είναι η περίοδος τέτοια που τα οικονομικά μου δεν είναι στα καλύτερά τους) Τώρα μου ήπιε όλο το λάδι στα 6Κ γιατί το πήγα δικαβαλο 125χλμ για κάνα πεντάλεπτο...με το που σταμάτησα γιατί είδα τροχαία και φανάρι...αυτό έκοψε κάπως απότομα απτό σύνηθες με αποτέλεσμα στα επόμενα γκάζια να αρχίσει ένας ήχος τύπου το κλασσικό "Τσικ Τσικ" και λέω το καταστρέψαμε πάλι....με τα λίγα και τα πολλά έβαλα καστρολ λαδακι ρώτησα και έναν φίλο που τελείωσε μηχανικός (αλλά δεν δουλεύει μηχανικός απλά ξέρει 2 πράματα παραπάνω από με)απτην στιγμή που έγινε αυτό του έκανα ούτε 500μετρα έως το σπίτι χωρίς σβησηματα η ότι διποτε δεν το ζωρισα κλπ ήμουν και εθνική και δεν μπορούσα στα πρώτα 50 μέτρα να σταματήσω. Και εφόσον βάλαμε το λάδι μειώθηκε στο 50% ο ήχος αλλά πάλι υπάρχει και είναι σπαστικός και αποκαρδιοτικος, και φοβάμαι μελλοντικές βλάβες στο άμεσο μέλλον,ο φίλος Μ Μου ΠΕ είναι καδένα η τεντωτηρας ,Η απλά ξεσφυξε και θέλει σφυξιμο η καδένα η ο τεντωτηρας, Τώρα και γω εκεί κλείνω γιατί από την μεριά τις καδένας ακούγετε.η ερώτηση μου είναι η εξής. Μπορώ να το κάνω μόνος μου το σφυξιμο με των φίλο?εφόσον σώσαμε τα σχεδόν σπασμένα, Πρέπει να πάει σε μάστορα αναγκαστικά? Και αν πάει σε μάστορα έχετε κάποια εκτίμηση τιμών πχ είτε σέρβις καδένας είτε ρύθμιση Και φρένα?(μαζί η ξεχωριστά λίγο με απασχολεί αν είναι να γίνει να γίνει σωστά) Για κυλινδροπιστονο είχα δώσει 350€(με εργασία) χωρίς μπιελα αυτή κράταγε είχε πει(και πάω καιρό σε αυτόν των μάστορα φενεται τίμιος αλλά όταν είναι για γνήσια ανταλλακτικά πόσα μπορεί να κάνει και αυτός στο θέμα "τιμών") Πχ καδένα βρεικα γνήσια 25€ αλλά τεντωτηρας 50/52+€? Τι φάση η καδένα δεν είναι το κύριο "εργαλείο? +Όσο είναι το "άνοιγμα μοτέρ"(Όλα γνήσια προσπαθώ να του τα έχω γι'αυτό άλλωστε έχει πάει μόνο μια φορά σέρβις σε 2 έτη.τωρα θανε η δεύτερη μάλλον ανάλογος καί τι θα απαντήσετε) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Tasos Meli 4.984 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 6 , 2023 Εγω πιστευω οτι επειδης δουλεψε χωρις λαδι το μοτερ σου ξελαδωσαν τα παντα εκει μεσα, μην το κάνεις τιποτα... θα ξαναλαδώσουν ολα με το περασμα του χρόνου, οπως ειπες ηδη εφτιαξε κατα 50%, μηνα-μηνα αυτο θα "στρωνει" ακομα περισσοτερο, με αυξηση ποσοστου αυτοεπιδιορθωσης 5% ανα μήνα, απλα φριντιζε εσυ να μην μεινει απο λαδια μεχρι να γεννήσει. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες